Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Çocuklara Kur'an yasağı kalkıyor! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=151652)

sudaduran 07-23-2011 19:02

Çocuklara Kur'an yasağı kalkıyor!

28 Şubat'ın bir yasağı daha kalkıyor. Hükümet, Kuran kurslarına yaş sınırı zorunluluğunu kaldırmaya karar verdi.

AK Parti hükümeti,28 Şubatsürecinde getirilen “Kur'an öğrenimine 12 yaş sınırı” yasağı konusunda adım atıyor. Diyanetten sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kur'an öğrenimindeki ilköğretim 5. Sınıf şartının kaldırılacağını açıkladı. Bakanlığa gelir gelmez verdiği ilk talimatın Diyanet'e Kur'an Kurslarıyla ilgili olduğunu söyleyen Bozdağ, “İnsan hakları ve hukuk devletiyle bağdaşmayacak bir şekilde ihdas edilmiş bulunan Kur'anı Kerim öğrenimi önündeki engelleri ortadan kaldıracağız. Siz kanunla insanların meşru bir eğitimi almasını yasaklayamazsınız. Dünyanın hiçbir demokratik hukuk devletinde insanların dinin ana kitabını öğrenmesini kanunla yasaklaması sözkonusu değildir. Böyle bir şey olamaz” dedi.

“Diyanet'e ilk talimatım bu konuyla ilgili” diyen Bozdağ “Meclis açılır açılmaz bu konuyla ilgili yasa hükmünü yürürlükten kaldıracağız” diye konuştu.

ANAP-DSP-MHP yasaklamıştı

Yasak nedeniyle yıllardır 5. sınıfı tamamlamadığı için 12 yaşından küçük çocuklar Diyanet'e bağlı Yaz Kur'an Kursları'na kabul edilmiyordu. Sözkonusu yasak 22 Ağustos 1999'da Mesut Yılmaz başbakanlığındaki ANAP-DSP-MHP koalisyonunun yaz döneminde Meclis'i toplayarak çıkardığı yasa ile getirilmişti.DiyanetKanunu'nda yapılan değişiklikle sorun çözülecek ve yasağın kalkmasıyla camilerde sürdürülen yaz Kur'an kurslarına ilköğretimin seviyesindeki tüm çocuklar kaydolabilecek. Böylece Ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla birlikte 28 Şubat'ın Kur'an Kursu yasağı tarihe karışacak. 12 yaşın altındaki çocuklarda camilerde dini bilgiler alabilecek.

İlköğretim 5. Sınıfı bitirme şartına tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez de yasağın anayasaya aykırı olduğunu söylemişti.

STAR GAZETESİ

Eşref 07-23-2011 19:12

Gecikmiş olsada çok doğru bir karar.

Özgür Çağrı 07-23-2011 19:28

birileri mesajımızı almış olmalı hayırlı olsun . Yıllardır bunun mücadelesini veren İslami kuruluşlara ve İslam gençliğine teşekkür ediyor .

Ammar 07-23-2011 19:58

hani yeri değildi hani daha erkendi. bazı arkadaşlar burda daha dün böyle diyordu. eğer yeri değil zaman değil bu girişim neyin nesi :) bu konuda söyleniyordu.

Tüm müslümanlara hayırlı olsun yıllarca geç kalınmış bir girişim.

ibocan 07-23-2011 21:31

ne güzel haber,,çünkü o yaşta alınmış kur'an eğitimi ve okuma becerisi neredeyse ölene kadar zihinden gitmiyor.

Yıldırım 07-23-2011 21:46

Bakın sabreden derviş muradına ermiş.
Gereksiz çalışmalara gerek yokmuş demek ki.Ben vakti olduğunu düşünüyordum ama hükümet o gücü hissedebilmiş ki düzenlemeyeyi yapıyor.Ne mutlu bize.

Ahmet Yasin 07-23-2011 23:50

http://www.akithaber.net/resimler/2/1994.jpg

28 Şubat'ın bir yasağı daha kalkıyor. Hükümet, Kuran kurslarına yaş sınırı zorunluluğunu kaldırmaya karar verdi.

