Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   İşte Türkiye'nin en kalabalık cemaati ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=150142)

Hüdaverdi 06-22-2011 13:40

İşte Türkiye'nin en kalabalık cemaati !

Konsensus'un yaptığı ankete göre, Türkiye'de her 100 kişiden 6'sı cemaat üyesi. Fethullah Gülen cemaati ilk sırada.

Araştırma şirketi Konsensus'un "Türkiye Gündemi Mayıs 2011" anketinin en ilgi çekici bölümü 'cemaatler' başlığını taşıyor.

Konsensus bu çalışma için nüfusu temsil etme yeteneğine sahip 18 yaş üstü 1528 erkek 1472 kadın toplam 3 bin kişiyle yüz yüze görüştü.

Araştırma Türkiye genelindeki köy ve mahellelerden oluşan 375 yerleşim merkezinde gerçekleştirildi.

Konsensus seçim öncesi son anketinde 'Herhangi bir cemaate üye misiniz? diye sordu.

Ankete katılanların yüzde 93.8'i 'Hayır değilim' derken, 'Evet üyeyim' diyenlerin oranı yüzde 6.2 de kaldı

FETTULLAH GÜLEN CEMAATİ İLK SIRADA

Türkiye'de 375 yerleşim merkezinde yapılan araştırmaya göre, en çok mensubu olan yüzde 61.8'le Gülen Cemaati.

Süleymancılar ve Menzilciler yüzde 16.3'le ikinci ve üçüncü sırada bulunuyor.

Nakşibendiler yüzde 15.2, İsmailağacılar da yüzde 7.3'le en çok üyesi olan cemaatler arasında yer alıyor.

Aziz Mahmut Hüdai Cemaati yüzde 6.7

Yahyalı Cemaati, Alvarlı Efe Cemaati ve İskender Paşa Cemaati yüzde 3.4

Kırkıncı Hoca Cemaati yüzde 2.8

Işıkcılar Cemaati yüzde 2.2

Cerrahi cemaati ve Tebliğ Cemaati yüzde 1.7

Haydar Baş Cemaati yüzde 1.1

Kıbrıs Cemaati, Yavuz Selim Cemaati, Yeni Asyacılar, Hakikatçiler Cemaati, Hayrat Cemaati, Erenköy Cemaati yüzde 0.6

Diğer yüzde 3.9

EN ÇOK CEMAAT ÜYESİ DOĞU'DA

Peki Türkiye'de bölgelere göre cemaat üyeliği nasıl seyir izliyor? Batı'dan Doğu'ya doğru gittikçe Cemaat üyeliğinde artış gözleniyor. Batı'da cemaat üyeliği yüzde 5.2 iken bu oran Doğu'da 10.2 ye yükseliyor.

CEMAATE ÜYE OLANLARIN ORANI 6.2

Halkın nabzını tutan Konsensus ankete katılanlara göre 'Herhangi bir cemaate üye misiniz?' sorusuna 'Üyeyim'diyenlerin oranı yüzde 6.2.

EN ÇOK CEMAAT MENSUBU HANGİ PARTİDE?

Araştırmada parti üyelerinin seçmenlerine göre dağılımı da yer aldı Buna göre en yüksek cemaat üyeliği Ak Parti'den çıktı.

Ak Parti yüzde 9

MHP yüzde 4.5

BDP yüzde 1.9

CHP yüzde 1.3

Diğer yüzde 11.4

internethaber/habertürk

cartman 06-22-2011 14:24

işin ilginç tarafı % 93.8'i değilim demiş bu şimdi türkiyede cemaatlerin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor.Laikler için umut verici bi haber :)

_Ednâ_ 06-22-2011 14:31

bu rakam bana hiç sağlıklı gelmedi... %93,8

cartman 06-22-2011 14:32

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905487)
bu rakam bana hiç sağlıklı gelmedi... %93,8

bence nurcular soylememıslerdır ;D

İntifada 06-22-2011 14:35

O yüzde 93 un büyük oranı cemaatcidir ama tedbir gereği söylemeye tırsmışlardır...

anticehape1 06-22-2011 14:44

nurcu diye bir cemaat yoktur...nurculuk cemaatini SAİT NURSİ Hazretleri başlatmıştır.Ancak suan nurcular yazıcılar okuyucular diye değişmişlerdir....Bu gruplarda kendi aralarındada ayrılmışlardır...Şahsen ben hepsinin evinde kaldım bağlantılarım çok ayıptır söylemesi

_Ednâ_ 06-22-2011 14:47

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905488)
bence nurcular soylememıslerdır ;D

olabilir evet :) tedbiren...

