Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   %47 lik oy dağılımında milli görüşün oranı. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=15908)

erenon 12-11-2007 18:30

%47 lik oy dağılımında milli görüşün oranı.

görüşlerinizi yorumlarınızlada belirtirseniz sevinirim ;)

Beritan 12-11-2007 18:35

tabikide %20nin üzerinde.....kendim şahit oldumki milli görüşe çalışıp son gün chp kazanacağına akpye veririm o kazanır diyen çok insan tanıyorum...ha bu görüşü tabiki onaylamıyorum...

erenon 12-11-2007 18:36

Alıntı:

ammar Nickli Üyeden Alıntı
tabikide %20nin üzerinde.....kendim şahit oldumki milli görüşe çalışıp son gün chp kazanacağına akpye veririm o kazanır diyen çok insan tanıyorum...ha bu görüşü tabiki onaylamıyorum...

:D :D :D :D

chp de siirtin köylerinden seçmen taşımıştı taşıdıkları seçmenlerde akp ye vermişti :D :D

erenon 12-11-2007 18:37

Alıntı:

ama benim merak ettiğim türkiyede bu kadar çok milli görüşcü var mı ya :-\

Beritan 12-11-2007 18:38

Alıntı:

erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

:D :D :D :D

chp de siirtin köylerinden seçmen taşımıştı taşıdıkları seçmenlerde akp ye vermişti :D :D

ama bu konuyla benim anlattığım aynı değil.onlar onlara çalışmış...ama milli görüşe çalışanlar milleti ikna etmeye...yani kendi ikna olmamışi başkasını ikna etmeye çalışıyo...ben buna karşıyım

Beritan 12-11-2007 18:39

Alıntı:

Alıntı:

ama benim merak ettiğim türkiyede bu kadar çok milli görüşcü var mı ya :-\

tabikide var....şimdi inkar edebilirler ama...kökeni kesin milli görüştür

mavera 12-11-2007 18:44

milli görüsün oy orani tas catlasin yüzde 15 dir..yok yüzde 20 nin üstünde katkisi var diyenlere sormak isterim milli görüs gelenegi tavan oyunu refah partisi zamaninda yüzde 21 le almistir acaba ak partinin oylarinda nasil yüzde 20 katkilari var bana bilimsel olarka aciklasinlar..
kaldiki milli görüsün son partisi fazilet partisinin oy orani yüzde 15 dir, birde saadetin oylari cikardigimizda birde buna diger partilere kayanlari katarsak varin siz hesaplayin..

erenon 12-11-2007 18:46

sonuçta artık milli görüş filan bitti ;artık paranın görüşü var;millet ilk önce benim cebime ne kadar para girecek,ben nasil konforlu yaşayabilecem onu soruyor ve bunun en güzel cevabını akp verdiği için oylar oraya kaydı bunu yapan dtp olsa emin oldu oda tek başına iktidara gelir.

yani demek istediğim artıkne dinsel,ne milliyetsel ideolojiler prim yapmıyor ,para nerede,rahat nerede millet orada.

Beritan 12-11-2007 18:46

Alıntı:

sonuçta artık milli görüş filan bitti ;artık paranın görüşü var;millet ilk önce benim cebime ne kadar para girecek,ben nasil konforlu yaşayabilecem onu soruyor ve bunun en güzel cevabını akp verdiği için oylar oraya kaydı bunu yapan dtp olsa emin oldu oda tek başına iktidara gelir.

yani demek istediğim artıkne dinsel,ne milliyetsel ideolojiler prim yapmıyor ,para nerede,rahat nerede millet orada.

milli görüş hiç bi zaman bitmezz

Beritan 12-11-2007 18:47

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
milli görüsün oy orani tas catlasin yüzde 15 dir..yok yüzde 20 nin üstünde katkisi var diyenlere sormak isterim milli görüs gelenegi tavan oyunu refah partisi zamaninda yüzde 21 le almistir acaba ak partinin oylarinda nasil yüzde 20 katkilari var bana bilimsel olarka aciklasinlar..
kaldiki milli görüsün son partisi fazilet partisinin oy orani yüzde 15 dir, birde saadetin oylari cikardigimizda birde buna diger partilere kayanlari katarsak varin siz hesaplayin..

abi çoğu oy veren tanıyorum..başa geleceklerini bilsem veririm....

