Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Küçük hırsıza işkence... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=154754)

Terennüm 09-10-2011 22:47

Küçük hırsıza işkence...

Adana'da dini eğitim veren Furkan Vakfı'nın yurt olarak kullandığı evden bir arkadaşıyla birlikte 800 lira çaldığı öne sürülen 14 yaşındaki T.V, savcılıktan serbest bırakıldıktan sonra vakıf yöneticilerince bir çiftlik evine kaçırılarak işkence edildi. T.V.'yi polis kurtardı.

http://www.gazeteport.com.tr/i/n/131565606362903.jpg
(AA - DHA) -- Olay, geçen çarşamba günü meydana geldi. Ova Mahallesi'nde oturan ve okula gitmeyen T.V., iddiaya göre, bir arkadaşıyla birlikte Furkan Vakfı'nın öğrenciler için yurt olarak kullandığı Belediye Evleri Mahallesi'ndeki eve gizlice girip, 800 lira para ve bu evde dini eğitim için bulunanlara ait kimlik belgelerini çaldı. Öğrencilerden birinin fark ettiği T.V. ile arkadaşı kaçtı.

Öğrenciler, hırsızlık suçundan kaydı bulunan T.V.'yi yakalayıp, polise teslim etti. T.V.'nin üzerinden çalınan para ve kimlikler çıkmazken, T.V., Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı.

T.V., adliyeden ayrıldığı kuzeni 20 yaşındaki S.V. ile birlikte kapıda bekleyen Furkan Vakfı yöneticileri 26 yaşındaki Nurullah Öğüt, Gökhan Yılmaz, 25 yaşındaki İnanç Toğ ve yanlarındaki 16 yaşındaki R.B., tarafından kaçırılarak bir çiftlik evine götürüldü. Vakıf yöneticileri, T.V.'yi oturttukları bir sandalyede el ve ayaklarını iple bağlayarak, ağzını bantla kapattı. Çocuğu döverek işkence yapmaya başlayan vakıf yöneticileri serbest bıraktıkları S.V.'den çalınan para ve kimlikleri getirmesini istedi.

800 lira ile dönen S.V.'den parayı alan şüpheliler, kimlikleri de getirmesi halinde T.V.'yi bırakacaklarını söyledi. Daha sonra S.V.'nin polise gitmesinden endişe eden vakıf yöneticileri, sabaha kadar işkence yaptıkları T.V.'yi de yanlarına alarak vakfın başka bir evine geçti.

Bu sırada S.V. de durumu ailesine onlar da polise bildirdi. İddia üzerine vakfın verilen adreslerine baskın yapan polis, işkence yapılmaya devam edilen çocuğu elleri ve ayakları bağlı, ağzı bantlı halde bulup kurtardı. Yüzü dayaktan şişen küçük çocuk götürüldüğü Adana Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilip ifadesi alındıktan sonra ailesine teslim edildi. Vakıf yöneticileri ise gözaltına alındı. İfadelerinde çocuğu dövdüklerini kabul eden yöneticiler, sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. T.V.'nin birlikte hırsızlık yaptığı arkadaşı aranıyor.

4 vakıf üyesi serbest

Bu arada Adana'da bir vakıfa ait eve hırsızlık amacıyla girdiği iddiasıyla gözaltına alınan ancak çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan zanlıyı kaçırıp işkence yaptıkları iddia edilen 4 vakıf üyesi mahkemece serbest bırakıldı.

_Ednâ_ 09-10-2011 22:50

vicdanları ölmüş bu insanların yahu dini eğitimi keşke kendileride alabilselerdi...
Rabbim ıslah etsin...

İntifada 09-10-2011 22:53

ne zaman olur diye bekliyordum ve işte oldu...
Furkan vakfının kimleri rahatsız ettiğini bildiğimiz için rahatız...
polisimizin son zamanlardaki faaliyetleride ortada bu medya organlarının amaçlarıda...
ben bu kaynakların haberine bakarak furkan vakfına tek laf etmem...
http://www.furkanvakfi.net/haberler/...li-duyuru.html
Furkan vakfının olayla ilgili açıklamasını bekliyorum...
ancak onlara inanırım...

