Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Cübbeli: STV dizilerini izleyeceğine dansöz izle (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=148717)

akillisozler 05-07-2011 18:36

Cübbeli: STV dizilerini izleyeceğine dansöz izle

http://www.birikimhaber.com/Haber/Gu...ansoz-izle.php

Sevban 05-07-2011 18:37

Cübbeli'de çok abartmış, vebalini günahını alıyorsa izleyelim... ALLAH ALLAH...

Beğenilmeyebilir lakin dansöz ile aynı kefeye koyulacak kadar da değil yavv...

xfce 05-07-2011 18:55

cübbeliyi taktir ettim akıllı adammış.

El Emin 05-07-2011 19:19

Alıntı:

NûN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893430)
Sadece küçülmüş..
Ayrıca elbette Allah kimsenin iyiliğini zayi etmez. Bundan daimi cennete girecekleri anlamı çıkarılmaz ki.
Sen izle dansözü!

Yoo gayrimüslim olunca yaptıklarınız mükafatını almıyorsunuz..
Hatta iyilik ve güzelliklerinizde günah olarak işliyor..:)

El Emin 05-07-2011 19:26

Zilzal suresi

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. Yerküre kendine has sarsıntısıyla sallandığı,

2. Toprak ağırlıklarını dışarı çıkardığı,

3. Ve insan "Ne oluyor buna!" dediği vakit,

4. İşte o gün (yer) haberlerini anlatır,

5. Rabbinin ona bildirmesiyle.

6. O gün insanlar amellerini görmeleri (karşılığını almaları) için darmadağınık geri dönüp gelirler.

7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.

8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.

Muhakkak Allah doğruyu söylemiştir..

Terennüm 05-07-2011 19:27

cennet babanın tapulu malıda sana mirasmı kaldı sayın cübbeli hoca? kendi ağzınla söylüyorsun..izlemedim diye.hemde Allah hiçbir iyiliği zayi etmez demeyle cennete gönderdiğini söylüyorsun..sen jet skilerle sefa yaparken mahmut efendi hzlerinin bu kanal ve zaman gazetesi savunmuştu..

bu uslub ve dille araya nifak sokuyorsun Allah gönlüne göre versin..

ALmi´ 05-07-2011 20:08

Bu adamı hiçbir zaman sevemedim, stand up'çı olması gerekiyor. ''Hoca''lık vasfı ağır gelmiş kendine , taşıyamıyor.

Tarantula_ 05-07-2011 20:38

Bu kadarda saçmalanmaz ki kardeşim...

İnsan ünvanından utanır bee yazıklar olsun.!

Eşref 05-07-2011 20:39

Yaptığı eleştriye bir bakın. Diyor ki;

-Saman Tv mi ne var. (Samanyolu olduğunu biliyor. Sırf hakaret amaçlı saman diyor.)
-Dizinin başını sonunu seyretmedim de... (Bre adam, başını sonunu izlemediğin diziyi nasıl eşetireceksin)

-Bu diziyi seyredeceğine dansöz seyret. (İzlemediğin diziyi yerden yere vurdun, bari milleti ahlaksızlığa yönlendirme)

Başta Cübbeli Hoca'ya büyük saygım vardı. Şimdi gözümde sıfıra düştü. Bunu dinleyeceğinize dansöz seyretmeyin, ibadet edin, vaktinizi hayırlı işlerle geçirin.

Hüdaverdi 05-07-2011 20:48

Hocaya laf yok severim ben kendisini ;D
Lafın gelişi öyle demiş,yoksa dansöz açın keyif yapın demez asla :güzel:

HaArP 05-07-2011 21:27

Hocanın söylediklerinde bir yanlışlık mevcut değil... Acizane algı deccali zehirlerden etkilenerek diyalog, cennete doldurma ! Kavramlarından videoda verilen cevabı haşa 'cennete koyma' olarak anlıyor... Hocamızın bunu anlaması deccali zehirlerden alamadığı cevap olsa gerek...

