![]() |
peygamberimizin zenginlere savaş açtıgı dogrumu
bugun arkdaşımla sohbet ediyorduk kendisi benden din konusunda daha bilgili.
dediki peygamberimizin zamanında . peygamberimizin ozamnın zenginlerinin mallarına zorla el koymus hatta savaş yapmıs bu dogrumu? |
hz.ebubekir zengin bir insandı...
peygamberimizin ilk eşi Hz.Hatice zengin bir insandı... |
Alıntı:
|
Yalan :)
Sadece savaş kazanıldığın da savaş meydanın da ki kılıçtır,oktur,attır ölenlerin üzerinde ki altındır,gümüştür,zırhtır,kıyafettir vs.. Bunlar ganimet olarak alınır ki burada zengin,fakir kavramı yoktur toplanan ganimette Müslümanlar arasın da paylaştırılır.. Peygamber (s.a.v) haşa eşkiyamıydı zenginlerin zorla malını alacak..? Zaten sadaka bile kabul etmezdi mallarını İslama infak eden sahabelerin mallarından kendine zırnık bile almazdı hatta vefat ettiğin de borcu bile vardı.. Sahaben'in en zenginleri Hz.Ebubekir (r.a) ile Hz.Osman (r.a)'dı mallarını İslam yoluna seve,seve verdiler kimse zorlamadı..! |
Bazı kitapta savaş açıldı diyede geçer ama konu.. Ne demişti karayip korsanlarında muhterem '' o halde haydin gidelim savaşa.'' Ona dönmüş olay resmen. Vermiyorlar mı vergileri o halde haydin gidelim savaşa. Adamda da ne ses tonu vardı..
|
Şu olabilirdi ki Peygamber (s.a.v) hayattayken olmadı ondan sonraki dönemlerde oldu çünkü fetihler halifeler döneminde hızlandı..
İslamı kabul etmeyen bir ülke Müslüman ülkeye cizye(vergi) vermek zorundadır ve İslam ülkesine bağımlı olmak zorundadır.. Böyle bir durum da fakirden az zenginden daha çok vergi alınır.. |
sormak istediğim ozamanın serveti topraktı ozamanın burjuvalarına bu konuda bişey yaptımı
|
sen önce o gıçıgırık ahlaksız namussuz ataist kominist avatardan kurtul sonra konuşalım...
şanlı tarihimizde milyonlarca avatarlık adam var, sen gitmiş dünyanın en rezil adamı ahlaksızı avatar yapıyorsun, hele bundan bivaz geç imana gel sonra konun hakkında yorum yapalım... . |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hele sen bi islamı ögren gel. Demezlermı adama ? Arkadasım Hz.Ayşe nin de ben zengın oldugunu duymustum hatta Ayşenin anlamı Zengin çocugu demek zengin kişi demekmiş. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bugun işler daha iyiye gıdıyor zengın artık pırlantadan vergi alınmadıgı için daha rahat yasıyormus. |
ben bu herife diyecek bir laf bulamıyorum..
o kutlu insan kendine taş atanlara rahmet duası etmişken zengine nasıl savaş açar... silin şu salak saçma konuyu ya... 3 senedir bu forumdayım küfür etmedim senin yüzünden edecem en sonunda... |
Alıntı:
koç? hakko? bunlarında anası ağladı mı? madem çok servet düşmanıydı hindistan müslümanlarının parasıyla kurulmuş türkiye iş bankasının yüzde 28i onun dönemindede chp ye aitti neden bunun için birşey yapmadı? |
konu dışı mesajları silin
|
Konu aslında kısmen doğru fakat çarpıtılmış. Bilindiği üzere yahudiler dünyadaki en fazla para, mal, mülk sahibi olan kişilerin başında gelir. Hitler'in bile Yahudilerden nefret etmesindeki en büyük unsur, Yahudilerin kimseyle paylaşmadıkları serveti olmuştur.
Malum olduğu üzere yahudiler bizim dinimizde lanetlenmiştir. En çok onlarla mücadele ettik. Peygamberimiz de yahudilerle çok mücadele etti. Şimdi buradan yola çıkıp, "Peygamberimiz zenginlerle mücadele etti." demek, saptırmadır, art niyetliliktir. Yahudiler dışında peygamberimizin mücadelelerinde zengin-fakir ayrımı yapmak imkansızdır. Verilebilecek tüm örneklerde karşınıza ya yahudi ya yahudi kökenli biri çıkar. Peygamberimizin bu zengin yahudilerle mücadele etme sebebi bellidir. Bunu farklı yerlere çekmek doğru olmaz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Peygamberimizin de mücadelesi benzer sebeplere dayanıyordu. |
basliga ve icerige bakarmisiniz sanki mahalle arkadasindan bahsediyor, la ebdel "peygamberimiz" demek cok mu zor!
