Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   Kaddafi'nin Cenazesi Sergiye Açıldı (+18) (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=156555)

Eşref 10-22-2011 04:57

Kaddafi'nin Cenazesi Sergiye Açıldı (+18)

Kaddafi'nin cenazesi sergiye açıldı

Kaddafi'nin cenazesi Misrata'daki Afrika pazarında tutuluyor...Misratalılar cenazeyi görmek için pazarın önünde kuyruk oluşturdu

http://www.dunyabulteni.net/resim/25...21/kaddafi.jpg

Yaklaşık 10 kişilik gruplar halinde içeri alınan Libyalılar, Kaddafi'nin yerde yatan cansız bedenini izleyerek sloganlar atıyorlar. Libyalıların, Kaddafi'nin bulunduğu yerde en fazla 5 dakika kalmasına izin veriliyor. Bazı Libyalılar cesetle birlikte fotoğraf çektirip görüntü kaydı alıyorlar.

http://news.xinhuanet.com/english201...203490_21n.jpg

DünyaBülteni

Eşref 10-22-2011 05:09

Bu resmen vahşilik. Ölmüş adam. Daha ne istiyorsunuz? Yeni Libya'yı bunlar mı yönetecek?

Tarantula_ 10-22-2011 06:04

Cezanın uygulanmasının İslam ile yakından uzaktan alakası yoktur, bu adamlar ne için savaşıyor ? Keza bu caniliktir, yahu döve döve insan öldürmek nedir el-insaf kim olursa olsun.. Fıkıh'a göre infaz edilmeliydi.. Yazık, bunlardan bir nane olmaz, nasıl yönetecekler ülkeyi...

Ukbâ 10-22-2011 11:37

Nasıl yaşarsa öyle ölür insan . Genetik olarak fıtratımızda bulunan duygusallık insan sevgisi böyle bir tabloyu hoşgörmemize yinede engel.

Hüdaverdi 10-22-2011 13:36

che nin ölüm şekli geldi aklıma,o da sergilenmişti,ölüm şekilleri benzerlik taşıyor.
Cesedi saklayıp gömmekte aynı benzerliği taşıyor.İleride efsane olabilir kaddafi kim bilebilir ?
Libyalıların yaptığı tamamen hayvanlık yavşaklık.

Ebuzer 10-22-2011 13:46

Cani bunlar..
Kimlerin adamları olduğu belli..
Onu bıraktım bu itler yüzünden devrimi hakkıyla yapan mücahitler de zor duruma düşüyor..

Eşref 10-22-2011 14:41

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 964579)
Nasıl yaşarsa öyle ölür insan . Genetik olarak fıtratımızda bulunan duygusallık insan sevgisi böyle bir tabloyu hoşgörmemize yinede engel.

Ukba abi, anadolu insanı doğru söylüyorsun duygusaldır. Bu nedenle tarihimizde kimseye soykırım uygulamadık. Fakat buradaki durumun duygusallıkla bir ilgisi yok. İnsanlıkla ilgisi var.

Konuyu empati yaparak düşünüyorum. Kaddafi Öcalan gibi biri olsun. Öcalan ile Kaddafi'yi aynı kefeye koymak büyük hata ama en kötüyü düşünelim. Bugün Öcalan'ı biz yakalamış olsaydık, açık söyleyeyim bizde linç ederdik. Aramızdan muhakkak sağduyulu olanlar çıkıp "adalete teslim etmeliyiz" derdi ama yine de linç engellenemezdi.

Fakat Türkiye'de idam cezası olsaydı, adaletimize tam güven olsaydı, o zaman linç de yaşanmazdı. Muhakkak vurmak isteyenler çıkardı ama mutlaka korunur ve adalete teslim edilirdi. Çünkü o zaman bilirdik ki adalet gerekeni zaten yapacaktır.

Ayrıca ölmüş bir insanın cenazesini bu şekilde sergilemek, o cenazeye kötü muamele yapmak, asla insanlıkla-müslümanlıkla bağdaşmaz. Hayvanlar bile ölmüşe saldırmıyor. Şu sahneyi izleyen bir gayri-müslim, bunlar ne kadar vahşiymiş, ne kadar acımasızmış diyecek. Yani kafirin merhameti daha ağır basacak. Peki böyle şey olur mu? Oysa Müslüman merhametiyle, insanlığıyla, adaletiyle tanınması gerekir.

