![]() |
Sigara iciyormusunuz, iciyorsaniz ne kadar?
Arkadaslar malumunuz sigara cagimizin en önemli hastaliginin basinda geliyor, benim sorum sudur sigaraya nasil basladiniz, hic birakmayi denediniz mi ve günde ne kadar sigara iciyorsunuz?
tabiki cevaplamak istemeyen arkadsalar cevaplamaz.. |
Sigara içiyorum. Günde ortalama bir paket ama psikolojik durumuma göre bazen aştığıda oluyor. Sigaraya nasıl başladım hatırlamıyorum ama geç başladım. 18 imden sonra diyebilirim. ve o yaşıma kadar azılı bir sigara düşmanı idim. Çok defa bırakıp yeniden başladım. Şimdi bırakmayı düşünmüyorum ama düşünürsem bırakabilirmiyim emin değilim...
İçmiyori iseniz kesinlikle başlamayın, bırakmak istesenizde o sizi bırakmaz... |
ailemde kimse sigara icmedigi icin öyle özenti bir durumum olmadi ara sira poz vermek disinda sigarayi agzima almisligim yoktur ki genelde icilen ortamlarda da bulunmam hatta bana yurtdisindan su "mavi etiketli" sigaradan bir getiriver diyenleri tersler benden herseyi isteyin ama hediye olarak sigara istemeyin derim..
ama tabiki "bekara kari bosamak kolaydir!" o acidan bizede ahkam kesmek kolay ama sükürler olsun ki babamdan bana kalan en güzel miraslardan biriside sigara ve alkol gibi iki kötü aliskanliga hic bulasmamis olmam ki sigara neysede alkol bir sekilde bütün kötülüklerin anasidir.. birde sigaranin dini boyutu vardirki bazi alimler sigaranin haram oldugunu bazilarida mekruh olduguna dair fetva verir ki bu birazda rizik meselesiyle alakalidir.. |
Alıntı:
|
Hiç ağzıma almadım desem yalan olur.
Amcam içerken denemiştim bi kez:hihi2: İçmiyorum çok şükür.. |
Sigaraya bu güne kadar hiç para vermedim :) ortamına göre tutarlarsa içerim oda bu güne kadar saysam 2-3 paketi anca doldurur :)
Son sigaram unnamed ustamin paketten 1 dal almıştım o :) Bir ara nargile feci kullanıyordum öğrenci evine alma durumu falan olmuştu ama öğrendiğim birşey sonrasında onuda ağzıma koymaz oldum :) 6 ay olmuştur nargileye hasretim :) iyi hatırlattıniz ıbrahim abi ebubekir parkina gidelimmi :) |
Bu aralar günde 2 bazen 3 pakete çıktığım oluyor...
|
Alıntı:
|
evet 4 günde 17 paket içtim yalan yok...
|
Alıntı:
|
günde iki paket içiyorum...
ne zaman başladığımı hatırlamıyorum, 15 yaşında filan olması lazım... imam hatip yılları... bırakmayı bu zamana kadar hiç düşünmedim, bırakmaya niyetim yok hele şu sıralar hiç yok.. içmeyen arkadaşlarada tavsiye ederim, bi denesinler.. Nusretim bilir sigara dendimi aklıma davidoff gelir... |
Alıntı:
Sigara içmiyorum. Şimdiye kadar içtiğim sigara sayısı herhalde 5'i geçmez. 5 derken, öyle bir sigarayı tek başıma içip bitirmek anlamında değil. Sadece bir iki çekimlik. Yalnız nargileyi ağzıma bile sürmedim. Fırsat olursa onun da tadına bakabilirim. :utangaç: Başlamak için değil tabiki. Sadece meraktan. Gerçi insanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş. :( |
Ömrümde 30 dal anca içmişimdir... Ama son 2 sene içinde felan ağzıma sürmedim...
|
doktorun teki tam etrafımdakiler sigaraya başlarken sende astım başlangıcı var dediydi meğer yanlış teşhismiş :hihi2: bunu 2 sene sonra anladım bütün tahlilleri yaptıktan sonra dana gibi çıktım doktorun tabiriyle ama bu vesileyle belki hiç başlamadım :)
Ama bir ara azılı nargileciydim çok içerdim ama yaklaşık 9 aydır onuda içmiyorum. Dumansız hayat :hihi2: |
bilenler bilir iyi içerim meredi...
önümdeki küllük cebimdeki paket bitmeden rahat etmem;D |
dibine dibine vuruyorum sigara muhabbetini seviyorum dertliyken beni teskin ediyor bu hayattaki en iyi dostum sigaram sigara günahtir icene yazıktır allah kurtarsın kardeşim sana yakışmıyor muhabetini sevmiyorum
|
Hiç ağzıma sürmedim =) Yalnız şıklar harika abi =)
|
Sigara pisliktir.
Bu milletin basina bas belasi. Saglik gider, bereket gider... Sigarayi birakamiyorum demek kendini kandirmaktan baska bir sey degildir. Herkese tavsiyem ...birakin. |
ban_a göremi bana göremi
|
http://www.youtube.com/watch?v=pLHKXmXWWu8 daha sen cocuk yasında basladın 20 sene sonra halin bundan beter olur...İnşallah bırakırsın
|
Günde bir paketten fazla içiyorum Allah izin verirse mübarek Ramazan ile beraber bırakmayı düşünüyorum , şimdi den azaltmaya başladım. Dualarınızı bekliyorum :)
|
Günde iki pakete yakın içiyordum şükürler olsun 2 aydır içmiyorum.Otlakçıyım şıkkı hoşuma gitt bastım bende :)
|
Alıntı:
Kimyasala bulaşmada işin o sonuçta ;D |
İçmiyorum artık.
Paso açlık hissi veriyor pizaydı bilmemneydi sürekli onlaraabanır oldum ;D Olsun,eski dostu anmamak olmaz :p Asu Maralman - Bağrı Yanık Dostlara (Sigaramın Dumanı da Dumanı) http://ressim.net/s/upload/0a8ab428.jpg |
param olsa içerim diye bir şık neden koymamışlar anlamıyorum
|
Allah'a şükür hiç uğramadı kapımıza ;D
|
seni inşaAllah bırakacam sigara....
|
Sigarayı bırakalım lütfen.
|
Sigara içmiyorum, içenlere içmemeleri yönünde tavsiyede bulunuyorum.
|
Elektronik sigara kullanıyorum :)
|
Sigara içmiyorum, zıkkım markasını tercih edebilir içenler diyebilirim.
|
All times are GMT +3. The time now is 01:07. |