Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   İran İSLAM(!) devletinden Sünnilere Bayram namazı yasağı.. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=154761)

milletinadami 09-11-2011 02:03

İran İSLAM(!) devletinden Sünnilere Bayram namazı yasağı..

http://www.sapitanlar.com/wp-content...ajles_name.jpg

Sünni kökenli vatandaşların, Şii Devlet İran’ın Tahran vilayetinde Bayram namazı kılmalarının engellenmesine yönelik yasadışı emrin yayılmasının ardından İran parlamentosundaki Sünni milletvekilleri Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecat’a yazdıkları mektupta olayı takip etmesini istedi. Başkent Tahran’da Sünnilerin ibadet edebileceği tek bir cami bile bulunmuyor.

Tahran merkezli Islah Web adlı internet sitesinin yayımladığı habere göre Tahran’daki valilik yetkilileri şehirde Sünnilerin bayram namazını yasaklayan bir karar yayımladı. Bunun üzerine Sünni milletvekilleri Ahmedinecat’a yazdıkları mektupta başkentte Sünni topluluğun bayram namazı kılmalarının temin edilmesi ve bu bağlamda yetkililerin bilgilendirilmesi talebinde bulundu.

Mektup Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu sekreterine ve Sünnilerden sorumlu Cumhurbaşkanı danışmanına gönderildi ve Meclis-i Şura (Parlamento) Sünni milletvekillerince imzalandı. İmzalayan vekiller şunlar:
  1. İkbal Muhammedi, Merivan ve Servabad temsilcisi
  2. Celal Mahmutzade, Mahabad temsilcisi
  3. Muhammed Ali Pertovi, Serdest & Piranşehir temsilcisi
  4. Muhammed Kasım Osmani, Bukan temsilcisi
  5. Fahrettin Haydari, Sakız ve Bani temsilcisi
  6. Emin Şeybani, Senendec, Divandere ve Kamyeren temsilcisi
  7. Ebul Cabbar Keremi, Senendec, Divandere ve Kamyeren temsilcisi
  8. Seyyid İmad Hüseyni, Karve ve Dehgalan temsilcisi
  9. Seyyid Fethullah Hüseyni, Pave ve Emanet temsilcisi
  10. Peyman Furuzeş, Zahidan temsilcisi
  11. Muhammed Kayyum Dehkan, İranşehir, Serbaz ve Dalgan temsilcisi
  12. Hamit Rıza Peşeng, Haş
  13. Yakup Cedgel, Çabahar
  14. Abdullah Rastegar, Gunbad Kavus
Bilindiği gibi Tahran’a Sünni Müslümanların namaz kılabileceği tek bir cami bile bulunmuyor. Apartmanlarda ve kiralanan dairelerde namaz kılmak zorunda kalan İranlı Sünnilerin geçtiğimiz yıl aynı zamanda güvenlik güçlerince zorla Bayram ve Cuma namazı kılmaları engellenmişti.
Kaynak: Sunni Online

İntifada 09-11-2011 02:12

buram buram iran analiz kokuyor...

Özgür Çağrı 09-11-2011 02:15

resim sapıtanlar.com

haber sünni online

din mafyası detected

Mavera 09-11-2011 02:17

o degilde gecen bir belgeselde izledim.. tahranin merkezindeki bir camii cuma namazinda bile yari yariya bos kaliyormus acikcasi icim acidi..

Ebuzer 09-11-2011 02:17

Mezhepçiler detected..

onurcan 09-11-2011 02:18

Sünnilerin ibadet edebileceği tek bir cami bile bulunmuyor.
bu ne demek camilerdemi farklı?

Tarantula_ 09-11-2011 02:20

Konuya müdavim değilim ama mezhepcilik güdüpte Mü'minlerin ibadet etmesini engelleyen kim varsa Allah belasını versin...

Özgür Çağrı 09-11-2011 02:21

Alıntı:

onurcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948729)
Sünnilerin ibadet edebileceği tek bir cami bile bulunmuyor.
bu ne demek camilerdemi farklı?

yeryüzü Allahın mescidi iken camiler arasında bile mezhep ayrımı yapanların vay haline ..

milletinadami 09-11-2011 02:21

Sapkınlık dedected...

