Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Flash:Türk Telekom Satılmamış.Kiralanmış (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=152225)

Yıldırım 08-01-2011 22:28

Flash:Türk Telekom Satılmamış.Kiralanmış

'Telekom 15 yıl sonra bütün varlıkları ile devlete devredilecek'
SELİM KUVEL ANKARA - 01.08.2011
http://medya.zaman.com.tr/2011/08/01/m_tivnikli_k.jpg

Türk Telekom'un özelleştirilmesinin bazı çevrelerce 'yabancılara satılma' olarak nitelendirilmesine şirketin Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Tivnikli'den cevap geldi. Türk Telekom'un 6,550 milyar dolara Oger'e satılmadığını, 21 yıllığına işletme hakkının devredildiğini vurgulayan Tivnikli, "15 yıl sonra tüm yatırımlar ve gayrimenkullerle birlikte devlete devredilecek." dedi.

Türk Telekom'un özelleştirme sürecinde kilit rol oynayan Türk Telekom Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi üyesi Abdullah Tivnikli, aradan geçen 6 yıla rağmen gündemden düşmeyen Telekom'un özelleştirmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bazı gazetecilerle sohbet toplantısı yapan Tivnikli, özelleştirmeyle ilgili yanlış yaklaşımların başında Telekom'un yüzde 55'inin 6,550 milyar dolar karşılığında Oger Grubu'na 'varlık satışı' yapıldığı iddialarının geldiğini söyledi. Özelleştirme İdaresi'nin 2005'teki ihaleye Petkim ve Tüpraş'ta olduğu gibi 'varlık satışı' olarak çıktığının doğru olduğunu vurgulayan Tivnikli, "Oger Grubu da 6,550 milyar dolar vererek ihaleyi aldı. Daha sonra önümüze Danıştay'ın '21 yıllığına işletme hakkı devri' önerisi getirildi. Oger Grubu buna itiraz etse de 'şerh' koyarak imzayı attı. Sonuç olarak Türk Telekom satılmadı, 21 yıllığına işletme hakkı devri ile kiralandı. 15 yıllık işletme süresi kaldı. 15 yıl sonra tüm yatırımlar ve gayrimenkulleri ile birlikte devlete devredilecek." dedi.
Abdullah Tivnikli, varlık satışının imtiyaz sözleşmesine çevrilmesi sırasında kısa süreli yaşanan kriz hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu. Oger Ortak Girişim Grubu'nun, biri Oger, diğeri Kuveyt grubu olmak üzere iki ana sermayedarı bulunduğuna işaret eden Tivnikli, "Oger, ihaleye varlık satışı olarak çıkıldığı için ileride Tahkim'e giderek açılacak davayı kazanacaklarını düşündü. Bu düşünce doğrultusunda imtiyazı kabul etti. Ama Kuveyt grubu, durumu kabullenmedi. Devreye girdik, büyük çaba sarf ettik ve sonunda ikna ettik. Daha ilk özelleştirmede yabancı sermayenin güvensizlikten dolayı kaçması da söz konusuydu. Biz onlara Türkiye'de hakkınızı savunuruz ve alırız, dedik. Güven verdik, onlar da 'şerh' koyarak imzayı attılar." şeklinde konuştu. Tivnikli, 15 yıl sonra Tahkim'e gideceğini de düşünmüyor. Artık durumu tarafların kabullendiğini belirtiyor.
ŞİRKETİN DEĞERİNİ YÜKSELTTİK
Abdullah Tivnikli, özelleşmeden sonra Türk Telekom'un değerinin daha da arttığı görüşünde. Yılda ortalama 2 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Tivnikli, katma değerli hizmetlere ağırlık verdiklerini ve hizmet kalitesini artırdıklarını kaydetti. Tivnikli, "En somut örneği, halka arz edilen yüzde 15'lik paydır. 4,6 liradan halka arz edildi. Şu an Borsa'daki değeri tam iki misli. Demek ki yaptığımız hizmetler halka arzdaki değerinin artmasına sebep olmuş." dedi.
Ev telefonları yasa dışı dinlenemez
Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Tivnikli, sabit hatların dinlenemeyeceğini, Telekom'un ve Türkiye'nin güvenlik yapısının buna müsaade etmediğini söyledi. Mahkeme kararı dışında sabit hat üzerinden kontrolsüz dinleme yapılmasının teknik olarak mümkün olmadığını ifade eden Tivnikli, "Hatta dinleme yapmak için girildiğinde anında tespit yapılabiliyor. Yani sizin hattınızda başka birinin eli olduğu anında fark edilir." dedi.
Sattığımızdan çok gayrimenkul aldık
Abdullah Tivnikli, Türk Telekom'un gayrimenkullerinin satıldığı iddialarının doğru olmadığını kaydetti. Atıl arazilerin elden çıkarıldığını, buna karşılık daha değerli arazilerin alındığını vurgulayan Tivnikli, şirketin son 5-6 yılda yeni bina ve arsa alımlarının, mevcutların bakım ve modernizasyonu ve diğer inşaatlarla ilgili toplam yatırım tutarının 850 milyon liradan daha fazla olduğunu söyledi. Satışı yapılan gayrimenkullerin değerinin ise bu rakamın 10'da birinden daha az olduğuna işaret etti.
Cep'ler evde sabit hatta dönüşecek Abdullah Tivnikli, Türk Telekom ve Avea'nın üzerinde çalıştığı proje hakkında, şu bilgiyi verdi: "Projeyle, kişinin cep telefonu ev dışına çıktığında mobil, evde otomatikman sabit hat olacak. Cepten eve girdiğinizde sabit fiyattan, dışarı çıktığınızda mobil fiyattan konuşacaksınız." zaman

