![]() |
Tsk köylüleri vurdu..! 36 kişi hayatını kaybetti..
Irak'ta sınır ötesi operasyon..
http://im.haberturk.com/2011/12/29/7...jpg?1325154526 İddialara göre, Kuzey Irak sınırında terörist oldukları sanılan büyük bir grubun Türkiye'ye giriş yaptığını tespit eden güvenlik güçleri taciz ateşi açtı. Ardından da F-16 savaş uçakları bölgeyi bombaladı. Olayda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. 36 CESEDİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyü kırsalında Irak sınırına yakın bir yerde dün gece düzenlenen hava operasyonunda öldüğü ileri sürülen 36 kişinin isimleri belirlendi. Uludere ilçesi Ortasu köyü kırsalında dün gece düzenlenen hava operasyonunda hayatını kaybeden 36 kişinin isimleri şöyle: Seyit Enç, Özcan Uysal (15), Mehmet Encü, Nevzat Encü, Hamza Encü, Şervan Encü, Cemal Encü (15), Osman Encü, Şivan Encü, Bilal Encü, Mehmet Ali Tosun, Nadir Alma, Mahsun Encü, Salih Encü, Hakiki Encü, Yüksel Ürek, Salik Ürek, Serhat Encü, Adem And, Savaş Encü, Selahattin Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Aslan Encü, Cevat Encü, Erkan Encü, Selman Encü, Orhan Encü, Fadıl Encü, Vedat Encü, Cihan Encü, Fikret Encü, Hüseyin Encü, Erkan Encü, Zeydin Encü, Çetin Encü. Adli Tıp Kurumu'na götürülmek istenen cenazelerin aileler izin vermediği için bekletildiği öğrenildi. 3 CENAZE MALATYA ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLDİ Operasyonda ölenlerden üçünün cenazesi, Şırnak Devlet Hastanesi'nden Malatya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Ölen şahısların yakınlarının verdiği bilgiye göre, geçimlerini Irak'tan Türkiye'ye kaçak getirdikleri akaryakıttan sağlayan köylüler, dün gece saatlerinde Irak sınırındaki operasyonlarda vuruldu. Ölenlerden 3'ü, Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada savcının incelemesinin ardından Malatya'ya sevk edildi. ŞIRNAK VALİSİ: "20'NİN ÜZERİNDE KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ YÖNÜNDE BİLGİ VAR" Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Irak sınırında 20'nin üzerinde kişinin ölümüyle sonuçlanan bir olay yaşandığını ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan yaptığı açıklamada, olayın nasıl olduğu konusunda kesin bir bilginin olmadığını belirterek, ''Sadece 20'nin üzerinde kişinin öldüğü yönünde bilgi var. Konuyla ilgili valilikte kriz merkezi oluşturuldu. Olay yerine savcı ve kolluk birimleri gönderildi. Olay tüm detayıyla araştırılıyor'' dedi. "YAS İLAN EDİYORUZ" Bu arada Uludere'de Türk jetlerinin PKK'lı diye köylüleri vurduğu iddiaları ile ilgili bir açıklama yapan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 3 gün boyunca yas ilan ettiklerini söyledi. AJANSLAR |
Aynı aileden 28 kişi nasıl terörist olacak..? Sülalecek dağa çıkacak halleri yok herhalde üstelik 2 tanesi 15 yaşın da..!
Ortalığı karıştırmak için bilerek düzenlenmiş bir kumpas olabilir Tskn'ın içinde ki bir köstebeğin işide olabilir halkı ayaklandırmak için..! |
ya buyuk bir ihmal yada buyuk bir provokasyon....
daha once kekik toplayanlari terorist sandiklari gibi bunlaridami terorist sandilar aciklamasi yok bunun dupe duz zalimliktir... utaniyorum sahsen ben... yaziklar olsun.... |
|
Ortalıkta yine iyi olmuş diyen tipler türedi bu kafayla gidersek Ermeni soykırımın'ın yalan olduğuna kimseyi ikna edemeyiz..!
