![]() |
Başörtülü Öğrenci Velisine Hapis Cezası- Yeni
Başörtülü Öğrenci Velisine Şok Hapis Cezası
Bursa'da başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrencinin velisine 6 ay hapis cezası verildi. Hukukçular ise bunun bir hukuk garabeti olduğunu dile getirdiler.
BURSA - Kızları okula alınmayan ve keyfi bir şekilde haklarında dava açılan velilerin mağduriyeti artarak devam ediyor. 2011-2012 Eğitim- Öğretim Yılının başlamasından bu yana başörtülü oldukları gerekçesi ile Bursa'nın Gürsu ilçesine bağlı İsabey Yüksel Bodur İlköğretim Okul yönetimi tarafından sınıfa alınmayan öğrencilerin velileri polis ve savcılık tarafından soruşturma açılmıştı. Hiçbir şiddet olayı olmadığı halde sadece çocuklarının inancı gereği başörtülü okula alma ısrarlarından dolayı veli Mehmet Polat, daha önce çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklama istemiyle hâkime sevk edilmişti. Mahkeme ise Mehmet Polat'ın tutuksuz yargılanmasına karar vermişti. Bugün Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ise mahkeme heyeti, Mehmet Polat'a altı ay hapis cezası verdi. Verilen karara tepki gösteren veli Mehmet Polat, hakkında adli takip cezası verildiği, bunun yetmezmiş gibi kızı Senanur'un eğitim hakkı için uğraş verdiği için altı ay hapis cezası verildiğini söyledi. Polat, "Haklı olduğumuz halde haksız duruma düşürdüler." ifadelerini kullandı. Bu Bir Hukuk Garabetidir Mehmet Polat'a verilen cezanın bir hukuk garabeti olduğunu dile getiren Av Şaban Dalgın, TCK 265/1 maddesi gereği verilen cezanın haksız olduğunu söyledi. Esasen kamu görevlisinin öğrenciyi okula almamak ve dışarı çıkarmasının suç olduğunu ifade eden Dalgın, "Öğrenci velisi yapılan bu haksızlık karşısında kızınnın eğitim hakkı için uğraş verirken hukuk ise çifte standart uygulayıp veliye haksız bir ceza verdi. Bu da bir hukuk garabetidir" dedi. (Hasan Şenol -İLKHA) http://www.ilkehaberajansi.com.tr/im...hoto/35118.jpg |
militan hukuk...
|
kimse ses çıkarmasın başörtüsü sorun hal edilmiş.
( havası veriliyor ). |
|
Eğer Meselenin Siyak ve Sibakı anlatıldığı şekilde ise Verilen ceza Bütün Müslümanlara verilmiş demektir...!
Asla kabul edilemez...! |
Alıntı:
Görmüyormu gözün o kadar ilerleme varken, o kadar üniversiteye öğrenciler rahatça girerken neden hiç haber paylaşmıyorsun? Ne istiyorsunuz bir parmak şıklatma ile herşey normalemi dönsün? Kim bu günkü konuma getirebilmeyi bırak eylemi hayal edebilirdi? Samimi olun ki değeriniz olsun, millet ahmak değil neyin ne oldugunu biliyor. Böyle hükümeti eleştirmek için fırsat kollarsanız ciddi söylüyorum beş paralık değeriniz kalmaz! İslamı savunuyorum diyosanız samimi olun! |
Cezayı verenin kendi kişisel görüşüdür belki ? Buna benzer kendi davası için davaları kapatmaya çalışan veya kişilere ceza verenler olduğunu görüyoruz.Mesela ufak kıza tecavüz edeni serbest bırakan gibi,veya ergeekon davasını kapatmak için uğraşan eski başsavcı gibi,veya okula kızını sokmaya çalışan veliye karşı okula çevik kuvvet çağıranlar gibi.Herşey zamanla.
