![]() |
Erdoğan'dan tinerciyi Tv'ye çıkartan gazeteciye tepki
Erdoğan'dan o gazeteciye tepki
http://85.111.20.14/yenihaber/2012/0...-422998-CB.jpg Başbakan Erdoğan, programına tinerci çocuğu çıkartan gazeteci Cüneyt Özdemir'e yüklendi. Erdoğan, ''Tinerci bir nesil mi yetiştireceğiz dediğim de bakıyorsunuz bir televizyon kanalında bir tanesi çıkmış (Cüneyt Özdemir), bir tinerci çocukla söyleşi yapıyor. Başbakanın 'tinerci bir nesil mi yetiştireceğiz' ifadesinden rahatsız oldun mu? diyor. Şu gazeteciye bak. Gazetecilik bu mu? Görsel medya bu mu? Yazılı medya bu mu? Sen bir tinerci çocuğu oraya çıkarmakla, ona bu soruyu sormakla bir defa tiner kullanmaya meşruiyet kazandırıyorsun. Bu nasıl bir gazeteciliktir. Böyle bir anlayış olabilir mi?" dedi. http://85.111.20.14/icerik/120208-124142-erddd.jpg - "Gazetecilik bu mu?" - Bir televizyon programına tinerci bir çocuğun çıkarılmasına değinen Erdoğan, şöyle konuştu: ''Tinerci bir nesil mi yetiştireceğiz dediğim de bakıyorsunuz bir televizyon kanalında bir tanesi çıkmış, bir tinerci çocukla söyleşi yapıyor. Başbakanın 'tinerci bir nesil mi yetiştireceğiz' ifadesinden rahatsız oldun mu? diyor. Şu gazeteciye bak. Gazetecilik bu mu? Görsel medya bu mu? Yazılı medya bu mu? Sen bir tinerci çocuğu oraya çıkarmakla, ona bu soruyu sormakla bir defa tiner kullanmaya meşruiyet kazandırıyorsun. Bu nasıl bir gazeteciliktir. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ondan sonra gazete patronları medya patronları bizim bu ifadelerimizinden rahatsız oluyorlar. Bunlar neye meşruiyet kazandıracaklarının bile farkında değiller. Dert başka. Ama biz inandıklarımızı, doğrularımızı anlatmaya devam edeceğiz. Onun için siz değerli valilerimizden, bu projeye çok büyük bir hassasiyetle, dört elle sarılmanızı rica ediyorum.'' Valilere, ''Valilerimiz, görev yaptıkları illerde devletin otoriter yüzü, somurtkan yüzü değil, tam tersine devletin gülümseyen yüzü, şefkat yüzü, sıcak yüzü olmak durumundadır'' uyarısında bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti: ''Millet devlet için değil, devlet millet için vardır. 75 milyon vatandaşın her biri birinci sınıf vatandaştır. En fakirinden en zenginine, en cahilinden en okumuşuna kadar yeter ki insan olsun. İnsan, birinci sınıf vatandaştır devlet karşısında. Devlet nezdinde hiçbirine karşı asla ayrımcılık içinde olamayız. Ankara'ya uzaklığı fiziken ne olursa olsun, Valilik binasına uzaklığı fiziken ne olursa olsun; Hakkari'nin, Bingöl'ün, Tunceli'nin mezrasındaki vatandaşla, Kırıkkale'nin, Çankırı'nın, Konya'nın köyündeki vatandaş devlete eşit yakınlıktadır, eşit yakınlıkta olmak durumundadır. Bunun için sizler bizim gören gözümüz, konuşan dilimiz, tutan elimiz, dinleyen kulağımızsınız. Nerede olursa olsun, her bir vatandaş, zora düştüğünde devletin tüm imkanlarıyla yanında olacağını bilmeli ve hissetmelidir.'' star |
Az bile demiş.Böyle saçmalık olurmu?
Adam tinerciyi çıkarmış "başbakanın sözlerinden rahatsız oldunuzmu?" diye soruyor. İsterseler başbakan iadeyi itibarda yapsın. |
Başbakan dikkat etsin öyle önüne gelene bağırıyor çağırıyor statükosunu eleştirenlere hakaret ediyor.B Bir zaman olur ki başbakanın yanında sadece yalakalar yandaşlar kalır o zaman bu düşünen insanların sorgulayan insanların eleştirilerini çok arar. Gün gelir m. kemal nasıl çankayaya kendini hapsettiyse ve yalakaların etrafında nasıl mutsuz bir yaşam sürdüyse başbakanda köşke çıkar yalakaların yandaşların etrafına ördüğü duvardan halkı göremez olur.
