Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   evrim teorisini anlatan biyoloji ogretmenine ceza ne gunlere kaldık. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=160990)

xfce 03-08-2012 02:43

evrim teorisini anlatan biyoloji ogretmenine ceza ne gunlere kaldık.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Hüdaverdi 03-08-2012 02:48

Teoriyle meoriyle saçma sapan şeylerle gençlerin kafası doldurulmamalı,ceza verilmesi iyi olmuş,hele dayatarak yaptıysa bunu meslekten ihraç edilmeli.

xfce 03-08-2012 02:57

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996366)
Teoriyle meoriyle saçma sapan şeylerle gençlerin kafası doldurulmamalı,ceza verilmesi iyi olmuş,hele dayatarak yaptıysa bunu meslekten ihraç edilmeli.

haha zihniyete bak adam biyoloji kitabında var olan birşeyi anlatmasınmı ayrıca butun dunyada bilim adamlarınca kabul gormus teori evrimsel tıp diye bir bilim dalı var.
- ilaç şirketleri araştırmalarını yaparken evrim teorisinden fayalanıyor acaba hatamı yapıyorlar?

İntifada 03-08-2012 03:13

darwinin teorisinden mi faydalanıyorlar :)
materyalist insanın hayvandan geldiğini öne süren teoriden mi :)
eğer yaratılış sürecinin çeşitli evrelerden geçmiş olduğunu kastedip evrim denirse kabul edilebilir şeyler var...
ama yaratılışı reddeden darwinin teorisi saçma sapan,asla kanıtlanamamış ve asla kanıtlanamayacak olan bir teoridir ki darwin kendiside bunu itiraf etmiştir...
her teoriyi bilimsel bir gerçekmiş gibi ele alırsak okulları 30 yıla çıkarmak gerekir...
yalnız senle evrimi tartışmak mantıklı ve değerli bir iş değil,çünkü işin ehli değil cahilisin...
bizde fazla bişey bilmeyiz...
o yüzden boşa açıyorsun bu konuları...

Hüdaverdi 03-08-2012 03:15

Ortaokul lise de ilaç yapılmıyor ;D Açık net kısa cevap,çokta fifi ;D

xfce 03-08-2012 03:22

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996375)
Ortaokul lise de ilaç yapılmıyor ;D Açık net kısa cevap,çokta fifi ;D

cehaletin sonu yok ozaman biyoloji ve bütün fen derslerini kaldıralım sadece kuran kursu olsun osmanlıdaki mahalle mektebi gibi.

Hüdaverdi 03-08-2012 03:28

İnkar edenmi var ;D Video bunun kanıtı ve ekleyende ;D

xfce 03-08-2012 03:30

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996379)
İnkar edenmi var ;D Video bunun kanıtı ve ekleyende ;D

"iyi olmus o ogretmeni kovmak gerek" diye soyleyen birisiyle hangi bilimsel tartışma yapılabilirki?

Hüdaverdi 03-08-2012 03:32

Bilimsel tartışma içine çeken veya girmeye çalışan mı var burada la havle la ;D

akobalı-akkurt 03-08-2012 03:53

evrimci,ufocu,laik yobazlar , her daim cezalandırılmalı, hatta bunlar eğitimli ise , 2 il 2 yi toplayabileceksede gaz odalıkdır...

xfce 03-08-2012 03:55

Alıntı:

akobalı-akkurt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996386)
evrimci,ufocu,laik yobazlar , her daim cezalandırılmalı, hatta bunlar eğitimli ise , 2 il 2 yi toplayabileceksede gaz odalıkdır...

işte budur hemen bilgisayarını kapat çunku oda bilimin ürünü.

TYH 03-08-2012 05:02

Alıntı:

akobalı-akkurt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996386)

ufocu laik nedir :(

xfce 03-08-2012 14:26

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996397)
ufocu laik nedir :(

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/Liv...5C101210~1.JPG
zuhaha ufo gören masum köylü

_Ednâ_ 03-08-2012 14:35

yahu kitaplarda geçen dini kaideler dayatma şeklinde anlatılsa olay edilir,
sadece bilgilendirmek maksadıyla meb kitaplarına yer verilen bir teoriyi hoca dayatınca ve ceza verilincemi suç oluyor :)
dersini anlatmak ayrı, dayatma yaparak inandırmaya çalışmak ayrı..

bence asıl yapılması gereken, inkarı için binlerce kitap yazılmış olan
ve doğru olmadığı bilimsel olarak binlerce kez kanıtlanmış bu saçma teorinin meb kitaplarından çıkarılmasıdır...

HaArP 03-08-2012 14:38

Alıntı:

ufocu laik nedir
Her ne kadar naçizane konuyla alakalandırılması zor ve karmaşık olsada bir hakikati belirtmek icab eder... Ufocu kelimesinin ardında yatan hakikat İfritler ve Cinler ! Laikler derken kastedilen ''Seclorum'' yani İfritlerin ve Cinlerin düzenlediği planın başarılı olması ve İnsanların görse bile Müdahale etmemesi için koyulan engel !!!

