Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Üniversitelerde seçim politikası nasıl olmalı? görüş ve önerileriniz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=143860)

_Ednâ_ 01-31-2011 19:33

Üniversitelerde seçim politikası nasıl olmalı? görüş ve önerileriniz?

Bulunduğum üniversitede ak parti gençliği çok pasif malesef, herhangi bir aktivite, teşvik, organizasyonlar vs yapılmıyor... geneli mhp chp görüşlü ve çok aktifler...
bunun için ne yapabiliriz? çevremize katkımız nasıl olabilir? seçimler için ne tür bir sistem oluşturabiliriz?...

tüm forum ehlinden, yorumunuzu ve tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Katade 01-31-2011 19:49

üniversitenın bağlı olduğu ilçenin gençlik kollarına senın onerınle öncü ve bu oluşumda sana destek olabilir.

_Ednâ_ 01-31-2011 20:00

Alıntı:

WildSymbol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 853011)
üniversitenın bağlı olduğu ilçenin gençlik kollarına senın onerınle öncü ve bu oluşumda sana destek olabilir.

evet güzel...
bunu denedim, şunu rahatlıkla söyleyebilirimki ak partinin gençlik kolları büyük oranda pasif...
şahsım adına ben o oluşuma giremiyorum zaten şuan tam olarak, vazifem gereği okul dönemi aşırı yoğunluğumdan.

ama üniversite okuyan arkadaşlara ufuk olabilir burda verilen öneriler diye düşünüyorum...

İntifada 02-01-2011 08:06

Chp mhp dediğimiz partiler uzun süredir var olan partiler olduğu için kemikleşmiş bir tabana sahip ve o tabanın istekleri doğrultusunda rahatça teşkilatlanıyor...
Mesela yüzde 3 lük parti diye güldüğümüz sp teşkilatcılık ve organizasyon olarak bizden çok daha iyidir...
Bizim belli bir seçmen yapımız olmadığı için teşkilatlar o yönde fazla aktif olamıyor...
Mesela seçim mitingleri hariç herhangi bir miting göremezsiniz ak partide çünkü tabanda kimi gruplar sevmez miting olayını...
E kusura bakmayalım ama eylemin hareketin dava kavgasının olmadığı yerdede gençlik olmaz...
Allahtan başbakanımız var eğer teşkilatlara bugün hala gençler geliyorsa bu tayyip erdoğan sayesindedir

_Ednâ_ 02-02-2011 00:15

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 853214)
Chp mhp dediğimiz partiler uzun süredir var olan partiler olduğu için kemikleşmiş bir tabana sahip ve o tabanın istekleri doğrultusunda rahatça teşkilatlanıyor...
Mesela yüzde 3 lük parti diye güldüğümüz sp teşkilatcılık ve organizasyon olarak bizden çok daha iyidir...
Bizim belli bir seçmen yapımız olmadığı için teşkilatlar o yönde fazla aktif olamıyor...
Mesela seçim mitingleri hariç herhangi bir miting göremezsiniz ak partide çünkü tabanda kimi gruplar sevmez miting olayını...
E kusura bakmayalım ama eylemin hareketin dava kavgasının olmadığı yerdede gençlik olmaz...
Allahtan başbakanımız var eğer teşkilatlara bugün hala gençler geliyorsa bu tayyip erdoğan sayesindedir

yani sebep bir ideoloji partisi olmamak ve dolyısıyla genç kesimin beklentileri hareketlilik olduğundan beklentilerini karşılamaması...
peki yapılabilecek birşey yokmu? sadece gençlik kollarıylamı sınırlı?

İntifada 02-03-2011 01:19

bir üniversite öğrencisi oalrak söylüyorum az bile yaptılar...

Eşref 02-03-2011 02:02

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 853566)
yani sebep bir ideoloji partisi olmamak ve dolyısıyla genç kesimin beklentileri hareketlilik olduğundan beklentilerini karşılamaması...
peki yapılabilecek birşey yokmu? sadece gençlik kollarıylamı sınırlı?

Bende bu hususta Akıncı'ya katılıyorum. Ak Parti bir ideolojinin partisi değil. Bunun etkisi büyük.

