Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   işte türkiyenin dünya gerçeği arkadaşlar İnsani gelişmişlikte 83’üncü sıradayız (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=143592)

yusufurkan 01-23-2011 15:05

işte türkiyenin dünya gerçeği arkadaşlar İnsani gelişmişlikte 83’üncü sıradayız

İnsani gelişme

“Salt büyüme gelişmişliği sağlamıyor, ön koşul ama yeterli koşul değil” diyen Koç, şöyle konuştu: “Dünyada da aslında gelişmişlik ekonomik büyüklükle ölçülmüyor. Kişi başına milli gelirle, rekabet gücüyle, insani gelişme ile ölçülüyor. Biz 16’ncı büyük ekonomiyiz ama satın alma gücü paritesine göre 84’üncü sıradayız, küresel rekabet gücü endeksinde 61’inci sıradayız. Belki de bu tür sıralamaların en önemlisi olarak görülmesi gereken insani gelişme endeksinde de maalesef 83’üncü sıradayız. Acaba dünyanın 10’uncu büyük ekonomisi olduğumuzda bu sıralamalarda yerimiz nereye yükselecek
ne dersiniz dünyanın ilk 20 ekonomisine girdiğimizi iddia edilmesi gülünç değilmi..http://www.ensonhaber.com/insani-gel...11-01-22.html?

İntifada 01-23-2011 15:53

iyide insani gelişmişlik nedir?
Ben söyliyeyim...
genel olrak doğum-yaşam ilişkisi,okur-yazar oranı,eğitime katılım oranını içine alan bir endekstir...
yani iktisatta bir büyüme bir de kalkınma kavramları vardır...
işte kalkınmanın olması için büyümeye bu tür endekslerinde eklenmesi gerekir...
koç konuşmasında ekonomik olarak büyüdüğümüzü açıklamış zaten...
insani gelişme yapısal bir sorundur...
ak parti şurada 8 yıldır iktidarda...
ak parti iktidara geldiğinde ilk okula başlamış çocuk daha yeni ilkokuldan mezun oluyor...
e şimdi 80 yıldır sağlanamamış insani gelişmenin 8 yılda birden gelişmesini beklemek komiktir...

EvrenBilimci 01-23-2011 18:03

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850568)
iyide insani gelişmişlik nedir?
Ben söyliyeyim...
genel olrak doğum-yaşam ilişkisi,okur-yazar oranı,eğitime katılım oranını içine alan bir endekstir...
yani iktisatta bir büyüme bir de kalkınma kavramları vardır...
işte kalkınmanın olması için büyümeye bu tür endekslerinde eklenmesi gerekir...
koç konuşmasında ekonomik olarak büyüdüğümüzü açıklamış zaten...
insani gelişme yapısal bir sorundur...
ak parti şurada 8 yıldır iktidarda...
ak parti iktidara geldiğinde ilk okula başlamış çocuk daha yeni ilkokuldan mezun oluyor...
e şimdi 80 yıldır sağlanamamış insani gelişmenin 8 yılda birden gelişmesini beklemek komiktir...

Ama Başbakan bi çıkıyor Türkiye cumhuriyeti tarihinde şu kadarken biz bunun 2 katı fazlasını yaptık dıyor ;D Bu ne yaman çelişkidir.
Millet sanıyor bu ülke senelerce bişey yapmamış.Hem sekiz yıl artık az bi yıl değildir.
Tamam 8 yıldır beklenemez ancak şundanda eminim gençligin halini gördükçe artık kişisel yaşamıma önem verıyorum.
Gençler ahlaksız sigaracı büyüge saygısız vatan millet umrunda BİR BİÇİMDE yaşıyor dahada adam olmaz bu ülke. Bi kere ana baba saygıyı vermıyor çocuguna.

