Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Özel Harekat polislerinin 'Bozkurt' sloganlı yürüyüşü (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=148002)

Terennüm 04-25-2011 15:09

Özel Harekat polislerinin 'Bozkurt' sloganlı yürüyüşü

Amirlerinin 'Kim bunlar' diye bağırarak sorduğu soruya Özel Harekatçılar 'Bozkurtlar' diye karşılık vererek yürüdü... Başbakan Erdoğan ve MHP lideri arasındaki bozkurt polemiği farklı bir noktaya taşındı. İşte bu tartışmadan sonra internete düşen Sivas'taki görüntüler Başbakan Erdoğan'ı çok kızdıracak.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
BOZKURT DÜELLOSU TAM GAZ

YGS sınavındaki şifre iddialarıyla ilgili gösteri yapan öğrencileri eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu öğrencilerin karşısına 5-10 bin kişi çıkaracağını söylemesi üzerine Bahçeli, Erdoğan'a "10 bin milisinle Taksim'e gel, ben de bin Bozkurtumla oraya geleyim. İnanıyorum ki Kasımpaşa'ya kadar ardına bakmadan kaçacaksın" diye cevap vermişti.
EŞREFİ MAHLUK OLAN İNSANLA DOLAŞIRIM
Bu sözlere Erdoğan cevabı Bayburt'tan yanıt vermişti: "Bozkurtlarla mı dolaşıyorsun, bozkurtların hayırlı olsun. Ben eşrefi mahluk olan insanla dolaşırım."
ESFELİ SAFİLİNDİR

Bahçeli bu sözlere de kayıtsız kalmadı. Bahçeli, dün İzmir"den Başbakan Erdoğan’a, “Ben bir Bozkurt olarak elbette Bozkurtlarla dolaşıyorum. Ama senin etrafında eşrefi mahluk olarak gördüklerin aslında esfeli safilindir” sözleriyle polemiği devam ettirdi.
İşte bu ateşli polemiğin gölgesinde Sivas'ta 10 Nisan polis gününde cep telefonu ile kaydedilen görüntüler dikkat çekti. Görüntülerde, caddede yürüyüş yapan polisler arasında yer alan Özel Harekat Şubesi ekiplerinin, 'Ölmez bu herakat' marşını söyleyerek ilerlediği ve ardından 'Kim bunlar, bozkurtlar' sloganları attığı görüldü.
OZAN ARİF'İN BESTESİ

Sivas'ta 10 Nisan polis günü nedeni ile düzenlenen etkinlikler kapsamında İstasyon Caddesi üzerinde tören geçişi yapan ekiplerin, tören bitiminde Emniyet Müdürlüğü'ne giderken Atatürk Caddesi üzerinde kaydedilen görüntüleri dikkat çekti. Emniyet Müdürlüğü'nün bir çok şubesindeki polislerin bölüm bülüm geçtiği yürüyüş sırasında öndeki birlikler sessiz bir şekilde yürürken, Özel Hareketçilerin, ülkücülerin ünlü ismi Ozan Arif'in bestelediği 'Ölmez bu hareket, ölmez bu dava' adlı türküsünü koro halinde seslendirdiği görülüyor.

'KİM BUNLAR, BOZKURTLAR'

Görüntülerde, Özel Harekat birliği, önünde giden amirlerinin 'Kim bunlar' diye bağırarak sorduğu soruya 'Bozkurtlar' diye karşılık vererek ve aynı şeyi bir çok kez tekrarlayarak yürüyor Bu sırada çevredeki vatandaşlardın ise ıslık ve alkışlarla gruba destek verildiği görülüyor.

Kaynak : http://www.internethaber.com/ozel-ha...#ixzz1KX3DyCXz

BeldeiTAYYIBe 04-25-2011 15:15

Üstadim, taifesini bu kadar israrli bir sekilde, hayvan'a benzetmeye calisan ve kendilerinin hayvan olduklarini itiraf eden bir toplulugu baska bir ülkede zor bulursunuz vesselam...

Hüdaverdi 04-25-2011 15:23

Yahu neye hizmet ediyor ki bunlar ? Yaptıklarıyla resmen şarlatanlıklarını ispat etmişler.
Ha bağıranların suçu var mı yok mu bilinmez,belki kendileri istemiştir,belki amirleri zorlamıştır.
Yaptıran var herhaliyle.
Polisi,askeri bu tür şeylere alet etmek zaten salaklık manyaklık.
Aha koskoca özel harekatçılara veya bunu yaptıran amire şarlatan dedim,acaba yarın bir gün ''kim bunlar' sorusuna ''şarlatanlar'' diye bağrıttırır mı ?
Hoş başbakan değilim gerçi.
İsterlerse ''ak parti'' diye bağırsınlar fark etmez,bu tür şeyler polisi rezil eder,düşmanın çetelerin gözünde küçük gösterir.

