![]() |
YÖK'ün başına ÖZCAN ! Cumhurbaşkanı Gül, Teziç'in yerine atama yaptı
İşte yeni YÖK Başkanı
http://www.samanyoluhaber.com/images.../8/1/82816.jpg YÖK Başkanlığına 4 yıl için Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan atandı. YÖK Başaknı Erdoğan Teziç'in görev süresi 8 Aralık'ta dolmuştu.Teziç'in yerine kimin atanacağını merak eden kamuoyunun bu merakı bugün son buldu.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni YÖK başkanı olarak TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve ODTÜ'de sosyolog olan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı atadı. Yeni YÖK başkanı aynı zamanda Ankara merkezli düşünce araştırma kuruluşu olan U.S.A.K.'ın (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı ve UHP'nin (Uluslararası Hukuk ve Politika dergisi)Yazı Kurulu üyesi.Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın çok sayıda kitap ve makalesi bulunmaktadır. 10.Aralık.2007 11:00:47 samnayoluhaber |
hayırlı olsun....
|
Alıntı:
Onun hakkında bulduğum bazı yorumlar.. sizde paylaşın.. *her yerle bi bağlantısı vardır. öğrencileri kollar iş güç sahibi eder.banada hayırlı bi kısmet bulacak bakalım:) çok dobra adamdır giydirmediği kimse yoktur. tek kelimeyle sosyolojinin bitanesidir. *ilk bakışta herkesin tırsıp "yusuf yusuf" deyip kaçtığı ama aslında dünya tatlısı istatistik hocamız..derste uğraştırır ama sınawlarda sıkmaz..yani ii not almak çok zor diildir..canım hocam yaa..keşke her sene dersi olsa bize 8.40 da olsa giderim walla... *çok seviyorum kendisini:))) *bi posta koyar, bi ayar verir ki tadından yenmez!..bu hususta öğrenci-öğretim üyesi ayrımı da yapmaz. pozitivisttir mozitivisttir ama insan adamdır. lokumdur yahu..bildiğin lokum:) *Bi hoca aynı zamanda bukadar sevilir ve bukadar tırsılırmı :) İstatistik dersini bile bi sosyolog için eylenceli hale getirebilen, 4 yıllık üniversite hayatımda benim 8:40 a gitmemi sağlamış tek hoca!! :) "Kızıımmmm halka açılmışssın bugün!!" :) sevgiler saygılar hocam.. *Üniversite hayatımda dersinde aynı zamanda hem eğlenip, hem öğrenip hem de max gerildiğim tek hoca! Tahtaya kaldıracak mı stresi, tahtayı sildircek mi stresi, sildirirse "yeni gelin gibi silme kızım tahtayi" diyecek mi stresi, kızııııııım diye bagırcak mı stresi ve dahası..Ders alsın almasın, herkesin, dersine bir kere olsun girmesi gereken bi hoca, süper bi insan! (aman dikkat yabancıları tanıyo hemen!:) |
vayy be bence yorumlar süper...hayırlısı olsun inşallah...Allahın izniyle zaten abdullah gül yanlış tercih yapmaz...
|
hayırlı uğurlu olsun
|
hayırlı olsun :)
birisi türkiye'de akademide adam gibi bir adam arıyorsanız hiç aramayın boşuna yusuf ziya özcan'ın yanına gidin... yazmış yorumlar güzel hayırlı olur inşallah.. |
ya inşallah hayırlı olur..zira daha önceki iki kişi aklıma geldiği için "yök" kavramı bir hayli itici geliyordu. bundan sonra inşallah görevini layıkıyla yapar diye umut ediyorum bu kurum ve başındakiler..
|
YÖK'te sürpriz istifa ! yorumu siz yapın..
Ertepınar YÖK'ü bıraktı
YÖK'te Başkanvekili Aybar Ertepınar istifa etti. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Aybars Ertepınar görevinden istifa etti. Ertepınar, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan ile birlikte 2 Ekim 2001’de Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine atanmıştı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ertepınar, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan ile birlikte 2 Ekim 2001’de Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine atanmıştı. DöneminYÖK Başkanı Prof. Dr. Gürüz de boş bulunan Başkanvekilliği görevine Prof. Dr. Ertepınar’ı seçmişti. Prof. Dr. Ertepınar, Başkanvekilliği göreviyle birlikte YÖK Yürütme Kurulu üyeliğine de getirilmişti. |
Alıntı:
|
heeyyy istifa ettiğine göre yeni başkan iyi birşey
|
Alıntı:
devamı gelecek gibi duruyor.. en tepeden istifa başladığına göre çürükler ayrılacaklar.. |
HABERE GELEN SICAĞI SICAĞINA YORUMLAR..SİZLERİDE MAHRUM BIRAKMAK İSTEMEDİM..
