Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Zeki Alasya'nın Namaz Hazımsızlığı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=146407)

Hüdaverdi 04-02-2011 21:04

Zeki Alasya'nın Namaz Hazımsızlığı

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/2/10324.jpg

30. uluslararası istanbul film festivalinin açılış töreninde ödül alan oyuncusu Zeki Alasya Emek sineması açılışından konuyu namaza getirmeyi başardı.

Zeki Alasya, 'Emek sinemasının sahnesinde namaz kılınacaksa hiç açılmasın daha iyi' dedi.
Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılan 30. uluslararası istanbul film festivalinin açılış töreninde yaşam boyu onur ödülünü alan Sinema ve tiyatro oyuncusu Zeki Alasya Emek Sinemasının açılışıyla ilgili ilginç bir yorum yaptı.

Alasya, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, 'Emek sinemasının sahnesinde namaz kılınacaksa hiç açılmasın daha iyi' dedi

cihan

Darbeci Çoban 04-02-2011 21:04

Sonrada çarpılıp bu hale mi geldi?

EpiVaTeS 04-02-2011 21:05

normaldir...
mason adam...

Hüdaverdi 04-02-2011 21:05

Gerçek yüzünü gösterdi.

Sevban 04-02-2011 21:07

Zeki Alasya Mason Olduğunu Açıkladı
Zeki Alasya Bir Tek Şeyi Yapamadığı İçin İçinin Yandığını Söyledi.

Türk sinema ve tiyatrosunun en ünlü Oyuncu ve yönetmenlerinden Zeki Alasya, neden Mason olduğunu açıkladı. Star gazetesinden Murat Menteş'e konuşan Alasya, partneri Metin Akpınar'ı Mason yapamamaktan şikayet etti.
http://www.haberler.com/zeki-alasya-...176059-haberi/

Adamın hazımsızlığının nedeni belli beyler... Yav memlekette herkes mason olmuş ne iştir... :)

unnamed 04-02-2011 21:18

konussun dursun onu takan kim...

Seyyah 04-02-2011 21:29

Sözüm onlara ''Aydınlar''...
Bir mekan var ki en karanlığı bile aydınlatır. Zalimler için yaşasın cehennem.

Eşref 04-02-2011 22:30

Hüdaverdi kardeşim, darılma ama Alasya'nın yerine o köpeğin resmini koymakla doğru yapmamışsın. Köpeğin konuşamıyor, düşünemiyor olması, ona hakaret edebileceğin anlamına gelmez.

Hüdaverdi 04-02-2011 22:34

Yok aga köpek konuşabilir aslında,düşünebiirde her ne kadar insan kadar olmasada amma görüntü olarak kullandım ;D İçinin fesatlığı bakımından.
Mesela kuşumu asla koymam,çünkü kuşlarım güzeldir şirindir insanın içini hoş tutar veya kangal da,ama bu köpek tam onu yansıtıyor,aynadan yansıyanlar :p ;D

Eşref 04-02-2011 22:45

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 874654)
Yok aga köpek konuşabilir aslında,düşünebiirde her ne kadar insan kadar olmasada amma görüntü olarak kullandım ;D İçinin fesatlığı bakımından.
Mesela kuşumu asla koymam,çünkü kuşlarım güzeldir şirindir insanın içini hoş tutar veya kangal da,ama bu köpek tam onu yansıtıyor,aynadan yansıyanlar :p ;D

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FATİH ÜREK İLE KUŞUM AYDIN BARIŞTI

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/2/11732.jpg

Eski Manken Ve Oryantal Bilun Dohmen'in Süpriz Doğum Günü Partisi, Bir Kırgınlığın Sona Ermesini Sağladı.

http://www.sondakika.com/haber-fatih...risti-2208396/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

;ı:;ı:;ı:

Hüdaverdi 04-02-2011 22:52

Aga olmadı ya,kuşlarımdan nefret etmeme sebeb oldun bak.
Şimdi ne zaman kuşları görsem bu iki zibidi aklıma gelecek.
Tiz kuşların kelleleri vurula.
Am mavişime bak be,yeşil 1 yaşında mavi 5-6 aylık ama mavi onun kadar var.
Maşallah diyin la ;D

Tarantula_ 04-03-2011 00:16

Masonik hareketler bunlaar ... " Metin'i mason yapamadım.. ='(" diyen adamdan ne bekliyorsak.

Gönülden 04-03-2011 00:23

Namaza düşman ama siyonistlere uşaklık etmeye hazır...ona göre masonluk bir din değil bir kardeşlik ve paylaşmaktan ibaretmiş...bizde Zeki Alasyanın kardeşlik yönünü göre göre köreldik zaten...
Halktan biri olamayan ama kendini halkın sanatcısı zanneden zavallı gitde sanatını uşaklık ettiğin ülkelerde yap

İntifada 04-03-2011 00:51

Mason detected

LâHuTî 04-03-2011 01:20

http://www.habervaktim.com/resim/resim178685_1.jpg?t=

Mason Alasya'dan namaz karşıtlığı

"Emek Sineması'nda namaz kılınacaksa açılmasın"

Mason olduğu bilinen ünlü Sinema ve tiyatro sanatçısı Zeki Alasya'dan namaz karşıtlığı...

Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılan 30. uluslararası istanbul film festivalinin açılış töreninde yaşam boyu onur ödülünü alan Sinema ve tiyatro oyuncusu Zeki Alasya Emek Sinemasının açılışıyla ilgili ilginç bir yorum yaptı.

Alasya, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, `Emek sinemasının sahnesinde namaz kılınacaksa hiç açılmasın daha iyi` dedi.

MASONLUĞUNU İLAN ETTİ,
AKPINAR'I MASON YAPAMAMAKTAN DERT YANDI

Zeki Alasya, mason olduğunu açıklamış bir isim.

Geçtiğimiz yıl Star gazetesinden Murat Menteş'e konuşan Alasya, partneri Metin Akpınar'ı Mason yapamamaktan şikayet etti.

İşte o röportajın ilgili bölümü...

-Masonlukla bir ilginiz var mı?

Ben Masonum.

-Masonların dünyayı yönettiği söyleniyor. Siz de yönetiyor musunuz?

Hayır, dünyayı yönetmiyorum. Masonluk bir ahlak ve kardeşlik sistemidir. Bir din değildir kesinlikle. İnsanların kardeş olması gerektiğini öne çıkaran bir yapıdır. Çok kötü tanınıyor. Ben Mason olmaya kalktığım günlerde ailem dehşete kapıldı.

Ne zaman Masonluğa geçtiniz?

15 sene oldu.

Metin Akpınar 'Zeki bana Mason olmayı önerdi, kabul etmedim' diye bir açıklama yapmıştı. Öyle mi sahiden?

E tabii, ben Mason olunca, Metin'in de Mason olmasını istedim. Fakat yanaşmadı.

Kimler Mason oluyor?

Mesleğinde ileri gitmiş kişiler kabul ediliyor. Zenginlerin toplandığı bir yer değildir. Ben Mason olduğumda kiralarımı ödemekte zorluk çekiyordum.

Kaç Mason var?

Dünyada 6 milyon, Türkiye'de de 15 bin. Masonluk ulusal bir kuruluştur. Sanıldığı gibi kökü dışarıda, Siyonist filan değildir. Ateistseniz Mason olamazsınız.

Hangi dinden olmak gerekiyor?

Belli bir dinden ziyade, Yaratıcıya inanmak gerekir. Yaratıcı'ya 'Evrenin Ulu Mimarı' diyoruz. Bence çok güzel bir tabir. Masonluğu vahşi ve aşağılık bir şey olarak anlatan kitaplar okumuştum. Halbuki ahilik, Bektaşilik, Mevlevilik gibi bir oluşum.

Masonluk size çok şey kattı mı?

Çok. Sabırlıydım, sabrım arttı. Paylaşmayı severdim, paylaşımcılığım arttı. Üç-beş kişi bir araya gelip saçma sapan şeyler konuşuyorduk. Futbol, para, kadınlar, dedikodu... Bir arayışa girmiştim. Masonlukta karar kıldım. Çok memnunum.

Çok ilginç... Masonlar genellikle Masonluklarını gizler.

Evet. Başlarına bir şey gelecek diye korkuyorlar. Mesela Devlet Tiyatrosu'nda çok Mason var, söylese işinden olacak.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı üstadım?

Bu üstat lafını çok severim, biz Masonlar çok kullanırız... Hayatta her şey olur, para gelir, şöhret gelir, bilgi gelir... Hepsinden önemlisi iyi insan olmaktır.

Zahidegül 04-03-2011 16:27

Allah ıslah etsin

Terennüm 04-03-2011 16:42

şeytan diyor git emek sinemasının sahnesinde teravih namazı kıl...hemde hatimle...

HaArP 04-03-2011 16:47

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 875204)
şeytan diyor git emek sinemasının sahnesinde teravih namazı kıl...hemde hatimle...

Bunu demeye şeytan cesaret edemez !

Sevban 04-03-2011 17:03

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 875206)

:) :) :) Hocam güzel di.... :)

Terennüm 04-03-2011 17:04

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 875206)

abi bunu bilerek ince bir espri olsun diye söyledim

HaArP 04-03-2011 17:05

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 875214)
abi bunu bilerek ince bir espri olsun diye söyledim

Elbette kardeşim bende ince ince nakş etmek istedim acizane...

Terennüm 04-03-2011 17:09

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 875216)
Elbette kardeşim bende ince ince nakş etmek istedim acizane...

eyvallah abi:)

Beritan 04-03-2011 17:24

son namazını istermi acep..

Bilal Baştan 04-03-2011 19:40

Rabbim bu din düşmanlarını bildiğin gibi yap , şüpesiz sen her şeyi en iyi bilensin.

ZÜMRA 04-03-2011 19:49

Allahü teala hidayet versin.

Terennüm 04-04-2011 00:13

Sagdan yaklaşıyor benim ki...bahcelinin ani harabelerinde kıldığı namaz gibi..mesaj ve riya dolu bir namaz....

depare 04-04-2011 10:05

Bu Din düşmanı konuyu namaza getirmeyi nasıl başarmış biri sahne de namaz mı kılmış hala anlamadım..