Ne diyalogçular yahut hiç kimse yahudi ve hristiyanların müslüman olmadıkça cennete giremeyeceğini bilir...! Doğrusuda budur...!

Lakin Bakara Suresi 62nci ayet uyarınca verilen cevabta bir yanlışlık yoktur... Yanlışlık zehirli algılardan ve ilmi hatalar yapanlardan kaynaklanmaktadır...! Deccali zehirleyenler körüklemeye devam ediyor...!

El Emin 05-07-2011 21:30

Hocam anlamadım seni yine neresini hatalı buldun neresini doğru buldun biraz açıklayıcı yazsan inşaallah hepimiz anlayacağız..
Yani iyilik yapan gayrimüslim diye karşılığını almayacak mı? Allahın adaleti o değil siz benden daha iyi biliyorsunuz diyeceğim kimsenin iyi bilmesinede gerek yok ayetler apaçık ortada;
"7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.

8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür."

Yani herkes karşılığını alacak demek cennete koymak mıdır? Yani ben bağlantı kuramadım..

HaArP 05-07-2011 21:40

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893482)
Hocam anlamadım seni yine neresini hatalı buldun neresini doğru buldun biraz açıklayıcı yazsan inşaallah hepimiz anlayacağız..
Yani iyilik yapan gayrimüslim diye karşılığını almayacak mı? Allahın adaleti o değil siz benden daha iyi biliyorsunuz diyeceğim kimsenin iyi bilmesinede gerek yok ayetler apaçık ortada;

Yani herkes karşılığını alacak demek cennete koymak mıdır? Yani ben bağlantı kuramadım..

Kardeşim cevaplarım açık aslında olayların gelişimini anlatmaya gayret ediyorum ki meselenin bütününü anlayın !

Yani örnek vereyim acizane... Samanyolu tv'yi övenler samanyolunun verdiği hizmetleri övüyorlar ama başı açık olanları yahut islami hassasiyete uygun olmayan kısımları kınamıyorlar ! Kınayanları eleştiriyorlar ! Şimdi ne oluyor ! Kavramlar tarafgir hale geliyor...! İkiside haklı ! Kim haksız ! Kimse ! Peki bu konuyu dairelere bölelim şimdi :

a- İslami hassasiyetleri öğütleyenler ! Haklıdır... Lakin güzel bir uslüpla doğru olmadığını söylemelidir ! Tv'yi övenlerde bunun doğru olmadığını ! Lakin hizmetler adına daha iyi olabileceğine dair cehdlerini ve bu cehdde karşılarına çıkan problemleri hassasiyetleri öğütleyenlerle paylaşmalıdır !

b- Geneli ile hizmet edenler ! Haklıdır... Lakin herşey doğruymuş gibi savunulması, taassuba düşülmesi ! Sanki hassasiyeti öğütleyenlerin doğru olmadığı algısı üretmektedir...!

Algıyı deccali şekilde yçneten mihraklarda ! Üst perdeden körüklerler ! Taassuba düşen tarafların safları ayrılır ! Olan budur !!!

İnş... İzah edebilmişimdir...!

BlueMoon 05-07-2011 22:01

hoca dansöz izleyin derken mecazi anlamda tabi cübbeliyi yıllardır tanırız. orada mantıken diyor ki "dansöz izlesen günaha girersin, ama yahudi ve hristiyanlar cennete girecek diyenleri tasdik edip onaylarsan kafir olursun diyor. demek istediği tam olarak bu. yoksa gidin dansöz izleyin demiyor tabi.

cübbeli sonuna kadar haklı kendisine katılıyorum. Artık zaman gazetesi ve samanyolu eski yolundan biraz saptı. diyalog ve yahudi hristiyan dostlukları üst seviyede.

peki buradan bişey sormak istiyorum. Samanyolunda neden dini program yok ? neden cuma geceleri bir hoca çıkarıp sohbet verdirmiyor ? flash tv diye ne idüğü belirsiz bir kanal bile hoca çıkarıyor, kanal 7 çıkarıyor da samanyolu cemaat kanalı neden dini program yapmıyor ?

