Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Lisede Namaz Yasağı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=160669)

Ammar 03-01-2012 00:03

Lisede Namaz Yasağı

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

'Lise'de Öğrencilere Namaz Yasağı' İddiası!

Adana'da Dadaloğlu Lisesi'nde boş bir sınıfta namaz kılan öğrencilerin durumunu fark eden okul müdürünün hakaretine uğradığı ve namaz kılmalarının yasaklandığı iddia edildi.

ADANA- Adana Yüreğir İlçesi Dadaloğlu Lisesi'nde boş bir sınıfta namaz kılan öğrencilerin bunu fark eden okul müdürünün hakaretine uğradığı ve namaz kılmalarının yasaklandığı iddia edildi.

Okulda Namaz Kılacak Yer Bulamıyoruz
Konuyla ilgili görüştüğümüz mağdur öğrencilerden Ö. A. (17), kendisinin öğlenci olduğunu belirterek; "Biz öğlenciler, saat 12.00 ile 17.00 arasında ders görüyoruz. Bu saatler de öğle ile ikindi namaz vakitlerine denk geliyor. Bundan dolayı namazımızı okulda kılmak zorundayız. Ancak okulumuzda mescit olmadığından namaz için yer konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Benim gibi namaz kılma yeri bulmada sıkıntı çeken onlarca öğrenci var. "dedi.

Boş Sınıfta Namaz Kılmamız Yasaklandı
Namazlarını boş sınıflarda kılarken bunun okul müdürü tarafından engellendiğini belirten Ö. A, "Daha önceleri namazlarımızı sabahçılar tarafından kullanılan ve öğle saatlerinde boş olan bir sınıfta kılıyorduk. Geçenlerde yine namazımızı kılmak için bu sınıfa gittiğimizde iki öğretmenin bu sınıfın önünde nöbet tuttuğunu gördük. Bize, 'burada namaz kılamazsınız, müdür bey buna müsaade etmiyor' dediler. "şeklinde konuştu.

Namaz Kılmak İçin İzin İsteyince Okul Müdürünün Hakaretine Maruz Kaldık
Namaz yeri tahsisi konusunda okul müdürü ile görüşmek için odasına gittiklerini belirten Ö. A, " namaz kılan birkaç öğrenci beraberce okul müdürü Yakup Asıcı'nın yanına gittik. Ondan öğle ve ikindi namazlarımızı kılabilmek için talepte bulunduk. Ancak bize sinirlenen okul müdürü ağzını bozarak, 's…r git, siz öğrencisiniz okulda namaz olmaz,' diyerek bize izin vermediğini söyledi. Biz de yönetmelikte okulda namaz kılınmaz diye bir şey var mı? diye sorduk bunun üzerine bizi odasından kovdu" şeklinde konuştu.

Namaz İçin İzin İstedik, Asılsız Suçlamalara Maruz Kaldık
Namaz kılmalarına müsaade etmeyen okul müdürünün, namaz kılan öğrencilerin ailelerini telefonla arayarak asılsız suçlamalarda bulunduğunu belirten Ö.A; "daha sonra okul müdürü benim ve diğer namaz kılan öğrencilerin ailelerini telefonla arayarak; 'Sizin çocuklarınız okulda örgüt kurmuşlar, çocukları örgütlüyorlar 'şeklinde sözler söylemiş. Hâlbuki bizim tek isteğimiz namaz kılmakken bizi bu şekilde ailelerimize şikâyet etti ve bizi ailelerimizin yanında zor duruma sokmak istedi. Bunu neden yaptı anlayamadık." şeklinde konuştu.

Şu an namazlarını ayrı ayrı ve gizlice merdiven altlarında kıldıklarını belirten Ö. A, kendilerine okulda rahatça ibadet edebilecek ortamların tahsis edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Öte yandan konuyla ilgili telefonla görüştüğümüz Okul Müdürü Yakup Asıcı'ya öğrencilerin iddialarını sorduk. Okul müdürü Asıcı öğrencilerin yalan söylediğini savunarak, "Okulumuzda namaz kılacak bir mescidimiz bulunmamaktadır. Okulun karşısında bulunan Başkent Hastanesinin mescidi var, ancak okula giren öğrencinin dışarı çıkması mümkün olamaz. Ayrıca ben hiçbir öğrenciye hakaret etmedim. Size bu haber hakkında bilgi veren öğrenciler yalan söylemiş."dedi.

