![]() |
DTP'nin kapatılması hakkındaki düşünceleriniz ??? ...
http://image.haber7.com/haber/63545.jpg DTP hakkında kapatma davası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, DTP ile ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Yalçınkaya, DTP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı ... Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Demokratik Toplum Partisi ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Yalçınkaya, DTP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.Yalçınkaya bir süredir Demokratik Toplum Partisi ile ilgili belge ve bilgi topluyordu. Başsavcılık, davanın iddianamesini Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, bir siyasi partinin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne açılan davalarda, ''ceza davası'' prosedürü izleniyor. Bu aşamadan sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, raportör görevlendirecek. Anayasa Mahkemesi Heyeti, raportörün ilk inceleme raporundan sonra başvuruda bir eksiklik olup olmadığına bakacak. Herhangi bir eksiklik bulunmazsa ''tensip tutanağı' hazırlanacak. Bu tutanakta kapatma davası sürecinde izlenecek yöntem belirlenecek. Bu yöntem ile birlikte iddianame ön savunmanın verilmesi için DTP'ye gönderilecek. DTP, yasal bir aylık süre içinde ön savunmasını vermesi gerekiyor. Bu sürenin uzatılması için yapılabilecek başvuruyu Anayasa Mahkemesi karara bağlayacak. Ön savunmanın ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, esas hakkındaki görüşünü sunacak. Bu görüş DTP'ye gönderilecek. Daha sonra belirlenecek bir tarihte Yalçınkaya sözlü açıklama, DTP yetkilileri de sözlü savunma yapacaklar. Bütün bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse davalı DTP ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek. Raporun Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç bir toplantı günü belirleyecek, üyeler belirlenen günde biraya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacaklar. DTP hakkındaki kapatma davasını, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi Heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması halinde 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak. Anayasa'da son yapılan değişiklikle bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi'nin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek. AA |
DTP'nin kapatılması hakkında neler düşünüyorsunuz bence hemen kapatılmalı bu terorist partisi geç bile kalındı bu partiyi kapatmak için hatta bunlara siyasi yasak bile getirilmeli çünkü bu teröristlere özgürlük verilince ve demokratik çerçevelerde davranılınca ülkenin devletin ve milletin bütünlüğünü tehdit ediyor bu teröristler ... |
DTP kapatılsın.. 1-) dtp kapatılsın 2-) Vekillik hakları alınsın. Birdaha Seçilemesinler ( ülkeyi bölmeye çalışan siyasi kuruluşlara ön ayak olmak ve yönetmek suçundan ) 3-) Bu tip insanlara siyasi destek vereneler Örnek; UFUK URAS da bu kapsama alınsın .... |
dtp kapatılmamalı. en azından şu dönemde...
dtp'yi kapatmak yerine, siyasal manevra alanını daraltmak daha mantıklı olmaz mı? bunun için öncelikle güneydoğu'daki vatandaşların sosyal ve ekonomik sıkıntılarını çözmek gerekir. ya da en azından bu yolda bir adım atmaya başlamak. güneydoğu'daki halk kazanılmadığı sürece, bu soruna olan dış müdahale engellenemez. kapatmakla, asmakla kesmekle bu iş olmaz. dtp'yi bitirmek isteyenler, öncelikle abd'nin taşeron kuvvetlerini bitirmelidirler. sonuç olarak; kapatılması kurulacak yeni partinin gücüne güç kadar bence..... |
Alıntı:
kesinlikle katiliyorum hic bir sosyal sorun tek kulvardan cozulemez mumkun oldugu kadar sikistiralim onlari ama kapatmayalim |
Aynı konudan bir kaçtane oluştu arkadaşlar..
