![]() |
Furkan Vakfı - Türkçe Olimpiyatları Konusunda Yorumu
Benim demek istediklerimi tam anlamıyla anlatmış alparslan hoca ... Allah razı olsun.. |
vallahi gündemi kaçırmıyor kuytul hoca :)
|
amaçla araç karıştırılınca tabi böyle yorumlar çıkıyor ortaya...
|
Bu adam KÜRT sanırım
:) İnsanlara Türkçeyi de öğretmek onlara TÜRKÇE dayatmak mı oluyormuş? Bu çocuklar zaten bu okullarda Türkçe de okutulduğunu bilerek geliyor Ama eleman fena bozulmuş.Gülen Hocaefendiyi de TÜRKÇÜ ilan ettiğine göre. Yazık çok avamca laflar.Devletin dayatmalarını da kendisine malzeme etmiş Cemaati mi eleştiriyor Devleti mi eleştiriyor belli değil Sanki cemaat dağlara yazmış NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünü Furkan senin de bu kafada olmana şaşırmadım Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Bu olimpiyatlar hem güzel dilimizin yaygınlaşmasına aracı hem dilimiz ile birlikte kültürümüzün de yaygınlaşması demek bu kültür islam ile bir olmuş bir kültür.Ve ülke insanının cemaate olan menfi propagandalara karşı kendisini ifade edebilmesi için aynı zaman da aracı. Yoksa bu Olimpiyatları hiçkimse din hizmeti olarak ilan etmedi.Cemaatin etkinliklerinden birisidir. Gülen hareketi küresl ve çok yönlü bir harekettir.İçinde dini milli unsurlar da mevcut manevi unsurlar da evresensel değerler de mevcut. |
Şu samimi hareketten rahatsız olanlar ve milliyetçilik olarak niteleyenler çok komikler gerçekten. =)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
GC hareketi engellenemez...:p
|
Alıntı:
Yoksa bu Olimpiyatları hiçkimse din hizmeti olarak ilan etmedi.Cemaatin etkinliklerinden birisidir. Gülen hareketi küresl ve çok yönlü bir harekettir.İçinde dini milli unsurlar da mevcut manevi unsurlar da evresensel değerler de mevcut" Şu kısım muhteşem bir açıklama...Güzeldi dostum...:) |
Alıntı:
Dünyada açılan Türk Okullarını Dağlarda yazılan Ne Mutlu Türküm Diyene sözü ile eleştirmeye çalışan bu sakallı amca kadar olamasak da SIĞLIK vardır biraz.Derune olamıyor Adam SANIYOR Kİ okullar açılınca herkes bir anda islama koşacak ve buraya bir karış sakalla ve kara çarşaflı öğrenciler akın edecek Haa bir kusurları daha var bu gelen çocukların,o da Türkçe konuşmaları! |
Afrikanın bilmem neresindeki çocuğa türkçe türkü öğretince noluyor benhur ?
google chrome bile çeviri yapabiliyorken :) |
Alıntı:
Bunun yerine türkçe olması veya dünyada en çok kullanılan dillerden biri olması kültürel ve ekonomik bir o kadar siyasi prestij kazandırması mı zorumuza gidecek..:) |
Alıntı:
|
neden sığlık olsun ?
afrikanın bilmem ne kasabasındaki insan türkçe konuşunca ne oluyor ? dibinde kerkükte bir sürü türkmen türkçe konuşuyor hangi derdine derman olabiliyor türkçe konuşmak ? |
Alıntı:
Cumhuriyetten daha eski Küresel ufku olmayanlarla bu meseleleri konuşmak abes iş Siz kendi işinizle hemhal olun |
Akıncı anladın mı Goçum...??? ;D
|
Alıntı:
küresellikle emperyalizmi birbirine karıştırmayalım... üstad necip fazılın cezayirli gazeteciye verdiği cevap aklıma geldi... |
Alıntı:
|
İstedikleri emperyalist faaliyeti , Türkçü faaliyeti yapmakta hürdürler.