Ben açıkçası bu zihniyetteki insanların sağlıklı bir demokrasi, sağlıklı bir devlet kurabileceklerine pek inanmıyorum. Hatta daha da vahimi, Müslümanlıklarından bile şüphe ediyorum. Bu insanların daha çok yol alması gerekiyor. Haklıyken kendilerini haksız duruma düşürdüler, belki de bir günahkarın günahlarını azaltıp, kendi günahlarını kabarttılar.

Supraliminal 10-22-2011 15:16

The end Kaddafi !

BeldeiTAYYIBe 10-22-2011 15:32

Bati medyasi simdiden propaganda yapmaya basladi.
Ortadogu ve islam cografyasinin, vahsi ve medeniyetten uzak insanlarin yasadigi ve medeni bir devlet idaresinin mümkün olmadigi yerler olarak gösteriyorlar....olaylarla ve resimlerle bu vahseti yapanlar ayni zamanda bu propagandanin malzemesini üretmekte yarisiyorlar sanki....

Yıldırım 10-22-2011 15:54

Ne olursa olsun Kaddafi'nin son sözleri beni etkilemiştir.
Bence anlatacağı çok şey vardı.
Cenazeye yapılan saygısızlıkta cabası...

Özgür Çağrı 10-22-2011 15:59

bu kadar üzülüyorsanız evinize alıp besleseydiniz :)
libyalılar yanlış yapıyor alsınlar leşini okyanusun ortasına atsınlar
mezarını bulup saygı göstermesin faşistler.

Enfal 10-22-2011 16:12

Açıkcası ben üzüldüm. Ben Kaddafi'ye üzüldüm ve acıdım bu şekilde öldü diye. Ama kimse bana Kaddafi'ye üzüldüm diye üzülemez.. Beni Kaddafi gibi birine acımak zorunda bırakanlara üzülsünler, onlara edilsin sitemler.

Kuran'ın ve Sünnetin terbiyesinden geçmiş bir müslümanın merhameti de örnektir dünyaya cezası da.

Hak etmiştir belki. Ama belki daha da fazlasını hak etmiştir. Ama biz de kuluz. Allah'ın ceza yetkisine ortak mı olmak istiyoruz egolarımızı tatmin etmek için. Onun kadar şiddetli mi olmak istiyoruz ?

Bu görüntünün İslam'a müslümanlara vereceği zararın vebalini kim nasıl ödeyecek ??

İntifada 10-22-2011 16:17

- Biz esirleri öldürmeyiz.

+ Onlar öldürüyorlar !

- Onlar bizim öğretmenlerimiz değil.

ömer muhtar filminden...

depare 10-23-2011 00:40

Valla hiç kusura bakmayın sen 42 yıl Müslüman sıfatıyla Müslümanlara zulmeder,işkenceyle öldürürsen Allah adamı işte bu hale koyar..!

Ha onların yaptığı yanlış tiyatro sergiler gibi ölü sergilenmez Esir de öldürülmez..

unnamed 10-23-2011 00:42

işin pohu çıktı iyicene...
zaferinizi o ölmüş adamın cesetiyle fotoğraf çekmek yerine açıp ellerinizi size bu zaferi bahş eden Allah'a dua etmekle kutlasanıza...

Cihannur 10-23-2011 00:53

Darbeci Muammer Kaddafi'nin ölümü; CHP Zihniyeti'ne, Ergenekon Terör Örgütü'ne ve Ergenekonculara ders olsun. Eğer Ergenekon Terör Örgütü, plânladığı darbeyi yapıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırsaydı Allah korusun, Türk Milleti olarak bütün darbeci Ergenekoncuları ölü ya da diri olarak etkisiz hale getirecektik inşaallah. Türk Milleti olarak, silahla direnen vatan haini Ergenekoncuları öldürecek, esir olarak ele geçirdiğimiz vatan haini Ergenekoncuları ise mahkeme kararı sonrasında idam edecektik inşaallah.