İntifada 06-22-2011 15:05

hiç gayrimüslime denk gelmemeleride ayrı bi olay...

EZEL 06-22-2011 15:09

Ben daha reel hayatımda bir tane bile Nurcu ile tanışmamışken bu yandaş gazetenin palavra haberine inanacağımı beklemesinler :)) Nur cemaati tasını tarağını toplasan ilk 3'e giremez

Menzil , ismailağa süleymancılar açık ara ilk 3 tür Nur cemaati olsa olsa olsa hangi cemaat basın işlerinde 1 numara sorusunda 1. çıkar .

_Ednâ_ 06-22-2011 15:10

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905538)
Ben daha reel hayatımda bir tane bile Nurcu ile tanışmamışken bu yandaş gazetenin palavra haberine inanacağımı beklemesinler :)) Nur cemaati tasını tarağını toplasan ilk 3'e giremez

Menzil , ismailağa süleymancılar açık ara ilk 3 tür Nur cemaati olsa olsa olsa hangi cemaat basın işlerinde 1 numara sorusunda 1. çıkar .

hiç nur cemaatinden birine rastlamadığınız belli oluyor :)

EZEL 06-22-2011 15:13

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905543)
hiç nur cemaatinden birine rastlamadığınız belli oluyor :)

Kocaeli ekonomik açıdan iyi bir yer olduğundandır herhalde ..

El Emin 06-22-2011 15:13

Ezel şaka mısın ? :) Yok bak harbi harbi sordum onu...

İntifada 06-22-2011 15:15

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905538)

yok yok...
nurcular kalablıktır...
hele yeni nesilde dersaneler,özel okullar yüzünden girip çıkmayan kalmadı nurcuların evlerine...
farklı bir sonuç beklemiyordum açıkçası...
süleymancılarda kalabalık tabi ki...
ama konrtolsüz büyüyorlar standart yakalamada zorlanıyorlar ve marjinal faydaları düşüyor diyebiliriz...

_Ednâ_ 06-22-2011 15:15

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905550)

bunun bir etken olduğunu sanmıyorum..
ekonomik açıdan iyi olan çok fazla insan var nur cemaatinde..

İntifada 06-22-2011 15:16

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905550)

he başkan bırak karşılaşmada...
ben seni daha güzel insanlarla tanıştırırım :)
nurcuları netcen :)

EZEL 06-22-2011 15:17

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905557)

yok yok...
nurcular kalablıktır...
hele yeni nesilde dersaneler,özel okullar yüzünden girip çıkmayan kalmadı nurcuların evlerine...
farklı bir sonuç beklemiyordum açıkçası...
süleymancılarda kalabalık tabi ki...
ama konrtolsüz büyüyorlar standart yakalamada zorlanıyorlar ve marjinal faydaları düşüyor diyebiliriz...

Süleymancılardan hiç haz etmem ama kalabalıklar ..

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905559)
bunun bir etken olduğunu sanmıyorum..
ekonomik açıdan iyi olan çok fazla insan var nur cemaatinde..

Vardır . Bu arada reelde bir tane tanıştım Nur cu ile Erzurumdan Kocaeliye tayin olmuş hemşire arkadaşın tekiydi .

_Ednâ_ 06-22-2011 15:18

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905560)

he başkan bırak karşılaşmada...
ben seni daha güzel insanlarla tanıştırırım :)
nurcuları netcen :)

:) kaç beğeni vercen ona göre gelir :)

cartman 06-22-2011 15:18

süleymancılar birbirini daha iyi tutuyor bence nurcular yerine tercih edilebilir :)

İntifada 06-22-2011 15:19

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905566)
süleymancılar birbirini daha iyi tutuyor bence nurcular yerine tercih edilebilir :)

onlarında abuk subuk işleri var muhterem :)

_Ednâ_ 06-22-2011 15:20

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905566)

hangi cemaat olursa olsun, nur cemaainten biride olsa, Süleyman cemaatinde bir geçmişlerinin olması çok büyük bir artıdır kesinlikle...

