Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Erdoğan Milli Görüş gömleğini yeniden giyer mi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=160395)

manifesto 02-22-2012 00:16

Erdoğan Milli Görüş gömleğini yeniden giyer mi?

Sağlık sorunları nedeni ile katılamadığı gençlik kolları toplantısına video konferansla mesaj iletmişti başbakanımız

Altaylı bu mesajdan hareketle yeniden milli görüşe dönüş imasında bulundu

Alıntı:

Başbakan Erdoğan’ın AK Partili gençlere “videokonferans” yoluyla yaptığı konuşmayı pazar günü heyecanla izledim.
Çünkü önceden aldığım duyumlar, Başbakan’ın “hayli sert” ve farklı kesimlere yönelik farklı mesajlar içeren bir konuşma yapacağı yönündeydi.
Aslında Başbakan’ın niyeti toplantıya katılmak ve konuşmayı kürsüden yapmaktı.
Ama doktorları izin vermedi buna.
Çok da iyi yaptılar.
Belli ki, Başbakan Erdoğan canının kıymetini bilmiyor.
Salona gidecek, binlerce kişinin elini sıkacak.
Saatlerce ayakta kalacak.
Binlerce kişinin soluduğu havayı soluyup enfeksiyon veya hastalık riskiyle karşı karşıya olacak.
Hiç doğru değildi ama Erdoğan gitmek istiyordu.
Ama doktorları “Gitme” dediler.
O da bu süreçte ilk kez doktorların tavsiyesine uydu ve gitmedi.
Doğrusunu yaptı.
Yumuşak başlayan konuşma, giderek sertleşti.
Ve sonunda “Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum” diye noktaladı.
Bu sözleri akşam AK Parti’nin kuruluşundan bu yana içinde olan ve parti politikalarında her zaman etkin olmuş bir isme sordum.
“Hepsini anladımda, kin meselesini anlamadım” dedim.
Güldü, Nutuk’la ilgili bir örnek verdi.
Sonra anlattı:
“Başbakan’ın o sözlerini anlamak için geçmişi bilmek gerek. Bu hareketin içinden gelmek gerek. Önemli bir mesajdı o sözler.”
“Kime mesajdı?” diye sordum.
“Bizim siyasi geleneğimize mesajdı.
Bu hareket, yıllar önce çok dar çerçeveli bir hareketken, çok kullanılan bir söylemdi. O zaman ev toplantıları yapılırdı. Evlerde konuşulurdu bu meseleler. O zaman bu sözlerle anlatılırdı. ‘Dininize, dilinize, kalbinize, kininize, ırzınıza sahip çıkın’ diye bir söylem vardı. Başbakan o geçmişi hatırlattı. O günlerin söylemidir ve ondan kopmamak gerektiğini hatırlattı” dedi.

Aslında oldukça kapalı bir yanıttı bu.
Sonra oturup şifresini çözmeye çalıştım.
Gördüğüm, anladığım şu oldu.
Başbakan Erdoğan yeniden Milli Görüş’e sahip çıkıyor.
Bu söylem, Türk siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı gibi duruyor
.
Ben son derece yetersiz bir ifade ve gereksiz bir yorum olarak görüyorum
Zira milli görüş gömleği diye bir şey kalmadı,yorgan gitti kavga bitti
Yeni Türkiye yeni dünya yeni bir hareket var artık karşımızda
geriye dönük hayaller kurmamak gerek

Garibüzzaman 02-22-2012 00:27

Benhur bey bu noktalardaki tartışmalar beyhudedir. Başbakanının konuşmadaki “Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlik” sözleri de Necip Fazıl Kısakürek'in Gençliğe Hitabe şiirinden iktibas edilmiştir.

unnamed 02-22-2012 00:38

giyer ise cemaat pekte sıcak bakmaz bu olaya değil mi?

manifesto 02-22-2012 00:49

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992401)
giyer ise cemaat pekte sıcak bakmaz bu olaya değil mi?

Cemaat değil Türkiye meselesi
İnsanımız sıcak basmaz

Mavera 02-22-2012 00:51

ne mübarek gömlekmis be kardesim..

onurcan 02-22-2012 00:53

Artık yeni gömlekler deneyiniz....

Özgür Çağrı 02-22-2012 00:58

Adil düzenden kim rahatsız olabilir ki ?
Amerikan dostları çok rahatsız olur. Natocular rahatsız olur. Avrupa Birliği sevdalıları çok rahatsız olur.

mehmetakif24 02-22-2012 01:09

İnşallah

Adil düzen, Ağır sanayi, İslam Birliği vay vay vay ne güzel olur

EpiVaTeS 02-22-2012 01:14

gömlek ne renk söz la ben giyerim...;D

manifesto 02-22-2012 01:19

Aslında Erdoğan'ın aklına dahi gelmiş değildir
Fatih Altaylı böyle bir yorumu neden yapmış onu da anlamış değilim
Necip Fazıl bunların tekelinde olmasa gerek
Ayrıca gömleğin faydası olsaydı şuan sahiplerine olurdu :)

Garibüzzaman 02-22-2012 01:20

Necip Fazıl Kısakürek'in Gençliğe hitabe manzumesini okur ve bir süzgeçten geçirirseniz, medya şaklabanları tarafına lanse edilen düzeyde bir ifade ile aidiyet kurulmasının marazi bir durum olduğu görülür. Böyle bir konferansta başbakanın kalkıpta nutuktan iktibaslar yapıp gençliğe hitap etmesi muhaldir.

