![]() |
Terör , bölge insanın gündemi ve sorunları vs .vs .
Evet bu güne kadar terör nasıl biter konusu defalarca tartışılmışdır .
Ben bir vatandaş olarak özellikle terör yandaşı olmayan teröre destek vermeyen bölge insanın fikirlerini dinlemek istiyorum . Onlardan özellikle bölge insanın dikkat ettiği hassas konuların ne olduğunu öğrenmek istiyorum . Hangi gelişmelerin bölgede olumlu veya olumsuz karşılık bulduğunu öğrenek istiyorum . Onlara göre neler yapılmalıdır neler yapılmamalıdır . Biz batı ve kürt olmayan vatandaşların PKK ve BDP'nin ekmeğine yağ sürmemek için nelerden kaçınmalıyız bilmek istiyorum en azından bilmediklerim varsa öğrenmek istiyorum . Bu tartışmada söz bölge insanındır bu tartışmada bölge insanlarına sorular sorabiliriz lakin kesinle iki tartışmaya girilmemesini rica ediyorum . İlk soru benden O bölgenin insanın gerçek sorunları nedir ? Bu gün düşünüyorum batı yaşıyorum ben iş güç buluyorum acaba ordaki insanlar batıdaki gibi iş güç bulabiliyorlarmı ? Evlerine ekmek götürebiliyorlarmı ? Götüremiyorlasa bunun yıkıcı psikolojisi ile nasıl başediyorlar ? Acaba bölge insanın önüne sanki onların gerçek gündemiymiş gibi ikide bir sunni gündemlermi getiriliyor . Şimdilik bu kadar daha sorularım olacak . |
1.si bu bir ekonomi meselesi değil bir bölgesel ve ırkçı hastalık halini almıştır. 2.si PKK en çok tutan propagandası istemediği bir yapıyı hemen devletle ilişkilendirmesidir. ve bu çok fazla tutuyor. en büyük rakibini Bu şekilde önünü kesmeye çalışmış ve Batı Türk kardeşlerimizinde bu koroya katılmasıyla bir nevi başarmıştır. ( Hizbullahı devlet kurdu onların baştan beri propagandası idi. ) sorunların çözümü 1.si islamın önünde ki tüm engeller kaldırılacak. eğitim şart. ekonomi şart ıslah şart zenginlik şart üniversite şart bunlar hepsi hikaye islam şart bu kadar. 2.si PKK ve Devletin en büyük mağduru ayrıca Kürdistan Kafirlerinin en büyük rakibi Hizbullah Terör Listesinden çıkarılmalı. en kısa sürede. 3.sü Kürdistan ve Kürd kelimesinden kıl kapılmicak hatta mümkünse Güneydoğu Anadolu yerine Kürdistan Bölgesi resmiyet kazanmalı. ( istismar edilecek hiç bir şeye mahal verilmemeli ) 4.Halkın mağduriyeti giderilmeli. Boşaltılan ve yakılan köyler. kayıpların bulunması. yapılan zülümlerden dolayı özür dilenmeli. 5.Halka güven verilmesi. Polis ben ancak kendimi koruyorum derse millet ne yapacak. halkı baş kaldırdığında arkasında bir güç his edecek. 6. PKK ile ters düşenler değil PKK hep suçlu bulunacak.( ki PKK ile çatışan ters düşen hep yargılanan ve cezalanan olmuştur örnekleri çoktur ) 7. Ana dilde eğitim gündemden düşürülmeli. okullarda seçmeli olmasının hiç bir sakıncası yoktur. 8. islami örgütlenmeler 1.tehlike olmaktan çıkarılmalı. ( hücrfe evleri basılır gibi islami STK'lar basılmamalı ) 9.Koruyuculuk sistemi dağıtılmalı 10.İslami STK ların toplumsal faaliyetleri engellenmemeli ( peygamber sevdalıların düzenlediği miting ve etkinlikler özellikle batı illeride -( istanbul bursa ankara vb illerde fazlasıyla engeller çıkarılmaktadır. ) 11.şimdilik aklıma bunlar geldi. başka gelirse yazarım. şimdilik aklıma bunlar geldi. |
yahudi damatlı, yahudi gelinli, subaylar vatan haini ne zaman ilan edilir ; o zaman biter...
|
BDP'ye baskı uygulandığı müddetçe sorun çözülmez.
