![]() |
Bediüzzaman, Erbakan ve Gülen adına üniversite kurulmalı
http://www.burokrathaber.com/content...fa_kamalak.jpg
9. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan yabancı öğrenciler, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Mustafa Kamalak, Bediüzzaman Sait Nursi, merhum Necmettin Erbakan ve Fethullah Gülen Hocaefendi'nin günümüzde anlaşılmadığını belirtti. Kamalak bu kişilerden özür dilenerek, adlarına üniversitelerin kurulması gerektiğini ifade etti. 9.Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan öğrencilerin bugünkü son durağı Saadet Partisi Genel Merkezi oldu. Olimpiyat öğrencilerini kabul eden Genel Başkan Mustafa Kamalak, günümüzde üç önemli ismin değerinin anlaşılmadığını söyledi. Bu kişilerin Bediüzzaman, merhum Necmettin Erbakan ve Fethullah Gülen Hocaefendi olduğunu kaydeden Kamalak, bu kişilerden özür dilenerek adlarına üniversitelerin kurulması gerektiğini dile getirdi. Kamalak, Türkçe Olimpiyatları için öğrencilerin Türkiye'ye getirilmesinde ve yetiştirilmesinde emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. Olimpiyat çocukları, ziyarette şarkılar söyleyip, şiirler okudu. Çocukların çeşitli hediyeler sunduğu SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak da öğrencilere, işlemeli tabak hediye etti. |
neden olmasin hepside Topluma faydasi olmus, toplum önderlerinden..
|
erbakan olabilir...
|
maşallah çok sevindim bu ziyarete :)
Allah razı olsun Kamalak... |
Hadi en baştan :)
|
süper demiş konyaya erbakan erzuruma gülen istanbula b.s. Nursi ünisi açılsın :)
|
Ne kadar tartışılsada hayatını ümmete ve islama adamış üç isim..
Muhteşem fikir.. |
o degilde bence rize ünv sinin ismi Receb Tayyib Erdogan ünv si olarak degistirilmelidir..
özal, demirel ve menderes adina varda basbakanimiz adina neden olmasin.. |
Bence güzel fikir neden olmasın ..unıversitelerin isimleri de artık degismeli bolgelerın ısmıyle ıllerın ısmıyle acılan unıversiteler bir anlam ifade etmiyor ..Abdulhamid han kanuni sultan suleyman bediüzzaman ismiyle kurulacak üniversiteler olmalı ve gerekirse isimleri de degistirelim tarihimize sahip cıkalım
|
yavaş irticayı hortlatacaksınız :)
|
ben inönü,atatürk,celal bayar,süleyman demirel gibi isimlerin üniversitelere isim olmamasını istediğime göre başkalarıda bu isimleri isim oalrak görmek istemez...
kendimize yapılınca rahatsız olduğumuz dayatmaları başkalarına yapamayız... hadi erbakan hoca neyse sonuçta başbakanlık yapmış bir yönetici... diğerlerini hangi hakla koyacağız ? nurcuların paraları var kursunlar koysunlar adının fethullah gülen üniversitesi... devleti bu işe karışmasın... |
İbrahim Ethem Yüksel Üniversitesi'de kurulmalı panpalar...
|
Alıntı:
hayırdır erbakan hocanın torpili ne onu herkes gormek ıstıyecek mı ? o zaman senın ıstedıklerını koymak lazım..ayrıca burda senın benım ısteyıp ıstememem meselesi degil tarihimizde ızı olan ısımlerın olması..nihayetinde hepsinin sevenıyle sevmeyenıyle bu millete hizmeti var.senın sevmedıklerın olduguna gore sevdıklerınde olacak ki bu ulkede huzur olsun |
Alıntı:
örn: ibrahim çeçen üniversitesi |
valla bence hepsi olur :)
|
Alıntı:
bence hiç biri olmasın... memleketin ismi olsun yada ne bileyim bir şairin bir sporcunun adı bi tarihi bireyin adı olsun... süleyman demirel üniversitesi ne kadar itici geliyorsa bana başkası içinde fethullah gülen üniversitesi ismi o kadar itici gelecektir... he diyorsanız ki bunalr yapıldı ben bunu yapan mantığada sözümü söylüyorum... onların iktidar ellerindeyken bizlere dayattıklarını biz iktidar elimizde diye onalra dayatamayız... erbakan hocanın torpili başbakanlık yapmış olması... aralarından illa yapılacaksa erbakan üniversitesi uygun olabilir çünkü başbakanlık yapmıştır... Alıntı:
adam parasını vermiş yaptırmış demek ki... |
Alıntı:
o istemediğimiz üni isimleri silinmeyecekse, hep devam edecekse, bence istediklerimizin yapılmaya hakkı vardır. |
