Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   İşsizlikte, yoksullukta, doğurganlıkta lideriz (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=147466)

xfce 04-16-2011 15:09

İşsizlikte, yoksullukta, doğurganlıkta lideriz

http://www.aksam.com.tr/images/news/39630.jpg
kaynak: http://www.aksam.com.tr/issizlikte,-...z--33684h.html
Tayyip Erdoğan OECD ülkeleri arasında en fazla büyüyenin Türkiye olduğunu söyleyerek övünüyordu; tabii daha büyük ekonomilerin bize nazaran daha küçük oranlarda büyüyebileceği gerçeğine değinmeden.

Başbakan'ın atladığı diğer OECD gerçekleri ise şöyle:

OECD'nin raporuna göre Türkiye işsizlik, yoksulluk ve doğurganlıkta dünya lideri oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimler elindeki en büyük kozu olarak gösterilen büyüme rakamları OECD'nin raporuna yansımadı. Erdoğan sık sık Türkiye'deki ekonomik büyümeye ve alım gücündeki artışa dikkat çekerken, OECD'nin açıkladığı raporda Türkiye dünyanın en yoksul 3 ülkesi arasına girdi. Gelir dağılımındaki eşitsizlikte ise Şili ve Meksika'nın yanında yer aldı.

"Bir Bakışta Toplum" raporunda OECD'nin sıraladığı en yüksek gelir eşitsizliğine sahip ülkeleri Şili, Meksika ve Türkiye olarak sıralandı. Rapora göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında en düşük istihdam oranına sahip ülke konumunda bulunuyor. Kıskanacağımız ülkelerin başında ise Slovenya geliyor.

BEBEKLER ÖLÜYOR

Rapora göre Türkiye, işsizlik ve yoksullukta ilk sıralarda geliyor. Çocuk eğitimine en az parayı biz harcıyoruz, kadınların doğurganlık oranında en yüksek ülkelerden biriyiz. Türkiye'deki ortalama ömür de tüm OECD ülkelerinden daha kısa. Bebek ölümlerinde ise facia yaşanıyor.

YOKSULLUKTA İLK ÜÇTEYİZ

OECD'nin 'Bir Bakışta Toplum' raporuna göre en yüksek gelir eşitsizliği olan üç ülke: Şili, Meksika ve Türkiye.

Cumhuriyet'in yayımladığı rapora göre, Türkiye, işsizlik ve yoksullukta ilk sıralarda geliyor. Çocuk eğitimine en az parayı biz harcıyoruz, kadınların doğurganlık oranında en yüksek ülkelerden biriyiz. Türkiye'deki ortalama ömür de tüm OECD ülkelerinden daha kısa.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) yayımladığı "Bir Bakışta Toplum" raporunda, teşkilatın en yüksek gelir eşitsizliğine sahip ülkeleri Şili, Meksika ve Türkiye çıktı. Rapora göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında en düşük istihdam oranına sahip ülke konumunda bulunuyor.

Rapor şu tabloyu ortaya koyuyor:

Gelirler eşitsiz: "Gini Katsayısı" ile ölçülüyor. Bu katsayıda "1" tam eşitsizliği, "0" tam eşitliği temsil ediyor. OECD'de bu katsayı 0.31 ortalamaya sahip. Şili 0.50, Meksika'da 0.48, Türkiye'de 0.41 ile "1"e en yakın, en bozuk ülkeler. Gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu ülkeler 0.24 ile Slovenya, 0.25 ile Slovakya ve Danimarka.

İstihdam düşük: OECD'de 2009 itibarıyla istihdam oranı ortalama yüzde 66.1 iken bu oran Türkiye'de yüzde 44.3 ile en düşük düzeyde. Bu, her yüz kişiden 44'ü çalışıyor veya iş arıyor, diğer 66'sı onlardan geçiniyor anlamına geliyor. Türkiye'ye en yakın ülke yüzde 55.4 ile Macaristan. En yüksek oran ise yüzde 79.2 ile İsviçre'ye ait.

İşsizlik rekoruna yakınız: Türkiye, 2009'da yüzde 14.3 işsizlik oranı ile yüzde 18.1'lik İspanya'dan birazcık daha iyi gözüküyor. OECD üyesi Güney Kore'de bu oranın yüzde 3.2, Hollanda'da yüzde 3.9 olması, Türkiye'nin durumunu daha net ortaya koyuyor.

