Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Bir cesur açıklama daha; Çalgın'ın her çeşidi haramdır ,Tasavvuf müziği uydurmadır! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=148070)

depare 04-26-2011 16:46

Bir cesur açıklama daha; Çalgın'ın her çeşidi haramdır ,Tasavvuf müziği uydurmadır!

Çalgın'ın her çeşidi haramdır!

http://im.haberturk.com/2011/04/26/6...jpg?1303820239

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’in dekolte giyen kadınların tacizi göze alması gerektiği açıklamasının ardından, aynı üniversite mezunu bir başka İlahiyatçı Osman Ünlü de çok tartışılacak bir başka açıklama yaptı.
Ünlü, katıldığı bir radyo programında çalgının “haram” olduğunu söyledi. Ünlü, çalgının her çeşidinin haram olduğunu belirttikten sonra daha da ileri giderek tasavvuf müziğine “uydurma”, musiki eşliğinde söylenen ilahilere de “küfür” dedi.
Ünlü, “Çalgılı olarak bir şey söylüyorsan, haram söylüyorsun, dinliyorsan haram dinliyorsun. Bu çalgıyı ilahiye sokuyorsan küfür olur. Herkes toprağın altına girecek, orada hanyayı Konya'yı öğrenecek herkes” diye konuştu.
TGRT’de ve TGRT Radyo’da program yapan, pek çok kitabı da bulunan Osman Ünlü’nün sözleri, İsmailağa Cemaati’nin internet sitesinde yayınlandı. Ünlü ses kaydında şu açıklamayı yaptı:
“Yok Türk halk müziği, yok Türk klasik müziği, ismine ne dersen de. Yok tasavvuf müziği. Yok öyle bir şey, sonradan uydurdular. Hıristiyanların Hz. İsa’nın dininden uzaklaştığı gibi Müslümanları da Hz. Muhammed’in dininden uzaklaştırarak yepyeni bir din ortaya çıkaracaklar. Dolayısıyla çalgının her nevi haramdır. Çalgılı olarak bir şey söylüyorsa haram söylüyorsun, dinliyorsun haram dinliyorsun hesabı vardır. Peki efendim bu çalgıyı ilahiye sokuyorsan o zaman da küfür olur.”

Kaynak: habertürk

Darbeci Çoban 04-26-2011 17:29

Yürü be cesur yürek.
Kim tutar seni.

TYH 04-26-2011 17:47

Abo yandık o zaman grubumla beraber..

HaArP 04-26-2011 17:52

Bu sırra binaendir ki, şeriatça bazı savtlar helâl, bazıları da haram kılınmıştır. Evet, ulvî hüzünleri, Rabbânî aşkları îras eden sesler helâldir. Yetimâne hüzünleri, nefsânî şehevâtı tahrik eden sesler haramdır. Şeriatın tayin etmediği kısım ise, senin ruhuna, vicdanına yaptığı tesire göre hüküm alır.

İşârâtü'l-İ'câz, Bakara Suresi, 6. Ayetin Tefsiri

depare 04-26-2011 19:03

Ben aynı ayetin Elmalılı tefsirin de,Kurtubi Tefsirin de böyle bir açıklamasını görmedim geniş açıklamasına baktım yine göremedim zaten ayet çalgı dan bahseden bir ayet değil..:)

Said Nursi hazretleri vermiş olduğun tefsir de ulvi sesler,Rabbani aşka ihtiras eden sesler diyor bunlar illaki çalgı aletlerin'in çıkardığı sesler olacak değil bir dünya ses var

Ayrıca bu tefsirin vermemiş olduğun başlangıcın da Said Nursi hazretleri Kainatın bir musiki yuvası gibi olduğunu kuşların,yağmurun,rüzgarın Rabbani bir tesbihatı andırdığına işaret ediyor buda çalgı ve çalgı aletlerin den bahsetmediğini gösterir :)

Ahmet Yasin 04-26-2011 19:06

Bildiğim kadarıyla çobanların çaldığı kaval hariç.

EpiVaTeS 04-26-2011 19:07

Obua'da dahil mi...
alacaktım ben yahu...

TYH 04-26-2011 19:10

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887895)
Obua'da dahil mi...
alacaktım ben yahu...

koşarken çalarsan helalmiş ..

Ahmet Yasin 04-26-2011 19:21

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887896)

Hocam peki vuvuzuela helalmi?

TYH 04-26-2011 20:13

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887898)
Hocam peki vuvuzuela helalmi?

Sekreterine çaldırırsan evet.

El Emin 04-26-2011 20:20

300 alimin rüyasına peygamber efendimizin giripte övdüğü koca mevlanada zaten etrafında neyi icra ettirerek günahkarlık yapıyordu..:) Oldu başka isteğiniz..

