![]() |
Tatlandırıcılar masum mu?
http://www.gidatarim.com/resim.aspx?....jpg&border=-1
Tatlandırıcılar masum mu? Diyet yapanların en büyük yanlışı şeker yerine tatlandırıcı kullanmak. Sağlıklı beslenenlerin içeceklerine tatlandırıcı eklemesine gerek yok. Tatlandırıcı adı üzerinde sadece tat veren demek. Tat veren bir besini orta düzeyde veya az kullanmak sağlık açısından zararlı hiç değil. Ancak hangi durumlarda onu iyice kestirmek gerekir.eğer sağlıklı bir bireyseniz tatlandırıcı kullanmanıza hiç gerek yok. Şişmanlık probleminiz varsa ve kilo vermek istiyorsanız bu sadece tatlandırıcı ile çözülebilecek bir sorun olmadığı için şeker yerine çayları tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal kullanmak hem doğal hem de çok kalori sağlamaz. Fazla tatlandırıcı kullanmakta kan şekeri üzerinde olumsuz etki yaratır. Bu nedenle az kullanmak en doğrusu. Tatlandırıcıların yaptığı etkiler şöyle: İçeriğini bilmeden kullanmayın 1. Sakarin: Çay şekerinden 300-400 kat fazla tatlıdır. Epitel dokuda yapısal değişikliklere neden oluyor. Gebelikte bebeğe geçip birikme yaptığı için kullanımı yasaktır. 2. Aspartam: Çay şekerinden 180 kat fazla tatlı olduğu için düşük dozda kullanımın enerji verimine katkısı olmaz. 50 mg/kg/gün güvenilir aspartam kullanma dozajıdır. 3. Sorbitol: Şeker alkolüdür. Doğal olarak sebze ve meyvelerde bulunur. Günde 30 gramdan fazla alımı hazımsızlık, ve ishale neden olabilir. Şeker hastalarında kan şekerinin hızla yükselmesine neden olur. 4. Maltitol: Kristal yapıda bir şeker alkolüdür. Şekersiz çikolata ve çiklet yapımında diş çürüklerini önlemek için kullanılır. 5. Erititol:sağlık üzerinde sorun yaratmaz.Düşük kalorili tatlandırıcıdır. Kolay emilir ve metabolize olmadan idrarla atılır. 6. Laktitol: Bir başka şeker alkolüdür. Besin endüstrisinde çiklet yapımında kullanılır.gıdatarım.com. |
5 şeker en ideali :)
|
Yazılardan bişey anlamadım ama kullanmıyorum.3'ü 1 aradalarda var ise kullanmış oluyorum.
Önemsiz :p 5 konur mu :S 1 yeterli. |
valla bende bişey anlamadımda 2 şeker atıyorum çaya sorun varmı ? ;D
|
Alıntı:
|
bişey anlamyan arkadaşlarım normal şeker değil bu tatlandırıcı kullanıyorlarya şeker den daha masum kalori olarak vb.. sebeblerler. onun yanlış olduğunu anlatıyor:evet:şekere devam tatlandırıcıya gerek yok problem yok ;D
|
Direk bunu yazsaydın keşke :p
Tat vermiyor zaten onlar. |
bu zımbırtıdan cafe crownda nescafede falan varmı ?
|
Alıntı:
|
Hani kaloriyi yükseltiyordu ?
|
5 abartıda çay içiyorsam çay bardağına 2-3 şeker atarım
Ama şeker atmayı bırakan herkes diyorki çayın tadını böyle daha iyi alıyorum... |
Alıntı:
|
İyi de kahve baş döndürmüyor ki,içmediğim zaman baş ağrısı yapıyor bende :S
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Koca bir bardak al dibine çok az kaynar su dök az ama sonra nescafeyi boşalt biraz karıştır sonra dök kolayı üstüne kahve 2 paket olursa daha fena... |
adı üstünde tatlandırıcı yani light gibi zararsızdır..
ama ben normal şekersiz içemiyorum... bazen şekerimi düşürüyorlar... |
Yok hacı daha neler kusarım içemem o şekilde herşeyin sadesi güzel :güzel:
|
bu kız yakında bizim sağlığımızı bozacak;D
|
Alıntı:
|
yok bu kadararaştırma ile sen sağlıklı yaşayabiliyormusun?
onuda merak ediyorum.... |
hiç sorma herşeyi yasakladı hanım abla ;D
|
yav hiç kafama takmıyorum hüda...
birşeyi caım istiyorsa bakmam yerim onu.. aklımda kalacağına midemde kalsın;D bu yaşına kadar et yememiş bir insanında önerilerini görmemezlikten gelirim;D et yemeyen adam boşa yaşayan adamdır;D hayattan zevk almayan insandır;D merve bacı gel bu akşam senin onuruna yakalım mangalı;D |
Onu bunu bilmem özellikle çaya atılan şeker çaya yapılan bir haksızlıktır, bre muhteremler çayın tadı şekersiz alınır ancak gerisi yalan :)
|
Dumansız sigara olmaz,köpüksüz bira olmaz,şekersiz çay olmaz,geceler kahvesiz hiç olmaz :;D Yarsız dünya da olmaz.
|
Alıntı:
|
İçimden okudum ;ı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 kuruşluk çay keyfimiz var onada bulaşmayın ;D
|
Yahu çay şekersiz içilmez.
Çaydan çaya fark var kimis iacı kimisi tatsız,ayrıca kimileri çayın içine garip garip şeylerde ekliyor. Benim yaptığım çay ile annemin ki bir değil mesela,demlemeninde püf noktaları var :güzel: Çaydan çaya kalitede değişiyor.İlla ki bazı durumlarda şeker yükseltiliyor bile ;ı: |
Alıntı:
|
valla benim demlediğim çay şekersiz içilmez herhalde ;D
|
Tomurcuk sevmem,kimisi fazla katıyor koksun diye resmen tomurcuk içiriyorlar,tomurcuğa çay katılmış oluyor.
Önceden ebnde çok atardım ama 1 küp atıyom şimdi. Büyük su bardağına mesela 3 küp,hani en büyük olan bardaklara.Az şeker kullanırım fazlası öldürüyor beni. |
Alıntı:
Aynen aynen ama ayarı tutturanınki de tadından içilmiyor yahu... =) |
Çok güzel çay yaparım valla.
|
Alıntı:
|
Diyet veya kaloriyle alaksi olmasinin disinda tatlandiricilarin asil önemi diyabet hastalari icin önemli.
Diyabet (seker hastasi) hastasi icin tatlandiricilar toz ve meyva sekerine alternatif olarak piyasadalar. |
All times are GMT +3. The time now is 19:51. |