Ayrıca Ak Parti insanı, tam bir anadolu insanıdır. Biraz fakir, biraz da çilelidir. Bu nedenle de mazlumdur biraz. Mazlumdur ama doğruyu yanlışı da iyi bilir. Hayat tecrübesiyle yoğrulmuştur. Bu öyle bir tecrübedir ki adalet ve merhametten şaşırmayan, şaşırtmayan bir tecrübedir bu. Anadolu insanı çok fazla bağırmaya, çağırmaya da gelemez. Zaten bu yüzden değil midir ki tarihimiz boyunca bir kez olsun, bu millet topyekün ayaklanmamış, isyankar olmamıştır.

Ama chp'ye baktığınızda anadolu insanından çok burjuva sınıfını görürsünüz. Onlar bizi yani bu milleti küçük görür. Kendileri çok yüksektedir. Bu nedenle daha kolay toplanırlar. Ne de olsa onlar farklıdır bizden. Burjuvadır.

Ya mhp? Onlar da kendini kurtlar vadisinin setinde sanırlar. Ağadır, kabadayıdır onlar. Güç de onlardadır, kuvvette. Oturdukları yerden ses getirirler. "Var mı ulan bana yan bakan" dercesine dolaşırlar. Akşam Kurtlar vadisini izleyen gençler, dizinin havasına kapılıp kendilerini bulurlar ülkü ocaklarında. Ama zekanın emaresi pek olmaz orada. Herşey güçtedir, bilektedir. Taş devri zamanında olduğu gibi.

Sizi bilmem ama ben partimden de partimin insanlarından da mutluyum Varsın bağırmayalım. Biz zaten sokaklarda, caddelerde, camilerde hep birlikteyiz. Ayrıca bizler sandıkta bir olduktan sonra, gerisi çok da önemli değil.

Eşref 02-03-2011 02:19

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 853916)
Sen o ögrencıler bi koli yumurta al bak sana nasıl Teşekkür ediyorsar sonucu gör.
Sen üniversiteyi Kömüre muhtaçmı sandınki üniversite doğal gaz var :)
http://img195.imageshack.us/img195/2...eldikeakpd.jpg

Sizin kadar bilgili olup elimizdeki yumurtayı atmaktansa, cahil kalıp yumurta yemeyi tercih ederiz.

ALmi´ 02-03-2011 02:51

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 853928)
Bende bu hususta Akıncı'ya katılıyorum. Ak Parti bir ideolojinin partisi değil. Bunun etkisi büyük.

Ayrıca Ak Parti insanı, tam bir anadolu insanıdır. Biraz fakir, biraz da çilelidir. Bu nedenle de mazlumdur biraz. Mazlumdur ama doğruyu yanlışı da iyi bilir. Hayat tecrübesiyle yoğrulmuştur. Bu öyle bir tecrübedir ki adalet ve merhametten şaşırmayan, şaşırtmayan bir tecrübedir bu. Anadolu insanı çok fazla bağırmaya, çağırmaya da gelemez. Zaten bu yüzden değil midir ki tarihimiz boyunca bir kez olsun, bu millet topyekün ayaklanmamış, isyankar olmamıştır.

Ama chp'ye baktığınızda anadolu insanından çok burjuva sınıfını görürsünüz. Onlar bizi yani bu milleti küçük görür. Kendileri çok yüksektedir. Bu nedenle daha kolay toplanırlar. Ne de olsa onlar farklıdır bizden. Burjuvadır.

Ya mhp? Onlar da kendini kurtlar vadisinin setinde sanırlar. Ağadır, kabadayıdır onlar. Güç de onlardadır, kuvvette. Oturdukları yerden ses getirirler. "Var mı ulan bana yan bakan" dercesine dolaşırlar. Akşam Kurtlar vadisini izleyen gençler, dizinin havasına kapılıp kendilerini bulurlar ülkü ocaklarında. Ama zekanın emaresi pek olmaz orada. Herşey güçtedir, bilektedir. Taş devri zamanında olduğu gibi.

Sizi bilmem ama ben partimden de partimin insanlarından da mutluyum Varsın bağırmayalım. Biz zaten sokaklarda, caddelerde, camilerde hep birlikteyiz. Ayrıca bizler sandıkta bir olduktan sonra, gerisi çok da önemli değil.