Konumuzla Alakası nedir diye soran olursa ! ''Evrim teorisi'' Tamda bununla alakalıdır !

xfce 03-08-2012 14:54

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996435)
Her ne kadar naçizane konuyla alakalandırılması zor ve karmaşık olsada bir hakikati belirtmek icab eder... Ufocu kelimesinin ardında yatan hakikat İfritler ve Cinler ! Laikler derken kastedilen ''Seclorum'' yani İfritlerin ve Cinlerin düzenlediği planın başarılı olması ve İnsanların görse bile Müdahale etmemesi için koyulan engel !!!

Konumuzla Alakası nedir diye soran olursa ! ''Evrim teorisi'' Tamda bununla alakalıdır !

sen hayatında hiç cin gördünmü?
evrim teorisi ile ilgili bir tane bilimsel kitap okumamışsındır eminim.
Asıl akıl dışı olan bilimsel olanla bilimsel olmayanı(yani dini) bir araya getirmeye çalışmak.

HaArP 03-08-2012 14:59

Alıntı:

sen hayatında hiç cin gördünmü?

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

Ey Ademoğulları, şeytan, ana babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak Cennetten çıkardığı gibi, sizi de bir belaya düşürmesin! Çünkü o ve kabilesi, sizin onları göremiyeceğiniz yerde sizi görürler..." (A'raf: 27)

Alıntı:

evrim teorisi ile ilgili bir tane bilimsel kitap okumamışsındır eminim.
Bilimselliğe Teoridir tartışması Dünyada olduğu bir zaman diliminde bu soru manidar !

Alıntı:

Asıl akıl dışı olan bilimsel olanla bilimsel olmayanı(yani dini) bir araya getirmeye çalışmak.
Din nedir ? Burdan başlamak lazım !!!

xfce 03-08-2012 15:30

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996437)

Ey Ademoğulları, şeytan, ana babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak Cennetten çıkardığı gibi, sizi de bir belaya düşürmesin! Çünkü o ve kabilesi, sizin onları göremiyeceğiniz yerde sizi görürler..." (A'raf: 27)

Bilimselliğe Teoridir tartışması Dünyada olduğu bir zaman diliminde bu soru manidar !

Din nedir ? Burdan başlamak lazım !!!

bilim ölçer sorgular,
din sorgulamadan ölçmeden inanmayı söyler.
ikisinin bir araya gelmesi imkansız.

_Ednâ_ 03-08-2012 15:53

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996445)
bilim ölçer sorgular,

bende diyorumki ayırmak imkansızdır..
bu noktadan ayıramazsınız din ile bilimi..
din ile bilim bir bütündür ve bu bütünün iki yüzü din ve bilimdir...
bilimde ölçerek sorgulayarak ortaya atılan teoriler dinden ayrılmak istendiği için tam manası ile anlaşılamaz...
bilimsel prensipler ateizme ve materyalizme alet edildiği vakit, din ile bilimi ayrıştırma çabasına girilebilir...
ama halbuki bilimsel gerçekler dine araç edildiğinde, gerçek tam manasıyla ortaya çıkar ve anlaşılır...

xfce 03-08-2012 15:56

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996452)
bende diyorumki ayırmak imkansızdır..
bu noktadan ayıramazsınız din ile bilimi..
din ile bilim bir bütündür ve bu bütünün iki yüzü din ve bilimdir...
bilimde ölçerek sorgulayarak ortaya atılan teoriler dinden ayrılmak istendiği için tam manası ile anlaşılamaz...
bilimsel prensipler ateizme ve materyalizme alet edildiği vakit, din ile bilimi ayrıştırma çabasına girilebilir...
ama halbuki bilimsel gerçekler dine araç edildiğinde, gerçek tam manasıyla ortaya çıkar ve anlaşılır...

ben nediyorum sen nediyorsun ben bir araaya bile gelemez diyorum sen ayrılmaz diyorsun.
iyi ozaman su 100 derecede kaynamaz 150 derecede kaynar diyorum ben bana inansana...

_Ednâ_ 03-08-2012 15:59

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996454)
ben nediyorum sen nediyorsun ben bir araaya bile gelemez diyorum sen ayrılmaz diyorsun.
iyi ozaman su 100 derecede kaynamaz 150 derecede kaynar diyorum ben bana inansana...

:)
hım yani sizin dediğinize %100 inanmalıyız diyorsunuz,
siz bizim dediklerimize zerre itibar etmezken...
somut ifadeler kullanın öyleyse efendim %100 olmasada %1 ihtimaline katılırız belki en azından...

xfce 03-08-2012 16:00

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996456)
:)
hım yani sizin dediğinize %100 inanmalıyız diyorsunuz,
siz bizim dediklerimize zerre itibar etmezken...
somut ifadeler kullanın öyleyse efendim %100 olmasada %1 ihtimaline katılırız belki en azından...

ben kimin dedigine bakmam mantıklımı ona bakarım ve sizin dediginiz akıl dısı...

BeldeiTAYYIBe 03-08-2012 16:10

Alıntı:

30 yil önceki kesinlik kazanmis bilimsel gercekler,
30 yil sonra rahatlikla ayni bilimsel cevrelerince yok sayilabiliyor..

Beseri ilim kendini tekamül etmekle mükelleftir...lakin mükemmel degildir.
Ilahi emirler ise sorgulanmayi gerektirmiyecek sekilde mükemmeldir...iman ve tatbik etmek yeterlidir.

Evrim nedirki?
Adi üstünde bir teori...teori.

Din ise varligin tek gercegi...gercek.