gidin bir gülen cemaatine mensup bir hocaya sorun yahudi ve hristiyan cennete girecek mi diye ? asla ve asla girmeyecek diyemezler. mutlaka kıvırırlar. Canım ne bilelim filan derler. Doğru söylemekten korkanlarla işimiz olmaz arkadaşlar. Müslüman uyanık olmalıdır.

haydi hodri meydan gidin gülen cemaatinden bir hocaya yahudi ve hristiyanların durumunu sorun bakalım ne diyecekler ?

ayet ve hadisler var müslümanlardan başkalarının cennete giremeyeceğine dair. Boş yere cübbeli hocaya tepki göstermenize gerek yok.

HaArP 05-07-2011 22:05

Alıntı:

NûN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893491)
Ben hem kanalı yeriyorum, hem de kanalı haksız mesnetsiz yerenleri yeriyorum.
Kanalı kınama kısmını geçelim, elbette kanalın da eleştirilecek çok yanlışları var.
Ama hocanın elle tutulur bir gerekçesi var mı şu videoda hocam?
İzlemediği bir sahneyi hangi akla hizmet eleştirir bir insan. Eleştirirken hakaret etme hakkını nerede bulmuştur, bu o kanalın izleyicisine de hakaret değil midir? Kollama izliyorum ben de kanalda, ne yapmalıyım şimdi? Onun yerine açıp abime, babama dansöz mü izleteyim?
Diyalogu eleştirecekse adam gibi eleştirsin, yakışıyor mu bu sözler bu hocaya?
Komiklik yapacağım diye lafları alelade savurursa komedilik olur, bizler de dansöz lafını cımbızlar kendisine böyle iade ederiz.
Sanmıyorum ki Cübbeli hocaefendi, sizin deccali afete yaklaştığınız samimiyetle bu eleştiriyi yapmış olsun. Samimi bulmadım bu konuşmayı.

Ben acizane basit bir formul ile anlatmayı uygun buldum ki dairelereki derinlik uçuruma gitmesin lakin bu sizi tatmin etmedi sanırım...

Meseler derindir... Yüzeysel değildir... Algıları oluşturan makenizma 'Dinler Arası Diyalog' ismidir... Bir Müslüman bunu duyduğu anda karşı çıkar ! Şimdi meselenin aslında bu kavramdan yola çıkıyor ! Hmmm dinler arası ! aaa birde yahudi hristiyan cennete mi ? Birde Amerika'da ! Bunlar deccali şekilde zehirlerin tesiri ! Birde buna taassub sahibi sahip çıkmaya çalışanlar yok mu ! Diyaloğa ait ayetler diye ! Şimdi gel sen bunu Müslümana anlat !!!

Elbetteki meselelerin algı boyutu, açıklanma boyutu çok önemlidir ! 'Dinler Arası Diyalog' stratejik olarak zaten islam'a düşman olan zehirlerden dolayı islam deyince terörden başka bir iey anlamayan ve sizi asla dinlemeye yanaşmayan kimselerin ! Zehirlerini temizleyebilmek adına ! Uygulanan bir zehir temizleme sistemidir...! Doğrudur ! Lakin bu şekilde anlatmaz iseniz birde sağda solda hata eden ilmi zayıf kimseler cennete de girer der ise !(Ben acizane çok örneğini gördüm) Algı zor olan işi aşırı savunma taassubu nedeniyle kavramından uzaklaşır ! Ülkemizde MaşaAllah Müslümanların arasını bozmak isteyen kimse olmadığı içinde !!! deccali stratejilerle nakşedilen parapisikolojik harbler sonucu yalan haberler ile saflar algılardan ayrılır !!!

Genelinde herkes İslam'ı savunuyor ! Sıkıntı yok ! Sıkıntı Algıda ve Şeytani şekilde algıyı doğrudan kaydıranlardadır !!!

