Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   KemaLizm Uğruna 4.2 Trilyonluk Put, EL İNSAF..! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=146893)

Katade 04-08-2011 22:27

KemaLizm Uğruna 4.2 Trilyonluk Put, EL İNSAF..!

http://img822.imageshack.us/img822/6...3099935113.jpg

Uploaded with ImageShack.us

HEYKELE TAM 4.2 TRİLYON HARCANDI

SORUYORUM KEMALİSTLERE. 6 SENEDİR
YAPILMASI PLANLANIYORDU HEYKELİN
MADEM HALKÇIYDIN, MADEM İNSANDIN
BU HEYKEL YAPILIRKEN,
EN KÜÇÜK ŞEYE KAVGA ÇIKARAN İZMİR HALKI
SÖYLE BAKALIM NEREDEYDİN?

2009 SONU İLE TÜRKİYE'DE 100. 000 ATATÜRK HATIRASI VAR
BU HATIRALARIN 1 METRE İLE 40 METRE ARASI DEĞİŞEN
ESERLERİNİN FİATI 5 BİN İLE 50 BİN TL ARASI GİDİP GELİYOR.
BİZ ŞUNA 10.000 TL DİYELİM HADİ.
100.000 X 10.000 = 1. 000 000 000
1 KATRİLYON YANİ
PEKİ BU PARAYLA NE YAPILIR ?

BİR İZMİR BİR BURSA TAMAMIYLA KURULUR
200 ÜNİVERSİTE KURULUR
1000 TANE F16 ALINIR
5000 TANE OKUL YAPILIR: AL SANA KAYNAK
DOĞUNUN YOLLARI ENGEBELİYMİŞ SEBEBE BAK YA
3000 HASTANE YAPILIR
PARASI BİLE DAĞITILSA FAKİR FUKARA SOĞUKTA
AÇLIKTAN ASLA ÖLMEZ.

İNSAF YA İNSAF !!!!!!!!!

ALINTIDIR

İntifada 04-08-2011 22:36

Alıntı:

l930'lu yılların Türkiyesi'nin Urla gibi bir Ege şehrinde dahi açlıktan insanların öldüğünü
Ortalama bir memurun aylık maaşının 50 lira olduğu bu dönemde, çağdaşlaşma yolunda(!) 75 000 lira gibi büyük paranlar ödeyerek heykel yaptırdığımızı

1-Kafkas, Mehmed; Geçmişi Bilmek, cilt 1, Nil Yay İzmir/l993, s 231
biliyormuydunuz...

ALmi´ 04-08-2011 22:43

Söyleyeceğim tek şey.Allah akıl fikir ve biraz vicdan versin bu akıl yoksunlarına.

serdary 04-08-2011 22:52

EL İNSAF!

Benzeri bir yazıyı bir kitapta okumuştum. Atatürk heykellerine yaptığımız harcamalar dudak uçuklatıcı!

Büyük hizmet yahu, onlarca öğrenci okutulur, onlarca fakir evine ekmek götürür bu sayede...

Darbeci Çoban 04-08-2011 22:55

=)

Aynı heykeli
Aynı yere
Aynı masrafla

Ak Parti yapsaydı eleştirir ve karşı çıkarlardı

"Buna ihtiyacımız yok."
"Biz Ata'mızı zaten seviyoruz. Heykele gerek yok."
"Bi heykelle bizi kandıramazsınız."

vs.
vs.

=)

Eşref 04-08-2011 22:59

Bu bir put değil, heykel. Put, tapılan nesnedir. Peki heykel için böyle büyük paralar harcamak doğru mudur?

Bu ülkenin israf edilecek parası yok.

Eşref 04-08-2011 23:02

Alıntı:

Darbeci Çoban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878190)
=)

Aynı heykeli
Aynı yere
Aynı masrafla

Ak Parti yapsaydı eleştirir ve karşı çıkarlardı

"Buna ihtiyacımız yok."
"Biz Ata'mızı zaten seviyoruz. Heykele gerek yok."
"Bi heykelle bizi kandıramazsınız."

vs.
vs.