İntifada 08-01-2011 22:40

e ne varki bunda...
Buda özelleştirmedir...
Başlık satılmamış olarak düzenlense iyi olur...
Özelleştirme sadece satmak degildir buda bir özelleştirmedir...
Ve zaten karşı çıkan insanların çoğuda zaten satılmasına yada satılmamasına değil telekomü stratejik öneme sahip varsaydıkları için devlet harici bir sektörün elinde olmasına karşı çıkıyorlar

EpiVaTeS 08-01-2011 22:42

satıldı diyen andavallara büyük bir tokat...

Seyyah 08-01-2011 22:48

Zaten satılmadıgı öncedende duyuruldu,
21 yıllık kira bedeliydi o alınan para. Oger kendiside bunu duyurmustu.

Yıldırım 08-01-2011 23:06

Alıntı:

Seyyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 925209)
Zaten satılmadıgı öncedende duyuruldu,
21 yıllık kira bedeliydi o alınan para. Oger kendiside bunu duyurmustu.

Ben yeni gördüm haberii.bu gün kime sorsak satıldı der.Medyadada bu şekilde pompalandı.
Hayretler içerisindeyim.

Seyyah 08-02-2011 02:51

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 925214)
Ben yeni gördüm haberii.bu gün kime sorsak satıldı der.Medyadada bu şekilde pompalandı.
Hayretler içerisindeyim.

Yok üstâdım ben senin haberin için demedim,
Satıldı konusu şuradan çıkmıştır,
Bu olayda manipülasyon ve spekulasyon için mükemmel bir basarı sağlanmıstır,
Mualif ekonomist yazarlar bile olayı çok iyi bildiği halde bunu '' sattılar '' diye lanse ettiler, siyasilerden bahsetmiyorum bile.
Vatan satmak diyerek bunu gündeme getirdilerde getirdiler,
Halbuki,
Türk Telekom, devlet tekelinde iken iletişim sektöründe rekabet neredeyse 0 dı,
+ teknolojinin gelişmesi ile özel iletişim şirketlerinin avantajlı politikaları nedeni ile Oger grubunda mükemmel bir pazarlama faaliyetine rağmen,
Sabit hat kullanıcı sayısını arttıramıyorlar ve yeni genel müdürleri diyor ki;
artık hedefimiz elimizdeki aboneleri tutmaktır.
Böylesi bir rekabet ortamında sizce telekom Kamu İktisadi Teşebbüs olarak kalsaydı ne duruma gelirdi acaba?
Potansiyelinden ettiği zarar kaç milyar TL yi bulurdu?
TT kiralanalı 5-6 yıl oldu, 5-6 yılda TT'nin özelleştirilmesi ile yeni açılan veya gelişen özel iletişim firmalarından alınan vergi TT'nin sermayesini geçmiş durumda,
+ TT den alınan kira bedelini saymıyorum bile.