Yoksullukta üçüncüyüz: OECD bölgesinde ortalama yoksul nüfus oranı yüzde 11.1, Türkiye'de yüzde 17, ABD'de yüzde 17.3, Meksika'da yüzde 21. Çek Cumhuriyeti yüzde 5.4 ile en iyi durumda.

Eğitime para yok: Türkiye'nin 2007'de zorunlu eğitim için çocuk başına yıllık eğitim harcaması 1246 dolar. OECD ortalaması 8 bin 70 dolar iken Lüksemburg 16 bin 632 dolarla başı çekiyor.

Bebek ölümlerinde facia: Türkiye'de binde 17 olan bebek ölümü oranı (2008) binde 4.6 olan OECD ortalamasının üç katından fazla ve tüm OECD ülkeleri arasında bir numarada. Bu oran Lüksemburg'da binde 1.8.

En kısa ömür bizde: 1983 ve 2008 yılları arasında ortalama yaşam süresini en fazla arttıran ülke olan Türkiye'de 73.6 olan ortalama yaşam süresi, tüm OECD bölgesinde en alt sırada. Japonya 82.7 yıl ortalaması ile OECD bölgesinde ilk sırada geliyor.

kaynak http://www.aksam.com.tr/issizlikte,-...z--33684h.html

unnamed 04-16-2011 15:32

sallayın durun...
ülkenin hali göz önündedir...
sizin gibi bir kaç kafasızın ortaya saçma sapan attığı teorilere inanacak değiliz...
ancak böyle atıp tutun...
doğurganlık çok diyorsunuz ama nüfusun düştüğünü göremeyecek kadar körsünüz...

xfce 04-16-2011 15:45

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881800)
sallayın durun...
ülkenin hali göz önündedir...
sizin gibi bir kaç kafasızın ortaya saçma sapan attığı teorilere inanacak değiliz...
ancak böyle atıp tutun...
doğurganlık çok diyorsunuz ama nüfusun düştüğünü göremeyecek kadar körsünüz...

valla yurtdısıda ornegin avrupa ulkelerinin hemde zengin ulkelerde.
et fiyatları bizden dusuk fiyata satılıyor orda yaşayan tanıdıklarım var.
bunlarmı yalan....
yazıda ne diyor az gelişmiş ulkelerde krizden sonra buyume hızı gelişmiş ulkelerden daha hızlı olur diyor.

İntifada 04-16-2011 15:47

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881804)
valla yurtdısıda ornegin avrupa ulkelerinin hemde zengin ulkelerde.
et fiyatları bizden dusuk fiyata satılıyor orda yaşayan tanıdıklarım var.
bunlarmı yalan....
yazıda ne diyor az gelişmiş ulkelerde krizden sonra buyume hızı gelişmiş ulkelerden daha hızlı olur diyor.

türkmenistanda 1500 dolara subarı impreza sattı bizim yazlığın camlarına demir parmaklık takan türkmen usta...
şimdi türkmenistan bizden dahamı ileri bi ülke ?

Eşref 04-16-2011 16:53

OECD ülkelerine bir bak kardeşim. Çoğu avrupa ülkesi. Bunun haricinde Amerika, Japonya gibi ülkeler var. Hepsinin ortak sorunu ise evliliklerin ve doğurganlığın azalması, nüfuslarının yaşlanması. Eğer böyle giderse, 2050'de avrupa nüfusunun yarıdan fazlası 65 yaş üstü olacağı söyleniyor. Bu nedenle Avrupa'da iş gücü de giderek azalıyor. Buna rağmen kriz nedeniyle işsizlik artış gösterdi. Ama ilerleyen yıllarda avrupada değil işsizlik, iş gücü eksikliği sorunu baş gösterecek.

Şimdi xfce kardeşim, bu rakamlarla bize ne anlatmak istiyorsun? Bizim ülkemizde, OECD ülkelerinden daha ağır bir yaşlanma sorunu ve buna bağlı olarak iş gücü kaybı mı olsun? Neden 3 çocuk deniyor? O ülkeler kadar olmasa da bizim ülkemizde de yaşlanma sorunu var.