=)

Yaşadığım yerde tıpkı buna benzer bir heykeli bizim partimiz de yaptı.

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/Son...aha%20devlesti

Darbeci Çoban 04-08-2011 23:02

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878195)
Bu bir put değil, heykel. Put, tapılan nesnedir. Peki heykel için böyle büyük paralar harcamak doğru mudur?

Put olma kısmı kişiye göre değişir.

Ancak Efendimiz(s.a.v) zamanında ki putperestler de "biz ona değil, yaratıcıya tapıyoruz" diyorlardı.

Yani putperestler de "ben puta tapıyorum" demiyor zaten.

Ben kolay kolay demem. Ancak "Atatürk varken peygambere ne gerek var" diyebilen birileri dahi olmuşken Atatürk heykellerine put diyene de karşı çıkmam. Sadece yer ve zaman konusunda uyarabilirim. =)

Darbeci Çoban 04-08-2011 23:04

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878196)
Yaşadığım yerde tıpkı buna benzer bir heykeli bizim partimiz de yaptı.

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/Son...aha%20devlesti

Bahsettiğim eleştiriler olmuştur az veya çok. ???

İntifada 04-08-2011 23:06

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878195)

nuh kavmi başta saygı sevdiği insanları heykel oalrak dikmiştir...
ancak daha sonraki nesil bunklara tapınmaya başlamıştır...
küfür alametidir...
yasaktır...

Eşref 04-08-2011 23:06

Alıntı:

Darbeci Çoban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878197)
Put olma kısmı kişiye göre değişir.

Ancak Efendimiz(s.a.v) zamanında ki putperestler de "biz ona değil, yaratıcıya tapıyoruz" diyorlardı.

Yani putperestler de "ben puta tapıyorum" demiyor zaten.

Ben kolay kolay demem. Ancak "Atatürk varken peygambere ne gerek var" diyebilen birileri dahi olmuşken Atatürk heykellerine put diyene de karşı çıkmam. Sadece yer ve zaman konusunda uyarabilirim. =)

Onu diyenler Atatürk'e de tapmıyor ki. Taptıkları tek şey varsa, o da paradır.

Darbeci Çoban 04-08-2011 23:08

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878201)
Onu diyenler Atatürk'e de tapmıyor ki. Taptıkları tek şey varsa, o da paradır.

Evet onu diyorum. Ama onu da sorsan "ben paraya tapmam" der. Farklı konuşmuyoruz aslında.

Eşref 04-08-2011 23:12

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878200)

nuh kavmi başta saygı sevdiği insanları heykel oalrak dikmiştir...
ancak daha sonraki nesil bunklara tapınmaya başlamıştır...
küfür alametidir...
yasaktır...

Put sadece heykelden olmaz. Taş, toprak ya da alakasız bir nesne de put olabilir. Zaten bu nedenle Araplarda mezar kültürü yoktur. Belki Araplar da bizim mezar başında ölmüşlerimizle konuşmamızı, toprağa sarılıp ağlamamızı, toprağı okşamamızı bir putperestlik olarak görüyordur.

İntifada 04-08-2011 23:15

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878203)
Put sadece heykelden olmaz. Taş, toprak ya da alakasız bir nesne de put olabilir. Zaten bu nedenle Araplarda mezar kültürü yoktur. Belki Araplar da bizim mezar başında ölmüşlerimizle konuşmamızı, toprağa sarılıp ağlamamızı, toprağı okşamamızı bir putperestlik olarak görüyordu.

vallahi hiç birini yapmadığım için...
bende ailemle büyüklerimin mezarına ziyarete gidersem yaptığımız tek şey Kuran Okumaktır...
sonrada duamızı eder suyumuzu döker gideriz...
ne toprağa sarılıp ağladık ne toprak avuçladık nede konuştuk...

Darbeci Çoban 04-08-2011 23:15

Arabın ne olarak gördüğü önemli değil. Dinimiz önce yasaklamıştır sonra serbest bırakmıştır diye biliyorum mezar ziyaretini.

Arabı, Türkü yok bu işin.