İntifada 01-23-2011 18:10

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850627)
Ama Başbakan bi çıkıyor Türkiye cumhuriyeti tarihinde şu kadarken biz bunun 2 katı fazlasını yaptık dıyor ;D Bu ne yaman çelişkidir.
Millet sanıyor bu ülke senelerce bişey yapmamış.Hem sekiz yıl artık az bi yıl değildir.
Tamam 8 yıldır beklenemez ancak şundanda eminim gençligin halini gördükçe artık kişisel yaşamıma önem verıyorum.
Gençler ahlaksız sigaracı büyüge saygısız vatan millet umrunda BİR BİÇİMDE yaşıyor dahada adam olmaz bu ülke. Bi kere ana baba saygıyı vermıyor çocuguna.

ne çelişkisi var :)
ekonomik olarak büyüdüğümüzü,kalkınmaya başladığımızı herhangi bir ekonomik kritere bakarak görebilirsiniz...
gsmh,kbdg gibi verilere bakarsan açıkça görürsün :güzel:
su,elektrik,yol gibi alt yapı hizmetlerinin yaygınlaşma oranına bakarakta alt yapı gelişimini görebilirsin :güzel:

bir kere yazdıklarının konuda bahsi geçen endeksle alakası yok genelde eleştiri yapacağım diye kendisini kasan insanların düştükleri gülünç durumlardan birisidir bu :güzel:
8 yıl ekonomiyi düzeltmek,krizi atlatmak,altyapıyı düzenlemek için az bir süre değildir...
ama eğitim öğretim,insani gelişmişlik gibi yapısal sorunlardan bahsediyoruz...
80 yılda gelişememiş insanı nasıl 8 senede değiştireceksin?
hele dur bekle ak parti geleli 8 yıl oldu...
o dönemde liseye başlayadan adam daha üniversiteden mezun olmadı neredeyse...
ilk okula başlayan daha ilköğretimi yeni bitirdi...

diyeceksin sırf onlarmı var...
30 yıllık hayatında gazete kitap okumamış,gündemi sorgulamamış insan 8 senede ancak bu kadar değiştirebilirsin...
zaten koçun açıklamasını dinlediysen ekonomik olarak geliştiğimizi oda belirtmiş

depare 01-23-2011 20:11

Dünya da bir çok ülke insani olarak gelişse de hala insan olarak gelişme gösteremiyor hala masumlara kıyıyor yahut bunu dolaylı olarak destekliyor..

İkisini bir arada geliştirebilen kaç ülke var..?

İnsanlığı kaybettiren insani gelişmen'in bir faydası yok..

duman 01-23-2011 23:53

Dünyada insanlık mı kaldı ki bunun sıralamasını yayınlıyorlar...

akobalı-akkurt 01-24-2011 04:14

konuşmayı yapan yahudi koç dur...

işyerlerinde sakal,bıyık ve başörtüsü yasağı uygulayan hain kalleş kancık bir şerefden namusdan bihaber şirketdir...

önce konuşan dingile bakacaksın...

.

İntifada 01-24-2011 04:23

Alıntı:

akobalı-akkurt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850759)
konuşmayı yapan yahudi koç dur...

işyerlerinde sakal,bıyık ve başörtüsü yasağı uygulayan hain kalleş kancık bir şerefden namusdan bihaber şirketdir...

önce konuşan dingile bakacaksın...

.

adamların 3 nesildir oluşturmaya çalıştığı itibarı 3 cümlede yıktın...

:saygılar::saygılar::saygılar:

xfce 01-24-2011 19:01

bunlar yalansa turkiye ile ilgili rapor yayınlayan ve turkiye ile ilgili pek iyi nieticeler çıkmayan www.li.com sitesi neden engelledindi.

