![]() |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
ARKADAŞLAR BUGÜN STAR TV DE YAYINLANAN HER AÇIDAN ADLI PROGRAMI İZLERKEN ÇOK CANIM SIKILDI.
PROGRAMIN SUNUCUSU BİR BAYAN SÜREKLİ TESETTÜRLÜ BAYANLAR ARAP KADINLARINA ÖZENEREK TÜRBAN TAKMAYA BAŞLADILAR DİYOR.AYRICA PROGRAMA KATILANM KONUKLARDAN NAZLI ILICAK BU TÜRBAN MESELESİNİN KAPALI BAYANLARIN DEĞİL BAŞKA İNSANLARIN ORTAYA ÇIKARDIĞINI ASLINDA KAPALI BAYANLARIN KENDİLERİNİ TÜRBANLI DEĞİL BAŞÖRTÜLÜ OLARAK İFADE ETTİKLERİNİ SÖYLÜYOR. AYRICA SUNUCU HANIM BAYANLAR KAPALILIĞA ALLAHIN EMRİ DİYE YAKLAŞTIRILARAK ZORLATILIYORLAR DİYOR ..BU KONUDA FİKİRLERİNİZİ MERAK EDİYORUM |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
ben hıc bır basortulu bayandan turban kelımesı duymadım..bunu turban dıye lanse edenler yıne solculardır..resmen nıyet okuyaorlar..yaptıkları tek ıs bu zaten
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
ewet ben de duymsdım ve türban deyince karşı çıkanlar da çok .........
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Alıntı:
bu arada Türban mı Başörtüsümü ne alaka ikiside aynı şey zaten... |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
arkadaşlar bu ülkede baş örtüsüne türban diyenlerin avrupada pkk terör örgütüne isyancı diyenlerden hiç farkları yok .tek fark bizdekiler vatan haini .
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
kartel gazeteleri hep türban diyor başörtü demiyor.harunisa gül başörtüsüne dil uazatarak işte şu türba şekillerini yap dediler.
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Alıntı:
epıcım evet aslında aynı sey ama turkıyedekı malum kesımler kullanım acısından daha cok sıyası bır malzeme olarak gorduklerını belırtmek ıcın turban dıyor...yanı onlara gore bu bır sıyası sımge.. yanı eger evınde oturuyorsan tarlanda bahcendeysen ve kapalıysan basortusu..ama bellı bır kulturun varsa okuyorsan calısıyorsan basarılıysan buna turban dıyorlar cunku olayı sıyasılestırmeye calısıyorlar... kısacası korkuyorlar..eskıden basortulu muhafazakar kesım okuyamazken sımdı catır catır en ust kademelere gelıyor..buda halıyle onların ulkede eskısı gıbı at kosturamayacakları anlamına gelıyor... |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Alıntı:
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Alıntı:
Ayrıca olaya bir de özgürlük/ insan hakları yönüyle bakmak da fayda var. Yıllardır bu olay üzerine fıkıhı tartışmalar yapılıyor ama yukardaki bayan gibi "şey"ler "ben de müslümanım ama örtünmek Allah'ın emri değildir ya da kur'an da anlatılan örtünmek böyle değildir, yana yattı,çamura battı" diyip çıkabiliyorlar işin içinden..İnşallah Allah'ın ayetlerini çarpıtmanın cezasına çarptırılmazlar öte alemde ya da Kur'an'da Rahmanın "Ayetlerimizin bir kısmına inanıp bir kısmına inanmayanlar" olarak anlattığı azab ehillerinden olmazlar..Sizin için bile merhamet var İslam da, bir bilseniz.. Dindar kesimin asıl itirazıysa bunların çarpık inanışına değil çünkü kendilerinden o kadar eminler ki (kalpleri, gözleri, kulakları mühürlenmiş mi demeliydim?) en son seçenek "senin dinin bana benim ki bana" demek oluyor. Ama yok diyorlar benim dinim zaten bana da, senin dinin de bana...Asıl itiraz bu zorbaların çarpık inanışını insanlara dikte etmeye çalışmasına..Herkes inandığı gibi yaşasın konusunda samimi değilller, son derece kaypaklar.. Türkçe ezan döneminde Türkçe ezan isteyenler ilginç ki camiiye gitmekle pek alakası olmayan insanlar, yani "aslında ezan Türkçe okunmalı" gibi fıkhî bir dertleri olamaz; dert başka.. Aynı başörtüsü/zlük konusunda hassas olanların "ya hu bu müslümanlar yanlış örtünüyor, şunları yola getirmeli" gibi bir kaygısı olmayacağı gibi... Mesele zihniyetin çamurluğu şu dönemde dertleri, gocundukları şey çok net ortaya çıkıyor. |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
