Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   peygamberimizin zenginlere savaş açtıgı dogrumu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=143362)

xfce 01-17-2011 02:23

peygamberimizin zenginlere savaş açtıgı dogrumu

bugun arkdaşımla sohbet ediyorduk kendisi benden din konusunda daha bilgili.
dediki peygamberimizin zamanında .
peygamberimizin ozamnın zenginlerinin mallarına zorla el koymus hatta savaş yapmıs bu dogrumu?

İntifada 01-17-2011 02:26

hz.ebubekir zengin bir insandı...
peygamberimizin ilk eşi Hz.Hatice zengin bir insandı...

Fırat 01-17-2011 02:29

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848399)
dediki peygamberin zamanında .
peygamber ozamnın zenginlerinin mallarına zorla el koymus hatta savaş yapmıs bu dogrumu?

O arkadaş sizi aydınlatmış gönderin onu bize birazda biz onu aydınlatalım. Git ona söyle bu olay zekat toplanmasında hz ebubekir zamanında oldu. Bazı zengin soytarılar zekatı vermeye yanaşmadı onun için zorla alındı kendilerinden savaşta yapılmadı. Bu günkü vergiler gibi bakın olaya..

depare 01-17-2011 02:34

Yalan :)

Sadece savaş kazanıldığın da savaş meydanın da ki kılıçtır,oktur,attır ölenlerin üzerinde ki altındır,gümüştür,zırhtır,kıyafettir vs..

Bunlar ganimet olarak alınır ki burada zengin,fakir kavramı yoktur toplanan ganimette Müslümanlar arasın da paylaştırılır..

Peygamber (s.a.v) haşa eşkiyamıydı zenginlerin zorla malını alacak..?

Zaten sadaka bile kabul etmezdi mallarını İslama infak eden sahabelerin mallarından kendine zırnık bile almazdı hatta vefat ettiğin de borcu bile vardı..

Sahaben'in en zenginleri Hz.Ebubekir (r.a) ile Hz.Osman (r.a)'dı mallarını İslam yoluna seve,seve verdiler kimse zorlamadı..!

Fırat 01-17-2011 02:34

Bazı kitapta savaş açıldı diyede geçer ama konu.. Ne demişti karayip korsanlarında muhterem '' o halde haydin gidelim savaşa.'' Ona dönmüş olay resmen. Vermiyorlar mı vergileri o halde haydin gidelim savaşa. Adamda da ne ses tonu vardı..

depare 01-17-2011 02:40

Şu olabilirdi ki Peygamber (s.a.v) hayattayken olmadı ondan sonraki dönemlerde oldu çünkü fetihler halifeler döneminde hızlandı..

İslamı kabul etmeyen bir ülke Müslüman ülkeye cizye(vergi) vermek zorundadır ve İslam ülkesine bağımlı olmak zorundadır..

Böyle bir durum da fakirden az zenginden daha çok vergi alınır..

xfce 01-17-2011 03:48

sormak istediğim ozamanın serveti topraktı ozamanın burjuvalarına bu konuda bişey yaptımı

akobalı-akkurt 01-17-2011 18:53

sen önce o gıçıgırık ahlaksız namussuz ataist kominist avatardan kurtul sonra konuşalım...

şanlı tarihimizde milyonlarca avatarlık adam var, sen gitmiş dünyanın en rezil adamı ahlaksızı avatar yapıyorsun, hele bundan bivaz geç imana gel sonra konun hakkında yorum yapalım...

.

Terennüm 01-17-2011 19:02

Alıntı:

peygamber ozamnın zenginlerinin mallarına zorla el koymus hatta savaş yapmıs bu dogrumu?

arkadaşın senden daha cahilmiş.sen en azından bilmediklerine bilmiyorum diyorsun...

EvrenBilimci 01-17-2011 19:02

Alıntı:

akobalı-akkurt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848550)
sen önce o gıçıgırık ahlaksız namussuz ataist kominist avatardan kurtul sonra konuşalım...