Ammar 09-11-2011 02:36

gitsinler yarıya yarıya dolmayan tahran camisine. daferinlerin arkasında kılsınlar. sunnilerin arkasında kılan bir sürü caferi biliyoruz.

sunnilerin sunni olarak ibadet edilmesi görünürde hoşmamasın akarşın açıkçası benide üzüyor. ama karar sanki daha iyi. camileride ayırmaya kalktığında tamamen ayrılık olur ve toparlkanması kaçınılmaz olur. camiler Allahın evidir. herkes kılabilir camilerin adı sünni değil diye girilmiyor mu ? ben caferilerin camisinde kıldım hiç birşey olmadı.

sunnilerde şiada mehepçilikten kurtulmalıdır.

Eşref 09-11-2011 02:56

Türkiye'de Türk - Kürt, Sağcı - Solcu gibi zaten pek çok çatışma var. Hatta futbol takımı yüzünden, satırlarla, bıçaklarla birbirimize saldıran bir milletiz.

İçimizdeki bu kadar çatışma yetmezmiş gibi, n'olur üstüne bir de Şii - Sünni çatışması eklemeyelim. Zaten bu çatışma yüzünden başta Irak'ta, Afganistan'da, Pakistan'da çok Müslüman ölüyor. Bizim ülkemize de şu illeti bulaştırmayalım.

depare 09-11-2011 03:41

Sadece adı İslam devleti hocam :)

Biz isimlere,kılıflara itibar edecek olsaydık şu bizim Hüsnü'yü (Obama) evliya ilan ederdik :)

İntifada 09-11-2011 03:41

yokturda şu kararın bi belgesini bulabilirmiyiz...

Ammar 09-11-2011 03:43

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948841)
Sadece adı İslam devleti hocam :)

Biz isimlere,kılıflara itibar edecek olsaydık şu bizim Hüsnü'yü (Obama) evliya ilan ederdik :)

sen o zaman islam devleti kurda irana öyle git laf at. müslümanların yüzde 90ı hatta daha fazlası sunni bi tek şeriatle yönetilen devletleri var mı ? YOK: iran adında da olsa şeriatle yönetiliyor. lafa gelince varsınız.

EpiVaTeS 09-11-2011 03:45

Tahran üniversitesi haricinde cuma kılmazlar...

Ammar 09-11-2011 03:47

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948845)
Tahran üniversitesi haricinde cuma kılmazlar...

adamlarda merkzi sistem var her ilde tek camide kılınır. medine islam devletidne böyleydi. bakma bizde herkes bi yerde kılıyor hatta mescidlerde bile kılınıyor.

Özgür Çağrı 09-11-2011 03:47

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948844)
sen o zaman islam devleti kurda irana öyle git laf at. müslümanların yüzde 90ı hatta daha fazlası sunni bi tek şeriatle yönetilen devletleri var mı ? YOK: iran adında da olsa şeriatle yönetiliyor. lafa gelince varsınız.

La tövbe de ya Allah korusun

;D

EpiVaTeS 09-11-2011 03:52

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948846)
adamlarda merkzi sistem var her ilde tek camide kılınır. medine islam devletidne böyleydi. bakma bizde herkes bi yerde kılıyor hatta mescidlerde bile kılınıyor.

ezan mı bu merkezi sistem olsun...
İranlılar cuma kılmıyor...
bunu biliyorum merkezde kılanların çoğuda sünni zaten...
kılmıyorlar yani..

Hüdaverdi 09-11-2011 04:15

Netten baktım,mesela ''Tahran Üniversitesi bahçesinde kıldıracağı yarınki cuma namazına da yüz binlerce kişinin katılması bekleniyor.'' haberini gördüm,veya bunu http://www.israhaber.com/iranda-tari...09-haberi.html

israhaberde siteyi napmış la kopyalayamıyorum :S

Bu da ilginç bir yazı: http://www.haber7.com/haber/20071201...in-artiyor.php

Tahran da camii yok söylemi malca geldi bana ;D Hiç mi yok ? Hani atina daki gibi ?
2009 da seçim sonucunun açıklanmasıyla bir camii ye saldırı yapılmış ama ?

Eşref 09-11-2011 04:20

Çıkıp balkondan bakınca, 3 tane cami görüyorum. (Mesafeyi siz düşünün.) Ama Cuma namazında hepsi tıklım tıklım oluyor. Bunca insan, Cuma namazında mümkün değil tek camiye sığmaz. Sığdıramazsınız. Ve burası Antalya.

