Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Videolar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=157)
-   -   İsrail'e kim atom bombası atarsa Gök Kubbe'yi başına geçiririz.. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=155572)

Seyyah 09-24-2011 20:30

İsrail'e kim atom bombası atarsa Gök Kubbe'yi başına geçiririz..

...

Harun Yahya ya da Adnan Oktar'dan ilginç sözler..

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

...

İntifada 09-24-2011 20:34

kedi canını senin...

Mavera 09-24-2011 20:38

tehdit büyük yerden bu saatten sonra kim atom bombasi atmaya tesebbüs ederki..

Yıldırım 09-24-2011 20:52

Adnan oktar canlı yayınla İsrail kanalına bağlanmış ve Mehdi'nin geleceğini söylyor ve barışı sağlayacaktır diyor.
http://a9.com.tr/showdetails.php?id=1&v=47353

İntifada 09-24-2011 20:57

arada peygamberin dedesinin adı adnandır muhabbeti geçmiş mi ben izlemeyeceğimde...

EpiVaTeS 09-24-2011 21:36

tam atıyordum bombayı tırstım...

Seyyah 09-24-2011 21:57

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956353)
tam atıyordum bombayı tırstım...

İranda kesin böyle düşünüyodur üstat :)

Yıldırım 09-24-2011 22:40

Alıntı:

Seyyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956354)
İranda kesin böyle düşünüyodur üstat :)

Abi Adnan Hocanın bir konuşmasında aynen dediğin şey geçiyor.
Ahmedi Nejat'la konuşmuş ve bu atom bombası filan islamaters demiş.Ahmedi nejatta hemen çark etmiş...:)

unnamed 09-24-2011 22:43

kafası yine güzel....
ahh ne içtiğini bir bilebilsem;D

unnamed 09-24-2011 22:57

madem Kuranı kerime göre hareket ediyoruz;
birileri şu ayeti gösterebilir mi bu artık herneyse ona?
'' İman edenlere düşmanlık etmede insanların en şiddetlisinin kesinlikle yahudiler ve müşrikler olduğunu görürsün'' ( Maide:82)

Yıldırım 09-24-2011 22:58

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956372)
'' İman edenlere düşmanlık etmede insanların en şiddetlisinin kesinlikle yahudiler ve müşrikler olduğunu görürsün'' ( Maide:82)

Adnan Oktar lafi Mehdi gelecek barışı sağlayacak ortalığı karıştırmayına getiriyor...

unnamed 09-24-2011 23:01

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956373)
Adnan Oktar lafi Mehdi gelecek barışı sağlayacak ortalığı karıştırmayına getiriyor...

hacı böyle bir insanın söylediklerini kaale alıp tartışmak bile abestir bana göre...
zira videoyu izlediysen saçmalamaktan ötürü gitmediğini görebilirsin....

Ebuzer 09-24-2011 23:13

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956350)
Adnan oktar canlı yayınla İsrail kanalına bağlanmış ve Mehdi'nin geleceğini söylyor ve barışı sağlayacaktır diyor.
http://a9.com.tr/showdetails.php?id=1&v=47353

puhah :D

Cihannur 09-24-2011 23:30

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956372)

Madem Maide Suresi'nden bir ayet-i kerimenin mealini misal gösterdin, ben de sana yine Maide Suresi'nden başka bir ayetin mealini misal gösterebilirim. Cenab-ı Hak, Maide Suresi'nin 5. Ayet-i Kerimesi'nde mealen şöyle buyurmaktadır:

"Bugün, size, iyi ve temiz olanlar helal kılındı. Kitap verilmiş olanların yemeği size helaldir, sizin yemeğiniz de onlara helaldir. Mü'min kadınlardan iffetli olanlar ve sizden önce kitap verilenlerden iffetli kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın ve mehirlerini verdiğinizde size helaldir. Kim de imanı inkâr ederse; yaptıkları boşa gitmiştir ve o, ahirette hüsrana uğrayanlardandır.
"

ALmi´ 09-25-2011 12:36

Hala bu adama inananlar, dinleyenler var günümüzde. Bu tür videoları her yerde paylaşmak gerekir bu yüzden.