Son aylarda yüzlerce BDP'li içeriye atıldı. Toplamda 3000 (Üç Bin) kişi içerde yatıyor. Son günlerde yaşanan gerilim ortamı Tam da bu durumdan kaynaklıdır. Ak Parti Doğu ve Güneydoğu'da güç kaybedecektir bu durumda. Sorun böyle mi çözülecek. diyeceksiniz ki "Rahat durmuyorlar Bir şeyler çeviriyorlar" Arkadaşım, varsa bir bomba yada bir Şiddet eylemi belgesi falan Duyurun kamuoyuna. Ne o böyle her BDP'liyi kolundan tutup içeri atıyorsunuz. Birde Başbakan'ın şu talihsiz "Kürt sorunu bitmiştir" sözleri Bu gergin ortamı taçlandırdı... |
aslinda ötekelestirmeden bu sorunu cözmeliyiz yani kafamizi devekusu gibi topraga gömerek, sorunu salt ekonomik sorun olarak görürsek bir arpa boyu yol alamayiz..
bölgenin belli dinamikleri var o halde bunlara saygi duymaliyiz yani bu ülkede sadece kürtler yasamiyor gibi isin kolayina kacan cümleler yerine ya kardesim sorunun nedir, gel bir konusalim mantigini güdmeliyiz.. bu sorun öyle bir sorun ki ne bdp li nede bdp siz oluyor yani kabul etsekde, etmesekde bdp o bölgenin bir gercegi madem pkk terör örgütü, elini kana bulamis o halde bdp yide sürece katmaliyiz ama birde olayin su tarafi var bdp cözüme yanasmiyor cünkü biliyorki sorun cözülürse varlik nedeni ortadan kalkacak.. acikcasi bdp nin son cikardigi adaylari önemsiyorum yani daha bir genis tabanli, degisik kürt kesimlerini temsil eden ve daha bir cözüme yatkin isimler tabiki tokmak imralidaki caninin elinde oldugu sürece isimlerin pek önemi var mi oda tartisilir.. malesef partimiz acilim konusunda bir duraksama dönemine girdi belki bunda yaklasan secim dönemi ve milliyetci oylarinda etkisi olabilir belkide mhp nin baraj altina atilma durumu vardir ama mhp de türk milliyetcilerin temsilcisi olmasi hasebiyle cözümün bir parcasi olmasini dilerdim ama bu ayni bdp gibi ütopyadan ileri gidemeyecekdir!.. sorunun cözümü daha demokratik, daha özgürlükcü, daha devleti degil bireyi öne cikaran anayasayla baslarki bence ak partinin secimden sonra ilk isi yeni anayasa olmalidir! |
Alıntı:
İnan bana bu sorun çözüşürse BDP daha çok güçlenecektir. Buna umarım zamanla her beraber şahit oluruz. Dün Demirtaş "şiddetten gelen bir oy bile bize haram olsun" diyordu. Çünkü biliyor ki tarafları şiddet uygularsa kendilerinin aleyhine olur. |
kardesim acik konusayim ben bdp yi samimi bulmuyorum yani samimi olsalar dini bile siyasete alet etmezlerdi..