Millette sanacak, işsizliğin ve doğurganlığın çok olduğu afrika ülkeleriyle Türkiye kıyaslanıyor.

xfce 04-16-2011 17:00

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881811)
OECD ülkelerine bir bak kardeşim. Çoğu avrupa ülkesi. Bunun haricinde Amerika, Japonya gibi ülkeler var. Hepsinin ortak sorunu ise evliliklerin ve doğurganlığın azalması, nüfuslarının yaşlanması. Eğer böyle giderse, 2050'de avrupa nüfusunun yarıdan fazlası 65 yaş üstü olacağı söyleniyor. Bu nedenle Avrupa'da iş gücü de giderek azalıyor. Buna rağmen kriz nedeniyle işsizlik artış gösterdi. Ama ilerleyen yıllarda avrupada değil işsizlik, iş gücü eksikliği sorunu baş gösterecek.

Şimdi xfce kardeşim, bu rakamlarla bize ne anlatmak istiyorsun? Bizim ülkemizde, OECD ülkelerinden daha ağır bir yaşlanma sorunu ve buna bağlı olarak iş gücü kaybı mı olsun? Neden 3 çocuk deniyor? O ülkeler kadar olmasa da bizim ülkemizde de yaşlanma sorunu var.

Millette sanacak, işsizliğin ve doğurganlığın çok olduğu afrika ülkeleriyle Türkiye kıyaslanıyor.

kontrolsuz nufus artısını siz gelişmislikmi sanıyorsunuz.

Eşref 04-16-2011 17:03

Konunun nasıl çarpıtıldığına dair bir örnek;

Erdoğan'ın 3 çocuk çağrısına OECD verileri destek veriyor

OECD'nin 2011 'Topluma Bakış/Sosyal Veriler' Türkiye raporuna göre, 1984 ve 2010 yılları arasında Türkiye'de kadınların doğurganlık oranı, kadın başına 2.1 çocuk olarak gerçekleşti.

Bu oran aynı zamanda, OECD Aile Databankası'na göre nüfusu bir kuşakta yenilemeye gerekli olan doğurganlık oranı ile aynı seviyede seyrediyor.

Türkiye'nin 1984'te yüzde 3.9 olan doğurganlık oranı, 2010'da 2.1'e geriledi. Bu oran, hala OECD ülkeleri arasında en yüksek oranlardan biri olmasına rağmen, nüfusu yenilemeye gerekli olan oran da göz önünde bulundurulduğunda tam sınırda kalıyor.

Kaynak

serdary 04-16-2011 17:29

Bir ülkede nüfusun artması için her ailenin en az 3 çocuk yapması gerekir. Bu sayı 2'ye düştüğünde nüfus artmaz...

xfce 04-16-2011 17:34

Alıntı:

serdary Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881822)
Bir ülkede nüfusun artması için her ailenin en az 3 çocuk yapması gerekir. Bu sayı 2'ye düştüğünde nüfus artmaz...

peki 600 lira maaşla tek cocuga nasıl bakıcak onuda soylermisin
3 u geçtim bak. tek diyorum.

İntifada 04-16-2011 17:43

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881824)

dayım 1500 lira maaşla 3 çocuğa nasıl baktıysa öyle bakıcak...
her haltın karneyle dağıtıldığı,kıtlığın kol gezdiği bu yüzden herşeyin zamn şampiyonu olduğu dönemlerde dedem polis maaşıyla 3 çocuğa nasıl baktıysa oda öyle bakacak...
milleti sefil gibi göstermekten vazgeçin...
kim 600 lira maaş alıyor...
asgari ücret kaç para net?
onu geçtim memlekette asgari ücretli görünenlerin kaçı gerçekten asgari ücret alıyor?

Eşref 04-16-2011 17:46

Alıntı:

Kardeşim, bu ülke kurtuluş savaşı sonrasında yiyecek ekmek bulamıyordu. 1950-60-70-80-90'larda nasıldık? Bugünden çok daha mı zengindik? Değildik. Neden peki doğurganlık fazlaydı?