ak sevda 09-25-2011 12:58

ben atayım en iyisi nasılsa gök kubbe benim başıma geçecek kadar küçük değil:w::w:

unnamed 09-25-2011 14:57

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956384)
Madem Maide Suresi'nden bir ayet-i kerimenin mealini misal gösterdin, ben de sana yine Maide Suresi'nden başka bir ayetin mealini misal gösterebilirim. Cenab-ı Hak, Maide Suresi'nin 5. Ayet-i Kerimesi'nde mealen şöyle buyurmaktadır:

"Bugün, size, iyi ve temiz olanlar helal kılındı. Kitap verilmiş olanların yemeği size helaldir, sizin yemeğiniz de onlara helaldir. Mü'min kadınlardan iffetli olanlar ve sizden önce kitap verilenlerden iffetli kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın ve mehirlerini verdiğinizde size helaldir. Kim de imanı inkâr ederse; yaptıkları boşa gitmiştir ve o, ahirette hüsrana uğrayanlardandır.
"

sen bana bir tane ayet gösterirsin ben sana onlarca....
Allah'ın lanetlediği ve kitabından sürekli bizlere anlattığı kavim yahudiler...
bunuda açıkça bilmen lazım cihan....
ayetide doğru anlarsan;
Kim de imanı inkâr ederse buyurmuş Allah, bu herhalde sözün bittiği yer değil mi?

Cihannur 09-25-2011 19:39

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956541)
sen bana bir tane ayet gösterirsin ben sana onlarca....
Allah'ın lanetlediği ve kitabından sürekli bizlere anlattığı kavim yahudiler...
bunuda açıkça bilmen lazım cihan....
ayetide doğru anlarsan;
Kim de imanı inkâr ederse buyurmuş Allah, bu herhalde sözün bittiği yer değil mi?

Allah'ın bütün ayetleri başımın üstüne. Müslümanların Ehl-i Kitapla olan hukuklarıyla kitapsız kâfirlerle olan hukukları birbirinden farklıdır unnamed. İslam dinine göre Müslüman bir erkek, Hristiyan veya Yahudi bir kadınla evlenebilir, Müslümanlar Hristiyanların, Yahudilerin kestikleri hayvanları yiyebilirler; ama Müslüman bir erkek kitapsız kâfir bir kadınla evlenemez, Müslümanlar kitapsız kâfirlerin kestikleri hayvanları yiyemezler.

Mavera 09-25-2011 19:44

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956619)
Allah'ın bütün ayetleri başımın üstüne. Müslümanların Ehl-i Kitapla olan hukuklarıyla kitapsız kâfirlerle olan hukukları birbirinden farklıdır unnamed. İslam dinine göre Müslüman bir erkek, Hristiyan veya Yahudi bir kadınla evlenebilir, Müslümanlar Hristiyanların, Yahudilerin kestikleri hayvanları yiyebilirler; ama Müslüman bir erkek kitapsız kâfir bir kadınla evlenemez, Müslümanlar kitapsız kâfirlerin kestikleri hayvanları yiyemezler.

iste o noktada duracaksin..ehli din olanlarin kestigi yenilebilir ama o dinler asimile olmusdur yani aslini yitirmisdir o acidan yenilebilir gibi bir hükmün simdimizdeki zamanda durumu muallakdadir..
sahsen ben müslümanlarin kestigi disinda et yemiyorum ve evime sokmuyorm cünkü senin mantiginla yaklasirsak burada marketlerde satilan etlerden yiyebiliriz ki senin gibi düsünenlerde var..

Cihannur 09-25-2011 20:33

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956620)
iste o noktada duracaksin..ehli din olanlarin kestigi yenilebilir ama o dinler asimile olmusdur yani aslini yitirmisdir o acidan yenilebilir gibi bir hükmün simdimizdeki zamanda durumu muallakdadir..
sahsen ben müslümanlarin kestigi disinda et yemiyorum ve evime sokmuyorm cünkü senin mantiginla yaklasirsak burada marketlerde satilan etlerden yiyebiliriz ki senin gibi düsünenlerde var..

Yüce Allah, Maide Suresi'nin 5. Ayet-i Kerimesi'nde mealen şöyle buyurmaktadır:

"

Kur'an-ı Kerim indirildiği zamanda da o dinler asıllarını yitirmişlerdi; ama Allah, Kur'an'da mealen, "
Kitap verilmiş olanların yemeği size helaldir, sizin yemeğiniz de onlara helaldir." buyurdu. Hristiyanların, Yahudilerin kestikleri yenilebilir.