AK Parti hükümeti, 28 Şubat sürecinde getirilen “Kur'an öğrenimine 12 yaş sınırı” yasağı konusunda adım atıyor. Diyanetten sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kur'an öğrenimindeki ilköğretim 5. Sınıf şartının kaldırılacağını açıkladı. Bakanlığa gelir gelmez verdiği ilk talimatın Diyanet'e Kur'an Kurslarıyla ilgili olduğunu söyleyen Bozdağ, “İnsan hakları ve hukuk devletiyle bağdaşmayacak bir şekilde ihdas edilmiş bulunan Kur'an-ı Kerim öğrenimi önündeki engelleri ortadan kaldıracağız. Siz kanunla insanların meşru bir eğitimi almasını yasaklayamazsınız. Dünyanın hiçbir demokratik hukuk devletinde insanların dinin ana kitabını öğrenmesini kanunla yasaklaması sözkonusu değildir. Böyle bir şey olamaz” dedi.

“Diyanet'e ilk talimatım bu konuyla ilgili” diyen Bozdağ “Meclis açılır açılmaz bu konuyla ilgili yasa hükmünü yürürlükten kaldıracağız” diye konuştu.

ANAP-DSP-MHP yasaklamıştı

Yasak nedeniyle yıllardır 5. sınıfı tamamlamadığı için 12 yaşından küçük çocuklar Diyanet'e bağlı Yaz Kur'an Kursları'na kabul edilmiyordu. Sözkonusu yasak 22 Ağustos 1999'da Mesut Yılmaz başbakanlığındaki ANAP-DSP-MHP koalisyonunun yaz döneminde Meclis'i toplayarak çıkardığı yasa ile getirilmişti. Diyanet Kanunu'nda yapılan değişiklikle sorun çözülecek ve yasağın kalkmasıyla camilerde sürdürülen yaz Kur'an kurslarına ilköğretimin seviyesindeki tüm çocuklar kaydolabilecek. Böylece Ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla birlikte 28 Şubat'ın Kur'an Kursu yasağı tarihe karışacak. 12 yaşın altındaki çocuklarda camilerde dini bilgiler alabilecek.

İlköğretim 5. Sınıfı bitirme şartına tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez de yasağın anayasaya aykırı olduğunu söylemişti.

Kaynak

Ahmet Yasin 07-23-2011 23:53

Neymiş demek ki zamanı gelmiş....

Ammar 07-23-2011 23:54

bide dün bunu tartışıyorduk. biz zamanı diyorduk hatta zamanı çoktan geçmiş diyorduk bazı kardeşler yok efendim zamanı değil diyordu. :)

http://www.akpartiforum.com/cocuklar....html?t=151652

Ahmet Yasin 07-24-2011 00:02

Bende yeni haber diye veriyorum akit tuzağa düşürdü beni dünkü haber yenimi verilir.:)

Hayırlı olsun gündemi geride takip edince oluyor böyle vakalar...

Ammar 07-24-2011 00:04

"olur böyle vakalar polisimiz yakalar " :)

Ahmet Yasin 07-24-2011 00:05

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920860)
"olur böyle vakalar polisimiz yakalar " :)

??????

Yoksa sendemi?;D

Mavera 07-24-2011 00:06

her ne kadar uygulanmasada 28 subatin izlerini silmek adina güzel bir gelisme.. dünde demistik hükümet ustalik dönemine girmistir bundan sonra daha önemli adimlar atacaklardir o acidan lütfen sabretmesini bilelim..

Ammar 07-24-2011 00:07

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920861)
??????

Yoksa sendemi?;D

yok daha olmadı senin için dedim :)

Ahmet Yasin 07-24-2011 00:09

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920862)
her ne kadar uygulanmasada 28 subatin izlerini silmek adina güzel bir gelisme.. dünde demistik hükümet ustalik dönemine girmistir bundan sonra daha önemli adimlar atacaklardir o acidan lütfen sabretmesini bilelim..

Aynen üstadım..Özellikle 2007 den bu yana 2011 bekleniyordu anayasa mahkemesi ,danıştay ve yargıtay başkanı ve üyelerinin çoğu bu kutlu yılda görev süreleri bitiyor yani o yüzden 2011 çok önemli idi Seçimlerden de oylarını artırarak çıkınca da zaman kaybetmenin anlamı olmadığını anladılar.