şanlı tarihimizde milyonlarca avatarlık adam var, sen gitmiş dünyanın en rezil adamı ahlaksızı avatar yapıyorsun, hele bundan bivaz geç imana gel sonra konun hakkında yorum yapalım...

.

Milletin imanını sorgulamak islamda ne kadar doğru
Hele sen bi islamı ögren gel.
Demezlermı adama ?

Arkadasım Hz.Ayşe nin de ben zengın oldugunu duymustum hatta Ayşenin anlamı Zengin çocugu demek zengin kişi demekmiş.

Terennüm 01-17-2011 19:03

Alıntı:

kardeşim bu bahsettiğin olay milli şef döneminde olmuştur..varlık vergisi denilen şey...arkadaşının peygamberi inönümü once onu sor...benim peygamderimin böyle bir yaptırımı yok...

EvrenBilimci 01-17-2011 19:05

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848555)
kardeşim bu bahsettiğin olay milli şef döneminde olmuştur..varlık vergisi denilen şey...arkadaşının peygamberi inönümü once onu sor...benim peygamderimin böyle bir yaptırımı yok...

Evet zengınlerin anası ağladı o kanunla ancak.
Bugun işler daha iyiye gıdıyor zengın artık pırlantadan vergi alınmadıgı için daha rahat yasıyormus.

unnamed 01-17-2011 19:09

ben bu herife diyecek bir laf bulamıyorum..
o kutlu insan kendine taş atanlara rahmet duası etmişken zengine nasıl savaş açar...
silin şu salak saçma konuyu ya...
3 senedir bu forumdayım küfür etmedim senin yüzünden edecem en sonunda...

İntifada 01-17-2011 19:10

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848557)
Evet zengınlerin anası ağladı o kanunla ancak.
Bugun işler daha iyiye gıdıyor zengın artık pırlantadan vergi alınmadıgı için daha rahat yasıyormus.

koç?
hakko?
bunlarında anası ağladı mı?

madem çok servet düşmanıydı hindistan müslümanlarının parasıyla kurulmuş türkiye iş bankasının yüzde 28i onun dönemindede chp ye aitti neden bunun için birşey yapmadı?

xfce 01-17-2011 19:25

konu dışı mesajları silin

Kadızâde Rûmi 01-17-2011 19:58

Konu aslında kısmen doğru fakat çarpıtılmış. Bilindiği üzere yahudiler dünyadaki en fazla para, mal, mülk sahibi olan kişilerin başında gelir. Hitler'in bile Yahudilerden nefret etmesindeki en büyük unsur, Yahudilerin kimseyle paylaşmadıkları serveti olmuştur.

Malum olduğu üzere yahudiler bizim dinimizde lanetlenmiştir. En çok onlarla mücadele ettik. Peygamberimiz de yahudilerle çok mücadele etti. Şimdi buradan yola çıkıp, "Peygamberimiz zenginlerle mücadele etti." demek, saptırmadır, art niyetliliktir. Yahudiler dışında peygamberimizin mücadelelerinde zengin-fakir ayrımı yapmak imkansızdır. Verilebilecek tüm örneklerde karşınıza ya yahudi ya yahudi kökenli biri çıkar.

Peygamberimizin bu zengin yahudilerle mücadele etme sebebi bellidir. Bunu farklı yerlere çekmek doğru olmaz.

xfce 01-17-2011 20:30

Alıntı:

Kadızâde Rûmi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848581)
Konu aslında kısmen doğru fakat çarpıtılmış. Bilindiği üzere yahudiler dünyadaki en fazla para, mal, mülk sahibi olan kişilerin başında gelir. Hitler'in bile Yahudilerden nefret etmesindeki en büyük unsur, Yahudilerin kimseyle paylaşmadıkları serveti olmuştur.

