Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Videolar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=157)
-   -   Tuncelli Civarındaki Aleviler Dinsiz midir ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=155117)

Ammar 09-16-2011 14:27

Tuncelli Civarındaki Aleviler Dinsiz midir ?

ÖNCE
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

SONRA
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Ebuzer 09-16-2011 14:44

Bu iki açıklamayı iki ayrı mesele olarak görüyorum..

Cihannur 09-16-2011 14:51

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, ilk videoda Tunceli civarındaki alevilerin aslen Nusayri olduklarından bahsederek Nusayri Alevilerin din anlayışlarının İslam dışı olduğunu vurguluyor.

Mavera 09-16-2011 15:36

yani?

hocaefendi cok farkli konularda cok farkli tespitlerde bulunmusdur buradaki celiskiyi biraz acabilir miyiz?

İntifada 09-16-2011 15:48

velhasılı kelam biri 28 şubat öncesidir keskince söylemiştir diğeri 28 şubat sonrasıdır ılımlı ve diyalogcu tavrıla söylenmiştir...
not videoalraı izlemedim

Ammar 09-16-2011 17:03

mesela birinde aleyleride konuşurken. diğerşinde karalıyorlar diyor. önce dinsiz sonra kardeş diyor. " kardeşi kardeşe düşürmek"

alevisi ile sunnisi ile tüm müslümanlar diyor. konunun bizim meşhur Tuncelli alevileri olduğuda aşikardır.

Eşref 09-16-2011 17:05

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952143)
yani?

hocaefendi cok farkli konularda cok farkli tespitlerde bulunmusdur buradaki celiskiyi biraz acabilir miyiz?

Ortada bir çelişki yok. Videoları dikkatle izleyin. 1. videoda, alevileri anlatmıyor. 1. videodaki 00.40'a dikkat edin. Hocaefendi; "Onlar Alevi değil. Ben onlara Alevi demiyorum" diyor. "Onlar (aleviler) her zaman anlaşacağımız insanlardır" diyor.

1. videonun asıl konusu, Ermeniler'den, Süryaniler'den meydana gelmiş kişilerdir. 2. videoda ise birinci videoda "her zaman anlaşabileceğimiz insanlar" dediği Alevileri anlatmış.

Videoyu dikkatle izleyen herkes, zaten bunu fark eder.

Ammar 09-16-2011 17:14

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952161)
Ortada bir çelişki yok. Videoları dikkatle izleyin. 1. videoda, alevileri anlatmıyor. 1. videodaki 00.40'a dikkat edin. Hocaefendi; "Onlar Alevi değil. Ben onlara Alevi demiyorum" diyor. "Onlar (aleviler) her zaman anlaşacağımız insanlardır" diyor.

1. videonun asıl konusu, Ermeniler'den, Süryaniler'den meydana gelmiş kişilerdir. 2. videoda ise birinci videoda "her zaman anlaşabileceğimiz insanlar" dediği Alevileri anlatmış.

Videoyu dikkatle izleyen herkes, zaten bunu fark eder.

tuncelideki aleviler kim oluyor diğer aleviler kim oluyor ?

00:57 - 01:10 " ve bunların dini yoktur.

peki 2. videodaki alevle kim yanı savunulmasına 8 dk ayrılmış aleviler. şu haklarına mum söndür meselesi olan alevilerde tunceli alevilerinin ta kendisidir.

Hüdaverdi 09-16-2011 17:53

Yahu vallahi şaşıyorum nerenizle izliyorsunuz yaw videoyu ? Adam açık açık demiş anadolu alevileriyle anlaşıyoruz,tuncelinin bilmem ne türündeki aleviler Allah'ı insan bedenine sokmuş vs. diyor adam. Haksız mı ? Dinsizlik tabi bu. Ama aleviler demiyor,tuncelililer demiyor,belli başlı bir topluluktan bahsediyor. Ağzından Allah'ı düşürmeyen dünden beri şeriattır tutturan bugün iftiraya başkoymuş alkış ;D Birazcıkta olsa samimiyet gerek.

