![]() |
Ak Parti Diyarbakır Seçim Çalışmaları
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı İçten'in Seçim Çalışmaları
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Cuma İçten, seçim çalışmalarına devam ediyor. AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cuma İçten, merkez Bağlar ilçesinde bulunan bir evi ziyaret etti. AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara'nın da hazır bulunduğu ziyarette İçten, evde toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu vatandaşların sorunlarını dinledi. Cuma İçten, AK Parti'nin iktidar olmasında kadınların önemli rolü olduğunu belirterek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınları hep baş üstünde tuttuğunu söyledi. İçten, "Bize verilecek her oy, gelişim demek, gelecek demektir. Çocuklarımızın gelecekte iş bulmaları demektir. 2002 yılından bu yana halkımızın teveccühü ile iktidarda kaldık. İki yerel, iki de genel seçimden alnımızın akıyla çıktık. İnancım o ki, 12 Haziran'da sizlerin oylarıyla bu defa rekor kırarak güven tazeleyeceğiz" şeklinde konuştu. AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cuma İçten'i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten hane halkı ve vatandaşlar, bazı isteklerde bulunarak, AK Parti'ye güvendiklerini ifade etti. Haber Fx |
"Kadınlar bizi iktidar yaptı"
http://www.haberingundemi.com/haber_resim/DSCF1241.jpg AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Cuma İçten Bağlar Mahallesi’nde bir evde toplanan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan vatandaşları ziyaret etti. Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara ve üç kadın Milletvekili adayının da hazır bulunduğu ziyarette İçten hane halkını ve oraya misafir olan vatandaşların sorunlarını dinledi. Evde bulunan çocuklara kalem ve oyuncaklar dağıtan Cuma İçten, Ak Parti’nin iktidar olmasında kadınların önemli rolü olduğunu söyledi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın kadınları hep baş üstünde tuttuğunu vurgulayan İçten: “Bize verilecek her oy, gelişim demek, gelecek demektir. Gençlerimizin büyüdüklerinde iş bulmaları demektir. 2002 yılından bu yana halkımızın teveccühü ile iktidarda kaldık. İki yerel, iki de genel seçimden alnımızın akıyla çıktık. İnancım o ki, 12 Haziran’da sizlerin oylarıyla bu defa rekor kırarak güven tazeleyeceğiz” dedi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Cuma İçten’i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten hane halkı vatandaşlar, bazı isteklerde bulunarak, Erdoğan ve dolayısıyla AK Parti’ye güvendiklerini vurguladılar. Haberingundemi.com |
DİYARBAKIR (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Cuma İçten, seçim çalışmalarına devam ediyor.
AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cuma İçten, merkez Bağlar ilçesinde bulunan bir evi ziyaret etti. AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara'nın da hazır bulunduğu ziyarette İçten, evde toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu vatandaşların sorunlarını dinledi. Cuma İçten, AK Parti'nin iktidar olmasında kadınların önemli rolü olduğunu belirterek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınları hep baş üstünde tuttuğunu söyledi. İçten, "Bize verilecek her oy, gelişim demek, gelecek demektir. Çocuklarımızın gelecekte iş bulmaları demektir. 2002 yılından bu yana halkımızın teveccühü ile iktidarda kaldık. İki yerel, iki de genel seçimden alnımızın akıyla çıktık. İnancım o ki, 12 Haziran'da sizlerin oylarıyla bu defa rekor kırarak güven tazeleyeceğiz" şeklinde konuştu. AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cuma İçten'i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten hane halkı ve vatandaşlar, bazı isteklerde bulunarak, AK Parti'ye güvendiklerini ifade etti. |
http://www.haber3.com/images/news/415726.jpg
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Cuma İçten, seçim çalışmalarına devam ediyor. AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cuma İçten, merkez Bağlar ilçesinde bulunan bir evi ziyaret etti. AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara'nın da hazır bulunduğu ziyarette İçten, evde toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu vatandaşların sorunlarını dinledi. Cuma İçten, AK Parti'nin iktidar olmasında kadınların önemli rolü olduğunu belirterek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınları hep baş üstünde tuttuğunu söyledi. İçten, "Bize verilecek her oy, gelişim demek, gelecek demektir. Çocuklarımızın gelecekte iş bulmaları demektir. 2002 yılından bu yana halkımızın teveccühü ile iktidarda kaldık. İki yerel, iki de genel seçimden alnımızın akıyla çıktık. İnancım o ki, 12 Haziran'da sizlerin oylarıyla bu defa rekor kırarak güven tazeleyeceğiz" şeklinde konuştu. AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cuma İçten'i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten hane halkı ve vatandaşlar, bazı isteklerde bulunarak, AK Parti'ye güvendiklerini ifade etti. http://www.haber3.com/images/other/a...6040A0-1-t.jpg |
Vekilimiz İçten MaşaAllah . Allah tamamına erdirsin.