Türkistan 01-26-2011 15:39

Alıntı:

yusufurkan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850547)
İnsani gelişme

Biz 16’ncı büyük ekonomiyiz ama satın alma gücü paritesine göre 84’üncü sıradayız, .

ama niye bence yalan bu. Örnek ben günde 4 tane halk ekmeği alabiliyorum.benim satın alma gücüm var mesela.bencede çok abartılmış canım.:hmm

xfce 01-26-2011 15:42

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851439)
ama niye bence yalan bu. Örnek ben günde 4 tane halk ekmeği alabiliyorum.benim satın alma gücüm var mesela.bencede çok abartılmış canım.:hmm

what???

manifesto 01-26-2011 15:46

Ak Parti ekonomisinin önlenemez yükselişi ve Türkiyenin önlenemez büyümesinin şokunu yaşayanlar heralde KULP dulma telaşındalar..,
Sn.Koç şu bizden önce ki 82 ülkeyi bir sayıverseydi de görseydik bakalım hangi ülkeler Türkiyeyi geçmiş..

Somali mi Tanzanya mı Gana mı? Arnavutluk mu?

DEBELENMEYİN yok yere..

Dün ekonomik krizler içinde enflasyon canavarına yem olmuş ülke için bugün "büyüme yetmez" diyorlar..Wayy be
..söyleyene değil söyletene bakmalı

Katade 01-26-2011 15:55

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 850627)

Ben kendi cevremden baktığımda bi kısım dediğin gibi var ama hepsini bütün gençler olarak yansıtman yanlış Bu zaman da kız çocuğu yetiştirmek gerçekten zor ama iş ana ve baba da bitiyo Ortada bi çelişki yok zaten yapılanlar ortada görmek istemiyosan o senin sorunun

xfce 01-26-2011 16:32

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851444)
Ak Parti ekonomisinin önlenemez yükselişi ve Türkiyenin önlenemez büyümesinin şokunu yaşayanlar heralde KULP dulma telaşındalar..,
Sn.Koç şu bizden önce ki 82 ülkeyi bir sayıverseydi de görseydik bakalım hangi ülkeler Türkiyeyi geçmiş..

Somali mi Tanzanya mı Gana mı? Arnavutluk mu?

DEBELENMEYİN yok yere..

Dün ekonomik krizler içinde enflasyon canavarına yem olmuş ülke için bugün "büyüme yetmez" diyorlar..Wayy be
..söyleyene değil söyletene bakmalı

ekonomi yukselirken işçiler neden küçülür.
ekonomik buyume diyince sadece sermayenin ve patronların buyumesi demekmi oluyor.

İntifada 01-26-2011 16:33

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851485)
ekonomi yuklselirken işçiler neden küçülür.
ekonomik buyume diyince sadece sermayenin ve patronların buyumesi demekmi oluyor.

vur bakayım asgari ücretteki artışın enflasyona oranına...
net ne kadar zam artışı olmuş :)

xfce 01-26-2011 16:34

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851487)
vur bakayım asgari ücretteki artışın enflasyona oranına...
net ne kadar zam artışı olmuş :)

enfilasyon rakamları dogru hesaplansa amenna

manifesto 01-26-2011 16:41

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851485)

ekonomi yukselirken işçiler neden küçülür.

Ekonomi konusunda doğru adrese çattın arkadaş,senir biraz rakkamlara boğayım..
Bak şuanda enflasyon %6-7 seviyesinde AK Parti iktidarından önce %120 leri görmüş bir enflasyondaydın..
Senin yaşın küçüktür belki o günleri bilmezsin
3 ayda bir PARA basardık..10 milyon tl banknotlar çıkmış derdik birbirimize daha o banknotu görmeden 20 milyonluk 50 milyonluk banknotlar basılırdı..

Üretimin yani sanayüde yurt dışına satış rakamları 20-30 milyar $ ' ı geçmezdi şimdi ise 100 lerce milyar dolarlık mal satıyor ülke..

Gecelik faizler bu ülkede %1200 leri gördü..şimdi ise faiz oranı CUMHURİYET TARİHİNİN en alt seviyesinde %6-7 civarında..