Bunları bize anlatan geçen dönemin anayasa komisyonunda üye olan uşak milletvekili Mustafa Çetin tespitleri yerinde bir bürokrattı..

Mavera 07-24-2011 00:14

üstadim bu ülke bir 28 subati daha kaldiramaz o acidan hükümetimiz "yogurdu üfleyerek yedi"..
ama malesef bizler tezcanliyiz neden bu yapilmadi, neden bu yasak kalkmadi, neden bekliyorlar diyoruz ama birde aysbergin görünmeyen yüzü var..
su anda adli alanda dengeler olumlu yönde degismistir bundan sonra sürec hizlanacakdir ancak bundan önce atilacak adimlar diger davalarada "örnek" teskil edecegi icin bekletildi..
arkadaslar biz iktidar partisine kapatma davasi acan bir adli yargidan bahsediyoruz, biz 411 milletvekilinin oylariyla gecen basörtüsünü iptal eden bir adli yargidan bahsediyoruz, biz 367 garabetini basimiza musallat eden bri adli yargidan bahsediyoruz yani bu isler öyle armut pis, agzima düs olsaydi simdiye olmustu..
yada elinde sihirli degnek olan varsa söylesinde böyle bekleyen dervise dönmeyelim!

ALmi´ 07-24-2011 00:14

Bu hükümet başta olduğu sürece daha nice güzellikler ile karşılaşacağız inşAllah.

Ahmet Yasin 07-24-2011 00:30

Zaten öyle bir milletiz ki kraldan çok kralcıyız.:)

Ammar 07-24-2011 00:35

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920888)
Zaten öyle bir milletiz ki kraldan çok kralcıyız.:)

ben hiç öyle düşünmüyorum Türkiye halkı kadar duyarsız ve yatan millet görmedim. 60 ile seçtikleri insan dar ağacına götürülürken sesi çıkamayacak kadak. 411 ve 367 de bile halkın sokağa dökülmesi gerekirdi. ( olumsuzluğa çekmeye gerek yok kırıp dökenlerden bahsetmiyorum tepkisini ortaya koyandan bahsediyorum )

Cihannur 07-24-2011 00:37

Dertlere Derman AK Parti.http://img824.imageshack.us/img824/8...erensmiley.gif

BeldeiTAYYIBe 07-24-2011 02:10

Güzel bir gelisme.
Evvelcede söyledik...Yetkililer bu meseleyi cözmek icin uzun zamandir calisma icindeydiler. Gerekli kamuoyu olusmustu...hak aramak demokratik haktir. lakin dava eden vatandasin calismalari görmezden gelip mahkeme kapisini asindirmasini luzumsuz bulmustum...simdi dava eden vatandas ettigi davayla bas basa kaldi. Ortaligi toza dumana bogmadan yapabilmek tüm mesele.

Yıldırım 07-25-2011 16:23

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920848)
bide dün bunu tartışıyorduk. biz zamanı diyorduk hatta zamanı çoktan geçmiş diyorduk bazı kardeşler yok efendim zamanı değil diyordu. :)

http://www.akpartiforum.com/cocuklar....html?t=151652

Tartışmamızı zamandan çok uygulamalar oluşturuyordu.
Ben adli düzenin bu kadar olumlu yönde olduğunu düşünmüyordum.
Sizde uygulamalar konusunda yanıldığınızı kabul edersiniz sanırım.Sabreden derviş muradına ermiş.Sabredin sabredin sabredin bunlarıda biz söylemiştik.Unutmadınız inşallah.Gereksiz saçma sapan eylemlere gerek yokmuş demekki gereken yapılıyormuş.

Terennüm 07-25-2011 16:29

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920891)
ben hiç öyle düşünmüyorum Türkiye halkı kadar duyarsız ve yatan millet görmedim. 60 ile seçtikleri insan dar ağacına götürülürken sesi çıkamayacak kadak. 411 ve 367 de bile halkın sokağa dökülmesi gerekirdi. ( olumsuzluğa çekmeye gerek yok kırıp dökenlerden bahsetmiyorum tepkisini ortaya koyandan bahsediyorum )

biz celladımızı bile sevebilen bir milletiz:) bakınız:stocholm senderomu..

