![]() |
İşte Türkiye'nin en kalabalık cemaati !
Konsensus'un yaptığı ankete göre, Türkiye'de her 100 kişiden 6'sı cemaat üyesi. Fethullah Gülen cemaati ilk sırada.
Araştırma şirketi Konsensus'un "Türkiye Gündemi Mayıs 2011" anketinin en ilgi çekici bölümü 'cemaatler' başlığını taşıyor. Konsensus bu çalışma için nüfusu temsil etme yeteneğine sahip 18 yaş üstü 1528 erkek 1472 kadın toplam 3 bin kişiyle yüz yüze görüştü. Araştırma Türkiye genelindeki köy ve mahellelerden oluşan 375 yerleşim merkezinde gerçekleştirildi. Konsensus seçim öncesi son anketinde 'Herhangi bir cemaate üye misiniz? diye sordu. Ankete katılanların yüzde 93.8'i 'Hayır değilim' derken, 'Evet üyeyim' diyenlerin oranı yüzde 6.2 de kaldı FETTULLAH GÜLEN CEMAATİ İLK SIRADA Türkiye'de 375 yerleşim merkezinde yapılan araştırmaya göre, en çok mensubu olan yüzde 61.8'le Gülen Cemaati. Süleymancılar ve Menzilciler yüzde 16.3'le ikinci ve üçüncü sırada bulunuyor. Nakşibendiler yüzde 15.2, İsmailağacılar da yüzde 7.3'le en çok üyesi olan cemaatler arasında yer alıyor. Aziz Mahmut Hüdai Cemaati yüzde 6.7 Yahyalı Cemaati, Alvarlı Efe Cemaati ve İskender Paşa Cemaati yüzde 3.4 Kırkıncı Hoca Cemaati yüzde 2.8 Işıkcılar Cemaati yüzde 2.2 Cerrahi cemaati ve Tebliğ Cemaati yüzde 1.7 Haydar Baş Cemaati yüzde 1.1 Kıbrıs Cemaati, Yavuz Selim Cemaati, Yeni Asyacılar, Hakikatçiler Cemaati, Hayrat Cemaati, Erenköy Cemaati yüzde 0.6 Diğer yüzde 3.9 EN ÇOK CEMAAT ÜYESİ DOĞU'DA Peki Türkiye'de bölgelere göre cemaat üyeliği nasıl seyir izliyor? Batı'dan Doğu'ya doğru gittikçe Cemaat üyeliğinde artış gözleniyor. Batı'da cemaat üyeliği yüzde 5.2 iken bu oran Doğu'da 10.2 ye yükseliyor. CEMAATE ÜYE OLANLARIN ORANI 6.2 Halkın nabzını tutan Konsensus ankete katılanlara göre 'Herhangi bir cemaate üye misiniz?' sorusuna 'Üyeyim'diyenlerin oranı yüzde 6.2. EN ÇOK CEMAAT MENSUBU HANGİ PARTİDE? Araştırmada parti üyelerinin seçmenlerine göre dağılımı da yer aldı Buna göre en yüksek cemaat üyeliği Ak Parti'den çıktı. Ak Parti yüzde 9 MHP yüzde 4.5 BDP yüzde 1.9 CHP yüzde 1.3 Diğer yüzde 11.4 internethaber/habertürk |
işin ilginç tarafı % 93.8'i değilim demiş bu şimdi türkiyede cemaatlerin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor.Laikler için umut verici bi haber :)
|
bu rakam bana hiç sağlıklı gelmedi... %93,8
|
Alıntı:
|
O yüzde 93 un büyük oranı cemaatcidir ama tedbir gereği söylemeye tırsmışlardır...
|
nurcu diye bir cemaat yoktur...nurculuk cemaatini SAİT NURSİ Hazretleri başlatmıştır.Ancak suan nurcular yazıcılar okuyucular diye değişmişlerdir....Bu gruplarda kendi aralarındada ayrılmışlardır...Şahsen ben hepsinin evinde kaldım bağlantılarım çok ayıptır söylemesi
|
Alıntı:
|
hiç gayrimüslime denk gelmemeleride ayrı bi olay...
|
Ben daha reel hayatımda bir tane bile Nurcu ile tanışmamışken bu yandaş gazetenin palavra haberine inanacağımı beklemesinler :)) Nur cemaati tasını tarağını toplasan ilk 3'e giremez
Menzil , ismailağa süleymancılar açık ara ilk 3 tür Nur cemaati olsa olsa olsa hangi cemaat basın işlerinde 1 numara sorusunda 1. çıkar . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ezel şaka mısın ? :) Yok bak harbi harbi sordum onu...
|
Alıntı:
yok yok... nurcular kalablıktır... hele yeni nesilde dersaneler,özel okullar yüzünden girip çıkmayan kalmadı nurcuların evlerine... farklı bir sonuç beklemiyordum açıkçası... süleymancılarda kalabalık tabi ki... ama konrtolsüz büyüyorlar standart yakalamada zorlanıyorlar ve marjinal faydaları düşüyor diyebiliriz... |
Alıntı:
ekonomik açıdan iyi olan çok fazla insan var nur cemaatinde.. |
Alıntı:
ben seni daha güzel insanlarla tanıştırırım :) nurcuları netcen :) |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
süleymancılar birbirini daha iyi tutuyor bence nurcular yerine tercih edilebilir :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
nur cemaatini bir olarak düşünmeyin hepsinin birbiriyle alakası yok....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kişilere takılıp kalırsanız hiçbir cemaate giremezsiniz soyleyım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
bir beğeni için düşüncesini satan adam........
|
Alıntı:
Bende onu diyorum sana sen koca türkiyeyi bir kocaeliden ibaret mi sayıyorsun? Kocaelide olan manzarayı tüm ülkede var zannediyorsun galiba.. Evet cemaatin basın alanında gücü var ama dikkat edersen haberi yayınlayan haber kaynağı ,habertürk :) yani kalkıp oradan cemaate bağlamak ilginç olmuş... En azından kocaelide nurcu görmek istiyorsan furkancabakıştan rica edeyim seni götürsün tanıştırsın :) gözün gönlün nurcu görmüş olur :) |
Alıntı:
|
ya bu cemaat olayı nedir?dün gece açılan yiğit bulut konusunda 150ye yakın yorum 600 kere tıklanma oldu..sinan çetindede 200 kere tıklanıp 70 yorum aldı...Buda efsane olacak yakında
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Can ezel , sen gözünü kapattın diye ne gökyüzü yok olur nede güneş... Ha sana gözünü açıpta illa güneşe bakta gör demiyorum ama ışıkları ,yansımlarını görmek kuvvetle muhtemeldir... Ha illa gözümü kapatıyorum mu diyorsun ,işte sadece kendine karanlık bir ortam üretirsin sadece kendinden ibaret kalır eylemin... |
Alıntı:
chp foruma tek yetiyorum çok basit forum kimse yok... bi dayı mücadele veriyor laf yetiştiremiyor sonra ban atıyor :) CcC lilerde cemaatin iti diyerek banlıyor beni :) nurcu damgası yiyom orada |
yoğun olan bir forum sitesi ver hangi partinin olduğu fark etmez akp dışında
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
İlla sorun sizde mi diyorsun ? Eyvallah der ,gayri ihtiyari bir tebessüm çakar yoluma bakarım :) Bu kadar insan görüyorda sen görmüyorsun ,,,Tamam kardeş tamam bu kadar insan paranoyak ve şizofren şahsiyetler böyle hayal ürünü bunlar sende he de geç :) |
All times are GMT +3. The time now is 04:56. |