Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Bunlar kimin nesli? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=160311)

Ertuğrul ÖZGÜL 02-18-2012 14:11

Bunlar kimin nesli?

http://www.habervaktim.com/resim/resim226700_1.jpg?t=

İHL'li öğrencilerin Atatürk büstü yanında çektirdiği fotoğraf üzerinden dindar kesimi ve Başbakan'ı hedef alan çevreler, geçtiğimiz 1 Mayıs'ta PKK yandaşlarının Atatürk heykeline teröristbaşı Öcalan'ın resmini asmasına seslerini çıkarmamışlardı. Şimdi soruyoruz; “İHL'li o 4 kız Erdoğan'ın nesli de, 1 Mayıs'ta Atatürk heykeline Apo resmi asanlar, Atatürk'ün büstüne iki kulak işareti yapanlar kimin nesli?.."

Kartal İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördüğü iddia edilen başı örtülü dört kız öğrencinin Atatürk büstünün burnuna, kulağına ve kafasına dokunarak çektirdiği fotoğraf, dine ve dindar kesimlere karşı linç kampanyasına dönüştürülmesi tepki gördü. Muzdarip muhalif Sözcü gazetesinin önceki günkü sayısında, “İşte Tayyip'in dindar nesli” başlığıyla sözkonusu fotoğrafı sürmanşetten vermesinin ardından internet ortamındaki sosyal paylaşım sitelerinde yapılan ağır ithamlar, daha önce benzer şekilde Atatürk büstlerine ve heykellerine yönelik hakaret ve aşağılamaları akıllara getirdi.

Aynı şekilde başı açık lise öğrencilerinin de Atatürk büstüne iki kulak yapan fotoğrafları ortaya çıkınca sessizliğe bürünen bu kimseler, hedeflerinin örtülü kızlar üzerinden dine, dindar nesle ve Başbakan Erdoğan'a saldırı olduğunu ortaya koydu.

BDP'LİLER APO RESMİYLE ATATÜRK'ÜN YÜZÜNÜ KAPATMIŞTI
1 Mayıs 2011 tarihli İşçi Bayramı'nın İstanbul'daki kutlamaları sırasında BDP'liler Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki Atatürk heykelini Öcalan'ın posteri ile kapatmışlardı. BDP bayrağını da Atatürk'ün boynunu asan ve KCK'lıların sokak eylemlerinde kullandığı sarı-kırmızı-yeşil renkli puşi ile Atatürk'ün yüzünü kapatmaları da Akit muhabiri tarafından kara kare görüntülenmişti. Akit, 2 Mayıs 2011 tarihli nüshasında bu rezaleti manşetten duyururken, bugün başörtülü kızların çektirdiği bir fotoğraf üzerinden yaygara koparanlar o günlerde bu rezalete sessiz kalmıştı.

KURALAY: GENELLEŞTİRME YAPILAMAZ
Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Başkanı İsrafil Kuralay, dört geç kızın eğlence amaçlı haylazlığı, üzerinden dindarlara, dindar nesle ve Başbakan Erdoğan'a eleştiri amacıyla kullanılmasını kötü niyetli bir davranış olarak adlandırdı. Aynı zamanda iletişimci olan İsrafil Kuralay, “Bunlar münferit olaylardır, bu olaylar üzerinden tüm dindarları ve Başbakan'ı kapsayacak şekilde genelleştirme yapmak yanlış bir davranıştır” dedi. Dindarlığın toplum için bir sigorta olduğunu söyleyen Kuralay, ufak meselelerin manşet yapılıp toplumun maneviyatına hakaret etmeye kimsenin hakkı olmadığını vurgulayarak, şu eleştiride bulundu: “Dindarlık toplum için ihtiyaçtır, bu olay üzerinden dindarları ve Başbakan'ı suçlamak insafa, vicdana sığmaz.”

NEBAHAT: BAŞBAKAN'I YIPRATMAYA ÇALIŞMAK ÇOK CİDDİYETSİZ BİR DAVRANIŞTIR
AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebahat ise, Sözcü gazetesinin İmam Hatipli kızların fotoğrafını manşetten verip bunun üzerinde dindarları ve Başbakan'ı suçlamasını, “Sözcü görevini yapıyor” diyerek alaylı bir dille eleştirdi. Genç çocukların farklı şekillerde resimler çektirmesinin normal olduğunu vurgulayan Nurettin Nebahat, bunu eleştirenlerin hiç çocukluklarını yaşamamış olduklarını söyledi. Nebahat, eleştirilerin ve suçlamaların çok ciddiye alınmamasını aktararak, “Bu olay üzerinden Başbakan'ı suçlamaya çalışmak çok ciddiyetsiz bir durumdur” dedi.

“EMPATİDEN YOKSUNLAŞIYORUZ”
Atatürk büstü ile fotoğraf çektiren başörtülü kız öğrencileri eleştirenler olduğu gibi sosyal paylaşım sitelerinde, eleştirilere cevap veren mesajlar da paylaşıldı. Toplumda var olan gerilimden rahatsız olan ve sosyal medyada bu yönde iletiler paylaşan kullanıcılardan bazıları, hem başı açık kızların hem de örtülü kızların Atatürk büstü yanında çekilen fotoğraflarına atıfta bulunarak, şu yorumlarda bulundular: “Bunlar liseli, 15-16 yaşında ergenler. Belki siz hiç genç olmadınız ama insaf edin yahu! Başörtülü ya da değil, Atatürk'ü seviyor ya da sevmiyor, başlarında kavak yelleri, deli dolu gençler işte.” Böyle tartışmaların kimseye fayda sağlamayacağını belirten duyarlı kullanıcıların şu yorumları dikkat çekti: “Neden 3-5 liselinin özel fotoğrafı üzerinden böyle tartışmalar yapılıyor? Artık tahammülsüz, empatiden yoksun, toleransız bir toplum olmaya doğru gidiyoruz.”