Yani bu işler biraz detay ve birikim isteyen olaylar,
Spekulasyona uygundur. Ama Allah yardım etti, o kadar partinin, sivil toplum örgütünün yaptığı spekulasyonlar hiçbir işe yaramadı, Akparti oylarını arttırarak bugünlere geldi.
Bunu sindiremeyen kesimler bu sefer spekulasyonlarının işe yaramamasından halkı suclu tuttu ve %60'ı aptal, koyun, cahil gibi hakaretler ettiler peki sonuç? Her 2 seçmeden birisi Akparti'li oldu.

Vel hasılı arkadaslar öyle bir hükümetimiz varki gerçekden yiğit, çok dua alıyor bize düşen beşer oldugumuzu unutmayıp duamızı eksik etmemek.

Yıldırım 08-02-2011 03:27

Alıntı:

Seyyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 925357)
Yok üstâdım ben senin haberin için demedim,
Satıldı konusu şuradan çıkmıştır,
Bu olayda manipülasyon ve spekulasyon için mükemmel bir basarı sağlanmıstır,
Mualif ekonomist yazarlar bile olayı çok iyi bildiği halde bunu '' sattılar '' diye lanse ettiler, siyasilerden bahsetmiyorum bile.
Vatan satmak diyerek bunu gündeme getirdilerde getirdiler,
Halbuki,
Türk Telekom, devlet tekelinde iken iletişim sektöründe rekabet neredeyse 0 dı,
+ teknolojinin gelişmesi ile özel iletişim şirketlerinin avantajlı politikaları nedeni ile Oger grubunda mükemmel bir pazarlama faaliyetine rağmen,
Sabit hat kullanıcı sayısını arttıramıyorlar ve yeni genel müdürleri diyor ki;
artık hedefimiz elimizdeki aboneleri tutmaktır.
Böylesi bir rekabet ortamında sizce telekom Kamu İktisadi Teşebbüs olarak kalsaydı ne duruma gelirdi acaba?
Potansiyelinden ettiği zarar kaç milyar TL yi bulurdu?
TT kiralanalı 5-6 yıl oldu, 5-6 yılda TT'nin özelleştirilmesi ile yeni açılan veya gelişen özel iletişim firmalarından alınan vergi TT'nin sermayesini geçmiş durumda,
+ TT den alınan kira bedelini saymıyorum bile.

Yani bu işler biraz detay ve birikim isteyen olaylar,
Spekulasyona uygundur. Ama Allah yardım etti, o kadar partinin, sivil toplum örgütünün yaptığı spekulasyonlar hiçbir işe yaramadı, Akparti oylarını arttırarak bugünlere geldi.
Bunu sindiremeyen kesimler bu sefer spekulasyonlarının işe yaramamasından halkı suclu tuttu ve %60'ı aptal, koyun, cahil gibi hakaretler ettiler peki sonuç? Her 2 seçmeden birisi Akparti'li oldu.

Vel hasılı arkadaslar öyle bir hükümetimiz varki gerçekden yiğit, çok dua alıyor bize düşen beşer oldugumuzu unutmayıp duamızı eksik etmemek.

Haber için söylediğinizi düşünmedim zaten ben bu olayı yeni fark ettiğimi söyledim.Gerçekten yandaş medyanın tuzağına düşmüşüm.Karşıt görüşler bunu satış şeklinde yorumlayınca tabi bende savunmamı rekabet ve yatırım üzerine yapıyordum.Şuan kendime gülmüyorda değilim bu konuda bayağı tartışmaya girmiştim.Ben hala böyle bir bilginin benden nasıl kaçtığını düşünüyorum.

Seyyah 08-02-2011 03:31

Dediğim gibi üstâdım toplumu bu konuda yönlendirmek için büyük baskı yaptılar, büyük imkanlar kullandılar.
Sizinde bundan etkilenmeniz anormal sayılmaz,
Benim bu konudaki bilgim özellikle derslerimden dolayı oluşmuştur, sağolsun bataklıgın ortasında altın değerinde bir hocamız vardı, yönledirirdi bizleri.