Terennüm 04-25-2011 15:31

başbakanın bozkurt açıklamasını eleştiriyorum...buradada yazdım

http://www.akpartiforum.com/showpost...8&postcount=25

BeldeiTAYYIBe 04-25-2011 15:53

acizane...sn. basbakanimmizi yaptigi aciklamalarinda destekliyorum. söylenmesi gerekeni söylemistir diye düsünüyorum.
ayrica bu tür davranislar tsk ve emniyet ile halkin arasini acmaktan baska ise yaramaz...

Darbeci Çoban 04-25-2011 16:09

Sayın Başbakan'ın oyunu soğutması lazım.
Maç daha yeni başladı.
Böyle giderse çok kırmızı kart çıkar.

=)

Özgür Çağrı 04-25-2011 18:20

Köpekliklerini ispat etmeyemi çalışıyorlar. Tamam anladık köpeksiniz itsiniz ama her yerde bunu söylemeyin . Tamam söyleyebilirsiniz pardon bu ülkede düşünce özgürlüğü var
Siz birer itsiniz köpeksiniz hayvan sürüsündensiniz
Koyunlardan sonra itlerde çıktı iyice hayvanat bahçesine döndü emniyet :)

karsu 04-25-2011 18:53

Bozkurt sadece mhp'nin simgesi değildir aynı zamanda türk silahlı kuvvetlerinde milli simgemizdir bunları karıştırmayalım...

İntifada 04-25-2011 18:55

niye milli simgemiz hacı Allah aşkına :)
Simgemi kalmadı :)
Ne bu hayvan merakı
darwinin maymunu bitti bizim kurtumuzmu başladı :)

El Emin 04-25-2011 18:58

Başbakanın çıkışı çok yanlıştı..

karsu 04-25-2011 19:07

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887263)
niye milli simgemiz hacı Allah aşkına :)
Simgemi kalmadı :)
Ne bu hayvan merakı
darwinin maymunu bitti bizim kurtumuzmu başladı :)

Mirim ülkelerin çeşitli simgeleri vardır mesela abd'nin kartaldır türklerin neden bozkurt olduğunu sorarsan orta asyadan başlayan bir simgesel varlıktır. Demir dağları delip bir tünel açıldığında yolun başında bozkurt vardır der bi yazıda ayriyetten bozkurt hem ailesi için çalışan ve savaşan varlıktır tek eşlidir kıskançtır o aileden anne bozkurt öldüğünde baba bozkurt yavrularına bakar bu yüzden bizim milli sembolümüzdür kısaca böyle uzun istersen yazı göndereyim sana. Ama ne yazık ki bunun bir partinin tekelinde olması açıkça beni rahatsız ediyor...

BeldeiTAYYIBe 04-25-2011 22:03

Kurt'un Türk milletinin milli simgesi olduguna dair hangi muteber kaynak vardirki?
Kurt, Turanci cephenin illa ne pahasini olursa olsun bu millete yamatilmaya calistigi sözde bir simgedir...Ve ergenekon efsanesine dayandirilir.Nasilki HUN Atilla, mogol Cengiz Türkmüs gibi gösterilmek intendiyse, Kurt'ta güya milli simge olarak ezelden beri varmis gibi gösterilmek isteniyor.
Bazi Orta asya kavimlerinde Kurt bayraklarda kullanilmistir fakat topyekün bir milletin simgesidir demek ne mümkündür...

Seyyah 04-25-2011 22:13

Başbakanın çıkışı çok yerindeydi,
MHP yönetimi iyice kan kaybetti.
MHP ikiye bölünmüş bir halde, Akparti'ye gönlü yaklaşanlar kararsız olanlar, ve bunlara şiddetle karşı çıkanlar.
Başbakan başarılı ataklar yapmıştır bunun sonucunuda seçimlerde görürsünüz arkadaşlar.