Fütüvvet 10.Aralık.2007 13:10:50 Hayır lısı demiştim zaten Duamız hemen kabul olmaya başladı inşallah.. istifa en tepeden başladığına göre arkası gelecek gibi gözüküyor. DEMEKKİ YENİ BAŞKAN İYİ BİRİ.. ONLARDAN DAHAMI İYİ BİLECEĞİZ BİZ.. mesut 10.Aralık.2007 13:06:47 Pireler Kan emen pireler teker teker dökülürler insallah. Yök de temizlendikten sonra sira kimde ?? erol 10.Aralık.2007 13:04:46 1 de bir Ha şöyle görelim bi yobazları teker teker dökülsünler.Bakalım. ibrahim 10.Aralık.2007 13:03:44 güleyim bari sayın prof.dr. yusuf ziya özcan'ın atanması zoruna gitti herhalde ağası gidince yanlız kaldı zannedersem ama merak etmesinler hepsini bir araya toplayıp yeni bi kurul kuracaklar işe yaramaz prof.lar yüksek kurulu ordada kendisine bi koltuk bulur merak etmesin. ramazan 10.Aralık.2007 12:58:17 iyi olmuş iyi olmuş devamını bekleriz egeli 10.Aralık.2007 12:57:56 köşe başındaki kör düğümler çözülüyor birer birer HAŞİM 10.Aralık.2007 12:55:36 NİYE BIRAKMASALARDI KEŞKE KENDİLERİNDEN İSTİFADE EDECEĞİMİZ DAHA ÇOK ŞEY VAR |
istifa haberlerine sevindim ;) :) demek ki geçmişteki bozuk zihniyerlerden biraz farklı heralde şimdiki başkan... ondan olsa gerek bu istifalar sanırım..
|
Alıntı:
Abdullah gül atarda hiç iyi olmamı... olumsuz yorum yazanın klavyesine çay dökülsün... :) |
TÜRBAN'a ne diyor?
10 Aralık 2007 Pazartesi 11:34 Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan türban konusunda ne düşünüyor. YÖK'ün başına ODTÜ Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan atandı. Eski Başkan Erdoğan Teziç üniversitede türbana karşı takındığı sert tutumla biliniyordu. Yeni gelen başkanının türban konusundaki tavrı merak ediliyordu. ÜNİVERSİTEDE TÜRBANA ILIMLI YAKLAŞIYOR Muhafazakar görüşlere sahip olan Prof. Dr. Özcan, üniversitelerde türbana ılımlı yaklaşıyor. "Türban yasağı kalkarsa, üniversitede başı açık kimse kalmaz" diyen Tarhan Erdem'e şöyle yanıt veriyor: "Hiç öyle düşünmüyorum. Hatta serbestlik ortamı oluşacağı için türban takanların bir kısmı vazgeçecek. Türban takmayanların gereksiz korkuları var. Serbestlik olursa, daha liberal demokrasi olur. O zaman bu mesele konuşulmayacak. Çevre baskısı asla olmayacak. Kadınlar ilk aşamada eşitlik konusunda kan kaybedebilir. Erkekler açık olana ilgi duyup, farklı davranabilir. İnşallah bunla uğraşmak zorunda kalmayız." internethaber |
hayırlı olsun
|
Umarım Hayırlı olur.Yorumlara ve gazetedeki haberlere bakılırsa iyi biri.Teziçten kurtulmamıza sevindim.
|
İnşaAllah hayırlı olur.
Yeni istifalar bekliyorum. |
Alıntı:
|
ülkemiz yavaş yavaş temizleniyor :D
|
tanımıyorum ama iyi biri galiba zaten cumhurbaşkanı atamışsa..diyeceğim ben de..
inşaallah yök artık sorun merkezi değil ilim merkezi olur |
Alıntı:
|
Eyvah arkadaşlar, yeni YÖK başkanının halasının oğlu namaz kılıyormuş:)))) teyzesi de türbanlıymış..
ha bu arada eşinin başı açıkmış cuntacılara duyurulur.(tüh laiklik elden gitti desenize) :D :D |
Alıntı:
|
arkadaşlar istifa eden adam yök başkan vekili
yeni gelen kendi çalışmak istedikleri insanlarla çalışma hakkına sahiptir diye istifa etmiş jest yapmış yani diğerleri hiç istifa edermi onlar BEKÇİ ya |
bekçiler, tabi onlar laikliğin yılmaz bekçileri :) ayrılmazlar onlar kolay kolay
|
Hayırlı uğurlu olsun
|
PROF. DR. YUSUF ZİYA ÖZCAN KİMDİR?
