![]() |
1.000.000 Kere Teşekkürler
Uzun süredir yaptığı kampanyalarla 1 milyon hedefi için çalışan Zaman, psikolojik eşiği aştı. 'Bir milyon kere teşekkürler' coveri hazırlayan gazete, tirajda 1.085.000'i yakaladığını kamuoyuna duyurdu. Canıgönülden teşekkürler Sevgili Zaman okuru, Lütfen şu kırık dökük cümleleri, sana yazılmış bir mektup olarak kabul et. Gazete mutfağında gecesini gündüzüne katarak emek sarf eden, daha iyi bir gazete çıkarabilmek için yoğun gayret gösteren arkadaşlarımızın bir mektubu olarak farz et yazdıklarımı. Muhabirinden köşe yazarına, matbaa işçisinden reklam ve tanıtım uzmanlarımıza kadar herkesin hissiyatını paylaşmak galiba bu sütunun muvakkat emanetçisine düşüyor... Sevgili Zaman sevdalıları, Bugünkü kapak sayfamızdan da anlaşılacağı üzere gazetemiz Zaman bugün 1 milyon eşiğini aşmış durumda. Bu bir eşikti, aşmak gerekiyordu ki daha başka eşiklerin önünde daha cesur hamleler yapabilelim. Sen çok iyi biliyorsun ki gazetemiz bu ülkenin irfan hayatının çok önemli bir parçasıdır. Alınması gereken, okunması için gayret sarf edilen, paylaşılması için tavsiye edilen bu gazete senin muazzam himmetin ve muhteşem gayretin vesilesiyle tarihe mührünü vuracaktır. Sen kar demedin, kış demedin dört mevsim bu gazeteye sahip çıktın. Demokrasimiz çıkmaz sokaklara girdiğinde bu gazeteyle kendine yol aradın. Karanlık odalarda gizli planlar yaparak bu ülkeye tuzak kuranların oyunlarını bozmak için senin sevgine, desteğine ihtiyaç duyuluyordu. Hiç tereddüt etmedin, abone oldun, abone olmaya teşvik ettin çevreni. Habere, yoruma, analize senin heyecanın renk kattı, bize moral verdi, elimizden tuttu, yol gösterdi. Her daim bildik ki arkamızda ma'şeri vicdanın gürül gürül duası yükseliyor. O duayı hak etmek için kendi öz kültürümüz çerçevesinde dikkatli, özenli bir yol seçtik kendimize. Aile gazetesi olmanın yanında tefekkür burcu olabilmek için çırpındık mesela. Onca güncel konuların tozu dumanı içinde yürürken marifet ufkundan ırak düşmemeye, murakabe disiplininden savrulmamaya gayret ettik. Bütün bu çabalarımızda senin desteğine duyduğumuz saygının payı büyüktür... Şimdi bir milyona ulaştı gazeteniz. Bu durumu içine sindiremeyenler çıkabilir. Olsun. Dünyanın en modern satış tekniği olan abone sistemini diline dolayanlara aldırış ederek zaman kaybedecek değiliz elbet. Dünyanın en önemli tiraj denetim firması tarafından (BPA) denetlenen satış rakamlarımızı kimseye ispat etmek zorunda değiliz. Gerçek ortada. Allah yolumuzu açık eylesin... Geçen hafta bürolarımızın gayretlerini arz ederken Ankara ve Erzurum illerimizin (çevre illerle beraber) bir milyona göre dağıtılan bölgesel hedeflerine ulaştıklarını söylemiş, teşekkür etmiştim. Bu hafta İzmir, Gaziantep ve tabii ki İstanbul (etrafındaki şehirlerle birlikte) aynı başarıyı gösterdi. Onları da tebrik ediyoruz. Bu gayretler, inanın, sadece basın tarihimiz için yeni bir sayfa açmıyor; aynı zamanda demokrasi tarihimize de önemli bir not düşüyor... O notu okuyacak olan gelecek nesiller tefekkürün kalesi haline gelen bir gazeteyle bir milletin yeniden nasıl dirildiğini görecek. O günkü teşekkürler belki en zor anımızda elimizden tutup bizi rahmet kapılarının açılmasına taşıyacaktır... Ekrem DUMANLI |
|
Bugünün gazetesini hoş bir hatıra olarak saklayacağım. =)
|
hade bakalım GÖZünüz aydın.