Yıldırım 08-02-2011 03:39

Alıntı:

Seyyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 925373)
Dediğim gibi üstâdım toplumu bu konuda yönlendirmek için büyük baskı yaptılar, büyük imkanlar kullandılar.
Sizinde bundan etkilenmeniz anormal sayılmaz,
Benim bu konudaki bilgim özellikle derslerimden dolayı oluşmuştur, sağolsun bataklıgın ortasında altın değerinde bir hocamız vardı, yönledirirdi bizleri.

Şuanda bile fırsat bulduğum bütün arkadaşlarıma anlatıyorum herkesin ağzı açıkta.
Sizin bölüm neydi hocam.

Seyyah 08-02-2011 03:44

Pazarlama - Reklam üzerineyim.
Ekonomi ağırlıklı derslerde müfredat dışı bilgilendik bu konularda.
Size bir tavsiyem var Üstadım,
http://www.akpartiforum.com/seyyah-t...t149457p2.html
isimli konumda '' Para Harekatı '' diye bir kitap var,
ekonomiyi Türkçe'ye çevirerek bu kadar iyi anlatan bir kitap daha bulamadım.
Eğer ilginiz var ise bu konuda size altyapı hazırlayacak muazzam bir eserdir.

Yıldırım 08-02-2011 03:52

Alıntı:

Seyyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 925379)
Pazarlama - Reklam üzerineyim.
Ekonomi ağırlıklı derslerde müfredat dışı bilgilendik bu konularda.
Size bir tavsiyem var Üstadım,
http://www.akpartiforum.com/seyyah-t...t149457p2.html
isimli konumda '' Para Harekatı '' diye bir kitap var,
ekonomiyi Türkçe'ye çevirerek bu kadar iyi anlatan bir kitap daha bulamadım.
Eğer ilginiz var ise bu konuda size altyapı hazırlayacak muazzam bir eserdir.

Gerçekten bu tarz konularda paslaşmalar beni çok mutlu eder.Ekonomi konusundada kendimi çok eksik görüyorum.Bu kitabıda okuyacağım.
Ekonomi başlığında takip ettiğim ülkelerin para değerleri vs. forex'i biliyorsanız ilgilendiğim bir konu.

Tarantula_ 08-02-2011 03:54

Bende bilmiyordum, Allah razı olsun...

Seyyah 08-02-2011 04:08

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 925384)
Gerçekten bu tarz konularda paslaşmalar beni çok mutlu eder.Ekonomi konusundada kendimi çok eksik görüyorum.Bu kitabıda okuyacağım.
Ekonomi başlığında takip ettiğim ülkelerin para değerleri vs. forex'i biliyorsanız ilgilendiğim bir konu.

Endeksleri izlemek çok bir fayda sağlamaz, idrak manasında.
Yalnız temel ekonomiyi anlayıp sebep - sonuç ilişkilerine hakim olursan analiz yeteneğin çok daha gelişir.
Tavsiye ettiğim kitap hikayelendirme kullanıyor, roman tarzında.
Güncel olaylarda dahil, Akparti politikalarıda var.
Okursan zaten anlıcaksın değerini.

Yıldırım 08-02-2011 04:12

Alıntı:

Seyyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 925393)
Endeksleri izlemek çok bir fayda sağlamaz, idrak manasında.
Yalnız temel ekonomiyi anlayıp sebep - sonuç ilişkilerine hakim olursan analiz yeteneğin çok daha gelişir.
Tavsiye ettiğim kitap hikayelendirme kullanıyor, roman tarzında.
Güncel olaylarda dahil, Akparti politikalarıda var.
Okursan zaten anlıcaksın değerini.

Günlük ekonomik takvimi takip ediyorum ve ona göre endeks takibi yapıyorum.Ama ekonomi modelleri ve sistemleri hakkında pek bilgim yok.

Seyyah 08-02-2011 04:25

Sen dediğim kitapla başla zaten durduramayacağın bir merak başlıcak.
Sonra değişik kaynaklara yönlendiririm seni, ekonomi ile sosyoloji bağlantısını kurmaya başlayınca aklındaki çoğu tabu yıkılacak zaten.
Birde subliminal alemine girersen halin fena olur :)

Yıldırım 10-12-2011 22:33

Güncelliyorum

Bu konuda bir arşiv çalışması yapayım dedim.AçıkcasıKayda değer bir bilgi bulamadım.Sizlerde yardım ederseniz bu 21 yıllık kiralama işinin belgelerini belki bulabiliriz.İnternette hala türk telekom satıldı diye söyleniyor belki böyle bir çalışmayı birlikte yaparsak herkese faydası olur.Türk Telekomun sitesinde vs. 21 yıllık kiralama ile ilgili hiçbir bilgi yok.
Yardım edin bu işi belgelere dökelim...

manifesto 10-13-2011 00:56

Doğru mu bu ? Bilmiyordum başka kanallardan teyit etmek gerek yoksa kendinize güldürürsünüz...

