Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Ogün Samast Tahliye Olabilir! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=159081)

Özgür Çağrı 01-21-2012 15:34

Ogün Samast Tahliye Olabilir!

Ogün Samast'ın suçu, örgüt kapsamından çıkarılınca 5 yıllık azami tutukluluktan faydalanmak için Yargıtay’a başvurdu.
Benzer davalarda tahliye kararı veren Yargıtay, Samast’ı Salı günü tahliye edebilir. Konuyla ilgili görüş beyan eden hukukçular ise Samast’ın tahliye olabileceğini belirtti
Hrant Dink cinayetinde mahkemenin verdiği ‘örgüt yok’ kararı tartışılırken, Dink’i öldürdüğü için 22 yıl 10 ay hapis cezası alan Ogün Samast, avukatı aracılığıyla tahliye olmak için Yargıtay’a başvurdu. Samast’ın avukatı Levent Yılmaz, geçtiğimiz Pazartesi günü Samast’ın tutukluluk sürelerini adli suçlarda 5 yılla sınırlayan Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 102. maddesine göre tahliye edilmesi gerektiğini savundu. Avukat Yıldırım, VATAN’a dilekçeyi, özel yetkili mahkemenin diğer sanıklarla ilgili kararından bir gün önce, Pazartesi günü Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne gönderdiğini söyledi. Yıldırım, dilekçenin önceki gün (Perşembe) Daire’ye ulaştığını öğrendiklerini belirterek kararın 3 iş günü içinde verilmesini beklediklerini söyledi. Buna göre Daire’nin kararı önümüzdeki Salı gününe kadar vermesi bekleniyor.

Terör suçu sayılsaydı

Diğer sanıklarla ilgili İstanbul Özel Yetkili 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin terör suçundan verdiği beraat kararı nedeniyle Samast’ın da aynı suçtan beraat etmesi kesinleşti. Mahkeme, Dink’in öldürülmesini terör suçu olarak görseydi sanıklar için tutukluluk süresi 10 yıl olacaktı. Ancak adli suç kapmasında görüldüğü için azami tutuklama süresi Samast için 5 yıl olacak. Samast’ın avukatı Yıldırım ise “Ogün Samast, suçun işlendiği tarih itibari ile 18 yaşından küçük olduğu için 5 yıl sınırına giriyor. Mahkemede örgüt kararı çıkmış olsa bile bu durum Samast’ı etkilemeyecekti” görüşünü savundu.

Benzerine tahliye çıktı

Samast’ın tahliye talebini dayandırdığı tutukluluk sürelerini sınırlayan CMK’nın 102. maddesi ise 21 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe girdi. Yargıtay, azami tutukluluk süresini terör suçlarında 10 yıl, diğer ağır cezalık adli suçlarda ise 5 yıl olarak belirledi. Ancak tutukluluk statüsünün yerel mahkemenin kararıyla bitip bitmeyeceği konusunda Yargıtay daireleri arasında görüş farklılığı ortaya çıktı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin de aralarında olduğu dairelerin büyük bölümü yerel mahkeme kararıyla tutukluluğun bitmeyeceğini, sanığın Yargıtay’ın onama kararından sonra hükümlü statüsüne geçeceğine karar verdi. 11. Ceza Dairesi ise AİHM kararlarını baz alarak tutukluluğun mahkemenin mahkumiyet kararı vermesiyle biteceği ve sanığın artık hükümlü sayılacağına karar verdi. Böylece diğer daireler çok sayıda tahliye kararı verirken 11. Ceza Dairesi önündeki dosyalarda tahliye taleplerini reddetti.

Samast tahliye edilebilir

Ancak geçen Mayıs ayında Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Mersin’den gelen bir dosyada yerel mahkemenin verdiği mahkumiyet kararıyla kişinin artık hükümlü hale geldiğini, dolayısıyla mahkeme kararından sonra 5 yıllık tutukluluk süresinin dolduğu gerekçesiyle tahliye edilemeyeceğine karar verdi. Genel Kurul’un emsal niteliğindeki bu kararını 16’ya karşı 17 oyla, yani 1 oy farkla alması dikkati çekti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yasanın yürürlüğe girdiği tarihte verdiği kararlarda direnirse Samast’ın tahliyesine karar verecek. Ancak Daire, Genel Kurul’un emsal kararı doğrultusunda görüşünü değiştirirse Samast tahliye olamayacak.

