|  | 
| 
 Tuncelli Civarındaki Aleviler Dinsiz midir ? | 
| 
 Bu iki açıklamayı iki ayrı mesele olarak görüyorum.. | 
| 
 Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi,  ilk videoda Tunceli civarındaki alevilerin aslen Nusayri olduklarından  bahsederek Nusayri Alevilerin din anlayışlarının İslam dışı olduğunu  vurguluyor.  | 
| 
 yani?  hocaefendi cok farkli konularda cok farkli tespitlerde bulunmusdur buradaki celiskiyi biraz acabilir miyiz? | 
| 
 velhasılı kelam biri 28 şubat öncesidir keskince söylemiştir diğeri 28 şubat sonrasıdır ılımlı ve diyalogcu tavrıla söylenmiştir... not videoalraı izlemedim | 
| 
 mesela birinde aleyleride konuşurken. diğerşinde karalıyorlar diyor. önce dinsiz sonra kardeş diyor. " kardeşi kardeşe düşürmek"  alevisi ile sunnisi ile tüm müslümanlar diyor. konunun bizim meşhur Tuncelli alevileri olduğuda aşikardır. | 
| 
 Alıntı: 
 Ortada bir çelişki yok. Videoları dikkatle izleyin. 1. videoda, alevileri anlatmıyor. 1. videodaki 00.40'a dikkat edin. Hocaefendi; "Onlar Alevi değil. Ben onlara Alevi demiyorum" diyor. "Onlar (aleviler) her zaman anlaşacağımız insanlardır" diyor. 1. videonun asıl konusu, Ermeniler'den, Süryaniler'den meydana gelmiş kişilerdir. 2. videoda ise birinci videoda "her zaman anlaşabileceğimiz insanlar" dediği Alevileri anlatmış. Videoyu dikkatle izleyen herkes, zaten bunu fark eder. | 
| 
 Alıntı: 
 00:57 - 01:10 " ve bunların dini yoktur. peki 2. videodaki alevle kim yanı savunulmasına 8 dk ayrılmış aleviler. şu haklarına mum söndür meselesi olan alevilerde tunceli alevilerinin ta kendisidir. | 
| 
 Yahu vallahi şaşıyorum nerenizle izliyorsunuz yaw videoyu ? Adam açık açık demiş anadolu alevileriyle anlaşıyoruz,tuncelinin bilmem ne türündeki aleviler Allah'ı insan bedenine sokmuş vs. diyor adam. Haksız mı ? Dinsizlik tabi bu. Ama aleviler demiyor,tuncelililer demiyor,belli başlı bir topluluktan bahsediyor. Ağzından Allah'ı düşürmeyen dünden beri şeriattır tutturan bugün iftiraya başkoymuş alkış ;D Birazcıkta olsa samimiyet gerek. | 
| 
 Alıntı: 
 hüdü reyiz ccc | 
| 
 Molla bak birincide ne diyor onlara alevi demiyorum ben... İkincidede alevi dediklerinden bahsediyor.. Gerçekten komiksiniz ne yapacağınızı şaşırmışsınız:) | 
| 
 Alnında yıldızlı bere... Elinde mavzer ile... Çıkıp dersim dağlarında... türkü söylemek var yaaa... | 
| 
 Alıntı: 
 bir de akıncı bunu sana hediye ediyorum 
 | ||||||
| 
 Alıntı: 

| |||||||||
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Alıntı: 
 otorite avukatı olmana gerek yok birinci videoda 10 parçaya bölüyor 2 videoda kaça bölüyor hepsi kardeş hepsi candaş yoldaş. müslüman o zaman o dinsizlere ne oldu ? kayıp mı ? oldu soykırıma mı uğradılar yoksa hizmet evleride imana mı geldiler. | 
| 
 Alıntı: 
 Yani 2. videoda bahsettiği alevilerin içine sokmuyor... Hüdaverdi boşuna sormuyor nerenizle dinliyorsunuz Allah aşkına? İnsan yanılabilir...İlk başta dikkat etmemiş olabilirsin böyle ısrarcı tavrınla ben doğrusu biliyorum ayaklarıyla niye kendini küçük düşürüyorsun güzel kardeşim... Bak herkes sen yanlışsın diyor hala hatanda ısrar ediyorsun... İlk başta dikkat edememişim ben yanlış anlamışım demek çokmu zor :hmm | 
| 
 Alıntı: 