Asıcı'nın öğrencileri yalan söylemekle itham etmesi ile dışarıdaki mescide çıkmaları mümkün değil, şeklindeki sözleri dikkat çekti. (Ayhan Kaya-İLKHA)

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/im...hoto/34120.jpg

cartman 03-01-2012 00:06

ümmetçi bir duruş geldi hemen :))
ben tenefüste kürtçe konusurken dayak yedi haberi bekliyordum ne yalan söyleyim =)
ayrıca bu mebden kaynaklanmıyor hala aynı zihniyette ögretmende mudurde var ..

Yıldırım 03-01-2012 00:08

47. saniyeden sonra 1.43 ten sonra yüzü buzlanan liselinin sakalını farkedebildiniz mi???
Bir lise öğrencisinde böylesine bir sakal nerede görülmüş.İlginç

Ammar 03-01-2012 00:14

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994319)
47. saniyeden sonra 1.43 ten sonra yüzü buzlanan liselinin sakalını farkedebildiniz mi???
Bir lise öğrencisinde böylesine bir sakal nerede görülmüş.İlginç

tabi ya adam saklı tabiki namaz kılma hakkı olamaz değil mi ? :)

ben kendim bırakıyordum zoruna giden nedir ?? ayrıca buzlanma var !

sen hayatın o kadar büyük çene gördün mü peki senin bahsettiğin sn de adamın çeneği senin kafan kadar görünüyor yakası ile kaynama gösteriyor

Ammar 03-01-2012 00:15

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994316)
ümmetçi bir duruş geldi hemen :))
ben tenefüste kürtçe konusurken dayak yedi haberi bekliyordum ne yalan söyleyim =)
ayrıca bu mebden kaynaklanmıyor hala aynı zihniyette ögretmende mudurde var ..

merak etmeyin sizin gibi ırkçı milliyetçi ne olursa olsun bemim ırkımın olasun anlayışı yok !

Yıldırım 03-01-2012 00:17

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994325)

tabi ya adam saklı tabiki namaz kılma hakkı olamaz değil mi ? :)

ben kendim bırakıyordum zoruna giden nedir ?? ayrıca buzlanma var !

sen hayatın o kadar büyük çene gördün mü peki senin bahsettiğin sn de adamın çeneği senin kafan kadar görünüyor yakası ile kaynama gösteriyor

Bende oooooooooooooooooo kadar sakalın lise öğrencisinde işine diyorum:güzel:
Çaktınmı köfteyi???

onurcan 03-01-2012 00:19

olayı velilerle milli eğitim arasında çözlücek bir konu namaz kılacak yer temini v.s bu olay biraz asparagas gibi geldi....

neden yüzünü buzlama gereği duyuldu acaba? Allahın huzuruna duramıyoruz diye haber yapanlar kulun karşısında güzünü gizlemek ne oluyorki?...

Ammar 03-01-2012 00:27

weyl sizin zihniyetinize...

Bu haberi doğrularsam başlık açarakl özür diliyecek misiniz ?

ayrıca yüzünü göstersedi adım gibi eminim ki çocuğu ifşaa etmeye ne gerek duyuyorlar diyecektiniz.

Yıldırım 03-01-2012 00:29

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994331)
weyl sizin zihniyetinize...

Bu haberi doğrularsam başlık açarakl özür diliyecek misiniz ?

Haberi doğrulamakta birşey yok şu buzu kaldırında öğrencimi değilmi bakalım?
Hem haber yalandır diyen görmedim kim dedi???

Ammar 03-01-2012 00:32

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994332)

Haberi doğrulamakta birşey yok şu buzu kaldırında öğrencimi değilmi bakalım?
Hem haber yalandır diyen görmedim kim dedi???

sen kafanı ayıkla da gel kardeş ne dediğini bilmiyorsun !
öğrenci değil ne demek oluyor ?

asparagas ne oluyor ?

ben bu kadar sakalı görmedim ne oluyor ?

Yıldırım 03-01-2012 00:34

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994338)
sen kafanı ayıkla da gel kardeş ne dediğini bilmiyorsun !
öğrenci değil ne demek oluyor ?

asparagas ne oluyor ?

ben bu kadar sakalı görmedim ne oluyor ?

