![]() |
Evlenin ! Allah İçin Evlenin !
|
Nasıl olacak o iş...
evlenmek için para lazım para...;D beleş olmuyor... |
hocayı iyi dinlememişin :)
|
evleniriz kardeşim zamanı gelince :)
daha genciz :) |
Alıntı:
|
Dün de cnn türkte 'ikna et beni' programında ''evlilik modası geçmiş bir kurummudur'' başlığı altında yarışma vardı.
Kurum ise nasıl moda oluyor ki ? Moda ise nasıl kurumlaşıyor aklım ermedi ;D Şuan programın tekrarı var,kıçlarını yırtıyorlar neyi ikna etmeye çalışıyorlar anlamadım. İnsanımız mallllllllllllll ;D Bunu bilir bunu söylerim. |
Kismen katiliyorum. Ama bana öyle geldi ki sanki biz bayanlari sucluyor, sanki sirf bizim isteklerimiz erkeklerin gec evlenmesine sebeb oluyor.
Ne yalan söyleyim pek samimi bulmadim bu konusmayi. Ragmen, Allahin izniyle kalelerden büyük bir kale yapmaya hazirlaniyorum(z). |
bu kız evlerinin kuralları oldukça evlenm biraz zor gibime geliyor...
istekleri hiç bitmiyor... adama demiyorlarki durumun varmı? yok beşi bir yerde , çeyizliği, salon takımı, gümüşlüğü? ama sormaz namaz kılıyormu? kızımın hakkını gözetirmi? o yüzden evlenmek biraz zor... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
çeyiz mal mülk derdinde olan kızdan sana hayır gelmez zaten salla ağabey...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hamd olsun maddiyattan önce maneviyata önem verip ona göre evlilik kararimizi aldik. Darisi tüm akli basinda bekar bacilarim ve kardeslerimin basina. 5i bi arada'ya gelince. Nice dügünler gördüm gelini altin yagmuruna damadi para yagmuruna tuttular. Bi kac sene sonrada 'bosandilar' haberlerini duyduk. Allah böylesinden korusun. Kolumda ki bilzelikler degil, yuvasina dönünce gönlü gibi yüzü de gülen bi insan yüregimi hosnut tutar. Ama egri oturup dogru konusalim, evlilik belli bir miktarda maddiyatta istiyor. Asiriya kacmamak sartiyla tabi ki (misal 50 bin + 50 bin borc??...). Lüks icinde huzursuz bi evlilik yürütecegime, yorganima göre ayagimi uzatirim iki yemek takimi degilde bi yemek takimi alirim 25 tane ayakkabi yerine 2 cift ayakkabi alirim rahatima bakarim. |
İmam-ı Gazalî’nin Huzeyfe’den ve Ebû Umame’den (ra) rivayet ettiği bir hadiste Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyuruyor: “Hicri ikinci asırdan sonra insanların en hayırlısı geçim derdi az ve çoluk çocuğu olmayan kimsedir.”
Yine İmam-ı Gazalî’nin Ebû Hüreyre’den rivayet ettiği bir hadiste Peygamber Efendimiz (asm): “Bir zaman gelecek; kişinin helâki karısının, anne ve babasının ve çocuklarının elinde olacak. Çünkü bunlar onu fakirlikle ayıplarlar. Ve gücünün yetmediği şeyleri kendisinden isterler. Adam da bu sebeple tehlikeli işlere girer. Böylece dini gider, kendisi de helâk olur” buyuruyor. (İhya, 2/66.) 411/1- Deylemî’den mervi bir hadis şöyledir: .... Yani: “Allah bir kulunu severse o kulu, Zât-ı Uluhiyetine (dinine) hizmet için seçer, (dünyevî iştihalardan) imsak ettirir. O kulu, kadın ve evlad ile meşgul ettirmez.” Bu durum, bilhassa hicretin 200. senesinden sonra içindir. Çünkü “200 senesinden sonra en hayırlınız, zevce ve veledi olmamakla yükü hafif olanınızdır” Şafiî fıkhına ait Büceyrimî adlı kitabda şu hükümler var: Hadiste vardır ki:Yani: “Öyle bir zaman gelecek ki; maişet o zamanda ancak günah işlemekle elde edilebilir. İşte o zaman bekârlık helâl olur.” “Yine Peygamber (A.S.M.) buyurmuştur:Yani “Ümmetim üzerine 180 sene geçtikten sonra bekârlık, uzlet ve dağların başına çıkıp ibadetle meşgul olmak helâl olur.”Bu iki hadisi; Nur suresinden (24:32) âyet-i kerimesinin tefsirinde “Keşşaf” nakletmiştir. Ve yine bu iki hadis, Ruh-ul Beyan Tefsirinin 2. cild, sayfa: 766’da “Kevaşi” tefsirinden nakledilmiştir. |
Harp ustat hadislerden anladigim evlenmektense evlenmemek daha iyidir...