‘Çocuk hayali kuruyor’

Yargı sürecinde Ogün Samast’a her fırsatta aşık olduğunu söylemesi sonrasında Samast ile cezaevinde evlenen 37 yaşındaki Selma Samast, VATAN’a konuştu. Samast’ın tahliye olabileceği tartışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Selma Samast, “Allah inşallah bana Ogün’den olacak çocuğumun annesi olmayı nasip eder” dedi.

HUKUKÇU GÖRÜŞÜ

‘Tahliye çıkabilir’

- Prof. Dr. Bahri Öztürk: ”CMK’nın 102. maddesi son derece açık. Eğer Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi yetkili olsaydı o zaman tutukluluk süresi iki katı olurdu. Ancak bu kişi Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı için ve örgütle ilgili herhangi bir değerlendirme yapılmadığı için böyle bir tehlike oluştu. Yargıtay tahliye kararı verebilir.”

- Doç. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu: ”Tutukluluk süreleri Samast için en fazla 5 yıl uygulanır. Yargıtay geçtiğimiz günlede CMK’nın 102. maddesiyle ilgili, “Ancak hüküm verilinceye kadar uygulanır” şeklinde bir açıklama yaptı. Hüküm verildikten sonra 102. maddenin bir anlamının kalmayacağını belirtti. Bu teorik olarak doğru olsa da fiili olarak ülkemizde yapılmadığı demek oluyor. Bu nedenle Samast için tahliye olasılığı yüzde 100 var.”

STAR

Özgür Çağrı 01-21-2012 15:56

dikkat edilesi bir haber
derin uzantıların bu hamlesi herşeyi dahada karıştırır

Beylerbeyi 01-21-2012 15:58

ogün samast çıkarsa eğer tükürürüm ben böyle ülkenin sistemine, adaletine.

İntifada 01-21-2012 16:31

bölücülük bölücülük deyip duruyorlar...
ogün samastı salmak bölücülük yapmanın babasıdır...

Mavera 01-21-2012 16:41

o degilde bu cocuk salinirsa basimiza kahraman yaparlar demedi demeyin..

nihani 01-22-2012 01:00

O çocuk Hrant'ı öldürmeden kahraman ilan edilmişti zaten...

BeldeiTAYYIBe 01-22-2012 01:25

M. ali agca bile cikti. Adam papayi vurdu.

Bu cocugun cikmasi tasvip etmesekte gerceklesecek..... er veya gec.

Yıldırım 01-22-2012 01:28

Alıntı:

Rahat olun biz ne YASİN'ler ne OGÜN'ler Yetiştirdik :):):):)
Bugün bu yazıyı biryerde gördüm ve kahroldum

EZEL 01-22-2012 02:08

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 981833)

http://img5.mynet.com/ha6/yurt/h/habur-karsilama.jpg

İntifada 01-22-2012 02:15

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 981833)

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

vay anasını 700 bin kişi izlemiş la
1083 kişide beğenmiş ;D

ah ulan eski devlet olacaktı ki yeni çatlı yaparlardı bu çocuğu ;D

Mavera 01-22-2012 02:19

desene bu cocuk parti kursa kafadan baraji gecer :)

İntifada 01-22-2012 02:25

mhpnin heparın işçi partisinin epey oyunu çalar ;D

EZEL 01-22-2012 02:27

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 981815)
bölücülük bölücülük deyip duruyorlar...
ogün samastı salmak bölücülük yapmanın babasıdır...

Sen Hizbullahçılar salınınca bayram ettin değilmi ? Bana görede onlar teröristti salınmamalıydı ..

Mavera 01-22-2012 02:28

bu forumdan bile oy verecek elemanlar var :).. özellikle EZEL arkadasimizin bu konuda destegini esirgemeyecegini düsünüyorum..

EZEL 01-22-2012 02:32

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 981984)
bu forumdan bile oy verecek elemanlar var :).. özellikle EZEL arkadasimizin bu konuda destegini esirgemeyecegini düsünüyorum..