Necmettin Erbakan için olabilir diğerlerinin adlarına üniversite açacak kadar topluma faydası dokunan kişiler olduğunu düşünmüyorum ama hevesleri varsa cemaat parası ile özel üniversite kursun kendileri .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
heves demeyelimde ona :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
said nursi hz.leri doğu cephesinde halkı ve talebelerini örgütleyip istiklal savaşında savaşmıştır.. En azından bu olay dahi onu bir sütçü imam kadar değerli yapar.. Şayet o şahasın adı veriliyorsa bir okula said nursinin ki hay hay verilmelidir..:) Ha daha nicelerini sıralardım amma; anlayana sivri sinek saz,anlayana davul zurna az derler :) birde lafın çoğu deliye denilir derler..Saygıya icaben kısa tuttum :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bana görede inönü gibi bir şahsiyetin ismine üniversite yapmakta hiç düşmez... |
Alıntı:
nezaketen böyle birşey yapılmaz,Hocaefendi müsade etmez, neyden korkupta cesaret edemesin :) |
Alıntı:
heh... işte bunu diyorum tam olarak... biz nasıl ki inönüden rahatsızsak saidi nursi isminede tahammülü olmayan insanlar var... devlet dayatmamalı böyle birşeyi... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ülkenin yarısı ismet inönüyüde nasıl görüyor benden iyi biliyorsun.. Dostum tribünlere oynanılmasından nefret ederim :) şayet illa bir konuda benimle konuşacaksan baş göz üstüne ama sağ sol çizme gözünü seveyim... Sen halka bir yararı olmamıştır dedin bende adına üniversite açılan sütçü imamdan daha çok savaşta faydaları olmuştur bizatihi kendisi birlik kurmuştur dedim varsa bu konuda görüşün veya sözün söyle yoksa vesselam! |
Alıntı:
|
Alıntı:
yoksa 20 yıl sonra iktidara başka bir güç gelir ve bizi bülent ecevit,deniz baykal,kemal kılıçdaroğlu üniversitelerinde okutabilir... |
Alıntı:
|
Alıntı:
yahu kimse dayatma filan yapmıyorki ben illa yapılsın diye birşeyde demiyorum. yapılabilirmi evet yapılabilir, inönü gibi ismini bile duymaya tahammül edemediğim o şahsiyet adına açılmışsa, açılabilir diyorum. kimse devlete bu konuda bi dayatma yapmaz bu bence 'ayıp' olur zaten. yapacaksa kendisi bunu düşünüp karar verip yapar. biz burda olabilitesini konuşuyoruz. |
Alıntı:
Erbakanı nasıl gördüklerinimi ? Devlet Bahçelinin Erbakan için dediklerine bak Birde Fetullah Gülen için dediklerine bak Burda çıkış yolu olarak kendine Erbakan vefat etti diyebilirsin Saidi Nurside vefat etti ama hala hain diyorlar ;;) Bu gün Erbakan için üniversite açılsın mı diye refarandum yapılsa % 80 evet çıkar Fetulah Gülen için diğer için % 20-30 çıkarsa öpde başının üstüne koy :karasız: Benimle tartışırken istediğin yere tirübünede oynayabilirsin ama emin sol sonunda sahnede düşmek var :)) |
Alıntı:
bizim için inönü neyse, 50 yıl sonraki gençlik için baykal kılıçdaroğluda odur... |
Alıntı:
atatürk,inönü,demirel,bayar falan filan... ama eğer bu şartlar böyle sürecek deniliyorsa bu isimler arasında olabilecek tek isim erbakandır çünkü diğerleri gibi devlet yöneticiliği yapmıştır kılıfında bu isim verilebilir... sen fethullah güleni üniversiteye isim yaparsan admada gelir aziz nesini yapar... sen saidi nursiyi yaparsan adam kel aliyi yapar... bu böyle gider... |
Alıntı:
Ona göre mi yapıyoruz..:) Klavuzu karga olanın burnu boktan çıkmaz derler aman dikkat diyeyim..:) Mhpnin kurucusu sayın türkeşte gülen hakkında iyi şeyler derdi ama erbakan hakkında demezdi o ne olacak :) :) Dostum ismet inönüyede hala diktatör diyorlar , erbakanada hala yobaz siyasetten anlamayan şahıs diyorlar :) Zaten beni düşürecek rakip olarak görüyorsan sen burada tartışmak değil sidik yarıştırma derdindesin ..Tribüne oynamayı ise açık söyleyeyim erkekliğin şiarına yakıştırmam..Bu arada nice düşüreceğim diyenleri gördük ama sadece güle güle öldük ;D |
All times are GMT +3. The time now is 08:19. |