|
Alıntı:
|
Diyarbakırspor'a neden stat yok?
http://www.haberk.com/uploadResimler.../403-HABER.jpg Stat olayının takipçisi olacaklarını belirten İçten, Diyarbakırspor'un kurtuluşu için siyasi ayrım yapmaksızın tüm partilerin temsilcileriyle hareket etmek gerektiğini bildirdi. "BU HALE GELMESİNDE HEPİMİZ SORUMLUYUZ" Diyarbakır AK Parti Milletvekili Adayı Cuma İçten sözlerine İstanbul'da belediye meclis üyeliği yaptığını belirterek, "İstanbul'da belediye meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği yaptım. O dönemde spor kulüplerimize ciddi destekler verdik. Diyarbakırlı olan Fatih Belediye başkanı Mustafa Demir'in Fatih'teki amatör spor kulüplerine çok ciddi destekleri oldu. O zaman 2. Lig'de olan Fatih Karagümrükspor'a sahip çıkarak halkın gönlünü fethettik. Bu kulübümüzün 1 yıl as başkanlığını, 3 yıl da yönetim kurulu üyeliğini yaptım. Çok ciddi işler yaptık. Kulübe gelir elde edebilecek bazı yapılar, inşaatlar yapıldı. Bu da kulübün kendi kendini maddi açıdan döndürebilecek bir olaydır. Bunu yaparken Fatih'te bulunan iş adamlarından yararlandık. Spor kulübüne gönül bağlayan, devamlı maçlarına gelen taraftarlardan faydalandık. Fatih spor kulübüne ciddi gelir getirecek demirbaşlar bıraktık. Ben uzun yıllardır Diyarbakırspor kulübünü takip ediyorum. Maalesef kulübümüz hak ettiği noktada değil. Ben ilk olarak suçu kendimde buluyorum. Daha sonra Diyarbakır'da yaşayan bütün iş adamlarında, Diyarbakırspor maçını hiç kaçırmayıp gönül vermiş izleyicilerde buluyorum. Hepimizin sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum" dedi. "DİYARBAKIRSPOR'U MARKA YAPMALIYIZ" İçten Diyarbakır'ı bir marka haline getirmek istediklerini söyleyerek, "Diyarbakır ilini bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Benim Diyarbakırım'ın bir İstanbul'dan, İzmir'den, Trabzon'dan çok farklı değil. Onlardan fazlası varken maalesef hak ettiği noktada değildir. Sur ilçesinde her adım attığınız yerde, sahabeler yatıyor. Burada 33 medeniyetin kalıntıları var. şimdi bunları bizim iyi pazarlamamız gerekiyor. Bizim burayı marka şehir haline getirebilmemiz için de kullanmamız gereken ve ön plana çıkarmamız gereken bir misyona ihtiyacımız vardır. Burada misyon olarak Diyarbakırspor değerlendirilebilir. Diyarbakırspor sayesinde Diyarbakır'da kalan bütün insanlara çok rahatlıkla ulaşabiliriz. Burada herkesin katkısını sağlayabiliriz. Diyarbakırspor'un ciddi altyapılara ihtiyacı var. Sayın Başbakanımız'ın da bu yönde bazı açıklamaları oldu. Trabzon'da yaklaşık 550 milyon değerinde bir stadyum yapılıyor. Diyarbakır, bir Trabzon kadar olamıyor mu ? İşte bu noktada biz kısmet olur da seçilirsek, kesinlikle Diyarbakırspor Kulübü'nün gelir elde edebileceği noktalarda ön ayak olacağız. Stat olayının takipçisi olacağız" şeklinde konuştu. "TARAFTAR HESAP SORMALI" İçten sözlerine şu şekilde devam etti: "Stadyum yapacağız, onu yapacağız, şunu yapacağız demek tarzım değil. Ama biz şu sözü veririz. Diyarbakırspor kulübünün hak ettiği noktada olması benim için çok önemlidir. Çok ciddi anlamda alt yapısı olan, başarılar elde edebilecek bir spor kulübü olması gerekiyor. Bu bizim için bir değerdir. Bunu desteklemekte bizim bir misyonumuzdur. Destekleriz, sahip çıkarız. Halka düşen görevler de var. Halkın