Onun için başbakan dikkat etsin az tahammül göstersin. Bağırıp çağırıp sövmekle hiç bir şeyi değiştiremez. Eleştiriler başbakana çok dokunuyor belli ki ondan böyle agresifleşiyor. Biz devletin tayyibini sevmeyiz biz bizden olan kasımpaşalı tayyibi severiz. |
ayrıca bu konuşan genç tineri bırakmış ihsan eliaçık ve arkadaşlarının taksimde açtığı evsizler evinde kalan bir genç. Başbakan bağırıp çağıracağına tinerci gençler çocuklar topluma nasıl geri kazandırılır kimler bu yönde çalışmalar yapıyor diye baksın ve bu çalışmaları desteklesin kendisi talimat versin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ben başbakanın tutumundan ve hükümetin ustalık döneminden memnun değilim. çıraklık dönemini özler olduk. yeni anayasa beklerken karşılaştığımız olaylara bakın . |
Son zamanlarda yaşanan olaylar ucuz ve basit olaylar değildir abi. Bu olaylar anahtar olaylardı.
Başbakan , ak parti yıpranmasın diye eleştirmezsek biz kendimizle çelişmiş oluruz. Hükümet son zamanlarda çok hata yapıyor . Daha öncede yazmıştım ak partiye başbakana hükümete gelen en ufak eleştiride hemen ak partiyi hükümeti yıpratma amaçlı haber diye damga vuruluyor. hükümet yıpranmasın ak parti yıpranmasın diye hiç eleştirmeyelim o zaman. ak parti eleştirilecek hale kendini düşürmesin kimse boşuna konuşmaz. konuşanlarında ne maksatlı konuştuğu belli olur. sen kalkıp idris naim şahin denen adamı içişleri bakanı yapıp insanları kendine güldürürsen trt genel müdürü rojine fahişe dediğinde rojinden özür dileyip türk silahlı kuvvetleri 34 kişiyi bombalayarak sivilleri öldürdüğünde ise bir özrü bile insanlara çok görürsen ana gündemin olarak yeni anayasayı ele almak dururken saçma sapan yok dindar nesil yok tinercimi olsunlar diye alakaya maydonoz açıklamalar yaparsan parti teşkilatlarında demokrasi faciası yaşanırsa ülkedeki mahkemeler adaletsiz kararlar alırsa ve sen 10 senedir kesintisiz iktidarı elinde bulundurmana rağmen istihbaratına emniyetine askerine karşı hala muktedir olamıyorsan ben eleştiririm çünkü ben senin destekçinim niye yüzümü kara çıkartıyorsun derim . Başbakan artık kürsülerden önüne gelene bağırıyor. Bir başbakan böyle yapar mı abi yapmayın. |
Adam king la ;D Adamım benim.
|
Hükümetin iyi yaptığı şeyleri destekliyoruz ama hatalarınada ortakçı olacak değiliz.
|
ak parti büyük bir partidir %50 oy almış bir partidir bütün destekçilerinin aynı görüşte olması beklenemez zaten.
|
sahsen basbakanimizin sinirlerinin son zamanlada cok yiprandigini düsünüyorum.. cok agresif ve hedef gösterici söylemleri var..
bu konuda danismanlarin biraz daha yardimci olmasi gerekiyor yoksa hem kendi sagligi hemde partimiz acisindan iyi sonuclar cikmayabilir.. |
bu ülkenin kralı başbakandır beyler istediğine bağırabilir.
istediğine ananıda al git der... sonra ülkeyi dindar-tinerci diye 2'ye ayırıp bunun üstüne hala yorum yapar... adam başbakan beyler.. ustalık dönemi. |
Alıntı:
Kim ezberletiyor bunları size aşırı merak ediyorum ;D |
hüdaverdi sunu asla unutma.. malum güruhlar eger ortak düsmana sahipse düsmanimin, düsmani dostumdur mantigini güderler..
yani ulusalci, miilliyetci, milli görüscü, solcu, komunist, dinci adini ne koyuyorsan koy amac ak parti, basbakanlik düsmanligi olunca ayni söylemleri kullanirlar, birbirlerinden yararlanirlar ve ak parti-erdogan zarar görsünde ne olursa olsun mantigiyla hareket ederler! |
Bir ülkenin vatandaşına ananıda al git denir mi ? Bunu siz akp'ye oy veren vatandaşlar onaylıyormusunuz ?