Yıldırım 07-25-2011 16:33

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 920891)

Onlarında istediği halkın sokağa dökülmesi değilmiydi.Türkiyede bir kaç çatışma ortamı denemeleri yapılmadımı?Gazeteciler yazarlar çizerler Türkiye çatışmaya gidiyor diye yönlerdirici başlıklar yazılar yazmadılarmı?
Bu millet tepkiyi %47 ile sandıkta koymadımı?
Daha ne istiyorsun sokaklaramı dökülseydik.Siyaset günü birlik olmaz.Öfkeyle kalkan zararla oturur.411 ve 367 kararlarına karşı daha iyi hiçbir hamle yapamazdı.

Ammar 07-25-2011 16:45

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 921441)
Onlarında istediği halkın sokağa dökülmesi değilmiydi.Türkiyede bir kaç çatışma ortamı denemeleri yapılmadımı?Gazeteciler yazarlar çizerler Türkiye çatışmaya gidiyor diye yönlerdirici başlıklar yazılar yazmadılarmı?
Bu millet tepkiyi %47 ile sandıkta koymadımı?
Daha ne istiyorsun sokaklaramı dökülseydik.Siyaset günü birlik olmaz.Öfkeyle kalkan zararla oturur.411 ve 367 kararlarına karşı daha iyi hiçbir hamle yapamazdı.

yani sizde öyle bir anlayış varki dinimiz inancımız dahil zalim ve tağutlara göre şekillendiriyoruz. onlara ne düşünüre göre ibadetlerimizi bile şekillendiriyoruz. yani resmen hürriyet cumhuriyet ne der diye kara kara düşünüp evden çıkıyoruz. ne olursa olsun bu mümince bir yaklaşım değildir. bu tedbirde değildir.
defalarca sordum yine soruyorum dünyanın her yerinde gösteriler hükümeti destekliyorsa hüküme küvvet veriyorken neden bizde ters işliyor. dünyanın her yerinden gösterileri karşı gösteri ise muhalefet veya iktidarı zayıflatırken neden bizde ters işliyor her tülü gösteri tepki muhalefetin hanesine yazılıyor. evet bunun cevaplarını mantılı olarak bekliyoruz.

ayrıca 411 karaında hiç bir tepki verilmedi resmen kırmızı kultuklara oturulup arkalarına yaslandılar ne tepki verdiler. tepki vermişlermiş. ayrıca öfke ile kalkmadık Allah a çok şükür oturmadık ki öfke ile kalkalım.

Yıldırım 07-25-2011 17:06

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 921444)
yani sizde öyle bir anlayış varki dinimiz inancımız dahil zalim ve tağutlara göre şekillendiriyoruz. onlara ne düşünüre göre ibadetlerimizi bile şekillendiriyoruz. yani resmen hürriyet cumhuriyet ne der diye kara kara düşünüp evden çıkıyoruz. ne olursa olsun bu mümince bir yaklaşım değildir. bu tedbirde değildir.
defalarca sordum yine soruyorum dünyanın her yerinde gösteriler hükümeti destekliyorsa hüküme küvvet veriyorken neden bizde ters işliyor. dünyanın her yerinden gösterileri karşı gösteri ise muhalefet veya iktidarı zayıflatırken neden bizde ters işliyor her tülü gösteri tepki muhalefetin hanesine yazılıyor. evet bunun cevaplarını mantılı olarak bekliyoruz.

ayrıca 411 karaında hiç bir tepki verilmedi resmen kırmızı kultuklara oturulup arkalarına yaslandılar ne tepki verdiler. tepki vermişlermiş. ayrıca öfke ile kalkmadık Allah a çok şükür oturmadık ki öfke ile kalkalım.

