Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Karikatürler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=150)
-   -   Hür adam.. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=142636)

Terennüm 01-10-2011 17:57

Hür adam..

http://www.ibrahimozdabak.com//image...2011-01-08.jpg

AK Üye 01-10-2011 18:03

Film de güzel olmuş karikatür de...

Ukbâ 01-10-2011 18:16

Abi bayan izleyicilere ne olmuş çıkanlarda bayanları göremedim. :) Adamların korkuları boşuna değil .

yusuf11 01-10-2011 19:10

hakket ne oldu bayanlara

hüma 01-10-2011 19:30

çok güzel anlatılmış,bende filmden sonra aynı coşkuyla çıktım...

unnamed 01-10-2011 19:31

bu pazar gidecektim..
dalgayua geldik unuttuk..
e artık ay başına kaldı(:

Özgür Çağrı 01-10-2011 19:36

Film hakikaten güzel çekilmiş mehmet tanrısever iyi iş çıkarmış fakat gülenin fikirlerini seyirciye arada yutturmaya çalıştı bir kaç sahnede. Şeyh said ayaklanmasıda çarpıtılmış tam olarak yansıtılmamış . Ufaktan senaryo hatalarıda gözüme çarptı. Ama gerçekten bütün şakirtler salonlara akıyor mehmet tanrısever parayı kırdı :)
Keşke gerçekten bediüzzaman said nursinin yolundan gitseler. Onun gibi dik duruşlu küfre asla biat etmeyen mazlumdan yana zalime karşı bir duruş sergileseler.

Ayrıca sarık sahnesi güzeldi güzel sahneleri epey vardı. Ama sinema arası mescit doldu taştı en güzel sahneside oydu :)

BlueMoon 01-10-2011 21:52

filme henüz gitmedim ama gitmek isterim bu haftasonu kısmet olursa. işyerlerinde sokakta vs. heryerde bugün bu film konuşuluyordu. eleştiren de vardı beğenen de. bana göre insanların said nursi hazretlerini daha iyi tanımaları açısından güzel bir film oldu. ama bana göre yeterli değil tabi. halkımızın tanıması gereken daha çok şahsiyet var. mesela rahmetli iskilipli atıf hoca. sadece 1 film çekildi o da yasaklandı izlenmiyor. milletimiz tarihinden yoksun. bu tür çalışmalara öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyorum. atıf hoca sadece bir örnek tabi. bu örnekler çoğaltılabilir.

Gönülden 01-10-2011 21:57

Çok merak ediyorum...kısmetse yarın gidiceğim...ne işse bir türlü kısmet olmadı
Ama izleyen herkesin filim hakkındaki düşünceleri çok güzel...
Yorumlardan etkilenip ama diyenleri yarın topluca filime götürüyorum :)

Özgür Çağrı 01-10-2011 22:55

Alıntı:

Gönülden Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846006)

Keşke gitmeseydik ya :hihi2: muhammed hacı ben fonu buldum bak topluca filme götürüyor ablamız :karizmatik: gerisi sana kalmış ;D

ak sevda 01-11-2011 09:38

ilk defa bir sinema filmine gittim gerçekten muhteşem yapılmış
çok etkilendim.
şu var ki film için tek yorum yapmıyorum çünkü herkesin izlemesi gereken bir film
diye düşünüyorum.
yapımcılardanda izleyenlerden de Allah razı olsun

Ukbâ 01-11-2011 11:10

Alıntı:

Bizde hala fırsatını bulup iştirak edemedik. Olmassa bizide götürün Efendim. :)

siyah gül 07 01-11-2011 11:21

Alıntı:

Bende gitmedim Canan merak ediyorum çok gelsende burdan götürsen beni olurmu :hihi2:

İntifada 01-11-2011 11:29

Bilet paramı karşılayacak bir şakirt aranıyor

Ukbâ 01-11-2011 11:32

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846124)

Ben varım.:)

İntifada 01-11-2011 11:39

Bakacağım abi :) eskiden cemaatte kaldığım bölgedeki abilere uğrayacağım :)

Terennüm 01-11-2011 11:41

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 845950)
Abi bayan izleyicilere ne olmuş çıkanlarda bayanları göremedim. :) Adamların korkuları boşuna değil .

bayanlar ise saide nuriye oluyor :) abi orada manevi olarak saidi nursi olarak ayrılıyorlar o kafi...

dilemma 01-11-2011 11:57

Niye şakirt diyorlar anlamadım ki? Sanırsam Habervaktim'de gişede beklenenden az ilgi gördü filan diyordu?
Cemaatin bunca çok yoğun olmasına rağmen böyle ise.. İlginç.