Koray Taşdemir / Akit

El Emin 02-18-2012 14:24

Değerli bir hocamız atatürkün büstlerini çoğaltarak onu kıymetsizleştirdiler demişti..
İlkokul hayatımda hep başına çıkıp otururdum hademede gelip kovalardı sabahtan akşama kadar böyle..Bende oyun oynuyoruz mülahazasıyla yapardım..
Benim yaptığıma kimse yanlış diyemez yanlış onların her yere atatürk büstü koymasıdır demişti..Aklıma geldi biran..

Hüdaverdi 02-18-2012 14:42

Bu yazar güzel dillendirmiş: http://www.akpartiforum.com/ataturke....html?t=160296

Anayasa değişikliği öncesinde ak partili gençler taksimde 'evet' yürüyüşü yaparken bir kaç genç atatürk heykeline çıkıp evet yazılı şapka takmıştı heykele.Bunu gören bir angut kıçını başını yırtıp küfür etmiş haliyle bir güzel dayak yemişti,ha polis kurtardı o salağı başka ;D

İşin ilginç yanı bir şapka yüzünden laikçi kemalist takımıda kıçlarını yırtmıştı.
Bir ülkenin nasumu şerefi bir heykelcik mi yoksa o ülkenin bayrağı mı ? Bunu sormak lazım bu dangalaklara.1 mayısta chpliler de orada olduğu halde taksimde atatürk heykeli üstünde pkklılar tepiniyordu apo bayrakları açıyordu ama o chplilerin gıcı çıkmıyordu,grup yorumun şarkısına eşlik edip halay çekiyorlardı.Tüküreyim atatürkçülüklerine bunların.

Türk bayrağını ayağının altına alandan zaten zerre vatan sevgisi beklenmez,ha atatürk bahane ama sömürüsü acayip şahane ;D

Ha şu da var,ergenekoncular ergenekon protestosu sırasında atatürk posterinin üstüne oturmuşlardı,aradım ama bulamadım fotoyu,bu da hakaret değil mi ?

Veya chpliler basını da çağırıp ''sabaha kadar nöbet tutucaz'' demişlerdi bir ilde,atatürkün ölüm yıl dönümündemi ne.Basın oradan uzaklaşınca chplielrde hemen uzaklaşmıştı nöbet falan yok,sömürünün ta kendisi.

Veya,atatürk içki içmeyi sevmiyormuydu ? Hani chpli birisi faceye yazmış ''dindar olamdan önce adam olmak lazım'' diye ardından atatürkü anmış,yani atatürk didnar değil ama adam gibi adam.
Eee o halde bu fotoğrafa neden kızdılar ?

http://www.focushaber.com/icerik_fot...ay/1-39693.jpg

http://www.focushaber.com/ataturk-un...--h-44008.html

Eee bu olayın dozu mozu kaçtıysa,ellerinde içki şişeleriyle ''atatürk gençliği görev başında'' diye kıçlarını yırtan ve içki şişelerini sağa sola atıp çevreyi kirletenler ne ayak la ?

Forumda neden kemalist yok :(

Allahını seven şu videoyu izlesin,aha atatürkçü dediğin budur geçmişlerinde nasıl boklarsa günümüzde de aynı boklar.Çanakkaleye bunların ataları nasıl rezillik içinde bir yolculuk yaparak gittiyse,o yolculuk sırasında bu gibi tohumları atmışlar demek ki.

http://www.focushaber.com/videogaler...-ye-icti-v-988

EpiVaTeS 02-18-2012 14:43

yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı...

Yıldırım 02-18-2012 14:51

Atatürk düşmanı olarak lanse edilen başörtülü kızlarımıza yapılmadık hakaret kalmadı.Aynı tablo başı açık kızlarımız tarafında çizildiği zaman neden sessiz kaldı o Atatürk sevdalıları?

Özgür Çağrı 02-18-2012 14:58

büstlere ve ritüellere gösterdikleri saygının birazını insan haklarına ve özgürlüklerine gösterseler samimiyetlerine inanabilirdim ama bunlar sadece müslümanlara ve dindarlara düşman oldukları için içlerindeki kini bu tip kareler vasıtasıyla döküyorlar.

Ertuğrul ÖZGÜL 02-18-2012 15:03

Eğer bu ülkeninin yönetimi atatürkçüyüz diyenlerin eline geçse ismet inönünün yaptığından fazlasını bile yaparlar... acaba şimdi atatürkçü! şahıslar hiç mi tarih okumuyorlar ki de görmüyorlar m. kemale kim bu itibarı verdi... inönüye kalsa adını bile zor hatırlarlardı...

ali1986 02-19-2012 17:59

siz milletin yediğine içtiğine ne karışıyorsunuz yaa içiyosa günahını çeker arkadaş varmı sanki sizin cennete yer hazır yanınıza arkadaş arıyorsunuz size ne içen içer içmeyen içmez atatürkün içkisi onun bunun başındaki örtü birde geliştirdik türkiyeyi diyosunuz hala geçmişiten kurtulamadınız başörtülü veya başı açık atatürkün büstüne yapılan 2 şeyde şerefsizliktir varmı buna karşı çıkan atatürke itibarı çanakkalede yatan 250000 şehit verdi arkadaşım hacılarınız hocalarınız değil hep atatürkle tayyipi karşılaştırıyosunuz o zaman 7 düvel gelmiş kapıya şavaş zamanı adam dünyaya kafa tutmuş şimdi bi irana laf geçiremiyor konuşuyosunuz savaş çıksa ilk kim kaçar acaba bu ülkeden bu son 10 yılın nesli akp neslidir ülkenin yarısından oy almışsınız hala kimin nesli diye tartışıyosunuz

İntifada 02-19-2012 18:02

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991854)
başörtülü veya başı açık atatürkün büstüne yapılan 2 şeyde şerefsizliktir varmı buna karşı çıkan

var ben karşı çıkıyorum...
ikiside şerefsizlik değildir...
normal,tabii bir olaydır...
tabii olmayan her sabah çoluğu çocuğu o heykelin karşısına dikip yolundan yürüyeceğim diye ant içirmektir...

