Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   'Cemaatçileri' tanıma rehberi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=161376)

werret 03-20-2012 01:28

'Cemaatçileri' tanıma rehberi

'Cemaatçileri' tanıma rehberi

http://www.vahdethaber.com/upload/re...19132211-b.jpg

"Viski içerken AKP'yi yerden yere vuran biriyle oturabilirsiniz ve o kişi muhafazakâr bir Gülenci olabilir."

2012-03-19

Taraf'ta bugün sürmanşette Cemaate dair bir Stratfor belgesi de yer alıyor.

Bu belge Stratfor analistleri tarafından cemaatçileri tanıma rehberi olarak hazırlanmış. Taraf'taki konuya dair haber şöyle;

Stratfor'un Türkiye analisti,
"Washington'da yaşayan son derece bilgili ve iyi bağlantılara sahip biri" diye tanımladığı başka bir Türk kaynağına Gülen cemaatiyle ilgili sorular sormuş. Kaynağının cemaat üyesi ailelerin 'uyuyan hücreler' gibi hareket ettiğini doğruladığını söyleyen Bhalla "Kadınların modern, başörtüsü takmadığı, erkeklerin içki içmeye, Rus hayat kadınlarını görmeye gidebildiği, çocukların laik büyüdüğü, asker çocuklarıyla sosyalleştiği bir aile düşünün. [...] Kısaca, kiminle konuştuğunuzu anlamanız çok zor. Viski içerken AKP'yi yerden yere vuran biriyle oturabilirsiniz ve o kişi muhafazakâr bir Gülenci olabilir" diye yazmış. Bhalla, sohbetlerinde birinin cemaat üyesi olduğunu anlamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerine kaynağının anlattıklarını da 20 Şubat 2010'daki bir yazışmada şöyle aktarıyor:

GÜLENCİ'Yİ TANIMA REHBERİ

HİTAP ŞEKLİYLE: »
"Gülenciler Gülen hareketinden Gülen diye değil, Hocaefendi diye söz ediyor. Gülen karşıtları ise Gülen veya daha da kötüsü liderlerinin ismi Fethullah ile hitap ediyor".

TELEFONLARININ PİLLERİNİ ÇIKARMIYORLARSA...: »
"Konuştuğunuz kişinin telefon kullanımı konusunda ne derece paranoyak olduğuna bakın. Eğer bir toplantıda telefonun pilini içinde bırakırlarsa Gülenci olabilirler, yani konuşmaktan çekinmiyorlardır. Eğer paranoyakça davranıyorlarsa, telefonlarını parçalara ayırıyorlarsa telefonlarını girişte emanete bırakıyorlarsa (bu anlaşılan Türkiye'de çok Yaygın olmaya başlamış), o zaman bu kişiler Gülen/polis gözetiminden korkuyorlar demek".

YÜZÜKLERİ GÜMÜŞSE...»
"Bir erkekle konuşurken, yüzüğünün metaline dikkat edin. Muhafazakr İslamcılar altın takmaz ve bunun yerine Gümüş kullanır. Türkiye'de dini açından altından gümüşe veya tam tersi bir değişim yapmak son derece sembolik".

BAYILDIKLARI KELİMELER...»
"Gülenciler kuruluşları için kozmos veya evrene ilişkin başka isimler - uzayla, samanyoluyla, zamanla, barış ve harmoniyle ilgili ne varsa - kullanmaya bayılıyorlar"

'Hocaefendi', Amerikalıları Kemalizmden fazla etkilemiş

Türkiye ve Ortadoğu uzmanı Reva Bhalla, Gülen cemaati hakkında daha fazla bilgi edinmek için Washington'da da bir dizi görüşmeler yapmış. Bhalla 21 Mart 2010 tarihli yazışmasında "10 yıl boyunca muhafazakâr bir Gülenci olan ancak birkaç yıl önce ABD'ye yerleşerek hareketten kaçan" bir kaynağıyla yemekte biraraya gelmiş.

HASSAS ASKERİ KONULARDA BİLGİLİ ESKİ CEMAATÇİ

Bhalla, hassas askerî konularla ilgili çok şey bildiği için Gülen hareketinin karşısına almaktan çekindiğini söylediği kaynağını şöyle tanımlıyor:

-"Konuştuğumda bir hayli paranoyak davranıyor, ancak hareketten 'serbest kaldığı' için artık şarap içiyor ve bir süre sonra rahatlayabiliyor."