Özel Harekat konusuna gelince,
Sadece gülüyorum, komik bir durum reklam kokusu var alenen...
Bir devlet Akparti'li 10 tane devlet memuruna emir verip koşturmuşsun ne olcak...
Sen nireee, ERDOĞAN nireee...
Barajı geçmek için nasılda çırpınıyor basiretsiz siyasetçi...

onurcan 04-25-2011 22:35

ben bozkurt felan tanımam .....

manifesto 04-25-2011 22:42

Bu yürüyüş konuşmadan daha eski arkadaşlar
Yani bozkurtların yürüyüşü ile Erdoğan'ın konuşması arasında fiili bir bağ yok
Ayrıca bozkurtlarla bir sorunumuz da yok onu da ekleyeyim.
En azından benim bir sorunum yok.
Sorun BAHÇELİ ile

Eşref 04-25-2011 23:06

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887382)
Bu yürüyüş konuşmadan daha eski arkadaşlar
Yani bozkurtların yürüyüşü ile Erdoğan'ın konuşması arasında fiili bir bağ yok
Ayrıca bozkurtlarla bir sorunumuz da yok onu da ekleyeyim.
En azından benim bir sorunum yok.
Sorun BAHÇELİ ile

Ben de bunu yazacaktım. Görüntüler, 10 Nisan Polis bayramına ait. Başbakanımız ile Bahçeli arasında bozkurt olayı ise geçen hafta yaşandı.

Ben de şahsen bozkurt kavramına karşı değil. Bu bir simge, sembol. Türkler için atın, okun, kılıçın, demirin, kurtun, sekiz köşeli yıldızın ayrı bir önemi vardır. Bunlar sembol olmuş kavramlar.

Bu nedenle, görüntülerin çekiildiği tarihi de dikkate alırsak, polisi eleştirmek yanlış olur.

Özgür Çağrı 04-25-2011 23:29

Ozan arifin sözleriyle bağıra çağıra yürüyüp kendine köpek diyen bir polis sürüsünü eleştirmeyelimmi ?

Eşref 04-25-2011 23:37

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887417)
Ozan arifin sözleriyle bağıra çağıra yürüyüp kendine köpek diyen bir polis sürüsünü eleştirmeyelimmi ?

Ozan Arif kim bilmiyorum. O kişinin kimliği de dikkate alınarak eleştirilebilir elbette. Ama bu şekilde eleştirilemez. Haberin içeriğini okursan, Bahçeli ile başbakanımızın konuşmalarına yer verilmiş. Bahçeli'nin "bozkurtlarımla inerim" sözü hatırlatılmış. Sanki o polisler başbakanımıza meydan okuyormuş gibi bir izlenim oluşturulmuş. Zaman farkını da dikkate alırsak, bu açıdan eleştiremeyiz. (Bence)

EZEL 04-25-2011 23:44

Ayrıca arkadaşlar Polis özel harekatın lakabı bozkurtlarmış aynı motorsikletli birliklere yunuslar diyorlarya onun gibi :)

İntifada 04-25-2011 23:50

bozkurt nedir arkadaş ya...

Tarantula_ 04-25-2011 23:52

Cahillerden olmaktan Allah'a sığınırım...

Eşref 04-25-2011 23:56

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887436)
bozkurt nedir arkadaş ya...

Akıncı kardeşim, sen de biliyorsun bunun cevabını. İlk Türk bayrağında bile kurt figürü vardır. Kurt değil kartal da olabilirdi. Aslan da olabilirdi. Bu bir sembol. Konu, yanlış yerlere gitsin istemiyorum ama mesela Hz. Ali için de "Allah'ın aslanı" denir.

İntifada 04-26-2011 00:01

eşref cidden kurttan türediğimizi sanan insanlar var...
eliyle kurt işareti yapıp uluyan adamlar var...
saçmalığın daniskası başbakan az bile dedi...
1000 bozkurtla geliyomuş bizde 1000 tane belediye elemanı getirelim madem yakalasınlar kurtları...

Özgür Çağrı 04-26-2011 00:17

Vay bozkurtlar vay :)
Birde ulusalar bari ortalık yerde :hihi2:
Ozan arifin sözleriyle yürüyorlar bozkurtlar diye bağırıyorlar eleman orda kurt işareti yapıyor
Mhp faşizminin geçit töreni
Hüseyin Çelik'in bahsettiği sarkık bıyıklı ülkücü polis militanlar bunlar galiba ?

Emniyet emniyet değil hayvanat bahçesi mübarek şunlara bak :)

Eşref 04-26-2011 00:18

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887449)
eşref cidden kurttan türediğimizi sanan insanlar var...
eliyle kurt işareti yapıp uluyan adamlar var...
saçmalığın daniskası başbakan az bile dedi...
1000 bozkurtla geliyomuş bizde 1000 tane belediye elemanı getirelim madem yakalasınlar kurtları...