Karar düşürülür ileride. |
Alıntı:
niye hergün ünide serbest diye konu açmamı mı bekliyorsun. serbest olduğunda ne gerekiyorsa söyledik takidr gerekiyorsa takdir eleştiri gerekiyorsa eleştiri ( ki eleştirilecek yanı yok tu ) biz olan sorunu söyleriz olumlu olan birşey üzerinden olumsuzu "bazıları" gibi örtbas edecek değiliz. baştanda söyledik şimdide söyliyoruz her yerde ve her aşanda yaş maş sınırı olmaksızsın başörtüsü özgürlüğü istiyoruz iktidarı eleştirmek amacımız değil. ( öyle bir amaç olsaydı desteklenmezdi ) yanlışarı dile giterecez haksızlıkları söylicez senin gibileri çıkıp biri samimi olmamakla da itham etse müslümancılık oynadığımızıda söylese biz bunun peşini bıakayacağız. ki iktidarı maksat eleştirmek olsun diye eleştirmiyoruz. bu iktidar gitse kim gelse göbek atacaz sizce ki maksadımız onu eleştirmek olsun. gözleriniz gördüğü gibi orda bir haksızlık ve hukuksuzluk var. çıkıpta ünilerde serbes olmuş otrun oturduğunuz yerde hanginizin hakkı ve haddidir. bu arada samimyeti ne ile ölçtünüz merak ettim. konunun sonuna ünide serbest diye not düşmediğim için mi ? zaten ünide serbest ( ki bazı üniler hala almıyor ve bazıları hala sıkıntı yapıyor ) yasal bir güvence yok birileri babasının hayrına ses çıkarmıyor... ve her yerde her alanda serbestmiş yasal bir hak olmuş havası estiriliyor... eğer iktidar anlamında eleştirlere tahamulunuz yoksa söyliyim iktidar bu konuda hala bocunu ödemiş değil ! bende şöyle bir şey söyliyim YOK BİDE ÜNİDE DE SERBST olmasaydı iktidaın 10 yılında değil mi ??? BİZ her yerde Ve Her Zaman Hiç bir kısıtlama istemeden özgürlük istiyoruz... 10 yılda bir kapı açılsın millette beklesin. 10 yılsana doktorla giysin. bi dahaki 10 yılda avukatlar böylece devam esin... neyse konuyu iktidarı eleştirmeye çevirmeyelim... bu ayıp iktidarın ayıbıdı bu kadar basit. yaslar açık seçik okul alınmamasını yasak sayarken kıznı okul aldırmak için her sabah okul kapısında ki velisi hapis cezası alıyor. ha bu arada unutmadan söyliyim haber konusunda tek kelimeniz yok İktidaa takmışsınız sorunlar var bir baba başörtüsü için cza yemiş kimin umrunda değil yeterki gelsin oylarr :) |
Alıntı:
biz zaten hükümetin emri ile oluyor demiyoruz. yasal güvence getirilmemesini dillendiriyor bunu eleştiriyoruz. yoksa iktidar bu emri veriyor düşüncesinde olsaydık. CHP muamelesi yapardık ! şuda bir gerçeki cevik kuvvette poliste valide kaymakamda milli eğitim müdülükleride iktidar emrinde... |
Kardeşim bana bak,
Oy Akpartinin umrunda olan birşey değildir, siz oy vermesenizde birşey kaybetmez emin ol, oy lafını etmen bile yakışıksız. ama benim sinirlendiğim şey, veznelerin kadın erkek diye ayırabildiği bir dönemde, dindar nesil yetiştireceğiz diye dile getirilen bir dönemde, Baş örtüsü sorunu bitti ( havası veriliyor ) diye itham edersen tepkisinide alırsın. Sen sıradan bir mualif felan olsan umrumda olmaz senin konustugun ama sen bana ben Hizbullahım, Allahın askeriyim deyip fırsat kollar gibi 76 milyonluk ülkede cımbızla yanlışları seçip onu genele mâl edersen, havası veriliyor yani sizi kandırıyolar gibi söylersen ne senin bireysel şahsiyetinin nede propagandasını yaptığın şeyin değeri kalmaz! Benim sana uyarım; bu forumda sen ben yokuz sadece binlerce insan giriyor, kimliğine ve ağzından cıkanlara dikkat et. Biz burda sana burda birşey demiyorsak savunduğun şeye saygımızdandır, bunun samimiyetini sorgulatma bize! |