Bölgeden bir arkadaşıyla görüşen birisi; "Az önce telefonla bir arkadaşımı aradım yanındakiler feryad figan ağlıyor, Allah duyuyorsa sesimi bu olaya sevinen varsa ve haklı gören varsa beterini onların ailesinin başına getirsin onlar daha beter ölümlere ağlasın." |
Çok yakın zamanda olay net olarak anlaşılır,geç saat olması,PKK geçiş noktası olması,kalabalığın Türkiye sınırına geçiyor olması,TSK nın bu operasyonu düzenlediğini gösteriyor,TSK dan yapılan açıklama da,net olarak Terer örgütü üyeleri ifadesi yer almaktadır.Bekleyip göreceğiz.İnşallah siviller hedef alınmamıştır.
|
Bombardımandan Sağ Kurtulan Tanık Olayı Anlattı!
Uludere'ye bağlı Gülyazı Köyü'nde oturan ve bombardımandan kaçmayı başaran Servet Encü dehşet anlarını anlattı.
http://www.analizmerkezi.com/resimler/2/26981.jpg Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde, F-16 savaş uçakları köylüleri vurdu. Bölgede kaçakçılık yapan ve çoğunluğu 15-20 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan 50 köylü gece saatlerine doğru köye geri dönüşü sırasında F-16 tipi savaş uçaklarının bombardımanına tutuldu. "İMKANLAR OLMADIĞI İÇİN YAPIYORUZ" Dün akşam Diyarbakır'daki askeri havaalanından kalkan savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtilen köylüler, bombardımanda 4 savaş uçağının yer aldığını söyledi. Gülyazı Köyü'nde oturan ve bombardımandan kaçmayı başaran Servet Encü, sınır ötesinden sadece mazot ve gıda maddeleri aldıktan sonra dönüş yolunda saldırıya uğradıklarını kaydetti. Sınırda önlerinin Gülyazı Karakolu'na bağlı askerler tarafından kesildiğini belirten Encü, "İmkanlar olmadığı için bu işi yapıyoruz. Devlet bize imkan sağlasaydı yapmazdık" dedi. 'ASKERLER YOLUMUZU KESTİ, UÇAKLAR BOMBALADI' Encü, "Biz dönerken askerler önümüzde gelerek yolumuzu kesti. Yeniden biz sınır ötesine kaçarken, F-16 uçakları üzerimizden geçerek bomba yağdırdı. Patlamanın etkisiyle ben de yere düşmüşüm ve karın içinde gömüldüğüm için beni fark etmemişler. Çok sayıda arkadaşımız ve akrabamız orada yaşamını yitirdi. Kaç kişi olduğunu bilmiyorum. 33 kişi yaşamını yitirmiş ve birçok kişiden ise haber alınamıyor" dedi. 'VAHŞETİ GÖRDÜK' Yaşanan olayı "Bugün burası Halepçe, bugün burası Newala Qesaba" sözleriyle açıklayan Yekmale Köyü'nden Erdal Sağ ise, dün saat 16.00 ile 17.00 saatleri arasında 40'a yakın köylünün sınır ötesine gittiğini ancak akşam saatlerinde duydukları bombalama sesi sonrası karşılaştıkları vahşeti anlattı. Sağ, "Ortasu, Gülyazı ve Şantiye köylerinden çoğunluğu çocuk olmak üzere 40'a yakın kişi gitti. Akşam bomba sesleri ile herkes evinden çıktı. Karanlık olduğu için gidemedik sabah gittiğimizde bu vahşeti gördük. Bu yapılan tam bir vahşettir, katliamdır. Halkımız ekmeği için gitti. Bugün burası Halepçe olmuş, Newala Qesaba olmuş. Bu vahşetin karşısında söyleyecek söz bulamıyorum" şeklinde konuştu. |
tsknın açıklaması başlı başına saçma...
29 u aynı aileden kaç terörist grubu öldürmüşler şimdiye kadar ? |
İstihbarat yanlışlığı olduğu yüksek sesle konuşuluyor...
kanıtlar yarın ortaya çıkacakmış baransu öyle diyor... Hüseyin Çelik: "Katırla taşınan malların büyük çoğunluğunun sigara olduğu tesbit edilmiştir. Hata varsa örtbas edilmeyecek, gereği yapılacaktır. |
Alllahım tam bir vahşet bu doğruysa eğer..
çok yazık.,resim çok üzücü.. inşallah değildir o şekilde.. |
Ölenler arasın da gazi çocuğuda varmış..