Malum olduğu üzere yahudiler bizim dinimizde lanetlenmiştir. En çok onlarla mücadele ettik. Peygamberimiz de yahudilerle çok mücadele etti. Şimdi buradan yola çıkıp, "Peygamberimiz zenginlerle mücadele etti." demek, saptırmadır, art niyetliliktir. Yahudiler dışında peygamberimizin mücadelelerinde zengin-fakir ayrımı yapmak imkansızdır. Verilebilecek tüm örneklerde karşınıza ya yahudi ya yahudi kökenli biri çıkar.

Peygamberimizin bu zengin yahudilerle mücadele etme sebebi bellidir. Bunu farklı yerlere çekmek doğru olmaz.

yani diyorsunki yahudilerin servetini ellerinden aldı ama musluman zenginlerin servetine dokunmadı oylemi?

Kadızâde Rûmi 01-17-2011 22:14

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848597)
yani diyorsunki yahudilerin servetini ellerinden aldı ama musluman zenginlerin servetine dokunmadı oylemi?

Konuyu günümüze uyarlayacak olursak, biz bugün Filistin'i koruyoruz. İsrail'e çok sert çıkıyoruz. Doğru değil mi? Peki biz bunu Filistin halkı fakir, İsrail halkı zengin diye mi yapıyoruz? Yoksa İsrail zalim, Filistin halkı mağdur diye mi?

Peygamberimizin de mücadelesi benzer sebeplere dayanıyordu.

Mavera 01-17-2011 22:17

basliga ve icerige bakarmisiniz sanki mahalle arkadasindan bahsediyor, la ebdel "peygamberimiz" demek cok mu zor!

Mavera 01-17-2011 22:18

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848566)
konu dışı mesajları silin

sen isine bak ve sansini fazla zorlama!

ENES_CAN_AK 01-17-2011 22:23

türkiyede yaşayan hristiyanların peygamberimize dil uzattığı bir şey bu işte karşımıza çıkıyor.bu şekilde bile bunu sorgulamak çok yanlış.dilleri kopar inşallah.lütfen başlık bile çok ağır olmuş forum yöneticileri kaldırın bunu peygamberimiz hakkında böyle düşünceyi bile sorgulama yoruma açmak ancak bilgisizlikten kaynaklanır.arkadaşım özür diliyorum ama bu adama cevap veremediysen yazık sanada.

xfce 01-17-2011 23:09

Alıntı:

ENES_CAN_AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848660)
türkiyede yaşayan hristiyanların peygamberimize dil uzattığı bir şey bu işte karşımıza çıkıyor.bu şekilde bile bunu sorgulamak çok yanlış.dilleri kopar inşallah.lütfen başlık bile çok ağır olmuş forum yöneticileri kaldırın bunu peygamberimiz hakkında böyle düşünceyi bile sorgulama yoruma açmak ancak bilgisizlikten kaynaklanır.arkadaşım özür diliyorum ama bu adama cevap veremediysen yazık sanada.

yoo peygamberin zenginlerin topraklarına halka vermek için el koyması çok guzel bir davranış neden agırolsunki başlık aksine peygamberin boyle bişey yapması çok dogru bir davranıs olurdu.

Mavera 01-17-2011 23:11

sen kafana göre takilmaya devam ettikce bu forum sana dar gelecek ;)..
bu sana son uyarimdir dini, milli ve manevi degerleri direkt ve dolayli asagilama durumunda bir müddet aramizdan ayrilacaksin ve tekrari halinde de süresiz!

İntifada 01-17-2011 23:13

eşrefpaşalılarda bir sahne vardı...
bir çok ilim meclisinde bulundum en feyz aldığım kişi ihtiyar heyetinden bilmem ne dayı diyordu adam :)
sende şimdi dini konularda benden daha bilgili deyince aklıma o sahne geldi :)

ENES_CAN_AK 01-17-2011 23:23

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848680)
yoo peygamberin zenginlerin topraklarına halka vermek için el koyması çok guzel bir davranış neden agırolsunki başlık aksine peygamberin boyle bişey yapması çok dogru bir davranıs olurdu.