Sevban 09-10-2011 22:57

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948544)
ne zaman olur diye bekliyordum ve işte oldu...
Furkan vakfının kimleri rahatsız ettiğini bildiğimiz için rahatız...
polisimizin son zamanlardaki faaliyetleride ortada bu medya organlarının amaçlarıda...
ben bu kaynakların haberine bakarak furkan vakfına tek laf etmem...
http://www.furkanvakfi.net/haberler/...li-duyuru.html
Furkan vakfının olayla ilgili açıklamasını bekliyorum...
ancak onlara inanırım...

Kaynak kim yavuz?

Mavera 09-10-2011 22:57

furkan vakfi nedir, necidir arkadaslar?

İntifada 09-10-2011 22:59

DHA nın haberi baksana sevban üstad :)

furkan vakfı alparslan kuytul hocanın vakfıdır...
adana elazığ o civarda faaliyet gösterir...
öncü nesil adını verdikleri bir nesil yetiştirmek amacındalar...
oradan bir yöneticinin böyle birşeyi yapacağına ihtimal vermiyorum...
öğrencileri bile 7 sene eğitiyorlar...
benim günah batağındaki bir arkadaşımı 1 sene içinde tam bir tevhid eri yaptılar...

Mavera 09-10-2011 23:01

haber dha ninsa bize düsen fasigin haberini arastirmakdir..

Terennüm 09-10-2011 23:01

AA nınhaberi

İntifada 09-10-2011 23:04

Alıntı:

V., adliyeden ayrıldığı kuzeni 20 yaşındaki S.V. ile birlikte kapıda bekleyen Furkan Vakfı yöneticileri 26 yaşındaki Nurullah Öğüt, Gökhan Yılmaz,

bu vakfın yöneticilerinin bir çocuğa işkence yapacağına inanmıyorum...

ayrıca dha yazıyor işte...

Terennüm 09-10-2011 23:06

polis kaydına girmiş bir olay.ha aa ha dha

İntifada 09-10-2011 23:08

polis kaydı :)
polisin son dönemlerde maşallahı var :)
kesin alakası yoktur yoktur ama alparslan kuytul hoca gülen ve hareketine yönelik eleştirileriyle bilinir...

BlueMoon 09-10-2011 23:10

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948550)
haber dha ninsa bize düsen fasigin haberini arastirmakdir..

"bir fasık size bir haber getirirse onu iyice araştırın"

haklısın abim...

Terennüm 09-10-2011 23:11

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948556)
polis kaydı :)
polisin son dönemlerde maşallahı var :)
kesin alakası yoktur yoktur ama alparslan kuytul hoca gülen ve hareketine yönelik eleştirileriyle bilinir...

:) bende kaç mesaj sonra gülen moduna geçeceğimizi merak ediyordum fasıl açılmış oldu..hayırlı olsun:)

İntifada 09-10-2011 23:11

Furkan Vakfı Genel Başkanı İbrahim Canpolat, vakfın yurt olarak kullandığı evden hırsızlık yaptığı iddia edilen T. V. 'ye işkence yaptığı ileri sürülen kişilerin vakfın yönetici veya üyesi olmadığını ileri sürdü. T. V. 'nin onlarca hırsızlık suçundan kaydı bulunduğunu ileri süren Canpolat, bu kişinin iftirası sonucunda böyle bir olayın gerçekleştiğini, şüphelilerin de serbest bırakıldığını söyledi.

Sitenizde yayınlanan ve Furkan Vakfını ve yöneticilerini işkenceyle suçlayan haber tamamen asılsız ve eğitim ve hizmet çalışmaları yapan vakfımızı yıpratma amaçlı olarak kasıtlı çıkarılmıştır. Vakfımızın yönetim kurulu bellidir ve hiçbir şekilde konuyla ilgileri yoktur. Bu haberler daha çocuk yaşta onlarca suça karışmış olan hırsızın bir iftirasına dayanılarak hazırlanmıştır. Şüpheli sıfatıyla yakalanan kimseler de serbest bırakılmıştır.