Satılmış olması da problem değil de kiralanmış ise tabi daha karlı bir özelleştirme demektir

Yıldırım 10-13-2011 01:28

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 961778)
Doğru mu bu ? Bilmiyordum başka kanallardan teyit etmek gerek yoksa kendinize güldürürsünüz...

Satılmış olması da problem değil de kiralanmış ise tabi daha karlı bir özelleştirme demektir

Kiralama işi doğru ...
ben sadece bu imzalanan belgeleri vs bulabilirmiyiz diyorum..

onurcan 10-13-2011 01:47

Türk Telekom, hisselerinin tamamı Hazine’ye ait bulunmakta iken, Bakanlar Kurulu’nun 25.07.2005 tarih ve 2005/9146 sayılı “Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi (Türk Telekom)’nin %55 Oranındaki Hissesinin Blok Olarak Satışına İlişkin Nihai Devir İşlemlerine Dair Karar’ın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar”ı uyarınca, %55 oranındaki hissesinin blok satışıyla özelleştirilmiş bulunmaktadır. (*)
406 sayılı Kanun hükümleri uyarınca, telekomünikasyon hizmetlerinin yürütülmesine dair Türk Telekom’un yetkisine ilişkin hak ve yükümlülüklerin görev sözleşmesi ve/veya görev sözleşmeleri ile belirleneceği hükme bağlanmış olup, bu çerçevede Telekomünikasyon Kurumuyla Türk Telekom arasında imzalanmış bulunan Görev Sözleşmesi, Türk Telekom’da kamu payının %50'nin altına inmesiyle birlikte Türk Telekom ile Telekomünikasyon Kurumu arasında imtiyaz sözleşmesi olarak yeniden düzenlenmiştir.
406 sayılı Kanunun Ek 17 maddesinde, Türk Telekom’un sermaye yapısı içersinde devlete ait imtiyazlı hisse ve bu hisseye ilişkin yetkiler düzenlenmiştir. Bu madde uyarınca, Türk Telekom’un sermaye yapısı içerisinde, yetkili kurullarında alınacak kararlarda, ekonomi ve güvenlik ile ilgili olarak millî yararların korunması amacıyla devlete söz ve onay hakkı verecek bir adet imtiyazlı hisse bulunmaktadır.
İmtiyazlı hissenin, millî yararların korunması amacıyla ana sözleşme değişiklikleri, yönetim kontrolünü etkileyecek oranlardaki nama yazılı hisselerin devri ve nama yazılı hisselerin devrinin pay defterine işlenmesi konularında söz ve onay yetkisine sahip olacağı,Türk Telekom yönetim kurulunda imtiyazlı hisseyi temsilen bir üye bulunacağı; bu üyenin de Ulaştırma Bakanlığınca atanacağı, imtiyazlı hisse sahibinin Genel Kurula katılma ve konuşma hakkı bulunduğu, ancak imtiyazlı hisse sahibi, sermaye artırımlarına katılmayacağı ve kârdan pay almayacağı düzenlenmiştir.
Türk Telekom, 406 sayılı Kanun ve özel hukuk hükümlerine tâbi bir anonim şirket olup, hisse devir işlemleri tamamlanarak özelleşmiş bulunmakta ve dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarına uygulanan mevzuat Türk Telekom’a uygulanmamaktadır.
(*)Türk Telekom bünyesinde evvelce yürütülmekte olan uydu haberleşme hizmetleri ile kablo TV şebekesi üzerinden sunulan hizmetler, 16.06.2004 tarih ve 5189 sayılı Kanun ile 21.05.2005 tarih ve 5335 sayılı Kanun uyarınca, Türk Telekom bünyesinden ayrılarak Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.’ye devredilmiştir. Keza; Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren Telsiz İşletme Müdürlüğünce yürütülen deniz haberleşme ve seyir güvenliği hizmetleri de, 5189 sayılı Kanun uyarınca, uydu üzerinden verilen deniz haberleşme hizmetleri hariç olmak üzere, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğüne, devredilmiştir.