bu sunucu beni çileden çıkarıyor. >:(
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
BAŞÖRTÜSÜYLE TÜRBAN AYNI ŞEY DEĞİLDİR...BAŞÖRTÜSÜ TÜRKÇE BİR KELİME OLUP KADINLARIN BAŞ,BOYUN VE GERDANLARIYLA SAÇLARINA ÖRTTÜKLERİ EŞYANIN İSMİDİR...TÜRBAN İSE FRANSIZCA KÖKENLİ BİR KELİME OLUP İNCE KUMAŞTAN YAPILMIŞ,BAŞI SIKICA KAVRAYAN BİR BAŞ SARGISI ANLAMINA GELİR...BU İKİ KELİME ZAHİREN BİRBİRİNE BENZİYORMUŞ GİBİ DURSA DA ASLINDA AYNI ANLAMDA DEĞİLDİR...TÜRBAN BATILILARIN AKSESUAR OLARAK KULLANDIKLARI BİR EŞYADIR...SAYIN NAZLI ILICAK HANIMEFENDİ BİR PROGRAMDA KENDİSİ TÜRBAN TAKARAK TÜRBAN İLE BAŞÖRTÜSÜNÜN FARKINI GAYET İYİ ORTAYA KOYMUŞTU...BU İKİ MEFHUMU BİRBİRİNİN AYNISI GÖSTERMEK İSTEYENLERİN YEGANE AMACI KULLANILIŞ NİYETLERİNİ SAPTIRMAKTA GİZLİDİR...YANİ İNANÇ İLE AKSESUARI AYNI KEFEYE KOYMA GAYRETİ...NE ACINACAK ZİHNİYET!!!
YARIN ELBET BİZİM ELBET BİZİMDİR!!! |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Bu kadın zaten rutin aralıklarla dönüp dolaşıp aynı konuyu işlediğinden ben kendimi hiç germiyorum..Bide Ahmet Hakanı çıkarmış ona falan yorum yaptırıyor hemde telefonla bağladıkları birine Ahmet HAkan'ın sorduğu soru üzerine adam dini boyutuyla cevap veriyor ve Ruhat hanım Ahmet HAkanın İ.H.L mezunu olması nedeniyle dini bilgisinin fetva verebilecek kadar yeterli olduğu tavrını sergiliyor..YAni bu konuyu açan böyle bir kadın bunu yorumlayan konukta Ahmet Hakansa vay bizim halimize...
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Alıntı:
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
ister türban deyin
ister baş örtüsü ister yemeni ister yaşmak ister yazma ister tülbent ister çarşaf ister nevresim ister modern ister demode ister itici ister koruyucu ister güzel ister harikulade... bazıları, kendileri uygulayamadıgı için tesettüre karşı.. sütçü imamım, iki bacımızın yaşmağını aldılar diye Maraşı kana buladın.. senin şuurun kime, yaşmak kime emanet? tesettürü kullanıp dindar kesimle orduyu, Atatürkü, hatta yan komşuyu düşman belletenlere en büyük cevabımız,aldırmamak olmalı.. hani "bir cehennem ateşidir almış gidiyor, ayagım taşa takılmış, ne ehemmiyeti var" der gibi.. konuşulanlara, takılan isimlere, yapılan haksızlıklara, yanlışlara karşı aldırmadan, sonuna kadar kendimizden vazgeçmeden, değerlerimizden kutsalımızdan vazgeçmeden, bu pis oyunları oynayanlara tükürdüklerini yalatmamız lazım. uşak değil kral olalım. kral olmak için ne gerekiyorsa yapalım. okuyalım. kariyer yapalım. admızı duyuralım. kapımızı açtıralım. sonra konuşmaya bile gerek kalmadan, bir bakışımızla meseleleri çözelim.. (örneğin; 3-4 yıl öncesine kadar çankaya resepsiyonlarına fular bile girmezdi. şimdi konuşmaya bile gerek kalmadı. işte first lady) |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Evet dediklerinize katılıyorum bazılarına göre kıyafettir bazılarına göre dinin gereğidir. Kimse buna karışamaz, sen şu anlamda taktın çıkar, sen bu anlamda giydin devam et demeye kimsenin hakkı yoktur.