Bozkurt destanımıza, olduğu gibi inanan insanlar olabilir. Onlar zaten sapmış insanlar. Göçebe hayatta, attan ve kurttan yararlandık. Bu nedenle bizimle ilgili en eski kaynaklarda, Çin kaynaklarında hep kurtla karşılaşıyoruz.

Mhp yıllardır bize ait bu simgeleri kullandığı için, bunlara karşı bir soğukluk olabilir. Ben de mhp yüzünden kurt figürüne çok sıcak bakmıyorum. Hatta mhp'nin kullandığı 3 hilalli kırmızı Osmanlı bayrağına bile soğuk bakabiliyorum. (maalesef)

BeldeiTAYYIBe 04-26-2011 00:35

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887470)
Bozkurt destanımıza, olduğu gibi inanan insanlar olabilir. Onlar zaten sapmış insanlar. Göçebe hayatta, attan ve kurttan yararlandık. Bu nedenle bizimle ilgili en eski kaynaklarda, Çin kaynaklarında hep kurtla karşılaşıyoruz.

Mhp yıllardır bize ait bu simgeleri kullandığı için, bunlara karşı bir soğukluk olabilir. Ben de mhp yüzünden kurt figürüne çok sıcak bakmıyorum. Hatta mhp'nin kullandığı 3 hilalli kırmızı Osmanlı bayrağına bile soğuk bakabiliyorum. (maalesef)

Degerli kardesim, Oguz boylarindan hangisi bayraklarinda milli sembol olarak kurt'u kullanmislardir. Türk tarihinin bin yillik islami döneminde hangi Türk beyligi veya hanedani milli sembol olarak Kurt'u kullanmistir inanin bende merak ettim.
Fakat ergenekon destanini kaynak olarak göstermeyin lütfen.

Eşref 04-26-2011 00:45

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887503)
Degerli kardesim, Oguz boylarindan hangisi bayraklarinda milli sembol olarak kurt'u kullanmislardir. Türk tarihinin bin yillik islami döneminde hangi Türk beyligi veya hanedani milli sembol olarak Kurt'u kullanmistir inanin bende merak ettim.
Fakat ergenekon destanini kaynak olarak göstermeyin lütfen.

Benim dediğim, ondan öncedir. Köktürk bayrağıdır. O dönemde tek Türk boyu, tek Türk dili vardır.

BeldeiTAYYIBe 04-26-2011 01:27

Aslinda mesele nedir biliyormusunuz?
Kurt Trük milletinin sembolümüdür?

Türk milleti icin bir milat vardir...Satuk Bugra Han dan sonra ve önce...yani Islam ile sereflendikten sonra ve önce. Velevki önceleri bu sembol kullanilmis olsa dahi ( ki buda süpheli) bu durum bugün bin yillar sonra bile bu milletin sembolüdür demeyi gerektirirmi?
Ben nasilki Samanizmi red ediyorsam ayni sekilde ergenekon destaninin gercekligini kabul etmiyorum. Dolayisiyla o destani sembolize eden bir kurtunda Müslüman Türk milletinin simgesi olarak kabul etmiyorum. Özellikle Cumhuriyet kurulduktan sonra kimilerinin Islami sembollerin yerine bu tür mitelojik sembolleri ikame etme girisimleri bana manidar geliyor.
Bu olay yalnizca sembollerle bitmiyor. Türkcemize de sirayet edecek degisIklikler yapilmaya baslaniyor. Benim asil antipatim bir hayvan sembolüne degildir. Kim kendini nasil bilirse, nasil görüyorsa o sekilde benzetsin bana ne...sayin basbakanimizi özellikle kutluyorum...cünkü o hem kendini hemde cevresindekileri birer esrefi mahluk olarak görüyor... ama illa kurtu Türk milletine maal etmeyede kimse yeltenmesin.
Hasbelkader bir teskilatin özel bir biriminde Bozkurt lakabi kullaniliyor olabilir.
Fakat...,
tesadüfe bakiniz ki,
Ülkücü camianin bas ozaninin,
ülkücü camianin en popüler sarkisinin,
ülkücü camianin kendilerine sembol kabul ettikleri bozkurtlar ( üniformali ) tarafindan söyleniliyor olmasi hicmi ilginc gelmedi?

Biraz düsündürücü bence...

All times are GMT +3. The time now is 02:29.