Alıntı:
"birşey kaybetmez emin ol" birincisi . bu forumda bu cümle ile çok karşılaştım. ve ben oyumu bu yüzden vermedim ve artık vermeyede niyetim yok evdekilerin kullanmalarına yardımcı olduğumada pişman oldum... lakin bu başka bahara kaldı oy meselesi burada kalsın konuya gelelim. "dindar nesil" dindar nesli islami derneklere gidenlerin evini iş yerine gidip polis ile tehdir ederek mi yapacaklar. örtü ile okula giden kızların evine polis göndererek başını aç diyerek mi yoksa kızını destekleyen babayı hapsederek mi yetiştirecek ? yetirştirsin baş göz üstüne tutan yok yetişen her genç bizimdir. "( havası veriliyor ) diye itham edersen tepkisinide alırsın." etmiyorum olan budur. yukarda sizde yazdınız bu haberi neden koymuşumda eleştirmişim ünide kızlar giriyormuşta neden bahsetmeden eleştiriyormuşum bu ne oluyor ünide giriliyor diye ben başka haksızlık dile getirmeyecek miyim ? "sen bana ben Hizbullahım, Allahın askeriyim deyip fırsat kollar gibi 76 milyonluk ülkede cımbızla yanlışları seçip onu genele mâl edersen," ben sana ne zaman hizbullahım tövbe iktidarı eleştimicem mi dedim ? ben fırsat kollamıyorum iktidarı eleştirmek gibi bir hedefimiz olamaz. ki onu gerektiğinde savunan insanlarız. bizi çakma akepeli görebilirsiniz :) ama biz partici değiliz kimseninde göbek bağıda değiliz yanlışsa yanlış kardeşim. bana diyorsun ki cımbızla alıp genele mal ediyorsun duyanda her yerde herkes okula örtü ile giriyor bitane olay yaşanmış bir kız sıkıntı yaşamışta bende bunu hemen iktidarı yıpratma amaçlı kullnayım demişim wayyy baboo :) okula girem mi var ki cımbızla alalım.... "Biz burda sana burda birşey demiyorsak savunduğun şeye saygımızdandır, bunun samimiyetini sorgulatma bize!" saygınız için Allah razı olsun ancak istediğini sorgulayabilirsin. tehdit etmeyede gerek yok. sanki sorgulansa altından kalkamayacakmışız gibi... buyrun sorgulayın ! |
İşin gücün laf kalabalığı kardeşim,
Altını çize çize sana bir haber bulup herşeye mal etme diyorum, yazıyosunda yazıyosun. Sadece bu haber için değil genel olarak böyle yapıyorsun. Benim seni tehtit ettiğim felan yok, ben tehtit etmem mesaj çekerim yanlış yapıyorsun derim en fazla. Onu bunu geçtim ne diyorsan sen haklısın, baş örtüsü yalanı ile uyutuyoruz biz eyvallah. Ama sadece bilmeni isterim ki, benim kişisel olarak gözümde senin açtığın konununda, yaptığın yorumunda samimiyeti kalmadı. İnşAllah senin temsilciliğini yaptığın oluşumda senin gibi davranmıyordur. Benim görüşümün senin için bir önemi olmadığınıda biliyorum ama ben İslam için bir tane çivi çakmış insana bile değer veren korumaya çalışan biriyim. Araçlara değil amaca bakan bir insanım samimi söylüyorum bana bile bunları söyletiyorsan, çoğu insanı çok yanlış yönlendiriyorsun. Bir kardeşin olarak söylüyorum bırak cevap yazmayı felan bir özeleştiri yap, belkide birazcık haklı olduğum bir kısım vardır.. Vesselam. |
Alıntı:
tabi konu hakkında tek kelime etme direk beni samiyetsizlikle suçla sonra neden yaptın deyince senin yanında hiç bir değerim kalmasın. ha bide bi beni mi bir oluşumun içindeyim ben mi insan kazanmalıyım sizin niye böyle bir derdiniz yok çok merak ediyorum. ben bu foruma geldiğimde ak partiyi savunan biri iken şuan yukarda nasıl düşündüğümü yazdım. öz eleştiri yapıyorum. merak etmeyin. bana öyle bir şey söylüyorsunuz ki bu haberi burada paylaşmışım sanki içinde olduğun yapıyada forumda ak partiyede önü alınamaz bir leke sürtmüşüm muamelesi yapıyorsun. yorumlar yukarda okuyan hak hakkında kanatı oluşturacaktır. benim bir çekincem yok ! ayrıca iki yorum ile senin yanında benim sözlerimin bir değiri kalmadıysa daha önce verilen değeri gösteririyor kayıp edilen değeri değil sana verdiğim değere gelince senin gibi bir durumum yok bana iki ters kelime ettin yada tartıştın diye senin doğrularının yanımda değeri düşecek yada kadri kıymeti kalacak değil. yukarda ki samimi değilsiniz her şeyi iktidarı eleştirmek için kullanıyorsunuz yorumlarınıza binaen konuşuyorum. her konuda fikirlerin üzerine değil bilmem anlatabildim mi ? sözlerimin yanında bir değeri kalmadığını söylemiştin ama olsun dayanamadım yazdım. sağlık olsun... |
Meselenin Özü kardeşlerim... Nerde Haksız bir daire varsa Hakkı tutup kaldırmalıyız... Bunu yaparken samimi olmalıyız... Amaç ve gaye İslam Adaletidir... Aşırısı, kutuplaştırma, aşırı yerme yahutta haddinden fazla savunma tarzları uygun değildir...!
Edep, Ahlak çizgimiz belirgin...! Hakaret yahutta saygısızlık çizgimizin üzeri çizilmelidir...! |
Teşekkür ederim kardeşim, işin rast gelsin. (ammar )
|
Alıntı:
komunistlerin arasında chplilerin yanında belki Ak partililerin bile kendini belli etmediği ortamada ak partinin doğrularını yaptıklarını savunan savunmuş biriyim. ben forumda açık olarak oy vermiyorum dediğimden beri aynı tavrı takınıyorlar... ne desem sanki başka hedefim derdim uğarışım yokta hepsi iktidarı yıpratmak eleştirmek ve muhafetmiş gibi muamele yapılıyor ! bununla seçimden bu yana defalarca karşılaştım. isteyen istediğini desin böyle devam ettiği sürece oy vermiyorum isterse etki etsin isterse etmesin... benim için benim oyun çok değerli ve kıymelidir. ! |
Alıntı:
|
Ammar kardeşim seni Allah c.c. Rızası için seviyorum... Sen zekan ile sahabi anlayışın ile inş... benim için çok değerlisin...
|
Verilen karar yasalar çerçevesinde düşünüldüğünde doğrudur. Hukuk Garabeti falan yok ortada...
|
Yasalar insanlar içindir,insanların hazırladığı yasalar ;D
İnsanoğlu sonuçta. |
Uygulanan yasaları müdafaa eden bir kelamım mevcut mu yorumumda ? Eğer bu tepkilerden sonra başına gelecekleri düşünemeyecek kadar basiretten yoksunlarsa söyleyecek yok !!
|
Saçma sapan bir karara 'doğrudur' demek nedir peki ? O zaman şapka kanunu için asılan kişiler içinde 'verilen cezalar doğrudur' diyelim kabullenelim geçelim.Ha şakşakçılık yapılmış,ha sindirip 'doğru' denilmiş arada fark yok.
Burada asıl ceza alması gereken veli değil,ders görmesi engellenen öğrenci değil,o öğrenciyi sınıfa sokmayan müdür,müdürden sorumlu kişiler,bu davayı açan kişiler,bu kararı alan hakim ve bu kararı kabullenen kişilerden başkası değil. |
Ben yasalar çerçevesinde düşünüldüğünde doğru bir karar dedim. Yani ortada çiğnenen bir hukuk yok, uygulanan bir yasa var. Anladın.