Zamanı gelince herkes farkına varacak bu yanlışın. Hem zorla örttürenler hem de zorla soyduranlar. İnsanların dini inançlarına saygılı olmayı, inanmamalarına da saygılı olmayı öğreneceğiz inşallah. |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
KELİMELER YALNIZ KELİME DEĞİLDİR..HER BİRİ EN DERİN ANLAMLI OKYANUSLARI EMMİŞTİR..HER BİRİNİN İÇİNDE BİR KÜLTÜR YATAR...KELİMELER YALNIZ KELİME DEĞİLDİR..HER BİRİ BİNLERCE YILLIK BİR TARİHİ..BİR HAYAT TARZINI..HER BİRİ BİR DAVAYI TEMSİL EDER..BİR KELİME NE OLACAK İŞTE DEDİĞİNİZDE BİR ANLAM KARGAŞASI İÇİNDE ONUN İÇİNDE BARINDIRDIĞI EN ANLAMLI MÜCEVHERİ KAYBEDERSİNİZ..FARKETMEZSİNİZ...AMA KAYBEDERSİNİZ..MİSAL Mİ?ULUSAL KELİMESİ..NE OLACAK İŞTE BİR KELİME DERSİNİZ...O KELİME YALNIZ 'MİLLİ' KELİMESİNİ YOK ETMEKLE GÖREVLİ BİR KELİME DEĞİLDİR..BU UYDURUK KELİME MİLLİ KELİMESİNİN MANEVİYAT KATİLİDİR..BOŞUNA DEĞİLDİR AZİZLER,BAZILARININ 'MİLLİYETÇİLİK' YERİNE 'ULUSALCILIK' YAPMALARI...'MİLLİ' TAKIM YERİNE 'ULUSAL' TAKIM DEMELERİ..BOŞUNA DEĞİLDİR BAZILARININ KASITLI OLARAK BAŞÖRTÜSÜNE YERİNE TÜRBAN DEMESİ...İNANCI SİYASİ BİR FİGÜRE DÖNÜŞTÜRMEK YAHUT BASİT BİR AKSESUAR KELİMESİ İÇİNE GÖMMEK GEYRETİ İŞTE BU KELİMEDEN TÜREMİŞTİR...BAYRAK TEK BAŞINA BİR VATANI SAVUNAMAZ...FAKAT TAKDİR EDERSİNİZ Kİ BİR VATAN BİR BAYRAKTAN GÜÇ ALINARAK SAVUNULUR...O BİR FİGÜRDÜR O BİR SEMBOLDÜR ÇÜNKÜ...KELİMELER DE DÜŞÜNCELERİN SEMBOLÜDÜR...ÖYLE BÜYÜK BİR SEMBOLDÜR Kİ DÜŞÜNCE ONDAN GÜÇ ALIR...TÜRBAN KELİMESİ DE SAKAT BİR DÜŞÜNCENİN BASTON DEĞNEĞİDİR..HAL BÖYLEYKEN BEN BU ADİ VE BASİT KELİMEYİ İNANÇ İÇİN KULLANMAM...BEN TÜRBANA FALAN KARŞI DEĞİLİM...BAŞÖRTÜSÜNÜN TÜRBAN OLARAK ANILMASINA KARŞIYIM...BAŞÖRTÜSÜ BAŞÖRTÜSÜDÜR...TÜRBAN TÜRBANDIR..BAŞÖRTÜSÜ TAKANA DA SAYGIM VAR...TÜRBAN TAKANA DA...HİÇ BİR ŞEY TAKMAYANA DA..BENİM KARŞI GELDİĞİM NOKTA BURASI DEĞİL OLAMAZ DA...İSTEYEN İSTEDİĞİNİ TAKAR...YETER Kİ KELİMELRİN KARŞILADIĞI ANLAMLARI BİR DİĞERİ İÇİN KULLANMAYALIM...O ZAMAN İŞİN İÇİNDEN ÇIKILMAZ...