İntifada 02-19-2012 18:07

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...31404558_n.jpg

Hüdaverdi 02-19-2012 19:22

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991854)
siz milletin yediğine içtiğine ne karışıyorsunuz yaa içiyosa günahını çeker arkadaş varmı sanki sizin cennete yer hazır yanınıza arkadaş arıyorsunuz size ne içen içer içmeyen içmez atatürkün içkisi onun bunun başındaki örtü birde geliştirdik türkiyeyi diyosunuz hala geçmişiten kurtulamadınız başörtülü veya başı açık atatürkün büstüne yapılan 2 şeyde şerefsizliktir varmı buna karşı çıkan atatürke itibarı çanakkalede yatan 250000 şehit verdi arkadaşım hacılarınız hocalarınız değil hep atatürkle tayyipi karşılaştırıyosunuz o zaman 7 düvel gelmiş kapıya şavaş zamanı adam dünyaya kafa tutmuş şimdi bi irana laf geçiremiyor konuşuyosunuz savaş çıksa ilk kim kaçar acaba bu ülkeden bu son 10 yılın nesli akp neslidir ülkenin yarısından oy almışsınız hala kimin nesli diye tartışıyosunuz

Sakin ol la bir nefes al,madem Atatürkçüsün önce güzelim türkçene sahip çık nokta virgül kullan ki yazdıkların birbirine girmesin ;D Atatürke itibarı çanakkalede 250 bin kişi ne ayak ? Atatürke itibar ettikleri için mi şehit oldu bu kişielr ? Öyle ise,şehit değil ölüdürler.Ha onca insan itibar ettikleri için değil,üülkesi için ölmüştür bunu önce anlaman kavraman lazım ;) Ha illa itibarlıktan söz edeceksen bunu cumhuriyet dönemine bakarak yapmak lazım olaylar olaylar mevzular mevzular ;D

Bir heykele elle işaret yapmak şerefsizlik değildir.İlla şerefsizlik bekleniyorsa,şimdi yasaya hukuka küfür edicem olmucak gerisini sen anlayıver koçum ;D

Gazlayıp gazlayıp yolluyorlar la bunları da.Ama iyi oldu bekliyordum böle birisini ;D

ali1986 02-19-2012 23:29

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991863)
Sakin ol la bir nefes al,madem Atatürkçüsün önce güzelim türkçene sahip çık nokta virgül kullan ki yazdıkların birbirine girmesin ;D Atatürke itibarı çanakkalede 250 bin kişi ne ayak ? Atatürke itibar ettikleri için mi şehit oldu bu kişielr ? Öyle ise,şehit değil ölüdürler.Ha onca insan itibar ettikleri için değil,üülkesi için ölmüştür bunu önce anlaman kavraman lazım ;) Ha illa itibarlıktan söz edeceksen bunu cumhuriyet dönemine bakarak yapmak lazım olaylar olaylar mevzular mevzular ;D

Bir heykele elle işaret yapmak şerefsizlik değildir.İlla şerefsizlik bekleniyorsa,şimdi yasaya hukuka küfür edicem olmucak gerisini sen anlayıver koçum ;D

Gazlayıp gazlayıp yolluyorlar la bunları da.Ama iyi oldu bekliyordum böle birisini ;D

bu forumu bu yüzden seviyorum hekes yanlış anlıcak birini arıyor :) koçum şimdi şöyle tabiki insanlar ülkeleri için şehit oldular ama başlarında bir komtan vardı ve onun stratejisiyle başarı kazandılar itibar derken onu söyledim yasaya küfür etme sakın kendinize küfür etmiş olursun benden söylemesi birde heykel demişsin aklın sıra gazlıyosunda gelmem :) o değilde bunca karikatürist tayyip efendiyi çizdi diye soruşturma geçiriyor ona yapılınca kıyamet kopuyor atatürke gelince dut yemiş bülbülsünüz zorunuza gidiyor demi tepkiler neden bizim liderimiz için bu kadar tepki olmuyor diye olmaz koçum uğraşmayın atatürkün yerine geçmesi imkansızdır allah korusun bir savaş çıkarda başta giderse belki dicem ama başta gidermi lideriniz yoksa maami sahillerinemi tüyer evladının yanına :)

noktalama kullanmıyorum dilbilgisi zayıf göründüğü gibi kusura bakma artık :)

ali1986 02-19-2012 23:38

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991857)

var ben karşı çıkıyorum...
ikiside şerefsizlik değildir...
normal,tabii bir olaydır...
tabii olmayan her sabah çoluğu çocuğu o heykelin karşısına dikip yolundan yürüyeceğim diye ant içirmektir...

bir bakan geldimi okulun birine çoluk çocuk sıraya giriyor yaa o bakan kim yada başbakan kimki onun için sıraya giriyorlar bi andımızı okumak istiklal marşını okumakmı sorun oldu ben sizi biliyorum bir bakan geldimi vay bakan gelmiş diye asker olursunuz karşısında etten duvar örülür polis asker bir andımız zorunuza gidiyor her yerin bir adabı usulü vardır camiyede girerken sağ ayakla girersin besmele çekersin allah kitaba secdeye saygıdan okula girerkende andımız okunur bu kadar basit siz milleti dindende soğuttunuz vatan millet sevgisindede bide dindar nesil diyosunuz nasıl yetişecek dindar nesil hiçbir şeye saygı bırakmadınızki herşeyi sorguladınız atatürkü dini bayrağı atatürkün ve o dönemki insanların yaptıkları bu ülke için ütopyadır artık öyle bişey olmaz olamaz