asıl amacın ne olduğunu bildiğim için söylenilmek istenilen asıl şeyin neyi ifade etmeye çalışıldığının bildiğim için ben bu konunun kaldırılmasını forum yöneticilerinden rica ediyorum.lütfen peygamberimize dil uzatılan sapık düşüncelere düşmeyelim onların düşüncelerine alet olmayalım.senin bu yazdığın cevap bile art niyetlerle dolu.paygemberimizin hayatını sorgulamakta neyi doğru yapıp yapamayacağınıda senin yorumlaman haddine değil kimsenin haddine değil.

cartman 01-17-2011 23:28

İslam, zenginliğe değil, onun kötü kullanılmasına ve zenginliğe güvenerek haktan yüz çevirenlere karşı çıkmıştır. Rasülullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur
"Allah'tan korkan kimse için zenginlikte beis yoktur.

xfce 01-17-2011 23:41

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848709)
İslam, zenginliğe değil, onun kötü kullanılmasına ve zenginliğe güvenerek haktan yüz çevirenlere karşı çıkmıştır. Rasülullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur
"Allah'tan korkan kimse için zenginlikte beis yoktur.

tabiki orda zenginlik derken yanlıs bir terim kullandım.
daha çok sermaye desek daha iyi olurdu.
yada üretim aracı.
tabi burda zenginlik derken kastettigim
insanları koleleştirmek için kullanılan ozel mulkiyetten bahsediyorum
yoksa kişi kendi emegi ile guzel luks bir evde oturuyorsa o ayrı.
ama yok eline geçirdigi sermaye yada buyuk toprak parçasını yuzlerce marabayı çalıştırarak somuru aracı olarka kullanıyorsa o zaman o luks evi kendi emegiyle almıs olmaz.
burada zenginlik ile kastetmek istediğim 7 cı yuzyılda uretim aracı olan toprak mulkiyeti vs. idi.

Kadızâde Rûmi 01-18-2011 01:22

Konu farklı yerlere çekilmek istenmiş/isteniyor olabilir. Fakat forum yönetiminin bu aşamada konuya müdahale etmesini ben doğru bulmuyorum. Çünkü bu konuya verilecek güzel cevaplarla, kirli oyunları, kötü rüzgarları tersine çevirmek mümkün olabiliyor.

xfce 01-18-2011 11:37

Alıntı:

Kadızâde Rûmi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848746)
Konu farklı yerlere çekilmek istenmiş/isteniyor olabilir. Fakat forum yönetiminin bu aşamada konuya müdahale etmesini ben doğru bulmuyorum. Çünkü bu konuya verilecek güzel cevaplarla, kirli oyunları, kötü rüzgarları tersine çevirmek mümkün olabiliyor.

estafurullah ne kotu oyunu kendi kendinize komplo teorisi uretmeyin merak ettigim bişeyi sordum .
başladınız yok komplo teorisi falan.
bir internet sitesi ile komplo teorisi olucak amma abartttınız.

Ukbâ 01-18-2011 11:43

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848796)
estafurullah ne kotu oyunu kendi kendinize komplo teorisi uretmeyin merak ettigim bişeyi sordum .
başladınız yok komplo teorisi falan.
bir internet sitesi ile komplo teorisi olucak amma abartttınız.

Xfce kardeş. Kadızadei Rumi zaten konunun tartışılması adına yönetimden konunun kitlenmemesini talep etmiş sen yalnış anlamışsın.

cartman 01-18-2011 12:46

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848720)
tabiki orda zenginlik derken yanlıs bir terim kullandım.
daha çok sermaye desek daha iyi olurdu.
yada üretim aracı.
tabi burda zenginlik derken kastettigim
insanları koleleştirmek için kullanılan ozel mulkiyetten bahsediyorum
yoksa kişi kendi emegi ile guzel luks bir evde oturuyorsa o ayrı.
ama yok eline geçirdigi sermaye yada buyuk toprak parçasını yuzlerce marabayı çalıştırarak somuru aracı olarka kullanıyorsa o zaman o luks evi kendi emegiyle almıs olmaz.
burada zenginlik ile kastetmek istediğim 7 cı yuzyılda uretim aracı olan toprak mulkiyeti vs. idi.