İşte yeni YÖK Başkanı
YÖK Başkanlığına 4 yıl için Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan atandı. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in görev süresi 8 Aralık'ta dolmuştu.Teziç'in yerine kimin atanacağını merak eden kamuoyunun bu merakı bugün son buldu.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni YÖK başkanı olarak TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve ODTÜ'de sosyolog olan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı atadı. Yeni YÖK başkanı aynı zamanda Ankara merkezli düşünce araştırma kuruluşu olan U.S.A.K.'ın (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı ve UHP'nin (Uluslararası Hukuk ve Politika dergisi)Yazı Kurulu üyesi.Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın çok sayıda kitap ve makalesi bulunmaktadır. PROF. DR. YUSUF ZİYA ÖZCAN KİMDİR? YÖK Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, öğretim üyeliğinin yanı sıra birçok idari görevlerde de bulundu. Özcan, ayrıca Türkiye'deki pek çok mesleki ve sosyal faaliyet yürüten dernekte kurucu ve aktif üye olarak yer aldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın özgeçmişi şöyle: Özcan, 1951 yılında Ankara'nın Polatlı ilçesinde doğdu. 1973 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Kürsüsünden mezun olan Özcan, 1973 yılı ile 1975 yılları arasında mezun olduğu okulda asistanlık yaptı. Devlet bursuyla gittiği Chicago niversitesinde 1978 yılında yüksek lisansını ''Türkiye'de Ekonomik Kalkınma ve Şehirleşme'' başlıklı teziyle bitiren Özcan, doktorasını da yine aynı üniversitede ''Türkiye'de Sosyal Tabakalaşma ve Sosyal Hareketlilik'' konulu teziyle tamamladı. ABD'den döndükten sonra 1981 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim elemanı olarak çalışmaya başlayan Özcan, 1989 yılında doçent oldu. Özcan, 2003 yılından bu yana ODTÜ'de profesör olarak görev yapıyor. Öğretim üyeliğinin yanı sıra birçok idari görevlerde de bulunan Özcan, 1982-1983 yılları arasında ODTÜ'de Sosyoloji Bölüm Başkan Yardımcılığı, 1988-1992 yılları arasında da Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. 1990-1992 yılları arasında ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Özcan, 2003-2004 yılları arasında tekrar ODTÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı oldu. Özcan, 2004 yılından bu yana TÜBİTAK'ta Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Grubu Sekreterliği görevini yürütüyor. ULUSLARARASI GÖREVLERİ Prof. Dr. Özcan birçok uluslararası komisyonda da görevler üstlendi. Avrupa Birliği'nin veri bankası olarak çalışan ''Yaşam ve Çalışma Şartlarının İyileştirilmesi Grubu'nda'' araştırmacı ve veri yorumlayıcısı olarak görev yapan Özcan, Avrupa Birliği Bilim Kurulunun bilimsel araştırmalara fon sağlayan ''COST'' biriminde Teknik Komite üyesi olarak görev aldı. Özcan, ayrıca Avrupa Komisyonu araştırma fonlama birimlerinden ''EROHS''da uzmanlık görevi yaptı. Özcan, akademik çalışma hayatı boyunca ODTÜ'nün Disiplin Komisyonu, Bilgisayar Ağı Komisyonu, Sürekli Eğitim Merkezi, Araştırma Fonu Projeleri, Yüksek Eğitim Komisyonu, Türkiye Stratejik Planlama Komisyonu ve Güney Doğu Anadolu Projesi'nde görev aldı. Bu görevlerinin dışında Özcan, 1988-1989 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığında bakan danışmanlığı yaptı. 1992-1994 yılları arasında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak çalışan Özcan, 2004 yılından bu yana Fulbright Komisyonunda Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Özcan, TÜBİTAK'taki görevi süresince Türkiye'yi, NATO'nun ''İnsani ve Sosyal Dinamikler Bölümü''nde temsil etti. Özcan, akademik ve bilimsel çalışmalarının yanında, Türkiye'deki birçok mesleki ve sosyal faaliyet yürüten dernekte kurucu ve aktif üye olarak da görev aldı. Bunlar arasında Sosyoloji Derneğinin kurucu üyeliği, Yüzme Federasyonu Kurt Yüzme Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliği de bulunuyor. 1989 yılında Chicago Üniversitesi'nin ''Star and Stauffer Award'', 1990 yılında ise Dünya Bankasının 'MEAWARDS' ödüllerine layık görülen Özcan, 1997 yılında Türkiye Raporunun yazılması için ILO'nun düzenlediği yarışmayı da kazandı. Ulusal ve uluslararası birçok derginin yayın kurulunda bulunan Özcan, evli ve 3 çocuk babası. Özcan'ın eşi Doç. Dr. Kıvılcım Metin Özcan da Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde öğretim üyeliği yapıyor. SAMANYOLUHABER.COM-AA 10.Aralık.2007 11:00:47 |
Alıntı:
hayirli ugurlu olsun |
hayırlı uğurlu olsun...çok sevindim yani... :D :D :D
|
Hayırlı,uğurlu olsun.Cumhurbaşkanımız atadığına göre iyi olacak inşaAllah...