Bhalla, Amerika'da uzun süredir yaşayan kaynağın, diplomatların Gülen cemaatine yönelik olumlu tavrı ile ilgili anlattıklarını ise şöyle aktarıyor:

"Gülen modeli açık bir şekilde çok başarılı. ABD'li diplomatlar bile bunun giderek daha fazla etkisi altında kalıyor. Kemalist modelin Türkiye'yi Batı'yla daha fazla yakınlaştırmak konusunda başarısız olduğunu, fakat Gülen'in ticari ve diplomatik çabalarıyla bunu başardığını söylüyor."

CEMAATİ ABD'DE YAŞAYAN 12 KİŞİLİK AKİL ADAMLAR GRUBU YÖNETİYOR

Kaynak Bhalla'ya Fethullah Gülen'in şeker hastası olması nedeniyle hareket içinde eskisi kadar aktif olmadığını, cemaatin çoğu ABD'de yaşayan 12 kişilik bir akil adamlar grubu oluşturduğunu da anlatmış. Bhalla ayrıca kaynağının da tıpkı kendisi gibi Gülen okullarının veri tabanını hazırlamaya çalıştığını, ancak çabalarının boşa gittiğini belirtiyor: "Ona da bize verdikleri aynı cevabı vermişler - eğitim çabalarının merkezî olmadığı bu yüzden de iyi bir veri tabanları bulunmadığı. [...] Listeyi çok gizli tutuyorlar."

http://www.vahdethaber.com/haber/860...a-tehberi.html

EpiVaTeS 03-20-2012 01:34

du yazim...
yalçın reis-gönülden apla-buraks-hakan özkan-adem aphi...
bunlar cemaatçi tayfadır...

Mavera 03-20-2012 01:35

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999693)
du yazim...

basin göge erdimi ? :)

Supraliminal 03-20-2012 01:37

Abi yeşilsin yazık olacak...
:D

EpiVaTeS 03-20-2012 01:37

renk takıntım yok olm...

Mavera 03-20-2012 01:38

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999702)
renk takıntım yok olm...

o zaman niye sari-laciverti duyunca tüylerin diken diken oluyor
;D;D

manifesto 03-20-2012 01:39

Viski içen muhafazakar Gülenci
Alıntı:

"Kadınların modern, başörtüsü takmadığı, erkeklerin içki içmeye, Rus hayat kadınlarını görmeye gidebildiği, çocukların laik büyüdüğü, asker çocuklarıyla sosyalleştiği bir aile düşünün
:)
Herkes de bir Gülen merakı ve Gülenci tanımı var artık

EpiVaTeS 03-20-2012 01:43

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999707)

o zaman niye sari-laciverti duyunca tüylerin diken diken oluyor
;D;D

oda yok...
zira lacivert giymeye bayılırım...

Supraliminal 03-20-2012 01:43

Kızarsan iyi olmazmıydı şimdi abi yapma ya :D

HaArP 03-20-2012 01:56

Reva Bhalla ???

http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/er...-fadime-sahini

Hüdaverdi 03-20-2012 02:01

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999709)
Şu yazdıklarını okuyunca uzunca süre bu forumda idarecilik yapmış olmanın bile ne büyük bir talihsizlik olduğunu anlamak yeterli.
İnsan bu kadar mı çabuk satar

Ölmüş adamın arkasından miras kavgası yaşandığında sırıtan en değil miydin ? İnsanlar çıkıp ''aaa hüdaverdi bizi sattı'' diyorsa kendielrini insan değil mal yerine koymuş sayılırlar,veya 'satmışsın' dersen sen insanları insan değil mal olarak görüyorsun demektir.Satış nedir ? Nasıl satılırlar ? Bunu öğren ilk önce tabi ölüye saygı duymayı öğrendikten utanmayı bildikten sonra. Kaldı ki konuyu açsamda açmasamda orada yazdıklarımı burada daha önce hemen hemen herkes dile getirdi aslanım,.Konuda da dediğim gibi fifim de değil ben işin eğlence kısmındayım ne verdim ki benden ne alınsın ? Sanki sevhgilimi elimden almışlar da çok üzülücem strese giricem dellenicem ;D Benim kızdığım nokta ak partililiği şüpheli birisinin çıkıp kafasına göre oyun oynaması,kendi kafasınca yönetim kararı alınmadan 'yönetim kararıyla' diyerek insanları gerçek manada satarak görevden alması veya başka bir şey yapması veya konuların kapatılması,mesela içinden geçeni söyle konusu gibi.
Başvuru yap belki seni alırlar göreve ;D