Harika açıkladınız. Söyleyecek çok fazla bir şey bırakmadınız. Teşekkürler..

xfce 02-03-2011 20:00

genelde universite gençlerinden oy alamazsınız daha çok orta yaş ve uzerinden olabilir.

M.Atilla 02-03-2011 20:08

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854108)
genelde universite gençlerinden oy alamazsınız daha çok orta yaş ve uzerinden olabilir.

Sen öyle zannet:)

Özgür Çağrı 02-03-2011 21:11

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854108)

ooo sen öyle zannet üniversitelerde öyle bir gülenci kitle var ki acayip oy alıyoruz oradan sesleri pek çıkmaz ama seçim dönemi işe yarıyorlar :)

_Ednâ_ 02-03-2011 21:31

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854160)
ooo sen öyle zannet üniversitelerde öyle bir gülenci kitle var ki acayip oy alıyoruz oradan sesleri pek çıkmaz ama seçim dönemi işe yarıyorlar :)

evet evet çok haklı sınız :) kuzuların sessizliği :)
üniversitelerde öyle bir cemaat kitlesi varki ne mhp ne tkp ne chp yanında azınlık kalıyor... :)

İntifada 02-03-2011 21:33

o çoğunluk neden üniversitelerde sesini çıkaramıyor...
komünisti ülkücüsü okulda kendi istediğini yaparken o cemaatçiler neden muhafazakr öğrencilerin okulda seslerinin daha güçlü çıkması için uğraşmıyor...

_Ednâ_ 02-03-2011 21:34

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 853916)
Sen o ögrencıler bi koli yumurta al bak sana nasıl Teşekkür ediyorsar sonucu gör.
Sen üniversiteyi Kömüre muhtaçmı sandınki üniversite doğal gaz var :)
http://img195.imageshack.us/img195/2...eldikeakpd.jpg

o tavsiye ettiğin politikayı, siyaseti sokak ağzıyla yapan muhalifler uygulayabilir :)

_Ednâ_ 02-03-2011 21:37

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854178)
o çoğunluk neden üniversitelerde sesini çıkaramıyor...
komünisti ülkücüsü okulda kendi istediğini yaparken o cemaatçiler neden muhafazakr öğrencilerin okulda seslerinin daha güçlü çıkması için uğraşmıyor...

çünkü gaye farklı, nur cemaatinden biri olarak şunu söyliyim.
siyasette bir şekilde 'çıkar ilişkisi' ön plana çıkar
cemaatler bundan uzak kalır, siyasetin davalarına zarar verebileceğini düşünür... ama hiç bir şey yapmıyorlar diyemeyiz.

İntifada 02-03-2011 21:39

iyide nur cemaati her zaman çıkarını gözetmiş bir cemaattir...

_Ednâ_ 02-03-2011 21:39

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 853928)

teşekkür ediyorum... tatmin edici bir cevaptı.

_Ednâ_ 02-03-2011 21:40

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854189)
iyide nur cemaati her zaman çıkarını gözetmiş bir cemaattir...

daha açık olursanız cevap verebilirim sayın akıncı :)
nasıl bir çıkar?

Sevban 02-03-2011 21:41

Belli bir kısmı dışında üniversite öğrencilerini ciddiye almam, nasıl yaşadıklarını neler yaptıklarını çok iyi biliyorum...

Nedense ya ülkücülerdir yada solcu, ne hikmetse bizimkilerin sesini duyamıyoruz hiç :)

_Ednâ_ 02-03-2011 21:51

Alıntı:

demir_ex Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854196)
Belli bir kısmı dışında üniversite öğrencilerini ciddiye almam, nasıl yaşadıklarını neler yaptıklarını çok iyi biliyorum...

Nedense ya ülkücülerdir yada solcu, ne hikmetse bizimkilerin sesini duyamıyoruz hiç :)

çünkü fakültelerde afedersiniz onların borusu öter.. çünkü tüm öğrenci temsilcilikleri onlarındır, tüm hocalar profesörler ya ülkücüdür ya solcu... arkalarında akademi var... öğrenci temsilciliğini almak istiyorsa başka biri silah zoruyla, tehtitle vazgeçirirler zorla...