Farklı sektörlerdeki çalışmaları ve yenilikleriyle ses getiren firmaların ortaklıklarından aldığı destekle, Türk Telekom teknoloji yatırımlarını aralıksız sürdürüyor.

http://www.turktelekom.com.tr/teleko...i_tablo_tr.jpg

* T.C Hazine Müsteşarlığı aynı zamanda C Grubu hisseyi de elinde bulundurmaktadır. C Grubu hisseye tanınan haklar, 1 adet Yönetim kurulu üyesi aday gösterme hakkı ile Ana Sözleşme’nin 6. Maddesi’nde belirtilen haktan oluşur.

Ekonomi ve güvenlik ile ilgili olarak milli menfaatin korunması amacıyla aşağıdaki konular ister Yönetim Kurulu’nda ister Genel Kurul’da onaylansa bile, C Grubu İmtiyazlı Hissenin olumlu oyu olmaksızın gerçekleştirilemez. Aksi takdirde yapılan işlemler geçersiz sayılır.
  • Ana Sözleşme değişiklikleri;
  • Yönetim kontrolünü etkileyecek oranlardaki nama yazılı hisselerin devri;
  • Nama yazılı hisselerin devrinin pay defterine işlenmesi.

http://www.turktelekom.com.tr/teleko...rup-Yapisi.png

onurcan 10-13-2011 01:49

1840’tan bu yana, her zaman Türkiye’nin mevcut en gelişmiş ve en büyük iletişim ağı olan Türk Telekom, günümüzde ülkemizi dünyaya bağlayan en modern teknolojileri sunmaktadır.

1994

23 Şubat

Türkiye GSM teknolojisiyle tanıştı. Haberleşmede sınır tanımayan GSM ilk kez Ankara, İstanbul ve İzmir’deki abonelerine hizmet vermeye başladı.
1995

24 Nisan

PTT'deki telekomünikasyon ve posta hizmetlerinin birbirinden ayrılmasıyla Türk Telekomünikasyon A.Ş. kuruldu.
1998

27 Nisan

GSM lisansı, 25 yıllığına Turkcell ve Telsim şirketlerine devredildi
1999

Temmuz

Lokal santrala kablosuz erişim sağlayan KTS (Kablosuz Telefon Sistemi) sistemleri servise verilmeye başlandı.
2000

Temmuz

Kablo TV üzerinden Kablo Internet uygulamaları başlatıldı.
2001

8 Ocak

Aycell Haberleşme ve Pazarlama Hizmetleri A.Ş.kurulmuştur.
21 Mart

İş-TIM Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş., Aria ticari ünvanı ile faaliyete geçmiştir.
2004

19 Şubat

Türk Telekom'un GSM Operatörü Aycell ile İŞ-TİM ‘in birleşmesi sonucu kurulan TT&TİM İletişim Hizmetleri A.Ş. resmen kuruldu.
15 Ekim

"TT&TİM İletişim Hizmetleri A.Ş" ticari ünvanı "Avea İletişim Hizmetleri A.Ş." olarak değişmiştir.
22 Temmuz

Türksat Uydu Haberleşme ve İşletme Anonim Şirketi (Türksat A.Ş.) kuruldu. Türk Telekomdan ayrı bir Şirket olarak faaliyetine başladı.
2005

14 Kasım

Türk Telekom'un özelleştirilmesi çalışmaları tamamlanarak, %55'i Oger Ortak Girişim Grubu'na devredilmiştir.
2006

15 Eylül

Türk Telekom, İş-TİM’in Avea’daki %40,56 oranındaki hissesini 500 milyon ABD doları karşılığında satın aldı ve Türk Telekom’un Avea’daki hisse oranı %81,12’ye yükseldi.
2008

15 Mayıs

Türk Telekom hisselerinin % 15’lik payı halka arz edilerek, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı.
2009

Temmuz

Avea başarılı bir şekilde 3N hizmetleri vermeye başladı.

manifesto 10-13-2011 01:51

Satıldı deniliyor kiralandı denmiyor?