Lisede gerçekten böyle bir yasak olabilir ama video ısmarlama gibi geliyor...
Çocuğun saç bölümüne ve sakal bölümüne bak nedense karartı var ve yukarıda verdiğim saniyelerde çoçuğun sakalı buzun dışına çıkıyor...dikkat etmedinmi?
Sende yazdıklarımı iyi oku...;D

Ammar 03-01-2012 00:36

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994339)
Çocuğun saç bölümüne ve sakal bölümüne bak nedense karartı var ve yukarıda verdiğim saniyelerde çoçuğun sakalı buzun dışına çıkıyor...dikkat etmedinmi?

okudum senin dediğin saniyede adam çenesi senin kafan kadar büyük çıkıyor buzlanma nedeniyle ! :w:

Mavera 03-01-2012 00:40

bence cok dogal ve insani bir haklarini dile getirmisler.. bu kisiler Müslüman ve dinlerinin geregi olan namaz ibadetini yapmak istiyorlar o halde bu gereksinim saglanmalidir..
ama ögrenci niye buzlanmis onu anlamadim yani sanki ayip birsey yapiyormus gibi buzlanmasi bana garip geldi belkide 18 yasin altinda oldugu icin olabilir tam olarak nedeni nedir merak ettim...

Ammar 03-01-2012 00:42

neden yüzünü bu kadar merak ettiniz bende çok merak ettim. öğrenci istemiş olamaz mı ? ailesi istememiş olamazı mı ? çocuğu denilen gibi 18 altı olduğu için olamaz mı ? okulda ifşaa etmek istememiş olamazlar mı ?

Mavera 03-01-2012 00:46

tabiki olabilir en dogal hakkidir ama benim bakis acim su yönden hani bir ayip isleyenlerin yüzleri buzlanir ya buradaki olay tamamen ters bir durum arkadasin yaptigi ayip duyulacak degil, gurur duyulacak birsey..
bu arada zaten taniyan arkadasi zaten tanir o buzlama filan isin hikayesi neyse dedigin gibi vardir bir nedeni, saygi duymak gerekir..

Ammar 03-01-2012 00:49

açık söylemek gerekirse bende anlamış değilim ama illa altında birşey aramak neyin nesi !

ben çocuğun veya ailesinin isteğini olduğunu düşünmekteyim ki bu yüzden haber edilemeyen bir sürü kişi var ben kendim yaşadım. akit gazetesini bile aradım ama söz konusu kişi kendini belli etmek istemediği için haber yapılamadı.

Mavera 03-01-2012 00:55

ben altinda birsey aramiyorum ki sadece merak ettim ve kararina saygi duydugumu belirttim.. neyse konuyu saptirmanin anlami yok..
ortada bir magduriyet var o halde üzerinde durulmasi gerekir..
lise cagindaki bir ögrenciye namaz farzdir o halde bu cocuk namazini kilmak icin okuldan mi kacsin yada kazayami biraksin bir odayi mescit yapmak cok mu zor..
sahsen ihl de okudugum icin öyle bir sorunumuz yokdu ama genel liselerde bu konularda sorun oldugu ortada..

Yıldırım 03-01-2012 00:56

Ammar ne komik adamsın...
1- haber yalandır demedim.
2-asparagastır demedim...

Videodan bana çoçuğun 3 4 günlük değil bayağı bir sakalı var gibi geliyor ve ısmarlama olabilir deme hakkımdan daha doğal ne olabilir...

Hala anlayamadığını düşünüyorum habere yalan demiyorum video ısmarlama olabilir diyorum.
olabir olabilir...ısmarlamadırda demiyorum :)

Ahmet Yasin 03-01-2012 00:59

ALLAH aşkına başka işiniz gücünüz yokmu

Ammar 03-01-2012 01:05

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994362)
ben altinda birsey aramiyorum ki sadece merak ettim ve kararina saygi duydugumu belirttim.. neyse konuyu saptirmanin anlami yok..
ortada bir magduriyet var o halde üzerinde durulmasi gerekir..
lise cagindaki bir ögrenciye namaz farzdir o halde bu cocuk namazini kilmak icin okuldan mi kacsin yada kazayami biraksin bir odayi mescit yapmak cok mu zor..
sahsen ihl de okudugum icin öyle bir sorunumuz yokdu ama genel liselerde bu konularda sorun oldugu ortada..

senin için demiyorum zaten yanlış anlaşılmasın !

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994363)
Ammar ne komik adamsın...
1- haber yalandır demedim.
2-asparagastır demedim...