_Ednâ_ 03-08-2012 16:12

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996457)
ben kimin dedigine bakmam mantıklımı ona bakarım ve sizin dediginiz akıl dısı...

zıttını düşünüyorsanız kanıtlayın ben saygı duymuyor değilim,
anlayışın yolu saygı duymaktan geçer, saygı duymazsanız meseleye at gözlükleriyle bakarsınız... ne mantıklı gelir ne duygusal :)

serdary 03-08-2012 16:14

Alıntı:

serdary Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995397)
Bilim Allah'ın yarattıklarını keşfetmekle meşguldür. Dolayısıyle Allah kelamı ile çelişmek gibi bir şansı yoktur. Çelişiyorsa hatalı veya eksik deney-ölçüm yapılmıştır veya maksatlı olarak yanlış bilgi veriliyordur.

Evreni yaratan Allah(c.c.)'tır. Yarattığı gibi kanunlarını belirleyen de yine Allah'tır. Bu durumda daha önce de dediğim gibi bilimin tek vazifesi Allah'ın yarattıklarını keşfetmek ve bunları neden-sonuç ilişkisiyle açıklamaktır. Kur'an'ı Kerim'de şöyle bir deney yaptık ve bu sonuca ulaştık denmesini mi bekliyorsunuz?

Dakka başı da "o zaman su 100 derecede değil 150 derecede kaynar diyorum hadi inanın" diyorsunuz. Ne kadar absürd örneklerle ilerlemeye çalışıyorsunuz. Evreni Allah yarattı ve evrenle ilgili bazı bilgileri de bize bildirdiyse evreni keşfetmekle meşgul olan bilim ondan ayrılamaz.

Alıntı:

Siz kimsiniz? Sizin ağzınızdan çıkan her zırva doğru mu? 1800 küsür yılından beri doğrulanamamış bir teoriyi gelmiş savunuyorsunuz burada...

xfce 03-08-2012 16:24

Alıntı:

serdary Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996461)
Evreni yaratan Allah(c.c.)'tır. Yarattığı gibi kanunlarını belirleyen de yine Allah'tır. Bu durumda daha önce de dediğim gibi bilimin tek vazifesi Allah'ın yarattıklarını keşfetmek ve bunları neden-sonuç ilişkisiyle açıklamaktır. Kur'an'ı Kerim'de şöyle bir deney yaptık ve bu sonuca ulaştık denmesini mi bekliyorsunuz?

Dakka başı da "o zaman su 100 derecede değil 150 derecede kaynar diyorum hadi inanın" diyorsunuz. Ne kadar absürd örneklerle ilerlemeye çalışıyorsunuz. Evreni Allah yarattı ve evrenle ilgili bazı bilgileri de bize bildirdiyse evreni keşfetmekle meşgul olan bilim ondan ayrılamaz.

Siz kimsiniz? Sizin ağzınızdan çıkan her zırva doğru mu? 1800 küsür yılından beri doğrulanamamış bir teoriyi gelmiş savunuyorsunuz burada...

darwinin ilk kitabı çıktıgında ordakiler zaten % 100 dogru degilde son 150 sene içinde bazı tespitlerin yanlıs oldugu anlaşıldı. evrim teorisinin üzerine eklemeler yapılarak bu yanlıslar duzeltildi. bugun tıp alanında ilaç ile ilgili araştırma yapan dev şirketler evrimsel tıp diye bir bilim dalından faydalanıyorlar.

İntifada 03-08-2012 16:33

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996445)
bilim ölçer sorgular,

kızılacak,hakaret edilecek yahut ciddiye alınacak değil,tek kelimeyle acınacak bir yorum...

Din sorgulamadan,ölçmeden inanmayı emreder öylemi ?
kim söylüyor bunu ?

Kuranmı söylüyor ? peygambermi söylüyor ?

Allah kuranı kerimde

''Allah'a karşı yalan düzüp uyduruyorlar. Onların çoğu kafalarının kullanmıyorlar''(maide 103) der...

Allah böyle emretti sorgulayamazsınız mı diyor ?
Hayır,Kafanı aklını kullan doğruyu bulursun diyor...
İslam dogmayı emretse aklını kullan mı derdi Allah ?
Akleden imana ulaşır diyor İslam...
Madem din sorgulamadan inanmaktı İbrahim,Musa,Muhammed neden kavimlerinin saçma sapan inanışlarına itibar etmedi ?
Allah neden hak din gönderdi öyle ise ?
akılsız bir inanış Allahın istediği olsaydı islamı göndermezdi Allah putperestliğe devam edin diyebilirdi neden insanları bu şuursuz halden kurtarmak gereği duydu ?
var mı mantıklı bir cevabın buna öğrenmek isterim...
İbrahimde babası gibi puta tapabilirdi,insanlara doğruyu öğretmesi için Allah ona din öğretmeyebilirdi nasıl olsa birşeye inanıyorlardı değil mi ?

''eşhedu en'' diyorsun,ben tanıklık ederim diyorsun ben...
tefekkür etmemiş,fıtratına uymamış,akletmemiş bir adamın ''ben'' demesi imkansızdır ve bir anlam taşımaz...

Bilime gelince...
Tabiat,tabiat kanunları,bilimin konuları Allahın yarattığı birer ayettir...
Bunu Allah kuranda söylüyor...
bunun ilahiyattaki adı kevni ayetlerdir...
Ve Allah aklederek bunların bulunacağını yine kuranda söylemektedir...
işte delil...