Şapka kanunundan asılan insanların durumu ise çok çok farklıdır. İskilipli Atıf Hoca Şapka kanunu çıkmadan önce yayınlamış olduğu bir risale sebebiyle, Şapka kanunu çıktıktan sonra, o kanun hükümleri çerçevesinde yargılanmıştır. Ortada insaf ve izandan uzak bir şekilde haksız bir karar verilmiştir, bir garabet söz konusudur. Burada müdür kesinlikle doğru bir karar vermiştir sokmayarak. Başörtülü öğrencileri sınıfa alan müdürler için tahkikat yapıldığı, görevden uzaklaştırma gibi kararların alındığı dönemleri iyi hatırlıyoruz. |
Alıntı:
|
İçmenin tadı benim bildiğim gecedir,sabah değil ;D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Karma eğitim sistemine karşı çık o zaman ilk önce ? Çocuğunu burada bir piyon olarak kullanıyor.
Çocuğuna başörtü taktırmadan önce kendisi önce sarık taksın..:!!!! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayrıca Çocuğunun eğitim hakkı adına ''Piyon'' demek ne kadar doğru ! Okul dışında ''eğitim sistemi'' babında Tekke ve Zaviyeleri kapatıp ''burda okuyacaksın, başınıda açacaksın'' kısmına söz söylemez iseniz sizi ciddiye almam ! Bir başka konu Karma eğitime karşı olmak İslam Hukuku gereğidir...! O Olana kadar Cehd edeceğimizi bilmenizi istirham ederim...! Son olarakta Sarık takmak sünnet ! Başörtüsü Farz-ı Ayndir...! Bunu açıklamamı istermisiniz ??? |
Alıntı:
:saygılar: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
senin hukuk hakkında bilgin olmadığı gibi bu insanlar hakkında bilgi sahibi değilsin karma eğitime senin gibilerin istemeyeceği kadar karşıdılrlar ve karşı çıkıyorlar. sarık meselesine gelince meğer tesettür fıkhındanda haberin yokmuş :) islamda tesettür farzdır bayanlar için başörtüsü fikhi bir zorunluluktur. sen sarık ile cübbenin farziyetini nere okudun bizede göster zekerya beyaz diyecem o örtünmeden yana değil :) kanun ve yönetmelik şunu diyor kanun diyorki ne olursa olsun çocuk okula alınmak zorunda. alı koyan cezalandırılır. yönetmelikte diyorki bir insan yönetmeliklere uymadığı zaman uyarılır. defam ederse kademeli olarak ceza alır en sonuda okul değiştirmektir ve aynı ceza iki defa uygulanmaz ancak asla okula almamazlık edemez. burada yapılansa şu kız hakkında tutanak tutmadan bile okula almıyorlar. bırak yönetmelikleri uygulamayı bide üstüne hergün kızını okula getiren babayı kızı alı koymaktan ceza veriliyor. bazı "garip"lerde çıkıp hukuktan bahsediyor sanki çok biliyormuş gibi 1 |
garibuzzaman hakli...
basortusu takacak karma sinifta okuyacak... bu ne perhiz bu ne lahana tursusu? ammar da bu haberleri kendi yorumuyla sunmaya bayiliyor... nitekim bu iceri atilanlarinda sadece youtube den alinan videosu mevcut.. ne bir haber linki ne bjr kaynak... belkide baska sucdan aldilar... |
Alıntı:
Allahtan kork verdiğim tüm habern altında kaynak var okusan da gelsen kardeşim. ayrıca videonun kendisi kaynak ! ha bu ara garibuzzamanın hakkından Allah sizede versin ! |
TESSEP: Karar Bir Hukuk Faciası
Bursa'da başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrencinin velisine verilen 6 ay hapis cezasının keyfi olduğunu belirten TESSEP Başkanı, kararın bir hukuk faciası olduğunu belirtti. MERSİN- Bursa'da başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrencinin velisine verilen 6 ay hapis cezasının keyfi olduğunu belirten Tesettür Seferberliği (TESSEP) Başkanı, Salih Demir karardan ziyade kızının inancı gereği gibi okumak isteyen bir insana bu davanın bile açılmış olmasının bir hukuk faciası olduğunu belirtti. Kızının