TYH 04-26-2011 20:21

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887944)
300 alimin rüyasına peygamber efendimizin giripte övdüğü koca mevlanada zaten etrafında neyi icra ettirerek günahkarlık yapıyordu..:) Oldu başka isteğiniz..

aman hocam şimdi neye,kavala lafımız yok bizim derdimiz gitarla,bateriyle falan derler =D)

Tarantula_ 04-26-2011 20:22

Saçmalık ney tef vb çalgılardan çıkan o anlamlı ve aşk dolu sesler haram mı !

El Emin 04-26-2011 20:23

Bu arada ismailağada kendi ayağına sıkmış.:)
Nakşibendilerin %70'inden fazlası ilahili(yani arbaneli) olur toplu zikirleri.:)

ibocan 04-26-2011 20:23

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887896)

bak koşarken koşarken çarpılıvercen şimdi

El Emin 04-26-2011 20:24

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887946)
aman hocam şimdi neye,kavala lafımız yok bizim derdimiz gitarla,bateriyle falan derler =D)

Hacı %70-80 mefhum salt haram veya helal değildir.

Nasıl ne niyetle kullandığına bağlıdır. :)

Özgür Çağrı 04-26-2011 21:27

Zikirli ilahide harammıymış hoca :hihi2:

TYH 04-26-2011 21:43

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887950)
Hacı %70-80 mefhum salt haram veya helal değildir.

Nasıl ne niyetle kullandığına bağlıdır. :)

O ne demek yav" nasıl ve ne niyetle kullandığına bağlıdır " :<|
Bir cisme farklı anlamlar yükleyerek tabi ki zararlı hale getirebiliriz örneğin ben gitarıma benim yaratıcım bu diyerek yaklaşırsam haram olmaktan da çıkar.Olayın iç yüzünü açık açık anlatsalar ya hangi hallerde hangi enstrumanlar harammış bilelim.Kaç oktav genişliğinde olunca helale dönüyormuş falan..

Ahmet Yasin 04-26-2011 23:11

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887943)
Sekreterine çaldırırsan evet.

Acil bir sekreter lazım o zaman:)

ZÜMRA 04-26-2011 23:42

doğru söze ne hacet ki ..
cesur olmakla ne ilgisi varki bunun anlayamadım..

TYH 04-26-2011 23:58

Alıntı:

''saliha'' Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888066)
doğru söze ne hacet ki ..
cesur olmakla ne ilgisi varki bunun anlayamadım..

doğru olan söz nedir ?

El Emin 04-27-2011 00:02

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 887991)
O ne demek yav" nasıl ve ne niyetle kullandığına bağlıdır " :<|
Bir cisme farklı anlamlar yükleyerek tabi ki zararlı hale getirebiliriz örneğin ben gitarıma benim yaratıcım bu diyerek yaklaşırsam haram olmaktan da çıkar.Olayın iç yüzünü açık açık anlatsalar ya hangi hallerde hangi enstrumanlar harammış bilelim.Kaç oktav genişliğinde olunca helale dönüyormuş falan..

Hacım ez cümle;
Eğer gitarınla şehveti tetikleyen müzikler yapıyorsan elbetteki yaptığın müzik haramdır.
Yok dini konular işliyorsan hadi onuda geçtim beşeri konular işliyorsan dahi kötü bir şeyler tetiklemiyorsan noproblem..

Yani hemen bir çok kavram öyledir.Nasıl kullandığına bağlıdır.

Nefret kötüdür derler misal:) Hayır değildir.Allahın sevmeyip lanet ettiğinden nefret edersen (ör:Şeytan) kötüyü bırak sevaptır..:)

Yani hemen her şey böyledir.Salt kötü veya iyi yoktur.Nasıl kullandığına bağlıdır.

Mavera 04-27-2011 00:04

bütün günahlarimiz bitip, calgi kalsaydi amenna ama bizim her yerimiz günahkar..

El Emin 04-27-2011 00:05

Bu ülke her geçen gün karışıyor..
İyice cacık ettiler ülkeyi ya..

Bir DİN(!) yobazları başımızdan eksikti...
Hasbinallah ve nimelvekil..

ZÜMRA 04-27-2011 00:05

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888080)
doğru olan söz nedir ?

osman ünlü hocanın bahsettikleri.. doğru buluyorum ..

İntifada 04-27-2011 00:06

sansar salvo hakkkında bi muafiyet falan yokmu yav :(

Mavera 04-27-2011 00:07

bu hoca huzura dogru adli programi sunan hocaefendi degilmiydi, zamaninda en favori programimdi hele tgrt nin tgrt oldugu zaman ne dini filmler oynardi be..