Hocaefendi haklı derken dairesinde haklı ! Çünkü Algısı yukarıda izah ettiğim gibi inandırıcı bulmayınca diyor ki Cennete dolduruyorsunuz ! O zaman itikadi şekilde dansöze baksan ! haram işler günaha girersin ! Lakin cennete doldurursan ayeti inkar edersin diye açıklama yapıyor ! Algısında doğru değil ama söylediğinde doğru ! E Videodaki kadının söylediği cevapta doğru ! cennete dolduranda yok ! Peki mesele ne !

Deccali Stratejik yçnetilen algı... !!!

akillisozler 05-07-2011 22:16

akilli sözler

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893435)
cennet babanın tapulu malıda sana mirasmı kaldı sayın cübbeli hoca? kendi ağzınla söylüyorsun..izlemedim diye.hemde Allah hiçbir iyiliği zayi etmez demeyle cennete gönderdiğini söylüyorsun..sen jet skilerle sefa yaparken mahmut efendi hzlerinin bu kanal ve zaman gazetesi savunmuştu..

bu uslub ve dille araya nifak sokuyorsun Allah gönlüne göre versin..

videoyu ya izlemediniz yada taraflı subjektif konuşuyorsunuz.

soru açık onlarla cennette beraber olacakmıyız

cevap ALLAH kimsenin iyiliklerini zayi etmez..

burada islami samantv ehli sünnet doğrultusunda bir şeyler vermekse topluma gayesi

verilecek cevap evladım cennete ancak müslümanlar girecek olmalı değilmi..

birşeyleri savunacağım diye itikadınızı tehlikeye atıyorsunuz..bilmiyorsanız susun ki ahirette sorumlu olmayın

HaArP 05-07-2011 22:21

Alıntı:

akillisozler Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893499)
videoyu ya izlemediniz yada taraflı subjektif konuşuyorsunuz.

soru açık onlarla cennette beraber olacakmıyız

cevap ALLAH kimsenin iyiliklerini zayi etmez..

burada islami samantv ehli sünnet doğrultusunda bir şeyler vermekse topluma gayesi

verilecek cevap evladım cennete ancak müslümanlar girecek olmalı değilmi..

birşeyleri savunacağım diye itikadınızı tehlikeye atıyorsunuz..bilmiyorsanız susun ki ahirette sorumlu olmayın

İşte bu kardeşimizin yaptığı doğru ! Lakin tarafgirliği yanlış !

Yok hocayı tanırız demesi hocanın yaptığı dansöz izle kelimesinin hatalı oluşunu söylememesi ! İşi tarafgir hale getiriyor !!!

akillisozler 05-07-2011 22:21

akilli sözler

Alıntı:

NûN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893491)
Ben hem kanalı yeriyorum, hem de kanalı haksız mesnetsiz yerenleri yeriyorum.
Kanalı kınama kısmını geçelim, elbette kanalın da eleştirilecek çok yanlışları vardır. Medya sektöründe hatalar olabilir.
Ama hocanın elle tutulur bir gerekçesi var mı şu videoda hocam?
İzlemediği bir sahneyi hangi akla hizmet eleştirir bir insan. Eleştirirken hakaret etme hakkını nerede bulmuştur, bu o kanalın izleyicisine de hakaret değil midir? Kollama izliyorum ben de kanalda, ne yapmalıyım şimdi? Onun yerine açıp abime, babama dansöz mü izleteyim?
Diyalogu eleştirecekse adam gibi eleştirsin, yakışıyor mu bu sözler bu hocaya?
Komiklik yapacağım diye lafları alelade savurursa komedilik olur, bizler de dansöz lafını cımbızlar kendisine böyle iade ederiz.
Sanmıyorum ki Cübbeli hocaefendi, sizin deccali afete yaklaştığınız samimiyetle bu eleştiriyi yapmış olsun. Samimi bulmadım bu konuşmayı.

bak iman ile amel arasındaki ilişkiyi anlamadığından böyle abuk subuk yazıyorsun..

cübbeli hocaefendinin bunu seyredeceğine dansöz seyret derekn gerçekten seyret demiyor.

altındaki mana butür sözlerin geçtiği filmler insanın itikadını bozar ALLAH göstermesin dinden çıkarır.yani ebedi cehennem

dansöz seyretmek ise amele taaluk eder ve iizleyeni günahkar yapar ancak haram olduğunu kabul ediyorsa dinden çıkarmaz..

konu çok önemli aman itikadımıza bir halel gelmesin.