simdi bana su cuma namazlarindaki sivil itaatsizligin izahini kim yapabilir ama sunu acik söyleyim mecliste mhp varsa bdp de olmalidir sonucta o bölgenin insaninin oylarida bosa gitmelidir o acidan ben barajdan yana degilim yüzde 0.1 de olsa insanlar temsil edilme hakkina sahip olmalidir.. ben her türlü silahin, kavganin, kanin, kargasanin karsisindayim o acidan silahlar susmalidir ve bu yaraya artik merhem bulunmalidir!.. o yüzden herkesin elini tasin altina koymalidir kimse ne koparirsam kardir zihniyeti güdmemelidir yani ben sana bir adim geliyorsam sende bana bir adim gelmelisin!.. öyle her olayi bahane edip provokasyona dökmelelidir.. Allah askina bana izah edebilirmisin kardesim okula yapilan saldiri, bankalara yapilan saldirilar ve gasp nasil bir özgürlük anlayisidir tabiki herkesin icinde cürükler vardir o acidan bunlar temizlenmelidir! |
Alıntı:
Aklı başında, demokratik hiç bir insan halka Molotofkokteyli atanları Okula havai fişekler atanları kabul edemez. Bu tür eylemleri meşru gören kafasından, kimyasından şüphe ederim. Her ne kadar BDP bazı durumlarda ölçüyü kaçırsa da Bu tür olaylar BDP'nin üzerine yıkılamaz Çünkü ister istemez bireysel bazda kışkırtılmalar Meydana geliyor ve bazı gözü dönmüş geri zekalılar Bu tür kalleşçe eylemleri yapıyorlar. BDP "Siyaset yapan milliyetçi imamların arkasından namaz kılmıyoruz" diyor. O nedenle Cuma namazlarını dışarda kılıyorlar. Her ne kadar bu durumu anlasam da onaylamam söz konusu değildir. |
o zarar gören mallar devletin mali yani senin, benim vergimle yapilan yerler.. yani herkes sapkasini önüne koymali kimse sütten cikmis ak kasik degil sorunu salt bölge halkina yikmakda yanlis bir o kadarda devlete ihale etmekde..
simdi devlet önce yillardir yaptigi ötekelestirme, bezdirme, yildirma politikasindan vazgecmeli ayni sekilde bölge halkini temsil ettigini idda eden bdp de söylem ve eylemlerine dikkat etmelidir sonucta sürec hassas ve asiri söylem ve eylemler cok büyük provakatif olaralara dönüsebiliyor.. o acidan biran önce kanin dinmesini istiyorum, konusmakdan cekinmeyelim en aykisi istekleri bile konusalim ama tabiki bunu yaparken karsilikli hassasiyetlerimizi gözetmeliyiz öyle lafta kardeslik naralariyla bu is olmuyor artik icraat zamani!.. o acidan bu secimlerin sorunun cözümü adina bir sans olduguna inaniyorum artik bu kanburdan kurtulup ekonomi, egitim, saglik gibi ülkenin temel sorunlarina konsantre olmaliyiz! |
Düşüncelerine çok önem verdiğim Almi ve El-Emin arkadaşlarımın diyeceklerini sabırsılıkla bekliyorum .Lütfen arkadaşlar ikili tartışmalardan kaçınalım öncelikle sözü bölge insanına bırakalım onlara sorular soralım en son diyeceklerimiz varsa deriz ..
|
Yanan atesin üstüne su atiyoruz ama alevler daha beter hal aliyor.
Cünkü, 1. sorunun adini iyi koyamiyoruz, 2. atesi söndürmedeki metot cok yanlis. Maddi ve manevi destek veren ülkelerle olan iliskilerimizi ciddi anlamda gözden gecirmeli. Dis güclerin hedefi ortadogu. Bu Osmanlinin yikilisindan itibaren hala devam ediyor. Yoksa hicbir batili ülke Kürtlerin kasini gözünü sevdigi icin pkk ya destek vermiyor. Sirf kendi cikarlari icin Demokrasi, insan haklari diyerek pkk yi mesrulastirmak ve türkiyeyi bölmek istiyor. Batililar maddiyatcidir...yani onlar paranin dilinden anlar. Türkiye parasiyla emir veren konuma geldigi zaman, pkk nin disardan destegi kesilir. Ayrica var olan Kürt kardeslerimizin sorunlarina cözüm, ekonomik kalkinma, bölgede ciddi anlamda egitim faliyetinin hizlandirilmasi. Fakat bunlar zaten demokratik acilimla kismen basladi...ins. devam eder. |
Alıntı:
Dediğim gibi; BDP'ye baskı uygulandığı müddetçe sorun çözülmez. Son aylarda yüzlerce BDP'li (9-10 Belediye başkanları da dahil olmak üzere) içeriye atıldı. Muhtemelen büyük bir kısmı suçsuzdur. Toplamda ise 3000 (Üç Bin) kişi içerde yatıyor. Son haftalarda yaşanan gerilim ortamı Tam da bu durumdan kaynaklıdır kardeşim. Bundan emin olabilirsin... |
İlk soru benden O bölgenin insanın gerçek sorunları nedir ?