İntifada 09-11-2011 04:22

türkiyede de var bulunduğu bölgedeki lider hatta baştaki isim cuma kıldırmıyor diye cuma kılmayan...

Hüdaverdi 09-11-2011 04:28

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948850)
Çıkıp balkondan bakınca, 3 tane cami görüyorum. (Mesafeyi siz düşünün.) Ama Cuma namazında hepsi tıklım tıklım oluyor. Bunca insan, Cuma namazında mümkün değil tek camiye sığmaz. Sığdıramazsınız. Ve burası Antalya.

Oha 3 tane mi ? Gündüz olsa sayardım buradakileri,şimdi karanlık zaten gözlerim uykusuz göremem.
Sivil itaatsizlik yap topla milleti bağa bahçeye hacı sonrada mangal yakın üff ;D
Taksim de camii sıkıntısı var hala.
Gidip uyuyayım ben.

Özgür Çağrı 09-11-2011 04:30

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948851)
türkiyede de var bulunduğu bölgedeki lider hatta baştaki isim cuma kıldırmıyor diye cuma kılmayan...

çok tanıdığım var cuma kılmayan

Ammar 09-11-2011 04:34

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948848)
ezan mı bu merkezi sistem olsun...
İranlılar cuma kılmıyor...
bunu biliyorum merkezde kılanların çoğuda sünni zaten...
kılmıyorlar yani..

el insaf yaww. bide bari bu başlıkta yazmasaydınız hani sunnilere yasak vardı.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

İntifada 09-11-2011 04:34

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948855)
çok tanıdığım var cuma kılmayan

aynen...
mesela süleymancılarda camide kılmıyorlar cumaları...
kendi yurtlarında kılıyorlar...

depare 09-11-2011 04:39

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948844)

İki adamı vinçte asıp,çatılar da anten avına çıkmakla şeriat devleti olunmuyor :)

Töhmet altında ki kadınların suratına kezzap döküp sonra da utanmadan muta nikahı adı altın da zina yaparak şeriat devleti olunmuyor..

Şu anda Muta pisliği yüzün den AIDS'in en yaygın olduğu ülkerin başını çeker İran :)

Masum Müslümanların katledilmesine seyirci kalarak hatta destekleyerek şeriat devleti olunmuyor

Hırsızın kolunu kesmek yerine keyfi kırbaç cezası uygulayarak şeriat devleti olunmuyor..!

Sırf Sünni oldukları için Müslümanların camilerini yıkarak,Medreselerini talan ederek,kendilerini de tutuklayıp hapse tıkayarak,infaz ederek şeriat devleti olunmuyor..!

Okulların da Şiilerin dışında ki Müslümanların imansız olduğunu çocuklara işleyerek şeriat devleti olunmuyor..!

2 yaşında ki kız çocukların dan cinsel olarak faydalanabilirsiniz diyen Humeyni gibi .......... adamların peşinden giderek şeriat devleti olunmuyor..!!

Bana sabaha kadar roman düzdürme..!

Kuru gürültüyle,sloganla olmuyor bu işler hiç araştırmak yok Şeriat devletiy miş adıyla da olsa Şeriat varmış :)

Tıpkı bir önceki mesajım da yazdığım gibi acaba şu bizim Hüsnüyü evliya mı ilan etsek :)

Özgür Çağrı 09-11-2011 04:41

cübbelinin hilafetini bekliyoruz

asgsdgsdgs ne manyak olur la

hepimizi asar adam itikadı bozuk diye uhaha :)

İntifada 09-11-2011 04:42

valla geçen biri diyodu hilafet gelicek gavsı sanimi ne varya o halife olacak diye...
dedim o adam halife olursa bizi sapık diye öldürtür :)

Özgür Çağrı 09-11-2011 04:45

dayım diyo hadi furkan büyüde hilafetini ilan et geliyim
dedim dayı ne diyon Allah aşkına ya :)

Ammar 09-11-2011 06:16

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948859)
İki adamı vinçte asıp,çatılar da anten avına çıkmakla şeriat devleti olunmuyor :)

Töhmet altında ki kadınların suratına kezzap döküp sonra da utanmadan muta nikahı adı altın da zina yaparak şeriat devleti olunmuyor..