Videodan bana çoçuğun 3 4 günlük değil bayağı bir sakalı var gibi geliyor ve ısmarlama olabilir deme hakkımdan daha doğal ne olabilir...

Hala anlayamadığını düşünüyorum habere yalan demiyorum video ısmarlama olabilir diyorum.
olabir olabilir...ısmarlamadırda demiyorum :)

buzlanmayı kaldırında öğrenci mi görelim ne demek oluyor kimi kaldırıyorsun !

manifesto 03-01-2012 01:05

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994365)
ALLAH aşkına başka işiniz gücünüz yokmu

sence :)

Yıldırım 03-01-2012 01:11

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994368)
senin için demiyorum zaten yanlış anlaşılmasın !

buzlanmayı kaldırında öğrenci mi görelim ne demek oluyor kimi kaldırıyorsun !

Senin Türkçe okuyup anlama konusunda bayağı bir sıkıntın var sanırım.
Evet tekrar söylüyorum.Buzlanmayı kaldırın öğrencimi değil mi görelim.

Bundan sonra senin için yazılarıma not düşüp tek tek ne anlatmaya ve neyi ima etmeye çalıştığımı açıklayacağım.
Bir ihtimalden bahsediyorum ve sen bunu bir kesinlik olarak algılıyorsun.
Biraz daha Türkçe çalışman lazım...:güzel:

Ammar 03-01-2012 01:56

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994373)

Senin Türkçe okuyup anlama konusunda bayağı bir sıkıntın var sanırım.
Evet tekrar söylüyorum.Buzlanmayı kaldırın öğrencimi değil mi görelim.

Bundan sonra senin için yazılarıma not düşüp tek tek ne anlatmaya ve neyi ima etmeye çalıştığımı açıklayacağım.
Bir ihtimalden bahsediyorum ve sen bunu bir kesinlik olarak algılıyorsun.
Biraz daha Türkçe çalışman lazım...:güzel:

ama bu kıt türkçemlede senden iyi anladığım kesin... kendini kandırıyorsun veya tatmin ediyorsun. yalan demeye getidiğin ortada.

öğrenci değil ne diyeceksen dee içinde kalmasın nohut yapar !

bu arada rtık kürdçe çalışıyorum kardeş türkçe yeter öğrendiğimiz ! :w::w::w:

Özgür Çağrı 03-01-2012 02:46

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994339)

Lisede böyle bir yasak olabilir mi diyor ya burak hacı sen nerde yaşıyon ya ;D
güzel insan koskoca anadolu üniversitesinde 5 m2 mescit bile yok sen neyden bahsediyorsun :)
Ayrıca çocuk 17 yaşında ve lise son sınıftadır bende son sınıfta okula sakallı giderdim yani müslüman bir ailenin çocuğuysa sakal bırakması normal bir durum.
Ha çok dersten atıldım o ayrı ama bende çok gittim sakallı okula .

unnamed 03-01-2012 04:15

la bizdede joleliler siniftan atiliyordu...
ilginc sakala bisey demiyorlardi...
neyse habdre gelirsek...
yapacavim yorum yok...
ne bilkm pek samimi gelmedi...
boyle bir video cekeceklerine gerekli yerlere sikayette bulunsalar daha iyi bir sonuc alirlar...

depare 03-01-2012 16:03

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994327)
Çaktınmı köfteyi???

Yerine göre değişebilir ben Fatihte okuldan çıkan takkeli, cübbeli öğrenciler de gördüm :)

Hatta bir okulda görevli solcu bir öğretmen'in okul takkeli öğrenci dolu sınıfımdakileri uyarıyordum sonra diğer öğretmenler beni uyardı diye veryansın ettiği bir yazısını da okudum :)

Dedim yok canım bu kadar da değildir ama en son gittiğim de dikkat ettim kendimde gördüm sonra anladım ki garibim mahalle baskısına uğramış ;D

xfce 03-01-2012 18:04

cocugun turkce dersi kaçmış dogru duzgun konusamıyor bile.

İntifada 03-01-2012 20:08

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994327)
Çaktınmı köfteyi???

niye sizin sınıfta sakallı yokmuydu ?
benim sınıfımda 1 gün traş olmasa suratı benim 1 haftalık sakallı halime dönen arkadaşlarım vardı...

Ammar 03-01-2012 20:51

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994584)
cocugun turkce dersi kaçmış dogru duzgun konusamıyor bile.

"Dağ Türkü" olabilir ondan :)

All times are GMT +3. The time now is 12:35.