ve taraftarların şuna dikkat etmesi gerekiyor. Yönetime kim gelirse gelsin, çıkın hesap sorun. Yönetim şeffaf olmalıdır. Kurumsal yapı ve kurumsal kimlik şeffaflaştığında çok şeylerin değiştiğini göreceksiniz. Yönetimin her hafta maça gidip izleyen, bu spora gönül veren kişilerden oluşması gerekiyor. Eğer taraftarlar yönetim kurulunda olmazsa, eğer taraftar olan kulüp başkanı olmazsa bizimde yapabileceğimiz hiçbir şey olmaz. Yani bir kulüp başkanı bu işe gönül veren, her maça giden, her maçı izleyen, bugünde yarında kulübün yanında olan birisi olursa öncelikte herkese bir güven gelir. "DİYARBAKIRSPOR SİYASETE ALET EDİLMEMELİ" Diyarbakır AK Parti Milletvekili Adayı Cuma İçten Diyarbakırspor'un siyasete alet edilmemesini işaret ederek, "Partisi hiç önemli değil, bütün Diyarbakır vekilleri için diyorum. Bizlerin Diyarbakırspor kulübüne yardımcı olmamız gerekiyor. Spora siyaseti bulaştırmamak lazım. Diyarbakırspor siyasetten arındırılmalı ve buna alet edilmemeli. Kulüp şehre mal edilmeli. Diyarbakırspor kulübünün arkasında sadece belli bir partinin milletvekilleri olursa yine başarılı olamaz. Diyarbakırspor bu şehrin sahip olduğu bir değerdir. Diyarbakırspor tüm siyasi düşüncelere sahip insanların birlikte çözmesi gereken bir konudur. Sadece AK Parti milletvekili adayı olarak Diyarbakırspor'a sahip çıkmaya kalkarsan ona fayda değil zarar vermiş olursunuz. Siyasi kimlikten ziyade bir Diyarbakırlı olarak diğer siyasi parti milletvekilleri, taraftarıyla birlik olmuş yönetim ile birlikte destek vererek takımımızı hak ettiği yere getirmek gerekiyor. Hizmet noktasında siyaset yapılmaz. Seçimden sonra partisi ne olursa olsun tüm vekiller olarak belediye başkanlarıyla beraber Diyarbakırspor'un geleceğini kurtarmalıyız. Çok açık ifade ediyorum böyle bir siyasi ayrıma gitmek Diyarbakırspor'a yarar değil zarar verir ve biz bu diyaloğu kurmaya hazırız" ifadelerini kullandı. (İHA) |
"Ortadoğu Spor Oyunları organizasyonunu Diyarbakır'da yapacağız"
Ak Parti iktidarıyla birlikte bölgede çok şeyin değiştiğini vurgulayan İçten, Diyarbakır’ı Ortadoğu’nun en gelişmiş şehri yapacaklarını ifade etti. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Cuma İçten, Diyarbakır’ın birlik ve beraberlikle çok daha büyüyeceğini söyledi. Hedeflerinin Ortadoğu ve dünyada tanınan, bilinen bir Diyarbakır ortaya çıkarmak olduğunu vurgulayan İçten, şehrin vizyonunu artıracak projelerini anlatmaya devam ediyor. http://www.cihanajans.com/upload/res...B_DSCF0968.JPG Diyarbakır’ı sporun da merkezi yapacaklarını belirten Cuma İçten: “Ortadoğu’da onlarca ülke var. Bunları bir arada tutacak, bir araya getirecek bir projemiz var. Ortadoğu Spor Oyunlarını yaptığımızda Diyarbakır marka şehir olacaktır. Bu konuda siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarına kısaca herkese çok iş düşecek” diye konuştu. Diyarbakırspor’n içinde bulunduğu sıkıntılardan bir an önce kurtaracak çalışmalara da katkı sağlayacaklarını söyleyen Cuma İçten, Yeni bir stadyum yaptırılması için elinden gelen ne varsa yapacağının altını çizdi. Cihanajans |