Esra KAÇ 12-11-2007 18:49

Bence fazla yoktur.
Çünkü biz bütün partilerin oylarından aldık..
Herkez genelde Ak Parti'ye oyunu kullandı.
Her iki seçmenden birisi oyunu bize verdiğine göre çok az bir milli görüş oyu vardır.

erenon 12-11-2007 18:50

Alıntı:

Alıntı:

milli görüş hiç bi zaman bitmezz

nasil bitmez ;bakın 28 şubattan önce herkesi bir umut sardı erbakan hoca herşeyi düzeltecek diye sonra baktılar ki aynı hoca hala hayel peşinde ve o partisi gümledi milli görüş bitmez diyorsun milli görüşe çalışanlarda ak partiye verdi diyorsun ve ak parti politikaları ile milli görüşe taban tabana zıt

fütüvvet 12-11-2007 18:54

bence çok ama çok az. % 1 in altında.
çünkü onlar bu harekete karşılar.
münafıkça görüyorlar bu hareketi.

eğer bir kere onlara oy veripte şimdi ak parti diyenler varsa
bunları onlardan sayamayız.onların aldığı oy bir seferlik,alternatifsizlikten veya başka sebepten onlara verilmişse onlar bu oyların üzerine oturamazlar.oturmaya haklarıda yok.

şimdi iki dönemdir ak parti bu kadar oy almış hala onlar diyorlarki bu oylar geçici.aslında bu oylar bizimdi,sizde emanetler .

hala ak partinin oylarına sulanıyorlar.ama zor.hemde çok zor.hayal dahi edemezler .

erenon 12-11-2007 18:54

Alıntı:

Esra Nickli Üyeden Alıntı
Bence fazla yoktur.
Çünkü biz bütün partilerin oylarından aldık..
Herkez genelde Ak Parti'ye oyunu kullandı.
Her iki seçmenden birisi oyunu bize verdiğine göre çok az bir milli görüş oyu vardır.

işte bunu anlamak önemli

çevremde ve ailemde namaz kılmayan, oruç tutmayan bir çok kişi ak partiye oy verdi ve seçim gecesi yaşanan sevinci içki içerek kutlayan akp lilerde vardı ve bu oranda hiçde azımsanmayacak kadar yüksek oran

umarım bundan sonrada ak parti reel politik neyse onun gereğini yapmaya devam eder,dinsel,etniksel,bölgesel milliyetçiliğe hayır diyerek insanı temel alan vizyonunu sürdürür

mavera 12-11-2007 19:01

Alıntı:

Alıntı:

abi çoğu oy veren tanıyorum..başa geleceklerini bilsem veririm....

kardes bu konuda sayin tarhan erdemin bir arastirmasi vardi ak partinin oy aldigi kitlelere yönelik hatirladigim kadariyla milli görüsten yüzde 12 gibi oy kaymasi vardi buda ak partinin oylarinin yüzde 30 na filan denk geliyordu..
ama oylarin cogunu milli görüsten aldi demek siyasetin ruhuna aykiri cünkü ortada bilimsel gercekler var..milli görüsün bir önceki secimlerde aldigi oylar var o yüzden ak parti milli görüs olmazsa bir hictir demek cok ama cok yanlis..

loneliness 12-11-2007 19:01

% 20 diyen arkadaşlar olmuş :o :o :o :o Ne yaptınız kardeşim siz yaa vay be bu ülkede bu kadar milli görüşçü varmıydı.. Vardı da biz mi göremedik acaba.. % 5 in altındadır... Milli görüş nüfusu türkiye ne kadar ki de % 20 diyorsunuz.. Her dindar ı milli görüş çü mü ilan ettiniz yoksa.. ??? ??? ??? ???

Beritan 12-11-2007 19:03

iyide milli görüş olmazsa akp bir hiç dedimmi...dememde

erenon 12-11-2007 19:03

Alıntı:

loneliness Nickli Üyeden Alıntı
% 20 diyen arkadaşlar olmuş :o :o :o :o Ne yaptınız kardeşim siz yaa vay be bu ülkede bu kadar milli görüşçü varmıydı.. Vardı da biz mi göremedik acaba.. % 5 in altındadır... Milli görüş nüfusu türkiye ne kadar ki de % 20 diyorsunuz.. Her dindar ı milli görüş çü mü ilan ettiniz yoksa.. ??? ??? ??? ???

bende onu anlamadım ya;milli görüşcüler en fazla erbakan hoca zamanında % 20 almıştı ee zaman içinde milli görüşcüler çoğaldımı yani .

mavera 12-11-2007 19:04

Alıntı:

bu lafim sana degil, adresine kardesim..;)

Beritan 12-11-2007 19:04

Alıntı:

Alıntı:

bu lafim sana degil, adresine kardesim..;)

adresi alsam

Necip Fazil 12-11-2007 19:05

Bu konuyu açam zihniyetler sayensinde, Milli Görüş kökenli kimse kalmayacak zaten ne partide ne forumda ... Ne dertleri var anlamıyorum, yok kaç tanesi milli görüş, kaç tanesi bilmem ne görüş ... Ocusu bucusumu var, kendi içinizde ayrılıklar ortaya koyarak nereye varacaksınız ?