EpiVaTeS 10-23-2011 00:53

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 964861)
Darbeci Muammer Kaddafi'nin ölümü; CHP Zihniyeti'ne, Ergenekon Terör Örgütü'ne ve Ergenekonculara ders olsun. Eğer Ergenekon Terör Örgütü, plânladığı darbeyi yapıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırsaydı Allah korusun, Türk Milleti olarak bütün darbeci Ergenekoncuları ölü ya da diri olarak etkisiz hale getirecektik inşaallah. Türk Milleti olarak, silahla direnen vatan haini Ergenekoncuları öldürecek, esir olarak ele geçirdiğimiz vatan haini Ergenekoncuları ise mahkeme kararı sonrası idam edecektik inşaallah.

Abi bunuda bağladın ya Ergenekona susuyorum valla...;D

Feride 10-23-2011 00:56

Alıntı:

Darbeci Muammer Kaddafi'nin ölümü; CHP Zihniyeti'ne, Ergenekon Terör Örgütü'ne ve Ergenekonculara ders olsun. Eğer Ergenekon Terör Örgütü, plânladığı darbeyi yapıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırsaydı Allah korusun, Türk Milleti olarak bütün darbeci Ergenekoncuları ölü ya da diri olarak etkisiz hale getirecektik inşaallah. Türk Milleti olarak, silahla direnen vatan haini Ergenekoncuları öldürecek, esir olarak ele geçirdiğimiz vatan haini Ergenekoncuları ise mahkeme kararı sonrasında idam edecektik inşaallah.

: )) Bu söylediğine inanıyor musun?

Ben pek ihtimal veremiyorum da..Allah korudu gerek kalmadı çok şükür: )

Ayrıca diktatör birinin durumundan, Ergenekon adına pay biçmen de kayda değer: )

İntifada 10-23-2011 01:00

Alıntı:

alarm çalardı sonra bi güzel uyanır gerneşirdik...
yüzümüzü falan yıkardık...

Cihannur 10-23-2011 01:04

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 964863)
: )) Bu söylediğine inanıyor musun?

Ben pek ihtimal veremiyorum da..Allah korudu gerek kalmadı çok şükür: )

Ayrıca diktatör birinin durumundan, Ergenekon adına pay biçmen de kayda değer: )

Elbette inanıyorum. İnanmadığım bir şeyi söylemem ve yazmam Allah'ın izniyle. Libya halkı kendi darbecisini bir şekilde etkisiz hale getirebildiyse, biz de Ergenekon Terör Örgütü'nün muhtemel darbesi sonrası bütün Ergenkoncu darbecileri eninde sonunda etkisiz hale getirir ve Ergenekoncuların ülkemizde kurdukları gayrimeşru iktidarını ortadan kaldırarak yeniden meşru bir iktidar kurardık inşaallah.

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 964862)
Abi bunuda bağladın ya Ergenekona susuyorum valla...;D

Muammer Kaddafi, Libya'da yönetimi darbe ile ele geçirmiş olan bir darbecidir. Ergenekon Terör Örgütü, Türkiye'de yönetimi darbe ile ele geçirmeye çalışmış olan bir terör örgütüdür. Muamer Kaddafi ile Ergenekon Terör Örgütü, ülkelerinin yönetimini gayrimeşru yollarla ele geçirmeye çalışma açısından birbirlerine benziyorlar.http://img706.imageshack.us/img706/2...yansmiley1.gif

unnamed 10-23-2011 01:05

Alıntı:

bunun üzerine ancak tarihi geçmiş tavukgöğsü yenir:güzel:

serdary 10-23-2011 01:06

Abi yok artık yapmayın bu kadar ya...

Rezillik...