İntifada 02-19-2012 23:53

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991910)
bir bakan geldimi okulun birine çoluk çocuk sıraya giriyor yaa o bakan kim yada başbakan kimki onun için sıraya giriyorlar bi andımızı okumak istiklal marşını okumakmı sorun oldu ben sizi biliyorum bir bakan geldimi vay bakan gelmiş diye asker olursunuz karşısında etten duvar örülür polis asker bir andımız zorunuza gidiyor her yerin bir adabı usulü vardır camiyede girerken sağ ayakla girersin besmele çekersin allah kitaba secdeye saygıdan okula girerkende andımız okunur bu kadar basit siz milleti dindende soğuttunuz vatan millet sevgisindede bide dindar nesil diyosunuz nasıl yetişecek dindar nesil hiçbir şeye saygı bırakmadınızki herşeyi sorguladınız atatürkü dini bayrağı atatürkün ve o dönemki insanların yaptıkları bu ülke için ütopyadır artık öyle bişey olmaz olamaz

ben onu savundum mu evladım yok,peki senin savunman mantıklı mı yok ;D
böyle bi savunmaya geçtiğine göre bakanların önüne sıraya geçilmesini yanlış buluyorsun,ve bunu büst karşısında sıraya geçmekle mukayese ettiğin için onunda yanlış olduğunu söylüyorsun bir nevi ;D
aferin bencede büstün karşısına geçmek saçma...

uff mukayeseye bak camiye girerken sağ ayakla besmele çekerek girersin o yüzden büstün karşısına geçip andımızı okuyacaksın
camiye gitmek zorunlumudur ? sağ ayakla girmezsen kovarlarmı ? namazın kabul olmazmı ?
peki andımız okunmadan okul başlıyormu yok,andımız okumak zorunlumu evet...
madem cami diyorsan camiye her milletten her ırktan her mezhepten insan gelir ve hepsinin farklılıklarına saygı vardır,kimseye değil Allaha tapılır...
ya andımız ? kişi atatürkü sevmek zorundamı değil ama devlet evet diyor,bir kürt türküm demeye neden zorunlu olsun nerede saygı ? neden atatürkün yolunda yürümeye and içsin insanlar ?

yer bulamazsam geçer camiide yatar uyurum ki uyumuşluğum vardır adabını,saygısını sen ve ideolojin belirlemiyor...

he milleti dinden soğuttunuz,millet alsın Kuran okusun din orada yazıyor,kendi işine gelmiyor diye bunuda bahane ederler dinden soğuttunuz ;D

sorgulayacağız tabi...
sroguladıkça bir bir çıkıyor ortaya yapılanlar...
evet olamaz,olmamalı zaten...
bu insanlar ezanın bozulmasını,Allah diyenin asılmasını hak etmiyor...

ali1986 02-20-2012 00:07

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991918)

ben onu savundum mu evladım yok,peki senin savunman mantıklı mı yok ;D
böyle bi savunmaya geçtiğine göre bakanların önüne sıraya geçilmesini yanlış buluyorsun,ve bunu büst karşısında sıraya geçmekle mukayese ettiğin için onunda yanlış olduğunu söylüyorsun bir nevi ;D
aferin bencede büstün karşısına geçmek saçma...

uff mukayeseye bak camiye girerken sağ ayakla besmele çekerek girersin o yüzden büstün karşısına geçip andımızı okuyacaksın
camiye gitmek zorunlumudur ? sağ ayakla girmezsen kovarlarmı ? namazın kabul olmazmı ?
peki andımız okunmadan okul başlıyormu yok,andımız okumak zorunlumu evet...
madem cami diyorsan camiye her milletten her ırktan her mezhepten insan gelir ve hepsinin farklılıklarına saygı vardır,kimseye değil Allaha tapılır...
ya andımız ? kişi atatürkü sevmek zorundamı değil ama devlet evet diyor,bir kürt türküm demeye neden zorunlu olsun nerede saygı ? neden atatürkün yolunda yürümeye and içsin insanlar ?

yer bulamazsam geçer camiide yatar uyurum ki uyumuşluğum vardır adabını,saygısını sen ve ideolojin belirlemiyor...

he milleti dinden soğuttunuz,millet alsın Kuran okusun din orada yazıyor,kendi işine gelmiyor diye bunuda bahane ederler dinden soğuttunuz ;D

sorgulayacağız tabi...
sroguladıkça bir bir çıkıyor ortaya yapılanlar...
evet olamaz,olmamalı zaten...
bu insanlar ezanın bozulmasını,Allah diyenin asılmasını hak etmiyor...

arkadaş anlamıyormusun anlamakmı istemiyorsun önce onu söyle ben dinle okulu mukayese etmedim öyle bişeyde yapmam her yerin bir adabı uslubu vardır onu anlatmaya çalışıyorum okula geç kaldın andımızı okumadın okuldan çıkarılıyormu çıkarılmıyor bu ülkede kimse hiçbirşeye mecbur değil atatürkü sevmiyebilirsin ama hakaret edemessin tepki görürsün kürt meselesine girmiyorum konu dağılmasın kürtlerden alacağınız oya karşılık yeterince küçüldü devlet denilen kurum bu ülkede gerçekten allah dediği için kim asılmış şeyh saitmi yoksa tuncelideki morukmu asıldıysa gebersinler işte sorguladınız sorguladınız adamları haksızken haklı yaptınız özürü dilediniz daha kimlere neler yapacaksınız devleti nasıl küçülteceksiniz bakalım görelim