TYH 04-27-2011 00:08

Ya El-Emin bana şunu söyle şehveti tetikleyen müzik ne olabilir mesela ,hangi gamdan bahsediyoruz :İ
Ben muhammediye gamından metal müzik çalıyorum mesela iyi midir?Şaka bir yana altı üstü müzik,dinleyip duvara kafamızı çarpmıyoruz,dinden çıkmıyoruz Allah aşkına komik yorumlara gelmeyin yav..

El Emin 04-27-2011 00:09

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888092)
Ya El-Emin bana şunu söyle şehveti tetikleyen müzik ne olabilir mesela ,hangi gamdan bahsediyoruz :İ
Ben muhammediye gamından metal müzik çalıyorum mesela iyi midir?Şaka bir yana altı üstü müzik,dinleyip duvara kafamızı çarpmıyoruz,dinden çıkmıyoruz Allah aşkına komik yorumlara gelmeyin yav..

Yav hacım örnek vereyim misal hani şarkıda diyor ya ;
"Sana taptım taptım " diye..Vs. sözlerinin içinde allaha şirk küfür varsa onu icra etmek haram olur.
Dediğim budur...

TYH 04-27-2011 00:12

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888095)
Yav hacım örnek vereyim misal hani şarkıda diyor ya ;
"Sana taptım taptım " diye..Vs. sözlerinin içinde allaha şirk küfür varsa onu icra etmek haram olur.
Dediğim budur...

He en baştan desene,dedim bende bir aklı başındayı daha kaybettik :)
Zaten öyle bir cümle şarkı olmadan bile manevi zarara yol açar,bu adamların yaptığı çok saçma Mavera beyfendinin dediği gibi sanki her tarafımız doğru da bir o kaldı..
özel not:söz yazma kardeş :/

El Emin 04-27-2011 00:12

Veya ne bileyim bir barda kötü ortamda falan müziğini icra etmiyorsan. Anladın işte sen yav:)

Benden hızlı davrandın..

ZÜMRA 04-27-2011 00:13

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888090)
bu hoca huzura dogru adli programi sunan hocaefendi degilmiydi, zamaninda en favori programimdi hele tgrt nin tgrt oldugu zaman ne dini filmler oynardi be..

evet ..huzura doğru programını tvde hala veriyorlarmı bilmiyorum ama tgrt fmde devam ediyor dinlerim bende bazen ..

unnamed 04-27-2011 00:14

yav neyse susayım....

El Emin 04-27-2011 00:14

Hacım birde bak bu linkteki yazıyı oku;

http://www.sorularlaislamiyet.com/qn...usu-nedir.html

İntifada 04-27-2011 00:17

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888090)

bizim evde ben 1 e gidene kadar tv yoktu mavera :)
tgrtnin kasetleri vardı hep onları dinlerdim bende...
emir sultan,bişri hafi falan hey gidi çok güzeldi...
gerçi daha sonra abonemiz oldu tgrt :)
dayımın parsına karşılık armutluda tatil ve elektirkli süpürge önerdiler kaç yıl :)
28 şubatta yaptıkları zigzaklar sağolsun pek kızgınım kendilerine :)

Mavera 04-27-2011 00:18

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888108)

bizim evde ben 1 e gidene kadar tv yoktu mavera :)
tgrtnin kasetleri vardı hep onları dinlerdim bende...
emir sultan,bişri hafi falan hey gidi çok güzeldi...

tgrt ilk acildiginda harbi kanaldi cok güzel filmler, programlar vardi ama sonra benim peder gibilerden topladilar paralari seda sayanlara, sibel canlara bastilar babamda hala daha karpayini beklesin dursun :)

Özgür Çağrı 04-27-2011 00:20

Bizdede tgrt kasetleri dolu yav mehterler falan :) En son amcam yüklü miktarda para kaptırmıştı ne oldu bilmiyorum :)

İntifada 04-27-2011 00:22

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888110)

tgrt ilk acildiginda harbi kanaldi cok güzel filmler, programlar vardi ama sonra benim peder gibilerden topladilar paralari seda sayanlara, sibel canlara bastilar babamda hala daha karpayini beklesin dursun :)

aynen mesajı editledim onları dile getirmeye çalıştım :)
seda sayana sible cana ne para vermişler :)
ayakkabıyla koridorlarına girilmeyen odalarında namaz kılan tgrtden gece klüplerinde patronun doğum günü kutlanan tgrtye...
hey gidi hey...

İntifada 04-27-2011 00:23

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888113)
Bizdede tgrt kasetleri dolu yav mehterler falan :) En son amcam yüklü miktarda para kaptırmıştı ne oldu bilmiyorum :)

armutluda tatil + ihlas mağazlarından elektrikli süpürge

Mavera 04-27-2011 00:23

gerci son yillarda yine biraz yola girdiler, yavas yavas mudilerin parasini ödüyorlar, tgrt yi sattilar haber kanaliyla yetiniyorlar ve senden, benden daha cok akparticiler!

All times are GMT +3. The time now is 00:14.