O binan'ın önünde topluca namaz kılıp fitil etmek lazım bunu :)

ALmi´ 04-04-2011 13:12

Mason biri için bu sözler doğal. Havlayıp dursun bakalım.

Ukbâ 04-04-2011 13:40

Mason olduğu için söylediklerine itibar etmemek gerek. Yalnız bu konularda tarihi bilgimin az olduğunu Ahmet hocamın yazısı ile anlamış oldum. Yazı çok güzel okumanızı tavsiye ederim.

Acaba Beyoğlu'ndaki Emek Sineması, vaktiyle kötü yola düşüp de sağcı-muhafazakâr gençler tarafından ele mi geçirilmişti acaba? Tahkik ettim; yoktu öyle bir şey! Bu mübarek irfan menbâımız 1884'de İstanbul Avcılar Kulübü (Club des Chasseurs de Constantinople) gibi ulvî bir maksada hâdim iken bilahire Rum Atletik Cimnastikhanesi'ne tahvil olunmuş; ardından Nouveau Cirque nâmıyla sirk olaraktan memleketin ilm ü irfânına bir hayli zeman paratonerlik yaptıktan sonra 1918'de tiyatro, 1924'de ise Melek sineması ünvanıyla mukaddes Hac yerleri kılavuzundaki müstesna yerini almış. Peki daha sonra MTTB'li gençler tarafından fethedilip de "değirmi" yerlerinde namaz kılınmış olabilir mi? Üşenmedim, "Mutlaka benden daha iyi bilir" düşüncesiyle Prof. Dr. Mehmet Genç Hocamıza sordum. Hoca, "Cağaloğlu'ndaki MTTB binasında namaz kılınıp kılınmadığını bilmiyorum ama 50'li yıllarda Mekteb-i Mülkiye'nin (Şimdiki SBF'dir) bir mescidi vardı ve orada Elmalı'nın tefsirini dahi görmüştüm." diyerek meseleye vuzuh getirdi. Bilvesile bütün okuyucularım namına ellerinden öpüyorum.

Darbeci Çoban 04-04-2011 19:52

Videosu:

http://www.samanyoluhaber.com/h_5349...n---video.html

Tarantula_ 04-05-2011 18:27

Alıntı:

Beritan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 875221)
son namazını istermi acep..

son namazını istermi acep..(!)

Şöyle acizane bir ekleme yapmak geldi içimden muhterem =)

muh_ince 04-06-2011 01:33

Sanat için yapılmış olan bir sinemada "namaz kılınmasın" diye gayet normal bir açıklama yapan kişiyle ilgili haber yaparken köpek resmi koymak ne demektir ve "kötü söz sahibinindir" gibi bir ata sözümüz varken bu durumda köpek kim oluyor?

sıradan fikrini söyleyen mi yoksa kendi fikrine her uymayan kişiye karşı o köpeği oraya koyan ve bunu alkışlayanlar mı?

Zeki Alasya'ya katılmazsınız ayrı konu ama "sinemada namaz kılınmasın" diyen kişiye "köpek" demek de ayrıca manidardır ve inanırım ki kötü söz olduğu kadar kötü resim ve onu onaylayanlar sahibidir.

"Sinemada namaz kılınmasın" diyen birisine karşı "kötü resim sahibinindir ve ne resim koyarsam bu benim kendi yansımamdır aslında" diyen ve köpek resmi koymak yerine "açıklamasına katılmıyorum ama Zeki Alasya'nın kendi görüşüdür saygı duyarım fakat buna karşın Zeki Alasya'nın artık rol olmadığı bir sanat yapıtı görmek istiyorum" diyenlerin olduğu ve herkesin en büyük tepkisinin bu olduğu, herkesin birbirlerinin fikrine saygılı olduğu bir ülke dileğiyle...

Saygılar...

Mavera 04-06-2011 01:41

muh ince sunu sormak isterim ne alaka namaz kilmak neden yemek yemek, kagit oynamak, telefon konusmak, aglamak, gülmek degilde namaz kilmaz cevabi cok acik bilincaltinin disa yansimasidir..
kimse zaten camiiler dururken gidipte su sahnede namaz kilalim derdinde degil ama bayram degil, seyran degil neden böyle bir populist aciklama yapilir yoksa artik yaslanildi, bunama bas gösterdi bir sekilde saklabanlik yapip, ben daha ölmedim deme derdimidir bu!

depare 04-06-2011 10:44

" Leşinizi ne diye musallaya musallat ediyonuz musalla çağ dışı " (Timurtaş Hoca)

ALmi´ 04-06-2011 15:11

Onlar bizim başörtümüze karışsın, çocukların okullarda namaz kılmasını eleştirsin ama biz bunlara rağmen sözde de olsa %99 u müslüman olan bir ülkede böyle bir açıklama yapan birine karşı saygılı olalım öyle mi?!

Onlar bizim başörtümüze, nerde ne zaman namaz kılmamız gerektiğine karışmasınlar, o zaman biz de saygı duymaya çalışalım böyle insanlara!

All times are GMT +3. The time now is 16:22.