onurcan 10-13-2011 01:54

Türk Telekom'un 6,550 milyar dolara Oger'e satılmadığını, 21 yıllığına işletme hakkının devredildiğini vurgulayan Tivnikli, "15 yıl sonra tüm yatırımlar ve gayrimenkullerle birlikte devlete devredilecek." dedi.Türk Telekom'un özelleştirme sürecinde kilit rol oynayan Türk Telekom Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi üyesi Abdullah Tivnikli, aradan geçen 6 yıla rağmen gündemden düşmeyen Telekom'un özelleştirmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Bazı gazetecilerle sohbet toplantısı yapan Tivnikli, özelleştirmeyle ilgili yanlış yaklaşımların başında Telekom'un yüzde 55'inin 6,550 milyar dolar karşılığında Oger Grubu'na 'varlık satışı' yapıldığı iddialarının geldiğini söyledi. Özelleştirme İdaresi'nin 2005'teki ihaleye Petkim ve Tüpraş'ta olduğu gibi 'varlık satışı' olarak çıktığının doğru olduğunu vurgulayan Tivnikli, "Oger Grubu da 6,550 milyar dolar vererek ihaleyi aldı. Daha sonra önümüze Danıştay'ın '21 yıllığına işletme hakkı devri' önerisi getirildi. Oger Grubu buna itiraz etse de 'şerh' koyarak imzayı attı. Sonuç olarak Türk Telekom satılmadı, 21 yıllığına işletme hakkı devri ile kiralandı. 15 yıllık işletme süresi kaldı. 15 yıl sonra tüm yatırımlar ve gayrimenkulleri ile birlikte devlete devredilecek." dedi..

manifesto 10-13-2011 01:56

Kiralandığına dair yenişafak haberi dışında bir başka kaynak var mı?
Ben pek inanmadım

Yıldırım 10-13-2011 23:11

Satış şeklinde ihaleye çıkarıldığı ve satış olarak ogerin ihaleyi kazandığı doğru fakat ihaleyi kazandıktan sonra bakanlar kurulu falan filan onay veriyor sonra imzalar atılıyor.Yani ihaleyi kazanan kazandığı gün hisseleri alamıyor sadece alma ihtimali doğuyor...ihaleyi oger kazandıktan sonra maddelerde oynama yapılıyor ve 21 yıllık kiralama şeklinde değiştiriyor...
Bir diğer ayrıntıda hazine müsteşarlığının elinde bulunan hisse ayrıcalıklı bir hissedir ve bu hisse sahibi yani devlet şirketin yönetiminde olumsuz oy kullandığı takdirde o iş gerçekleştirilemiyor...yani son söz gine devletin olmuş oluyor...

Yıldırım 10-13-2011 23:15

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 961804)
Kiralandığına dair yenişafak haberi dışında bir başka kaynak var mı?
Ben pek inanmadım

benim bulabildiğim bunlar...

http://www.telekomculardernegi.org.t...i.php?aid=2508
http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...e-devredilecek
http://www.ekonomigundemi.com/haber/...edilecek/51381
http://www.akfikir.com/teknoloji/tel...vredilecek.htm
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2011...-iade-edilecek

İntifada 10-13-2011 23:31

arkadaşlar doğru şekilde aratınca bulursunuz...

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/338502.asp

Alıntı:

21 YILLIK İMTİYAZ SÖZLEŞMESİ
Danıştay’ın görüşü alındıktan sonra, TK ile Türk Telekom arasında parafe edilmiş olan imtiyaz sözleşmesi imzalanacak. İmtiyaz Sözleşmesi, sınırlı sayıda işletmeci tarafından yürütülmesi gereken ve ulusal çapta verilecek olan telekomünikasyon hizmetleri ve/veya kurulacak ve işletilecek telekomünikasyon altyapılarına ilişkin olarak TK ve işletmeci arasında yapılan sözleşme olarak tanımlanıyor.

İmtiyaz sözleşmesi, 2001 yılında imzalanan 25 yıllık Türk Telekom görev sözleşmesinin dönüştürülmesiyle şekillendirildi. Süre uzatımı söz konusu olmazsa imtiyaz sözleşmesi 21 yıl sonra bitecek, ancak sözleşme uzatıma tabi bulunuyor.

Tüm bu işlemlerin tamamlanmasından sonra, Telekom’un satışında “yürürlüğünü durduracak nitelikte bir dava olmaması” ve imtiyaz sözleşmesinde değişiklik yapılmaması halinde “hissedarlar sözleşmesi” imzalanacak ve satış sözleşmesi yürürlüğe girecek.