Bu ekonomik rakamlar tüm dünya ekonomileri için referanstır..Bir ülkenin ekonomisi bu rakamlar ile ölçülür..Evet asgari ücret yeterli değil işsizlik orakamları hala yüksek..bunlarla da mücadele edilmeye devam etmeli..
Mesele budur..

TÜM DÜNYADA ÇİN'den sonra dünya ekonomik krizine rağmen Büyüyen en büyük 2.ülkeyiz..daha neden bahsediyorsunuz siz..haydi naş
Alıntı:

enfilasyon rakamları dogru hesaplansa amenna
Kedi ciğer meselesi enflasyon %120 çıkarken de bu yöntemle hesaplanıyordu..O zaman yanlış hesaplanıyor diyeniniz varmıydı.Sizi memnun etmek imkansız zaten sadece kendinizi güldürüyorsunuz..

İntifada 01-26-2011 16:41

ya bi git oradan ya :)

Türkistan 01-26-2011 16:47

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851493)
Ekonomi konusunda doğru adrese çattın arkadaş,senir biraz rakkamlara boğayım..
Bak şuanda enflasyon %6-7 seviyesinde AK Parti iktidarından önce %120 leri görmüş bir enflasyondaydın..
Senin yaşın küçüktür belki o günleri bilmezsin
3 ayda bir PARA basardık..10 milyon tl banknotlar çıkmış derdik birbirimize daha o banknotu görmeden 20 milyonluk 50 milyonluk banknotlar basılırdı..

Üretimin yani sanayüde yurt dışına satış rakamları 20-30 milyar $ ' ı geçmezdi şimdi ise 100 lerce milyar dolarlık mal satıyor ülke..

Gecelik faizler bu ülkede %1200 leri gördü..şimdi ise faiz oranı CUMHURİYET TARİHİNİN en alt seviyesinde %6-7 civarında..

Bu ekonomik rakamlar tüm dünya ekonomileri için referanstır..Bir ülkenin ekonomisi bu rakamlar ile ölçülür..Evet asgari ücret yeterli değil işsizlik orakamları hala yüksek..bunlarla da mücadele edilmeye devam etmeli..
Mesele budur..

TÜM DÜNYADA ÇİN'den sonra dünya ekonomik krizine rağmen Büyüyen en büyük 2.ülkeyiz..daha neden bahsediyorsunuz siz..haydi naş
Kedi ciğer meselesi enflasyon %120 çıkarken de bu yöntemle hesaplanıyordu..O zaman yanlış hesaplanıyor diyeniniz varmıydı.Sizi memnun etmek imkansız zaten sadece kendinizi güldürüyorsunuz..

yahu sihirbazmısınız nesiniz kardeşim.bir sürü abra kadabra bir sürü rakam bir sürü büyü .şu numaraları bizede öğretin de biz şu halden memnun kalalım .yüzümüzü ekonomimiz iyiy oh bu günde midem doydu diye sırıtalım.
bizede öğretin şu numaraları yahu.nasıl ortalık güllük gülistanlıkmış.
ya ben bu ülkede yaşamıyorum ,ya da siz rakamları eline almış iyi bir sihirbazsınız.

Türkistan 01-26-2011 16:49

öf öff hadi bu günlük bu kadar kalın sağlıcakla.sırada ekmek parası var.

Katade 01-26-2011 16:50

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851504)
yahu sihirbazmısınız nesiniz kardeşim.bir sürü abra kadabra bir sürü rakam bir sürü büyü .şu numaraları bizede öğretin de biz şu halden memnun kalalım .yüzümüzü ekonomimiz iyiy oh bu günde midem doydu diye sırıtalım.
ya ben bu ülkede yaşamıyorum ,ya da siz rakamları eline almış iyi bir sihirbazsınız.

Sorunun ne?

manifesto 01-26-2011 17:13

Alıntı:

WildSymbol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851508)
Sorunun ne?