İntifada 10-23-2011 01:06

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 964865)
Elbette inanıyorum. İnanmadığım bir şeyi söylemem ve yazmam Allah'ın izniyle. Libya halkı kendi darbecisini bir şekilde etkisiz hale getirebildiyse, biz de Ergenekon Terör Örgütü'nün muhtemel darbesi sonrası bütün Ergenkoncu darbecileri eninde sonunda etkisiz hale getirir ve Ergenekoncuların ülkemizde kurdukları gayrimeşru iktidarını ortadan kaldırarak yeniden meşru bir iktidar kurardık inşaallah.

o en son libyadaki gibi 40 sene süremesinde...
3 fiili darbe 2 muhtıra gördün hangisine karşı koydu bu vatandaş...

unnamed 10-23-2011 01:09

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 964868)

sorduğun sorunun cevabı basitte....
vereceğim cevaptan sonra, konu kilitlenir....

Feride 10-23-2011 01:10

Alıntı:

İşte ben de bundan sebep ihtimal vermiyorum.

Cihannur bırakın Libya direnişi gibi bir direnişi, sadece ve sadece kalabalık yığınların dışarı çıkıp büyük çaplı eylem yapacağını bile düşünmüyorum. Belki belli başlı gruplar (genç siviller vs hariç)

Malesef durum böyle.

İntifada 10-23-2011 01:12

ama ümit varım!
belki o darbe tarihlerinde birşey yapılmazdı ama gelecekten umutsuz değilim !
kemalizmin tırsılmaması gereken birşey olmadığını gördük...
insanlar evlerinde konuşmaya tırstığı şeyleri yüzlerce kişilik profillerinde alenen söyler oldu...
gelecek bizimdir !

manifesto 10-23-2011 01:20

Bu kadar da olmaz,aşırıya kaçtılar

Cihannur 10-23-2011 01:21

Alıntı:

1- Darbeciler 27 Mayıs 1960 darbesini yapıp iktidarı gayrimeşru yolla ele geçirdiler. Türk Milleti, darbeyle devrilmiş olan Demokrat Parti'nin devamı olan Adalet Partisi'ni 1965 Genel Seçiminde iktidara getirerek meşru yolla iktidarı eline aldı.

2- Darbeciler 12 Mart 1971 darbesini yapıp iktidarı gayrimeşru yolla ele geçirdiler. Türk Milleti, 12 Mart 1971'de darbe ile yönetimden uzaklaştırılmış olan Adalet Partisi'ni 1975 yılında koalisyon ortağı olarak yönetime getirerek meşru yolla iktidarı eline aldı.

3- Darbeciler 12 Eylül 1980 darbesini yapıp iktidarı gayrimeşru yolla ele geçirdiler. Türk Milleti, darbe ile devrilmiş olan sağ iktidarın (Adalet Partisi) yerine yönetime yine sağ bir iktidar (Anavatan Partisi) getirerek meşru yolla iktidarı eline aldı.

4- Darbeciler 28 Şubat 1997 darbesini yapıp iktidarı gayrimeşru yolla ele geçirdiler. Türk Milleti, 3 Kasım 2002 Genel Seçiminde AK Parti'yi tek başına iktidara getirerek, 28 Şubat 1997 - 2 Kasım 2002 tarihleri arasında sürmüş olan ara rejime son vererek meşru yolla iktidarı eline aldı.

İntifada 10-23-2011 01:28

ciddi herhalde ?
yav darbe oluyor adamlar başbakanını asıyor,yönetimi elinden alıyor kendi anayasasını oluşturuyor...
darbe yapıyor binlerce genci katlediyor...
darbe yapıyor yökü kuruyor katsayı getiriyor başörtüsünü yasak ediyor...
sen ise daha sonra onların kurallarıyla at koşturuyorsun sence bu darbeciye karşı bir devrim mi ?
güldürme adamı...
hala kamuda başörtüsü yasak...
düne kadar insanlar inançları yüzünden hapis yatıyordu...
hangi devrimden bahsediyorsun ?
hangi yönetimi ele geçirmekten bahsediyorsun ?
demirel kim ki demirelin o darbecilerden ne aşağı kalır yanı varda ona oy vermek halkın darbeye tokadı olsun ?
turgut özalın anvatanı başarılıydı ama hep 12 eylülün gölgesi vardı karşılarında...
işte akparti daha 2007 ye kadar hep üfleyerek yerdi yoğurdu...
bence aşırı derece saçmalıyorsun...
adamların darbeleri senin hayatını belirliyor...
nasıl yaşaman gerektiğini,nasıl yönetilmen gerektiğini,neyi yapman neyi yapmaman gerektiğini belirliyor...
sende o kurallar çerçevesinde parti seçiyorsun...
bu darbeciyi cezalandırmak mı :D