Kaçakçılık yapabilenler ne kadar suç işlesede bu ülke için değerlidir hiç biri bunu haketmiyor savaş zamanı kaçakçıların değerini anlarsınız..! |
kim bu olaya sessiz kalırsa altında kalır...hükümet olayın üzerine gitmeli..yoksa katil esaddan bir farkı kalmaz..
|
Adamlar kaçakçılık yapıyor önce askerler önlerini çevirmeye kalkıyor sonra geri kaçıyorlar sonrada terörist grup diye bombalatıyorlar.Aynı olay bir Pkk'lı grup içinde geçerli olabilirdi.Onlar olmamaları gereken bir yerdeler ve sınırı geçiyorlar dediğim gibi bunlar teröristte olabilirdi.
Ben kendi açımdan büyütülecek bir şey göremiyorum.Tabi ihmal varsa herkes cezasını çekmeli.. Aslında şöyle bir haberlede karşılaşabilirdik 50 kaçakçı sınırı geçti ve Türkiye'nin ruhu bile duymadı... |
GENEL KURMAYIN BASIN AÇIKLAMASI
Alıntı:
|
hani güzel bir söz vardır ya:
-Birini Suçlarken Dikkat Et Bir Parmağın Onu; Üç Parmağın Seni Gösterir.. hiç mi hırsızın suçu kardeşim diyesi geliyor insanın.. |
basın açıklamasına bakarsak,açıkçası TSK yada çok yüklenmemek lazım,tabiki ihmal varsa gereken yapılmalı,ancak yapılan açıklama net,olmaması gereken yerde,olunmaması gereken zamanda,hiçmi hiç istenmeyecek şekilde bulunmaları,TSK yı belkide bu vahim duruma düşürdü.
|
|
Alıntı:
sanki sınırda katır kullanmak bir tek silah sokmaya yarıyor... e peki sorarız kendilerine daha önce sınırdan silah sokan pkklıları kaçakçı sandık demişlerdi... yani tsk sınırda katırlarla kaçakçılık yapıldığını biliyor :) peki bildikleri halde ne diye dikkat etmiyor ;D o yüzden bu mantıklı bir mazeret değil... Alıntı:
sınırdan söz ediyoruz :) herkes bilirki kaçakçılık sınırdan yapılır mantıklı olanıda budur zaten ;D askeri,karakolu,korucusu bunu bilir tanır kaçakçıları... yeri gelir parasını bile yer... Alıntı:
herşey bu kadar net ve anlatılabilirse neyi inceliyorsunuz ? tsk işte gelde açıklamasına güven... dur ihtarıymış,terör kampına yakınmış falanmış adam terörist olsa sana karşılık verir zaten öyle bir durumda... kaldıki siz orada kaçakçılık yapıldığını bilmiyormuydunuz bu adamlar ilk defamı kaçakçılığa çktı... hadi size inanalım kampa yakın yer diyelim kampın sınıra yakın yapılması mantıklı,şırnak ufacık şehir,kaçakçılık sınırda yapılır ne kadar uzakta olacaklardı ? bunun hesabı verilecek... hiç inandırıcı değil... |
Ey Türk Ordusu bir gün gelirde bende kolaya kaçıp kaçakçılık yaparak sınırda PKK lılarla gezersem benide bombala.Sıkıntı yok....
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Pkk'lılarda kaçıyor emin ol... |
kaçakçılığı yapanlar köylüler zaten...