|
hayırlı olsun... inşallah müspet olacaktır..Özgürlükler konusunda müspet fikirleri var..Allah yardımcısı olsun.
|
YÖK Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın ilk mesajı
YÖK Başkanı'nın ilk demeci
YÖK Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerin sorunlarını öncelik sırasına koyarak ilgileneceğini söyledi. Problemleri çözmek için kiminle görüşmesi gerekiyorsa görüşeceğini dile getiren Özcan, üniversitelerin herkesin fikrini serbestçe söyleyebildiği,fikirlerin tartışıldığı yerler olmasını istediğini ifade etti. Prof. Dr. Özcan, YÖK Başkanlığı'na atanmasından sonra ilk açıklamayı Anadolu Ajansına yaptı. YÖK Başkanlığı'na atandığını nasıl öğrendiği sorusuna Özcan, ''Sayın Cumhurbaşkanımız beni pazar günü çağırdı, aramızda bir mülakat geçti, ondan sonra görevi aldığımı öğrendim'' yanıtını verdi. Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile önceden tanışmadığını, hayatında ilk kez YÖK Başkanlığı için görüşmek üzere çağrıldığında karşılaştığını ifade etti. YÖK'te görevine bugün başlayacağını, devir-teslim töreni yapılıp yapılmayacağı konusunda ise Özcan, ''O konuda bir bilgim yok. Olur diye düşünüyorum'' dedi. YÖK'te ilk olarak ne yapmayı planladığı sorusu üzerine Özcan, şunları söyledi: ''Üniversitelerin problemleri YÖK'ün kendi raporlarında da mevcuttur. Oraya gittikten sonra oturup, problemlere bakıp, aralarında bir öncelik sıralaması yapıp teker teker onlarla ilgilenmeye başlayacağım. Benim inancım odur ki, önemli olan da bu, biz bu problemleri çözecek güçteyiz. Üniversite camiası Türkiye'de bu problemlerin hepsini çözer. Buna inanıyorum ve kiminle görüşmek gerekiyorsa, kiminle muhatap olmak gerekiyorsa problemin çözümü için onlarla muhatap olup problemlerin üstesinden gelmeye çalışacağız.'' -''YAKIN ZAMANDA GÖRECEKSİNİZ''- Üniversitelerin birçok sorunu bulunduğuna işaret eden Özcan, bu sorunların raporlarda yer aldığını, sorunları herkesin bildiğini belirterek, ''Önemli olan bunlarla nasıl ilgilenileceği ve nasıl çözüleceği. Onu da inşallah yakın zamanda göreceksiniz'' dedi. ''Kendinize bir çalışma ekibi kuracak mısınız?'' sorusuna Özcan, ''Düşünüyorum. Eğer ihtiyaç doğarsa, orada birkaç gün zaman geçirdikten sonra böyle tasarruflarda bulunup bulunmayacağımı söyleyebilirim'' yanıtını verdi. Türban konusu ile ilgili basına yansıyan açıklamalarının anımsatılması üzerine Özcan, şunları kaydetti: ''Benim kanaatim üniversitelerin tamamıyla serbest kurumlar olması ve sadece bilimle uğraşmaları. Üniversitelerimiz Türkiye'yi 21. yüzyıla taşıyacak bilgi birikimini üretmek zorunda. Benim amacım bu bilimsel çıktıyı artırmaktır. Eğer biz bunu yapabilirsek zannediyorum, türban sorunu, katsayı sorunu gibi sorunlar kendiliğinden hallolacaktır. Ama biz üniversiteleri önce o mecraya çekmek zorundayız. Zaten pek çok üniversitemiz iyi işler yapmaktadır. Diğerlerini de onların seviyesine çıkarırsak zannetmiyorum ki kimse türban ile şununla, bununla uğraşsın. Sorunun kendiliğinden ortadan kalkacağına inanıyorum. Üniversiteler, yapmak zorunda olduğu esas fonksiyonu yerine