TYH 09-16-2011 17:59

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952177)
Yahu vallahi şaşıyorum nerenizle izliyorsunuz yaw videoyu ? Adam açık açık demiş anadolu alevileriyle anlaşıyoruz,tuncelinin bilmeme ne türündeki aleviler Allah'ı insan bedenine sokmuş vs. diyor adam. Haksız mı ? Dinsizlik tabi bu. Ama aleviler demiyor,tuncelililer demiyor,belli başlı bir topluluktan bahsediyor. Ağzından Allah'ı düşürmeyen dünden beri şeriattır tutturan bugün iftiraya başkoymuş alkış ;D Birazcıkta olsa samimiyet gerek.

aynen bunu yazcaktım üşendim,alıntıladım..
hüdü reyiz ccc

Yıldırım 09-16-2011 18:28

Molla bak birincide ne diyor onlara alevi demiyorum ben...
İkincidede alevi dediklerinden bahsediyor..
Gerçekten komiksiniz ne yapacağınızı şaşırmışsınız:)

İntifada 09-16-2011 18:33

Alnında yıldızlı bere...
Elinde mavzer ile...
Çıkıp dersim dağlarında...
türkü söylemek var yaaa...

TYH 09-16-2011 18:38

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952216)
Alnında yıldızlı bere...
Elinde mavzer ile...

ayrıca tunceli alevilerinin cem evinde şarap içtiğini okumuştum..hatay'lı alevi yakın bir arkadaşım ise cem evinde Kuran okunduktan sonra alkolsüz şerbet içtiklerini söylemişti..yani kesinlikle bir fark var..
bir de akıncı bunu sana hediye ediyorum
YouTube Video

İntifada 09-16-2011 19:00

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952218)
ayrıca tunceli alevilerinin cem evinde şarap içtiğini okumuştum..hatay'lı alevi yakın bir arkadaşım ise cem evinde Kuran okunduktan sonra alkolsüz şerbet içtiklerini söylemişti..yani kesinlikle bir fark var..
bir de akıncı bunu sana hediye ediyorum
YouTube Video

YouTube Video

Ammar 09-16-2011 19:02

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952214)
Molla bak birincide ne diyor onlara alevi demiyorum ben...
İkincidede alevi dediklerinden bahsediyor..
Gerçekten komiksiniz ne yapacağınızı şaşırmışsınız:)

madem alevi demiyor neden tunceli alevileri diyor sağır mısnız ? yoksa izlemeden mi yazıyorsunuz. ben cümlelerin bire birini yazdım.

TYH 09-16-2011 19:07

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952224)
madem alevi demiyor neden tunceli alevileri diyor sağır mısnız ? yoksa izlemeden mi yazıyorsunuz. ben cümlelerin bire birini yazdım.

kelime kelime incelenecekse evet "TUNCELİ ALEVİSİ" deniyor... ama sonra "onlar ALEVİ DEĞİL" diyor.Bi sonraki cümlede de ANADOLU ALEVİLERİ diyerek bir başka boyuta değiniyor.genel anlam bütünlüğü açısından bakarsak bir sıkıntı yok gibi bence.otorite aşığının avukatı ettin beni de he sana + veriyorum bunu becerebildiğin için molla :D

TYH 09-16-2011 19:09

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952222)
YouTube Video

yuh ya metallica kadar stad dolduran tek yerli grup bu sanırım..geçri her müzisyen 10 ilkokul arkadaşını 10 facebook arkadaşını 5 tane de lise arkadaşını davet etse yetermiş stadı doldurmaya..yurttann sesler korosu gibi mübarek

Ammar 09-16-2011 19:09

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952226)
kelime kelime incelenecekse evet "TUNCELİ ALEVİSİ" deniyor... ama sonra "onlar ALEVİ DEĞİL" diyor.Bi sonraki cümlede de ANADOLU ALEVİLERİ diyerek bir başka boyuta değiniyor.genel anlam bütünlüğü açısından bakarsak bir sıkıntı yok gibi bence.otorite aşığının avukatı ettin beni de he sana + veriyorum bunu becerebildiğin için molla :D

otorite avukatı olmana gerek yok birinci videoda 10 parçaya bölüyor 2 videoda kaça bölüyor hepsi kardeş hepsi candaş yoldaş. müslüman o zaman o dinsizlere ne oldu ? kayıp mı ? oldu soykırıma mı uğradılar yoksa hizmet evleride imana mı geldiler.