nasıl hatırlayamadın günlerce katırlarla silahların sokulduğuna dair istihbaratlar verildiği,ama tsknın bu haberi görmezden geldiği yazıldı,defalarca televizyonlarda konuşuldu... Alıntı:
Alıntı:
bu kişilerin kaçakçı sanıldığı savunmasını defalarca yaptı tsk savunucuları... Alıntı:
herkesi pkklı diye vur öylemi... ben tsknın açıklaması üzerine cevap yazıyorum... diyorki sınıra yakın pkklılar oluyor ondan vurduk bende diyorumki kaçakçılık zaten sınırda olur milleti uyutmaya lüzum yok... Alıntı:
dur ihtarı,sınıra yakın bölge,pkk kampına yakın bölgede pkk şuursuzca kaçmaz herhalde... ayrıca dur ihtarı meselesine kesinlikle inanmadığım gibi olsada zınk diye füze atılmaz... bu dakika gelse tepeme bi helikopter dur ihtarı verse kaçarım psikolojik birşey bu... nevzat çiçeğin twitter hesabında 6-7 maddelik tsk ya soruları var okumanızda fayda var... basit bir olay değildir... istanbulda devlet değil 36,6 adam öldürse memleket yıkılırdı... |
Daha önce kaçakçı zannettik diye bir açıklama hala göremedim bulamadım senin verdiğin linktede öyle birşey yok... Sen sınırı geçiyorsan asker dur dediğinde durmassan tabi vuracak bu grup bir terörist grup olabilirdi.Teröristlerin kışlık erzaklarını taşıyor olabilirlerdi...Dur dediyse duracaksın. Bende vatandaşlarımızın böylesine bir kaza sonucu ölmesine çok üzüldüm fakat ortada yaygara koparacak bir durum yok.Su testisi su yolunda kırılır demiş atalarımız... Böylesine kritik bir zamanda 50 tane adam sınır ihlali yapıyor ve uyarılara kulak asmayıp kaçıyorlar...emin ol oranın komutanı olsaydım vur emrini verirdim.Kimsenin anlında yazmıyor bu kaçakçıdır diye...
|
ortada acikca bir istihbarat zaafiyeti oldugu asikardir.. bu konu etraflica arastirilip, sorumlular cezalandirilmalidir..
ortada bana göre bir vahset vardir ve bu vahsete bir mazaret uydurmaya gerek yok!.. hayatini kaybedenlere Allahtan rahmet, geride kalan ailelerinede sabir diyorum.. burada oturdugumuz yerden konusmak cok kolay o insanlar neden kacakcilik yapiyor diye.. sen oraya fabrika, is yeri, tarimcilik yaptinda onlarda hayir mi dedi.. |
belliki sen bugün hüseyin çelikin açıklamasınıda dinlememişsin...
onada bizzat sordular ve kendisi dedi daha önce hantepe saldırısında sınırdan kaçırıolan silahlardan şikayet ediyordunuz dedi... olaylar arasında bizzat ilişki kuramıyor kelime kelime istiyorsan buyur baransunun bir yazısı... Alıntı:
termal kameran,sınır kameraların,korucuların,güvenli bölgelerin,karakolların ne işe yarar ? dur dediklerini nereden biliyorsun ? öldürülenlerin sivil kaçakçılar olduğu halde onları terör örgütüyle ilişkili gibi gösteren tsk açıklamasınamı ? dur dedik :) ne dediniz,nasıl dediniz :) karşılık alamayınca bam diye füzemi attınız... istihbarat sana onlar terörist derse vur dersin... onların kaçakçı olacağı ihtimalini tsk bildiği halde,sınırdan kaçakçılık yapıldığını doğuya bir kere bile gitmemiş istanbulun göbeğinde oturan adam bildiği halde terörist olduklarına kanaat getirmişlerki vuruyorlar... eh hadi körsünüz katırlarda ne var bilmiyorsunuz ulan elinde silah varmı yokmu mevzileniyormu karşılık vermiyormu vermiyormu diyedemi bakmıyorsunuz ;D sana tavsiyem devlette pkkda bu durumlarda ne söylüyorsa kulaklarını tıka... kaçakçılık oralarda bir realitedir... ekmek elden su gölden her istediğini köşedeki süpermarkette bulan insanların anlayamayacağı türden bir gereksinim kaçakçılık... devlette biliyor orduda biliyor büyük ihtimal sende biliyorsundur... |
Olamamn gereken saatte olmaman gereken yerde olmaycaksin...
Eğerki ora pkk lıların geçiş veya konuşlandıkları noktalar ise ve sizde hayvanlar ile yük taşıyorsanız ve Tsk yada bu yönde yada buna benzer istihbarati bilfiler ulaşmışsa; kusura bakmayında yanlarına kadar gidip siz acana muhimmatmı taşıyrsunuz yada teröristmisiniz diye soramaz... Yanlış insanlar pisipisine hayatlarını kaybetmişler bu doğru, ama bunun adı katliam değildir, buradaki tek suçlu TSK değildir. Su testisi su yolunda kırılır. İllegal bir peşinde koşarken yalan olmuşlar yapacak birşey yok... |
yazık gerçekten çok yazık..
|
Daglica baskinini yapan teröristler mühimmati ve silahlari katirlarla tasimislardi daglardan. O zaman sehit verildiginde kamuoyu tsk'yi eliniz armutmu topladi diye cok sert elestirmisti.