Beklenen konuşma beklenen sınırlar ve çerçeveler içerisinde olağan bir durumdur. Bu noktalarda sığ bir kafa yapısına sahip olan bir takım medya yöneticileri, bu konuşmayı böyle bir görüş ile ilişkilendirebilmek için gerçekten çok zorlamışlar kafalarını.

İntifada 02-22-2012 01:24

ne milli görüş,ne nur cemaati...
kalıplara girmeye gerek yok...

Özgür Çağrı 02-22-2012 01:27

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992422)
Aslında Erdoğan'ın aklına dahi gelmiş değildir
Fatih Altaylı böyle bir yorumu neden yapmış onu da anlamış değilim
Necip Fazıl bunların tekelinde olmasa gerek
Ayrıca gömleğin faydası olsaydı şuan sahiplerine olurdu :)

Kim bilir belki de başbakan köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiştir.
Bundan sonra adil düzen programını uygularsa helal olsun derim.
Şartlar olgunlaşmaya başladı aslında şu ortadoğu devrimleri bitsin.
İslam birliği kurulacak . Avrupa birliği diye yanıp tutuşanlar işte o zaman ne yapacak çok merak ediyorum :)
Ben hala adil düzene inanıyorum ve eğer buna inanmak milli görüşçülükse sapına kadar milli görüşçüyüm.

manifesto 02-22-2012 14:49

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992426)
İslam birliği kurulacak . Avrupa birliği diye yanıp tutuşanlar işte o zaman ne yapacak çok merak ediyorum :)
Ben hala adil düzene inanıyorum ve eğer buna inanmak milli görüşçülükse sapına kadar milli görüşçüyüm.

Sen hiçbir zaman Ak Partili olamadın ki zaten

xfce 02-22-2012 17:48

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992426)

oktay sinanoğluna göre:
katıldıgı bir tv programın şöyle diyor oktay sinanoğlu 2012 de sırada turkiye var
yani asıl hedef ortadoguda turkiyeydi diyor.

HaArP 02-23-2012 01:48

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992500)
oktay sinanoğluna göre:
katıldıgı bir tv programın şöyle diyor oktay sinanoğlu 2012 de sırada turkiye var
yani asıl hedef ortadoguda turkiyeydi diyor.

Türkiye Ortadoğu bağlamında önemli ! Lakin Asıl hedef Türkiye deniyorsa bu paranoya bir açıklamadır ! Meselenin Aslı Kudüs diğerleri belli oranda hedeftir...!

depare 02-23-2012 04:21

Siyaset bütünüyle olmasa da çoğunlukla ayıya dayı deme sanatıdır o yüzden fanatikleşmek değil olağan düşünmek daha mantıklıdır..

HaArP 02-23-2012 04:28

Siyaset Arapça'da At idare etmek, seyislik etmek ve Devlet idare etmektir...! İslami bir kelimedir ! Politika ise rumca bir kelimedir ve karşılığı dalavere demektir...! Batı Dilinde politika ise Çıkar bağlamında Devlet idare etmek demektir !

Siyaset ve Politika aynı şey değildir ! Bu ayrımı yaptıktan sonra Siyaset İdare etme ! Politika ise Çıkarına göre hareket etme demek manasına gelir ! Naçizane...

depare 02-23-2012 04:44

Günümüzde hiç kimse sözlük manasına yahut Arapça manasına bakarak hareket etmiyor artık siyasetle,politika arasında pek bir fark olduğunu düşünmüyorum :)

Bununla birlikte ayıya dayı demekte çoğu kez devlet idare etmek için,en azından bazı şeyleri zamana yaymak için elzemdir yeterki halka dayılık taslanmasın..

HaArP 02-23-2012 05:02

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992749)
Günümüzde hiç kimse sözlük manasına yahut Arapça manasına bakarak hareket etmiyor artık siyasetle,politika arasında pek bir fark olduğunu düşünmüyorum :)

Bununla birlikte ayıya dayı demekte çoğu kez devlet idare etmek için,en azından bazı şeyleri zamana yaymak için elzemdir yeterki halka dayılık taslanmasın..

Est. Haklısınız... Naçizane olarak hatırlatmak ve İslami manadaki Siyasetin ciddiyetini unutturmamayı niyetledim...:utangaç:

_Ednâ_ 02-23-2012 15:01

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 992425)

kısmen katılıyorum...
devletin ülkenin belirli yerlerinde olan şahsiyetlerin elbette tabi oldukları düşüncenin kaynaklarını merkezde tutabilmeleri gerekir, o ayrı..
sadece şu unutulmamalı bence bu ülkenin başına ne geldiyse kabuğunun dışına çıkamayanlardan gelmiştir...
böyle makamlarda olanların çizgisini koruyarak, her türlü dile, dine, ırka vakıf olmaları gerekir...
belirli bir kalıba girenlerin ülkeyide belirli bir kalıba sokabileceklerini düşünüyorum, onun için sadece çizgiyi korumak, amacından sapmamak kafi..
neticede siyasette meslekte birer araçtır...