İntifada 02-20-2012 00:14

bak geç kaldın diyorsun yani normal şartlar dahilinde değil...
bu ülkede kimse hiçbirşeye mecbur değil hadi ya :)
daha düne kadar atatürkçü zihniyet başörtülü almıyordu okula,kamuya hala almıyorlar...
sisteme yemin etmeden memurda olamıyorsun vekilde :)
andımız okumadan okula giriş yok :)
cidden bu ülkede hiç mecburiyet yok ha :)

ben dinle okulu mukayese etmedim ;D
zaten senin mesajlarını ben editledim hiç öyle bi anlam çıkmıyor ;D

unnamed 02-20-2012 00:20

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991926)
arkadaş anlamıyormusun anlamakmı istemiyorsun önce onu söyle ben dinle okulu mukayese etmedim öyle bişeyde yapmam her yerin bir adabı uslubu vardır onu anlatmaya çalışıyorum okula geç kaldın andımızı okumadın okuldan çıkarılıyormu çıkarılmıyor bu ülkede kimse hiçbirşeye mecbur değil atatürkü sevmiyebilirsin ama hakaret edemessin tepki görürsün kürt meselesine girmiyorum konu dağılmasın kürtlerden alacağınız oya karşılık yeterince küçüldü devlet denilen kurum bu ülkede gerçekten allah dediği için kim asılmış şeyh saitmi yoksa tuncelideki morukmu asıldıysa gebersinler işte sorguladınız sorguladınız adamları haksızken haklı yaptınız özürü dilediniz daha kimlere neler yapacaksınız devleti nasıl küçülteceksiniz bakalım görelim

şeyh Sait'te kötü bir adamdı değil mi?
bu ülkede zorunlu hiçbirşey de yok he...
bu dediklerine kendin inanıyormusun acaba?

ali1986 02-20-2012 00:28

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991933)
bak geç kaldın diyorsun yani normal şartlar dahilinde değil...
bu ülkede kimse hiçbirşeye mecbur değil hadi ya :)
daha düne kadar atatürkçü zihniyet başörtülü almıyordu okula,kamuya hala almıyorlar...
sisteme yemin etmeden memurda olamıyorsun vekilde :)
andımız okumadan okula giriş yok :)
cidden bu ülkede hiç mecburiyet yok ha :)

ben dinle okulu mukayese etmedim ;D
zaten senin mesajlarını ben editledim hiç öyle bi anlam çıkmıyor ;D

tamam kardeş sen bildiğin gibi yaşa bu ülkede meclise girersen yemin etme hatta bu ülkede yaşama sen tayyibin oğlu gibi amerikaya git orda yaşa ben anladım seni ayazda çok beklemişsin sen ondan bu hırsın çocuğun olursada okula gönderme andımızı falaln okur anarşist olur cemaate almazlar atılırsın

ali1986 02-20-2012 00:35

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991942)
şeyh Sait'te kötü bir adamdı değil mi?
bu ülkede zorunlu hiçbirşey de yok he...
bu dediklerine kendin inanıyormusun acaba?

evet çok iyi insanlardı şeyhgillerden biride menemende subayın başını kesip direkte gezdirmişti çok iyi insanlar allah razı olsun isyan ettiler insanları devlete düşman ettiler keşke yaşıyor olsalar isterdiniz demi gerçi torunu var yanınızda bülen abiniz bak onu diyince ağlamaklı oldum şimdi :)

unnamed 02-20-2012 00:39

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991955)
evet çok iyi insanlardı şeyhgillerden biride menemende subayın başını kesip direkte gezdirmişti çok iyi insanlar allah razı olsun isyan ettiler insanları devlete düşman ettiler keşke yaşıyor olsalar isterdiniz demi gerçi torunu var yanınızda bülen abiniz bak onu diyince ağlamaklı oldum şimdi :)

yazma şeklinden ne kadar bilgili ve konuya hakim bir birey olduğun anlaşılıyor...
tebrik ederim seni...

ali1986 02-20-2012 00:43

rica ederim

unnamed 02-20-2012 00:45

la intifada nerdesin olum;D

ali1986 02-20-2012 00:49

git dedimde bu kadar ciddiye alacağını bilmiyodum harbiden gittimi yoksa türkiyeden

İntifada 02-20-2012 01:40

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991949)
tamam kardeş sen bildiğin gibi yaşa bu ülkede meclise girersen yemin etme hatta bu ülkede yaşama sen tayyibin oğlu gibi amerikaya git orda yaşa ben anladım seni ayazda çok beklemişsin sen ondan bu hırsın çocuğun olursada okula gönderme andımızı falaln okur anarşist olur cemaate almazlar atılırsın

ben meclise girersem bu herhangi bir çatı altında olmazdı herhalde
amerika sevdamız yok,ümmet ve dünya bu haldeyken amerikada gönül eğlendirecek vaktim yok,bulunan gönül eğlendirmiyorsa Allah bereket versin...
zor şeyler söylüyorsun...
daha yakın,kolay şeyler söyleseydin keşke...
inönünün oğlu gibi git dolmabahçe sarayında ikamet et,
mustafa kemalin hindistan müslümanlarının kurtuluş savaşı için gönderdiği paralarla kurduğu ilk 'özel banka' olan iş bankasından sende oğluna okul masrafı ayır falan deseydşn...
böyle şeyler görmüş bu millet o yüzden...
anarşizmi a sını bilmediğini zaten tahmin ediyordumda bu kadar cahil olabileceğini tahmin etmiyordum ;D
anarşistler devlet tanımaz,o yüzden andla mandla işleri olmaz...
;D

keşke önce bi anarşizm nedir onu bi öğrenseydinde sonra bi yorum yapsaydın,hani kemalistlerin genel bir kapasitesizlik sorunu var bilmekteyizde,bırakın bu bizim hüsnü kuruntumuz olarak kalsın kanıtlamak zorunda hissetmeyin kendinizi ;D