Hüdavendigâr 09-10-2011 23:14

bu haberin tarihini öğrenebilirmiyiz ?

Terennüm 09-10-2011 23:17

geçen çarşamba diyor haberde

Terennüm 09-10-2011 23:24

Furkan vakfına yapacağı şey şu:
eğer bu haber asılsız ise haberi yapan ajansı arayıp olayın aslını anlatıp düzeltmelrini istemelidir..yok eğer yanaşmıyorlarsa dava açıp haklarını hukuksal olarak aramalıdır..ama asla bu işi yavuzun yaptığı gibi hizmetlerimizden rahatsız olanlar hele hele isim vererk gülenciler bizden rahatsız gibi açıklamalar yaparsa bunuda polis üzerinden yaparsa inandırıcılığı kalmaz..

İntifada 09-10-2011 23:28

Alıntı:

T.V., adliyeden ayrıldığı kuzeni 20 yaşındaki S.V. ile birlikte kapıda bekleyen Furkan Vakfı yöneticileri 26 yaşındaki Nurullah Öğüt, Gökhan Yılmaz, 25 yaşındaki İnanç Toğ ve yanlarındaki 16 yaşındaki R.B., tarafından kaçırılarak bir çiftlik evine götürüldü. Vakıf yöneticileri, T.V.'yi oturttukları bir sandalyede el ve ayaklarını iple bağlayarak, ağzını bantla kapattı. Çocuğu döverek işkence yapmaya başlayan
Alıntı:

Bu arada Adana'da bir vakıfa ait eve hırsızlık amacıyla girdiği iddiasıyla gözaltına alınan ancak çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan zanlıyı kaçırıp işkence yaptıkları iddia edilen 4 vakıf üyesi mahkemece serbest bırakıldı.
polis kayıtlarında işkence var yani bu kadar kesin konuşuluyor delil var ama mahkeme serbest bırakıyor o da ilginç birşey :)
vakıf açıklama yapmış işte yöneticilerimiz bellidir bunlar yöneticimizde üyemizde değil...
haberde iftiradır diye...

İntifada 09-10-2011 23:31

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948567)
Furkan vakfına yapacağı şey şu:
eğer bu haber asılsız ise haberi yapan ajansı arayıp olayın aslını anlatıp düzeltmelrini istemelidir..yok eğer yanaşmıyorlarsa dava açıp haklarını hukuksal olarak aramalıdır..ama asla bu işi yavuzun yaptığı gibi hizmetlerimizden rahatsız olanlar hele hele isim vererk gülenciler bizden rahatsız gibi açıklamalar yaparsa bunuda polis üzerinden yaparsa inandırıcılığı kalmaz..

yok onlar dilini tutmayı becerirler akıllı adamlar :)
bizde yok o :)

_Ednâ_ 09-10-2011 23:32

yani bunu Hocaefendiye söylemleriyle biliniyor diye polisin yaptığını iftira ilan ediyorsunuzda, sizin polise bunu demeniz iftira değilde nedir?
bu (iftira attığı düşünülen şahsın cemaati) cemaate mensup bir polis veya başka bir şahıs,
eğer bu kadar cemaatçiyse, merak etmeyin Allah rızası için çalışan bir cemaate iftira atmıyacak kadar hassasiyet kazanmıştır o dairede...
eleştirilen yanlışa siz düşüyorsunuz farkına varın bence...

İntifada 09-10-2011 23:33

Dokunan yanar :)

buyukusta 09-10-2011 23:37

Evet.Bu haber yanlansa Furkan Vakfi şuana kadar neden bir açıklama yapılmıyor?Benim anlamadığım neden konu başka tarafa çekiliyor?

İntifada 09-10-2011 23:38

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948561)
Furkan Vakfı Genel Başkanı İbrahim Canpolat, vakfın yurt olarak kullandığı evden hırsızlık yaptığı iddia edilen T. V. 'ye işkence yaptığı ileri sürülen kişilerin vakfın yönetici veya üyesi olmadığını ileri sürdü. T. V. 'nin onlarca hırsızlık suçundan kaydı bulunduğunu ileri süren Canpolat, bu kişinin iftirası sonucunda böyle bir olayın gerçekleştiğini, şüphelilerin de serbest bırakıldığını söyledi.