|
Sonunda.. :)
|
Geçen hafta tirajı kaçtı zamanın
|
Cuma günü 986.000' lerdeydi..
|
bizim eve hergün ücretsiz geliyordu Allah razı olsun :) da pekte mutlu etmiyordu. ne yazık ki
|
1 haftada 100.000 üye bulan formül nedir...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
abi adamların gücü var kabul etmek lazım. nereye kullandıklarına karışmıyorum herkesin malumudur :) |
Alıntı:
Arada takılıyoruz kızmasınlar hakikatleri söylerken, hakları helaldir inşaallah:) |
gözünüz aydın ama ekipleri yollayında buradaki apartmanlara gelen ama günlerce yerlerde dağ oluşturan gazeteleri toplasınlar :) yani bu gazeteyi 1 milyon kişi okuyorsa gerçekten bravo ama bayi satışı ne onuda öğrensek :)
|
Alıntı:
yoksa manşet olursun maazallah :) |
1.000.000 Kere Teşekkürler
|
Ah be grevs tüm konulara parazit olup gereksiz gereksiz yazma be dostum...
Tebrik etmeyi biliyorsan bil..Yoksa eleştirini yap çık.. 10 mesajdan 3-4 tanesi senin.. *** Zaman'ı tebrik ederim..Gerçi hala ben abone değilim ama en olur sürede inşaallah direk olacağım.. |
Zaman bu trajı çoktan hakediyordu.Ki internet gazeteleri ciddi manada traj olarak sarsmasına rağmen bir milyon önemli rakam
|
pardon agalarda hadi 1 milyon tiraj oldu...
değişen ne oldu yada ne olacak... efsunlumu artık gazete ? |
Alıntı:
büyü,nazar vs. hiç bir şey işlemiyor..:) |
zaten öyle bişeyler olması lazım...
1 milyon 1 milyon dediniz dediniz durdunuz... |
Alıntı:
Hedef veya son durak değildi ki bir şey olsun.. Tiraj her zaman çok işe yarar.. |
yakisir zamana.. insallah nice milyonlara.. Yaklasik 15 yildir araliksiz zaman okuruyum ve Rabbim ömür bagseddikce okumayada devam edecegim..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
posta bulvar satacağına zaman satsın 1 milyon... hiç değilse karı kız yok içinde... ama nedir yani 1 milyon 1 milyon acayip bi misyon var... insanların gözünde değişen ne oldu ki zaman 1 milyon satınca? |
cekemezlik yapmayin...
zaman hizmettir... ic sayfalarinda neler var bilseniz.... akinci sofra bezi yapacagina gazeteyi oku:D |
Alıntı:
|
oofff esref damardan giriyorsun...
|
Alıntı:
|
Pasta dergisi verene kadar abone olmayacağım...;D
|
Alıntı:
vallahi ailem aboneler... daha dün çok laf dalaşına girdik evdekilerle... beni ırgalamaz almıyorum elime karnımı ağrıtıyor zaman benim kendime gelemiyorum ;D |
Teşekkürler bizden tüm emektarlara, tüm gönüldaşlara olsun...forumda bir haberi okurken bukadar sevineceğimi düşünmemiştim..
Şükürler olsun...yürüyeceğimiz yol genişlerken hedefimizde birokadar büyüdü... Paylaşım için teşekkürler güzel kardeşim. |
Alıntı:
|
Reis Ahıskalı, Zaman gazetesinin 1 milyon trajını aşmasını Süperpoligon'daki köşesine taşıdı.