Supraliminal 09-25-2011 20:38

Ne yani domuz eti haram değil mi demek istiyorsunuz ?

Mavera 09-25-2011 20:39

sen ye, ben yememeye ve evime sokmamaya devam edecegim.. o zaman biz helal kesim diye neyin davasini güdüyoruz ki!..
senin mantigina göre yurt disindan ithal edilen etlerde helal oluyor, dini bu kadar basite indirgiyorsunuz ya helal olsun diyorum..

Cihannur 09-25-2011 20:47

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956634)
sen ye, ben yememeye ve evime sokmamaya devam edecegim.. o zaman biz helal kesim diye neyin davasini güdüyoruz ki!..
senin mantigina göre yurt disindan ithal edilen etlerde helal oluyor, dini bu kadar basite indirgiyorsunuz ya helal olsun diyorum..

Dini asla basite indirgemem. Bu sözün doğru değildir. Ayet-i kerimeyi gösterdim sana. Allahü Teâlâ,
"Kitap verilmiş olanların yemeği size helaldir, sizin yemeğiniz de onlara helaldir." buyuruyor. Ben, Allah'ın ayetlerine itibar ederim. Allah'ın ayetlerine itibar etmemenin ne demek olduğunun farkındasındır umarım.

Mavera 09-25-2011 20:51

o zaman bizahmet o zamanin sartlariyla, bu zamanin sartlarini degerlendirelim.. simdi isteyen, istedigi yerde helal et bulabiliyor o halde bize düsen isin kolayina kacmamakdir..
O Ayet konusunda cogu fikrine önem verdigim hocaefendi ehli dinin bozuldugu noktasinda fikirleri var yani su anda ehli dini neye göre ayirt edecegiz ki su anda cogu hristiyan Allaha inanmiyor yani bir nevi ateist o acidan bir Müslüman olarak bize düsen dikkatli olmakdir öyle kolayimiza geliyor diye hemen her buldugumuz eti yememeliyiz..
yok bu is bu kadar basitti biz neden yillardir helal et tartismasi yapiyoruz, ben niye kasiyorum ki evimin dibinde market var gidip en iyisinden almak varken, kendim kesmeye özen gösteriyor yada güvendigim müslüman yerlerinden aliyorum!

İntifada 09-25-2011 20:53

la müslümanın kestiği ette bile hassasiyet gösteriyoruz islami hususlara göre kestimi diye merak ediyoruz...

unnamed 09-25-2011 20:56

yav cihan gözün sevem bi dur ya...
kurbanın mundar olmaması için başta Besmele çekilmelidir değil mi?
ee inanmayan bir adam nasıl besmele çekecek?
o zaman mundar hayvanın etini yemiş olmayacakmısın?

Mavera 09-25-2011 20:56

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956642)
la müslümanın kestiği ette bile hassasiyet gösteriyoruz islami hususlara göre kestimi diye merak ediyoruz...

bunlar bir tutturmus islam kolaylik dinidir diye habire isin kolayina kaciyorlar..
ben cogu türk marketinden alisveris yapmiyorum cünkü güvenmiyorum o acidan ya kendim kesiyorum yada güvenirligi yüksek olan islami teskilatlardan et almaya calisiyorum..

Cihannur 09-25-2011 21:00

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956642)

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956644)
bunlar bir tutturmus islam kolaylik dinidir diye habire isin kolayina kaciyorlar..
ben cogu türk marketinden alisveris yapmiyorum cünkü güvenmiyorum o acidan ya kendim kesiyorum yada güvenirligi yüksek olan islami teskilatlardan et almaya calisiyorum..

Hassasiyet göstermek iyidir; ama Allah, Kur'an'ın'da Ehl-i Kitabın yemeğinin Müslümanlara helal olduğunu söyledikten sonra, kimse çıkıp da, "Ehl-i Kitabın kestiği haramdır; Müslümanlar Ehl-i Kitabın kestiğini yiyemezler." demesin.

unnamed 09-25-2011 21:03

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956645)
Hassasiyet göstermek iyidir; ama Allah, Kur'an'ın'da Ehl-i Kitabın yemeğinin Müslümanlara helal olduğunu söyledikten sonra, kimse çıkıp da, "Ehl-i Kitabın kestiği haramdır; Müslümanlar Ehl-i Kitabın kestiğini yiyemezler." demesin.

ehki kitap mı?
hangisi?
içinden cehennem ile ilgili kelimeler çıkartılılan sözde incil mi?
tahrip olmuş tevrat mı?