Eskiden insanların beklentisi azdı. Yaşam standartları düşüktü. Şimdi kalite arttı. Bir çocuğa sadece yiyecek almakla büyütemezsin. O çocuk bilgisayar ister, telefon ister, dershane ister, okul için servis parası ister, markalı elbiseler ister, alışveriş yapmak ister, organik gıda ister, 18'inde de ev araba ister...

İnsanlar daha kaliteli daha özgür daha rahat bir yaşam istediği için çocuk yapmıyor veya yapamıyor. Buna bir de batının yozlaştırdığı ahlaki değerler de eklenince, durum iyice vahimleşiyor.

Sen şimdi fakir nasıl 3 çocuk yapsın diyorsun. peki zengin 3 çocuk yapıyor mu?

İntifada 04-16-2011 17:47

bi karı bi kocayken yetiremediği maaşını çocuğu olunca yetirdiğini söyleyen bir çok insanla tanıştım...
çocuk berekettir Rabbim rızkını verir...

Hüdaverdi 04-16-2011 17:51

La manyak mısınız 600 lirayla 1 çocuğa nasıl bakılır ;D Ben 4 kuşa zor bakıyorum.
kemal ne diyor ? ''4 çocuklu bir aile 600 lirayla saadet içinde yaşayacak'' 600 lirayla 1 çocuğa bakılamaz ama 4 çocuğa krallar gibi bakılabilir ;D
Oyum chp ye anazını zatim ;ı:

İntifada 04-16-2011 17:53

ekmek kaç para kuş yemi kaç para la :)

Hüdaverdi 04-16-2011 17:54

Tuzu kuruyum la ben ekmeği nerden bileyim kaç para ;D
Kuş yemi 10 lira ama deste deste para veriyorum ben Arda gibi :karizmatik:
Ak partiliyiz ya,lüks arabalarla dolanıyoruz,cebimiz doluyor otomatik olarak elhamdülillah ;D

İntifada 04-16-2011 17:56

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881830)
Tuzu kuruyum la ben ekmeği nerden bileyim kaç para ;D
Kuş yemi 10 lira ama deste deste para veriyorum ben Arda gibi :karizmatik:
Ak partiliyiz ya,lüks arabalarla dolanıyoruz,cebimiz doluyor otomatik olarak elhamdülillah ;D

;D;D;D
ben fakir olduğum için dolayısıyla fazlaca gururluyum...

Eşref 04-16-2011 18:00

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881829)
ekmek kaç para kuş yemi kaç para la :)

Verdiği kuş maması tariflerini unutmadık. Adam kuşları kalamarla besliyor.

Hüdaverdi 04-16-2011 18:00

Git ekmek arası ye sen ;D
Benim yemeğimi master chef ustaları yapıyor :karizmatik:
Possursam para kokar etraf o derece :karizmatik:
Bak kübadan daha fakir haldeymişiz la.Kübayı satın almaya gidiyorum ben ;D

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881833)
Verdiği kuş maması tariflerini unutmadık. Adam kuşları kalamarla besliyor.

Budaydan yem bile yaptım görmedin sanrıım onu ;D

xfce 04-16-2011 18:01

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881826)
Kardeşim, bu ülke kurtuluş savaşı sonrasında yiyecek ekmek bulamıyordu. 1950-60-70-80-90'larda nasıldık? Bugünden çok daha mı zengindik? Değildik. Neden peki doğurganlık fazlaydı?

Eskiden insanların beklentisi azdı. Yaşam standartları düşüktü. Şimdi kalite arttı. Bir çocuğa sadece yiyecek almakla büyütemezsin. O çocuk bilgisayar ister, telefon ister, dershane ister, okul için servis parası ister, markalı elbiseler ister, alışveriş yapmak ister, organik gıda ister, 18'inde de ev araba ister...

İnsanlar daha kaliteli daha özgür daha rahat bir yaşam istediği için çocuk yapmıyor veya yapamıyor. Buna bir de batının yozlaştırdığı ahlaki değerler de eklenince, durum iyice vahimleşiyor.

Sen şimdi fakir nasıl 3 çocuk yapsın diyorsun. peki zengin 3 çocuk yapıyor mu?

zengin fakir ayrımını ortadan kaldırsak gunahamı gircez ornek bakınız sosyalizm?