Atılsın mesaj,denilsin ki 'kardeşim ağzın çok bozuk görevden alıyoruz seni', hastir mi çekicem ben buna ? Eyvallah derim geçerim ağzım bozuk küfür etmeye veya yazmaya bayılıyorum inkar mı edicem bunu ? Asıl satış budur,ulan insanlık yap teşekkür et,cemaat yapılanmasının hizmet anlayışıo bu mudur ? ;D İsterlerse süresiz banlasınlar dediğim gibi çok fifi.

http://incisozluk.gen.tr/wp-content/...71-494x300.jpg

Mavera 03-20-2012 02:04

hüdaverdi atildi ya kesin bunun altindada cemaat vardir :)

Supraliminal 03-20-2012 02:05

Görevi alınan adamın üzerine ancak bu kadar gidilir .
Bende tırsmaya başladım.

manifesto 03-20-2012 02:11

Üyeleri Gülenciler ve değiller olarak tasnif eden sizlersiniz.
Her hareketiniz ve hareketleriniz bu ayrımı büyütmeye yönelik.
Şu yukarıda ki laubali tavırlar her şeyi açık etmeye yetiyor
Cevap yazıyorum çünkü daha önce forumlarda idarecilik yapmış birisi olarak arkadaşlarının yanında durmayı beceremeyenlerin birliği muhafaza edemeyenlerin kendinden çok sosyal gruplara zararı olur.
Evet Ak Partiliyiz ve evet Gülen hareketinde aktif yada pasif varlığımız mevcut
Hani sürekli "cemaat" vurgusunda ki maksadı da anlamadım ben
Bunu bir eksik ayıp yada teşhir edilmesi gereken bir noksanlık gibi vurgulamanın ve idarede ki arkadaşları da böyle bir tasnife zorlamanın hoş olmadığı da aşikar.

Supraliminal 03-20-2012 02:13

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999756)
Üyeleri Gülenciler ve değiller olarak tasnif eden sizlersiniz.
Her hareketiniz ve hareketleriniz bu ayrımı büyütmeye yönelik.
Şu yukarıda ki laubali tavırlar her şeyi açık etmeye yetiyor
Cevap yazıyorum çünkü daha önce forumlarda idarecilik yapmış birisi olarak arkadaşlarının yanında durmayı beceremeyenlerin birliği muhafaza edemeyenlerin kendinden çok sosyal gruplara zararı olur.
Evet Ak Partiliyiz ve evet Gülen hareketinde aktif yada pasif varlığımız mevcut
Hani sürekli "cemaat" vurgusunda ki maksadı da anlamadım ben
Bunu bir eksik ayıp yada teşhir edilmesi gereken bir noksanlık gibi vurgulamanın ve idarede ki arkadaşları da böyle bir tasnife zorlamanın hoş olmadığı da aşikar.

Sizin eski nick neydi pardon ?

Hüdaverdi 03-20-2012 02:18

Ha böyle tükürdüğünü yala afiyet olsun.Neymiş ben değil mişim bizlermişiz.
Yönetimdeyken bir kere olsun gülen yalakçısı olduğumu gösteren yorum veya konu göster bana tükürdüğümü yalayıp yutup tekrar tükürüp yalayayım ama emin ol senin durumuna düşmem ;)
Yönetimde olsaydım çıkıp bana 'laubali' veya 'satıcı' diyebilir miydin ? Yemezdi,korkardın,korktuğun şeyde banlanmak banlanmaktan insan neden korkar Allahtan korkarcasına ? Laf ebeliğinden başka bildiğin yok.
Kimin ne becerip beceremediği ortada,,yalakçılarda daha doğrusu yalakçıda görülüyor sıkma sen canını.
Anlamadığın işlere burnunu sokma o zaman,saçma sapanlar yorum yappmazsın bu sayede.Ben neysem oyum,renk almak için kşiliğimden uslubumdan vazgeçip mavi olmayı da bilirdim,rek uğruna kişiliğimide satmam aklımdan geçene de sansür uygulamam.Bu sadece bu forumda değil her forumda geçerli.