Zırlaya zırlaya Anıtkabir'e gidilip taşların içinde yatan o cesede hükümet şikayet ediliyorsa, dağa vuran bir gölge Ata'yı andırıyor diye törenle karşılanıyorsa ve kendisine selam duruluyorsa "put" diyene itiraz edemem.

=)

Ammar 04-08-2011 23:20

bana göre açık puttur illaki önünde durup secde etmeleri gerekmez. herköşe başına dikilmiş. her sınıfın her resmi dairenin içine asılmış ve kapısına dikilmiş. yemin edilirkende onun adıana ve onun ilkelerien yemin edilir daha ne olsun.

Darbeci Çoban 04-08-2011 23:23

Bu konuyu üye olmayanlar göremiyor. =) Bunu anladım az önce. =)

Eşref 04-08-2011 23:24

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878205)
vallahi hiç birini yapmadığım için...
bende ailemle büyüklerimin mezarına ziyarete gidersem yaptığımız tek şey Kuran Okumaktır...
sonrada duamızı eder suyumuzu döker gideriz...
ne toprağa sarılıp ağladık ne toprak avuçladık nede konuştuk...

Yahu sen yapıyorsun demedim ki. Ben de yapmadım. (Belki de yapmamı gerektirecek bir ölüm hadisesi olmadığından) Ama milletimiz yapıyor. Yapmıyor mu? Bunu yapanlar, namazında abdestinde olan insanlarımız. Bunlara nasıl "putperest" deriz?

Bu tip şeyleri bence dinle değil, kültürle yorumlamak gerekir. Sonuçta o insanlar resime, taşa, toprağa tapmıyor. Sapkınlığa düşseydik, çoktan putperst olmuştuk.

Ammar 04-08-2011 23:24

onlarda üye olsun :)

Hüdaverdi 04-09-2011 10:16

Demin terörist yayın yapan ulusal tv nin bir videosunu izledimde 'tüyü bitmemiş yetimin hakkı' diye 'yazık günah değil mi' diye söylemlerle,avrupa kültür başkenti için harcanan 8,5 trilyonu sorun etmişler.
Ben bir şey demicem ;D

depare 04-09-2011 12:46

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878203)
Put sadece heykelden olmaz. Taş, toprak ya da alakasız bir nesne de put olabilir. Zaten bu nedenle Araplarda mezar kültürü yoktur. Belki Araplar da bizim mezar başında ölmüşlerimizle konuşmamızı, toprağa sarılıp ağlamamızı, toprağı okşamamızı bir putperestlik olarak görüyordur.

Bu dediklerin sapık Vehhabi fırkasıyla Arabistana yayılmıştır şefaat bir kenera ölüye fatiha okumayı bile şirkle eş tutarlar belki kültür yozlaşması diyebiliriz tıpkı bizde bir çok mesele de olduğu gibi..

Ölü için sesli ağlamak,dövünmek,toprağına sarılmak,ağıtlar yakamak zaten haramdır ama bunun tabiki Putperestlikle bir ilgisi yok..

Heykeli kimisi tapınmak için yapar,kimisi sanat adı altın da bir suret yaratmak için yapar benim için değişmez hepsi put hükmündedir..:)

Eşref 04-09-2011 13:07

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878380)
Bu dediklerin sapık Vehhabi fırkasıyla Arabistana yayılmıştır şefaat bir kenera ölüye fatiha okumayı bile şirkle eş tutarlar belki kültür yozlaşması diyebiliriz tıpkı bizde bir çok mesele de olduğu gibi..

Ölü için sesli ağlamak,dövünmek,toprağına sarılmak,ağıtlar yakamak zaten haramdır ama bunun tabiki Putperestlikle bir ilgisi yok..

Heykeli kimisi tapınmak için yapar,kimisi sanat adı altın da bir suret yaratmak için yapar benim için değişmez hepsi put hükmündedir..:)

Uzun süredir seni tartışmalarda göremiyordum. Tekrar yorumlarını okumak güzel. Peki, merakımı mazur görürsen, dinimizde insana ait resimlerin yapılmasının hükmü nedir? Bunu gerçekten bilmiyorum. Sadece en büyük haramlardandır diye anımsıyorum.