İntifada 04-16-2011 18:02

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881835)
zengin fakir ayrımını ortadan kaldırsak gunahamı gircez ornek bakınız sosyalizm?

lan açlığın sefaletin babası nerede?
bknz:sosyalizm
kübaya git bak...
sovyetleri hatırla...

xfce 04-16-2011 18:03

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881834)
Git ekmek arası ye sen ;D
Benim yemeğimi master chef ustaları yapıyor :karizmatik:
Possursam para kokar etraf o derece :karizmatik:
Bak kübadan daha fakir haldeymişiz la.Kübayı satın almaya gidiyorum ben ;D

evet senin ayarında bir patron var magaza sahibi oda sık sık yurtdısına gezmeye gider.
oda çok dindardır haa sozum ona namaz kılar baya.
ama işçisine asgari ucret verir.
tabi şirkette baaya buyudu krizden sonra.
nedenmi? kar yuksekte ondan.
ama o karın yuzde kaçı işçilerine gider ona bakmak lazım.
tabi eger insanlar gerçekten muslumanlarsa palavardan sırf şekil olsun diye musluman olanlarda yok degil.

Hüdaverdi 04-16-2011 18:09

Haa bak bizim komşu var,adam aşırı dindar,şeriarçı,bilmem neci,tarikatçı,carttı curttu.
Çalışkan adam,kocaman evi var düğün salonu gibi,ama nasıl elde etti ? İşçilik yaparak,yüksek çatılara çıkarak,çatı tahta çakarak.İşçisi yok,tek başına.
Geçen kendi çatısını onarıyor,sürekli onarıyor zaten ölecek mi ne hevesini alıyor heralde.Çatıya yuva yapan kuşların yavrularını tek tek aşağıya attı.5. kattan boru değil.Herkes ana avrat sövdü özellikle ben,sindiremem bir hayvana hele kuşa bu yapılıyorsa.
Garajcı kuşları aldı beslemeye başladı çölmediler neyseki.

Babamın namaz kıldığını sadece bayramlarda görürüm,oda memelekete gidersek o kadar.chplidir.
Babamın tepkisi ''vay dinsiz imansız'' oldu.
Şimdi,namazında,orucunda,abdestinde olan ve kuşları çatıdan atan insan mı daha müslüman yoksa bayramdan bayrama namaz kılan babam mı ?
İşin içinden çıkınca cevap yaz ;D

Eşref 04-16-2011 18:11

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881837)
evet senin ayarında bir patron var magaza sahibi oda sık sık yurtdısına gezmeye gider.
oda çok dindardır haa sozum ona namaz kılar baya.
ama işçisine asgari ucret verir.
tabi şirkette baaya buyudu krizden sonra.
nedenmi? kar yuksekte ondan.
ama o karın yuzde kaçı işçilerine gider ona bakmak lazım.
tabi eger insanlar gerçekten muslumanlarsa palavardan sırf şekil olsun diye musluman olanlarda yok degil.

Sen servetinle bir işyeri aç. Ben de işçi olarak geleyim. Kazancı yarı yarıya paylaşalım.

Tarantula_ 04-16-2011 19:19

Selamün Aleyküm,

Muhterem kardeşlerim, abilerim, ablalarım uğraşmayınız. Efendimiz (s.a.v)'in boş konuşmayla ilgili hadisleri mâlum =)

.:Ay_Yıldız:. 04-16-2011 19:43

Alıntı:

Senin bu geri mantığına göre 80 yıl sonra nüfus 35 milyona düşer. 35 milyonun %80i 50 yaş üzeri olur.

Hayır yani cahilseniz susun da belli etmeyin.

xfce 04-16-2011 20:22

şimdi genç çok varda ne oluyor yarısı işsiz gençlerin ala ala..

ekonomi büyüdü ama nasıl buyudu ona bakmak lazım.
işçi ucret ve giderlerini aşagı çekersiniz işçi aç çalışır.
ve şirketlerın karı artar yani buyume olur sonrada birisi çıkar şoyle buyuduk der bizde övünürüz.

serdary 04-16-2011 20:29

Siz Yetişkinsiniz De Ne Oluyor? Kulu Olduğunuz Yaratıcınızın İsmini Düzgün Yazmaktan Acizsiniz, "Ala Ala" Yazıyorsunuz?