getirirse, bu türden şeylerle uğraşmayacağız.'' -YÖK'TEKİ İSTİFA- YÖK Başkanlığı'na atanmasının ardından YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar'ın istifa ettiğinin anımsatılması üzerine, Özcan, Ertepınar'ı tanıdığını, aynı üniversiteden geldiklerini ifade ederek, ''Aybar Bey'in kendi takdiridir'' dedi. ''Size bir tepki olarak istifa ettiğini düşünüyor musunuz?'' sorusuna Özcan, ''Zannetmiyorum. Bana rahat hareket edebilmem için imkan da vermiş olabilir. Bunun için de kendisine çok teşekkür ederim. Kalsaydı belki başka şekilde çalışmak mümkün olabilirdi'' yanıtını verdi. -ÜNİVERSİTELERE MESAJ- Öğretim üyelerine, rektörlere ve öğrencilere mesajı olup olmadığının sorulması üzerine Özcan, ''Benim onlara mesajım, önümüzdeki dönemde çok daha serbest bir üniversite görecekleri, hem öğretim üyelerinin hem de öğrencilerin düşüncelerini serbestçe açıklayabilecekleri bir ortamın oluşturulması olacak. Bunu çok takdir edeceklerini düşünüyorum ve üniversitelerin de bu tür yerler olmasını istiyorum. Herkesin fikrini serbestçe söyleyebildiği, fikirlerin tartışıldığı yerler, mekanlar olmasını istiyorum'' diye konuştu. ''Bu amaçla ne tür adımlar atılacağı'' sorusu üzerine Özcan, ''Belki bugüne kadar yapılan uygulamaların bazılarından vazgeçmek, üniversiteleri sıkışmış bir durumda bırakmamak, her türlü özerkliği, mali olabilir, idari olabilir onları vermekle olur zannediyorum'' dedi. ''Öğretim üyesi iken YÖK'e bakışınız nasıldı?'' sorusunu Özcan, ''Öbür öğretim üyelerinin baktığı gibi bakıyordum. Sorunlar olduğunu biliyordum. Sorunlarla boğuşmak bana nasip olduğu için de kendimi birazcık şanslı hissediyorum. İnşallah kısa zamanda elle tutulur, gözle görülür bazı gelişmeler olacaktır diye düşünüyorum'' diye yanıtladı. Yükseköğretim Kanunu ile ilgili bir çalışmaları olup olmayacağına ilişkin soruya karşılık Özcan, ''Kısa zamanda Yükseköğretim Kanunu ile ilgili bir şey yapılacağını zannetmiyorum. Önce üniversitelerin bilimsel tarafını biraz güçlendirelim, eğer ortaya çıkarsa idari sorunlarla başa çıkmaya çalışırız. Kanunda bir değişiklik gerekiyorsa onlar da yapılır herhalde'' dedi. Öğrenci Seçme Sınavı konusunda ne düşündüğünün sorulması üzerine Özcan, ''Sorunları biliyorsunuz. Ciddi sorunlar var ama onları diğer sorunlar içerisinde ele alıp, hepsini inceleyip öncelik sırasına göre teker teker uğraşmak isterim'' diye konuştu. ''YÖK Başkanlığına atandıktan sonra kendisini kimlerin aradığı'' sorusu üzerine Özcan, farklı kesimlerden kişilerden tebrik telefonları geldiğini anlattı. Özcan, şunları kaydetti: ''Arayanlardan çok olumlu mesajlar aldım. Sorunların çözülebileceği ile ilgili ümitlerini açıkladılar. Bu işi yapabileceğimi düşünüyorlar. Görüş bildiren herkese çok teşekkür ediyorum. Onların görüşleri sayesinde daha iyi iş yapabileceğimi zannediyorum. Psikolojik destek oluyor, hepsine minnettarım.'' Hükümet üyelerinden arayan olup olmadığı sorusuna Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ''Hayır'' yanıtını verdi. 11.Aralık.2007 09:14:22 |
All times are GMT +3. The time now is 18:01. |