Resimi de bir put olarak sayabiliriz sanırım. Eğer insana ait resimler günahsa, padişahlarımızın hem de halife olarak resimlerini çizdirmesini nasıl yorumlarsın?

Özgür Çağrı 04-09-2011 13:15

"Andolsun Allah'a, sizler arkanızı dönüp gittikten sonra, ben sizin putlarınıza muhakkak bir tuzak kuracağım." (Enbiya Suresi, 57)

depare 04-09-2011 15:23

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878389)
Uzun süredir seni tartışmalarda göremiyordum. Tekrar yorumlarını okumak güzel. Peki, merakımı mazur görürsen, dinimizde insana ait resimlerin yapılmasının hükmü nedir? Bunu gerçekten bilmiyorum. Sadece en büyük haramlardandır diye anımsıyorum.

Resimi de bir put olarak sayabiliriz sanırım. Eğer insana ait resimler günahsa, padişahlarımızın hem de halife olarak resimlerini çizdirmesini nasıl yorumlarsın?

Bir defa heykel ile resmin yeri çok farklı suret resmi çizmek yasaklanmıştır mecburi durumlar da resim kullanmaya fetva verilmiştir..

O dönemlerde de belki önemli durumlar da kullanmak için fetva verilmiştir bunu bilemem..

Ama şunu iyi biliyorum Padişahların resimlerini kimlerin çizdiği belli değildir kimin çizdiği hakkın da İranlı Şiiler den tut bir sürü rivayet vardır :)

Madem kendileri resimlerini çizdirmeye çok meraklıydı en azından şöyle Topkapı da falan büyük boy resimlerini görmemiz lazımdı ama nedense sadece Tarih kitapların da görüyoruz kim nerede nasıl çizmiş meçhul :)

Ben 3 tane ayrı Fatih Sultan Mehmetle,Yavuz Sultan Selim resmi biliyorum üçüde birbirine zıt bambaşka...

Tarih konusun da en güvenilmeyen hususlar dan birisidir..

Eşref 04-09-2011 15:29

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878471)
Bir defa heykel ile resmin yeri çok farklı suret resmi çizmek yasaklanmıştır mecburi durumlar da resim kullanmaya fetva verilmiştir..

O dönemlerde de belki önemli durumlar da kullanmak için fetva verilmiştir bunu bilemem..

Ama şunu iyi biliyorum Padişahların resimlerini kimlerin çizdiği belli değildir kimin çizdiği hakkın da İranlı Şiiler den tut bir sürü rivayet vardır :)

Madem kendileri resimlerini çizdirmeye çok meraklıydı en azından şöyle Topkapı da falan büyük boy resimlerini görmemiz lazımdı ama nedense sadece Tarih kitapların da görüyoruz kim nerede nasıl çizmiş meçhul :)

Ben 3 tane ayrı Fatih Sultan Mehmetle,Yavuz Sultan Selim resmi biliyorum üçüde birbirine zıt bambaşka...

Tarih konusun da en güvenilmeyen hususlar dan birisidir..

Geçenlerde izlediysen, Canlı Para'da bir soru çıktı. Soru "Fatih'in resmini çizen ressam kimdir" şeklindeydi sanırım. Bellini vardı, Zonaro vardı. Dönemin saray ressamlarıymış.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...tesofConst.jpg

Tarantula_ 04-09-2011 20:28

Biz burda geleceği inşaa etmek için sınava çalışırken (sırf yeterli üniversite yok diye) sayın Kemal Atatürk'ün firavunlarcasına heykelleri yapılsın diye mi çalışıyoruz ? Bu parayla kaç tane üniv. yapılır!!!!!!

Hakan Özkan 04-09-2011 21:08

Bu kadar zorlama sevdirme olmasaydı çok daha fazla sevilirdi Mustafa Kemal. Adama yalnış adamlar sahip çıktı.

LâHuTî 04-10-2011 11:49

Vay anam vay neler neler...!

All times are GMT +3. The time now is 03:27.