Alıntı:

Hiç şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbirini kovalamasında, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen vapurlarda, Allah'ın gökten su indirip onun aracılığı ile ölü yeri dirilterek üzerine her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgârları ve gökle yer arasında emre hazır bekleyen bulutları yönlendirmesinde, düşünen bir topluluk için birçok ayetler, deliller vardır.
bakara 164

Bilim Allahı inkar ederek olur mu ?

Alıntı:

Gayb'ın anahtarları Allah'ın katındadır, onu yalnız O bilir. Mutlaka O'nun bilgisi altında dalından düşen her yaprak, yerin karanlık derinliklerindeki her tane, yaş- kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır. enam 59
Alıntı:

Tohumu ve çekirdeği çatlatan Allah'tır. O ölüden diriyi ve diriden ölüyü çıkarır. İşte Allah budur. Nasıl olur da bu gerçeği görmezlikten geliyorsunuz?

Sabahı açtıran O'dur. O geceyi dinlenme zamanı, güneş ile ayı zaman ölçme birimi yaptı. Bu, üstün iradeli ve her şeyi bilen Allah'ın düzenlemesidir.

O ki, karanın ve denizin karanlıklarında yolunuzu şaşırmayasınız diye size yıldızları kılavuz yaptı. Biz bilenler için ayetleri ayrıntılı biçimde açıkladık.

O ki, sizi bir tek nefisten oluşturdu. Arkasından sizin için bir barınma ve bir geçiş yeri belirledi. Biz anlayanlar için ayetleri ayrıntılı biçimde açıkladık.

O ki, gökten suyu indirdi. Her çeşit bitkiyi bu su aracılığı ile ortaya çıkardık, her bitkiden yeşil sürgün çıkardık, bu yeşil sürgünden taneleri üst üste binmiş başaklar, hurma tomurcuğundan yere sarkan salkımlar, üzüm bağları, zeytin ve nar çıkarırız. Bu meyvaların kimi birbirine benzer, kimi de benzemez. Bunların meyvalarına bir hamken ve bir de olgunlaşınca bakınız. Hiç kuşkusuz müminlerin bunlardan alacakları birçok ibret dersi vardır.

(En am 95-99)

bak bu ayetlere...
Allah bir bir açıklıyor...
ve sonlarına akledenler için ibret olduğunu söylüyor...

Bak şu ayetlere...
Bilimin ölçerek,asırlar sonra,kesinlik kazandırdığı konuların Kuranda açıkça nasıl yer aldığını göreceksin...
Bu meseleler coğrafya derslerinde liselerde okutulan konulardır...

Alıntı:

Allah gökleri, gördüğünüz gibi, direksiz olarak yükseltti. Sonra Arş'a kuruldu, güneş ile ayı buyruğu altına aldı, her biri belli bir sürenin sonuna kadar yörüngesinde hareket eder, o bütün bu gelişmeleri düzenler. Rabbinizin karşısına çıkacağınıza kesinlikle inanasınız diye O, size ayetlerini ayrıntılı biçimde açıklar..

O yerin alanını geniş yaptı; orada köklü dağlar ve nehirler varetti; bütün ürünleri, bütün bitkileri çift olarak yarattı; O geceyi gündüzün üzerine örter. Hiç kuşkusuz bunlar da düşünen kimseler için ibret dersleri vardır.

Rad 2-3

Gönderdiğimiz yağmur yükleyici rüzgârlar aracılığı ile size gökten su indirerek su ihtiyacınızı karşıladık. Yoksa su kaynağını oluşturan siz değilsiniz.

hicr 22

Sana bu benzeri bir sürü ayet yazabilirim...

İnsanları bilimle kandırmayın olur mu...
darwinin teorisinde sorgulayan her insan bir paçavra olduğunu görmekte...
Ama bu 'teoriye' bak 'teoriye' inanmayan insanları bilim düşmanı ilan ediyorlar...
bunu yapana kadar teoriyi ispatlasalar sorun yok...
Ama ispatlayamıyorlar...
Yaratılışı inkar edemiyorlar...
saçma sapan konuşmaktalar...
neymiş uzaydan yaratıklar gelip insanlığı oluşturmuş...
o uzaylılar nasıl meydana geldi diye sorulduğunda cevap yok...
Hayvandan insanı olağan kılmış bir ara geçiş formu deniliyor gösteremiyorlar...
Hayvandan insana geçişi olağan kılacak birtane yararlı mutasyon örneği diyorsun cevap yok...

bilim ölçerek inanmayı söyler öyle değil mi ?
peki ölçerek bulduğu herşey kesin doğru mu oluyor ?
20.yy ortalarına kadar maddenin en küçük yapı taşının atom olduğu kesindi...
önceki ölçümler ve deneyler bunu gösteriyordu...
emindi millet...
ama aynştayn çıktı atomun parçalanabileceğini keşfetti...
ne oldu ?
önceki 'ulaşılan sonuçlar' mağlup oldu...
Peki Allahın bir tek ayetini mağlup edebildiler mi ?
100 yıllık teoriler 10 yıllık tezler çöktüde 1400 yıllık diye küçümsediğiniz kuranda bir şeyi bilimle yalanlayabildiniz mi ?
Hayır...
O yüzden delirdiler,o yüzden İslamla bilimi düşman etmeye çalıştılar...
Kendi materyalist felsefelerini kabul ettiremediler ve bu sefer bilimi islamın karşısına koymaya çalıştılar...
Halbuki bilimin incelediği konular Allahın ayetleridir...

xfce 03-08-2012 16:39

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996465)
kızılacak,hakaret edilecek yahut ciddiye alınacak değil,tek kelimeyle acınacak bir yorum...