Biz siyaset yapıyoruz.Yapılanları hala anlayamıyorsanız yada bizim inançlarımızı duruma göre şekillendirdiğimizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.Bizim yöntemlerin sonuç vermediğini kimse söyleyemez.Biz dini yaşıyoruz ticaretini ise başkası yapıyor.Bizler insanların dinlerini rahatça yaşayabileceği başörtüsüyle rahatça işe gidebileceği bir Türkiye amaçlıyoruz.Biz yolumuzda dosdoğru ilerliyoruz.Kenara çekilinde işimizi yapalım.Faydanız yok bari zararınız dokunmasın.Türkiyede muhafazakar kesim Ak Parti ile Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar şahlanmamıştı.
Bide çok işe yarıyormuşsunuz gibi hiç oturmadıkki kalkalım diyorsun.Çok yazık anlayamamanıza üzülüyorum.Realiteyi görememenize üzülüyorum.Bizleri farklı yorumluyorsunuz en çokta buna üzülüyorum.
Selametle

Ammar 07-25-2011 17:19

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 921454)
Biz siyaset yapıyoruz.Yapılanları hala anlayamıyorsanız yada bizim inançlarımızı duruma göre şekillendirdiğimizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.Bizim yöntemlerin sonuç vermediğini kimse söyleyemez.Biz dini yaşıyoruz ticaretini ise başkası yapıyor.Bizler insanların dinlerini rahatça yaşayabileceği başörtüsüyle rahatça işe gidebileceği bir Türkiye amaçlıyoruz.Biz yolumuzda dosdoğru ilerliyoruz.Kenara çekilinde işimizi yapalım.Faydanız yok bari zararınız dokunmasın.Türkiyede muhafazakar kesim Ak Parti ile Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar şahlanmamıştı.
Bide çok işe yarıyormuşsunuz gibi hiç oturmadıkki kalkalım diyorsun.Çok yazık anlayamamanıza üzülüyorum.Realiteyi görememenize üzülüyorum.Bizleri farklı yorumluyorsunuz en çokta buna üzülüyorum.
Selametle

peki o akparati neden bu kadar hakı kazandı o küçümsene provakator ilan edilen halkın desteği ile değil mi ? Ak parti tek başına iktidar olmasaydı halk güç vermeseydi bu olacak mıydı ? 28 şubatta başötüsü direnişini kıranlar hangi siyaseti yapıyor hani iktidara güveniyordu. bu ne biçim siyaset . hatta iktidardaki muhafazakar hükümeti istifaya çağırmak nasıl bir siyasetse buda öyle bir siyasettir. sizi ve böyle düşünenleri çok iyi anlıyoruz. hal alacaz diye başkasının karşşısında hazır ol duracak değiliz. cumhuriyet milleyet ne der diye bir müslüman hareket etmez he ki arkasında bu kadar halk varken. diyecekleri bişey varsa onları halkla baş başa bırakacaksınız bakalım yapabiliyorlar mı ? cumhurbaşkanlığı referandumu bun aen güzel örnektir. halka rağmen bişey yapamazlar. 28 şubatta da eğer o mucadele direnci kırılmasıdı kırmasalardı. hiç bir hükümet dayanamazdı ki ak parti o direnci sonucudur. onun siyasal patlamasıdır. Türkiye en geniş kapsamlı en büyük direnşti başötüsü ve imam hatiplerin orta kısımlarının kapatılması ama ne yazı ki yine birileri onları siyasete feda etti. siyaset virgül olmayı gerektirmez. eğer Türkiye aman ha dokunmayalım şular bunları kaybederiz deseydi israil'e baş kaldırmazdı ki bazılarının siyaseti buna dakarı ve karşı idi. halada siyaset adına yanlış buluyorlar ama dik durmak birşeyler kazandırır. hasmın ne der demekle değil. BEN HASMIMA NE DERİM bu kadar. siyasete kurban edilen 20 yıllık zülüm cefa asimilasyon ak parti ortaya çıkmasıdı bu zülümlerin hesanı kim verecekti hangi siyaset yapan verecekti ve geçen 20 yılın hesabını kim verecek ? biz devlet politikası yapmıyoruz biz bu devletin halkı olarak bu devletten hakkımızı istiyoruz. bu kim hangi hakla şansa bırakıyor 20 yılların geçmesine müsade ediyor.

All times are GMT +3. The time now is 17:19.