Bir çok sorun vardır.Ekonomi ve ayrımcılık bunların başında geliyor.Ekonomik sorunlar hafiften çözüledursun ama hala ayrımcılık meselesi sorun yapıyor.Batılı memur kesimi herkesi "terorist" olarak görüp yaftalayabiliyor şahsen bende bu durumlarla karşı karşıya kalıyorum aklı sıra aşağılama çabasında olabiliyor.Yani halklar bütünleşirse bu sorun tümden çözülür. Bu gün düşünüyorum batı yaşıyorum ben iş güç buluyorum acaba ordaki insanlar batıdaki gibi iş güç bulabiliyorlarmı ? İş imkanları burada kısıtlı.Son zamanlarda eskiye binaen epey ilerleme olsada şuanki durumu ile de çok yetersiz.Fabrikalaşma hala yok.Devlet bu taraflara daha çok destek verebilir zira epey geride kalmışlık var.Hızlı Tren gibi çalışmaları burada gerçekleştirmeleri gerekir.Her ile büyük bir sivil hava alanı ve duble yollar yapılırsa ulaşım sorunu çözülmüş olur eğer bunlar yapılırsa özel sektöre devletin destek vermesinede gerek kalmaz zaten özel sektör kendiliğinden gelir zira ulaşım en etkili faktörlerin başında gelir. Evlerine ekmek götürebiliyorlarmı ? Götüremiyorlasa bunun yıkıcı psikolojisi ile nasıl başediyorlar ? Götüremeyenler var.Hemde çokça var.Şahsen babamda o psikolojiyi tespit edebildiğimden çok iyi anlayabiliyorum.İşsiz kaldığı zamanlar eve para getirememenin psikolojisinden adam komunizmi savunacak kadar kızabiliyor veya o psikolojiye kadar düşüyor.Yani ekmeksiz kalmak değilde evine ekmek götürememek çok berbat bir psikolojidir..Çok güzel bir söz vardır ;"Aç ayı oynamaz"..Aynen öyledir ekmek yoksa sağlıklı düşünme yoktur.Ekmek varsa o adam gayet sağlıklı düşünüp olayları mülahaza edip hakkı batılı ayrıt edebiliyor. |
ben özellikle söylüyorum sorun ekonomik bir sorun değildir. eğer gerçekten böyle olmuş olsadı. haftanın en az 3 günü olaylardan dükkanları kapatılan insanlar isyan ederdi. çünkü bir şehide bir gün boyunca ticaretin durmasın ne demek hepimiz biliyoruz.
devlet kürtleri resmen devletin kuruyucu unsurlarından saymalı herkes Türktür safsatasından vazgeçmelidir. öyle bir hal almalı ki Bir kürt kendini dışlanmış his etmiyecek. Kürtçe dilinin tüm sorunları resmen ( kanun ) çözülmeli ( bak konuşuyorsun kimse bişey demiyor yada kurs açıyorsun kimse bişey demiyor bunlar çözüm değil keyfiliktir. ) gerekirse bölgede 2. resmi dil olarak kullanılmalıdır. bu durumda kürtçe hütbe istekleride giderilmiş olur. Eski köy ve şehir adları geri iade edilip resmiyet kazanmalı sadece lavhalarda yazmak çözüm değil başkası gelir yasa da yok derk kaldırır aynı mantığa gelir. Siyasi tutuklamalarda genel af çıkarılmalı geçmişin izleri temizlenmelidir. ( belki binlerce üyelik ve muebet var şuan. apo ne olacak derseniz bana kalsa APO da salı verilmelidir. Halk onun gerçek kişiliğini tanımalıdır. Onu efsane olmadığına şahit olmalıdır. örf adet ve dinleri ile hiç bir ilgisinin olmadığına yine şahit olmalıdır. bu şekilde imralıda ölürse başımıza ATAKÜRD kesilecektir. şimdi bile eleştirilemez durumdadır. Dini boyutunu ilk mesajımda yazdım. İslam birinci tehdit olmaktan çıkarılmalı. en son ekonomi bu adımlarla paralel düzeltilmelidir. tek başına bi işe yaramaz. başımdan geçen olaylar. kadın ( çağdaş kadın ama ) sordu nerelisin : mardin o zaman sesinle konuşmayalım. ( olabilir konuşmayalım.) Arkadaşım iki kişi kürdçe konuşuyordu içimde küfür ettim. arkadaş: ne dinliyorsun ? ( kürtçe ) yüz buruturma ekşitme ( onu orda rezil ettim o başka mesele ) arkadaş: dinlediğimi duymuş uzaktan soruyor hangi dil kürtçe iğğğ ve yüz ekşitme ( orda etmediğimi bırakmadım ) arkadaş: ne o devlet mi kuracaksınız( bırak git başımdan ) kuramazsınız ( la git başımdan ) yine tekrar ( yapmayacağım şeyi yaptım APO yu savunacak kadar ileri gittik- kuracaz la.. var mı ? sen mi siper olacaksın. aha kurdum gelde engel ol. ) arkadaş: kendini nasıl tanımlıyorsun ( ben aslen arabım ana dilim kürdçe ama türkiye vatandaşıyım.) arkadaş küplere biniyor nasıl kürd oluyorsun bu topraklarda yaşayan herkes türktür. hocam : kürtlerin soyu yok. şimdiye kadar bi devletleri yok ( resmen bağımsızlık için eliniden geleni yaptın der gibi ) hocam kurdukları devleler şu Türklerin zorla kendilerine ata yaptıkları sümerler babiller vb olmasın - hocam neyse dedi. not : arkadaş derken okul arkadaşları daha varda aklıma gelmiyor şimdi. sadece türkiyede nüfüsü belki 20 25 milyonu bulan bir millet yok sayılıyor. atatürk ve atakürd benzerliklerini inş. yazacam. şahit olduklarımı. |
Asla sana katılmıyorum grevs.Fizyolojik özellikler her zaman ilkte gelir..
Hak özgürlükler sonra gelir..Adam açlıktan öldükten sonra özgür olsa ne olur.. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Asi sen devamlı şunu diyorsun. Sivil halka yapılan zulümleri tasvip etmiyorum. Peki o sivil halka molotoflar atan, taşlar atan, evlerin arabaların camlarını indirenlerin adıyla ; dağda bulunup çatışanların adı da pkk değil mi ? Aradaki fark nedir? Yapılan bir yanlışı herkese mal etmeyin diyorsun. Ama yapılanlar artık bir değil bini aşmış yanlışlardan ibaret. Artık hangi birini düşünelim de genelleme yapmayalım? |
Aslında amcamın canlı yayın videosunu bulamadım.
Kürt sorununu tüm yönleriyle ele almıştı. Bdp'nin asla istemediği birşey var oda kürt sorunun çözülmesi. Diyarbakır'a olimpiyat stad yapılacaktı.Beledeyi 100 bin tane problem çıkardı. Adamlar yapmaktan vazgeçti. Diyarbakır da fuar açılacaktı.Belediye yine 100 bin tane problem çıkardı adamlar gitti Gaziantepte açtı. Ak Parti belediyelerine ne kadar para yatıyorsa diyarbakır belediyesinede o kadar para geliyor zerre hizmet yok. 10 yıldır ihalesi süren binlerce restorasyon var. Dünya kadar yarıda bırakılmış restorasyonlar var. Üniversiteli öğrenci diyarbakıra gelmiyor geldiği gibi geri kaçıyor niye? Gidiyor belediye başkanına bana burs ver diyor belediye başkanının sorusu; "Dağda şehidiniz var mı?" ... Adamlar fabrika açmaya niyetleniyor ilk şartları; "Örgüte yardım" Kürt sorunu çok zor ama çok zor çözülecek..Aslında iki ayda çözülecek bir problem ama bdp hep engelliyor.. |
Alıntı:
Mesela şu ''çılgın proje''. Tamam hoş, güzel, müthiş bir proje. Ama yani o an aklıma özellikle de g.doğuda yaşayan insanların bir kısmı aç susuzken kalkıp ülkenin en güzel şehri olan İstanbula yatırım yapmak ne kadar akıllıca diye de düşünmedim değil. Bu proje yerine ihtiyacı olan şehirlere, ihtiyaç doğrultusunda bir iki şey yapılmasını isterdim. Ve eminim o zaman bugün AK Partiyi desteklemeyen başta kürtler olmak üzere herkes başbakanı daha fazla takdir ederdi. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar öncelike söz bölge insanının lütfen ikili tartışmayın sorularınızı sorun hiç soracağınız soru yok herkes çok bilmiş benden daha bilimişimi var ? ;D :@ Formatın dışına çıkarmıyalım formatımı bozmayalım ..