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

erenon 12-11-2007 19:07

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Bu konuyu açam zihniyetler sayensinde, Milli Görüş kökenli kimse kalmayacak zaten ne partide ne forumda ... Ne dertleri var anlamıyorum, yok kaç tanesi milli görüş, kaç tanesi bilmem ne görüş ... Ocusu bucusumu var, kendi içinizde ayrılıklar ortaya koyarak nereye varacaksınız ?

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

senden en azından bu konuya saygı duymanı beklerdim,burada bir konuyu konuşuyoruz

Beritan 12-11-2007 19:08

Alıntı:

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

Alıntı:

Alıntı:

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

senden en azından bu konuya saygı duymanı beklerdim,burada bir konuyu konuşuyoruz

ama abinin sorusuna cevep isterim

Necip Fazil 12-11-2007 19:09

Konuştuğunuz konu fitne ve fesada mahal verecek ise, saygı duyulmaz. Bumudur şimdi aynı ağacın dalları olmak ? Nerede bizim birlik beraberliğimiz ?

Sözde herkes karde, herkes dava arkadaşı, özde kalplerde kin var sadece !

VesseLam

erenon 12-11-2007 19:09

Alıntı:

Alıntı:

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

Alıntı:

Alıntı:

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

ama abinin sorusuna cevep isterim

hayır %47 den sonra bazı kesimlerde tüm %47 yi muhafakazar ,dindar gibi görme eğilimi vardı bu konuyu görmek için açtım
ama niye milli görüşcüler tartışılınca rahatsızlık duyulur anlamadım

Necip Fazil 12-11-2007 19:11

Yarayı kaşımanın ne gereği var muhterem ? Sen muhafazakar değilsen, o kafir ise, bu münafık ise zorla ona Müslüman mı deniliyor?

Herhalde aklı başında bir insan size muhafazakar dyiyecek kadar ahmak değildir ! Size burada muhafazarak diyen mi oldu yada %47 lik kesime ? Kim diyorsa bunları gidin onlara cevabınızı verin. Burada fitne fesat çıkarmayın !

VesseLam

Beritan 12-11-2007 19:12

bu bi cevap değil
aksine soru

erenon 12-11-2007 19:12

Alıntı:

Konuştuğunuz konu fitne ve fesada mahal verecek ise, saygı duyulmaz. Bumudur şimdi aynı ağacın dalları olmak ? Nerede bizim birlik beraberliğimiz ?

Sözde herkes karde, herkes dava arkadaşı, özde kalplerde kin var sadece !

VesseLam

bence kalplerde kin filan yok;sadece paranoya var;her eleştiriyi her yapılan hareketi;dine saldırı;muhafazkarlığa saldırı gibi gören paranoya zihniyetler var

burada milli görüşcüler ebir laf edilmiş mi edilmemiş mi önce ona bakılmalı ondan sonra kin olup olmadığına karar verilmeli

başbakan 150 küsür milli görüşcüyü liste dışı bırakırkende kin mi kustu yoksa

biz sadece bu partinin ne kadar merkeze nedakar ,milli görüşe yakın olduğunu tartışıyoruz katılırsınız yada katılmazsınız ama saygı duymalısınız.

Necip Fazil 12-11-2007 19:16

Siz önce partinizin birlik ve beraberliğine sahip çıkın, tabiki parti umrunuzdaysa ... Tutturulmuş bir söz gidiyor , yok efendim Milli Görüşcüler diyorki Ak Parti Milli Görüşten oluşuyor ... Siz önce bu paranoyanızdan kurtulun. Kendinizi azınlık görüpte birşeyleri kanıtlamaya mı çalışıyorsuz ?

Bende oy vereyim şimdi %1 diye, belki gönlünüz rahat ederde, muhafazarakların azınlıkta olduğunu düşünüp kına yakarsınız ; )

VesseLam

erenon 12-11-2007 19:18

Alıntı:

Siz önce partinizin birlik ve beraberliğine sahip çıkın, tabiki parti umrunuzdaysa ... Tutturulmuş bir söz gidiyor , yok efendim Milli Görüşcüler diyorki Ak Parti Milli Görüşten oluşuyor ... Siz önce bu paranoyanızdan kurtulun. Kendinizi azınlık görüpte birşeyleri kanıtlamaya mı çalışıyorsuz ?

Bende oy vereyim şimdi %1 diye, belki gönlünüz rahat ederde, muhafazarakların azınlıkta olduğunu düşünüp kına yakarsınız ; )

VesseLam

burada milli birlik ve beraberliğe bir saldırı olduğunu öne sürüldüğünü idda etmek şovenlikten başka bir şey değilasıl sizin bu yaptığınız partinin bütünlüğüne zarar vermek;

terbiyenizinde ne kadar olduğunu son cümlenizle gösterdiniz

Necip Fazil 12-11-2007 19:20

Sözün bittiği yerde iftiralar başlar, bu forum benim showmen olup olmadığımı çok iyi biliyor. Haksızlık karşısında susup dilsiz şeytan olacağıma, fitne saçan şeytanların karşısında durup showmen olurum! Elhamdulillah ...