Sitenizde yayınlanan ve Furkan Vakfını ve yöneticilerini işkenceyle suçlayan haber tamamen asılsız ve eğitim ve hizmet çalışmaları yapan vakfımızı yıpratma amaçlı olarak kasıtlı çıkarılmıştır. Vakfımızın yönetim kurulu bellidir ve hiçbir şekilde konuyla ilgileri yoktur. Bu haberler daha çocuk yaşta onlarca suça karışmış olan hırsızın bir iftirasına dayanılarak hazırlanmıştır. Şüpheli sıfatıyla yakalanan kimseler de serbest bırakılmıştır.

.....

CeVHeR 09-10-2011 23:52

Bayılıyorum bu muhabbete :)

X cemaatçinin biri kendi cemaati için iyi şeyler söylemeyen Y cemaati için doğru yada yalan ( ama doğru olması için dua ettiğinden eminim ) kötü bir haber bulmuş, ( hemde geçen çarşambadan ) nasılda iştahlı iştahlı paylaşıp, birde haberin doğruluğunu ispat etmeye çalışıyor...

Ne olacak cemaat çatışmalarının sonu...

Umarım cemaat sevginiz Dininizin önüne geçmez...

Özgür Çağrı 09-11-2011 00:23

çocuğa işkence ettilerse adamlar niye serbest ?

Özgür Çağrı 09-11-2011 00:23

Alpaslan hoca iyi dokundurmuş demek ki gülenist örgütlere bu şiddet celal ondan kaynaklanıyor bence :)

Mavera 09-11-2011 00:26

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948606)
çocuğa işkence ettilerse adamlar niye serbest ?

senin betimlemende yanlis nasilki her tutuklanan suclu degilken ayni sekilde her serbest birakildan sucsuz diye bir kaide yok..

Özgür Çağrı 09-11-2011 00:30

çocuğu o hale sokan birisi asla serbest bırakılmaz hele müslüman birileriyle müebbetle falan yargılarlar.
Bu işin içinde bir şeyler var furkan vakfı gibi değerli insanların tevhidi müslümanların bulunduğu oluşumlarda psikopatlara yer vermezler. Eğer böyle bir olay olduysada bu çevreden kovulur o psikopatlar.
Ki ben bunun karalama amaçlı yalan haberler silsilesi olduğunu düşünüyorum.

_Ednâ_ 09-11-2011 00:31

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948608)
Alpaslan hoca iyi dokundurmuş demek ki gülenist örgütlere bu şiddet celal ondan kaynaklanıyor bence :)

'gülenist örgüt'.... güzel ifade tam bir vefa göstergesi.....

'alpaslanist örgüt' kulağa nasıl geliyor?...
sizi bilmem ama benim kulağıma bu isimlerin örgütü demek sadece cahil safsatası gibi geliyor...

Mavera 09-11-2011 00:33

belkide tutuksuz yargilanacaklar yani serbest kaldi sayilmazlar..

Özgür Çağrı 09-11-2011 00:33

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948554)
polis kaydına girmiş bir olay.ha aa ha dha

polis daha geçen hafta muhammed cihadı pkklı diye içeri attı
Buldukları mustazafları içeri tıkıyorlar.

Kimin polisi bu ben niye polise inanayım ?
Poliste gülenist örgütlenmenin yoğun olarak yuvalandığı bir kurum değil mi bunlardan her şey beklenir. Kendilerinden olmayan müslümanları yok etmek için her şeyi yapar bunlar .
Daha önce yaşananlar ile sabittir.

Özgür Çağrı 09-11-2011 00:35

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948614)
'gülenist örgüt'.... güzel ifade tam bir vefa göstergesi.....

'alpaslanist örgüt' kulağa nasıl geliyor?...
sizi bilmem ama benim kulağıma bu isimlerin örgütü demek sadece cahil safsatası gibi geliyor...