 sağırlık ayaklarına yatmayın daha geniş kapsamlı düşünün savunma amaçılı yazıp kendinizi büyük görmeyin. azap ne ded ben iki aytı konu olarak görüyorum dedi. siz illa yok demedi diyorsunuz. cümle cüm buraya eklerim yoksa o zaman nerenizle dinklediğinizde ortaya çıkar. saniyeleri bile yazdım ama yok hikmet arıyorsunuz yine aslında alevi derken müslüman demek istedi yok ok tunceli civarı alevi derken bala bişey kast etti. 2 videoda o tünceli civarı alevvilere ne oldu ??? aynı kişilerden ve aynı yöreden bahsediyor. | 
| 
 İlk videodaki konumuzla ilgili olan sözlerin deşifresi: "Anadolu'daki Aleviler, yörükler, bizim Tahtacılar, onlar her zaman bizim kendileriyle anlaşacağımız insanlardır. Fakat esas aslen Nuseyri (Nusayri) olan, Ermenilerden Suryanilerden meydana gelmiş aslen Nuseyri olan Tunceli civarındaki Aleviler bu işin arkasında. Bunlar Türkiye'de gaileler açtığı zaman devletimizle, ordumuzla bu işin karşısına çıkamazsınız. Ve bunların dinleri yoktur. Nuseyri akidesi vardır: Allah insandır, insan Allah'tır, Allah insanın içine girmiştir, Allah insanla ittihat etmiştir (hâşâ). Bu anlayış hâkimdir." Fethullah Gülen Hocaefendi ilk videoda Nusayri Alevilerin ülkemizdeki diğer alevi vatandaşlarımızdan farklı olduklarını, Nusayri Alevilerin inançlarının İslam dışı olduğunu vurgulamış. Bu tür videolarla Fethullah Gülen'e zarar veremezsiniz ve Müslümanların Fethullah Gülen'e olan sevgisini ve saygısını azaltamazsınız inşaallah Ammar. | 
| 
 işte böyle yoktur moktur ? demmeki neymiş dinsiz aleviler diyor 2. videoyuda yazarsanız makbule geçer. :) hiç bir şeyede bişey kondurmuyorsunuz hee ben zaten soru sordum dinsiz midir ? konuyu güleni savunmaya getirerseniz konu öyle kayar dinleri yoktur dedikleri kişileri konuşsaydı konu öyle giderdi. gülene bir şey zarar verecekse aleviler can ciğerim zededir dediğidir.ki zaten yeterince yıpranmıştır gülen bi adam gördüm desem kıyamet koparırsınız hoca efedndiye saldır diye. bi sakin olun bi konuya bakın. yıpratmak sştersemde böyle muamma video komam içinde çıkamayacağınız kadar video var. kalemşörler. savunma hattı. | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 gavur marsa roket yolluyor biz nelerle uğraşıyoruz diyerek konuyu saptırmanın vaktinin geldiğini bizzat açıklamış bulunuyorum ilk cevap anonim hanımdan geldi.. "hocam yolladınızda benim mi başörtüme takıldı?" var mı arttıran -_- | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Alıntı: 
 http://www.harbimal.com/wp-content/u...ketprobep1.gif | 
| 
 Alıntı: 
 urfada oxfort vardıda biz mi okumadık ? bu yumurtalardan hangisi daha büyük ? | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 bir başka konu soğutma ve sabote işlemi daha tamamlandı. başka bir anti gülenist,kemalist,inönist,laik,semitik bir konuda görüşmek dileğiyle.. | 
| 
 Alıntı: 
 | 
| 
 Tucelili bir kısım ilgili tasbitine ben de yakinen şahitlik ettim. "kemal kılıçdaroğlu" tam bu tesbite uyuyor. elinde imkan yok İmkan var iken sgk'ı pkk yuvasına çevirmesini unutmamalı Ancak bugün bu sözü söylemek çok anlamlı değil iki video çelişki değil birbirini tamamlıyor videoyu izlemeden dahi yazma becerisini de anlamak epey zor 30 yıl önceki bir söz doğru da olsa bugün ifade etmek çok gerek değil. | 
| 
 Alıntı: 
 ararsanız bulursunuz :) | 
| All times are GMT +3. The time now is 10:51. |