![]() |
KemaLizm Uğruna 4.2 Trilyonluk Put, EL İNSAF..!
http://img822.imageshack.us/img822/6...3099935113.jpg
Uploaded with ImageShack.us HEYKELE TAM 4.2 TRİLYON HARCANDI SORUYORUM KEMALİSTLERE. 6 SENEDİR YAPILMASI PLANLANIYORDU HEYKELİN MADEM HALKÇIYDIN, MADEM İNSANDIN BU HEYKEL YAPILIRKEN, EN KÜÇÜK ŞEYE KAVGA ÇIKARAN İZMİR HALKI SÖYLE BAKALIM NEREDEYDİN? 2009 SONU İLE TÜRKİYE'DE 100. 000 ATATÜRK HATIRASI VAR BU HATIRALARIN 1 METRE İLE 40 METRE ARASI DEĞİŞEN ESERLERİNİN FİATI 5 BİN İLE 50 BİN TL ARASI GİDİP GELİYOR. BİZ ŞUNA 10.000 TL DİYELİM HADİ. 100.000 X 10.000 = 1. 000 000 000 1 KATRİLYON YANİ PEKİ BU PARAYLA NE YAPILIR ? BİR İZMİR BİR BURSA TAMAMIYLA KURULUR 200 ÜNİVERSİTE KURULUR 1000 TANE F16 ALINIR 5000 TANE OKUL YAPILIR: AL SANA KAYNAK DOĞUNUN YOLLARI ENGEBELİYMİŞ SEBEBE BAK YA 3000 HASTANE YAPILIR PARASI BİLE DAĞITILSA FAKİR FUKARA SOĞUKTA AÇLIKTAN ASLA ÖLMEZ. İNSAF YA İNSAF !!!!!!!!! ALINTIDIR |
Alıntı:
|
Söyleyeceğim tek şey.Allah akıl fikir ve biraz vicdan versin bu akıl yoksunlarına.
|
EL İNSAF!
Benzeri bir yazıyı bir kitapta okumuştum. Atatürk heykellerine yaptığımız harcamalar dudak uçuklatıcı! Büyük hizmet yahu, onlarca öğrenci okutulur, onlarca fakir evine ekmek götürür bu sayede... |
=)
Aynı heykeli Aynı yere Aynı masrafla Ak Parti yapsaydı eleştirir ve karşı çıkarlardı "Buna ihtiyacımız yok." "Biz Ata'mızı zaten seviyoruz. Heykele gerek yok." "Bi heykelle bizi kandıramazsınız." vs. vs. =) |
Bu bir put değil, heykel. Put, tapılan nesnedir. Peki heykel için böyle büyük paralar harcamak doğru mudur?
Bu ülkenin israf edilecek parası yok. |
Alıntı:
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/Son...aha%20devlesti |
Alıntı:
Put olma kısmı kişiye göre değişir. Ancak Efendimiz(s.a.v) zamanında ki putperestler de "biz ona değil, yaratıcıya tapıyoruz" diyorlardı. Yani putperestler de "ben puta tapıyorum" demiyor zaten. Ben kolay kolay demem. Ancak "Atatürk varken peygambere ne gerek var" diyebilen birileri dahi olmuşken Atatürk heykellerine put diyene de karşı çıkmam. Sadece yer ve zaman konusunda uyarabilirim. =) |
Alıntı:
Bahsettiğim eleştiriler olmuştur az veya çok. ??? |
Alıntı:
nuh kavmi başta saygı sevdiği insanları heykel oalrak dikmiştir... ancak daha sonraki nesil bunklara tapınmaya başlamıştır... küfür alametidir... yasaktır... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bende ailemle büyüklerimin mezarına ziyarete gidersem yaptığımız tek şey Kuran Okumaktır... sonrada duamızı eder suyumuzu döker gideriz... ne toprağa sarılıp ağladık ne toprak avuçladık nede konuştuk... |
Arabın ne olarak gördüğü önemli değil. Dinimiz önce yasaklamıştır sonra serbest bırakmıştır diye biliyorum mezar ziyaretini.
Arabı, Türkü yok bu işin. Zırlaya zırlaya Anıtkabir'e gidilip taşların içinde yatan o cesede hükümet şikayet ediliyorsa, dağa vuran bir gölge Ata'yı andırıyor diye törenle karşılanıyorsa ve kendisine selam duruluyorsa "put" diyene itiraz edemem. =) |
bana göre açık puttur illaki önünde durup secde etmeleri gerekmez. herköşe başına dikilmiş. her sınıfın her resmi dairenin içine asılmış ve kapısına dikilmiş. yemin edilirkende onun adıana ve onun ilkelerien yemin edilir daha ne olsun.
|
Bu konuyu üye olmayanlar göremiyor. =) Bunu anladım az önce. =)
|
Alıntı:
Bu tip şeyleri bence dinle değil, kültürle yorumlamak gerekir. Sonuçta o insanlar resime, taşa, toprağa tapmıyor. Sapkınlığa düşseydik, çoktan putperst olmuştuk. |
onlarda üye olsun :)
|
Demin terörist yayın yapan ulusal tv nin bir videosunu izledimde 'tüyü bitmemiş yetimin hakkı' diye 'yazık günah değil mi' diye söylemlerle,avrupa kültür başkenti için harcanan 8,5 trilyonu sorun etmişler.
Ben bir şey demicem ;D |
Alıntı:
Ölü için sesli ağlamak,dövünmek,toprağına sarılmak,ağıtlar yakamak zaten haramdır ama bunun tabiki Putperestlikle bir ilgisi yok.. Heykeli kimisi tapınmak için yapar,kimisi sanat adı altın da bir suret yaratmak için yapar benim için değişmez hepsi put hükmündedir..:) |
Alıntı:
Resimi de bir put olarak sayabiliriz sanırım. Eğer insana ait resimler günahsa, padişahlarımızın hem de halife olarak resimlerini çizdirmesini nasıl yorumlarsın? |
"Andolsun Allah'a, sizler arkanızı dönüp gittikten sonra, ben sizin putlarınıza muhakkak bir tuzak kuracağım." (Enbiya Suresi, 57)
|
Alıntı:
O dönemlerde de belki önemli durumlar da kullanmak için fetva verilmiştir bunu bilemem.. Ama şunu iyi biliyorum Padişahların resimlerini kimlerin çizdiği belli değildir kimin çizdiği hakkın da İranlı Şiiler den tut bir sürü rivayet vardır :) Madem kendileri resimlerini çizdirmeye çok meraklıydı en azından şöyle Topkapı da falan büyük boy resimlerini görmemiz lazımdı ama nedense sadece Tarih kitapların da görüyoruz kim nerede nasıl çizmiş meçhul :) Ben 3 tane ayrı Fatih Sultan Mehmetle,Yavuz Sultan Selim resmi biliyorum üçüde birbirine zıt bambaşka... Tarih konusun da en güvenilmeyen hususlar dan birisidir.. |
Alıntı:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...tesofConst.jpg |
Biz burda geleceği inşaa etmek için sınava çalışırken (sırf yeterli üniversite yok diye) sayın Kemal Atatürk'ün firavunlarcasına heykelleri yapılsın diye mi çalışıyoruz ? Bu parayla kaç tane üniv. yapılır!!!!!!
|
Bu kadar zorlama sevdirme olmasaydı çok daha fazla sevilirdi Mustafa Kemal. Adama yalnış adamlar sahip çıktı.
|
Vay anam vay neler neler...!
|
All times are GMT +3. The time now is 03:27. |