|
Alıntı:
burada yoktu galiba en ideal yerinde ;) |
İnşaallah en kısa zamanda kapatılır pkk dağda değil mecliste önce içimizdekileri temizleyelim ... Başbakanımızında söylediği gibi ... |
Bu dtp partisinin meclise girmesi en başta yapılan büyük bir hataydı.kapatılması acilen gerekli.çünkü onlar meclisten gitmediği sürece bu gerginlik bitmez.onları pkk ile işbirliği içinde olmadığını görüpte görmemezlikten gelemeyiz.hemen ama hemen kapatın şu partiyi... |
Alıntı:
ama simdi butun dunya onlarin davasinin haksizligindan yana iken biz bir anda demokrasiyi yok eden bir ulke durumuna duseriz dunyanin gozunde boyle biz de ise anayasa ile de artacak olan siyasi huzura vurulmus bir darbe olur bence |
üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir titre ve kendine dön ... |
Alıntı:
Osmanlidan gelen Mevlana celaledddin i rumi den gelen hosgoru saygi anlayisini muhafaza et derim ben sana o zaman bizim buyuklugumuz sadece savas meydanlarinda degildi Istanbul a Fatih Sultan Mehmed han girerken de boyle oldu |
‘PKK ile ilişkimiz yok' diyemediler DTP Genel Başkanı Demirtaş, Ahmet Türk ile birlikte açıklama yaptı: Partimize yönelik linç kampanyası var DTP'ye kapatma davası açılmasının ardındaın DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş ve Ahmet Türk basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Yargıtay'ın açtığı dava ile ilgili DTP açıklandı.. İşte Türk ve Demirtaş'ın açıklamaları... DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın açıklaması: "DEHAP hakkındaki dava 4 yıldır sürmektedir. DTP hakkında kapatılması sürpriz değildir .Tüzel kişiliğimize linç girilşimleri bir süredir devam etmekteydi. 22 temmuz seçimlerinin verdiği sans devam ettirilemelidir. Avrupa Birliği sürecini olumsuz etkileyecektir bu karar. Parti kapatmada rekorlar kitabına girdik.. Üye kayıtlarını durdurulması Anayasa Mahkemesi tarihinde görülmemiş bir skandaldır. Avukatlarımız harekete geçmiştir. Kamuoyunu sağduyuya çağırıyoruz . Ben böyle düşünceler içinde olanlara nasıl hoşgörü içinde davranabilirim onu bilmiyorum ... ??? Yüce Yaratıcı AK partimizdeki tüm vekillerimiz yar ve yardımcısı olsun eğer onlar yanlıştaysa doğrultsun onları ve hak yoldan hiçbir zaman ayırmasın bizleri bakalım gelişmeleri yakından takip ediyoruz cennet vatan ülkemiz için en hayırlısı ne ise o olsun diyorum ben ... |
Şunu da unutmamak lazım dava insan hakları mahkemesinden dönebilir çünkü insan hakları mahkemesi müslümanların değil hristiyanların mahkemesidir bunun örneklerini başörtüsü davalarında görmüştük ... |
kardesim ben sana anlatamadim galiba
ben onlarin hepsi zaten terorist dedim bunu da parantez icinde belirttim teroristi milletvekili yapmak kadar garip salakca (afedersiniz) bir sey var mi??? ben onlarin ayni kefeye konmasindan yana oldugumu belirttim benim kastettigim nokta bir partinin kapatilmasi kimsenin goruslerini soyleyecegi bir ortami kapatmayalim ha bu adam gorusunu senin de cok guzel bir dua ile bitirdigin gibi guzelim vatani bolmeye yonelik olarak eylemlerde bulunuyorsa, yapiyorsa da cezasini ceksin ;) en agir sekilde hem de dagda cekilmis fotografi yayinlaniyorsa o serefsizi kapatalim partiyi degil |
Parlamento'ya seçimle gelmiş olan milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırarak Parlamento dışına atmak doğru olmaz. Suç işlerlerse takip edecek olan ben değilim, yargı var, savcılar var. Demokratik parlamenter sistemde Meclis'i bu kavganın içine sokmamamız gerekir. Aksi halde yozlaşmaya yol açar. Sayın Baykal 5 yıldır dokunulmazlıkların kaldırılmasını bize karşı kullanıyor. Şimdi Sayın Bahçeli aynı konuyu farklı şekilde gündeme getiriyor. Bu doğru değil. Siyasallaşma sürecine girmelerini teşvik etmemiz gerekir. Anayasal düzende siyaset yapsınlar. Farklı yollar, demokratik yollar denenmeli. Katı defans uygulanırsa, Parlamento dışı kalırlarsa onları da dağa gönderirsiniz." "Kürt siyasetçilerini mi kastediyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "Dağa giden zaten var. Sayın Baykal'la aynı çatı altında siyaset yapıp da bugün dağda olan yok mu?" karşılığını verdi.