Konuya gelince bölgedeki yatırımların terör yüzünden olmadığı ne kadar gerçekci ? Bu yatırımlar o bölgelerin batısından doğusuna doğru stratejik bir şekilde yapılırsa daha doğudakilere örnek olurmu ? Bölgenin stratejik ve coğrafi konumu bakımından vede özellikle güneydeki komuşu ülkeler ile yapılan ticari antlaşmalar göz önünde bulundurularak ne gibi yatırımlar yapılabilir vede fabrikalar açılabilir ? |
Alıntı:
Belki ondan bir şeyler kaparsın :) Zira benim sözlerim senin için ciddi bir anlam ifade etmiyor. |
Bizim sorunlarımız;
İş imkanları yok denecek kadar az herkes işsiz... Bu konuda her ne kadar bazı adımlar atılmış olsa bile çok yetersiz.. Batı insanının ön yargıları tüm kürt ve tüm bölge halkını pkk ile aynı kefeye koymaları... Diğer sorunumuz özellikle son zamanlarda bdp lilerin ak partililere veya kendilerinde olmayan kişilere aşırı baskıları yok saymaları evlerine molotof atmaları taşlamaları tehdit etmeleri vs... Şu an aklıma gelen öncelikli sorunlar bunlar başka sorunumuz yok. Kürtlerin sorunu yok pkk nın sorunu vardır onlara ne versen başka şeyler isterler insanlar çok cahil onların yalanlarına çok çabuk kanıyorlar en ufak birşeyi bile hükümet devlet aleyhinde kullanıp insanların beynini yıkayabiliyorlar. Yolda bir çocuk düşse derlerki akp yaptı erdoğanın suçudur yolu yapmadı çukur bıraktı onun için çocuk çukura takıldı düştü.... :) Bunlara taviz verdikçe kırar parçalarlar.... Benim düşüncelerim bunlar Saygılar.... |
Alıntı:
"Diyarbakır'a olimpiyat stad yapılacaktı.Beledeyi 100 bin tane problem çıkardı. Adamlar yapmaktan vazgeçti. Diyarbakır da fuar açılacaktı.Belediye yine 100 bin tane problem çıkardı adamlar gitti Gaziantepte açtı. Ak Parti belediyelerine ne kadar para yatıyorsa diyarbakır belediyesinede o kadar para geliyor zerre hizmet yok. 10 yıldır ihalesi süren binlerce restorasyon var. Dünya kadar yarıda bırakılmış restorasyonlar var. Üniversiteli öğrenci diyarbakıra gelmiyor geldiği gibi geri kaçıyor niye? Gidiyor belediye başkanına bana burs ver diyor belediye başkanının sorusu; "Dağda şehidiniz var mı?" ... Adamlar fabrika açmaya niyetleniyor ilk şartları; "Örgüte yardım"" Doğuda yapılabilecek en büyük gelir kaynağı "inanç turizm"idir.. En başta diyarbakır olmak üzere urfa ve mardin çok muhteşem derecede turist çekecek bir kapasiteye sahip. Zaten Diyarbakır açık hava müzesi bunu bizzat cumhur başkanı söyledi. Vanda bulunan Akdamar kilisesi zaten hristiyanların değerli kilislerinden bir ara belirli süreliğine açıldı çok muhteşem derecede turist çekti. Örnekler çok fazla sıralanabilir.Bunları iyi kullanmak gerekir.Fakat hiç kullanamıyoruz. |