_Ednâ_ 02-03-2011 22:16

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854209)
Yanılıyorsunuz Okumak yükselmek yeterli.

okumak yükselmek yeterli değil zatende... afedersiniz ama neyde yanılıyorum?

_Ednâ_ 02-03-2011 22:20

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854215)
Yani yanılıyorsunuz derken genele dedım Ya ülkücüymüş ya chp liymiş ne beklıyordunuz akp li olcak degılya akp daha 8 senelik.
Ama yakında sizin olur merak etmeyin inş. olacakta.
Ama adaletsiz gelecekseler ne akp ne chp ne mhp.
Önce adamlık ve adalet.
Yani elinizde olan bişey adalet.

Ak partili olması için chp mhp gibi asırlık olması gerekmez, azıcık mantığını kullansa yeter, azıcık körü körüne bağlılığını kırması yeter...

İntifada 02-03-2011 22:30

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854193)
daha açık olursanız cevap verebilirim sayın akıncı :)
nasıl bir çıkar?

eceviti desteklemiş olmalarını nasıl açıklayabiliriz ki başka...

_Ednâ_ 02-03-2011 22:35

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854220)
eceviti desteklemiş olmalarını nasıl açıklayabiliriz ki başka...

bu bir çıkarmı yani :)

İntifada 02-03-2011 22:38

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854222)
bu bir çıkarmı yani :)

değil mi yani...
dini bir cemaat ne diye eceviti destekler...
erbakana vermediği desteği neden ecevite verir...

_Ednâ_ 02-03-2011 22:42

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854224)
değil mi yani...
dini bir cemaat ne diye eceviti destekler...
erbakana vermediği desteği neden ecevite verir...

bunu bir çıkar olarak göremeyiz...
erbakanın politikası ters bir politikaydı bu bir gerçek..
ama nur cemaati yeri geldi fazlasıyla erbakana destek verdi, 1. derece ağızlardan duyduklarımla söyülüyorum.
ecevit nur cemaati için nasıl bir çıkar olabilirki?

İntifada 02-03-2011 22:43

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854225)
Cemaatçileri Nurcuları Ve Fetulluhçıları Hz. Muhammed çilige davet ediyorum.
En iyisidir o bırakın Saidi Fetullahı.
Hem Fetullahın yetiştigi yer Nurculuk dıye biliyorum.
Birde süleymancılar var tabi :)

birde senin gibi ne idüğü belirsizler var...
o cemaatlerde yetişen en değersiz adam sizden bin kadat daha değerlidir...
hiç bir şey öğretmezlerse izan sahibi olmayı öğretirler...

İntifada 02-03-2011 22:45

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854227)
bunu bir çıkar olarak göremeyiz...
erbakanın politikası ters bir politikaydı bu bir gerçek..
ama nur cemaati yeri geldi fazlasıyla erbakana destek verdi, 1. derece ağızlardan duyduklarımla söyülüyorum.
ecevit nur cemaati için nasıl bir çıkar olabilirki?

bende onu merak ediyorum...
ecevitten ne çıkarınız vardıda desteklediniz bu adamı ???

_Ednâ_ 02-03-2011 22:47

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854225)
Cemaatçileri Nurcuları Ve Fetulluhçıları Hz. Muhammed çilige davet ediyorum.
En iyisidir o bırakın Saidi Fetullahı.
Hem Fetullahın yetiştigi yer Nurculuk dıye biliyorum.
Birde süleymancılar var tabi :)

bende seni edebe davet ediyorum.. konuşmalarınıza dikkat edin yoksa kendinize muhattap bulamazsın!!

_Ednâ_ 02-03-2011 22:48

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854231)
bende onu merak ediyorum...
ecevitten ne çıkarınız vardıda desteklediniz bu adamı ???

şuan Tayip erdoğandan bir çıkarımızmı varki destekliyoruz???

_Ednâ_ 02-03-2011 22:54

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854237)
Lafım Birşeyleri unutanlara kimse yanlış anlamasın.
Örnegini çok gördüm.

neyin örneğini çok gördünüz.. yahu siz ne dediğinizin farkındamısınız..
gerçi neye şaşırıyorum ki, başörtülülere rahibe diyebilecek kadar gerici yobaz bir partinin fertlerinden, günümüzün değerlerine saygı duymasınımı bekliyordum sanki....