örgüt gibi çalışıyorlar ne diyeyim.
kara harp okuluna adam sızdırmak için şakirtlere 8 ay mülakat eğitimi veren. Emniyet teşkilatını istihbaratı babasının çiftliğine çevirenlere medya organlarına bilgi ve belge sızdıranlara örgüt denmezde ne denir ?

bildiğin örgüt yani.

buyukusta 09-11-2011 00:35

Aslında bu olay eğer gerçekse bile FURKAN vakfina yüklemek çok saçma olur.Yüzlerce üyesi olan bir cemaati içinde 3 kişi bir hayvanlık yaptı diye diğer cemaati alakadar eder mi?Her cemaat içinde mutlaka birkaç piskopat,manyak olabilir bu normaldir.Bunu siz bilemessiniz.Ama birkaç kişinin yaptığı hiçbir zaman bir cemaate yüklenemez ve bunun bir cemaat lideriylede bir ilgisi yoktur

İntifada 09-11-2011 00:39

işte bu yüzden üye değil yönetici diyorlar akifciğim...

buyukusta 09-11-2011 00:40

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948623)
işte bu yüzden üye değil yönetici diyorlar akifciğim...

Pardon o ayrıntıya dikkat etmemişim.

Hüdaverdi 09-11-2011 00:40

add üyeleri yapmış,suçu da vakıfa atmışlar.
Olayı çözdüm,dağılın ;D

İntifada 09-11-2011 00:41

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948626)
add üyeleri yapmış,suçu da vakıfa atmışlar.
Olayı çözdüm,dağılın ;D

oyşhhh...
atsızcılar yapmış...

_Ednâ_ 09-11-2011 00:52

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948618)
örgüt gibi çalışıyorlar ne diyeyim.
kara harp okuluna adam sızdırmak için şakirtlere 8 ay mülakat eğitimi veren. Emniyet teşkilatını istihbaratı babasının çiftliğine çevirenlere medya organlarına bilgi ve belge sızdıranlara örgüt denmezde ne denir ?

bildiğin örgüt yani.

peki kardeş örgüt...
içinde nice ergenekoncu, faşist, vatan haini, dinsiz, masonun barındığı kurumlara Allah korkusu olan, hassasiyet sahibi olan insanları teşvik etmek, oraları babasının çiftliği haline getirmek zaten haklısın...
bu ordudan, emniyetten, hükumetten,mahkemeden zamanında rahatsız olanlar, oturduğu yerden rahatsız olduğu için biz yıllardır darbelerle boğuşuyorz efendi...
kapının dışına çıkmayan, tek yaptığı eline bir pankart alıp protesto yapmaktan ibaret olduğu için biz yıllardır başörtüsü yasağıyla cebelleşiyoruz efendi...
zamanında ben çocuğumu okutmam, ben çocuğumu o dinsizlerin askeriyesine göndermem, ben çocuğumu halka ateş açan, protesto hakkı tanımayan polisin yuvasına göndermem diyen dar düşünceli insanlar yüzünden biz yıllardır söz hakkı tanınmayan sınıftaydık efendi...
üstadı biliyorsun seviyorsun değilmi? üstad bediüzzaman ne uğrunda siyasetin içine girmiş meclise girmiş bunuda bilirsin öyleyse....

Özgür Çağrı 09-11-2011 00:58

üstad bediüzzaman 1 an olsun kemalizme boyun eğmemiştir. Biz onun direniş ahlakını ve çile dolu mücadelesini selamlıyoruz.
Senin örgüt 28 şubatta müslümanları satışa getirmiş anasol hükümetinin bacanağı olmuş emperyalizm ile ters düşmeyen daima iktidarların yanında yer almış her kralın soytarısı olmuş ve kendinden olmayan müslüman kardeşlerini her türlü provakatör terörist ilan edebilme yeteneğine sahip ve bunu medya organlarıyla çok iyi bir şekilde yapan bir örgüttür.

Lütfen üstad bediüzzaman ile bu tür örgütleri yan yana getirmeyelim istirham ediyorum.

Terennüm 09-11-2011 01:01

Bla bla bla konu haberden sapmış vaziyette.

All times are GMT +3. The time now is 07:42.