mehmetakif24 10-23-2011 01:35

İsrailin silahlı kuvvetini arkasına alıp libyayı vuran halk mı zalim yoksa kaddafimi. Tecavüz hırsızlık acımasızlık alıp başını gidecek. Bundan yaklaşık 90 sene öncede biz bu devrimi yaptık aklımız başımıza 90 senede daha gelmedi. Aynı şeyleri yaşayacaklar. Mumla arayacaklar kaddafiyi ama nafile.

Allah rahmet eylesin.

İntifada 10-23-2011 01:45

bizim 90 yıl önce yaptığımız her ne ise ona pek benzetmiyorum ben libya devrimini...

mehmetakif24 10-23-2011 01:59

Padişahtan kurtulduk diye sevinmedilermi. Özgürlük geldi diye sevinmedilermi. Muassır medeniyyetler seviyesini yükseleceğiz diye sevinmedilermi. Cumhuriyet geldi ne güzel. hele laiklik sorma gitsin. Tek fark var bi kuklaları yok.

İntifada 10-23-2011 02:04

padişah kimseyi devirip,cemahiriye denen halın malını dahi koruyamayan bir anayasa yapıp,hapishaneleri siyasi tutuklı doldurmamıştı...
padişahlık,hanedanlık,diktatörlük sevdiğim yönetim tarzları değildir bence insanlar seçmeli...
ha osmanlıda devleti 'adalet' yönetiyordu o başka birşey o canım...

Abdulhamit yahudiyi huzurundan kovmuştu 1 parça toprak istedi diye...
kaddafi dediğimiz adam filistinin en büyük direniş isimlerinden fethi şikakinin kanını taşıyordu elinde...
Ölümü değil mazlumca ölümü beni üzdü...

Özgür Çağrı 10-23-2011 02:05

kaddafiyi tanımadan böyle konuşuyorsunuz
kaddafi sizi yönetseydi belki daha fenalarını yapabilirdiniz
bu adam dünyanın sayılı zalimlerinden
her ay küçük kızların ırzlarına geçen bir deli
belkide daha fazlasını hakeden bir vahşi

ama şüphesiz Allah haddi aşanları sevmez.

Allah kimseyi böyle bir kin ve nefret duygusuna bulaştırmasın bu kadar kin ve nefret duyacağımız bir zalimi bize nasip etmesin.

mehmetakif24 10-23-2011 02:16

Afrikada yaşanan bu devrimler tamamen amerika ve israilin afrika sınırlarını yeniden çizme politikasının bir parçasıdır. Bunun için hiçbir devrime saygı duymuyorum. Bakın bugun suriyede yapılmaya çalışılan devrim amerika israil ve avrupanın tamamen lehine yapılacak bir devrimdir. Beşer esadı hiç sevmem ancak bu planların suya düşmesi için Esad yönetiminin kalmasından yanayım.

İntifada 10-23-2011 02:21

öyle düşünenlerde var kardeşim...
ben öyle düşünmüyorum yada biz öyle düşünmüyoruz diyeyim...
Bir ateş gerekiyordu ve o ateş yandı...
Zulmetmekte olanlar, nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini pek yakında bileceklerdir ayeti aklıma geliyor bu devrimleri gördükçe...
el zeydi,mübarek bu isimler dinsiz laik siyonist maşası adamlardı...
neden israil,amerika tamamen müttefikleri olan ve köpekliklerini yaptırdıkları zalimleri devirsin ?
ortadoğu devrimlerine saygı duyuyorum,destekliyorum müslüman devrimci kardeşlerimi kutluyorum ve Allah biliyor çok seviyorum...

EpiVaTeS 10-23-2011 02:22

Libya hakkında bilmediklerimiz...

-Libya yurttaşlarına kredi sıfır faizle verilir.

-Öğrencilere yaptıkları tahsi...le göre ortalama ücret ödenir.
...
-İşsizlere iş bulana kadar tam ücret ödenir .