Şu anda Muta pisliği yüzün den AIDS'in en yaygın olduğu ülkerin başını çeker İran :)

Masum Müslümanların katledilmesine seyirci kalarak hatta destekleyerek şeriat devleti olunmuyor

Hırsızın kolunu kesmek yerine keyfi kırbaç cezası uygulayarak şeriat devleti olunmuyor..!

Sırf Sünni oldukları için Müslümanların camilerini yıkarak,Medreselerini talan ederek,kendilerini de tutuklayıp hapse tıkayarak,infaz ederek şeriat devleti olunmuyor..!

Okulların da Şiilerin dışında ki Müslümanların imansız olduğunu çocuklara işleyerek şeriat devleti olunmuyor..!

2 yaşında ki kız çocukların dan cinsel olarak faydalanabilirsiniz diyen Humeyni gibi .......... adamların peşinden giderek şeriat devleti olunmuyor..!!

Kuru gürültüyle,sloganla olmuyor bu işler hiç araştırmak yok Şeriat devletiy miş adıyla da olsa Şeriat varmış :)

Tıpkı bir önceki mesajım da yazdığım gibi acaba şu bizim Hüsnüyü evliya mı ilan etsek :)

sen bi önce şeriat devleti sunni olarak kur sonrada asıl şeriatı uygula iranında yaptıklarını yapma ve iranın süratına çarp deki aha böyle işeriatle yönetilir de ona. lafla peynirle hiç olmuyor.

BlueMoon 09-11-2011 09:45

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948727)
o degilde gecen bir belgeselde izledim.. tahranin merkezindeki bir camii cuma namazinda bile yari yariya bos kaliyormus acikcasi icim acidi..

Şia mezhebi hak bir mezhep olmadigindan korkulur onlardan batılda ısrar edenleri mevlam affetsin

Hüdavendigâr 09-11-2011 13:01

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948895)

sen bi önce şeriat devleti sunni olarak kur sonrada asıl şeriatı uygula iranında yaptıklarını yapma ve iranın süratına çarp deki aha böyle işeriatle yönetilir de ona. lafla peynirle hiç olmuyor.

sabah akşam türkiyeyi eleştiren sen,git kendi devletini kur türkiyenin yaptıklarını yapma ondan sonra gel türkiyeye laf at,lafla peynir gemisi yürümüyor..bu kadar sığ bir düşünce tarzı görmedim..iranı koruyacağım diye kendi kendinle çelişiyorsun..lafa bak iranı eleştriceğine git kendi devletini kur ;D o zaman toplayalım tası tarağı ne işimiz var bu forumda,ne halt etmeye chpyi eleştiriyoruz ? kendi partimizi kuralım öyleyse ?

şeriat devletiymiş..anasını satim ağzından her Allah peygamber çıkanı -gerçi bunların ağzından peygamber çıkmaz- doğru kabul ediyorsunuz..Humeyninin nasıl bir adam oldugunu,sahabeye nasıl ağır hakaretler ettiğini,zerre itibar edilmeyecek bir adam oldugunu iyi biliyoruz..hele şu muta nikahı saçmalığı,bu aklı evveller kimi kandırıyor ? sizi kandırdıklarına şüphe yokta bu din bu kadar basitmi ?

diğer bir nokta, bu irancı geçinenlerin dün nurcu bugün irancı yarın rüzgar hangi yöne eserse o tarafta olacaklarını bildiğimiz için pek bişey anlatmayada gerek yok aslında..

İntifada 09-11-2011 14:42

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video

böyle mükemmel bir insanın sistemi daha güzel zaten...
mükemmel sisteme neden laf edeseniz değilmi bakın elmalılı tefsirini kendi cebinden para verip yaptırmış maşallah...
dayayın sırtınızı devlete anasını satayım...
devletçilik yapın,şu türkiyedeki sisteme tek kelime edemeyin...
Ama mesele iran olunca koyun dibine dinamiti...
nasılsa onlar yönetmiyor sizi rahatsınız hem devletinde işine gelir hala milli güvenlik derslerinde iran düşman olarak anlatılıyor...

merak ettiğimiz eski bir sohbetinde gökten indiği kitaplar meselesinde malum kişiye demediğini bırakmayan bu hoca hangi rüzgar estide bu yöne döndü ?