Din sorgulamadan,ölçmeden inanmayı emreder öylemi ?
kim söylüyor bunu ?

Kuranmı söylüyor ? peygambermi söylüyor ?

Allah kuranı kerimde

''Allah'a karşı yalan düzüp uyduruyorlar. Onların çoğu kafalarının kullanmıyorlar''(maide 103) der...

Allah böyle emretti sorgulayamazsınız mı diyor ?
Hayır,Kafanı aklını kullan doğruyu bulursun diyor...
İslam dogmayı emretse aklını kullan mı derdi Allah ?
Akleden imana ulaşır diyor İslam...
Madem din sorgulamadan inanmaktı İbrahim,Musa,Muhammed neden kavimlerinin saçma sapan inanışlarına itibar etmedi ?
Allah neden hak din gönderdi öyle ise ?
akılsız bir inanış Allahın istediği olsaydı islamı göndermezdi Allah putperestliğe devam edin diyebilirdi neden insanları bu şuursuz halden kurtarmak gereği duydu ?
var mı mantıklı bir cevabın buna öğrenmek isterim...
İbrahimde babası gibi puta tapabilirdi,insanlara doğruyu öğretmesi için Allah ona din öğretmeyebilirdi nasıl olsa birşeye inanıyorlardı değil mi ?

''eşhedu en'' diyorsun,ben tanıklık ederim diyorsun ben...
tefekkür etmemiş,fıtratına uymamış,akletmemiş bir adamın ''ben'' demesi imkansızdır ve bir anlam taşımaz...

Bilime gelince...
Tabiat,tabiat kanunları,bilimin konuları Allahın yarattığı birer ayettir...
Bunu Allah kuranda söylüyor...
bunun ilahiyattaki adı kevni ayetlerdir...
Ve Allah aklederek bunların bulunacağını yine kuranda söylemektedir...
işte delil...

Bilim Allahı inkar ederek olur mu ?

bak bu ayetlere...
Allah bir bir açıklıyor...
ve sonlarına akledenler için ibret olduğunu söylüyor...

Bak şu ayetlere...
Bilimin ölçerek,asırlar sonra,kesinlik kazandırdığı konuların Kuranda açıkça nasıl yer aldığını göreceksin...
Bu meseleler coğrafya derslerinde liselerde okutulan konulardır...

Sana bu benzeri bir sürü ayet yazabilirim...

İnsanları bilimle kandırmayın olur mu...
darwinin teorisinde sorgulayan her insan bir paçavra olduğunu görmekte...
Ama bu 'teoriye' bak 'teoriye' inanmayan insanları bilim düşmanı ilan ediyorlar...
bunu yapana kadar teoriyi ispatlasalar sorun yok...
Ama ispatlayamıyorlar...
Yaratılışı inkar edemiyorlar...
saçma sapan konuşmaktalar...
neymiş uzaydan yaratıklar gelip insanlığı oluşturmuş...
o uzaylılar nasıl meydana geldi diye sorulduğunda cevap yok...
Hayvandan insanı olağan kılmış bir ara geçiş formu deniliyor gösteremiyorlar...
Hayvandan insana geçişi olağan kılacak birtane yararlı mutasyon örneği diyorsun cevap yok...

bilim ölçerek inanmayı söyler öyle değil mi ?
peki ölçerek bulduğu herşey kesin doğru mu oluyor ?
20.yy ortalarına kadar maddenin en küçük yapı taşının atom olduğu kesindi...
önceki ölçümler ve deneyler bunu gösteriyordu...
emindi millet...
ama aynştayn çıktı atomun parçalanabileceğini keşfetti...
ne oldu ?
önceki 'ulaşılan sonuçlar' mağlup oldu...
Peki Allahın bir tek ayetini mağlup edebildiler mi ?
100 yıllık teoriler 10 yıllık tezler çöktüde 1400 yıllık diye küçümsediğiniz kuranda bir şeyi bilimle yalanlayabildiniz mi ?
Hayır...
O yüzden delirdiler,o yüzden İslamla bilimi düşman etmeye çalıştılar...
Kendi materyalist felsefelerini kabul ettiremediler ve bu sefer bilimi islamın karşısına koymaya çalıştılar...
Halbuki bilimin incelediği konular Allahın ayetleridir...

arkaedaşım bilim hiç bir zaman kesin konusmaz maddenin bilinen en kucuk yapı taşı atomdu

HaArP 03-08-2012 16:41

Alıntı:

bilim ölçer sorgular,
Bilim teorilerin gözlem ile gerçeğe yakınlığını tespit eden bir araçtır ! Teoriler buluşların öğrendikçe ilerlediği bir düzeydir ! Dünyaca kabulüne girildiğinde ''Doğrusal İlerlemeci'' bir anlayışın getirdiği salt bir teoridir ! Kur'an'a bakınca Doğrusal İlerlemeci bir anlayışın olmadığını görürüz ! Ve İnanıp sabretmek ile Hakikatlerin ortaya çıkacağı ! Askeri Teknoloji ile Arka Kapıda dönen dolapların Bilim diye sunulmasını ''Güvenilir'' göstererek İlizyon yapıldığını ifade eden Kur'andır...! Bugün Büyücülerin günü olması ! İmtihandır !