Alıntı:
Altan tan'ın düşüncelerini merak etseydim açar dinlerdim ama öyle bir isteğim yok. Sadece onun değil bdp'lilerin tamamının düşüncelerini merak etmiyorum. Çünkü ne düşündüklerini , niyetlerinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Sen hiç merak etme ;) |
Bdp lilerin düşüncesi ve dedikleri
Ya destek ver ya sus. Eyvallah dersin destek vermezsin ve susarsın karışmazsın hiç birşeye bu defada bir eylem olsa yürüyüş olsa seni tahrik ederler yürüyüşe katılmayanlar haindir, benamustur (namusuzdur) derler. Sonrada demokrasi nutukları atıp şov yaparlar. Fikir özgürlüğü fikir özgürlüğü diye zırvalarlar. Ama aslında kendilerinin insanların fikrine saygısı yok. |
Alıntı:
benim gördüğüm adam açlıktan ölecek Yine PKK ideolojisini savunuyor adamı cezaladırıyor mesel amaaşı 600 tl adamdan 1500 tl alıyor yine onları savunuyor. adamların dükkanını hergün kapatırıyor yine savunuyor. adamlar açlıktan ölüyor deniliyor o açlıktan ölecek olanlardan düzenli olarak örgüt için para toplanıyor ama çıt çıkardıkları itiraz ettikleri yok. bunlar şimdikiler geçmişti bunun en az 10 katı daha fazla sıkıkarlardı. hatta yerine getiirmeyenleri ibret olsun diye öldürülür günceler asılı kalırdı reklerde. konu her ne kadar temelde birinci derece zaruri ihtiyaçların giderilmesi olsada benim gördüğüm kadarıyla bu artıktık türkiyenin bu sorunu için geçerli değil zamanı geçti. adı üzeridne Kürt sorunu ve artık çözüm isyemeyen bir yapı PKK muhatap alınıyor. zamanında atılmayan adımlarla beraber bazı fedakarlıklarla ancak bu sorun kısmen veya büyük kısmı çözülür ama tamamının çözülmesi mümkün değildir. |
Bölgenin Türkiyeye göre az gelişmiş ülkelerle sınırı var vede o ülkelerle her ne kadar o ülkelerin iç durumları sebepleri nedeniyle sekteye uğrasada gittikce artan ticari antlaşmalarımız var .
Acaba bölgede yerli otomotiv sanayi hamlesi yapılamazmı ? Bölgeye yatırım yapılması için yatırımcılar yeteri kadar teşvik ediliyormu Mesala bir fabrika açıldığı zaman ellerinde uzun namlulu silahları olan köy koruyucularınlarından oluşan güvenlik ekipleri kurulabilir batıdaki fabrikların güvenlik ekiplerine verilen parayla bu işlem yapılabilir . Bunlar o bölgede olamıyacak şeylermi devlet yatırımcılar için yeteri kadar promosyon/reklam yapıyormu ? |
Ben sana adam aç olursa veya tok olursa onları savunur veya savunmaz demiyorum.