Ammar 03-20-2012 02:21

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999763)
Ha böyle tükürdüğünü yala afiyet olsun.Neymiş ben değil mişim bizlermişiz.
Yönetimdeyken bir kere olsun gülen yalakçısı olduğumu gösteren yorum veya konu göster bana tükürdüğümü yalayıp yutup tekrar tükürüp yalayayım ama emin ol senin durumuna düşmem ;)
Yönetimde olsaydım çıkıp bana 'laubali' veya 'satıcı' diyebilir miydin ? Yemezdi,korkardın,korktuğun şeyde banlanmak banlanmaktan insan neden korkar Allahtan korkarcasına ? Laf ebeliğinden başka bildiğin yok.
Kimin ne becerip beceremediği ortada,,yalakçılarda daha doğrusu yalakçıda görülüyor sıkma sen canını.
Anlamadığın işlere burnunu sokma o zaman,saçma sapanlar yorum yappmazsın bu sayede.Ben neysem oyum,renk almak için kşiliğimden uslubumdan vazgeçip mavi olmayı da bilirdim,rek uğruna kişiliğimide satmam aklımdan geçene de sansür uygulamam.Bu sadece bu forumda değil her forumda geçerli.

ban rekoru bende :) yarım düzineden fazla :w::w::w:

manifesto 03-20-2012 02:26

Hüdaverdi, forumda en çok senin mesajlarını raporlamışımdır
İdareciyken benim raporlarımı herhalde görmüşsündür
"yavşak" gibi kelimeleri dahi bayan erkek çocuk yaşta üyelerin olduğu forumda uporta kullanmandan ötürü rahatsızlığımı daha önce çok kere dile getirmiştim.
Bunlara şahit olmuş olman gerekir.
Bu tartışmayı uzatmak niyetinde değilim.Banlanmak gibi bir korku heralde sen gibi ruh halinde olanlar için geçerli olur.
Forumda yüzlerce üye var,rahatla biraz..

Hüdaverdi 03-20-2012 02:37

Yavşak ne demek ? Kerhanede çalışan kadınlara verilen sıfatı var onla eş değer de mi ? Ona benzer bir küfür yazmış mıyım ? 'Yavşak,ibne,*** kurus,***,şerefsiz,it,köpek,anasını bile satar,anasına bile göz koyar' benim kullandığım kelimeler bunlar,genellikle pkklıalra yazarım hakettikelri için. Hangisi ağır küfür bunların ? Küfür bile değil hiç biri.Bak banlanmakta benim fifimde değil ;D Banlanmak bir yana,ula 'bana dava açsın bit ibne tayfası' diye ekliyordum yorumlarımda paso.Hak edene hak edildiği gibi davranır hem sanal da hem normal yaşantıda.kemalistlerin çıkıp 'sana dava acıcaz' diyip 1 gün sorna 'avukatla konuştuk' giyerek aynı gün atatürke sövebilir misin sen ? Ben sövdüm işte neden ? Zerre tırsaklığım yok,samimi olduğum için,bunu yapmak için insan da biraz .t olması lazım.Bu forumda değil en atatürkçü takılan forumlardan birin deki hala ara sıra girip söverim.

Beni bilmeden beni çözmeden ufak tefek söylemlerle üste çıkamazsın ;D
Forumda taş çatlasa 20 üye var,sen rahat ol ;D
Banlanmaktan korkuyormuşum la puhah ;D

BeldeiTAYYIBe 03-20-2012 03:35

Alıntı:

werret Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999680)

HİTAP ŞEKLİYLE: » "Gülenciler Gülen hareketinden Gülen diye değil, Hocaefendi diye söz ediyor. Gülen karşıtları ise Gülen veya daha da kötüsü liderlerinin ismi Fethullah ile hitap ediyor".

Cemaatten degilim.
Ve kendimi bildigim bilelide cemaat mensuplarinin bir cok yönünü elestirdim ve halada gerektiginde yapici olmak namina elestiririm.

Fakat,
bende Fethullah Gülene genelde HOCAEFENDI diye hitab ederim.
Simdi bu rehbere göre bende gülen cemaatindenmiyim?

Zirva bir yazi.
Zirva tevil götürmez...

EpiVaTeS 03-20-2012 03:59

cemaatten benim kadar nefret eden yoktur...
belki acaip kızgınımdır...
ama hiç bir zaman hocaefendi'ye saygısızlık yapmam...
zira suç onda değil cemaatine mensup denyolardır...
bazılarında yani...