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Öncelikle şuna bir açıklık getirelim.Bu sözlerim türban ve başörtüsünü aynı anlamda kullanan kişileredir.Türban boynu ve omuzları kapatmayan,toka,taç gibi bir aksesuardan öte bir şey değildir.Başörtüsü ise Nur suresi 31.ayette ve Ahzab suresi 59.ayette belirtildiği gibidir.Yani türban,malum kişiler tarafından türetilen bir şey.Türetilen diyorum;çünkü türban vardır fakat yanlış anlamda kullanılmaktadır.Bu kişiler neye karşı olduklarını tekrar bir düşünsünler bence.Eğer türbana karşılarsa ona ben de karşıyım.Ayrıca türbanı asıl siyasallaştıranlar onlardır.Bizlerin yaptığı bir şey yok;ama kendini ilerici zanneden gericiler yeni yeni kelimeler türetiyorlar sonra da onları bize yakıştırıp korku senaryoları yazıyorlar.Tamamiyle kendi kuruntuları...
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
İster başörtü densin İster türban benim tesettürüm ,artık kimsenin siyasi çıkarları ve/veya propoganda aleti olmasın !!!
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Alıntı:
ister başörtüsü deyin ister türban ama örtümüzü siyasi çıkarlarınıza alet etmeyin..... çok doğru söyledin arkadaşım..... |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Teşekürler Halecim.:)
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
''İSTER BAŞÖRTÜSÜ İSTER TÜRBAN DEYİN...''DEDİĞİNİZ ANDA MAALESEF BİRİLERİ HEP İNANCI SİYASİLEŞTİRMEYE VE O MUKADDES İNANCI BASİT BİR AKSESUAR ARACI GİBİ GÖSTERMEYE DEVAM EDECEKTİR...BİR MİLLETİ YIKMAYA ÇALIŞAN GÜÇLERİN KELİMELERLE NASIL OYNADIĞINI DÜŞÜNÜYOR,HALA ÇÖZEMEDİĞİMİZ SORUNLARIN(MİSAL LAİKLİK) ASLINDA BİR KELİME KARGAŞASINDAN,ASLINDA KELİMENİN,KELİMELERİN GÜCÜNÜ BİLEN BAZI GÜÇLER TARAFINDAN NASIL DA İSTENİLDİĞİ GİBİ KULLANILDIĞINI GÖRÜYOR DA ÜZÜLÜYORUM...BİZ HALA ''NE DERSENİZ'' DEYİN DİYORUZ...YANİ SİZ O KELİMELERİN İÇİNİ NASIL DOLDURURSANIZ DOLDURUN...YANİ SİZ BİLİRSİNİZ...''YETER Kİ BİZİM İNANCIMIZA KARIŞMAYIN''...O ZAMAN BİR ''LAİK''LİK YAZILIR ANAYASAYA...HALA BU KELİME NEYİ ANLATIYOR DİYE TARTIŞIR DURURUZ..AMA ''SİZ NE DERSENİZ DEYİN'' DEDİKLERİMİZ ZATEN O KELİMENİN İÇİNİ DOLDURDUKLARI BİÇİMDE BİZE UYGULATIRLAR...VE SİZ NE KADAR ÇIRPINSANIZ DA ONLAR SİZİN İNANCINIZA KENDİLERİNCE KARIŞMAMIŞ OLURLAR...ÇÜNKÜ SİZ KELİMENİN İÇİNİ ONLARA BIRAKTINIZ...ONLAR DA DOLDURDULAR...LAİKLİK DEDİLER:''İNANÇ HÜRRİYETİDİR...LAKİN DİNİ SİYASETE ALET ETMEMEKTİR..AMA SİZ DİNİ SİYASETE ALET EDİYORSUNUZ...SİZ TÜRBAN TAKIYORSUNUNUZ...SİYASİ BİR FİGÜR...LAİKLİĞE AYKIRI...''