İnancı Gereği Gibi Okumasını İstemek Suç mu? Mağdur sıfatı ile mahkemede olması gereken velinin sanık olarak bulunmasının, bir hukuk skandalı olduğunu belirten TESSEP Başkanı Salih Demir sözlerini şöyle sürdürdü: " Okuluna inancı gibi gitmek isteyen ve bu yüzden kendi kızına destek veren babaya, sözde eğitim hakkını engellediği için 6 ay hapis cezası vermiştir. Kızının inancı gereği gibi okumasını isteyen ve bu yüzden günlerce okulun kapısına ve hatta sınıfına kadar kızını götüren baba mı kızının eğitim hakkını engelliyor yoksa, yasak olmamasına rağmen başörtülü olduğu gerekçesi ile kız öğrenciyi okula almayan okul idarecileri mi eğitim hakkını gasp ediyorlar? Mahkeme de mağdur sıfatı ile bulunması gereken baba maalesef sanık sıfatı ile bulunmuş ve bu yüzden hapis cezası almıştır. Evet, şunu tekrar maalesef tekrar söylüyoruz ki bu ülkede hâlâ üstünlerin hukuku işliyor." dedi. Hukuk Herkese Eşit Uygulansın Verilen kararın skandal nitelikte olduğunu belirten Demir; "Bu karar yadırganacak tuhaf bir karardır. Eğitim sisteminin ve dindar nesil yetişmesi tartışmasının konuşulduğu bu günlerde, bu karar ile birlikte anlıyoruz ki, bu tartışmalar boşuna ve yersizdir. Çünkü bu mantalite ile tüm kesimleri kucaklayacak ne bir eğitim sistemi oluşur ne de bahsedilen dindar gençlik yetişir. Yetkililerden bu yanlışlarından dönmelerini istiyor ve hukukun herkese eşit uygulamasını diliyoruz." şeklinde konuştu. (A. Hakim Kurt - İLKHA) |
Alıntı:
Hiç samimi gelmiyor bu haberler..!!! Karma eğitim sistemine başörtülü girmiş ala !!!! |
Alıntı:
O zaman şunu demek gerekmez mi ''başörtülüler otobüse binmesin çünkü karma şekilde biniliyor popo popoya değiyor sıkış tıkış oluyor ne işleri var onların o otobüste minibüste'' diye ;D Gençlerin kafalarını karma karışık yapan karma eğitimden önce örtü sorunu haledilsin,1 tanede olsa bu tür saçma cezalar yasaklamalar kalksın gerisi gelir elbet ;D Gerçi orta kısımlar açılacak gerisi kolay ;D |
ammar bak seyyah da demis aynisi...
pesi sira bende diyorum... he anlamamakta yine direneceksin..kendin icin elestiri kabul etmeyeceksin... madem ortada bi hukuksuzluk var...gidersiniz mahkemese halledersiniz.. burasi onun yeri degil... laf arasindan hukumetede laf cakmaya calismassin bari... illa ki hakli olacan diyede birsey yok... bunuda iyi belleyesin.. |
ammar bak seyyah da demis aynisi...
pesi sira bende diyorum... he anlamamakta yine direneceksin..kendin icin elestiri kabul etmeyeceksin... madem ortada bi hukuksuzluk var...gidersiniz mahkemese halledersiniz.. burasi onun yeri degil... laf arasindan hukumetede laf cakmaya calismassin bari... illa ki hakli olacan diyede birsey yok... bunuda iyi belleyesin.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
sen neden karşı çıkmıyorsun. onla müslümansa ve öncelikle karma eğitime karşı çıkacaksa, sen nesin ? ki karşı çephesin ! anlayışa bak ya toptan red yada toptan kabul mantığını mümin mantığı değil şuan kullandığınız dil ise laiklerin kopyasıdır. bir haksılıkla başka haksızlığı meşrulaştırma mantığı... karma eğitimede karşıyız. tesettürsüzlüğede gücümüz yerse 2 saniye sürdürmeyiz... adım gibi eminim ki desekki karma olduğu için çocuklarımızı okula göndermiyoruz sen ve senin gibileri sokatata pazarda karma otobüs metrobüste karma... önce onalar diyeceksiniz... o çocukları piyon yapıyorlar yok çocuktur ne anlar karmayı velhasılı kelam sizde bahaneler bitmez... tabi bizde de mucadele ! |
All times are GMT +3. The time now is 13:42. |