Ama bunun başına sonuna İslam'ı getiremezler ... |
Alıntı:
hadi koçuma hee deyip geçelim Vay arap emperyalistler vay. İnsanların alfabesini bile arap alfabesine çevirmişler. 3 - 4 ay oldu Kırgızistan Başbakan'ı Türkiyeye gelmişti Orada bulunduğum için iyi biliyorum Başbakan'ın yardımcılarından ikisi TÜRK okulu mezunuydu Söze hacet yok koçuma |
Alıntı:
Ortasına,özüne,niyetine,amacına islamı getiriyoruz.. Bilmem anlatabildim mi =)? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
koçlu moçlu iyi gidiyorsun... |
Alıntı:
namahremlere şarkı söyletip göbek attırarak mı yapıyorsunuz bu işi güzel kardeşim :) |
Birkaç özel fotoğraf paylaşıcam
http://img388.yukle.tc/images/4362ne...2222222lo2.jpg http://img381.yukle.tc/images/8568yu...alarni0xb7.jpg Burası Kırgızistan Issık-Göl,KARAKOL şehri Çin'e 60 km uzaklık. Doğu Türkistan'a sınır İkinci fotoğrafdaki en arka sırada ki MAVİ MONTLU Beyaz şapkalı BAYAN Amerikalı misyoner. Biz bir çok kez onu davet ettik o da bizim yani Türklerin evine geldi. Misyonerler asyada genellikle köylerde ve yanlız yaşarlar Üniversitelerde köy okullarında ingilizce kursları açarak halka temas edip misyonerlik yapıyorlar. |
Alıntı:
oyşşş... çok etkilendim... |
Nedemek istiyorsun benhur insanlara islamı anlatmak için önce türkçemi öğretmek gerekiyor ?
|
Alıntı:
|
ooo furkancabakış gene amacına ulaşmış görünüyor :)
|
ne diyeyim kardeş ?
ciddi konuşsam bu seferde triplere girip ona buna laf söyleyemezsin diye konu kapatıyorsun... istersen yazdığına ciddi cevap vereyim... realiteden uzak bir laf söylemiş gülerce milleti gaza getirmekten başka birşey değil... birleşmiş milletlerin kurumsal yapısına dair bir bilgisi varsa insanın umrunda bile olmaz... değil 70 ülke 700 ülke türkçe konuşsa birleşmiş milletlerdeki daimi 5 ülke olmadan bi halta yaramıyor... veto yetkisi kimin elinde araştır... |
Alıntı:
Bu resimde ki Kalkpaksız Türkler'in hemen hemen hepsi ben hariç hala yurt dışındalar. Türkçe öğretmek kısmı mücevher dükkanında ki balonlarla çocukları eğlendirmekten ibaret,aslolan o mücevher dükkanında ki eşsiz kıymete sahip mücevherlerdir ki bunlar ahlak,temizlik,sadakat,barış.. Öğrencim Şaşa vardı,çocuğa 6 ay sadece temizlik ile ilgili konuşmak gereği duymuştum. Bunlar özel ve anlatılması çok gerekmeyen şeyler ama bu insanların bunca emeğinin de böyle hoyratça horlanmaya çalışılması cevabı hakediyor. |
Alıntı:
belli izlememişsin cevabı orada :) |
hele ki...
çoluk çocuğa türkçe öğretmek islama nasıl hizmettir? yoksa Kur'an-ı Kerim'i türkçemi okuyorsunuz siz? bırakın bu boş söylemleri... kendinizi bir nebze olsada haklı çıkarmak için islamı katmayın işin içine... iki tane velet türkçe konuştu bunun adı islama hizmet oldu... yersen... |
dini hizmetinize laf yok...
sizlerede lafım yok... nurcular şahit cemaat içindeki insanlara en ufak lafım yok... ama sizi yöneten insanların ve sizi temsil eden kurumların yaptıkları yetti arttı artık... |
Alıntı:
|
Alıntı:
eğer birleşmiş milletlere üye olarak kalacaksın kuralları budur 5 daimi üyesi vardır ve veto yetkileri vardır... bir takım biz öğrenilmiş çaresizliğe düşmek istemiyoruz birşeyler yapmak istiyoruz diyerek maça 12 kişi çıkabilirmi ? çıkamaz... Türkçeyi öğretsinler isteyene bir kötülüğü var demiyorum olimpiyatı neci diyorum bunu sanki büyük bir hizmetmiş gibi insanların gözüne sokmanın manası nedir diyorum... Kimseden türkçe sorulmayacak ahirette bende bir türküm ama açık söyleyeyim zerre heyecanlandırmıyor bu beni... içinde hiç bir dini motif yok bu işin... |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 04:24. |