Adam iaşesini yapabiliyorsa sağlıklı düşünüp mülahaza edebilir. Sağlıklı düşünebilir.En azından parası olan adam çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayıp gerekli harçlığı verebilir. Böyle bir durumda bu demektir ki taş atacak olan çocuk kalmaz. Zira çocuk 5 tl karşılığında atıyor.Vs. örnekleri çoğaltabilirim. |
Alıntı:
Zira ulaşım varsa sanayi vardır.Ulaşım yoksa yoktur. Koskoca Diyarbakırın daha bir sivil hava alanı yoktur. Sivil hava alanları,Duble yollar,Hızlı Tren gibi yatırımlar yapılırsa zaten özel sektör kendiliğinden gelir. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Yoo..Askeri hava alan..Uçak 20 dakika havada rötar yapıyor.. 12,30 Da askeri helikopter inecek veya yükselecek diye 12,00 de inecek uçağa izin verilmiyor. Uçakta 30 dakika boyunca havada tur atıyor. Yani böyle bir ayıp olur mu? Sözde Türkiyenin en büyük illerinden biri.. Şahsen benim içim dışıma geliyor.Uçak bir alçalıyor bir yükseliyor bir hızlanıyor bir yavaşlıyor. Hem ufak olunca askeri oluncada yeterli sayıda sefer yapılamıyor. Fakat büyük bir sivil alanı olduğu takdirde hem fazla sayıda sefer yapılabilir. Hem uluslar arası bir önemde kazandırılabilir vs. bir çok katkısı olur. En basit hesaptan bakarsak 500 tane daha fazla adam çalışır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
neyse ben aradan çekiliyorum başka arakdaşlar fikirlerini söylesin. |
Ezel grevs de o bahsettiğin ''bölge halkını'' gayet iyi tanıyanlardan.. ;)
Hem mavera da yorumunu yapmış.. İsteyen herkes yorumunu katabilir konuya..Bunda bir şey yok.. |
Alıntı:
Peki... 15 Bin insan Mahmur kampında mağdur durumda 10 Bin insan dağda Sağlam ve güvenilir bir çözüm beklentisi içerisinde. 3 Bin insan tutuklu (Büyük bir kısmı suçsuz Ve düşünce suçundan içerde) Binlerce insan o çok zor günlerin travması içerisindedir hala. Ve Yüzbinlerce insan psikolojik olarak baskı altındadır. Bu senin vicdanını sızlatmıyorsa diyeceğim başka bir şey yok. BDP samimi olsun veya olmasın şiddetsiz bir ortamda bu insanların Onurlarını ve gururlarını kırmadan Onların hakkını vererek Demokratik bir zemine çekilmesini istiyor. Bunun neresi mantık dışı? "Vay efendim onlara fırsatlar sunuyoruz Onlar rahat durmuyorlar". Arkadaşım bir elinde balta bir elinde gül ile bu iş yürümez. Kaldı ki son aylarda elinizden balta düşmüyor hiç. Elinizden gelse tüm BDP'lileri içeriye tıkacaksınız. Zira son 1-2 ayda yüzlerce BDP'liyi içeriye tıktınız. Ondan dolayı bu gerilim ortamı var. Bu mu sizin "mantıklı" anlayışınız? Fakat bunu idrak edemiyorsan ben ne yapayım ALmi?.. Hoşçakal... |
Alıntı:
O günlerde Allah muhafaza biz de birebir aynı şeylere maruz kalsaydık belki biz de bugün o yanlış yolda olurduk, buralarda değil de dağlarda olabilirdik. Ama artık şartlar farklı, dün dünde kaldı, sorunların çözümü için önümüze bakmamız lazım. Her seferinde zamanında devletin yaptıklarını önümüze sunup, mağdur rolü oynamayı bıraksınlar. O zamanlar biraz da mecburi bir dağa çıkış vardı. Ama bugün artık böyle bir şey yok. Kimse mecbur kaldığı için, kimse devletten eziyet gördüğü için, kimsenin evi barkı yanıp kül olduğu için dağlara çıkmıyor. Ya kesinlikle art niyetli ya da kandırılarak çıkılıyor dağlara artık. Alıntı:
Alıntı:
ve her şey bir yana sen ne zaman olaylara tarafsız bakayım derken ; taraflı davrandığını idrak edip, buna çözüm bulmayı deneyeceksin? |
Alıntı:
DipNot; Tarafsız Değilim Zira Mazlumun Tarafındayım... |
Bir şey çok dikkatimi çekiyor.Ezilenlerden çok ezilmeyenler pkk şakşakçılığı yapıyor.
Yaşayanlar değil yaşamayanlar yapıyor bu işin sırrı ne acaba? |
Alıntı:
Türklerden daha milliyetçidir Kürt Sorunu konusunda. Herhalde devlete ve hükümete şirin görünme çabası içerisinde olacaklar -ki kendi halkına sövmekten geri kalmazlar... Ayrıca bana atıfta bulunarak bu satırları yazdıysan Çok fena yanılırsın gözüm. Selametle... |
All times are GMT +3. The time now is 04:38. |