Fussilet Suresi 53. ayette “...kendi nefislerinde âyetlerimizi göstereceğiz.

Enam 158 - (Ey Muhammed!) Onlar (iman etmek için) ancak kendilerine meleklerin gelmesini veya Rabbinin gelmesini ya da Rabbinin bazı âyetlerinin gelmesini mi gözlüyorlar? Rabbinin âyetlerinden bazısı geldiği gün, daha önce iman etmemiş veya imanında bir hayır kazanmamış olan bir kimseye (o günkü) imanı fayda vermez. De ki: “Siz bekleyin. Şüphesiz biz de bekliyoruz.”

Alıntı:

Dinin sorgulamasına en büyük örnek ;

Enam Suresi 11 - De ki: 'Yeryüzünde gezip dolaşın, sonra da, yalanlayanların sonunun nasıl olduğuna bir bakın.'

xfce 03-08-2012 16:46

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996467)
Bilim teorilerin gözlem ile gerçeğe yakınlığını tespit eden bir araçtır ! Teoriler buluşların öğrendikçe ilerlediği bir düzeydir ! Dünyaca kabulüne girildiğinde ''Doğrusal İlerlemeci'' bir anlayışın getirdiği salt bir teoridir ! Kur'an'a bakınca Doğrusal İlerlemeci bir anlayışın olmadığını görürüz ! Ve İnanıp sabretmek ile Hakikatlerin ortaya çıkacağı ! Askeri Teknoloji ile Arka Kapıda dönen dolapların Bilim diye sunulmasını ''Güvenilir'' göstererek İlizyon yapıldığını ifade eden Kur'andır...! Bugün Büyücülerin günü olması ! İmtihandır !

Fussilet Suresi 53. ayette “...kendi nefislerinde âyetlerimizi göstereceğiz.

Enam 158 - (Ey Muhammed!) Onlar (iman etmek için) ancak kendilerine meleklerin gelmesini veya Rabbinin gelmesini ya da Rabbinin bazı âyetlerinin gelmesini mi gözlüyorlar? Rabbinin âyetlerinden bazısı geldiği gün, daha önce iman etmemiş veya imanında bir hayır kazanmamış olan bir kimseye (o günkü) imanı fayda vermez. De ki: “Siz bekleyin. Şüphesiz biz de bekliyoruz.”

Dinin sorgulamasına en büyük örnek ;

Enam Suresi 11 - De ki: 'Yeryüzünde gezip dolaşın, sonra da, yalanlayanların sonunun nasıl olduğuna bir bakın.'

arkadaşım bilimde yaratılış bilimi diye dal varmı bir araştır.

İntifada 03-08-2012 16:49

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996466)
arkaedaşım bilim hiç bir zaman kesin konusmaz maddenin bilinen en kucuk yapı taşı atomdu

bilinen değil kabul edilen desen daha doğru :)
neredeyse kesin denilen birşey bile 1-2 asırda yalan çıkabiliyor...
ve siz bir teoriye inanmamayı bilim karşıtlığı sayıyorsunuz ;D
üstelik insanların neye inanmadığını dahi bilmeden ;D
sana uzun uzun cevap yazıyorum,islamın düşünmeye karşı olduğunu idda ettin ve cevap veremedin...
Biz akledincr İslamın fıtratımıza uyduğunu görüyoruz...
Bizler için Allahın olmaması,yaratılışın olmaması gibi bir ihtimal yok...
Aklımız ve fıtratımız bize buna iman ettirdi...
Aksini ispata uğraşanlar ise 1 ayeti dahi mağlup edemedi Allahualem edemeyecekte...
Eğer İslamı bilimin karşısına koymak istiyorsanız kaybeden Sizin temsil ettiğiniz bilim olur...
Allahın kevni ayetlerine şahedat edip bilim yapan büyük bilim adamlarını kendinizle bir tutmayınız...

xfce 03-08-2012 16:52

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996469)
bilinen değil kabul edilen desen daha doğru :)
neredeyse kesin denilen birşey bile 1-2 asırda yalan çıkabiliyor...
ve siz bir teoriye inanmamayı bilim karşıtlığı sayıyorsunuz ;D
üstelik insanların neye inanmadığını dahi bilmeden ;D
sana uzun uzun cevap yazıyorum,islamın düşünmeye karşı olduğunu idda ettin ve cevap veremedin...
Biz akledincr İslamın fıtratımıza uyduğunu görüyoruz...
Bizler için Allahın olmaması,yaratılışın olmaması gibi bir ihtimal yok...
Aklımız ve fıtratımız bize buna iman ettirdi...
Aksini ispata uğraşanlar ise 1 ayeti dahi mağlup edemedi Allahualem edemeyecekte...
Eğer İslamı bilimin karşısına koymak istiyorsanız kaybeden Sizin temsil ettiğiniz bilim olur...
Allahın kevni ayetlerine şahedat edip bilim yapan büyük bilim adamlarını kendinizle bir tutmayınız...

arkadaşım BİLİMSEL Bir teoriye inanılmaz. ögrenilir ve bilinilir.