İntifada 02-20-2012 02:08

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991958)
yazma şeklinden ne kadar bilgili ve konuya hakim bir birey olduğun anlaşılıyor...
tebrik ederim seni...

kimin feyki acaba...

unnamed 02-20-2012 02:10

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991985)
kimin feyki acaba...

hakkaten kimin feyki;D
la azap nerdesin;D

ali1986 02-20-2012 02:31

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991982)
ben meclise girersem bu herhangi bir çatı altında olmazdı herhalde
amerika sevdamız yok,ümmet ve dünya bu haldeyken amerikada gönül eğlendirecek vaktim yok,bulunan gönül eğlendirmiyorsa Allah bereket versin...
zor şeyler söylüyorsun...
daha yakın,kolay şeyler söyleseydin keşke...
inönünün oğlu gibi git dolmabahçe sarayında ikamet et,
mustafa kemalin hindistan müslümanlarının kurtuluş savaşı için gönderdiği paralarla kurduğu ilk 'özel banka' olan iş bankasından sende oğluna okul masrafı ayır falan deseydşn...
böyle şeyler görmüş bu millet o yüzden...
anarşizmi a sını bilmediğini zaten tahmin ediyordumda bu kadar cahil olabileceğini tahmin etmiyordum ;D
anarşistler devlet tanımaz,o yüzden andla mandla işleri olmaz...
;D

keşke önce bi anarşizm nedir onu bi öğrenseydinde sonra bi yorum yapsaydın,hani kemalistlerin genel bir kapasitesizlik sorunu var bilmekteyizde,bırakın bu bizim hüsnü kuruntumuz olarak kalsın kanıtlamak zorunda hissetmeyin kendinizi ;D

senin söylediklerinde doğru arkadaş ne yapsın adamlar imkan varken küpü doldurmuşlar sanki sizinkiler çok matah unakıtanlar bilmem kimler gördü bu ülke babasının hayrına yapmıyorlar başbakanlık bakanlık ben olsam bende yaparım sakın ben yapmam deme sende yaparsın tayyipte yapıyor siz kendinizi kaf dağında gördükçe biz anlaşamıcaz bunu biliyorum senin söylediklerin benimkinden daha zor bakan olacaksında dolmabahçeye gireceksinde yaşıyacaksın ötekini tayyip yapıyor mesela oğlunun okul masrafları abd tarafından karşılanmıyormu kanuyu nerden nereye getirdik yaa bide bir soru sarıyım biz kemalist siz nesiniz özgürlükçü demokrat falaln ağızı olmadan ben şunu savunuyorum diyebilirmisin

İntifada 02-20-2012 02:38

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991992)
senin söylediklerinde doğru arkadaş ne yapsın adamlar imkan varken küpü doldurmuşlar sanki sizinkiler çok matah unakıtanlar bilmem kimler gördü bu ülke babasının hayrına yapmıyorlar başbakanlık bakanlık ben olsam bende yaparım sakın ben yapmam deme sende yaparsın tayyipte yapıyor siz kendinizi kaf dağında gördükçe biz anlaşamıcaz bunu biliyorum senin söylediklerin benimkinden daha zor bakan olacaksında dolmabahçeye gireceksinde yaşıyacaksın ötekini tayyip yapıyor mesela oğlunun okul masrafları abd tarafından karşılanmıyormu kanuyu nerden nereye getirdik yaa bide bir soru sarıyım biz kemalist siz nesiniz özgürlükçü demokrat falaln ağızı olmadan ben şunu savunuyorum diyebilirmisin

olsam yaparım olsam yapmam bunlar saçma laflar...
değilim realiteden uzaklaşmamak lazım...

evet...
nesin diye sorarsan müslümanım başka sıfatlar kullanmayı gereksiz görüyorum...
adaleti ve hakikati savunuyorum...
adalet ve hakikat karşıtı herşeye ''LA''diyorum...
kriterlerime uyanı desteklerim,kriterime uymayan herşeyin muhalifi olurum...
ayrıca laik ve kemalist sistemden nefret ediyorum...
İslam düşmanlarına karşı mücadele vermeyi görevim olarak kabul ediyorum...

anarşistin ne demek olduğunu biliyorum bide ;D

ali1986 02-20-2012 02:43

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991998)

olsam yaparım olsam yapmam bunlar saçma laflar...
değilim realiteden uzaklaşmamak lazım...

evet...
nesin diye sorarsan müslümanım başka sıfatlar kullanmayı gereksiz görüyorum...
adaleti ve hakikati savunuyorum...
adalet ve hakikat karşıtı herşeye ''LA''diyorum...
kriterlerime uyanı desteklerim,kriterime uymayan herşeyin muhalifi olurum...
ayrıca laik ve kemalist sistemden nefret ediyorum...
İslam düşmanlarına karşı mücadele vermeyi görevim olarak kabul ediyorum...

anarşistin ne demek olduğunu biliyorum bide ;D

şimdi bu söylediklerini tek kelime olarak sana yazardımda neyse boşver işime geleni desteklerim gelmeyeni desteklemem bunuda siz getirdiniz ülkeye oda güzel ama sakattır biraz o görüş işine gelmeyen adamı değiştirirsin işine geleln seni kabul etmesse ortada kalırsın bide adın dönek olurki o hepsinden kötü anarşistite googleye sorucam yarın :)

ali1986 02-20-2012 02:48

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 991986)
hakkaten kimin feyki;D
la azap nerdesin;D

arkadaş sende yemin ettin siteden attırmaya ortalığı karıştıryon fake değil öle kafam esti üye oldum valla hakaret yok bişey yok sohbet olsun diye