-Evlenen çiftlere bedelsiz olarak konut verilir.

-Yurt dışında tahsil yapanlara 2500 Euro harçlık yanında, barınmak ve araç yardımı yapılır.

-Ülkede otomobiller fabrika maliyetine satılır.

-Libya’nın kimseye tek sent kredi borcu yoktur.

-Eğitim, tahsil ve sağlık hizmetleri tüm yurttaşlara bedelsizdir.

-Nüfusun yüzde 25’i yüksek tahsillidir.

-Son bombalama olaylarına kadar sokaklarda evsiz veya dilenci bulunmamaktaydı.

-Bir somun ekmek fiyatı sadece 15 centtir.

ABD ve diğer kapitalist Ülkelerin Libya’yı sevmemelerine şaşmamak gerek. Gaddafi IMF veya Dünya Bankası kredisi kullanmadı.

Libya bağımsızdı, savaşın gerçek nedeni budur, kendisi bir diktatör olabilir, ABD bunu sorun yapmaz. Ne zaman ki Gaddafi Petrol İhraç eden ülkelere OPEC Dolar ve Euro yerine altın karşılığı satış yapmalarını önerdi.

Bu altın karşılığı para basmayan Batılı ülkelerin iflasını istemek demekti…

EVET; Hatırlayın, Bunu en son dile getiren Saddam Hüseyin idi;
OPEC ülkelerine dolar karşılığı satış yapmamalarını önermişti.

Hepiniz sonunun ne olduğunu biliyorsunuz:
ONU ASTILAR.

mehmetakif24 10-23-2011 02:28

Libya bağımsızdı, savaşın gerçek nedeni budur, kendisi bir diktatör olabilir, ABD bunu sorun yapmaz. Ne zaman ki Kaddafi Petrol İhraç eden ülkelere OPEC Dolar ve Euro yerine altın karşılığı satış yapmalarını önerdi.
Hatırlayın, Bunu en son dile getiren Saddam Hüseyin idi;

Hepiniz sonunun ne olduğunu biliyorsunuz. İdam edildi.

Evet saddam bir zalimdi idam edildi ama halk mumla arar oldu. Yine aynı senaryoyu nato tarafından Libya ve diğer devrimci(!) ülkelerde göreceğiz.

mehmetakif24 10-23-2011 02:31

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 964918)
Libya hakkında bilmediklerimiz...

-Libya yurttaşlarına kredi sıfır faizle verilir.

-Öğrencilere yaptıkları tahsi...le göre ortalama ücret ödenir.
...
-İşsizlere iş bulana kadar tam ücret ödenir .

-Evlenen çiftlere bedelsiz olarak konut verilir.

-Yurt dışında tahsil yapanlara 2500 Euro harçlık yanında, barınmak ve araç yardımı yapılır.

-Ülkede otomobiller fabrika maliyetine satılır.

-Libya’nın kimseye tek sent kredi borcu yoktur.

-Eğitim, tahsil ve sağlık hizmetleri tüm yurttaşlara bedelsizdir.

-Nüfusun yüzde 25’i yüksek tahsillidir.

-Son bombalama olaylarına kadar sokaklarda evsiz veya dilenci bulunmamaktaydı.

-Bir somun ekmek fiyatı sadece 15 centtir.

ABD ve diğer kapitalist Ülkelerin Libya’yı sevmemelerine şaşmamak gerek. Gaddafi IMF veya Dünya Bankası kredisi kullanmadı.

Libya bağımsızdı, savaşın gerçek nedeni budur, kendisi bir diktatör olabilir, ABD bunu sorun yapmaz. Ne zaman ki Gaddafi Petrol İhraç eden ülkelere OPEC Dolar ve Euro yerine altın karşılığı satış yapmalarını önerdi.

EVET; Hatırlayın, Bunu en son dile getiren Saddam Hüseyin idi;

Hepiniz sonunun ne olduğunu biliyorsunuz:
ONU ASTILAR.

Bu refah seviyesindeki bir millet nasıl olurda devrim yapar.

EpiVaTeS 10-23-2011 02:40

özgürlük ve demokrasi...
işte böyle bişey...

All times are GMT +3. The time now is 13:14.