Sizler HEPİMİZ ERMENİYİZ diyenler olarak bir parti kurun belki bu şekilde BDP'nin oyunu bölersiniz :karizmatik:

Mavera 01-22-2012 02:39

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 981985)
Sizler HEPİMİZ ERMENİYİZ diyenler olarak bir parti kurun belki bu şekilde BDP'nin oyunu bölersiniz :karizmatik:

bu konuda beni iyi takip etmemissin dostum.. benim bir kere hepimiz ermeniyiz dedigimi yada diyenleri destekledigimi bulabilirmisin.. bu konuda ne senin gibi fasist düsünüyorum nede hepimiz ermeniyiz diyerek populist bir söylemde bulunuarak olayi baska yerlere cekmiyorum.
benim tek derdim olayin aydinlanmasi, adaletin yerini bulmasi, bundan sonra bu tür olaylarin yasanmamasi..
o acidan ortada bir yanlis, hata,haksizlik varsa aci cekenin dinine, milletine, irkina bakmam..
o acidan bizler bdp den oy bölürmüyüm, bölmezmiyim bilmem ama sizin gibi ötekelestiren arkadaslar bdp ve dolayisiyla pkk nin ekmegine yag sürüyor onu cok iyi biliyorum..
bunu van depreminde de gördük, uludere olayinda da gördük ve en son bu olaydada görüyoruz!.
.

İntifada 01-22-2012 02:39

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 981983)
Sen Hizbullahçılar salınınca bayram ettin değilmi ? Bana görede onlar teröristti salınmamalıydı ..

etmedim desen inanacakmısın ;D

inanacaksan ekstra bi sevinme güdüsüne girmedim ;D
ama tabi
10 yıl boyunca hiç bir şeyden hüküm giyememiş,hakkında hiç bir suç unsuru bulunamamış bir adamla bir cinayet sanığını bir tutuyorsan sende haklısın ;D

Mavera 01-22-2012 02:43

hizbullahcilar dedigin adamlar 10 yildir yargilaniyor ve daha kesinlesmis suclari yok.. bu nasil bir hukuk devletidir anlamis degilim!..
tutuklamak bir tedbirdir ama bizde cezaya dönüsmüs durumda.. sahsen ben su anda degisik davalarda tutuklu yargilanan bir cok kisinin saliverilmesi gerektigini düsünüyorum..
nasil bir hukuk sistemimiz var ise adam 10 yil tutuklu kaldiktan sonra davadan beraat ediyor, peki o 10 yilin hesabini kim verecek?

EZEL 01-22-2012 02:46

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 981991)
bu konuda beni iyi takip etmemissin dostum.. benim bir kere hepimiz ermeniyiz dedigimi yada diyenleri destekledigimi bulabilirmisin.. bu konuda ne senin gibi fasist düsünüyorum nede hepimiz ermeniyiz diyerek populist bir söylemde bulunuarak olayi baska yerlere cekmiyorum.
benim tek derdim olayin aydinlanmasi, adaletin yerini bulmasi, bundan sonra bu tür olaylarin yasanmamasi..
o acidan ortada bir yanlis, hata,haksizlik varsa aci cekenin dinine, milletine, irkina bakmam..
o acidan bizler bdp den oy bölürmüyüm, bölmezmiyim bilmem ama sizin gibi ötekelestiren arkadaslar bdp ve dolayisiyla pkk nin ekmegine yag sürüyor onu cok iyi biliyorum..
bunu van depreminde de gördük, uludere olayinda da gördük ve en son bu olaydada görüyoruz!.
.

Sen kimlerin ötekileştirdiğini anlayamamışsın sen olaya sadece bir tarafın ötekileştirilmesi olarak vede sadece bir tarafın ötekileştirmesi olarak bakıyorsun iki pencederedende bakabilseydin ki buna objektiflik denir kimlerin gerçekte ne istediğini vede ne yapmaya çalıştığını görürdün

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 981992)

etmedim desen inanacakmısın ;D

inanacaksan ekstra bi sevinme güdüsüne girmedim ;D
ama tabi
10 yıl boyunca hiç bir şeyden hüküm giyememiş,hakkında hiç bir suç unsuru bulunamamış bir adamla bir cinayet sanığını bir tutuyorsan sende haklısın ;D

Sadece ben değil sana bu konuda kimse inanmaz

Chronicle 01-22-2012 02:48

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...67931135_n.jpg

;ı:;ı:;ı:;ı:

İntifada 01-22-2012 02:50

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982000)

Sadece ben değil sana bu konuda kimse inanmaz

sesi duydun mu ?

Alıntı:

Chronicle Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982001)

hmmm...
zeka işte...