İntifada 06-22-2011 15:20

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905561)
Süleymancılardan hiç haz etmem ama kalabalıklar ..

Vardır . Bu arada reelde bir tane tanıştım Nur cu ile Erzurumdan Kocaeliye tayin olmuş hemşire arkadaşın tekiydi .

;D;D;D;D;D

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905564)
:) kaç beğeni vercen ona göre gelir :)

istediği beğeni olsun sırf 101 bende var yobaz tayfayı zorlasam 1000 i buluruz :)

anticehape1 06-22-2011 15:21

nur cemaatini bir olarak düşünmeyin hepsinin birbiriyle alakası yok....

cartman 06-22-2011 15:21

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905568)
onlarında abuk subuk işleri var muhterem :)

olur o kadar yoksa cemaate girilmez :)

_Ednâ_ 06-22-2011 15:22

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905571)
istediği beğeni olsun sırf 101 bende var yobaz tayfayı zorlasam 1000 i buluruz :)

yobaz tayfaya gerek yok tek başınıza iktidarsınız sayın akıncı (rüşvette) :)

cartman 06-22-2011 15:23

Kişilere takılıp kalırsanız hiçbir cemaate giremezsiniz soyleyım

EZEL 06-22-2011 15:23

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905551)
Ezel şaka mısın ? :) Yok bak harbi harbi sordum onu...

Konu açmak fikirlerini beyan etmek şaka mı oluyor benim söylediklerim Diyarbakırdan şaka gelebilir Kocaelinden bakılınca şaka değil El Emin

İntifada 06-22-2011 15:24

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905576)
olur o kadar yoksa cemaate girilmez :)

adamlar borsacı ya :)

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905578)
yobaz tayfaya gerek yok tek başınıza iktidarsınız sayın akıncı (rüşvette) :)

teşvik primi o bi kere...

anticehape1 06-22-2011 15:26

bir beğeni için düşüncesini satan adam........

El Emin 06-22-2011 15:28

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905580)
Konu açmak fikirlerini beyan etmek şaka mı oluyor benim söylediklerim Diyarbakırdan şaka gelebilir Kocaelinden bakılınca şaka değil El Emin

:) Hah ayağını bastın kaldırma!

Bende onu diyorum sana sen koca türkiyeyi bir kocaeliden ibaret mi sayıyorsun?
Kocaelide olan manzarayı tüm ülkede var zannediyorsun galiba..

Evet cemaatin basın alanında gücü var ama dikkat edersen haberi yayınlayan haber kaynağı ,habertürk :) yani kalkıp oradan cemaate bağlamak ilginç olmuş...

En azından kocaelide nurcu görmek istiyorsan furkancabakıştan rica edeyim seni götürsün tanıştırsın :) gözün gönlün nurcu görmüş olur :)

EZEL 06-22-2011 15:30

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905587)

:) Hah ayağını bastın kaldırma!

Bende onu diyorum sana sen koca türkiyeyi bir kocaeliden ibaret mi sayıyorsun?
Kocaelide olan manzarayı tüm ülkede var zannediyorsun galiba..

Evet cemaatin basın alanında gücü var ama dikkat edersen haberi yayınlayan haber kaynağı ,habertürk :) yani kalkıp oradan cemaate bağlamak ilginç olmuş...

En azından kocaelide nurcu görmek istiyorsan furkancabakıştan rica edeyim seni götürsün tanıştırsın :) gözün gönlün nurcu görmüş olur :)

Ben bu yaşıma kadar denk gelmediysem suç benimmi ? Husisi gittikden sonra hemde Kocaeli gibi bir yerde bana o cemaatin Türkiyenin en büyük bir cemaait masalını kimse yutturamaz

anticehape1 06-22-2011 15:50

ya bu cemaat olayı nedir?dün gece açılan yiğit bulut konusunda 150ye yakın yorum 600 kere tıklanma oldu..sinan çetindede 200 kere tıklanıp 70 yorum aldı...Buda efsane olacak yakında

