![]() |
'Kürtçe' reklama vize çıktı
RTÜK, televizyon ve radyolarda Kürtçe reklam verilmesine imkân sağlayan yönetmelik değişikliğine gitti Radyo ve televizyon yayınlarını yeni baştan düzenlemek için harekete geçen RTÜK, yönetmelik değişikliği üzerinde çalışmalara başladı. Geçen hafta yapılan toplantıda ‘Radyo Televizyon Yayın Hizmetleri Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’ taslağı ele alındı. Taslakta en dikkat çekici düzenlemelerden birisi Kürtçe reklamın önünü tıkayan ‘Türkçenin dışındaki diller’de reklam konusunda oldu. İktidar kotasından seçilen RTÜK üyelerinin destek verdiği değişikliğin görüşülmesi sırasında tartışma yaşandığı öğrenildi. CHP ve MHP’nin seçtirdiği RTÜK üyeleri, Kürtçe reklam yayınına karşı çıktı. Yapılan oylama sonucunda ise üç muhalif oya karşın, beş üyenin oylarıyla Kürtçe reklama yeşil ışık yakıldı. Böylece, sadece Kürtçe yayın yapan TV’ler değil, bütün televizyon kanallarında Kürtçe reklam yayımlanmasının önü açıldı. Yönetmelik taslağının yürürlüğe girmesinin en az 2 ayı bulması tahmin ediliyor. Habertürk |
Kimse yanlış anlamasın ama bu çok saçma olmuş bu ülkenin ana dili türkçedir arkadaşlar... yahu bu reklam çıktığında ben hiç bişey anlamayacağım reklamdan o zaman ne anlamı olacak bu işin bide ben lazım bizde lazca reklam istiyoruz desek iyi olur mu... :olmaz: |
Lazca ve kürtçe'yi bir tutmamak lazım. Arada her anlamda çok fark var. Kürtçe reklam mı çıktı? Bundan rahatsız mı oldun? Dediklerinden bir şey mi anlamıyorsun?
O halde kumandayı eline alır, kanalı değiştirirsin kürtçe reklam çıkınca. Böyle bir konuyu da gurur meselesi yapmaya inanın ki hiç gerek yok.. ;) |
niye olumsuzluk işaretiyle verdin ki haberi
kürtçe reklamdan niye rahatsızsın istemiyorsan izlemezsin hocam olur biter lazca reklamda isteyebilirsin onu onlarca farklı etnik grubun yaşadığı topraklara üniter devlet kuran faşist kafalar düşünsün. hem bölünmeyelim deyip hemde kürtçe reklamı yasaklamak büyük bir çelişkidir. yasaklarsan bölünürsün. |
Herkezin görüşü kendine tabi... Kimse alınmasın ama şöyle bi durum var sözde kürt sorununu tv açarak reklama izin vererek aşamazsın bunu anlamamız lazım... Neden bazı kürt kesinler herşeyi devletten bekliyor anlamış değilim mesela terorü barındıran çevreler de kürt halkının içinde bunları en iyi kürt halkı temizler ama nedense bunlar devletten bekleniyor anlayın artık şehire inmiş teröriste devlet bişey yapamıyor anca kürt halkının dışlamasıyla sorun çözülür vesselam... gelelim asıl konumuza bakın arkadaşlar laz halkı kendi radyo ve tv lerini kuruyor alevi vs. onlarda ama iş kürt halkına gelince hep devlet tarafından oluyor bunlar... ben buna karşıyım lazca reklam da çıksa onada karşıyım yanlış anlaşılmayalım vesselam... |
devlet birikmiş tazminatını ödüyordur belki
yıllarca ağzına tükürdüğü bir halka .. |
Alıntı:
''Hak Ettiğiniz Gibi Yönetilirsiniz'' |
evet bok yedirilmeyi haketmişlerdi dillerini konuşmak istedikleri için asimilasyona direndikleri için.