Mavera 09-25-2011 21:04

hangi ehli kitap ya.. ehli kitap mi kaldi su anda inandiklari dinin, Hz isa ya inen dinle uzaktan, yakindan alakasi yok..
o zaman budistlerin, zerdüstlerin günahi nedir neden onlarin kestigini yemiyoruz?

haci sen yemeye devam et, ben yemedim, yemeyecegimde..

Supraliminal 09-25-2011 21:25

Somali açlıktan ölüyor.
Sizde yemek beğenmiyorsunuz yahu.
Yörüyün gidin.
:) :D

İntifada 09-25-2011 21:33

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956645)

kesime özen gösteren ehli kitabın kestiğini yerim...
çok zor durumda kalırsam br müslüman firma yada kasap bulamıyorsam et yemem bu kadar basit...
ha illa ki yiyeceğiz mi
mesela yahudilerin koşer mührü olan bi et bulsam yerim onlarçok dikkat ediyorlar bizden daha titizler...
ama bir hristiyanın kestiği eti yemem...
21.yy da aradıın her yerde helal gıda bulabileceğin globalleşmiş bir dünyada gayrimüslim eti yemek kolaycılık olur...

Cihannur 09-25-2011 21:43

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956646)
ehki kitap mı?
hangisi?
içinden cehennem ile ilgili kelimeler çıkartılılan sözde incil mi?
tahrip olmuş tevrat mı?

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956647)
hangi ehli kitap ya.. ehli kitap mi kaldi su anda inandiklari dinin, Hz isa ya inen dinle uzaktan, yakindan alakasi yok..
o zaman budistlerin, zerdüstlerin günahi nedir neden onlarin kestigini yemiyoruz?

Kur'an-ı Kerim indirildiği zaman da Ehl-i Kitabın inanışları tahrif olmuş dinleriydi. Peygamberimiz zamanındaki Hristiyanları ve Yahudileri Ehl-i Kitap olarak kabul edip de, günümüzün Hristiyanlarını ve Yahudilerini Ehl-i Kitap olarak kabul etmememiz için hiçbir gerekçemiz yoktur.

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956653)
kesime özen gösteren ehli kitabın kestiğini yerim...
çok zor durumda kalırsam br müslüman firma yada kasap bulamıyorsam et yemem bu kadar basit...
ha illa ki yiyeceğiz mi
mesela yahudilerin koşer mührü olan bi et bulsam yerim onlarçok dikkat ediyorlar bizden daha titizler...
ama bir hristiyanın kestiği eti yemem...
21.yy da aradıın her yerde helal gıda bulabileceğin globalleşmiş bir dünyada gayrimüslim eti yemek kolaycılık olur...

Türkiye'de yaşadığım için Müslümanlardan alışveriş yaparak Müslümanların (gördüğümüze göre Müslüman diyoruz elbette. Alışveriş yaptığımız herkese sen Müslüman mısın diye sormuyoruz tabii ki) kestiklerini yiyorum. Eğer Hristiyan veya Yahudi bir memlekette yaşıyor olsaydım; elbette ki öncelikle Müslüman bir kasap arardım. Müslüman bir kasap bulamazsam Ehl-i Kitaptan bir kasap bulup onun kestiği hayvanı gönül rahatlığıyla yerdim. Çünkü Rabbim bana ve bütün Müslümanlara Ehl-i Kitabın yemeklerini helal kılmıştır.

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956647)
haci sen yemeye devam et, ben yemedim, yemeyecegimde..

Ehl-i Kitabın kestiklerini yemiyor olabilirsin Mavera. Bunda bir sorun yok. Ama Ehl-i Kitabın kestikleri haramdır, yenmez demiyorsun herhalde. Çünkü böyle bir şey söylersen Allah'ın helal kıldığını haram kılmış olursun. İmam Hatip Lisesi çıkışlı olduğuna göre de Allah'ın helal kıldığını haram, haram kıldığını helal kılmanın dinimizdeki hükmünü biliyorsundur.