İntifada 02-20-2012 03:00

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992003)
şimdi bu söylediklerini tek kelime olarak sana yazardımda neyse boşver işime geleni desteklerim gelmeyeni desteklemem bunuda siz getirdiniz ülkeye oda güzel ama sakattır biraz o görüş işine gelmeyen adamı değiştirirsin işine geleln seni kabul etmesse ortada kalırsın bide adın dönek olurki o hepsinden kötü anarşistite googleye sorucam yarın :)

sen atatürkün partisi diye chpye,türklüğü savunuyolar(mış) diye mhp ye oy veren zihniyetten olduğun için kişisel düşünce nedir pek anlamazsın...
o ikisi bana dnyayı bağışlasa oy vermem mesela ben...
küfrünü açıktan söyleyen bir partiyle,kavmyietçilik yeri gelince müslüman kanı döken bir partiye oy vermeyi müslüman kimliğimle asla bağdaştıramam...
özgürlüğü ve islamı savunan partileride yetersiz görürsem boykot ederim seçimi problem değil...
kimse babamın oğlu değil,Allah bana akıl ve irade vermiş bunları kullanabildiğin ölçüde insan olursun ama sen anlaşılan bireysel özgürlüktende çakmıyorsun ;D

ali1986 02-20-2012 03:46

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992008)
sen atatürkün partisi diye chpye,türklüğü savunuyolar(mış) diye mhp ye oy veren zihniyetten olduğun için kişisel düşünce nedir pek anlamazsın...
o ikisi bana dnyayı bağışlasa oy vermem mesela ben...
küfrünü açıktan söyleyen bir partiyle,kavmyietçilik yeri gelince müslüman kanı döken bir partiye oy vermeyi müslüman kimliğimle asla bağdaştıramam...
özgürlüğü ve islamı savunan partileride yetersiz görürsem boykot ederim seçimi problem değil...
kimse babamın oğlu değil,Allah bana akıl ve irade vermiş bunları kullanabildiğin ölçüde insan olursun ama sen anlaşılan bireysel özgürlüktende çakmıyorsun ;D

sen bu söylediklerine inanıyorsan şimdiki oy verdiğin partide yanlış yazdığın gibi bir parti yok çünkü en yakını o mu dersen düşünüyorum oda değil tuturmuşsun bir müslümanlık müslümanlık için ne yaptınız kardeşiz kardeşiz kardeşizde laflada olmuyorki abd istesin malatyaya füze abd istesin suriyeye gider abd istesin bilmem ne bumu senin müslümanlık anlayışın yazdığın gibi kimse babamızın oğlu değil desemki kendi insanını düşünüyor senin partin açık söylemek gerekirse o da yok arkadaş vanlılar hala çadırda yaşıyor aksilik falaln laf siz sadece konuşmaya önem veriyorsunuz içraat olsun olması güzel konuşunda ne yaparsa yapsın one minute ne oldu 9 adam öldü sonra israille ilişkilerimiz bilmem kim düzeyine indirildi başımıza çuval içraat yine yok bunları yapan müslüman değil haa onu biliyosun zaten arab baharı bilmem ne diye dünyayı dolaştılar tamam gitsinler hatırlıyomusunuz o günlerdeki şehitleri şehit hergün oluyo canım boşver madem müslümanları düşünüyosunuz bunlarda olmasın ben biliyorum şimdi diyeceğini geçmiş dönemdede şöyle olmuştu suriyeyle şu olmuştu abd nin önünde boynumuz eğikti elimiz bağlıydı keşke yine öyle olsakta başımız dik olsa varsın elimiz bağlı olsun sizin en iyi yaptığınız şey reklam sanki 100 senedir pkk ya operasyon yapılmıyormuş gibi operasyon reklamları 12 senedir girilmeyen kazan vadisi bilmem ne 10 senedirde sen varsın o nasıl oluyo önemli olan 2 sene demi onlar gitti oslolara abi yapmayın demeye müslümanlık bunlarsa arkadaş yok ben müslüman değilim bireysel özgürlük dediğin şey kısacası paradır paran olduğu kadar gücün olduğu kadar özgürsündür onun maşallahı var türkiyede artık onu hallettiniz bi tamam paramız var ama huzurumuz yok parayla saadet olurmu :) biraz uzun oldu kusura bakma dilbilgiside zayıf :) van depreminide 99 depremiyle karşılaştırısın şimdi o zaman daha kötüydü o kabul ama o zamanda yazdı ben karşılaştırmıyım sen daha iyi yaparsın :)

İntifada 02-20-2012 10:21

Alıntı:

sen bu söylediklerine inanıyorsan şimdiki oy verdiğin partide yanlış yazdığın gibi bir parti yok çünkü en yakını o mu dersen düşünüyorum oda değil
cidden cok derin bir yorum...
tek sorun bir anlam cikmiyor...