Biraz eskiyen arşivlerden bukleler sunayım; DİYARBAKIR OLAY 26 NİSAN 2011 http://cumaicten.com/wp-content/uplo...5-1024x887.jpg DİYARLİFE NİSAN 2011 http://cumaicten.com/wp-content/uplo...2-983x1024.jpg BUGÜN GAZETESİ 18.08.2010 http://cumaicten.com/wp-content/uplo...18.08.2010.jpg OLAY GAZETESİ 18.08.2010 http://cumaicten.com/wp-content/uplo...18.08.2010.jpg ZAMAN GAZETESİ 30.08.2010 http://cumaicten.com/wp-content/uplo...30.08.2010.jpg STAR GAZETESİ 18.08.2010 http://cumaicten.com/wp-content/uplo...18.08.2010.jpg ZAMAN GAZETESİ 18.08.2010 http://cumaicten.com/wp-content/uplo...18.08.2010.jpg STAR GAZETESİ 18.08.2010 http://cumaicten.com/wp-content/uplo...18.08.2010.jpg |
Devrimci cuma reyiz işte böyle vekil lazım la muhammed şu amcanı örnek al içine tekrar devrimci duyguları yerleştir :)
|
Alıntı:
|
Şeyh Said
Faili Meçhuller Diyarbekir cezaevi Sivil Toplum Devrimci duygular No Koyunizm No Suskunluk Yes Direniş Yes Hesap sorma :) |
diyarbakirda cok calismamiz gerekiyor cok..
|
Alıntı:
La furkan varya eğer hukukçu olursam en başta senin infazına sonra bu meselelerin çözümüne çalışacağım..;D O zaman görürüz koyunluğu suskunluğu..;ı: |
Alıntı:
|
Yandaş anketler bile diyarbakırda bdp yi %70 gösteriyor yav
1 milyon peygamber sevdalısı tevhid bayrakları çarşaflılar %70 bdp :hihi2: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
AK PARTİ'Lİ ADAYLARDAN VALİ TOPRAK VE EMNİYET MÜDÜRÜ SAĞLAM'A ZİYARET
12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde Diyarbakır'ı temsil etmeye hazırlanan AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları, Vali Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'a ziyarette bulundu. Milletvekili adayları Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Cuma İçten, Oya Eronat, Mehmet Akın, Muharrem Kurt, Fatma Öncü, Mustafa Elgörmüş, Eyüp Küçükçakmak ve İl Başkanı Halit Advan ile birlikte seçim çalışmaları çerçevesinde Vali Mustafa Toprak ile Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'a nezaket ziyaretinde bulundu. Vali Toprak'ı makamında ziyaret eden adaylar ve İl Başkanı Advan, seçim güvenliği ve gelişmeler üzerine sohbet etti. Vali Toprak, seçim süresince Diyarbakır'ın güvenliğini sağlamanın görevleri olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanımız Osman Durmuş'un başkanlığında yapılan seçim güvenliği toplantısında, seçim boyunca alınacak tüm tedbirler değerlendirildi. Seçim öncesi ve sonrasının huzurlu bir şekilde geçmesi adına tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. Diyarbakır'ımız da özellikle seçimin güvenli ve huzurlu bir şekilde geçmesi adına çalışmalarımız sürüyor" dedi. Daha sonra, Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Cuma İçten, Oya Eronat, Mehmet Akın, Muharrem Kurt, Fatma Öncü, Mustafa Elgörmüş ve Eyüp Küçükçakmak ve İl Başkanı Halit Advan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ı ziyaret etti. Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda Sağlam ile Diyarbakır'ın asayişi ve güvenliği hakkında fikir alışverişinde bulunan milletvekili adayları, emniyetin çalışmalar sırasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkürlerini dile getirdi. Haber3 |
Milletvekili adayı türkü söyledi