Mavera 09-25-2011 21:47

ya ikide bir ihl cikisli oldugumu dile getirmene gerek yok ki, birakda onu ben dile getireyim..
daha yorumu anlama yetin yoksa birsey diyemeyecegim ben helal yada haram diye bir fetvada bulunmadim ben yemedigimi ve yemeyecegimi dile getirdim..
cünkü bu devirde helal et bulamiyorum demek kolayciliga kacar sen o ehli kitabin etini yemeye devam et..
birde su insanlarin dini bilgilerini sorgulamaktan vazgec.. bizim dini bilgimiz hic degilse kopyala, yapistir degildir ;)

Cihannur 09-25-2011 21:57

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956657)
ya ikide bir ihl cikisli oldugumu dile getirmene gerek yok ki, birakda onu ben dile getireyim..
daha yorumu anlama yetin yoksa birsey diyemeyecegim ben helal yada haram diye bir fetvada bulunmadim ben yemedigimi ve yemeyecegimi dile getirdim..
cünkü bu devirde helal et bulamiyorum demek kolayciliga kacar sen o ehli kitabin etini yemeye devam et..
birde su insanlarin dini bilgilerini sorgulamaktan vazgec.. bizim dini bilgimiz hic degilse kopyala, yapistir degildir ;)

Yorumları anlama yetim var Allah'a şükürler olsun. İhl çıkışlı olduğunu diğer lise çıkışlılara göre daha fazla dinî bilgin vardır anlamında vurguluyorum. Benim dinî bilgilerim de kopyala yapıştır değildir. Hem kopyala yapıştır'ı da küçümseme. Kopyala yapıştır sonrası orada yazılanları okuyarak yeni şeyler öğreniyoruz.

Mavera 09-25-2011 22:00

iyi o zaman devam et kopyala, yapistirmaya..

İntifada 09-25-2011 22:10

cihannur türkiye dışında garyimüslim bir ülkede yaşayan bir müslüman olsan garyimüslim bir kadınla evlenirmiydin ?
müslüman olmayan bir anne elinde büyümesini istermiydin çocuklarının ?

serdary 09-25-2011 22:22

Ehli kitap da olsa gayrimüslümin hayvanı Allah adına kestiğini nereden bileceğiz peki cihannur abi? Türkiye'de bile her yerden et almazken gidip gayrimüslimin kestiği eti mi yicez?

Ha yabancı memleketteyim-Ahmet Abi gibi- ya çok güvendiğim yerin etini yerim ya da et yemem balık yerim mesela ne olacak sanki...

Dinimiz şüpheli şeylerden kaçınmamızı emretmiyor mu? Şüpheli olan eti yemeyeceğiz, bu kadar basit...

CeVHeR 09-25-2011 22:23

Herkes bir başka şaşırmış...

Cihannur 09-25-2011 22:33

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 956660)
cihannur türkiye dışında garyimüslim bir ülkede yaşayan bir müslüman olsan garyimüslim bir kadınla evlenirmiydin ?
müslüman olmayan bir anne elinde büyümesini istermiydin çocuklarının ?

Biz Müslüman erkeklere gayrimüslimlerden sadece Ehl-i Kitabın kadınlarıyla evlenmemiz helal kılınmıştır Akıncı. Müslümanlar erkekler olarak bizler gayrimüslimlerden Hristiyan veya Yahudi kadınlarla evlenebiliriz; ama kitapsız kâfir kadınlarla evlenemeyiz. Dinimiz Müslüman bir erkeğin kitapsız kâfir bir kadınla evlenmesini haram kılmıştır.

Eğer Türkiye dışında yaşıyor olsaydım da Müslüman bir kadınla evlenmeyi tercih ederdim elbette. Ama eğer Hristiyan veya Yahudi bir kadınla evlenmek durumunda kalırsam da (mesela Hristiyan veya Yahudi bir kıza âşık olma durumunda) Müslüman bir erkek olarak bu da bana helaldir. Tabii istenilecek bir şey değil Müslüman bir erkek için Hristiyan veya Yahudi bir kadınla evlenmek; ama haram değildir böyle bir evlilik yapılması.

All times are GMT +3. The time now is 16:48.