Yıldırım 09-16-2011 19:16

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952224)

Kardeşim ne diyor onları aleviden saymıyorum diyor...
Yani 2. videoda bahsettiği alevilerin içine sokmuyor...
Hüdaverdi boşuna sormuyor nerenizle dinliyorsunuz Allah aşkına?
İnsan yanılabilir...İlk başta dikkat etmemiş olabilirsin böyle ısrarcı tavrınla ben doğrusu biliyorum ayaklarıyla niye kendini küçük düşürüyorsun güzel kardeşim...
Bak herkes sen yanlışsın diyor hala hatanda ısrar ediyorsun...
İlk başta dikkat edememişim ben yanlış anlamışım demek çokmu zor :hmm

Ammar 09-16-2011 19:38

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952232)
Kardeşim ne diyor onları aleviden saymıyorum diyor...
Yani 2. videoda bahsettiği alevilerin içine sokmuyor...
Hüdaverdi boşuna sormuyor nerenizle dinliyorsunuz Allah aşkına?
İnsan yanılabilir...İlk başta dikkat etmemiş olabilirsin böyle ısrarcı tavrınla ben doğrusu biliyorum ayaklarıyla niye kendini küçük düşürüyorsun güzel kardeşim...
Bak herkes sen yanlışsın diyor hala hatanda ısrar ediyorsun...
İlk başta dikkat edememişim ben yanlış anlamışım demek çokmu zor :hmm

ben yanlış anlamamışım siz ayrı bi yerle dinliyorsanız bilemeyeceğim siz söyelmiyor diyorsunuz. yok demdi diyorsunuz. cümleyi olduğu gibi alıtıladım. niye size evet demiş tunceli civari alevileri dedi size zor geliyor hade bana yalan diyorum hocanızıdsa mı dinlemiyor sunuz ?

sağırlık ayaklarına yatmayın daha geniş kapsamlı düşünün savunma amaçılı yazıp kendinizi büyük görmeyin. azap ne ded ben iki aytı konu olarak görüyorum dedi. siz illa yok demedi diyorsunuz.

cümle cüm buraya eklerim yoksa o zaman nerenizle dinklediğinizde ortaya çıkar.

saniyeleri bile yazdım ama yok hikmet arıyorsunuz yine aslında alevi derken müslüman demek istedi yok ok tunceli civarı alevi derken bala bişey kast etti. 2 videoda o tünceli civarı alevvilere ne oldu ??? aynı kişilerden ve aynı yöreden bahsediyor.

Cihannur 09-16-2011 20:17

İlk videodaki konumuzla ilgili olan sözlerin deşifresi: "Anadolu'daki Aleviler, yörükler, bizim Tahtacılar, onlar her zaman bizim kendileriyle anlaşacağımız insanlardır. Fakat esas aslen Nuseyri (Nusayri) olan, Ermenilerden Suryanilerden meydana gelmiş aslen Nuseyri olan Tunceli civarındaki Aleviler bu işin arkasında. Bunlar Türkiye'de gaileler açtığı zaman devletimizle, ordumuzla bu işin karşısına çıkamazsınız. Ve bunların dinleri yoktur. Nuseyri akidesi vardır: Allah insandır, insan Allah'tır, Allah insanın içine girmiştir, Allah insanla ittihat etmiştir (hâşâ). Bu anlayış hâkimdir."

Fethullah Gülen Hocaefendi ilk videoda Nusayri Alevilerin ülkemizdeki diğer alevi vatandaşlarımızdan farklı olduklarını, Nusayri Alevilerin inançlarının İslam dışı olduğunu vurgulamış.

Bu tür videolarla Fethullah Gülen'e zarar veremezsiniz ve Müslümanların Fethullah Gülen'e olan sevgisini ve saygısını azaltamazsınız inşaallah Ammar.

Ammar 09-16-2011 20:23

işte böyle yoktur moktur ? demmeki neymiş dinsiz aleviler diyor

2. videoyuda yazarsanız makbule geçer. :)

hiç bir şeyede bişey kondurmuyorsunuz hee

ben zaten soru sordum dinsiz midir ?

konuyu güleni savunmaya getirerseniz konu öyle kayar dinleri yoktur dedikleri kişileri konuşsaydı konu öyle giderdi. gülene bir şey zarar verecekse aleviler can ciğerim zededir dediğidir.ki zaten yeterince yıpranmıştır

gülen bi adam gördüm desem kıyamet koparırsınız hoca efedndiye saldır diye. bi sakin olun bi konuya bakın.

yıpratmak sştersemde böyle muamma video komam içinde çıkamayacağınız kadar video var. kalemşörler. savunma hattı.