HİÇ İTİRAZA HAKKINIZ YOK!!!SİZ KELİMELERİ ONLARA BIRAKTINIZ... VARIN SİZ HALA İSTER ''BAŞÖRTÜSÜ DEYİN İSTER TÜRBAN DEYİN''DEMEYE DEVAM EDİN...ŞEHİR YERİNE ''KENT'' MİLLET YERİNE ''ULUS'' DEYİN NE OLACAK DEĞİL Mİ?OLACAĞI ŞU...NE GEÇMİŞİ ANLAYABİLECEKSİNİZ,NE BİRBİRİNİZİ...HERKES KULAKLARINI KAPATIP AVAZI ÇIKTIĞI KADAR BAĞIRACAK...ASIL SÖZÜN BİTTİĞİ YER BURASI!!! YARIN ELBET BİZİM ELBET BİZİMDİR!!! |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
KELİMELERİN GÜCÜNÜ BİR ANLAYABİLSEK!!!FAZLA SÖZE NE HACET!!!
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
karışmiyim karışmiyim diyorum ama dayanamıyorum....başörtü,türban,tülbent neyse artık..bu ayrımın yapılmasının bu kadar önemli olmasını bir türlü anlayamıyorum...ne gerek var...asıl böyle bir ayrıma gidilerek bu mevzu hiç kullanılmaması gereken mevzularda kullanılıyor....ben örtümü örterken Rabbimin emrini düşünerek ve onun buyurduğu şekilde bu görevimi yerine getirmeye çalışıyorum....bir kere bu tartışmalara gidilerek örtünmenin asıl nedenine saygısızlık yapılıyor.....benim derdim örtüm, ona iliştirilmiş olan dayatmalar değil....emin olun hiçbir örtülü bayan örtünün siyasi yönüyle ilgilenmez,acaba ben görevimi tam olarak yerine getirebiliyormuyum diye düşünür....şu da varki benim bu görevimi yerine getirmeye çalışmama izin bile verilmiyorken :'( :'( Allah aşkına ha türban ha böşürtü..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
hayır ben anlamıyorum bizim tesettürümüz başımızı örtmemizin kime ne zararı var benim başımdaki örtünün bu kanıdana ne zararı olabilir ALLAHın ayetlerini kaç defa okumuşlar yada anlamlarını önyargısız kendi anlamak istediği gibi değilde olduğu gibi kaçdefa dinlemiş de yorum yapabiliyo tartışma mevzusu yapabiliyo >:(
o kimselerki ayetlerimizi yalanlayanlar işte onlar cehennem asabıdırlar o cehennemde ebedi kalıcıdırlar bakara suresi 48. ayet |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Kadınlar üzerinden hele hele kadınların örtüsü kullanılarak bir yerlere gelinmesin ,tesettür kimsenin ağzında sakız yada seçim propagandası olacak kadar değersiz(haşa) bir şey değildir asla!!!
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
KİMSE BURADA BAŞÖRTÜSÜ İNANCINI SORGULAMIYOR...ÖNCE YAZILANLARI SATIR SATIR CÜMLE CÜMLE OKUYUN...VE KİMİN BAŞÖRTÜSÜNÜ HARARETLE SAVUNDUĞUNUN GÖRÜN...SİZE KUR'ANDAN BİR AYET VERMEME GEREK YOK İFTİRANIN BOYUTUNU ANLATMAM İÇİN...ALLAH'A HAVALE EDİYORUM...VE ARTIK FARKINDA OLMADAN BAZILARININ EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKTEN VAZGEÇİN...BEN FİKİRLERİN TARTIŞMASINDAN HOŞLANIRIM...LÜTFEN ANTİTEZİ OLAN FİKİR İÇEREN BİR YAZI YAZSIN...İNCİSİ DÜŞMÜŞ İSTİRİTYE KABUĞUVARİ SÖZLERİ BİR TARAFA BIRAKIN...BUNUN DIŞINDA ELEŞTİRİ DEMEYECEĞİM ELEŞTİRİMSİ YAZI YAZANLARI BUNDAN ÖNCE YAZDIĞIM YAZILARI ANLAYARAK OKUMAYA DAVET EDİYORUM...BEN BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ TARAFTARIYIM...VE BUNUN YOLUNU ANLATIYORUM...SİZİ BİLMEM!!!
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Alıntı:
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Alıntı:
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
bende sizin yorumunuza ve diğer arkadaşlarımın yorumuna hiç bir şey sölemedim benim sözlerim benim örtümü çekemeyenlere
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Türban ile başörtüsünü aynı kefeye koymaktan ziyade onların turban ile kasıtları nihayetinde örtüdür tesettürdür.Ama yine de karşı taraf türban dese de cevablarken başörtü demeye özen gösteririm.