Ukbâ 01-11-2011 12:07

Demekki Atatürk'e olan ilgi ve sevgi dini bir önderden daha fazla. :) yada Atatürkün her hakkı devlet tarafından muhafaza ediliyor diye topluma psikolojik baskı yapanların zaferi olarakmı görmek gerek. Ayrıca ben ilginin az olduğunu düşünmüyorum. :)

dilemma 01-11-2011 12:16

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846136)
Demekki Atatürk'e olan ilgi ve sevgi dini bir önderden daha fazla. :) yada Atatürkün her hakkı devlet tarafından muhafaza ediliyor diye topluma psikolojik baskı yapanların zaferi olarakmı görmek gerek. Ayrıca ben ilginin az olduğunu düşünmüyorum. :)

Bu mesaj benim mesajıma cevaben yazıldı ise sapla samanı karışmış olarak görüyorum?
Sizde de mi hasıl oldu bir askerle bir din adamını karşılaştırmak, yarıştırmak, aynı kulvarda koşturmak?
Başkasının mesajına istinaden yazıldı ise, bu mesaj üç sn sonra kendini imha edecektir:)

Ukbâ 01-11-2011 12:22

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846139)
Bu mesaj benim mesajıma cevaben yazıldı ise sapla samanı karışmış olarak görüyorum?
Sizde de mi hasıl oldu bir askerle bir din adamını karşılaştırmak, yarıştırmak, aynı kulvarda koşturmak?
Başkasının mesajına istinaden yazıldı ise, bu mesaj üç sn sonra kendini imha edecektir:)

İroni yaptım hepsi buydu tehessüf ederim böyle bir yorum ile beni muhattap ettiğiniz için . Bu başlıktaki yorumlarımızın bir çoğu konunun canlı tutulması için bazı kurgular ile destekten öte bir şey değildi. Bu yorumunuzu imha etmek vardı ama özgürlük ve ifade genişliğimiz ile değerlendirelim. :)

dilemma 01-11-2011 12:28

Yorumumu gerekirse kendim "düzenlerim" ama yanlış ironiler peşindesiniz görüyorum ki..

Ukbâ 01-11-2011 12:30

Yok yok lütfen kalsın. Bünyemize aykırı yorumda olsa hazmetmesini öğrenmek gerek. Teşekkür ederim. Sizin yorumlarınız ile buluşmak için ara sıra bu koşuyu yapmak güzel oluyor. Başka türlü yazacağınız yok. :))

Ukbâ 01-11-2011 12:34

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846129)
bayanlar ise saide nuriye oluyor :) abi orada manevi olarak saidi nursi olarak ayrılıyorlar o kafi...

Abi nükleer santralden daha kuvvetli türbülans ile dönüşüm var desenizde sahnelerde. Güçün bu boyutlusu iman duygusunda vardır herhalde .:)

Gönülden 01-11-2011 13:37

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846033)
Keşke gitmeseydik ya :hihi2: muhammed hacı ben fonu buldum bak topluca filme götürüyor ablamız :karizmatik: gerisi sana kalmış ;D

Ama diyenleri Hür adama gitsinler diye ikna ettim.. bilet paralarını karşılamadım mübarek :) millet Eyvah eyvah'a gidecekmiş..Hür Adamı dolduruş medyası kötü empoze etmiş vesselam..
Sende hemen fon buldum diye forumu kaldırmışsın ayağa :)

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846113)
Bizde hala fırsatını bulup iştirak edemedik. Olmassa bizide götürün Efendim. :)

Yahu züğürtüm züğürt :hihi2:

Alıntı:

siyah gül 07 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846122)
Bende gitmedim Canan merak ediyorum çok gelsende burdan götürsen beni olurmu :hihi2:

Ayşem sende mi;1 gönlüm zengin ama para etmiyor :hihi2:
Senin yerin başka güzel arkadaşım atla gel buraya bilet paran benden :w:

ak sevda 01-11-2011 13:40

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846124)

ya bu yakınlarda olsaydı eniştem baba olma şerefine sanada bir tane alırdı.
4 tane bilet bize aldı saolsun sayesinde izledik

Ukbâ 01-12-2011 13:40

Ayşe hanımın pilet parası dahi karşılanıyor lakin bize sinema için züğürtüz diyorsunuz. Öyle olsun bakalım. Nasıl olsa bu hafta sonu kesin izleriz filmimizi.

El Emin 01-12-2011 15:07

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846033)

Yok ablada züğürt çıktı..Hala param gelmedi ya..
Sırada yüz kişi bekliyor..
Sgkdaki memurlara bile söz vermişim..
Herkes söz aldı benden ne hikmetse ..
Ama sadece solcu arkadaşlara ben ısmarlayacağım..:)
Diğerlerini onlar teklif ettiler..:)

unnamed 01-12-2011 15:10

korsani ciksada izlesek...

Hakan Özkan 01-17-2011 09:11

Dün on kişilik b ir ekiple izlemey fırsatını yakaladık. Sert olduğunu düşündüğümüz arkaşalarımızın bile gözleri doldu. Görsel değil ancak misyon ağırlığı filmi omuzlamış.

Ukbâ 01-17-2011 12:46

Akşam büyük heyecan vardı . Kemalist zihniyeteyakın olan kardeşlerimiz ilk saattlerde dolu olan hür adamın yerine eyvah eyvaha girelim demesi zorla kendilerini ikna etmemzi filme girdikten sonra filmin belli karelerinden sonra abi müsade et şurda bağırayım diyip Türkiye laiktir laik kalacaktır sloganı atmak istemesi hepsi güzeldi. Film sonrası herkesin etkilenmesi lezzet alması söz konusu idi uzun zamandır kalbin ciladan uzak olmasını bu filim ile depoladık hep beraber.

İntifada 01-18-2011 04:47

İzlemekte fayda var...
İslamoğlu hocadan muhteşem tespitler...
Mustafa İslamoğlu Hocadan Hür Adam Değerlendirmesi

All times are GMT +3. The time now is 20:26.