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Cuma İçten’in seçim mesaisi tüm hızıyla sürüyor. İçten akşam saatlerinde Karacadağ Uzunbahçe Köyü’nün ileri gelenlerinden olan Kaymak ailesinin düğün törenine katıldı. Köylülerin sıkıntılarını dinleyerek tek tek not alan Cuma İçten, 12 Haziran Genel Seçimleri için destek istedi. Diyarbakır ve yaşanan sorunları çok iyi bildiğini söyleyen AK Parti Diyarbakır Adayı Cuma İçten: “Diyarbakır’a yapılması gereken çok sayıda hizmet var. Sayın Başbakanımız bu şehri ve insanını çok seviyor. Kentimizle ilgili hayata geçirilmeyi bekleyen çok sayıda projeleri var. İnşallah 12 Haziran’da halkımızın bizlere olan güveni sayesinde daha güçlü bir şekilde iktidar olacağız” dedi. Köyün yaşlılarıyla da bir süre sohbet eden Cuma İçten daha sonra köy meydanında çekilen halaya eşlik ederek türküler söyledi. Haberingündemi |
Halkla iç içe biri işte o sizin kahramanınız işte o Cuma İÇTEN :)
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._4587590_n.jpg Yolda gördüğü yaşlının elini öpecek kadar samimi..:) http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._4259415_n.jpg http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5821535_n.jpg http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7105424_n.jpg http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...8_845422_n.jpg |
İçten söz verdi
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Cuma İçten Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında işe alınan ancak 27 aylık görev süreleri Haziran’da bitecek olan işçileri ziyaret etti. Memur-Sen Diyarbakır Şubesi’nde projeye ilişkin cazibe merkezlerinde çalışan 450 işçi ile bir araya gelen Cuma İçten yoğun ilgiyle karşılaştı. İşçiler AK Parti Diyarbakır Adayı İçten’den görev sürelerinin uzatılması konusunda yardım istedi. Konuyla ilgili olarak gerekli takibi yapacağının sözünü veren Cuma İçten: “İşsizlik Diyarbakır’ın genel sorunu. Hükümetimiz sürekli projeler üretiyor. SODES de bu projelerden biri. Artık bir dünya lideri olan Sayın Genel Başkanımız 2023 Türkiye’sini her fırsatta anlatıyor. İnanıyorum ki 12 Haziran’dan sonra çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. Ben de Allah nasip ederse TBMM’de ilk ilgileneceğim konular arasında Cazibe Merkezlerindeki kardeşlerimiz olacak. Bunun sözünü veriyorum” dedi. Yaptığı konuşma sonrası işçilerden büyük alkış alan Cuma İçten Diyarbakır’ı marka şehir yapacaklarını bir kez daha hatırlattı. Haberingündemi |
‘Kürt sorunu hem Kürtlerin hem Türklerin sorunudur’
‘TÜRKLER VE KÜRTLER DOĞAL DAVRANMALI’ Kürtlerin de Türklerin de doğal davrandıkları sürece sorunu halledilebileceğini vurgulayan İçten, “Bu sorun Türklerin de Kürtlerin de ortak sorunudur. İstanbul da Hakkari de Kürtlerin de Türklerin de şehridir. Birarada yaşamanın dili; tarihimiz, kültürümüz ve dinimizdir. Kürtler de Türkler de doğal davrandıkları sürece kavga etmeden bir arada yaşayarak özgür ve mutlu bir arada yaşayabilirler. Sorun sadece siyasi iktidarların çözeceği bir sorun değildir. Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı yerler ülkenin batısıdır ve en büyük Kürt şehri İstanbul’dur” diye konuştu. ‘BİNGÖLLÜ GENÇLER NEDEN SİYASETE UZAK’ Bingöl siyasetini uzun yıllardır takip ettiğini belirten İçten, Bingöllü gençlerin siyasete uzak durmasını anlamadığını ifade etti. Bingöllü yetişmiş gençlerin, siyasete uzak durduğunu ifade eden İçten şunları söyledi: “Bingöl siyasetini uzun yıllardır takip ediyorum. Ak Parti iktidarı ile birlikte daha üst düzey bir siyasetin geliştiğini görmek ile birlikte yeni bakanımızın da Bingöl için büyük bir şans olarak görmekteyim. Bingöl yaşayan ve eğitim düzeyi yükselmiş gençlerin siyasetten uzak durduğunu görmekteyim. Oysaki gerek bölge dışında gerek ise Bingöl içersinde yüksek öğrenimini tamamlamış binlerce gençlerimiz var ve bunlar siyasete ve ülkeye ciddi katkı sağlayacak donanımlara sahiplerdir. İlginin artması Bingöl siyasetine ciddi kalite getireceği gibi siyaset çıtasını da yükseltecektir. Bu durum Bingöl’ün yatırımlarda alacağı katkı payının artmasına ve bölgenin gelişmesini sağlayacaktır. Bingöl’de ciddi eğitim reformları yapılmalı ve il özel idaresini kaynakları artırılarak ilçe ve köylerdeki yaşam kalitesini artırılması sağlanmalıdır. Bu anlamda Bakan Cevdet Yılmaz’ın varlığı değerlendirilmelidir.” ‘ŞİDDET DİLİ TERK EDİLMELİ’ Şiddet dilinin ve kültürünün sorunların çözümüne katkı sunmayacağını, tam tersi etki yapacağını belirten İçten “Dağdaki gençlerimiz de karakoldaki askerimiz de bizlerin evlatlarıdır.b21. yüzyıl sorunların şiddetle çözüldüğü bir yüzyıl değildir. Yaklaşık yüz yıldır sorunlar vardır ve bu sorunların çözümü bir anda olmasını beklemek haksızlıktır. Sorunu çözerken kırmadan dökmeden ayrılmadan sorunu çözmeye çalışmalıyız. Son on yıllık siyasi iktidarın bölgede yaptığı devrimleri görmemezlikten gelmek haksızlıktır. Sorun yeni bir sivil anayasa ve yerel yönetimlerin güçlenmesi yerinden yönetim ile çok rahatlıkla çözülecek bir meseledir. Sahaya annelerimizi, çocuklarımızı, kadınları ve yaşlıları iterek onları güvenlik güçleri ile karşı karşıya getirerek, esnafların iş yerlerini tartaklayarak, kepenk kapatarak, sokaklarda ve dağlarda çözüm yolları arayarak çözülmez. BDP şiddete dayalı siyaset yaptığı sürece ne Kürtlerden ne de Türklerden destek alamayacaktır. Ülkenin tümünü yönetmeye çalışmalı ve kadrolarını da bu şekilde dizayn etmeliler. Halkın örfüne ve inancına ters davrandıkları sürece de bölgedeki oylarını artırmaları mümkün olmayacaktır” diye konuştu. ‘YENİ ANAYASA EŞİTLİKÇİ VE ÖZGÜRLÜKÇÜ OLMALI’ Yeni anayasada yer almasını istediği şeyleri tek tek sıralayan İçten, yeni anayasanın eşitlikçi ve özgürlükçü olması gerektiğini belirtti. İçten şöyle devam etti: “Yeni anayasada neler olmaslı sorusuna şöyle cevap veriyorum: Yerinden yönetim anlayışının gelmesini, yerel yönetimlerin güçlendirilmesini istiyorum. Her il meclisi istediği dilde eğitimin yapılması talebine karşılık vermesi ve oluşacak ana dil taleplerini yasal alt yapısını oluşturmasını istiyorum. Dindarların istediği din eğitimini çocuklarına vermeli ve verilen din eğitiminin devlet tarafından tanınmasını istiyorum. Yeni bir adalet sisteminin gelmesini ve bu adalet sisteminin yerel anlamdaki sosyal dokuya uygun olmasını, bilimsel değerleri olan ahlak ve gelenek göreneklerin yasalar tarafından tanınmasını, dinsel kültürel faktörlerin yasalar tarafından tanınmasını, planlayarak insan yaşamına son verenlerin idam edilmesi gerektiğine inanıyorum. Barınma, sağlık, eğitim, iletişim haklarının ücretsiz olmasını ve bu durumun da yasal güvence altına alınmasını istiyorum. Çocuklara, kadınlara, yetimlere, dullara, engellilere, fakirlere pozitif ayrım yapılmasını istiyorum.” Bingölhaberci |
Akrabanmıydı ?