Bunu bence insan olan hiç kimse Ahlak kuralları bakımından hoş görmez... Bunu geçtim... Başbakanın o söylemi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Dindar olmasında TİNERCİ mi olsun... Şimdi bu lafa bakıyorum... Bi insan ya namaz kılar oruç tutar zekat verir hacca gider dinin her türlü gereklerini yerine getirir ya da çok sapkın bir insan olur tiner olmasa bile içki içer bilmem ne yapar başbakan olayı buraya bağlamaya getirmiş... herkesin inancı kendine değil mi arkadaş ? Başbakana ne oluyormuş ??? |
birak trübünlere oynamayi.. o ananida al git dedigi adam isci partisi üyesi pravakatörün önde gidenidir, basbakanimizinda tepkisi bence az bile olmusdur!..
senide anlamakta zorlaniyorum son zamanlarda cizgin milliyetcilikden ulusalci-ergenokoncu-kemalist bir cizgiye kaydi, yeni gömlegin hayirli olsun!.. basbakanin sözü cok zoruna gitmis demek ki seninde dindarlarla alakali bir sorunun var kardesim.. tamam sen dindarda olma, tinercide kafana göre takil!.. |
Alıntı:
Yeni bir şey değil ki Biz kimseye kul köle değiliz Yanlış yapmışsa söyledik söyleriz de Bedelli konusunda eleştirdik Suriye mayın meselesinde eleştirdik Kaddafi den aldığı ödülü eleştirdik Demek ki biat değil hakikat bizim için önemli Elbette dindar olmayan tinerci olacak şeklinde ifade etmemiş Gençliğe sahip çıkmazsan harap olur berbat olur Demesi bundandır Tinerci sadece bir pisal Afedersiniz pezevenk mi olsunlar deseydi ne olacaktı Ekranlar pezevenk mi dolacaktı :) |
Alıntı:
ama son günlerde malum cevreler konuyu baska boyutlara cekmek istiyor o yüzden basbakanimizin daha sakin olmasi gerekiyor, zaten cevremizde yeterince sorun var birde icteki süni gündemlere zaman ayirip, vakit kaybetmemeliyiz diye düsünüyorum.. |
tamamen suni gündem
yok tinerciymiş yok muhafazakar demokratmış yok dindar nesilmiş bırakalım bu masalları yahu uludere ne oldu sayın başbakan ? yeni anayasa ne oldu sayın başbakan ? başbakan chp gibi mal bir muhalefeti bulmuş ortada oynatıyor laf kalabalığı arasında önemli konular sanki kaynatılmak isteniyor. |
Ohooooo abi benim çizgime kaymış diyorsun ama sen başbakanın bir öyle bir böyle konuşmasını çok normal karşılıyorsun...
Kendi partinden insanların bile " başbakana muhalefet böyle eleştirmiyor " eleştirilerine maruz kalıyorsun... Sonra bana diyorsun ki çizgin kaydı... Bizim çizgimiz kaymadı siz her şeyi savunacağım savunacağım diye bu hale geldiniz... Ananıda al git diyen adamın alnında mı yazıyordu işçi partili olduğu... |
Alıntı:
anayasa değiştide ne oldu kimi yargıladın... anca kendi işine gelen maddeleri geçirdi milletede adeta genel seçim havasında servis etti.... ondan sonra kaptı oyları... ben o 12 Eylül'ü gördüm diye evet bastım Allah'ıma... Pişman oldum mu ? Oldum.. Haram olsun dedim mi dedim... |
Alıntı:
haberin var mı yar yar ;D hacı yalnız kenan evren ve 12 eylül darbecileri yargılanıyor dikkat et biraz. |
isci partili yazdigi ortada yazmiyor ama oradaki hitabetinden pravakatör oldugu ve derdinin ortaligi karistirmak oldugu anlasiliyor..