ALLAH rızası için dikkat edelim kardeşler..

birbirimizi uyaralım nihayetinde sonumuz ölüm ne bizi siyaset ne cumhurbaşkanı nede başbakan kurtarabilir.çünkü yarın ırak ,afganistan ve libyalı müslümanlarla çok işleri olacak ahirette...

HaArP 05-07-2011 22:24

Herkes MaşaAllah tarafgir... Meselenin Algı boyutu ! Kaynağı ! Nelerden kaynaklandığı ! İslami Hükümlerin daire daire doğruluğu incelenmediğinde ! Taraflar uzlaşamazlar şeytan apaçık dümanımız değil mi ???

akillisozler 05-07-2011 22:26

akilli sözler

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893482)

bakın zilzal suresinin o ayetlerine göre herkes yaptıklarının karşılığını alacak.ancak
bu nasılolacak ebedi cehennemlik olan kafirler yancaklardı 100000 dercede de yaptıklarına karşılık ALLAH TEALA yakar 10000 dercede

bu olur .yoksa onlar ebedi cehenemdeler...

Hüdaverdi 05-07-2011 22:27

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893505)
Herkes MaşaAllah tarafgir... Meselenin Algı boyutu ! Kaynağı ! Nelerden kaynaklandığı ! İslami Hükümlerin daire daire doğruluğu incelenmediğinde ! Taraflar uzlaşamazlar şeytan apaçık dümanımız değil mi ???

Hacım bir soru,Ladin'en evi 1 milyon dolar değerindeymiş.İnandın mı buna ? Pakistan gibi bir yerde,pakistan parasıyla veya dolarla,o ev o kadar tutar mı ?

HaArP 05-07-2011 22:31

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893508)
Hacım bir soru,Ladin'en evi 1 milyon dolar değerindeymiş.İnandın mı buna ? Pakistan gibi bir yerde,pakistan parasıyla veya dolarla,o ev o kadar tutar mı ?

Elbette vereceğim cevap acizane tahmini olacaktır... Bu haberlere itibar etmem imkansızdır... Usame bin Ladin'in Suudi Arabistandaki evinde kilimden başka bir şey yoktu ! Sudanda kaldığı dönemde ona ayarlanan ev devlet düzeyinde olduğu için biraz daha iyiydi ! Lakin Afganistanda kaldığı yerler dağlar !

Kendisini tanıdığım kadarı ile imkansız görünüyor kardeşim acizane! Ama birde pakistanda o bölgede olması daha da imkansız gibi !

depare 05-07-2011 22:34

“İnkâr edenler ve (insanları) Allah yolundan alıkoyanlar var ya; işte Allah onların bütün amellerini boşa çıkarır.” (Muhammed, 1)

“İnkâr edenlere gelince, yıkım onlara! Allah, onların işlerini boşa çıkarmıştır. Bu, Allah’ın indirdiğini beğenmemeleri ve Allah’ın onların amellerini boşa çıkarması sebebiyledir.” (Muhammed, 8-9)

"Kafirlere gelince, onların amelleri, ıssız çöllerdeki serap gibidir ki, susayan onu su zanneder, nihayet ona vardığında orada herhangi bir şey bulamamış, üstelik yanıbaşında da (inanmadığı, kendisinden sakınmadığı) Allah'ı bulmuştur. Allah ise onun hesabını tastamam görmüştür. Allah hesabı çok çabuk görür." (Nur-39)

Bu ayetleri de görelim bir zahmet ne yani çelişki mi var..?

Kafirler yaptıkları iyi amellerin karşılığını Dünya da görecekler ahirette hiç bir faydası olmayacak..

Bu kadar basitleştirmeyin çocuk cennette buluşabilirmiyiz diye soruyor.