İnşaALLAH anlatmak istediğimi ifade edebilmişimdir.Yani birileri ''Türban'' derken örtüyü,tesettürü kastediyorsa esasen ona saldırıyorlarsa çok da kavram,kelime kargaşasına girmem ... |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
EĞER YANLIŞ ANLAMIŞSAM ÖZÜR DİLERİM...ÖYLEYSE ŞÖYLE SÖYLEYEYİM...O YAZI VE BÜTÜN YAZDIKLARIM ISRARLA ''İSTER BAŞÖRTÜSÜ İSTER TÜRBAN DEYİN NE FARK EDER'' DİYENLERE..HALA BÖYLE SÖYLEYENLERİ GÖRDÜKÇE ANLATAMDIĞIMI ANLIYORUM...VE ISRARLA YAZDIKLARIMI TEKRAR OKUMALARINI RİCA EDİYORUM..SÖYLEYECEK BAŞKA SÖZÜM YOK!!!HEPİNİZİN NİYETİNİN HALİS OLDUĞU İNANCINDAYIM...AMA SİZİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM...ÇÜNKÜ BAZILARI ÇOK UYANIK..BİR HATA YAPTIYSAM AFFOLA!!!SİZ DE BİLİNİZ Kİ NİYETİM SONUNA KADAR HALİS...SAYGILARIMLA...
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
O konuda şüphemiz olmadı zaten...Birilerinin gayet uyanık olduğunun bilincindeyiz de elhamdulillah.Cevaplarken (onları) bziler de uyanık olmaya özen gösteriyoruz.Sizin niyetinizin halisliğinin de anlatmak istediğinizin de farkına vardık içniz müsterih olsun.Hayırlı geceler.
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
YANİ ARKADAŞLAR HEPİMİZİN GİTTİĞİ SON NOKTA ŞU ARTIK BİZİM BAŞÖRTÜMÜZ KİMSENİN DİLİNE LAF OLMASIN BİZ BUNU İSTİYORUZ.ARTIK BİZİ RAHAT BIRAKSINLARDA ŞU ÜLKEDE ÖZGÜRCE YAŞAYALIM
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Türban kelimesi ile başörtüsü birbirinin yerine geçemez belki şekil olarak aynılar ama kullanıldıkları yer ve kullanılma amaçları çok farklı..Ve ne yazık ki başörtüsüne özgürlüğü savunan kişiler bile "türban" kelimesini kullanmaktan çekinmiyorlar..
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
ARKADAŞLAR AYIPTIR SÖYLEMESİ BEN İKİSİ ARASINDAKİ FARKI BİLMİYORUM BİRİ ACIKLARMI?
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
akrepin kıskacı arkadaşımız açıklamıştı istersen oku.syf 2 de
|
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
muhalifler konuyu öyle karıştırdıki biz bile tereddütler içindeyiz..
arkadaş başörtüsü başörtüsüdür. türban olsa ne olur, başörtüsü olsa ne olur, bürük olsa ne olur, saçlarını örtecek şekilde bir çul örtse ne olur. hasımların karıştırması bunlar... simge diye bize yutturmaya çalışanlar hasımlarımız.. bizde nerdeyse türban takmaktan tövbe edecek durumdayız.. başörtülü veya türbanlı kardeşler varsa onlar konuya açıklık getirsinler bizde bilelim.. bizim tuzumuz kuru bize bir engelleme yok nasıl olsa.. biz rahatız.. Asıl mağdur olanlar veya olabilecekler, bu şeklii provokeyi izah etsinler.. |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Alıntı:
ÇOK HAKLISIN |
TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
Türban= İnce kumaştan yapılmış, başı sıkıca kavrayan bir tür baş örtüsü.
Başörtüsü=“Ey Peygamber; eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, cilbablarını üzerlerine sıkıca örtünsünler. Böylesi onların (iffetli olarak) tanınmaları ve rahatsız edilmemeleri için daha elverişlidir.” ayetiyle Müslüman kadınlarının Rabb'lerinin emrini yerine getirmek için başlarını örtmek için kullandıkları bir örtü.Tesettürün bir parçası.. Türban kelimesinin tanımını tdk sözlükten aldım,başörtüsünün tanımını da kendimce yaptım umarım neden farklı kavramlar olduğu anlaşılmıştır. |
All times are GMT +3. The time now is 03:53. |