Sorun ne hepimiz biliyoruz..Gocunuyorlar..
Adama bilimsel verileri koyuyoruz rakamlar bu diyoruz..
Banane rakamlardan diyeceksen ekonomi konuşmaycaksın..
ekonomi matematiktir rakamdır sayıdır.

2010 YILI Cumhuriyet tarihinin en çok araç satıldığı yıl oldu..
Bu araçları Türkiyeye gelen GANALILAR mı satın alıyor.

Boş konuşuyorlar işte..Bizi de yok yere meşgul ediyorlar..
Türkiye şuanda dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında
Bu yeterli..
Herkezi de doyuracak halimiz yok
Her ülkenin AÇLARI vardır.Onlar da çalışarak yada işsizlik maaşı ile karınlarını doyursunlar..

Katade 01-26-2011 17:16

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851521)
Sorun ne hepimiz biliyoruz..Gocunuyorlar..
Adama bilimsel verileri koyuyoruz rakamlar bu diyoruz..
Banane rakamlardan diyeceksen ekonomi konuşmaycaksın..
ekonomi matematiktir rakamdır sayıdır.

2010 YILI Cumhuriyet tarihinin en çok araç satıldığı yıl oldu..
Bu araçları Türkiyeye gelen GANALILAR mı satın alıyor.

Boş konuşuyorlar işte..Bizi de yok yere meşgul ediyorlar..
Türkiye şuanda dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında
Bu yeterli..
Herkezi de doyuracak halimiz yok
Her ülkenin AÇLARI vardır.Onlar da çalışarak yada işsizlik maaşı ile karınlarını doyursunlar..

sorun yok:)

xfce 01-26-2011 18:24

Alıntı:

Türkistan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851504)

aslında arkadaşın soyledigi ekonomi iyi gidiyor dogru. (tabi patronlar için iyiye gidiyor.)
sen işçiysen yine surunmeye devam.
zaten sermaye sahibi olanlar için ekonomi iyiye gidiyor... işçi için degil!!!!!

Katade 01-26-2011 18:26

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851558)
aslında arkadaşın soyledigi ekonomi iyi gidiyor dogru. (tabi patronlar için iyiye gidiyor.)
sen işçiysen yine surunmeye devam.
zaten sermaye sahibi olanlar için ekonomi iyiye gidiyor... işçi için degil!!!!!

Bi günde başka bişeyden bahset ya hergün aynı şeyleri söyleyip duruyosun lafını alıyosun ama yetmiyo sana

xfce 01-26-2011 18:27

Alıntı:

WildSymbol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851562)
Bi günde başka bişeyden bahset ya hergün aynı şeyleri söyleyip duruyosun lafını alıyosun ama yetmiyo sana

senin ailen nasıl para kazanıyor?

Katade 01-26-2011 18:32

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851566)
senin ailen nasıl para kazanıyor?

Babam çalışıyo ben çalısıyorum Allah'a şükürler olsun ne fazlamız ne azımız var Bildim bileli işçi kısmıyız kominist olunca düşünceler baska oluyo.

xfce 01-26-2011 18:34

Alıntı:

WildSymbol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851570)
Babam çalışıyo ben çalısıyorum Allah'a şükürler olsun ne fazlamız ne azımız var Bildim bileli işçi kısmıyız kominist olunca düşünceler baska oluyo.

ailenin çalıştıgını biliyorum ama nasıl para kazanıyor onu sordum?

Katade 01-26-2011 18:35

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851572)
ailenin çalıştıgını biliyorum ama nasıl para kazanıyor onu sordum?

Anlının teriyle çalışarak konfeksyon algılamanda sorun var galiba?

xfce 01-26-2011 18:37

Alıntı:

WildSymbol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851575)
Anlının teriyle çalışarak konfeksyon algılamanda sorun var galiba?

konfeksiyonmu konfeksiyonda işçilikmi yapıyor ailen?
algılayacak bir cevap yazsan algılaycam biraz daha detaylı bilgi ver konfeksiyon da işçimi yoksa patronmu?
onu soruyorum.

manifesto 01-26-2011 18:46

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851577)
algılayacak bir cevap yazsan algılaycam biraz daha detaylı bilgi ver konfeksiyon da işçimi yoksa patronmu?
onu soruyorum.