|
Alıntı:
|
türkiyede yaşayan hristiyanların peygamberimize dil uzattığı bir şey bu işte karşımıza çıkıyor.bu şekilde bile bunu sorgulamak çok yanlış.dilleri kopar inşallah.lütfen başlık bile çok ağır olmuş forum yöneticileri kaldırın bunu peygamberimiz hakkında böyle düşünceyi bile sorgulama yoruma açmak ancak bilgisizlikten kaynaklanır.arkadaşım özür diliyorum ama bu adama cevap veremediysen yazık sanada.
|
Alıntı:
|
sen kafana göre takilmaya devam ettikce bu forum sana dar gelecek ;)..
bu sana son uyarimdir dini, milli ve manevi degerleri direkt ve dolayli asagilama durumunda bir müddet aramizdan ayrilacaksin ve tekrari halinde de süresiz! |
eşrefpaşalılarda bir sahne vardı...
bir çok ilim meclisinde bulundum en feyz aldığım kişi ihtiyar heyetinden bilmem ne dayı diyordu adam :) sende şimdi dini konularda benden daha bilgili deyince aklıma o sahne geldi :) |
Alıntı:
|
İslam, zenginliğe değil, onun kötü kullanılmasına ve zenginliğe güvenerek haktan yüz çevirenlere karşı çıkmıştır. Rasülullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur
"Allah'tan korkan kimse için zenginlikte beis yoktur. |
Alıntı:
daha çok sermaye desek daha iyi olurdu. yada üretim aracı. tabi burda zenginlik derken kastettigim insanları koleleştirmek için kullanılan ozel mulkiyetten bahsediyorum yoksa kişi kendi emegi ile guzel luks bir evde oturuyorsa o ayrı. ama yok eline geçirdigi sermaye yada buyuk toprak parçasını yuzlerce marabayı çalıştırarak somuru aracı olarka kullanıyorsa o zaman o luks evi kendi emegiyle almıs olmaz. burada zenginlik ile kastetmek istediğim 7 cı yuzyılda uretim aracı olan toprak mulkiyeti vs. idi. |
Konu farklı yerlere çekilmek istenmiş/isteniyor olabilir. Fakat forum yönetiminin bu aşamada konuya müdahale etmesini ben doğru bulmuyorum. Çünkü bu konuya verilecek güzel cevaplarla, kirli oyunları, kötü rüzgarları tersine çevirmek mümkün olabiliyor.
|
Alıntı:
başladınız yok komplo teorisi falan. bir internet sitesi ile komplo teorisi olucak amma abartttınız. |
Alıntı:
Xfce kardeş. Kadızadei Rumi zaten konunun tartışılması adına yönetimden konunun kitlenmemesini talep etmiş sen yalnış anlamışsın. |
Alıntı:
|
koministlerden daha zengin adammi var piyasada...
bakin hepsi villada konakta oturuyor... isci hakki diyorlar isciler bitik acliktan kiriliyorlar... |
Alıntı:
yoksula vermiyorsa istediği kadar allahtan korksun. ne degişirki. |
Alıntı:
oldu olucak holding sahibi de. zengin birinden komunist olurmu hiç komunist kelimesinin manasını bile bilmedigini gosteriyor bu. |
yoo biliyorum...
baksana yoksa kim 3 liralik sogan yiyor? biz liraliga devamken sen 3 liralik yiyorsun... sonra birde aciz diyorsun ayip be... iscilerin haklarini gasp edip 3 liralik sogan ye... |
Alıntı:
|
yav birak bu ayaklari maho...
koministligin ne oldugunu cok iyi biliyorum... basa donmeyelim yine... dinsizlik insanlarin en ufak bile mal sahibi olmadigi zengini kiskanan hem akli hem cebi fakir olan bir adamin cikardigi sacma sapan ekonomi sistemi... |
Alıntı:
yok yok yanlıs biliyorsun sen bence aç oku komunist nedemek. |
Alıntı:
ya arkadasım servetını kullanarak diger insanların hakkını yiyiorsa faız ustune kurulmus bır servet varsa zekattan sadakadan bi haberse bu insanın Allahtan tam anlamıyla korktugu anlamına gelır mı sence |
Alıntı:
insanları serveti kullanarak sadakaya muhtaç hale getiriyorsa dedim. |
All times are GMT +3. The time now is 16:43. |