Kadın'ın cevabı Herkes yaptığı iyiliğin karşılığını görecek ancak Müslüman olmayan hiç kimse cennete giremez olsaydı o zaman araya bir "belki" ifadesi koyabilirdik :)

Çocuk iyiliğin karşılığını sormuyor cennette buluşacakmıyız diyor..

Onun için kıvırmanın lüzumu yok neyin ima edildiği ortada..!

Tek bir insan bile olsa bunu izleyip bak sen demek ki onlarda yaptıkların'ın karşılığını bulup cennete girecek diye inanırsa bu dansöz seyretmek ten bin kat beterdir..!

Daha bir kaç yıl önce olsa kınayacak olan bir çok kişi bugün kalkmış savunuyor narkoz mu yediniz bu ne hal..?

Hüdaverdi 05-07-2011 22:34

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893514)
Elbette vereceğim cevap acizane tahmini olacaktır... Bu haberlere itibar etmem imkansızdır... Usame bin Ladin'in Suudi Arabistandaki evinde kilimden başka bir şey yoktu ! Sudanda kaldığı dönemde ona ayarlanan ev devlet düzeyinde olduğu için biraz daha iyiydi ! Lakin Afganistanda kaldığı yerler dağlar !

Kendisini tanıdığım kadarı ile imkansız görünüyor kardeşim acizane! Ama birde pakistanda o bölgede olması daha da imkansız gibi !

Peki hacım,yüksek duvarlar,arazinin biraz büyük olması,bahçesinde sebze meyve vs. yetiştirilmesi,evin içi var sayılan görüntülere baktığımzda kanlı yatakodasındaki ev eşyaları,evin 2 katlı olması,dışarıda küçük bir klübe olması,ahır ve bir kaç hayvanın bulanması,Ladin'in verdiği tavşanları ve aldığı kolaları da sayarsak,evin değeri yine de 1 milyon dolar olur mu ?

HaArP 05-07-2011 22:37

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893519)
Peki hacım,yüksek duvarlar,arazinin biraz büyük olması,bahçesinde sebze meyve vs. yetiştirilmesi,evin içi var sayılan görüntülere baktığımzda kanlı yatakodasındaki ev eşyaları,evin 2 katlı olması,dışarıda küçük bir klübe olması,ahır ve bir kaç hayvanın bulanması,Ladin'in verdiği tavşanları ve aldığı kolaları da sayarsak,evin değeri yine de 1 milyon dolar olur mu ?

O daha imkansız !

ALmi´ 05-07-2011 22:37

Alıntı:

BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893493)
peki buradan bişey sormak istiyorum. Samanyolunda neden dini program yok ? neden cuma geceleri bir hoca çıkarıp sohbet verdirmiyor ? flash tv diye ne idüğü belirsiz bir kanal bile hoca çıkarıyor, kanal 7 çıkarıyor da samanyolu cemaat kanalı neden dini program yapmıyor ?

Hoca çıkarmak zorunda mı stv? Cübbelinin küçümseyip alay ettiği o yayınlanan diziler , birçok hocayım deyip tv ye çıkan kişilerin anlattığından daha manidar geliyor bana ve birçok kişiye. Bu durumda illa bir ''hoca'' çıkarmak zorunda değil bu kanal.

Alıntı:

BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893493)
gidin bir gülen cemaatine mensup bir hocaya sorun yahudi ve hristiyan cennete girecek mi diye ? asla ve asla girmeyecek diyemezler. mutlaka kıvırırlar. Canım ne bilelim filan derler. Doğru söylemekten korkanlarla işimiz olmaz arkadaşlar. Müslüman uyanık olmalıdır.
haydi hodri meydan gidin gülen cemaatinden bir hocaya yahudi ve hristiyanların durumunu sorun bakalım ne diyecekler ?

Çok iddialı konuştunuz. Burdan cemaate mensup isimler var. Aynı soruyu onlara da sorabiliriz. Ben de cevabını merak ettim.

Hüdaverdi 05-07-2011 22:41

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893522)
O daha imkansız !