Ne yapıcn arkadaş babasının işini gücünü.İşçiysen ne olmuş.Bugün işçi benden çok kazanıyor.1.500 tl maaşla çalışan işçiler var,inşaat amelesinin yevmiyesi, 60-70 tl..beyenmiyormusun.
Sen hep 700 tl maaşla çalışan işçileri görüyorsun.
Asgari ücret dışında ekonomi ile ilgili söyleyeceğin başka bir söz yok mu?

Bak ne dedim 2010 yılı Cumhuriyet tarihi boyunca en çok aracın satıldığı yıl oldu..hem ticari hem hafif ticari hem hususi araçlar..800 bin araç satıldı..
800 bini de Para baronlarımı?
Yani hakikate karşı söz söylemek sizi komik duruma düşüyor

Katade 01-26-2011 18:48

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851577)
onu soruyorum.

işçi arkadaşım patron olsaydı baska türlü sölerdim rahat ol.

xfce 01-26-2011 18:50

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851586)
Ne yapıcn arkadaş babasının işini gücünü.İşçiysen ne olmuş.Bugün işçi benden çok kazanıyor.1.500 tl maaşla çalışan işçiler var
Sen hep 700 tl maaşla çalışan işçileri görüyorsun.
Asgari ücret dışında ekonomi ile ilgili söyleyeceğin başka bir söz yok mu?

Bak ne dedim 2010 yılı Cumhuriyet tarihi boyunca en çok aracın satıldığı yıl oldu..hem ticari hem hafif ticari hem hususi araçlar..800 bin araç satıldı..
800 bini de Para baronlarımı?
Yani hakikate karşı söz söylemek sizi komik duruma düşüyor

sen arakdaşın avukatımısın.
bugun konfeksiyonların turkiyede işçileri ne şartlarda çalıştırdıgını herkes biliyor.
benim arkabalarımdan birisi konfeksiyonda çalışıyordu hemde buyuk bir konfeksiyon oyle merdiven altı falan degil. işçilerini hem uzun saatler çalıştırır hemde hafta için neredeyse çogu aksam mesaiye bırakıyorlar aksam 10 da eve geliyorlar.
buna karşılık konfeksiyon sahipleri her ay bir luks otomobil jeep alıyor.
(bak gordunmu patronlar için ekonomi iyiye gidiyor.)
siz hala dini işçilere karşı kulallanın karl marx afyon derken.
haklıymıs ama din için demiyorum dini afyon olarak kulalnana dinciler için diyorum yoksa din afyon degildir ama dini afyon olarak kulalnırlar.
birde alın teriyle çalışyıormus orda çalışan işçilerin ......... bi taraflarından eter akıyor. 3 kurus için.

xfce 01-26-2011 18:51

Alıntı:

WildSymbol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851587)
işçi arkadaşım patron olsaydı baska türlü sölerdim rahat ol.

sende konfeksiyondamı çalışıyon
herhalde işten erken gelmişsin(internette olduguna gore) konfeksiyonlarda aksam 8 den once eve gelinmezde tabi fazla mesaiye bırakmazlarsa fazla mesai varsa aksam 10-11 i bulur.