Bence efendimiz cok guzel ozetlemis Allah tan korkan kimsenin zengin olmasında mahsur yok :)

unnamed 01-18-2011 13:11

koministlerden daha zengin adammi var piyasada...
bakin hepsi villada konakta oturuyor...
isci hakki diyorlar isciler bitik acliktan kiriliyorlar...

xfce 01-18-2011 13:34

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848810)
Bence efendimiz cok guzel ozetlemis Allah tan korkan kimsenin zengin olmasında mahsur yok :)

insanları o serveti kullanarak somuruyorsa.
yoksula vermiyorsa istediği kadar allahtan korksun.
ne degişirki.

xfce 01-18-2011 13:35

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848814)
koministlerden daha zengin adammi var piyasada...
bakin hepsi villada konakta oturuyor...
isci hakki diyorlar isciler bitik acliktan kiriliyorlar...

villada komunistmi?
oldu olucak holding sahibi de.
zengin birinden komunist olurmu hiç
komunist kelimesinin manasını bile bilmedigini gosteriyor bu.

unnamed 01-18-2011 14:10

yoo biliyorum...
baksana yoksa kim 3 liralik sogan yiyor?
biz liraliga devamken sen 3 liralik yiyorsun...
sonra birde aciz diyorsun ayip be...
iscilerin haklarini gasp edip 3 liralik sogan ye...

xfce 01-18-2011 14:11

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848829)
yoo biliyorum...
baksana yoksa kim 3 liralik sogan yiyor?
biz liraliga devamken sen 3 liralik yiyorsun...
sonra birde aciz diyorsun ayip be...
iscilerin haklarini gasp edip 3 liralik sogan ye...

once komunist kelime anlamını oku sonra tukaka de

unnamed 01-18-2011 14:22

yav birak bu ayaklari maho...
koministligin ne oldugunu cok iyi biliyorum...
basa donmeyelim yine...
dinsizlik insanlarin en ufak bile mal sahibi olmadigi zengini kiskanan hem akli hem cebi fakir olan bir adamin cikardigi sacma sapan ekonomi sistemi...

xfce 01-18-2011 14:46

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848835)
yav birak bu ayaklari maho...
koministligin ne oldugunu cok iyi biliyorum...
basa donmeyelim yine...
dinsizlik insanlarin en ufak bile mal sahibi olmadigi zengini kiskanan hem akli hem cebi fakir olan bir adamin cikardigi sacma sapan ekonomi sistemi...

komunistligin ne oldugunu biliyorsun ama villalarda oturan zengin kapitalistlerin komunist olduugunu ileri suruyorsun.
yok yok yanlıs biliyorsun sen bence aç oku komunist nedemek.

cartman 01-18-2011 17:31

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848823)
insanları o serveti kullanarak somuruyorsa.
yoksula vermiyorsa istediği kadar allahtan korksun.
ne degişirki.

ya arkadasım servetını kullanarak diger insanların hakkını yiyiorsa faız ustune kurulmus bır servet varsa zekattan sadakadan bi haberse bu insanın Allahtan tam anlamıyla korktugu anlamına gelır mı sence

xfce 01-18-2011 17:35

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848865)

ya arkadasım servetını kullanarak diger insanların hakkını yiyiorsa faız ustune kurulmus bır servet varsa zekattan sadakadan bi haberse bu insanın Allahtan tam anlamıyla korktugu anlamına gelır mı sence

faizden bahseden kim ben serveti- sermayeyi topragı kullanarak zulm ediyorsa dedim. faizi kullanarak demedim.
insanları serveti kullanarak sadakaya muhtaç hale getiriyorsa dedim.

All times are GMT +3. The time now is 16:43.