_Ednâ_ 02-03-2011 22:58

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854239)
Evet papanın elini öpmedık en azından.
Ve o kişi başörtüyü rahibe ye benzetip bir nevi hristiyanıda aşağılamış olmuyormu ?

elbetteki aşağılamış oluyor, hem hristiyanlığın değerlerine hemde islamın değerlerine saygısızlık etmiş oluyor...

papa insan değilmi? hayvan suretinde insanlarda bizmi bilmiyoruz ?

İntifada 02-03-2011 22:58

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854239)
Evet papanın elini öpmedık en azından.
Ve o kişi başörtüyü rahibe ye benzetip bir nevi hristiyanıda aşağılamış olmuyormu ?

arkadaş pes ya...
bu kadar saçmalanır harbiden...
Allah aşkına şu herifi biri sustursun iyice saçmalamaya başladı...
başörtülüyü rahibeye benzetmek ne demek mal adam...
rahibe hristiyanlığın bir unsuru bir müslümanı Allahın emrini yerine getiriyor diye kafire benzetmek ne demek...
bunu yapanda savunanda alkış tutanda karşı gelmeyende aşağılıktır,şerefsizdir...

İntifada 02-03-2011 23:03

sen karşındakinin yanlış gördüğün görüşüne daha yanlış bir görüşlemi karşılık veriyorsun...
bumudur senin mantığın...
iki yanlıştan bir doğrumu çıkaracaksın...

_Ednâ_ 02-03-2011 23:08

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854246)
Tamam biliyorum Ama duygu hafendı demişki papa insan degılmı evet insan ve elini öpmeye devam edın biz insan degılız ondan bizim elimizi öpmezler. Körükörüne baglanmak bu olsa gerek.
Akıncı tamam zafer senın ben pes dıyorum.
Ama düşününz belki lafı kara çarşafadır. Belkı dogru veya yanlıs
Yanlış bir söz söleyıp ihraç edilmiştir ama siz papa için oda insan eli öpülür diyerek burda iyicene partizanlıgınızı göruyoruz.

size muhattap alamamaya karar verdim.
yanlış anlamayın sabrım tükendiğinden değil, konuştukça küçülüyorsunuz ondan...

İntifada 02-03-2011 23:10

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854251)
Ben bilmem cevabımı aldım bana ister yanlıştın dıyın istersenız ahmaksınız dıyın chp yede her türlü lafı verın ben sıze haklılk payı verıyorum ama siz veyahut "o" sıf birşey için papanın eli öpülür dedınızya Allah sızı basımızdan eksık etmesın :w: Öpeyim papacıgım.

bu forumda o papanın elini öpmeyi en çok eleştiren adam benimdir sen rahat ol...

_Ednâ_ 02-03-2011 23:13

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854254)
Cevap veremedıgınız konumda böylemı oluyor en azından Akıncı Bey Beni her msajda farklı bilgilendıyor Ama siz benim bildigim birşeyı söylüyorsunuz.
Mesela Papanın insan olması gibi.:w:

kendinizi güncelleyin beyefendi,
hala papanın elini öpmeyi öne sürebilecek kadar eskimiş zihniyetiniz...
ayrıca benim size birşey öğretmek gibi bir amacım yok olamazda.. muhattabım değilsiniz...

_Ednâ_ 02-03-2011 23:21

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854258)
Vay be papanın elını öpmek güncellıgını kaybetti öylemı nasıl bir mantıga sahipsiniz şaşırdım doğrusu.
Papanın eli öpüldü gidildi Fetullah Doğru insan şimdi öylemi?
Peki Dinler arası diyalog nedir?
Tamam önceden beri vardı ama şimdiki gibi Şehadette Muhammed kelimesinin çıkartılmasını kimse istememişti.

yani cevap vermiyim diyorum ama, yahu bunun iddia edilmesine insanlar gülüyor yahu, gidin Hocaefendinin bir tane kesilmemiş vaazlarını dinleyin, tavsiyem nübüvvet.. he dinlemediyseniz yorum yapmaya zaten hakkınız yok...

unnamed 02-03-2011 23:23

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854265)
Dinledım birisnde kuranın babası öldü diyordu :w:

moloz terk...

All times are GMT +3. The time now is 20:17.