|
Alıntı:
|
Tamam ilk maaşla güzellikler bekliyoru mseçilirse ;D
Diyarbakır kuşlarının şanını duyduk ;ı: |
Alıntı:
|
Kazanırsa bir kuş isterim ;D
|
Alıntı:
|
Diyarbakır'daki hemşehrilerini buluşturdu
Aslen Bingöllü olan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Cuma İçten Diyarbakır’da yaşayan hemşehrilerini bir araya getirdi. Green Park Hotel’de düzenlenen geceye Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı. Yaklaşık bin kişinin buluştuğu gecede Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Ak Parti İl Başkanı Halit Advan, Ak Parti Bingöl Milletvekili Adayı Eşref Taş, Diğer Diyarbakır Ak Parti Miletvekili Adayları Mine Lök Beyaz, Süleyman Hamzaoğulları, Muharrem Kurt, Mustafa Elgörmüş’ün yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Cuma İçten, Diyarbakır’da Hemşehrilerinin desteğiyle Ak Parti’nin rekor kıracağını söyledi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen İçten: “Yaklaşık dokuz yıldır iktidardayız. Bölgede çok sayıda projeye imza attık. Kürt sorunundan, duble yollara kadar birçok hizmet artık bir dünya lideri olan Sayın Başbakanımızın önderliğinde gerçekleşti. Yeter mi? Hayır. Hedefimiz 2023 bunu başaracağız. Bugüne kadar Ak kadrolar olarak boş laf yerine halka hizmeti ele aldık. 12 Haziran’dan sonra çok daha güçlü bir Diyarbakır ve Türkiye bizleri bekliyor inşallah” dedi. Gecede Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Ak Parti Bingöl Milletvekili Adayı Eşref Taş, Ak Diyarbakır Milletvekili Adayları da birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından hemşehrilerine seslenen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz gördüğü ilgi ve manzara karşısında duygulandığını söyledi. Diyarbakır aday listesinde ilkler olduğunu belirten Yılmaz: “Bingöllüler olarak Diyarbakır'a bir sitemimiz vardı. Niye Bingöl kökenli bir arkadaşımız, kardeşimiz seçilecek bir yerde tercih edilmiyor. Demek sesimiz Diyarbakırlılar tarafından duyulmuş. Bingöl'de 3 adayımız var. Biz de hep Kurmanç kardeşlerimiz şikayet ederdi. Neden hep Zazalar aday oluyor diye? Biz de bu sefer bir Kırmancı aday yaptık. Diyarbakır'da da Zaza bir aday görmek bizi çok mutlu ediyor. Seçilebilecek kadın aday var. Bu da Diyarbakır için ilktir. Başbakanımızın kadınlara olan güveninin sonucudur. Sandıklarda bize en fazla oy veren kadınlardır. Ayrıca, liste genç adaylara sahip. Türkiye'nin ortalama yaşı 28 iken, Doğu ve Güneydoğu'da 22-23'lere düşüyor. En değerli varlığımız ve kaynağımız gençlerdir' şeklinde konuştu. Haberingündemi |
Maket mi :şaşkın:
Ooo amma cimriymişsiniz vallah,vekil olsa hizmet vermez :w: |
Alıntı:
|
SUR ESNAFIYLA SOHBET!