_Ednâ_ 06-22-2011 15:56

Alıntı:

anticehape1 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905612)
ya bu cemaat olayı nedir?dün gece açılan yiğit bulut konusunda 150ye yakın yorum 600 kere tıklanma oldu..sinan çetindede 200 kere tıklanıp 70 yorum aldı...Buda efsane olacak yakında

kardeş bu konudaki kızışma ak parti chp arasında bile göremezsin :)

anticehape1 06-22-2011 15:57

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905619)

ya bir ara planım var forumdan 10 kişi aynı anda musait bir saatte chplilere,cCc lilere saldırı yapmak istiyorum

EZEL 06-22-2011 15:58

Alıntı:

anticehape1 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905621)
ya bir ara planım var forumdan 10 kişi aynı anda musait bir saatte chplilere,cCc lilere saldırı yapmak istiyorum

Emrinize amadeyim :saygılar:

İntifada 06-22-2011 15:59

Alıntı:

chpli varda biz lafmı söylemedik ;D

El Emin 06-22-2011 15:59

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905588)
Ben bu yaşıma kadar denk gelmediysem suç benimmi ? Husisi gittikden sonra hemde Kocaeli gibi bir yerde bana o cemaatin Türkiyenin en büyük bir cemaait masalını kimse yutturamaz

Dostum bende onu söylüyorum bu yaşına kadar denk gelmediysen bu o cemaatinde suçu değildir bu o cemaatin yok olduğunuda göstermez...Böyle düz mantıkla yaklaşman abesle iştigal çok ironik bir tutumdur..

Can ezel , sen gözünü kapattın diye ne gökyüzü yok olur nede güneş...
Ha sana gözünü açıpta illa güneşe bakta gör demiyorum ama ışıkları ,yansımlarını görmek kuvvetle muhtemeldir...
Ha illa gözümü kapatıyorum mu diyorsun ,işte sadece kendine karanlık bir ortam üretirsin sadece kendinden ibaret kalır eylemin...

İntifada 06-22-2011 16:00

Alıntı:

anticehape1 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905621)

10 kişe gerek yok...
chp foruma tek yetiyorum çok basit forum kimse yok...
bi dayı mücadele veriyor laf yetiştiremiyor sonra ban atıyor :)

CcC lilerde cemaatin iti diyerek banlıyor beni :)
nurcu damgası yiyom orada

anticehape1 06-22-2011 16:03

yoğun olan bir forum sitesi ver hangi partinin olduğu fark etmez akp dışında

EZEL 06-22-2011 16:03

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905627)

Dostum bende onu söylüyorum bu yaşına kadar denk gelmediysen bu o cemaatinde suçu değildir bu o cemaatin yok olduğunuda göstermez...Böyle düz mantıkla yaklaşman abesle iştigal çok ironik bir tutumdur..

Can ezel , sen gözünü kapattın diye ne gökyüzü yok olur nede güneş...
Ha sana gözünü açıpta illa güneşe bakta gör demiyorum ama ışıkları ,yansımlarını görmek kuvvetle muhtemeldir...
Ha illa gözümü kapatıyorum mu diyorsun ,işte sadece kendine karanlık bir ortam üretirsin sadece kendinden ibaret kalır eylemin...

Belkide benim gözümde sorun yokturda güneşin ışığında bir sorun vardır gözümde sorun olsa Süleymancıları , Menzilcileri , İsmail ağa cemaatinide göremem diye düşünüyorum :karasız:

Alıntı:

Sinan Çetin'den Fethullah Gülen'e teşekkür... konusunu açmışsınız AK Parti forumunda bu tarz konuları açtıkca bu tartışmalar olur bazen bende kızıp bu tarz konular açıyorum neyse kördüğüm bir konu .

El Emin 06-22-2011 16:05

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 905635)
Belkide benim gözümde sorunyokturda güneşin ışığında bir sorun vardır gözümde sorun olsa Süleymancıları , Menzilcileri , İsmail ağa cemaatinide göremem diye düşünüyorum :karasız:

Işıkta sorun olsaydı bu kadar insan görmezdi...
İlla sorun sizde mi diyorsun ? Eyvallah der ,gayri ihtiyari bir tebessüm çakar yoluma bakarım :)

Bu kadar insan görüyorda sen görmüyorsun ,,,Tamam kardeş tamam bu kadar insan paranoyak ve şizofren şahsiyetler böyle hayal ürünü bunlar sende he de geç :)

All times are GMT +3. The time now is 04:56.