Alıntı:

tuturmuşsun bir müslümanlık müslümanlık için ne yaptınız kardeşiz kardeşiz kardeşizde laflada olmuyorki abd istesin malatyaya füze abd istesin suriyeye gider abd istesin bilmem ne bumu senin müslümanlık anlayışın
fuze kalkanina karsiyim,arap baharini destekliyorum...
Alıntı:

ben biliyorum şimdi diyeceğini geçmiş dönemdede şöyle olmuştu suriyeyle şu olmuştu abd nin önünde boynumuz eğikti elimiz bağlıydı keşke yine öyle olsakta başımız dik olsa varsın elimiz bağlı olsun sizin en iyi yaptığınız şey reklam sanki 100 senedir pkk ya operasyon yapılmıyormuş gibi operasyon reklamları 12 senedir girilmeyen kazan vadisi bilmem ne 10 senedirde sen varsın o nasıl oluyo önemli olan 2 sene demi onlar gitti oslolara abi yapmayın demeye müslümanlık bunlarsa arkadaş yok ben müslüman değilim
pkkya 100 sene daha operasyon yapsan degisen hic bisey olmaz...
daha fazla asker ölur daha fazla pkkli ölür...
kaos surer...
hulumetin kurt acilimini cok eksik buluyorum

Alıntı:

bireysel özgürlük dediğin şey kısacası paradır paran olduğu kadar gücün olduğu kadar özgürsündür onun maşallahı var türkiyede artık onu hallettiniz bi tamam paramız var ama huzurumuz yok parayla saadet olurmu
vah canim kapitalizmin carkina takilmis bu da...
para ozgurlugu satin alamaz...
hallettiniz derken akparti para verdi artik ozguruz demeye getiriyorsun galiba ;D

ali1986 02-21-2012 00:02

vah canim kapitalizmin carkina takilmis bu da...
para ozgurlugu satin alamaz...
hallettiniz derken akparti para verdi artik ozguruz demeye getiriyorsun galiba ;D[/QUOTE]

yok öyle değil akp para verdide dolar parası türk parası değil başkasının parasıyla iş yapıyor abd babanız sağolsun sıcak sıcak gönderiyor paraları :) birde her şeyine karşısın herşeyi eksik hala tutlacak dal arıyosun :)

Sevban 02-21-2012 00:05

Ne mutlu Türküm diyene...!

Garibüzzaman 02-21-2012 00:07

Piyasada var olan likite bolluğunun kaynağı Abd değildir sevgili kardeşim!

İntifada 02-21-2012 00:18

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992173)

yok öyle değil akp para verdide dolar parası türk parası değil başkasının parasıyla iş yapıyor abd babanız sağolsun sıcak sıcak gönderiyor paraları :) birde her şeyine karşısın herşeyi eksik hala tutlacak dal arıyosun :)

amerika kendini borç krizini çözsün önce ;D
occupy wall streeti bi sonlandırsın ;D
ekonomiyi idare edemeyip avrupadan ithal bakan getiren 'kemalist solcu'larıda gördük ;D
türkiye imften borç almıyor kaç sene oldu,imfyi bu memleketin başına dert eden kemalistleri biliyoruz ;D

karşı olmadıklarım karşı olduklarımdan fazla idi seçim döneminden önce...
Allahın verdiği zekayı kullanmaya çalıştığım için birilerinin laflarıyla toptan kabul yada toptan inkar uygulamıyorum ;D

sen dal arama ;D
atatürkün partisine yada kontrgerilanın partisine(faşo kurtçular varya hani) ver oyunu ;D

ali1986 02-21-2012 01:11

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992181)

ekonomiyi idare edemeyip avrupadan ithal bakan getiren 'kemalist solcu'larıda gördük ;D
türkiye imften borç almıyor kaç sene oldu,imfyi bu memleketin başına dert eden kemalistleri biliyoruz ;D

karşı olmadıklarım karşı olduklarımdan fazla idi seçim döneminden önce...
Allahın verdiği zekayı kullanmaya çalıştığım için birilerinin laflarıyla toptan kabul yada toptan inkar uygulamıyorum ;D

sen dal arama ;D
atatürkün partisine yada kontrgerilanın partisine(faşo kurtçular varya hani) ver oyunu ;D

bide şu huyunuz varya beni öldürüyo yaa abd almanya büyük ülkelerin ekonomisiyle kendinizi bir tutuyosunuz orda kriz var bizde yok gibi falaln almanyadan çok büyüdük sen ve senin gibilerin yiyeceği yemler tam ama ben yemiyorum afiyet olsun ben zaten dışardan bakan getirenleri savunmuyorum o konudada içim rahat ama şundan bunda çok büyüdük diye milleti kandırmıyolarmı dev aynasında gösteriyorlar kendilerini ama küçücük ufacık içi dolu turşucuk seninkiler :)

İntifada 02-21-2012 01:37

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992197)
bide şu huyunuz varya beni öldürüyo yaa abd almanya büyük ülkelerin ekonomisiyle kendinizi bir tutuyosunuz orda kriz var bizde yok gibi falaln almanyadan çok büyüdük sen ve senin gibilerin yiyeceği yemler tam ama ben yemiyorum afiyet olsun ben zaten dışardan bakan getirenleri savunmuyorum o konudada içim rahat ama şundan bunda çok büyüdük diye milleti kandırmıyolarmı dev aynasında gösteriyorlar kendilerini ama küçücük ufacık içi dolu turşucuk seninkiler :)

ben amerika yada alman ekonomisyle türkiye ekonomisini birmi tutmuşum ;D
daha önce tc okulu ile camiyi bir tutup,sonra bir tutmam diyen bir adamın bir tutmanın manasını bildiğini varsaymak gaflet olur zaten ;D
türkiye ekonomisine dair ulusalararası verileri inceleyebilirsin ;D
ben yem yememde sen bilgi sahibi olmadığın konularda fikir sahibi oluyorsun ya bitiyorum ;D

ali1986 02-21-2012 01:52

[QUOTE=İntifada;992181]

bu ne demek onlar bizden daha kötü demek olmuyormu uluslararası verilere sen bakarsın ben daha önce dediğim gibi yemiyorum onları birde ben iyi biliyorum almanyadan çok büyüdük almanya yüzde 2 türkiye yüzde 8 bilmem ne ayrıca yadıklarımızda kendine göre yorumluyosun sizin yaptıklarınızdan biride dinden vurmak onlar dinsiz biz dinli anlıyorum seni kardeş

All times are GMT +3. The time now is 22:37.