Milletvekili adayı Cuma İçten’in Sur İlçesi’ndeki Seçim bürosunda bir araya gelen adaylar, çok sayıda partilimiz eşliğinde sur içindeki Gazi Caddesi, Saray Kapı, Reha İş Merkezi, Hasan Paşa Hanı ve Ulu Cami etrafındaki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, destek istedi. Esnaf ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören adaylar kimi zaman köfte kimi zamanda döner tezgâhına geçerek, kameralara poz verdi. ESNAFLA GÖRÜŞTÜLER Adaylardan Cuma İçten, AK Parti Hükümeti döneminde esnafa büyük desteklerin verildiğine işaret ederek, “Ben dahil adaylarımızın çoğunluğu ticareti biliyoruz. Yani Esnafın sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunların reçetesini de…12 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde yine ve yeniden tek başımıza iktidara geleceğimizden kuşkumuz yok. Bu yüzden, esnafa yönelik yapılan ve yarım kalan hizmetlere devam edeceğiz. Bu fırsatı yeniden verecek olanlar da sizlersiniz” diye konuştu. http://www.diyarbakirsoz.com/haber-4...la-sohbet.html http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7623513_n.jpg http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._1028956_n.jpg http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5278883_n.jpg http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5369223_n.jpg |
İÇTEN, ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
DİYARBAKIR-AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Cuma İçten, Kayapınar İlçesi’ne bağlı Pirinçlik Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalle muhtarı ve köylüler tarafından karşılanan İçten, mahalle meydanında sorunları dinledi. Kayapınar İlçe Başkanı Yunus Oruç’un da katıldığı ziyarette İçten, çocuklara oyuncak dağıttı. Milletvekili adayı İçten , Pirinçlik Mahallesi’ne yaptığı ziyaretin ardından sırasıyla Pirinçlik Mahallesi’ne bağlı Kuyusırtı mezrasını, Cumhuriyet Köyü, Hatipoğlu, Güleçoba ve Esentepe köylerini ziyaret ederek, önce köylülerin sorunlarını dinledi, sonra da çocuklara oyuncak dağıttı. http://www.diyarbakirsoz.com/haber-4...0rd%C4%B0.html http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._4653700_n.jpg http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._3776189_n.jpg http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._8319275_n.jpg http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5314135_n.jpg |
Köylerimiz daha da gelişecek
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Cuma İçten seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçimlere kısa bir süre kala seçmenleriyle buluşmaya devam eden İçten Kayapınar İlçesi’ne bağlı, Pirinçlik, Kuyu Sırtı, Cumhuriyet, Durulmuş, Hatipoğlu, Gülecoba ve Esentepe köylerini gezdi. Gittiği her köyde yoğun ilgiyle karşılanan Cuma İçten, muhtarların ve köylülerin sıkıntılarını dinledi, projelerini anlattı. Ak Parti iktidarının eğitimden sağlığa kadar insana dair ne kadar proje varsa hayata geçirdiklerini söyleyen İçten, “BELDES ve KÖYDES projeleriyle problemi olan hiçbir köyümüz kalmadı. Var olan sorunları sizler bizlere bildireceksiniz biz de gereğini yapacağız. Köylümüzün rahat etmesi demek çağdaş köyleri ortaya çıkarmak demek, köylerin gelişmesi demek ilçelerin gelişmesi demek, ilçelerin gelişmesi demek illerin büyümesi demek. Biz Ak Parti olarak 2002’den bu yana bu uğurda çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Bizim Diyarbakır’a karşı sorumluluklarımız var. 12 Haziran sonrası daha büyük daha gelişmiş bir Diyarbakır’ı ortaya çıkaracağız inşallah. Biz ayrıca, hiçbir zaman bölgesel ayrımcılık yapmadık. Yapmayacağız da… Sadece birkaç kişinin değil, her köyün, her ilçenin ve şehrin vekili olup, hizmet edeceğiz” dedi. Ziyaretleri sırasında ikram edilen çay ve ayranları geri çevirmeyen Cuma İçten, köydeki çocukları da ihmal etmedi. Etrafına toplanan çocuklara Başbakan adına oyuncaklar dağıtan İçten “Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Onların ilerde rahat edebilmeleri için çok çalışacağız” diye konuştu. Haberingündemi |
|
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7038185_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...53_50296_n.jpg http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7111997_n.jpg http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5487797_n.jpg http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2951639_n.jpg http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._1117157_n.jpg |
Saçı dökülmüş ;D
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 18:28. |