Sicak bir ortamin oldugu sicak bir bölgede olmamali gerekirdi. Sivillerin ölmesi cok üzücü ve konu hakkinda takip edilmesi ve cevap verilmesi sorular mevcut...hassas bir dönemde hassas bir yerde gayrimseru sekilde hareket edenlerinde bu faciaya davetiye cikarmis olmalari gözardi edilemez. |
Bu bir sorumsuzluktur artık olmaması gereken yer falan dıye savunma yapmıyalım kurunun yanında yaşta yanar dersek bizim bugune kadar savundugumuz hicbir fikrin dayanak noktası kalmıyacaktır
|
Olmaması gereken yer diye bir şey söz konusu değil eminim o 35 kişi vurulduğun da yakın çevrede yüzlerce insan daha vardı ve kaçakçılık yapıyordu doğun'un bütün sınırları fıldır,fıldır kaçakçı doludur :)
Bir defa doğuda ki en az 10 ilin geçimin'in büyük bölümünü kaçakçılık oluşturur bunu da devlet bal gibi bilir ama müdahele etmez ben o kadar Şırnakta dolaştım bütün herkes tenekelerde kaçak mazot kullanıyor askeri,polisi dahil herkes gizli bir durum yokki..! Bunu niye söylüyorum biz bunu suç olarak kabul ediyoruz ama öyle değil eğer asker bile aracına kaçak mazot alıyorsa buna suç diyemezsiniz..! |
yahu en büyük kaçakçılar,vergi kaçıranlar resepsiyonlarda,cemiyet dünyasında fink atıyor...
üstelik herkes kul köe oluyor yollarına... hatta vekil oluyor kimisi... ama doğuda çocuk 50 lira kazanmak için benzin kaçırınca füzeyle parçalanmayı hakediyor... yok arkadaş bu memleketten adam olmaz... ülkenin anasını ağlatmış,soymuş soğana çevirmiş cem uzana yüzde 8 oy verirler ama doğuda benzin kaçakçısını itin bi tarafına sokarlar :) ama suç adamda ihtiyaçlarını köydeki hipermarketten almaları lazımdı... |
söz tükenir...
empati kurmayı bilebilseydik,diyebilir miydik acaba .. ve kadere olan inancımız gereği söz konusu olur muydu dile gelir miydi olmaması gereken saatte orda bulunmak...yazık.. |
bakalım sevgili imamlarımız hutbelerde bu konu hakkında yorum yapacaklar mı ?
|
Bu olayı vahşet olarak nitelendirenler son zamanlarda yapınlan operasyonlar zorlarına gidenlerdir...
selahattin demirtaş misali... fırsatçılık yapmamak lazım Ankara Taksim bunları biz biliyoruz kasıtlı olarak yapılan bunlar üstelik bukadar da kıyamet kopmadı (ki onlar kaçakçı bile değil masum sivillerdi) bu ülkede zaten bir aleviler birde neyse... Dokunma çok değerlidirler... Bunun kaza olduğunu ordaki cahil halka anlatmanın neredeyse imkansız olduğunu iyi biliyoruz ama burdakilere ne demeli demek bu genel bir cahillik... Biz sadece ölenler için Allahtan rahmet dileriz kaza der gereğinin yapımasını bekler geçeriz. Ayrıca esad itinin yaptıklarınla nasıl bir olabilir bu olay elinizi vicdanınıza koymuyosunuz bari biraz mantıklı düşünün. |
Alıntı:
sen bu türkçeylemi milliyetçilik yapıp insanları mantığa davet ediyorsun ? kaçakçıların büyükleri işadamı olarak saygı görüyor gıkınız çıkmaz ama 36 sivil katledilince onlar kaçakçıymış diye başlıyorsunuz... devletin hizmet götür(e)mediği yerde,50 lira için katır üstünde yol tepen çocukları yargılamak çok kolay... 36 kişinin katledilmesi kaza değil felakettir felaket... esadın askerleride kendi halkını katlediyor farkı ne ? sizin mantığınızla esadda sokağa çıkma yasağı ve protesto yasağı vardı çıktılar vurduk diyebilirler değil mi ? cehaletmiş... cehalet bize,ilim size düştü öyle mi ? vay ki vay... |
Alıntı:
Felaketmiş alayınız aynı beyniniz öyle bir şartlanmışki siz haksız olamassınız sürekli maduru oynamayı bırakın sizle laf anlatmak ne zor. Ya kardeşim esadın halkına yaptığı zulümle aynı şey mi ? Bu sizin yaptığınız nankörlük başkada birşey değil Devlet hizmet götürmüyomu oralara Güneydoğuya ne kadar harcama yapıldığını her mitingde Başbakan söylüyo sözde sende Akpartilisin size gerçekten bir katliam yapılsaydı bugün burda böyle konuşumazdın konuşma hakkını bile size vermezdik ? ama size ne versek daha fazlasını istersiniz sizde hep yoktur hepsini bana ver mantığı var hep istersiniz alsana özgürlük daha fazla tepemize binersiniz meclise kadar girdiniz ama hala hak Hukuk dersiniz böyle Hükümet bulmuşsunuz hala katliamdı özgürlüktü Devlet oraya bakmıyodu bilmemne... esadın yaptığınla aynı buluyosanız buyrun gidin esadın suriyesinde yaşayın bu Devletide Askerinide Milletinide Hükümetinide beğenmeyen çeker gider. |
epey haykırmışsın içindeki kürt düşmanlığınıda şöyle bir durum var ben kürt değilim :)
kişi başına gelirin en düşük olduğu ildir şırnak ve üretim seviyesi en az olan şehirlerden birisidir... inanmıyorsan tüikin yıllık rakamlarına bakabilirsin... vermezdik,yapmazdık,size falan diyorsunda siz kim oluyorsunuz ? siz kimsiniz insanların yaşamlarının size bağlı olduğu algısı içerisindesiniz ? en sonada tipik bir 'ya sev ya terket' mottosu... sevdirmeye çalışın derim... |
Nasıl olurda Esad ile Türkiye'yi karşılaştırmaya kalkabilirsiniz?
Yazıklar olsun.. Kimse kusurda bakmasında utanmasanız kaçakçıya can güvenliği teminatı verdireceksiniz.Su testisi su yolunda kırılır. Bir devletin sınırlarını koruma isteği kadar daha doğal hiçbirşey olamaz.Hele birde lafı dolandırıp sanki kasıtlı vurulmuşlar demeye getirmiyormusunuz...Artık başka hesapların peşinde olduğunuzu düşünmeye başlıyorum. Bende vefat eden vatandaşlarımıza üzülüyorum bende ihmal varsa sorumlusu kimse cezasını çeksin diyorum ama tutupta bütün bir olayı "TC masum köylüleri bombaladı" ağzıyla anlatmıyorum.Herkes yerini bilsin kimin ağzıyla konuştuğunada dikkat etsin. |
'Köşe yazarlığı yapan cambazlar var'
http://www.hurriyet.com.tr/_np/1964/14541964.jpg Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı, Irak sınırında 35 kişinin ölümüyle ilgili ilk açıklamasını yaptı. Başbakan Erdoğan, "Bazı köşe yazarlığı yapan cambazlar var bunlar istihbarat teşkilatımızı bizden daha iyi biliyorlar." dedi. http://www.hurriyet.com.tr/p/spacer.gif BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Uludere’deki olayla ilgili olarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, "Daha önce gerek Gediktepe gerekse Hantepe’deki alınan talihsiz neticelerde de silahlar hayvanlarla taşınmıştı. 'Niçin bunlara müdahale edilmedi?’ diye yazılı ve görsel medya tarafından eleştiriler yapılmıştı. Tabii eleştiriler ibretti birer tedbirdi. Bu defaki ise böyle bir yanlışa güvenlik güçlerimizin düşmemesi. Ancak talihsiz bir netice üzüntü veren bir netice. Burada 35 vatandaşımız böylece ebediyete intikal etti bir vatandaşımız yaralı. Tabii burada üzüntümüz büyük" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Kısıklı’da bulunan Abdullah Ağa Camii’nde kıldı. Saat 12.30’da Kısıklı’daaki camiye gelen Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, Irak sınırındaki olayı ve milletvekillerinin emekli maaş zamlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmesini değerlendirdi. "BU DEFAKİ GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİ BÖYLE BİR YANLIŞA DÜŞMEMESİ " Erdoğan, Irak sınırındaki olayı değerlendirirken insansız hava araçları tarafından 40 kişilik bir grubun hareket halinde olduğunun tespit edildiğini belirterek, şunları söyledi: "Bu bölgede yapılan uçuş istihbarat örgütlerimizin yakaşık 10 gün önce verdiği bilgi üzerine yapılan bir uçuş. Bu uçuş neticesinde de geçen insansız hava araçlarının hemen ardından buraya malum iki F-16 uçağımızın kalkması ve bu görüntülerin olduğu bölgeyi bu F- 16 uçaklarımız vurmuştur. Tabii insansız hava araçlarının bu tespitleri bire bir, ’bunlar şudur’ şeklinde değerlendirilmesi mümkün değil ve sadece orada alınan görütülerdir. Bu görüntülerdeki de 40 kişilik bir gruptur. Tabii daha sonra yapılan tespitlerde bunların sigara, mazot vs gibi bu tür kaçakçılık yapan bir grup olduğu ortaya çıkıyor. Bu ana kadar da benim edindiğim bilgiler bu tür kaçakçılıkları da üç beş, bilemediniz on kişilik grupların yaptığı ve kullandıkları katırlar da sayısal olarak çok daha fazla olurmuş. Burada 40 kişilik bir grup sözkonusu. Daha önce gerek Gediktepe, gerekse Hantepe’deki alınan talihsiz neticelerde de silahlar hayvanlarla taşınmıştı. ’Niçin bunlara müdahale edilmedi? ’ diye yazılı ve görsel medya tarafından eleştiriler yapılmıştı. Tabii eleştiriler ibretti, birer tedbirdi. Bu defaki ise, böyle bir yanlışa güvenlik güçlerimizin düşmemesi. Ancak talihsiz bir netice, üzüntü veren bir netice. Maalesef Uludere’deki üç köyün mensupları. Yarıya yakını 20 yaş altı diğerleri 20 yaş üstü insanlardan oluşan bir grup. Burada 35 vatandaşımız böylece ebediyete intikal etti bir vatandaşımız yaralı. Tabii burada üzüntümüz büyük" dedi. " İDARİ VE ADLİ İNCELEMELER YAPILIYOR " Erdoğan, gerekli idari ve adli incelemenin başlatıldığını kaydederek, şöyle devam etti: "Şu anda da gerek idari ve adli incelemeler yapılıyor. Bildiğiniz gibi dün süratle Diyarbakır’dan adli tıp yetkililerin gönderdik. Oradaki bütün incelemeleri Adli Tıp yetkilileri yaptı. Bu sabah itibariyle bu incelemeler bitti. Şu an itibariyle defin işlemleri de bitmiş olmalı. Bütün oradaki vatandaşlarımız sahiplerine teslim edildi. Ben tabii ki oradaki ailelere başsağlığı dilerken, ölülerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu incelemeler neticesinde gerekli olan neyse yapılacaktır. Şu anda gerek savcılık buradaki çalışmalarını yürütürken bütün görüntüler ki yaklaşık 4 saatlik bir görüntü elimizde mevcut. Bu görüntüler üzerinde de aynı şekilde gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, gerek diğer ilgili yetkililerimiz incelemelerini yapıyorlar. Bu çalışmalardan sonra durum çok daha netleşecektir." "HİÇBİR DEVLET HALKINI KASTI MAHSUSA İLE BOMBALAMAZ" Erdoğan, bazı gazetelerin konuyla ilgili kullandığı başlıklar için de, "Haftanin’deki olayla ilgili atılan bazı gazete başlıkları, çok acımasız çok insafsız. ’Devlet halkını bombaladı’ gibi bir başlık. Bunlar acımasız başlıklardır. Bir defa hiçbir devlet halkını kalkıp da kastı mahsusa ile bombalamaz. Geçmişte bu tür şeyler yapılmış olabilir ama bizim iktidarımız döneminde böyle bir şeyin olması mümkün değildir " dedi. Erdoğan, köşeyazarlarını da eleştirerek, "Burada bilir bilmez yazan maalesef bazı köşeyazarları sıfatıyla cambazlar da