![]() |
Dinler arası DİALOG konusu hakkında detaylı bir tartışma yapmalımıyız?
Arkadaşlar,
Dialog konusunda sürekli tartışmalar çıkıyor, iddialar ortaya atılıyor. Fakat dikkat ettim kimse detaylı birşey yazmıyor genelde ağızdan ağıza konular gündeme geliyor. Bu konu çok hararetli olur diye düşünüyorum, Ama ben şahsen ciddi anlamda dialog hakkında bilgili değilim ve benim gibi olan arkadaşların sayısını tahmin edebiliyorum. Bununla ilgili bir anket düzenlemek istedim, Eğer konu hakkında bilgi almak istiyorum, yorumları duymak istiyorum diyorsanız olumlu seçeneği, Bu konu sağlıklı olmaz diyorsanız olumsuz seçeneği işaretleyiniz. 20 kişinin üstünde olursa seçenek konuyu açarız ve belli standartlar içinde kurallı bir şekilde tartışırız. Konuya şimdi yorum yapmayın, silinecektir. Sadece anketi oylayalım. |
Güncelleme.
|
tartışılmalı
|
:)
tartışılır ama tartışmanın yarısında çıkıpta gayretullaha dokunur mevzularına girilir yine :D |
Hangi diyalog? Malum olan mı?
|
Seçim yasağı var, yorum şimdi yapmayın. Gidişata bakılırsa yakında bol bol yapacaksınız.
|
Güncelleme.
|
Bu ne final mi :)
|
konusmakdan, tartismakdan korkmamaliyiz!..
|
Bence tatil edilir :)
|
Hakaret ve incitici tavirlar olmadigi müddetce bu konunun aydinlanmasindan yanayim.
|
forum gider yine ağalar;D
|
Eğer 20 kişi tartışalım derse,
Hazırlıklı bir konu açacağım dökümanı bol olan ve tartışma başlıyacak. Trtışmadan çok dialog nedir savunanlar ve svunmayanlar sosyolojik olarak, dini ve kültürel olarak politik olarak +/- lerini belirtecekler. Tabiki konu hararetli olacaktır ama bu harareti engellemek için konuda gayet tedbirli olacağım, harreti arttıran lisanı sertleşen her mesajı direk sileceğim. Maksadım akılları aydınlatıcı bir konu olsun, tekfir yarışı değil. Tahminimce forum ehli bu konuyu anlamak istiyor anketten şimdilik o yönde sonuc cıkıyor, böyle giderse yarın veya diğer gün sağlam bir konu açacağım. Size tavsiyem, kulakdan doğma bilgilerle yetinmeyip şimdiden konuya hazırlanın, araştırın okuyun izleyin. Verimli bir konu olacak inşAllah. Ve çok disiplinli bir tartışma olacak tahminimce 100e yakın mesaj silinir.. Akılcı yorumlar kalır. Bireysel tartışmalar önlenir. |
çoğunluk sağlanmış...
bence aç derim... aktif kullanıcıların nerdeyse hepsi oy kullanmış gibime geliyor.... |
Bekleyelim bir otursun sayılar, eğer cogunluk istemezse saygı duyarız. 1 gün beklemek sağlıklı olur.
|
eyvallah....
|
Tartışılsın. :)
|
Tartışırız..
|
Dinler arası diyaloğun içeriğini, amaçlarını, ulaşmaya çalıştığı hedefleri ben tam olarak bilmiyorum. Sadece kelime anlamından yola çıkarak yapacağımız yorumların da sağlıklı olacağı kanaatinde değilim. İhtiyaç duyduğumuz bilgilendirme tam olarak yapılırsa elbette fikir beyanlarımız olacaktır.
|
diyalog aslında nedir
diyalog anlatıldığı gibi masum bir şey midir ? anlatılan diyalogla yapılan diyalog bir değil ki . ona göre tartışalım. |
papa diyor ki dinlerarası diyalog "kişinin kendi inancını parantez içine alması"dır...
anlamadığım ne madem öyle bu diyalog toplantılarında insanlar birbirlerine ne empoze ediyor ? tabi ki bu diyaloğu hakkıyla yerine getirenler vardır ama papanın dediği tarzdan bi diyaloğun ne faydası var ? |
Arkadaşlar bu konu cok su götüren bir konudur,
Asıl tartışma büyük ihtimal yarın başlar, Sizlerden ricam, Eşref Üstadından belirttiği gibi, sadece kelime anlamlarına göre yorum yapmamak için, Şimdiden araştırıp, öğrenip, 3 kere düşünüp bir söylemek için uğraşmalıyız. İnşAllah faydalı bir bilgi alış verişi olacak. Bu arada bu konu sadece oylama amaçlıdır, yorum yazmakdan çekinelim Dialog ile ilgili. |
Güncelleme.
|
Açık anket olsaydı keşke ;D
İftar buluşmasında bol bol tartışın ama forumda olmaz valla silerim konuları ;D Fayda elde edilmez herkes bildiğini okur çünkü. |
Baskılar bizi yıldıramaz! :)
Tartışmayı isteyenler 20 olursa güvenli bir tartışma başlayacak rahat ol:) |
Tekrar belirteyim :)
Düzgün bir tartışma yapılmalıdır. Hatta çok çok iyi olur... |
Ya aslında tartışma diyoruz ama asıl gidişat bilgilendirme olacak, tartışmaya alıştığımızdan öyle aklımıza geliyor :)
Bu konunun üzerine gitme sebebim bu konu ne zaman açılsa kalpler kırıldı. Sorunun üzerine gitmezsek çözemeyiz, + ve - lerini anlamamız, bilgilenmemiz şart. Konu benim gözetimimde açılacak, harareti arttıran yorumları uyarısız sileceğim sadece sakin ve akılcı yorumlar kalacak, konunun maksatı ego tatmini değil bilinçlendirme olacak. |
Yanlış anlaşılmasın ama konuda tek bir hakaret bile olursa lütfen kilitlensin, adam gibi konuşabilecek, yorum yapabilecek potansiyeli olan buyursun...
|
İnsanların birbirinin değerlerine ve kişiliklerine hakaret edilip dalga geçilmediği sürece bilgi paylaşımı ve fikir alışverişi güzel olur
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
biladerim yetki filan hikaye...
kimse kimsenin mesajını silemez silmemeli.. benim yazdığım şey kendime göre doğrudur sana göre yalnış... buna dayanarak mesaj silemessin, hakaret varsa içinde hakaret kısmını alır devam edersin.... |
hakaret olmamasına rağmen bir mesajım silinirse gerçekten çok pişman olur bunu yapan ..
onun için bunun kesin teminatı verilmeli bence .. |
Alıntı:
|
yav herşeyi geçtim şunun güzelliğine bakın..
resmen aşık oldum:( http://photography.timtrott.co.uk/ga...5-black-01.jpg |
Alıntı:
|
harbi yapın bi güzellik bana 5000 verseniz yeter gerisini ben hallederim....
|
Alıntı:
|
ağa tl...
neyse konuya geri dönelim ayıp olmasın(: |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 18:29. |