HaArP 03-08-2012 16:55

Alıntı:

arkadaşım bilimde yaratılış bilimi diye dal varmı bir araştır.

Naçizane siz Bilimde verilen teorileri Kur'an ile değerlendiriniz...! Böylece size ''saklananları'' bulma imkanınız olur inş...! Böylece Bilimin arkasında dönen dolapları bilmeden Bilimi anlamanız zor olur !

xfce 03-08-2012 16:56

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996472)
Naçizane siz Bilimde verilen teorileri Kur'an ile değerlendiriniz...! Böylece size ''saklananları'' bulma imkanınız olur inş...! Böylece Bilimin arkasında dönen dolapları bilmeden Bilimi anlamanız zor olur !

zekanızdan faydalanmak ümidindeyim.

İntifada 03-08-2012 17:02

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996471)
arkadaşım BİLİMSEL Bir teoriye inanılmaz. ögrenilir ve bilinilir.

uhahaha ;D
bilimsel ama bilimsel kanıtı yok ;D

Alıntı:

bunu sen diyorsun,sonrada inanılmaz diyorsun,yani mantıklımı değil mi bakmam diyorsun sadece öğrenirim ;D

dogma öylemi sizin anladığınız bilim ;D

Alıntı:

bunu söylüyorsun,yani suyun 100 derecede kaynamasının kesin olduğunu,ölçerek bunun görebileceğini anlatıyorsun...
evet buna inanıyoruz,bilmin vardığı bu kesin sonuç bizi kendisine inandırıyor...
ee hadi bu mantıkla darwinin hayvandan geldiğimizi söylediği teoriyi ispatlayın...
biz size değil bilmin gerçeklerine inanmayı tercih ediyoruz,nerede ?

Ben insanın yaratılış sürecinde çeşitli katmanlardan geçerek oluşmuş olabileceğini kabul edebilirim ki Kuranda insanın yaratılışta hangi katmanlardan geçtiği yazmaktadır...
evrinden kastınız bu ise kabul edilebilir,akla yatkın olabilir ama siz ne diyorsunuz...
yaratılış yok insan hayvandan geldi ;D
hani kanıt kardeşim...
suyun 100 derecede kaynaması gibi bilimsel bir gerçek koyabilirmisiniz önümüze ;D
hayır...

Bilim bir bilenle konuşulur...
Sen evrim teorisinin cahili olduğunu,bu konuda okumadığını,birşey bilmediğini zaten söyledin...
Seninle ne konuşulabilir evrim hakkında ?
hiç bişey...
kendi cehaletini giderememiş adam madara olur ki zaten oluyorsun...

xfce 03-08-2012 17:04

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996474)
uhahaha ;D
bilimsel ama bilimsel kanıtı yok ;D

bunu sen diyorsun,sonrada inanılmaz diyorsun,yani mantıklımı değil mi bakmam diyorsun sadece öğrenirim ;D

dogma öylemi sizin anladığınız bilim ;D

bunu söylüyorsun,yani suyun 100 derecede kaynamasının kesin olduğunu,ölçerek bunun görebileceğini anlatıyorsun...
evet buna inanıyoruz,bilmin vardığı bu kesin sonuç bizi kendisine inandırıyor...
ee hadi bu mantıkla darwinin hayvandan geldiğimizi söylediği teoriyi ispatlayın...
biz size değil bilmin gerçeklerine inanmayı tercih ediyoruz,nerede ?

Ben insanın yaratılış sürecinde çeşitli katmanlardan geçerek oluşmuş olabileceğini kabul edebilirim ki Kuranda insanın yaratılışta hangi katmanlardan geçtiği yazmaktadır...
evrinden kastınız bu ise kabul edilebilir,akla yatkın olabilir ama siz ne diyorsunuz...
yaratılış yok insan hayvandan geldi ;D
hani kanıt kardeşim...
suyun 100 derecede kaynaması gibi bilimsel bir gerçek koyabilirmisiniz önümüze ;D
hayır...

Bilim bir bilenle konuşulur...
Sen evrim teorisinin cahili olduğunu,bu konuda okumadığını,birşey bilmediğini zaten söyledin...
Seninle ne konuşulabilir evrim hakkında ?
hiç bişey...
kendi cehaletini giderememiş adam madara olur ki zaten oluyorsun...

güneşin dünyaya yaklaşık 150 milyon km uzakta olduguna inanıyorsun oysa bugune kadar kimse guneşe gitmedi???

HaArP 03-08-2012 17:08

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996473)
zekanızdan faydalanmak ümidindeyim.

Samimiyetimden naçizane öğüt almanızı istirham ederim çünkü ''Zeka'' geniş bir kavramdır ! Hayal gücü, İlerlemek ve gelişmek hatta durmak istememek hatta da yetmemek gibi bir huyuda olabilir...! Bu itibar ile Zeka fizik dilindeki vektörel ispat gibi adım adım gidilsede ! Nefsin ve Şeytanların(İfrit ve Cinler hatta bazı İnsanlar kastedilir) farkına vardığınızda İdeolojik şekilde Kitle yönetme cihazı olarak sunulabilir ! Nasıl ki İlluminati dediğimiz gizli örgütün yaptığı ''Blue Beam projesi'' deşifre edildiğinde Bilim'i anlıyor isek ! Allah c.c.'nün ayetlerde göstereceği herşeyi herkes anlayabilemez ! Konusunda uzman olanlar hakkıyla ve samimiyetiyle incelediğinde uzmanlığı kadar bilir !!!