Çevresindeki binaları katsan dahi 999 bin dolar bile etmez. stv ye göre 1 milyar dolar evin fiyatı,tabi abd kaynaklı.Koyver gitsin hacı ;D

HaArP 05-07-2011 22:45

Alıntı:

Çevresindeki binaları katsan dahi 999 bin dolar bile etmez. stv ye göre 1 milyar dolar evin fiyatı,tabi abd kaynaklı.Koyver gitsin hacı

Senin tvye bakalım o zaman cübbeli gözüyle ! O Ajanslardaki haberlere tahmini yorumlar yapıyor diyelim ! Yanlışlık yanlış tahmin olur !

Senin tv ise içki teşhirciliği !

Hüdaverdi 05-07-2011 22:48

Aga sandalyenin üstüne çıktım öyle yazıyorum haydeeeeeeeee ;D
Göz var nizam var, ıkınsalar 1 milyon dolarlık ev çıkaramazlar oradan.Üstüne stv yi ekleseler yine de çıkmaz.

HaArP 05-07-2011 22:53

Alıntı:

Göz var nizam var, ıkınsalar 1 milyon dolarlık ev çıkaramazlar oradan.

Ne demek istediğini anlıyorum kardeşim lakin sandığın gibi değil... Derin konular... Hele bu forumda hiç girmek istemem acizane... Suistimali yüksek... Amerika'da Lobi faaliyeti yürütmenin tek yolu budur ! Kalble buğz işlevi !

El Emin 05-07-2011 22:54

Harp abi ben sağı solunu bilmem sana tek bir soru soracağım deccali medyayı içine katmadan tek cümlelik cevap istiyorum;
İyilik yapan gayri müslimde olsa ahirette karşılığını alacak mı almayacak mı?Bak cennete girecek mi girmeyecek mi demiyorum.Karşılık alacak mı almayacak mı.
Sonuçta cehennemdede katmanlar var herkes aynı derece ceza çekmeyecek...

HaArP 05-07-2011 22:57

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893537)
Harp abi ben sağı solunu bilmem sana tek bir soru soracağım deccali medyayı içine katmadan tek cümlelik cevap istiyorum;
İyilik yapan gayri müslimde olsa ahirette karşılığını alacak mı almayacak mı?Bak cennete girecek mi girmeyecek mi demiyorum.Karşılık alacak mı almayacak mı.
Sonuçta cehennemdede katmanlar var herkes aynı derece ceza çekmeyecek...

Güzel kardeşim ayetler belli bağlantılarla incelenir... Belegat çok önemlidir... Kim deyince Arapça'daki zamirleri herkese yükleyemez olduğun bölümler vardır...

Ayet Bakara 62 açıktır...

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri/mükâfatları Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de." (Bakara, 2/62)

Bu ayeti kerimede açıktır... Lakin bu cennete girecek demek değildir...! En doğrusunu Allah c.c. bilir...

Rahman ve Rahim olan Allah'ın Adıyla

Al-i İmran
85. Kim İslâm'dan başka bir din ararsa ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette de zarar edenlerden olacaktır.

El Emin 05-07-2011 23:00

Sadakallahulazim..Amenna ve Saddakna..Eyvallah..
Mesele illa samanyolunu eleştirmekse adam akıllı bir şey bulsunlar.
Biz samanyolu dört dörtlüktür demiyoruz.Sonuçta kanalı yönetenler peygamber değil ki dört dörtlük olsun.
Elbetteki hataları yanlışları olacaktır.Lakin her şeyin bir adabı bir edebi vardır.
Telefon açılır düzgünce uyarılır dikkate alınmıyorsa nazikçe basın yoluyla uyarılır.

Kalkıpta saman tv mi ahır tv mi demekle kendini küçültmenin alemi yok..
Filmde ayetin hakikati söylenmiş kalkıp ayeti inkar etmeyede olayı çok farklı boyuta çekip vurmaya çalışmakta hoş değil.Mümin sıfatı değildir ve böyle arkasında büyük bir kitle olan dini bir önder buna dikkat etmesini bilmeli..