Cihannur 09-16-2011 20:35

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952269)
ben zaten soru sordum dinsiz midir ?

Nusayri Alevileri; Allah insandır, insan Allah'tır, Allah insanın içine girmiştir, Allah insanla ittihat etmiştir (hâşâ) ve benzeri açık küfür inançlarına sahip oldukları için kâfirdirler.

Ammar 09-16-2011 20:42

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952275)
Nusayri Alevileri; Allah insandır, insan Allah'tır, Allah insanın içine girmiştir, Allah insanla ittihat etmiştir (hâşâ) türü açık küfür inançlarına sahip oldukları için kâfirdiler.

tamam işte güleni savunma yıpratma saldır püskürtmeye getirmeye gerek mi var yine söylüyorum öyle bir dedim olsa malzeme yok değil yani. benim asıl paylaşmak istediğim alevilik meselesi idi. ne olduysa son anda gözüme 2.video çarptı onuda ekledim.

TYH 09-16-2011 20:45

gavur marsa roket yolluyor biz nelerle uğraşıyoruz diyerek konuyu saptırmanın vaktinin geldiğini bizzat açıklamış bulunuyorum
ilk cevap anonim hanımdan geldi..
"hocam yolladınızda benim mi başörtüme takıldı?"
var mı arttıran -_-

Yıldırım 09-16-2011 20:49

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952283)
gavur marsa roket yolluyor biz nelerle uğraşıyoruz diyerek konuyu saptırmanın vaktinin geldiğini bizzat açıklamış bulunuyorum
var mı arttıran -_-

Aslında Çarşamba günü bizim roket gidecekmişte çarşafa dolanmış:)

Terennüm 09-16-2011 20:55

Alıntı:

var mı arttıran -_-

bizde göndercektik alttaki olaydan sonra askıya aldık:)

http://www.harbimal.com/wp-content/u...ketprobep1.gif

İntifada 09-16-2011 21:19

Alıntı:

var mı arttıran -_-

memlekette petrol vardıda biz mi içtik ?
urfada oxfort vardıda biz mi okumadık ?
bu yumurtalardan hangisi daha büyük ?

Ammar 09-16-2011 21:20

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952287)
bizde göndercektik alttaki olaydan sonra askıya aldık:)

http://www.harbimal.com/wp-content/u...ketprobep1.gif

buna çok güldüm hee :hihi2::hihi2::hihi2::hihi2:

TYH 09-16-2011 21:40

bir başka konu soğutma ve sabote işlemi daha tamamlandı.
başka bir anti gülenist,kemalist,inönist,laik,semitik bir konuda görüşmek dileğiyle..

Özgür Çağrı 09-17-2011 01:03

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952216)
Alnında yıldızlı bere...
Elinde mavzer ile...

Adam Allahlı gomüniz dağılın la ;D

manifesto 09-17-2011 01:17

Tucelili bir kısım ilgili tasbitine ben de yakinen şahitlik ettim.
"kemal kılıçdaroğlu" tam bu tesbite uyuyor. elinde imkan yok
İmkan var iken sgk'ı pkk yuvasına çevirmesini unutmamalı
Ancak bugün bu sözü söylemek çok anlamlı değil
iki video çelişki değil birbirini tamamlıyor
videoyu izlemeden dahi yazma becerisini de anlamak epey zor
30 yıl önceki bir söz doğru da olsa bugün ifade etmek çok gerek değil.

Özgür Çağrı 09-17-2011 01:21

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 952444)
Tucelili bir kısım ilgili tasbitine ben de yakinen şahitlik ettim.
"kemal kılıçdaroğlu" tam bu tesbite uyuyor. elinde imkan yok
İmkan var iken sgk'ı pkk yuvasına çevirmesini unutmamalı
Ancak bugün bu sözü söylemek çok anlamlı değil
iki video çelişki değil birbirini tamamlıyor
videoyu izlemeden dahi yazma becerisini de anlamak epey zor
30 yıl önceki bir söz doğru da olsa bugün ifade etmek çok gerek değil.

bir nurjuvanın araya sıkıştırdığı özeleştiri

ararsanız bulursunuz :)

All times are GMT +3. The time now is 10:51.