Mavera 01-22-2012 02:54

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982000)
Sen kimlerin ötekileştirdiğini anlayamamışsın sen olaya sadece bir tarafın ötekileştirilmesi olarak vede sadece bir tarafın ötekileştirmesi olarak bakıyorsun iki pencederedende bakabilseydin ki buna objektiflik denir kimlerin gerçekte ne istediğini vede ne yapmaya çalıştığını görürdün

ben her türlü ötekelestirmeye karsiyim.. nasilki bdp ve pkk nin ötekelestirmesine, ayrimciligina, fasizmine karsiysak ayni sekilde tersinede karsiyiz..
sahsen ben din, dil, irk, mezhep alaninda ötekelestirmeye, ayristirmaya karsiyim..
o acidan bir cok konuda aykiri düsüncelerim vardir..
mesela zorunlu din dersinin kaldirilmasi taraftariyim, kürtce nin egitim dili olarak kullabilecegini düsünüyorum, azinliklarin egitim hakki taninmali diye düsünüyorum, hristiyanlarinda ibadet özgürlügü taninmali diye düsünüyorum..
ama malesef seni baz alarak konusayim sen kendine göre bir türk tanimi yapmissin ve herkes buna uymali diyorsun!..
sahsen irk, mezhep, dil takintim yok ama din konusunda o kadar keskin degilim yani digerleri konusunda fikir degisiklikleri olabilir ama din konusunda olmazsa olmazlarim vardir!..

Mavera 01-22-2012 02:55

Alıntı:

Chronicle Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982001)

biyik bu cocuga! yakisiyor :)

EZEL 01-22-2012 02:58

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982005)

ben her türlü ötekelestirmeye karsiyim.. nasilki bdp ve pkk nin ötekelestirmesine, ayrimciligina, fasizmine karsiysak ayni sekilde tersinede karsiyiz..
sahsen ben din, dil, irk, mezhep alaninda ötekelestirmeye, ayristirmaya karsiyim..
o acidan bir cok konuda aykiri düsüncelerim vardir..
mesela zorunlu din dersinin kaldirilmasi taraftariyim, kürtce nin egitim dili olarak kullabilecegini düsünüyorum, azinliklarin egitim hakki taninmali diye düsünüyorum, hristiyanlarinda ibadet özgürlügü taninmali diye düsünüyorum..
ama malesef seni baz alarak konusayim sen kendine göre bir türk tanimi yapmissin ve herkes buna uymali diyorsun!..
sahsen irk, mezhep, dil takintim yok ama din konusunda o kadar keskin degilim yani digerleri konusunda fikir degisiklikleri olabilir ama din konusunda olmazsa olmazlarim vardir!..

Bence sen zaten kürtsün bunu gizliyorsun tipinden belli

İntifada 01-22-2012 03:02

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982009)

lan bak şimdi benim içimede kurt düştü he ;D

Mavera 01-22-2012 03:03

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982009)

;D;D.. kürt olmaktan gurur duyarim o acidan bir sorunum yok, o kadar neslimi arastirmadim ama bir bakayim Trabzon da kürtler varsa bende Trabzon kürdüyüm :)..
ya sunu anlamiyorsun herhalde ben irk olayina o kadar takilmiyorum bir kisi insan olamadiktan sonra türk, kürt, ermeni olsa ne yazar olmasa ne yazar..
bu arada sende bir resmini koyda birde senin tipini görelim, biyiklarini asagiya saliyormusun
;D;D

Özgür Çağrı 01-22-2012 03:04

ezel sen jitemcimisin :)

Mavera 01-22-2012 03:04

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982013)
lan bak şimdi benim içimede kurt düştü he ;D

beni tanidi, sen kac ;D;D

İntifada 01-22-2012 03:07

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982017)
beni tanidi, sen kac ;D;D

hani anlamazlardı :(

EZEL 01-22-2012 03:08

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982014)
;D;D.. kürt olmaktan gurur duyarim o acidan bir sorunum yok, o kadar neslimi arastirmadim ama bir bakayim Trabzon da kürtler varsa bende Trabzon kürdüyüm :)..
ya sunu anlamiyorsun herhalde ben irk olayina o kadar takilmiyorum bir kisi insan olamadiktan sonra türk, kürt, ermeni olsa ne yazar olmasa ne yazar..
bu arada sende bir resmini koyda birde senin tipini görelim, biyiklarini asagiya saliyormusun
;D;D

İstanbuldada milyonlarca İstanbul doğumlu Kürt var canım :karizmatik: Ben senin kürt olduğunu ilk resmini gördüğümde anladım forumda kürt değilmiş gibi takılıyorsun herkes yer ama ben yemem .