Kimse kusura bakmasın. Sen evde yatıyorsan, kendini geliştirmek yerine sokakta orda burda takılıyorsan ve lise mezunluğuyla yetiniyorsan işsiz de kalırsın aç da. Kimse gelip de "Gel sana iş vereyim" demez. Sen alacaksın işini aşını...

xfce 04-16-2011 20:34

Alıntı:

serdary Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881923)
Siz Yetişkinsiniz De Ne Oluyor? Kulu Olduğunuz Yaratıcınızın İsmini Düzgün Yazmaktan Acizsiniz, "Ala Ala" Yazıyorsunuz?

Kimse kusura bakmasın. Sen evde yatıyorsan, kendini geliştirmek yerine sokakta orda burda takılıyorsan ve lise mezunluğuyla yetiniyorsan işsiz de kalırsın aç da. Kimse gelip de "Gel sana iş vereyim" demez. Sen alacaksın işini aşını...

ben kendi adımamı konustum gençlerin yarısı işsiz dedim. ben işsizim demedim.

serdary 04-16-2011 20:41

Size işsiz dediğim yazıyor mu yazımda? Halkımızın tembelliğinden bahsediyorum.

Ammar 04-16-2011 21:13

doğurkanlıkta birsek çok sevinecem :)

unnamed 04-16-2011 21:18

la xfce bu kadar adami mesgul ediyon oktan konularinla...
gunaga girme bari...
bosver sacma sapan konularini en uzunda gel goy goy yapalim...

depare 04-18-2011 11:14

Bu çok çocuk olayının faydasını ömrün yeterse göreceksin ama anlarmısın orasını bilemem :)

İstatistiklere göre 2050 yılların da Avrupa %80 yaşlı nüfus ve hayalet şehir gibi terk edilmiş şehirler den oluşacak...

İş ekonomisi büyüdükçe çalıştıracak genç nüfus bulamayacaklar o zaman da belki işlerini kollarına takıp gezdirdikleri süs köpeklerine yaptırırlar :)

JonTurk 04-22-2011 16:57

İşşizlik istihdam azlığından değil gerçekten halkımızın tembelliğinden biraz çoğunluk iş beğenmiyo herkes müdür olacak değil ya bu ülkede marangozada ihtiyaç var işçiye de çöpçü ye de işşiz çok diyosun çoğu iş beğenmiyodur ondan işi sen bulacan ayağına gelecek değiller ya.

ibocan 04-22-2011 17:50

avrupa kültürü ırk'ı bir toplum olduğundandır ki zaten şu kendilerini beğenme zihniyetinden çıkamadılar,!!! ki bunu her avrupalı yazar veya düşünür içinde konuşmuyorum, şu güzelim memleketimizin insanlarını ve müslümanlarını sevemediler nedense..
tayyip erdoğanın şu sözüde heralde çok yerinde olacak ,, fransız kalmışsın kardeşim bu türkiyeye,veya görmemezlikten gelmek için elinden geleni yapsanda,çatlasanda patlasanda, türkiye ikibinli yılların en stratejik ülkesi ve önemi ülkesi konumunda.

xfce 04-24-2011 16:05

Alıntı:

ibocan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 885653)
avrupa kültürü ırk'ı bir toplum olduğundandır ki zaten şu kendilerini beğenme zihniyetinden çıkamadılar,!!! ki bunu her avrupalı yazar veya düşünür içinde konuşmuyorum, şu güzelim memleketimizin insanlarını ve müslümanlarını sevemediler nedense..
tayyip erdoğanın şu sözüde heralde çok yerinde olacak ,, fransız kalmışsın kardeşim bu türkiyeye,veya görmemezlikten gelmek için elinden geleni yapsanda,çatlasanda patlasanda, türkiye ikibinli yılların en stratejik ülkesi ve önemi ülkesi konumunda.

bunun gibi haberler yuzunden sevmiyor olmasın avrupalılar muslumanları.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

İntifada 04-24-2011 16:06

nerede olmuş bu xfce efendi :)

xfce 04-24-2011 16:13

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 886676)
nerede olmuş bu xfce efendi :)

heryerde oluyor . bu 1 tanesi.