VesseLam

erenon 12-11-2007 19:21

Alıntı:

Sözün bittiği yerde iftiralar başlar, bu forum benim showmen olup olmadığımı çok iyi biliyor. Haksızlık karşısında susup dilsiz şeytan olacağıma, fitne saçan şeytanların karşısında durup showmen olurum! Elhamdulillah ...

VesseLam

bence şeytanlığı tartışmanın ortasında gelip konuyu çok farklı mecraya çekmekle siz yaptınız.

Beritan 12-11-2007 19:21

Alıntı:

Alıntı:

VesseLam

bence şeytanlığı tartışmanın ortasında gelip konuyu çok farklı mecraya çekmekle siz yaptınız.

arkadaşlar saygıyı unutmayalım

Necip Fazil 12-11-2007 19:24

Doğru bu konunun çok manidar bir yanı vardı ... Parmakla Milli Görüçcü sayma işleri gibi ... Kendince bir söz atacaksın ortaya Ak Partinin %47 si muhafazakar diyorlar diye, sonrada kendi kendine sorgular yapacaksın ... Doğru söyleyende şeytan olacak ...

Bizi muhafazakar olanlar şeytan ilan etmesinde, Allah'ını bilmeyenler kafir ilan etsin kaç yazar ...

VesseLam

fütüvvet 12-11-2007 19:30

Ak Partinin 47 si o kadar kişinin diline dolandıki
say say bitmez yani..

bağımsızlarımı ararsın
ağarımı ararsın,mhp yimi arasın chp v ediğerleri
hatta fp bile 47 yi bölmeye çalışmazmı..

nerdeyse ak parti borçlu çıkacak.sanki hiç oy almamış gibi olacak.

BENDE ŞU İDDİAYI SÖYLÜYORUM.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN olmasa 47 değil % 5 alırdı ak parti. tek başına bi parti kursun,ekibinide seçsin ,bu kadar oy alır.

erenon 12-11-2007 19:33

Alıntı:

Doğru bu konunun çok manidar bir yanı vardı ... Parmakla Milli Görüçcü sayma işleri gibi ... Kendince bir söz atacaksın ortaya Ak Partinin %47 si muhafazakar diyorlar diye, sonrada kendi kendine sorgular yapacaksın ... Doğru söyleyende şeytan olacak ...

Bizi muhafazakar olanlar şeytan ilan etmesinde, Allah'ını bilmeyenler kafir ilan etsin kaç yazar ...

VesseLam

sen devam et kardeşim kendi yoluna;kendine göre bir ütopya peşinde koşmaya devam et.

Necip Fazil 12-11-2007 19:35

Elhamdulillah devam ediyoruzda , edeceğizde ... Zamanlar sona erip vuslat görününce kim ipotya'da kim gerçek alemde belli olur elbet.

VesseLam

erenon 12-11-2007 19:35

Alıntı:

fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı
Ak Partinin 47 si o kadar kişinin diline dolandıki
say say bitmez yani..

bağımsızlarımı ararsın
ağarımı ararsın,mhp yimi arasın chp v ediğerleri
hatta fp bile 47 yi bölmeye çalışmazmı..

nerdeyse ak parti borçlu çıkacak.sanki hiç oy almamış gibi olacak.

BENDE ŞU İDDİAYI SÖYLÜYORUM.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN olmasa 47 değil % 5 alırdı ak parti. tek başına bi parti kursun,ekibinide seçsin ,bu kadar oy alır.

çok doğru erdoğan olmasa idi bu parti % 5 de zor bulurdu erdoğanın karizmasının bunda büyük etkisi oldu;birde büyükşehir başkanlığında iken yaptıkları işlerdeki elde edilen başarılar.

erenon 12-11-2007 19:38

Alıntı:

Elhamdulillah devam ediyoruzda , edeceğizde ... Zamanlar sona erip vuslat görününce kim ipotya'da kim gerçek alemde belli olur elbet.

VesseLam

hiç şüphen olmasın ; allaha inmadığın söylemeyen birisini allaha inanmıyor gibi yansıtmanında hesabı görülür öte alemlerde.

Necip Fazil 12-11-2007 19:40

Ne o üzerinizemi alındınız muhterem, oysa ben gocunanlar alınsın diye yazmıştım, Muhafazakarlardan korkanlar, Allah diyenlerden tiksinenler için söylemiştim. Niyetimide biliyor Mevla, O'un adaletinede her zaman" Amenna ve Saddakna "

VesseLam

All times are GMT +3. The time now is 03:00.