Ebuzer 02-23-2012 22:36

Alıntı:

demiş, iyi demiş.

CeVHeR 02-23-2012 23:21

Recep Tayyip erdoğan' ın Milli Görüş gömleğini çıkarttığına inananlar, Recep Tayyip Erdoğan ı tanıyoruz demesinler ya...

Gömleği hiç bi zaman çıkarmadı, sadece refize etti. Yönetim şeklini değiştirdi. Biadı kaldırdı. Diğer her şeyi yerine geri gelecek köpryü geçiş aşaması tamamlandıkdn sonra. Tabi bazı dğişikliklerle...

manifesto 02-23-2012 23:58

Ak Parti çetelerle ergenekonla darbecilerle çarpışıyor
Milli Görüş ve gömlekçileri onları kahraman ilan ediyor
Erdoğan Dinler Arası Medeniyetler arası çalışmalar yapıyor
Eş başkanlık yürütüyor
Milli Görgüsüzler bunu küfür ve taviz olarak görüyor
Akdamar kilisesini restore etti diye Erdoğan'ı afaroz edeceklerdi
Erdoğan Katil Esad rejimini cinayetlerinden dolayı gözden çıkarıyor
Mill, Görgüsüzler Katilin ayağına giderek payidar ediyor
Kiminle birlikle Çin ve Rusya ile birlikte
Sebep ne,sevsinler
Sözde Amerikan karşıtı olabilmek
Milli Görüş iranı nijeryayı kadrosuna alarak sözde güç olma peşinde :)
Erdoğan Avrupa Birliği ve Batı ile entegre olma peşinde
Erdoğan 10 yıldır tek başına iktidar
Bir tane başörtülü vekil dayatıp gerginlik çıkartmadı
Erbakan 10 ayda çakma hükümet ile sahte kahramanlık yaptı
...
Daha sıralamanın anlamı yok

Bu yüzden HALA gömlek arayanlar FANTAZİ KURMASIN
Erbakan'a hürmeti ayrıdır büyüğü olduğundan değer vermesi bundandır
Yoksa hareketi artık beş para etmez..

Özgür Çağrı 02-24-2012 02:49

Bugün bakanları yüksek bürokrasiyi başbakanı cumhurbaşkanını vekilleri kim yetiştirmiş ona bak sen benhur ondan sonra beş para etmez diyebiliyorsan de.
Bu kadrolar darbe öncesi Milli Türk Talebe Birliği darbe sonrası mgv birlik vakfı ve diğer islami kuruluşlarla adil düzene inanan insanlarla yetiştirildi. Başbakan ve bakanlar bahçecik'i bilirsin servetiyeyi bilirsin yazın orada haftalarca gençlik kamplarında büyüdüler eğitim aldılar kamplar yaptılar.
Ve ben iddaa ediyorum bundan 20 sene sonrada Türkiye'yi yönetecek kadrolar yine adil düzen sevdalıları tarafından yönetilecek. 20 sene sonra ülkemizi Avrupa Birliği sevdalıları nato sevdalıları amerikan sevdalıları israille ilişkilerimizin bozulmasından rahatsız olanlar yönetecek diye düşünenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Referansı adil düzen olan bu kadroları şimdinin %1'lik bir ak sakallılar partisiyle kıyaslayamazsın.
Ülkesine milletine sevdalı adalete yeminli bir gençlik Allah'ın izniyle çok güzel bir şekilde yetiştiriliyor ve bunu başbakan cumhurbaşkanı ve adil düzen sevdalılarının yetiştirdiği kadroların destekleriyle yetiştiriliyor.

Avrupa birliği sevdan kursağında kalacak benhur amerika ve batı sevdanda aynı şekilde.
Ve bu yetişen kadrolarda tesettürlü ve kendini çok iyi yetiştiren bacılarımızda var ve o gün geldiğinde meclis kürsüsünden onlarda adaleti haykıracaklar sen onları görünce yine kahru perişan olacaksın.

Köprüyü geçtik benhur bence sen batıyla avrupa birliği ile entegre olacağına kendini bu yetişen kadrolara ve İslam Birliğine entegre etsen iyi olur.

Tabii ümmet gibi bir derdin varsa .

HaArP 02-24-2012 03:03

Milli Görüş yahutta diğerleri arasında Sosyal, Kültürel ve şahıssal(kişiler) ve olayların siyasi sosyo ekonomik görüntülerini detaylar olarak kabul eder isek ! Üslup ve Misyon farkı dışında aralarında fark var demek doğru bir bakış açısı değildir...!

All times are GMT +3. The time now is 09:43.