malesef sen sayin yazicioglunu cok seviyorum diyorsun ama acik konusayim su cizgin bana göre ulusalci bir cizgidir, eger sen kendine yakistirabiliyorsan buyur devam et.. sirf basbakana giydirmek icin isci partili pravakatörlerin üzerinden bile rant elde etmeyi icine yediriyorsan devam et.. ayrica ananida al git bence cok samimi bir cikisdir yani basbakanimiz dogal tepki vermisdir sonucta oda insan, oda bir sürü dertle ugrasiyor.. kaldiki benim öyle taassublarim yok dikkat edersen bende bu konuda basbakanin cok sinirli oldugunu, birilerine malzeme verdigini ve danismanlarinin onu uyarmasi gerektigini söylüyorum.. cevremizde yeterince sorun varken böyle süni gündemlerle zaman harcamamaliyiz.. ama malesef bizdeki muhalefet öyle meselelerle ugrasiyor ki neresinden tutsan elinde kaliyor!.. |
Kenan Evren yargılanıyor başlığı ile bir yazı yazmış eleman fakat içeriğinde sadece darbenin bilançosu var...
Kenan Evren'in normalde içeriye girmesi gerekir çünkü bu suçların hepsinin Ceza Hukukumuzda karşılığı bellidir... Fakat adamı tutuksuz yargılıyorsun , yargılayıp yargılamadığında meçhul ya... Onu geçtim... Referandum yapıldı... 4 Kasım'da bak ne oldu... Günler sonra... Kenan Evren’in aylık maaşı da net 11 bin 400 liradan 12 bin 300 liraya çıktı. AKP'Lİ VEKİL'İN ÖNERİSİYLE... TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülürken, AKP Isparta milletvekili Sait Bilgiç’in önergesiyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün maaşına yüzde 3 daha zam yapıldı. Böylelikle bütçede öngörülen yüzde 5’lik zam, yüzde 8’e çıkarıldı. 2011’de 20 bin 173 lira maaş öngörülen Gül’ün net ücreti, aylık 21 bin 23 liraya çıktı. |
Alıntı:
orada anayasa mahkemesine yeni düzenleme geldi ve ülkenin önündeki en büyük engel kaldirildi.. yargitay ve danistayda yapilanma degistirildi o eski köhnemiz zihniyet kaldirildi.. askerler, sivil mahkemede yargilanmaya basladi darbeciler yargilandi.. 12 eylül sembolikte olsa yargilaniyor ve kenan evren su anda zanli.. parti kapatmak artik o kadar kolay degil.. anayasa mahkemesine bireysel basvurular yapilabiliyor ve meyveleri aliniyor.. isci haklari genisletildi buda grevlerin azamiye inmesine neden oldu.. sormasi ayip sen 12 eylüle niye evet verdin yani yukarida saydigim maddeler degisti ve uygulaniyor yani sen ne yapilmasini bekliyordun.. he bu arada büyükanit icinde sorusturma acildi ;) |
Abi samimi çıkış dediğin şeye bir baksana...
Sen o halkın başbakanısın yahu.. Adam sana geldi derdini anlatıyor sen buna ANANIDA AL GİT Mİ DERSİN ? Samimiymiş... O Zaman osman baydemir'inde hass*ktiri samimi... Ben M.Yazıcıoğlu gibi düşünürüm yaşarım... İnandığımı söylemekten geri durmam... |
Alıntı:
o adam zaten zor yürüyor, en fazla ev hapsi verirsin ki oda su anda zanli daha yargilanma devam ediyor, kaldiki o adama bu saatten sonra idam versen ne olur, vermesen ne olur.. burada sembolik bir durum var o yargilanma bence iadei itibardir ve önemlidir ama siz o kadar kücük seylere takiliyorsunuz ki olayin özünü göremiyorsunuz! |
Alıntı:
Bende sana bunu anlatmaya çalışıyorum... Askerleri mahkeme karşısına çıkardılar ne oldu ? Bu olayı ergenekon'un peşine bağladılar... İçeride yatan sanıklar daha hüküm yememiş yav... Adam hüküm yemeden 3 sene 5 sene yatıyor bu ne demek biliyormusun abi... Ne kadar saçma... Adamın suçu varsa aklarsın yoksa basarsın cezayı tıkarsın içeriye.. Haaa ben demiyorum ki içeride ki herkes suçludur suçsuzdur fakat yapılan eylemler beni böyle düşünmeye sevkediyor malesef. |