ibocan 04-24-2011 16:15

zina okadar kötü bişeydir ki en büyük günahlardandır bizim için,müslümanlar için bu görüntü ALLAH'IN gazabı karşısında hiçbirşeydir,,zina talebi okadar günahtır..ki eğer inanan insansanız şu ayetleri ve hadisleri okuyun lütfen

(Zinaya yaklaşmayın! O; hayasızlık, çirkin, aşağı bir iş, kötü bir yoldur.) [İsra 32] (Ey Resulüm, müminlere söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar! Müslüman kadınlar da ziynetlerini göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar örtsünler!) (Nur 31)
(Yemin ederim ki, birinin başına demir çivi sokulması, yabancı bir kadına dokunmasından daha hafiftir.) [Taberani]
(Sizin için en çok korktuğum şey zinadır.) [Taberani]
(Zina etmeyin, kadınlarınızın cazibesi, sevgisi gider, soğukluk başlar.) [İ.Neccar]
([Bilhassa] zina eden ihtiyar lanete uğrar.) [Bezzar]
(Zina fakirliğe yol açar.) [Beyheki]
(Gençliğini zinadan koruyan [mümin] Cennete girer.) [Beyheki]
(Bir kadın, beş vakit namazını kılar, namusunu korur, kocası ile iyi geçinirse, dilediği kapıdan Cennete girer.) [İbni Hibban]
(Ey gençler, namusunuzu koruyun, zina etmeyin! İyi bilin ki, namusunu koruyana Cennet vardır.) [Hakim]
(Kötülükten korunmak için, nikahlı yaşayın ve iffetli olun!) [İbni Asakir]
(Onun bunun karısını, kızını ayartan bizden değildir.) [İ.Ahmed]
Fuhşun açığına da, gizlisine de yaklaşmayın(Enam 151)
(Azab-ı İlahiden korkarak, başını yabancı kadından çevirene, Allahü teâlâ ibadetin tadını duyurur.) [Hakim]
(Harama bakmayan gözler, Cehennem ateşi görmez.) [İsfehani]
(Kadına, şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülüp, Cehenneme atılır.) [M. Enhür]
(Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]
(Kadının yüzünden ve iki eli ayasından başka bütün bedeni avrettir.) [M.Enhür]
(Bir yerde, zina ve riba çoğalırsa, o yerin halkı, belaya maruz kalır.) [Hakim]
(Zina fakirlik getirir.) [Buhari]
(Zinaya devam eden, putperest gibidir.) [Harâiti]
(Zina edenin yüzü Cehennemde ateşle yanar.) [Taberani]
(Zina edenlerin avretlerinin kokusu, bütün Cehennem halkına eza verir.) [Bezzar]
Etrafımızdaki insanları fuhuş ve zina bataklığından çıkaralım.. Aşk ve flört gibi kavramlar etrafında zina günahı işleniyor.. 24 saatlik yayınının neredeyse yarısından fazlasını "aşk" kavramına ayıran medya organları sayesinde, zina günahı ciddi bir biçimde toplumda yayılmaya başladı.
Hatta bazı sapık mahfillerde, zina işleyenlerin, bu günahı daha rahat işleyebilmek için dine ve Allah'a küfür ve inkar yoluna gittiklerini malesef görüyoruz. Herkes üstüne düşen iyiliği emretmek, kötülüğü menetmek görevini yerine getirmelidir.
-------------------------------------------------------------------------
çağdaş bi toplumda çağdaş gözüküp,orasını burasını karıştıran bi kadın yerine taşlanıp eziyetle ölen bi KADIN benim için ondan daha değerlidir,,islamda yeride budur zaten,ki zina okadar kötü ve fena bi günahtır

öyle ki cenab'ı hakkın ahirette vereceği azbı tam şiddetiyle bilmemekteyiz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ibocan 04-24-2011 16:18

size daha zina'nın sadece biyolojik kısmını sunmaktayım,zinanın pisikolojik ve yakınlaşmadan GÖZ zinasını ele alacak olursak size bi yazı daha takdim etmekten gurur duyarım,,ama inanmayanlardansanız size denizleri mürekkep etsek FİRAVUN gibi inkar edip,edip durursunuz..

All times are GMT +3. The time now is 13:49.