iste benim demek istedigim bu idi golge kardesim |
kapatılmasın o adamların düşüncelerini değiştiremedikten sonra neye yarar kapatmak ki işin kötü tarafı bu sefer insanlra kendini daha rahat ispatlamaya kalkar(örn:ben sizin hakkınızı savunuyorum diye bizi kapatıyorlar ki bunları daha çok Kürt Kardeşlerimiz için kullanırlar) en iyi çözüm onları ya ıslah etmek yada çok sevdikleri memlketleri kürdisatana yollmak başlarıyla beraber gitsinler oralarda afkursunlar........
|
hernekadar o terorıstlerı meclısımızde gormek baskoseye oturtmak kanımı dondursada vıcdanımı sızlatsada kapatılamamalı DTP...en azından adamlar gozumuzun onunde ne halt yedıklerını gouyoruz..kapatılsa nolcak yapacaklarını gızlı kapaklı yıne yapacaklar...
|
adam yerine koyuldular meclise alındılar, KÜRTLERİ HAKKINI SAVUNACAĞINI
GİDİP PKK GİBİ ERMENİ VE GAVURLARI SAVUNYORLAR YAZIK YAZIK... |
Alıntı:
|
Alıntı:
DTP nin kapatılması da kesinlikle DTP ye yarar ''ezilmiş'' konumuna girerler ve oy potansiyelleri artar.Bildiğim kadarıyla kaleleri olan bazı illerde de AKPartiye dönme söz konusu olmuş ve eğer DP kapatılırsa ezilmiş ,,mağdur konumuna düşerlerse yaklaşan yerel seçimlerde tekrar oyları artabilir. Ki farkındaysanız kapanmasını ister tetikler gibi halleri var. Kısacası şahsi kanaatimce kapatılmasın ve bu insanlar da ''mağdur'' gibi gösterilip oyları artmasın. |
kapatımamalı eğer insanların haklarını ellerinden alırsak tabiki silaha sarılacaklar
|
Alıntı:
|
kapatılmamalı tabiki.başta demokrasinin yükseltilmesi için .
milletimiz yapılanları kısacası herşeyi çok iyi gözlemliyor ,not ediyor ve gerktiğinde cevabını veriyor. zaten kendilerini her hareketlerinde belli ediyorlar. tarafları gün geçtikçe azalıyor ve yalnızlaşıyorlar |
burada dtp kapatılırsa onu destekleyip yanlışa düşen vatandaşlarımız diyeceklerki "bakın ya biz oyveriyoruz ama bu adamlar hiçe sayıyor bizi yok sayıp tercihimizi yok sayıyorlar"diyecekler ama biz o partiyi kapatmaz yaptığı yanlışları şu 5 yılda halka onu destekleyelere anlatırsak daha etkili sonuç alırız diye düşünüyorum
|
BENCE KAPATILMALI AYRICADA MÜNAZARA KONUMUZ OLMASI NEDENYLEDE BU DÜŞÜNCEYİ SAVUNUYORUZ KAPATILMAL CÜNKÜ DAHA FAZLA PKK LILARIN MECLİSTE YER OLMASI KANIMI DONDURUYOR ZATEN ONLARIN MECLİSE GİRMESİ BİR HATAYDI
|
evet bence de ya kapatılacak ya da kapatılacak.. :(
|
tabi kapatılmalı ama şimdi değil seçimler oldu daha bir yıl geçmeden parti kapatmaya kalkılırsa malum partiye oy verenler ne olacak hadi bile bile oy verenleri geçtik onlar adi.ya zorla oy verenler ya bilinçsizce oy verenler ne diyecekler .biz adam yerine konmuyoruz bizim siyasi düşüncemizin bu ülkede hiç br önemi yok bize alt tabaka muamelesi yapıyorlar diyip devlete sırtlarını dönecekler dtp taban kazanacak .