Buyrun buda tiviklinin 3 yıl önce yaptığı açıklama...
Alıntı:

ABDULLAH Tivnikli, ihalede varlık satışı yapıldığını, kendilerinin ve diğer rakiplerin buna göre bir fiyat teklif ettiğini ancak ihaleden sonra gelinen noktada Türk Telekom’un satıştan 21 yıl sonra tüm teçhizatları, fonksiyonları ile birlikte çalışır vaziyette bedelsiz olarak kamuya devretmek durumunda bırakıldığına dikkat çekiyor.
bu da tümgazetelerden çıkan sonuç...
http://www.tumgazeteler.com/?a=1109017
Alıntı:

Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan`ın yeni dönemde genel müdürlük görevini sürdüreceği belirtiliyor. Mülkiyet devlette Danıştay Birinci Dairesi, imtiyaz sözleşmesinde mülkiyet konusuna da açıklık getirdi. İmtiyaz taslağındaki `alt yapının 21 yıl sonra devlette mi yoksa şirkette mi kalacağı konusu karara bağlandı. Buna göre, Oger Telecoms, 21 yıl sonra alt yapıyı çalışır vaziyette devlete teslim edecek.

Yıldırım 10-13-2011 23:34

Bu haber linkleri çok var önemli olan bu belgelere ulaşıp ulaşamayacağımız...

İntifada 10-13-2011 23:37

çok varda niye sabahtan beri aynı haberi bulup bulup duruyonuz :D
bilgi edinme hakınız var kanunda...
çok merak içindeyseniz türk telekoma sorun
bilgi işlemleri elbet vardır cevap alırsınız...

Supraliminal 10-13-2011 23:39

Belge bende rahat olun.

manifesto 10-14-2011 00:22

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 961941)
Belge bende rahat olun.

Çok rahatladık :)

Yıldırım 10-14-2011 00:27

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 961940)
çok varda niye sabahtan beri aynı haberi bulup bulup duruyonuz :D
bilgi edinme hakınız var kanunda...
çok merak içindeyseniz türk telekoma sorun
bilgi işlemleri elbet vardır cevap alırsınız...

Haberden çok var...ben sadece benhur kardeşime göstermek için paylaştım.Konuyu tekrar güncelleme sebebime bakarsan belge aradığımı söylüyorum...
Türk telekomu arayarak bilgiyi teyit ettirsek bile belge lazım

manifesto 10-14-2011 00:31

Yani arkadaş bu haberi paylaşıyorum sonra kelek çıkmaya derdim o :)

İntifada 10-14-2011 00:35

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 961958)
Haberden çok var...ben sadece benhur kardeşime göstermek için paylaştım.Konuyu tekrar güncelleme sebebime bakarsan belge aradığımı söylüyorum...
Türk telekomu arayarak bilgiyi teyit ettirsek bile belge lazım

harbi mi...

Yıldırım 10-14-2011 00:36

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 961962)
Yani arkadaş bu haberi paylaşıyorum sonra kelek çıkmaya derdim o :)

Yunus abi gelse bu konuya eminim el atacaktır.

Yıldırım 10-14-2011 00:37

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 961963)
harbi mi...

tamam sensin...

maviinsan 10-16-2011 06:59

1994'te türkiye2nin dış borcu 16 milyar dolar. iç borcu 23. Toplam 46 milyar dolar..

TAnsu çiller hükümeti telekomu özelleştirmeye karar verir %100'ünün bedeli tam 40 milyar dolardır. Tabiiki tüm muhaleft ayağa kalkar...

O zaman özelleştirilseydi iç ve dış borcumuz sıfırlanacak, üstüne 3 milyar da kalacaktı...

bu kadar değerli olmasının nedeni de o sıralarda demirperde ülkelerine henüz özelleştirmelerin tamamlanmamış olması ve telekominikasyon teknolojisinin atlama noktasında olmasıydı..

Biz ise 6-7' milyar dolara %51'ini satabildik-kiralayabildik sadece....

İntifada 10-16-2011 13:40

chp zihniyeti aym ye goturmese ozellestirme gerceklesecekti o zamanlar...

All times are GMT +3. The time now is 12:46.