Katade 01-26-2011 18:52

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851589)
sen arakdaşın avukatımısın.
bugun konfeksiyonların turkiyede işçileri ne şartlarda çalıştırdıgını herkes biliyor.
benim arkabalarımdan birisi konfeksiyonda çalışıyordu hemde buyuk bir konfeksiyon oyle merdiven altı falan degil. işçilerini hem uzun saatler çalışrıyıro hafta için neredeyse çogu aksam mesaiye bırakıyorlar aksam 10 da eve geliyorlar.
buna karşılık konfeksiyon sahipleri her ay bir luks otomobil jeep alıyor.
(bak gordunmu patronlar için ekonomi iyiye gidiyor.)
siz hala dini işçilere karşı kulallanın karl marx afyon derken.
haklıymıs ama din için demiyorum dini afyon olarak kulalnana dinciler için diyorum yoksa din afyon degildir ama dini afyon olarak kulalnırlar.
birde alın teriyle çalışyıormus orda çalışan işçilerin ......... bi taraflarından eter akıyor. 3 kurus için.

Sen nerde çalıştın söle bi sokakda provakatörlükmü yapıyosun?

Katade 01-26-2011 18:53

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851590)
sende konfeksiyondamı çalışıyon
herhalde işten erken gelmişsin(internette olduguna gore) konfeksiyonlarda aksam 8 den once eve gelinmezde tabi fazla mesaiye bırakmazlarsa fazla mesai varsa aksam 10-11 i bulur.

Babam için diyorum sana laf anlatmak zaten ayrı bi dert. benim konfeksiyonla bi işim yok.

xfce 01-26-2011 18:54

Alıntı:

WildSymbol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851591)
Sen nerde çalıştın söle bi sokakda provakatörlükmü yapıyosun?

fasfood şirketinde ama isim vermem dogruolmaz.
tavuk ile ilgili dunya devi fastfood şirketinde çalıştım tabi asgari ucretle.
mesela tavukların kızardıgı yağı haftada bir degiştiriyorduk o yuzden dışarda fastfood yemenizi hiç ama hiç tavsiye etmem.

Katade 01-26-2011 18:56

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851594)
fasfood şirketinde ama isim vermem dogruolmaz.
tavuk ile ilgili dunya devi fastfood şirketinde çalıştım tabi asgari ucretle.
mesela tavukların kzıardıgı yağı haftada bir degiştiriyorduk o yuzden dışarda fastfood yemenizi tavsiye etmem.

Bunu herkes biliyo bi aralar çalıştın daha çalışmıyosun herhalde iyi yine seni calıstırmıslar Fastfoodn ortasına cıkıp işçiyiz haklıyız bağırdınmı:):)

manifesto 01-26-2011 18:57

Alın teriyle çalışmanın nesi kötü.Ülkede herkes ciplere binecek hali yok.İnsanın böyle bir hedefi olmamalı.Kimi az kazanır kimi çok..nekadar kazandığın değil nasıl kazandığın ve nasıl harcadığın önemlidir..
Herkes Bill Gates olacak değil ya.
Çalışma hayatı zordur.Günde 11 saat çalışıyorum.Benden niye çok kazanıyorlar derdinde değilim.Patron düşmanlığı yapacak da değiliz..
Adam parasını faize koysa belki daha çok kazanır.
İş kurmuş üretim yapıyor istihdam sağlıyorsa bunda ne kötülük var
Çalışanını da mağdur etmesin.edenler var buralar da çalışmazsın olur biter.
Şimdi burada işçi sınıfı muhabbetine dalmayalım

xfce 01-26-2011 18:57

Alıntı:

WildSymbol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851595)
Bunu herkes biliyo bi aralar çalıştın daha çalışmıyosun herhalde iyi yine seni calıstırmıslar Fastfoodn ortasına cıkıp işçiyiz haklıyız bağırdınmı:):)

anayasada sendikaya uye olma hakkı var ama.
sendikaya uye olmasına izin vermiyorlar. bu ulkede.
devlette istese butun işçileri sendikalı yapabilir.
ama karl marxın dedigi gibi kapitalist devler işçilerin egemen oldugu degil. kapitalistlerin egemen oldugu devletlerdir.
adam kendiside patron olup meclisten işçilerin yararına yasa çıkartırmı insan bindigi dalı kesmesi gibi bişey bu.

All times are GMT +3. The time now is 09:39.