HaArP 05-07-2011 23:17

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

İsra suresi 53. ayet: Kullarıma söyle, sözün en güzelini söylesinler. Sonra şeytan aralarını bozar.

İntifada 05-07-2011 23:32

ne cübbelinin cemaatindenim ne gülenin...
o sözü edilen diziyi eleştirdimbende forumada taşımıştım konuyu ki zaten stv izlemiyorum...
ama cübbelinin sözüde acayip...
içkiyi bırak eroin kullan demek gibi bişey olmuş :)

ALmi´ 05-07-2011 23:36

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893569)
o sözü edilen diziyi eleştirdimbende forumada taşımıştım konuyu ki zaten stv izlemiyorum...

Hobaa.. :şaşkın:

Şimdi tartışma başlar işte.. Olaya nasıl bir bakış açısıyla baktın sen öyle..

El Emin 05-07-2011 23:39

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 893569)

Dayı merak ettim;
"Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri/mükâfatları Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de." (Bakara, 2/62)
Zilzal;
7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.

Eğer allahın ayetlerinde yanlışlık yoksa iyilik yapanda kötülük yapadan müslim veya gayri müslim allah katında alacak mükafatını bu yalan veya yanlış bir şey mi?Ki yanlışsa kurandaki ayetler onu söylüyor bir şey diyeceğim dilim varmıyor.:)

onurcan 05-07-2011 23:40

cübbeli biraz şovmenliği seviyor anlaşılan ağzından çıkanı kulağı duymuyor misali, bir tv yi karalayacağım diye bazı ayetleri unutuvermiş herhalde.. Allah iyilik yapanların iyiliklerini zayii etmez. ne yani şimdi başka dinlerde aynı Allah'a inanmıyormu? peygamber dönemindeki hadiseleri hatırlayalım..
şimdi ben buna şaklaban derim..o varsın dansöz izlesin.. bu kadar aşağılayıcı bir konuşmayı esefle karşıladım bir din adamı bunu söyleyemez..
ben şimsi buna cübbeli değilde (çüşşşeli ahmak hoca) desem yakışırmı bunun medyatik konuşmalarını izleyeceğinize ...........bunu işleyin desem olurmu?
önce konuşacağın kelimeleri tartacaksın rahmetli Erbakan hocanın bir sözü var kırk ölçecek bir biçeceksin.. sonra konuşacaksın..

depare 05-07-2011 23:40

"Kafirler yaptıkları iyi amellerin karşılığını Dünya da görecekler ahirette hiç bir faydası olmayacak.
"
Yazmıştım kaynaksız konuşmam bunu da işkembeden uydurmadım elbet..

Bu benim değil İbni Abbas'ın (r.a.) gürüşüdür.. hadis ve tefsir kaynağı versem uydurma denilerek işin içinden çıkılıyor onun için verme gereği duymadım..

Belki Bediüzzaman hazretlerin'in görüşü birilerini bağlayıcı kılabilir :)

"Müminler, genellikle günahlarının cezasını dünyada gördükleri sıkıntı ve musibetlerle çektikleri için dünya onlar için bir nevi cehennem, zindan ve hapis olur. Kâfirler ise, yaptıkları iyi işlerinin karşılığını kısmen dünyada-sağlık, sıhhat, nimetlerle-gördükleri için dünya onlar için bir nevi mükâfat yeri olan cennet gibi olur. Ayrıca, dünya –müminler için-cennete nispeten bir zindandır, kâfirler için de cehenneme nispeten bir cennet gibidir(bk. Bediüzzaman Said Nursi, Lemalar/ 10. Lemanın sonu).

Cehennemin tabakaları da yine günahlara göre belirlenir iyiliklere göre değil..

Tabi bazı istisnalar olmuştur Ebu Talib Peygamberimize (s.a.v) çok yardım ettiği için onun Cehennemde ki durumu farklıdır..

El Emin 05-07-2011 23:45

Allahın ayeti varken başka delile gerek yoktur.
Zira beddüizzamanda kısmen diyor tamamen demiyor.

All times are GMT +3. The time now is 03:00.