evet kapatılmalı ama şimdi değil |
DTP hakkında her zaman şunu söyledim: PKK nın partisi olurlarsa hemen kapatılsın hatta meclisten kovulsunar ama doğu ve güney doğunun sorunlarını meclise taşıyıp yapıcı fikirlerle o bölgelerimizin kalkınmasına yardımcı olacaklarsa ben bile oyumu onlara veririm dedim. Ama onlar PKK taraftarı olmaya devam ettiler. Hayır teröristlerin mecliste olmasını kaldıramıyorum. Kapatılsın hatta yöneticilerine vatan hainliği suçundan dava açılsın.
Ama evet haklısınız bu ülkenin DTP gerçeği var, ona oy veren kandırılmış milyonlar var. Onlara herşeyi doğru bir şekilde anlatmadan bunu yaparsanız onları da dağlara gönderirsiniz. Doğuya, güney doğuya hizmet hamlesini AKP hızlandırdı, kesin olan bir şey varsa hizmetle PKK nın biteceğidir. AKP de DTP de PKK da bunun farkında AKP tüm mecliste resmen tek başına bunu başarmaya çalışıyor, bazıları buna engel oluyor (bilmeden bilerek). Her ne kadar duygusal olarak DTP nin kapatılması gerektiğine inanıyorsam da. Aklı selim olarak ta açık kalsın hizmetle onları bitirelim diyorum. Saygılarımla. |
Alıntı:
|
ben parti kapatilmasina karsiyim..
oraya kocasi terorist olani, kendisi terorist olani getirtmeyeceksiniz ama partiyi de kapatmayacaksiniz. Yanlis onlarin orada olmalaridir. DTP degildir bence.. bir onceki arkadaslar guzel bir noktaya deginmisler.. bizler, partimiz, partide ki dogu kokenli milletvekillerimiz cok iyi calisirsa zaten halkimiz gercegi er ya da gec farkedeceklerdir |
kendi kendimize sormamız gereken su:
(dtp ile pkk'nın aynı cizgide oldugu varsayımıyla) biz pkk'nın yaptıklarına mı yoksa, savunduklarına mı karsıyız ? (savunduklarına mı karsınız derken, dusuncelerine katılıyor musunuz degil, bunları soylemesine karsı mısınız anlamında) ben acıkcası yaptıklarına karsıyım, pkk ile tamamen aynı seyleri dusunseler bile eger insanları oldurmuyolarsa, her konunun konusulup tartısılmasından yanayım, sonucta olur olmaz o ayrı. diger taraftan sunu da soylemek lazım, su an eger gidip pkk'ya sorarsanız, dtp kapatılsın mı, kapatılmasın mı diye, emin olun kapatılsın der. boylece "bakın konusmak istiyoruz konusturmuyolar, daha ne yapalım " diyip yanlarına daha fazla kişi toplayabilirler. |
bu ülke için önemli bir yer olan mecliste istiklal marşımızı okumayanlara yer yok
|
Şu anda kapatılmasına kesnlikle karşıyım.Örnek:hadep.Artık umudunu iyice kesen pkk terör örgütü son şans olarak dtpyi kullanarak tüm milletimizi kışkırtmaya başladı.Peki bunun amacı nedir.Ülkede türk ve kürt ayrımcılıgı yaparak kardeşlerin arasına nifak tohumu ekmek.Böylece çıkabilecek kürt türk kavgasından nemalanmak.hadep kapatıldıgında dikkat edin bunlar meydana geldi?Biz onların bu oyununa gelmeyecegız buna inancım tam.bu ülkeye ihanet edenlerin elbet hepsinden hesap sorulacak ama herşeyin br zamanı var.haklı oldugumuz konuda haksızlığa düşmek çok acı verir.inşallah biz duruma düşmeyeceğiz
|
All times are GMT +3. The time now is 20:53. |