Bu Manada Zeka Furkan Hakkı Batıldan ayırıyor ise iyidir ! Biz Onu Allah'ın verdiğine inanırız !

unnamed 03-08-2012 17:19

la zaten xfce yi görünce maymundan gelmedik ama ona doğru gidiyoruz dememek elde değil;D

İntifada 03-08-2012 17:21

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996475)
güneşin dünyaya yaklaşık 150 milyon km uzakta olduguna inanıyorsun oysa bugune kadar kimse guneşe gitmedi???

vay anam bilimi savunduğunu iddia eden adama bak ;D
yav seni bu cehaletle aralarına kabul ediyorlarmı evrimciler ?
suyun 100 derecede kaynadığını kanıtlıyoruz...
peki onun 100 derece olduğunu nasıl kabul ettik ?
belki dünyanın 100 rakamı olarak değerlendirdiği rakam aslında 120...
yada 80...
kesinmi 100 denilen rakamın 100 birimini tam olarak karşıladığı ?
bunlar varsayılan,kabul edilen,amaca ulaşım için öngörülen sembollerdir...
matematik sayılarının doğruluğunun kanıtı ne ?
cevabı belli hesaplamalar için ortaya atılmış,kabul görmüş ve 'sonuçlarına göre' karar verilmektedir...
Bilimin kendisi değildir,bilimin ölçülmesi için kullanılan araçlardan birisidir...
astronomik birimde aynen böyledir...Astronomik birim,matematik ve geometri ile hesaplanmıştır...
yaklaşık bir uzaklık denilebilir,bunun matematik rakamlarıyla arasında pek bir fark yok...
1-2-3-4-5 kesinliği olan şeylermidir ?
kabul edilip,hesaplamalarda işe yarıyor...
ve o hesaplamalarda doğru kabul ediliyor...
itirazi olan varmı ?
doğru değildir diyen var mı ?
sonuçlar yanlıştır diyen varmı yok...
bilimsel hesaplamalarda doğruyu vermektedir...
astronomik birimde aynısıdır...
şu anda kabul edilmekte ve hesaplamalarda kullanılmaktadır...
ve sonuçlara bakıldığında hesap işe yaramaktadır...
zaten önemli olanda odur...
Ha tersi bir teori kabul görür,kabul edilir,bilim dünyası tarafından üzerinde ittifak edilirse o konuya inanabiliriz...
ama yok...
halbuki teoriden öteye gitmeyen,kanıt olarak öne sürülen delillerin birbir çöktüğü,asla ispatlanamamış ve bilim dünyasınca üzerinde ittifak edilmemiş bir paçavra öyle değildir ;D

xfce 03-08-2012 17:23

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996480)
vay anam bilimi savunduğunu iddia eden adama bak ;D
yav seni bu cehaletle aralarına kabul ediyorlarmı evrimciler ?
suyun 100 derecede kaynadığını kanıtlıyoruz...
peki onun 100 derece olduğunu nasıl kabul ettik ?
belki dünyanın 100 rakamı olarak değerlendirdiği rakam aslında 120...
yada 80...
matematik sayılarının doğruluğunun kanıtı ne ?
cevabı belli hesaplamalar için ortaya atılmış,kabul görmüş ve 'sonuçlarına göre' karar verilmektedir...
Bilimin kendisi değildir,bilimin ölçülmesi için kullanılan araçlardan birisidir...
astronomik birimde aynen böyledir...Astronomik birim,matematik ve geometri ile hesaplanmıştır...
yaklaşık bir uzaklık denilebilir,bunun matematik rakamlarıyla arasında pek bir fark yok...
1-2-3-4-5 kesinliği olan şeylermidir ?
kim takdir etti 1in 1 olduğunu,yada 2 nin 2 olduğunu...
ama kabul edilip,hesaplamalarda işe yarıyor...
ve o hesaplamalarda doğru kabul ediliyor...
itirazi olan varmı ?
doğru değildir diyen var mı ?
sonuçlar yanlıştır diyen varmı yok...
bilimsel hesaplamalarda doğruyu vermektedir...
astronomik birimde aynısıdır...
şu anda kabul edilmekte ve hesaplamalarda kullanılmaktadır...
ve sonuçlara bakıldığında hesap işe yaramaktadır...
zaten önemli olanda odur...
Ha tersi bir teori kabul görür,kabul edilir,bilim dünyası tarafından üzerinde ittifak edilirse o konuya inanabiliriz...
ama yok...
halbuki teoriden öteye gitmeyen,kanıt olarak öne sürülen delillerin birbir çöktüğü,asla ispatlanamamış ve bilim dünyasınca üzerinde ittifak edilmemiş bir paçavra öyle değildir ;D

bir defa evrimci diye bişey yok biyolog var biyoloji var. sen daha tartıştıgın şeyi bilmiyorsun.
Yıllarca araştırma yapan profoserler mal da bir siz akıllısınız değil mi... insan bir haddini bilir. filanca teori saçmalıkdır diye ne kadar rahat konuşuyorsunuz.. iki tane harun yahya belgeseli izleyen kendini biyoloji profesörü sanıyor..
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

All times are GMT +3. The time now is 11:10.