yanlismi anladim ustadim? bu konuda beni aydinlatirsan sevinirim... vesselam.... |
Alıntı:
Nasıl anlaşılmalı... 1) Evlilikten asla vazgeçilemez... 2) Eğer yukarıdaki hasletlerin oluştuğu fikri uyanırsa yalnız kişinin şahsına İlim, Cihad gibi kavramlar uğruna helal sayılır... ! 3) İslam'i açıdan Dinde zaaf, Dünya bağlantısı yahutta ahir zaman alametleri sizi korkutuyor ise İslami hassasiyetleri olan kişiyi aramakta cehd edeceksiniz lakin bulamıyacağınızı umduğunuzda da kaderinize rıza göstereceksiniz... Allahualem... |
eyvallah abicim aciklaman aklimizdaki soru isaretlerini goturdu....
|
Alıntı:
|
abi kistas saliha hanimsa dogrudur...
sahsim adina baktigimda dusuncelerim belkide saliha hanima hic uymuyor... bu yuzden yazdigin yazilardan sonra muallaktada kaldim... |
Alıntı:
|
Beni evlendirin la.
|
Alıntı:
“Kadınları yalnız güzellikleri için nikah etmeyin!. Muhtemeldir ki, güzellikleri onları ahlâken alçaltır. Onlarla mallarının hatırı için de evlenmeyin! Belki malları kendilerini azdırır. Kadınlarla dindarlıkları yüzünden evlenin! Muhakkak ki yırtık elbiseli, siyah, fakat dindar bir kadın daha kıymetlidir.” |
Hoca iyi hoş demişte biraz sazı eksik gibi geldi..
Ne yani okul okumayayım mı? Getirip geçimimi sağlayacağım işi elime versin. İslama hizmet edebileceğim iş ayarlasın bana söz bende okumayacağım.. Veya getirsin bana her ay para versin okurken evleneyim.. Kuru kuruya demekte olmuyor... |
ne guzel diyor.esyaya kul olmayin..
|
Alıntı:
Geçimi sağlamayı Allah c.c. sağlar... Vaad eder... Yardım eder... Bu teslşmiyettir... ! Lakin Ahir zamandaki kavramlarla değerlendirmemek gerekir... Bu zamandaki ihtiyaçlar İslami sınıfta yer almaz !!! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet okulda boş boş bilgilere kafa vermekten bende memnun değilim lakin o dersleri yapmadanda nasıl bir konuma gelebilirim ki ..Nasıl bir brükrat bir iş adamı olupta alemi islama hizmet edebilirim ki? Hem ilim dediğimiz sadece kelam ayet hadis mi? her ilim insanı doğru bakış açısıyla Allah'a ulaştırmaz mı? Amenna allah muhakkak doğruyu söylemiştir ama önce eşşek sağlam kazığa bağlanmalı ki sonra tevekkül edilebilsin..Yoksa eşşeği bağlama zahmetine girmeyipte allah mazlumu korur demekte abesle iştigaldir..Durum ortadayken kalkıp allah yardım eder diyip evlenmek bana pek aklı selim gelmiyor...200 tl öğrenci bursuyla ev geçindirilir diyorsan diyeceğim bir şeyde yok.. |
Alıntı:
İlim başka okul başka derken de ! İlim başkadır ! Okul(Sosyolojik eğitim), metadolojik ve psikolojik olarak ayırman icab eder ki ! Eğitim sisteminin 'İslami' hassasiyetlerle ilgili olduğuna kanaat getirirsen sorun yoktur...! |
Alıntı:
Benim ideallerim var...En az 14 yıl kesip biçtiğim .. Allahın bana farz kıldığıdır..Annemin ninnilerle ilmek ilmek işleyip boynuma taktığı altın tasmadır..Farz varkende sünnet battaldır.. Bırak evliliği anamdan babamdan vazgeçmişim...Ha tabiki ilk fırsatta benimle bu yola başkoyacak hayat arkadaşını edinmekte en büyük arzularımdan biridir.. Ama kalkıpta okulu bırakıp gidip evlenmem..Evlilik daha önemlidir diye düşünüpte ideallerimden vazgeçmem... |
la muhammet hashasli keki fazla yeme;D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yegan keki yemeye gerek yok...
heran baglanabiliriz;D |
uçmak istiyorsan maraş otu kullan bidahakine muhammet...
haşhaşı doldursan içine fayda vermez... |
Yahu izdivaç programına çevirdiniz burayı ne evlilikmiş yaw konuş konuş bitmedi mi :w:
|
Alıntı:
Odamda bir dizi kupam belgem olsun türünden idealler değil.. Alemi islama bir nebzede bir damlada olsa ömrümü feda edip yararlı olabilmek.. Ha bende biliyorum benim gibi bir acizden çıkmaz ama en azından denemeye değer.. Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
'İslama bir nebze' İlim sahibi olup Müslüman yetiştirmek(Öğretmen, Bürokrat) tarzında olmayı gerektirmez ama engellemezde ! Eğer idealiniz parantez içinden gelen kavramlar adına ise bu evlenmeyi erteleme için sebeb olamayacağı gibi engelde değildir... ! Derecelendirme desek daha yerinde olur... (Bu sizin açıklamalarınıza eklemedir muhalefet değildir...) Yani kardeşim İslami Fayda için Devlete yahut okula ihtiyacı olduğunu söyleyenler hata etmezler ama bunu bahane olarak öne sürmeleri hata olabilir derece bakımından bunu kast ediyorum acizane... |
Alıntı:
Yorumlar için şükranlar... |
Alıntı:
|
| All times are GMT +3. The time now is 09:49. |