İşte o yazı: Öyle bir geçti 'Zaman' ki 'Kara yazı yazıldı sanma, kader böyle' der Erkin Koray usta, o meşhur şarkısının orta yerinde. Hemen bir alt mısrada ise tesellinin dozunu artırır; 'Anılara kapılıp kanma, dünyanın düzeni böyle...' 'Birden dursun istersin seneler', ifadesiyle karşı cenahtakinin halet-i ruhiyesini çok güzel resmeder, onu unutmaz, yüzüstü bırakmaz... Sonra da işte o meşhur nakaratı çakıverir defaatle; Öyle bir geçti zaman ki, vakit aynıyla vaki... Yani, artık 'olan olmuştur güzelim' kabilinden, 'seni mazeretlerinle başbaşa bırakıyorum, daha çok işim, gidecek yolum var, hadi bana Eyvallah...' manifestosu çeker bir yerde. Zira hep böyle olmuştur. Başarılar kıskanılır, bu da hasedi artırır ki, ardından gelsin çekememezlik, hazımsızlık... Sonrası malum, eteğindeki taşları dökmeye çalışanlar türer. Ama sonuçta o taşların altında kalırlar vesaire... Halbuki böyle davranmak yerine, literatürümüzde daha makbul bir değer olan gıpta tercih edilse, sonu daha hayırlı olmaz mı? Zira gıptayı ne kadar irdelerseniz irdeleyin imrenmeden öteye anlam yükleyemezsiniz. İmrenmek yani gıpta bir yerde başarı için de gerekli bir şeydir. Bunca peşrevden sonra mesele usul usul daldığımı fark etmişsinizdir. Bugün Zaman'ın 'cover'ını gördüğümde anladım ki, Zaman'ın tirajı bir milyonu geçmiş.. Tebriğmizi yolladıktan sonra derim ki, birilerinin kara yazı yazıldı modlarına girmesinin artık bir anlamı yoktur. Dünyanı düzeni böyle, çalışana Allah kayıtsız şartsız veririm diyor çünkü. Mesele, bu noktada gıpta-haset şosesine gelenlerin doğruyu tercih etmesinde. Erişilebilirlikmiş, bayi satışıymış, abonelik de neymiş türünden masallarla artık büyükler uyumuyor zira... BPA gibi dünyanın sayılı tiraj denetim firmasına kapıları açan bir gazete var karşımızda. Uluslararası ciddi bir firma iğneden ipliğe didik didik ediyor hesaplarını. Ciddi çalışıyorlar, kurumsallaşma adına bu ülkede örnek bir yapıya sahipler Hal böyle iken özellikle reklam verenleri etkileme adına türlü dalaverelerden medet umanlar, şimdi daha ciddi olmalı. Hasedi bir kenara bırakıp en azından gıpta tercih edilmeli. Bu başarı hikayesi imrenilecek bir hikaye çünkü. Bilmem anlatabildim mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
şahsım adına bütün haklarım helaldir..lakin cemaat diye geniş alırsan kamu hukukuna girer onada birşey yapamam buda bilginize:) |
Alıntı:
efsunlu arkadaş ben diyorum zaten |
yav bizim eve sızıntıda zamanda geliyor :) Gerçi bizim eve atlas umran semerkand atlas tarih falanda geliyor . Sabah star akit milli gazete geliyor. Babam emekli olduğu için ev tipi halk kütüphanesinde akşama kadar kesme biçme okumayla meşgul :) itiraf ediyorum sızıntı ve aksiyon okuyorum ama zaman boycott listemde :)
|
Alıntı:
sen gizli bir sempatizansın kardeşim..ilerisi için koyu bir şakirtlik görünüyor..üzgünüm senin sonunda cemaatci olmak;D |
All times are GMT +3. The time now is 20:38. |