Alıntı:
adam derdini anlatmiyor, adam bagiriyor, artistlik yapiyor.. ananida al git bir küfür degildir ve halk arasinda devamli kullanilir!.. ama diyorum ya amacin üzüm yemek degil kardesim o yüzden isci partilide olsa, pravakatörde olsa bir yerden giydireceksin basbakana! |
Alıntı:
Yok mu başka bir takılacak kelime bulamadın mı haa bu çok ucuz kaçıyo artık... Edepsiz gibi yırtınan bir adama verilecek en güzel cevaptır Ananıda Al Git... |
Alıntı:
|
Alıntı:
ama simdi cevir, kazi, yanmasin yapiyrosun..ne degisti dedin bende saydim simdide kendi sistemlerini kuruyorlar diyorsun!.. ayrica uzun tutukluluklara bende karsiyim ve bunu her platformda dile getiriyorum.. malesef bizde tutuklu yargilama cezaya dönüstü.. mesela hic sevmedigim aziz yildirim 8 aydir tutuklu,ilker basbug tutuklu, cübbeli tutuklu ve yillardir balbay, tuncay özkan tutuklu yani bu adamlar niye tutuklu, ne zaman mahkeme sonuclanacak ya 10 sene tutuklu kalip, aklanirlarsa kim haklarini iade edecek.. bu adamlarin adi belli, yeri belli, durumu belli yok kacma, delil karartma gibi bir durum varsa tutukla ama sirf ideolojine ters diye tutuklama adil degildir.. ayrica bu adaletsiz yargilanmanin müsebbibi ak parti degildir, ak partide bunun cözümü icin adim atmisdir, atmaya devam edecekdir ki bence ivedilikle yapmalidir cünkü is cigrindan cikiyor! |
Alıntı:
dur daha cikacak mahkeme karsisine heyacan yapma!.. kardesim hukuk okuyorsun ama hala daha demogoji yapiyorsun.. evren herhangi birisi degildir, bu ülkenin eski cumhurbaskanidir ve yillanmis bir davanin sanigidir ve kendiside 95 yasindadir yani dünyanin neresinde olursa olsun bu durumdaki insanlar tutuksuz yargilanir.. yada söyle bir örnek vereyim erbakan hoca mahkum oldugu halde cezasini hapiste degil evinde cekmisdir bu yasina ve konumuna binaendir.. yani bazi durumlarda bu gibi uygulamalar normaldir!.. |
12 Eylül'de sen evet'i verip ülkene hizmet ettiğini sandın ya abi anayasa mahkemesi , yargıtay vs.... bunların iç yapısı değiştirildi değil mi ? Bu kime yaradı sana mı AKP'ye mi ?
Peki askeriyede seninde karşı olduğun gibi uzun süredir tutuklu olan insanlar var belki suçlu belki suçsuz bunları sivil mahkemede yargılatmak senin mi işine yaradı AKP'nin mi ? Orada herkesin dediği gibi 3 tane madde vardı... O 3 madde olayı bitirdi zaten diğer maddelere her Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı evet derdi... Tayyip erdoğan kenan evren'i yargılayacağım deyip 1 ay geçmeden maaşına kendi vekili aracılığıyla zam yaptırıyorsa ve bunu sizler normal karşılıyorsanız... Yorum yok ki :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
|
Alıntı:
sorun sistemle alakali, rejimle alakali o acidan degisiklikleri hayirli görüyorum ki meyvelerini topluyoruz.. buyur basörtüsü sorunu sehvende olsa cözüldü, katsayi sorunu cözüldü, askerin vesayeti sona erdi, darbe yapmak artik suc.. dün bu isi demokrat parti, anap yapiyordu bugün ak parti yarinda b partisi farketmez o yüzden isimlere,partilere takilmayalim.. |
gerzek cüneyt...
|
Alıntı:
neyse geçelim onu sen olaya parti olarak bakma diyosun bende bakmıyorum zaten particilik yapsaydım mustafa destici'ye oy verirdim ama allah korusun... ben çizgisini beğendiğim adama oyumu basarım dünya görüşüm kendimedir ayrıca tayyip erdoğan'ın senin söyleminle " bir öyle oynayıp bir böyle oynaması " bir Müslüman olarak beni rahatsız ediyor... Ve şu anda bu ülkenin rejiminin değişeceğine inanıyormusun ??? |
All times are GMT +3. The time now is 04:05. |