var. Bunlar da istihbarat örgütlerimizi istihbarat örgütlerinden çok daha iyi biliyorlar. Herhalde bunların da istihbarat örgütleri içinde böcekleri var. O böceklerden aldıkları bilgilerle güya, Milli İstihbarat Teşkilatımız yanlış bilgi vermiş. Bu yanlış bilgiler nedeniyle bu tür hareket yapılmıştır, deniliyor. Milli İstihbarat Teşkilatımızın son anda vermiş olduğu herhangi bir bilgi yoktur. Bunla 9 -10 gün öncesine ait bilgilerdir. Milli İstihbarat Teşkilatımız da bugün buna yönelik bir yazılı açıklama yapacaktır " diye konuştu. "BDP’NİNKİ HER ZAMAN ŞOVDUR. HER ZAMAN İSTİSMARDIR " BDP’nin Haftanin ’deki olayla ilgili 3 gün yas ilan etmesine yönelik bir soruya ise Başbakan Erdoğan, şu yanıtı verdi: "BDP’ninki biliyorsunuz her zaman şovdur. Her zaman istismardır. İşi gücü zaten hayatı durdurmaya yönelik adımlardır. Uludere’de olan bir olayla ilgili gelip Taksim’de cam çerçeve indiren günahsız araçları taşlayan anlayışı niçin acaba bu medya kalkıp da değerlendirmiyor? Bu dürüst bir yaklaşım mı? Taksim’de Tarlabaşı’nda giden bir aracın ne günahı var ? Oradaki esnafın ne günahı var ? Onların camı çerçevesi niçin indirilir? Bunların bir taksiratı mı var? Bunlar katil mi? Bunlar herhangi birşey mi yaptılar? Niçin bunlara böyle bir saldırı yapılıyor? Bu saldırıyı yapanlar ve bu saldırının arkasında olan güçler maalesef ne görselde ne de yazılıda var. Ben tümüyle kastetmiyorum bir kısım medya, onlarla ilgili söylüyorum. Bunları hiç değerlendirmeye almıyorlar. Bundan dolayı da üzüntülerimiz çok açık ortada. Mersin’e bakıyorsun öyle, Adana’ya bakıyorsun öyle. Bütün bunların hepsi asıl bu ülkede yani isyankar bir yapının ve kendilerinin ifadesiyle yakışıkız yaklaşımların ve ülkeyi karıştırmaktan başka hiçbir emeli olmayan bir anlayışın, bu siyasi olabilir terör örgütünün bir uzantısı olabilir bu yaklaşımları tasvip etmemiz de mümkün değil." |
sen o insanların yaşadığı zorlukları es geçip,muhtaçlıklarını bir kenara bırakıp gitmeselerdi,ne işleri vardı orada dersen esadda çıkar ben sokağa çıkma yasağı ilan etmiştim,gösteriyi yasaklamıştım çıkmasalardı sokağa der...
ben fark göremiyorum... insanı kaçakçılığa muhtaç hale getirmekte suçtur. hz.ömer döneminde bir adam gelir kölesinin hırsızlık yaptığını söyler ve şikayet eder.Kolunun kesilmesini ister. Hz.ömer ise olayı soruşturur ve adamın kölelerini aç bıraktığı ortaya çıkar. bunun üzerine hz.ömer adamı suçlu bulur ve kölelerini birdaha aç bırakırsa onun kolunu keseceğini söyler... adelet budur... kaçakçılık meşru bir iş değildir lakin insanları buna muhtaç duruma getirenlerde masum değil... ölen çocuklardan birisi abisinin kopan bacağına protez alabilmek için yapıyormuş bu işi... başka hesaplarla uğraşıyorum evet hakikat,adalet,insaf bu taraklarda bezim var... bunların ağzıyla konuşuyorum... bu ülkeye yabancı gelmesi normaldir... sonuçta cem uzana yüzde 8 oy veren memleket... |
bdp herzamanki gibi şerefsizliğini göstermiş...
basın toplantısında kahkaha atmış şerefsizler... eee mutluluğunu gizleyemez tabi açık yara buldular kanatır dururlar artık... ölümler umurlarında mı sanki... kan akacak bunlar ulusalcılık yapacak... pislikler... bugünde taksimde olaylar çıkarmışlar... sivillere molotof atmakla,sivillere füze atmak aynı rahimde döllenen düşünceler... |
All times are GMT +3. The time now is 01:38. |