![]() |
türk milletinin yetiştirdiği en önemli insan(atatürkten sonra)
atatürkten sonra ki en önemli türk kim görüşlerinizi almak istedim yeni öneriler gelirse şıklara ekleyebilirim.
|
turgut özal ;topal bir devrimci idi;ilk defa tsk nin komuta kademesinde değişiklik yapacak kadar devrimciydi;mehmet barlasın ifadesi ile özal olmasaydı demirel cumhurbaşkanlığına aday bile olamazdı :D
|
ozal da olabilirdi ama basbakanimizi oyladim
|
bir ricada bulunabılırmıyım ::)anketi düzenleyen arkadaş Fettullah değil Fethullah Hoca olarak düzeltmeni rica etsem....
|
tayyıp erdogan ....bence lıderlık vasfı dogustan gelır ve yıllardan berı buna sahıp tek sıyasetcı o...Ataturk'un dehasıyla kıyaslayamam ama Recep Tayyip Erdogan sonderece zekı basıdık basarılı.. yanı tam bır lıder....
|
İtirazım var.. Fethullah Gülen hoca efendinin bu ankette yer almaması gerekir.. Diğerleri bir siyasetti o ise bir dini lider..Doğal olarak ordaki siyasiler gibi herkez Hocaefendiye saygı duyarlar.. Onun için bu anketten objektif sonuç çıkamaz. ;) ;)
|
Alıntı:
|
hakkaten aynı şeyi bende düşündüm ama parabol ilede aynı şeyi düşünmüşüz tevafuk işte...
|
tayyip erdoğan
|
tek kelimeyle özal,unutmayın çağ atlatmıştır türkiye ye
|
Deniz Baykal
VesseLam |
Alıntı:
CİDDİYE ALALIMMI |
Alıntı:
|
Herkesin soruları bir idrak ediş şekili vardır, bizim nasıl idrak edip cevap verdiğimizi bilmediğiniz için ister ciddiye alın ister gayrı ciddi bulun, hiç mühim değil.
VesseLam |
şüphesiz bütün liderlerin her dönemde kendilerine göre özellikleri vardır ama özal ,atatürkten sonra ki en büyük liderdir,yaşasaydı türk birliğini kuracaktı bu yönde çok önemli atılımlar yapmaya başlamıştı ;bugün kullandığımız cep telefonlarından,özel tv lere,otoyollardan,internete,herşeyin temeli özalın dönemindeki yatırımlarla atılmıştı
birazda gülelim;özal amerika ziyaretlerinden birisinde otelden çıkacağı zaman,dışarda yunan milliyetçileri protestoya başlar,korumalar özala arka kapıdan çıkalım diyince, özal hayır ön kapıdan çıkacam der;ve özal kapıya yürüyünce protestolar artmaya başlar, bir müddet sonrada birden şiddetini artırır,danışmanı ,arabaya binince bunun nedenin özala sorar, oda cevap verir "orta parmağım ile işaret parmağımın arasına baş parmağımı soktum ve onlara el salladım" |
Alıntı:
|
yabancı ülkeler tarafından, yabancı ülkelerin liderleri tarafından aranan, fikir danışılan ve de görüşüne itibar edilen
rahmetli TURGUT ÖZAL diyorum.... |
recep tayyip erdoğan.
|
tayyip erdoğan tabiki.. o bir harikaaaa ::)
|
aslında özal da müthiş haklısınız ama yine de RECEP TAYYİP ERDOĞAN!!!!
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
fazla söze gerek yok
""Recep Tayyip Erdoğan"" |
Recep Tayyip Erdoğan....
|
abdullah gül
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ben üç tane seçmek istedim nolcak şimdi erdal inönüde iyi bir insandı ama abdullah gülü seçtim ama başbakanımızıda turgut özalıda hatta bülent arınçıda çok seviyorum ve hepside kaliteli benim için
|
Ankette Recep Tayyip Erdoğan dedim ama burda Abdullah Gül diyorum çünkü bu öyle birşey ki ikisinide birbirinden ayırmak mümkün değil bana göre ... ;) |
hangisini seçeceğimde zorlanıyorum ya...ayıramadağım değerler çünkü....Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan diyorum...ankette de ikisinden birini kullncam.... ;) ;) malesef :(
|
Alıntı:
|
[i][b]1950 seçim sonucu Demkrat Parti %52
1954 seçim sonucu Demkrat Parti %57 1957 seçim sonucu Demkrat Parti %47 (seçimlere bi kaç aynı düşünceden partiyle ortak girildi) Balkan Paktı, Bağdat Paktı ve NATO'ya üyelik... Kıbrıs Anlaşmasına garantörlük maddesinin koyularak ileride yapılacak Kıbrıs Barış Harekatı'nın gerçek mimarı... İlk özelleştirmeler, köylüye yönelik ilk politikalar ve ülkenin gerçek manada kalkınmaya başlaması... Manevi duyguları yani İslamiyet'in İnönü zamanında kaybettiği şerefini tekrar yerine getirmesi nedeniyle... Velhasılkelam; Her ne kadar listede olmasada ben ADNAN MENDERES diyorum! |
TURGUT ÖZAL
|
[i][b]1950 seçim sonucu Demkrat Parti %52
1954 seçim sonucu Demkrat Parti %57 1957 seçim sonucu Demkrat Parti %47 (seçimlere bi kaç aynı düşünceden partiyle ortak girildi) Balkan Paktı, Bağdat Paktı ve NATO'ya üyelik... Kıbrıs Anlaşmasına garantörlük maddesinin koyularak ileride yapılacak Kıbrıs Barış Harekatı'nın gerçek mimarı... İlk özelleştirmeler, köylüye yönelik ilk politikalar ve ülkenin gerçek manada kalkınmaya başlaması... Manevi duyguları yani İslamiyet'in İnönü zamanında kaybettiği şerefini tekrar yerine getirmesi nedeniyle... Velhasılkelam; Her ne kadar listede olmasada ben ADNAN MENDERES diyorum! |
All times are GMT +3. The time now is 21:20. |