hakettiğiniz gibi bölünürsünüz diyeceğim bana yakışmayacak neyse sustum. |
Alıntı:
Bu açıdan paniğe gerek yok. Hepimizin bolca hoşgörüye saygıya ihtiyacı var. Lazların geçmişi ile kütlerin geçmişi bir değil. Bunu kabul edelim ya da etmeyelim ama durum bu. Sen tutup her ikisini bir tutamazsın. Dün kürtçe kanal yoktu ama lazlara ait onlarca kanal vardı eskiden de şimdi de. Kimse lazlara siz niçin bu kanalı açtınız demedi hiçbir zaman. Ya da kendi aranızda lazca konusunca da kimse anadilinizle konusmayın demedi size. Sen bunlara rağmen devletin açmış olduğu bir kürtçe kanaldan veya kürtçe reklamdan dolayı sesini yükseltip, bundan rahatsızlık duyduğunu söyleyip, bu durum senin zorunua gidiyorsa; o halde bu durumdan memnun olmamaya devam et. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Çünkü gün artık belli bir kesimin yüzünü güldürme günü değil.Bugün artık bu ülkede yasayan herkesin bir saniye dahi olsun düşünmeden tereddüt etmeden, bir seyleri sorgulamadan yüzünün gülmesine zemin hazırlayan bir hükümetimiz var. Allah'ım onlardan razı olsun ki birçok kişinin insan olduğunu tekrar hatırlattığı için. |
ingilizce şarkılı inilizce sloganlı reklam var sorun olmuyorda kürtçe neden sorun olsun :)
|
Alıntı:
|
aman be arkadaşlar,vatandaşlar,türkiye halkı o kadar ufak şeylere dikkat kesiliyoruz ki büyük hedefleri hiç göremiyoruz...
Allah aşkına memleketmi yıkılır rejim mi değişir kürtçe reklamdan isterse kuş dili olsun... bir sınır komşumuz ekonomik krizde,bir diğeri gaddarlık yapsada gösterileri bastıramıyor oda siyasi krizde süper güç amerika borçlanma limitini arttırdı israilde geçim sıkıntısı yüzünden protestolar ingilterede günlerden halk sokakta libyada karışıklık sürüyor amerika afganistandan çekilmek üzere ağır kayıplar veriyor afrika tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya dünya düzeni değişiyor anlayacağınız hepsini bir kenara bırakıp kürtçe reklam türkçe müzik yok ingilizce slogan bunlarlamı uğraşacağız... aşalım biraz aşalım... |
Saçma değil ama çok gereksiz kaçmış bu ne yaw ;D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
;ı::neki::w::şaşkın::karasız::hmm:olmaz::V:( |
|
Alıntı:
|
http://1.bp.blogspot.com/_PMJQnKjoim...+cok+konus.jpg
bakın bu diyarbakır cezaevinde tutukluların aileleriyle görüştüğü kabinden bi resim |
Alıntı:
Pardon resmi dil demek istemiştim haklısın orda... Zaten güvenceniz var emin olun ama iş sizde bitiyor içinizde barındırdıklarınız sizi bu hale getirdi halen farkında değilsiniz sözüm meclisten dışarı vesselam... |
Alıntı:
|
reklamdan ne olur ben reklam versem kürtcemi verecem...
isteyen isteği dilde versin.... |
Alıntı:
Bence kürtlerin iki sorunu vardır biri pkk yı içinde barındırma(herkes üzerine alınmasın) diğeri de herşeyi devletten bekleme... |
Alıntı:
|
nur cemaatinden bir arkadaşla konuşuyoz geçen...
söz stvden açıldı... artık izlemiyorum stv kızgınım dedi... ne oldu dedim dünya tv yi açtılarya şerefsizler o yüzden dedi :D çok ilginç çok :) bu kafayı anlayamam :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Herkes çok iyi biliyor sorunu da kimse açıkça konuşamıyor neyse bunu tartışmanın yeri burası değil ortam müsait olsa da doya doya anlatabilsek vesselam... |
cok güzel bir gelisme, yikalim su tabulari artik.. reklam ne icin verilir ticaret icin o halde reklam veren karina bakar o acidan kürtce, türkce, arapca, rumca hangisi isine gelirse o dilde reklam verir..