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982020)

Bu arada sendede var bozukluk Sivaslılar evet esmer olurlar ama sende arap tipi var birde Filistin ve arap meselelerinde çok fazla hassassın evet herkes hassasdır ama sendeki farklı bir hassaslık :))

Mavera 01-22-2012 03:11

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982021)
İstanbuldada milyonlarca İstanbul doğumlu Kürt var canım :karizmatik: Ben senin kürt olduğunu ilk resmini gördüğümde anladım

nasil yakisiklimiyim :karizmatik:.. la benimde icime süphe düsürdün, bir arastirayim diyecegim ama memleket trabzon olunca rum cikma tehlikeside var ;D;D..
hadi sende bir resmini koyda bizde senin tipinden irkini tahmin edelim
;D;D

Özgür Çağrı 01-22-2012 03:11

bende anlamıştım ilk görüşte hemde dedim bu kesin kürt yani ;D hatta yanımda mezro vardı hemen kafa tasını ölçmeye kalkıştım ki beceremedim ama tahminlerim kürt olduğu yönünde.
yavuz reyiz zaten tip kılık bildiğin peşmerge

;D

Mavera 01-22-2012 03:12

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982020)

nerde acik verdik la, hep furkanin yüzünden.. haci b plani neydi bu arada ;D;D

Mavera 01-22-2012 03:14

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982023)
bende anlamıştım ilk görüşte hemde dedim bu kesin kürt yani ;D hatta yanımda mezro vardı hemen kafa tasını ölçmeye kalkıştım ki beceremedim ama tahminlerim kürt olduğu yönünde.

;D

bugün kürt oldugumu EZEL sayesinde ögrenmis oldum kardesim bundan sonra bu yolda beraber yürüyecegiz, su kürtce sarki, türküleri nereden dinliyorduk ;D;D

EZEL 01-22-2012 03:15

Bırakın bu ayakları Kocaelide yaşıyorum bin çeşit insanlar karşılatım sen % 99 kürtsün Akıncıda büyük ihtimalle arap ..

İntifada 01-22-2012 03:16

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982021)

Bu arada sendede var bozukluk Sivaslılar evet esmer olurlar ama sende arap tipi var birde Filistin ve arap meselelerinde çok fazla hassassın evet herkes hassasdır ama sendeki farklı bir hassaslık :))

mutlu oldum ;1;1
valla söylenilene bakılırsa bizimkiler zamanında dağıstandan kafkasyadan göçmüşler...
ama sen var bi bozukluk diyosan vardır...

Mavera 01-22-2012 03:18

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982026)
Bırakın bu ayakları Kocaelide yaşıyorum bin çeşit insanlar karşılatım sen % 99 kürtsün Akıncıda büyük ihtimalle arap ..

Haci sana önerdigim psikolog teklifim hala daha gecerlidir ;D;D.. bu arada yüzde 99 demissin belkide yüzde 1 in icine giriyorum..
lan bari ici dolu yorum yapta millet ciddiye alsin hadi memleketim sivas, erzurum, adana, konya filan olsa bir ihtimal dersin trabzon da ne arar kürt la :)
hadi resmini koyda senide görelim benim tahmin sen kürt oglu kürtsün ve bunu cekindigin icin söyleyemiyorsun o yüzden aslini inkar ederek, türk ayagina yatarak, egonu tatmin ediyorun :)

İntifada 01-22-2012 03:18

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982023)
b

;D

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...16544028_n.jpg

hedefim bu abi gibi olmak ;D

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982026)

son yıllarda gördüğüm en çarpıcı tespit...

EZEL 01-22-2012 03:19

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982027)
mutlu oldum ;1;1
valla söylenilene bakılırsa bizimkiler zamanında dağıstandan kafkasyadan göçmüşler...
ama sen var bi bozukluk diyosan vardır...

Tabi tabi yedik bizde ...

İntifada 01-22-2012 03:20

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 982030)
Tabi tabi yedik bizde ...

Lanet olsun çok kötü bi yalancıyım :(

All times are GMT +3. The time now is 01:12.