La yemin ederim mezhepçiler yüzünden neredeyse mezhepsiz olacağım yakında...

İçtihadi meseleler yüzünden sapık ilan edip durun birbirinizi...
şiacısı sünniler buna haram diyor diye tekfir etsin...
sünniciside bunlar helal sayıyor diye tekfir etsin...

4 eşi var sayıyoruz bize ulaşan kaynaklarda peki kaçımızın 4 eşi var ?
sorgusuz sualsiz 4 eş alıyoruz acaba kaçımız ?
irandada muta nikahının yaygınlığı budur...
.
tam 5 sene önce çok iyi hatırlıyorum bir iranlı molla mutanın yaygın olmamasından yakınıyordu...
Allah hidayet versin onada...

Hüdavendigâr 09-11-2011 14:47

iyide cübbeli ne alaka ? bende şimdi konuyla alakası olmadıgı halde bütün yamuk yumuk adamların videolarını paylaşayım ? hadis inkar edenimi dersin,ayet inkar edenimi dersin,Kuran'ı kendi kafasına göre yorumlayan hıyartolarmı dersin,masonları din adamı diye millete pazarlayanımı dersin..bütün mezhepsizleri paylaşayım öyleyse ?

milletinadami 09-11-2011 14:49

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948895)

İran konusunda can siperane savunmaya geçmenden biz senin kimlerden olduğunu anladık...
Amacınıza ulaşamazsınız...
Sen anladın onu...

İntifada 09-11-2011 14:51

anlamışsındır alakasını...

milletinadami 09-11-2011 14:51

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948926)
YouTube Video

YouTube Video

böyle mükemmel bir insanın sistemi daha güzel zaten...
mükemmel sisteme neden laf edeseniz değilmi bakın elmalılı tefsirini kendi cebinden para verip yaptırmış maşallah...
dayayın sırtınızı devlete anasını satayım...
devletçilik yapın,şu türkiyedeki sisteme tek kelime edemeyin...
Ama mesele iran olunca koyun dibine dinamiti...
nasılsa onlar yönetmiyor sizi rahatsınız hem devletinde işine gelir hala milli güvenlik derslerinde iran düşman olarak anlatılıyor...
merak ettiğimiz eski bir sohbetinde gökten indiği kitaplar meselesinde malum kişiye demediğini bırakmayan bu hoca hangi rüzgar estide bu yöne döndü ?

La yemin ederim mezhepçiler yüzünden neredeyse mezhepsiz olacağım yakında...
İçtihadi meseleler yüzünden sapık ilan edip durun birbirinizi...
şiacısı sünniler buna haram diyor diye tekfir etsin...
sünniciside bunlar helal sayıyor diye tekfir etsin...

4 eşi var sayıyoruz bize ulaşan kaynaklarda peki kaçımızın 4 eşi var ?
sorgusuz sualsiz 4 eş alıyoruz acaba kaçımız ?
irandada muta nikahının yaygınlığı budur....
tam 5 sene önce çok iyi hatırlıyorum bir iranlı molla mutanın yaygın olmamasından yakınıyordu...
Allah hidayet versin onada...

Allahı helal kıldığı 4 eşlilik ile Allahın haram kıldığı muta nikahını bir tutan kişi...
İslam dini ve iman anlayışında ciddi bir revizyon yapman gerekiyor...
Allah selamet versin....

milletinadami 09-11-2011 14:52

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948859)

:gül::gül::gül::gül::gül:

Hüdavendigâr 09-11-2011 14:54

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948934)
anlamışsındır alakasını...

bence sadece demogoji yapıyosun hacı..

İntifada 09-11-2011 14:57

Alıntı:

milletinadami Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948935)
Allahı helal kıldığı 4 eşlilik ile Allahın haram kıldığı muta nikahını bir tutan kişi...
İslam dini ve iman anlayışında ciddi bir revizyon yapman gerekiyor...
Allah selamet versin....

şiayada gitsen sana muta nikahının ayet ve hadislerle delilini gösterir...
yada kendince gösterdiğini sanır...
aynı mantık işte...
ben orada bir tutmadım dikaktli okursan iranda muta yaygın çünkü caiz sayılıyor önermesine karşılık bir yorum yaptım...

All times are GMT +3. The time now is 03:09.