o acidan kürtce reklam verecek olanlarda kürtlere yönelik birseylere üretenler olabilir ki mesela ali agaoglu diyarbakirda ev yapar sonra ben yaptim, oldu der kürtce :) |
Alıntı:
Sonra ''her türk asker doğar'' de tam olsun :):) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Gidersem senin gibi kardeşlerimi de alır giderim. Sizsiz olmaz =)
|
Bu kürtçe rekalamlar felan filan ne kadar saçma hiç doğru bulmadım son derece yersiz olmuş ayrıca kürtlere baskı öncedendi ama şimdi yüz verdikçe yüz buluyolar 13 şehit veriyoruz bölgede pkkya karşı operasyon başlıyo köylüde pkkyı korumak için askerin önüne geçiyo.... Bu kadarı çok fazla bide özgürlüktü bilmemen neydi diye yakınılar her yeri yağmalarlar daha fazla özgür olabilmek için hadi onları yapan militandı köylüye ne oluyo kürt sorunu bu şekilde çözülemez ben Türkçülüğede karşıyım Kürtçülüğede...
Burası Kürdistan değil Türkiye Cumhuriyeti dolayısıyle bizim resmi dilimizle reklam olmalı sözde bölmiyim derken iyice bölüyolar... |
Alıntı:
kusura bakma refleksten yani böyle vatanperver bir şahsiyeti görünce insanın uluyası geliyor normal olarak ;D |
Alıntı:
Kardeşim siz kime yüz verdiniz? Kürtlere mi pkk'ya mı her ikisine birden mi? Hem ''siz'' kim oluyordunuz bu arada? ve birilerine müsamaha gösterecek, iyilik yapacak, hoşgörü gösterecek kadar yüce kudretli insanlar mısınız ki o gücü kendinizde görüp, birilerine yukardan bakıyorsunuz? |
Alıntı:
neden... ingilizce reklam görüncede aynı tepkiyi veriyormusun... Alıntı:
velev ki 3 tane kürt geçti teröristin önünde diyelim binlerce türk chpye oy veriyor yani ergenekon sanıklarına destek veren partiye... ergenekonda bölücü bir örgüttür o zaman türkçeyi mi yasaklayalım ? ayrıca sen kimsin ki yüz vericeksin... verdiğin yüz değil yıllarca vermediğin haktır... kendiniz şu ülkenin sahibi olarak görmekten vazgeçin... Alıntı:
bir kere çıkıp burası ingiltere değil burası amerika değil falan değil filan değil dedinizmi... ama öyle ya kürtçe reklam vatanı böler... bir reklamlık canı varsa vatanın ne yapayım öyle vatanı zaten bölünsün... |
Alıntı:
Yaw kürtlerle pkk yı niye bir tutuyosunuz bi kısmı örgütü destekliyo diye küçük bi kısmı zaten tüm kürtleri bu çerçevede görmek çok yanlış . Bu kürtçe reklam olayı biraz saçma olmuş ama kürtçe reklam verildi diyede bölünecek değiliz ya.... |
Alıntı:
bu arada kim, kime yüz veriyor onu anlamadim sonucta o insanlar bu ülkenin vatandasi ve gereksinimleri karsilaniyor! |
Alıntı:
ne açıdan söylediniz bunu, birilerini bu ülkede yedektemi görüyorsunuz..yada türküm diyen herkesi asil mi? bu vatan sadece türküm diyeninmi kesinlikle hayır..ergenkoncularda 1 numara türktü kendilerine göre..yıllarcada türküm doğruyum dediler..gördüğünüz gibi o biçim terör örgütü.. kürt halkı için böyle birşey demeniz,düşünmeniz üzücü.. |
Ayşenur muhtemelen ya şu saatten sonra forumdan çıkış yapmıştır gelmemek üzere ya da bu konuya bir daha dönmeyeceğine yemin etmiştir :)
|
Olsun arkadaşlar reklam da olsun dizi de olsun film de olsun...
Kime ne zarar gelir... |
All times are GMT +3. The time now is 00:09. |