Garibüzzaman 03-20-2012 04:36

Yine Taraf, şu irlandalıların Patrick gününü kutlayıp, çanakkale zaferimiz için iki kelam yazmayan, yazamayan bir gazetede bu tür oluşumlar için kullanmış olduğu ifadeler marazi bir üsluptan öte geçmez.

werret 03-20-2012 11:32

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999792)
Cemaatten degilim.
Ve kendimi bildigim bilelide cemaat mensuplarinin bir cok yönünü elestirdim ve halada gerektiginde yapici olmak namina elestiririm.

Fakat,
bende Fethullah Gülene genelde HOCAEFENDI diye hitab ederim.
Simdi bu rehbere göre bende gülen cemaatindenmiyim?

Ben de Fethullah Gülen Cemaati'nin okullarında anaokulunu da sayarsak 8 sene okumuş birisiyim ve bu cemaat içerisinde birçok tanıdığım da var ama Fethullah Gülen'den katiyen ''Hocaefendi'' diye bahsetmem... :)

Zira onun bu ünvana layık olmadığını düşünürüm...

İntifada 03-20-2012 12:07

ses tonundan tanirim cemaatciyi...

Hüdaverdi 03-20-2012 12:23

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999827)
ses tonundan tanirim cemaatciyi...

Pazar günü eminönüne gitmiştim camii önünde duruken 3 velet geldi 18 yaşlarında,vallahi billahi görür görmez otomatik olarak 'aha cemaatçi' dedim la ;D Sırım sırım sırıtıyorlardı 2ben cemaatçiyim' diye ;D İnce yeni etrlemiş bıyıklar,gözlük,saç şekli,bakışlar,giyimler,yürüyüşler yahu acayipti ha ;D 'Uleyn şakirt' diye bağırsam arkalarına dönüp bakacaklardı ;D Keşke fotolarını çekseymişim.

Terennüm 03-20-2012 13:16

arkadaşlar bu tür mevzularda şahsi hakkımı helal ettim..lakin bu kabağında bir sahibi var..istediğinizi düşünün zira düşünceye bir vebal yok.ama yazdıklarınız dikkat edin..

HaArP 03-20-2012 13:28

Hüdaverdi kardeşim kul hakkı ve alay Dinimizde bildiğin üzere çok ağırdır... Eğer yanlış anlamaz ve darılmassan hatırlatmak isterim naçizane...

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

Hümeze 104 Diliyle çekiştirip yüzünde de alay edenin vay haline.

Hüdaverdi 03-20-2012 13:58

Agam insanın yapısına veya hareketlerine veya ses tonuna veya davranışlarına karşın bir alay yok :güzel: Sevmem zaten alayı,sadece tip itibariyle kendilerini belli ettiklerini belirttim o kadar ;D İnsanın yapısıyla zaten alay etmem huyum değildir,düşmanımla dahi alay etmem,dikkat ederim bu konuya çok.

HaArP 03-20-2012 15:01

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999847)
Agam insanın yapısına veya hareketlerine veya ses tonuna veya davranışlarına karşın bir alay yok :güzel: Sevmem zaten alayı,sadece tip itibariyle kendilerini belli ettiklerini belirttim o kadar ;D İnsanın yapısıyla zaten alay etmem huyum değildir,düşmanımla dahi alay etmem,dikkat ederim bu konuya çok.

Allah c.c. Razı olsun kardeşim sanada o yakışır inş...

Yıldırım 03-20-2012 15:44

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999693)
du yazim...

Hahahahaaa
Vallahi ne toplantılarına giderim ne sohbetlerine nede bağlantılı olduğu herhangibir yere...
(Toplantılar hep bizim evde olurda :) )
Bunları yapmadan şurada iki konuda yapılan hizmetlere saygımızı gösterdik diye cemaatçi oluyorsak, vallahi ne diyeyim siz daha iyi bilirsiniz:)

_Ednâ_ 03-20-2012 18:24

Alıntı:

"Gülenciler Gülen hareketinden Gülen diye değil, Hocaefendi diye söz ediyor. Gülen karşıtları ise Gülen veya daha da kötüsü liderlerinin ismi Fethullah ile hitap ediyor".
nasıl yani gülen hareketine Hocaefendi mi deniyormuş ????

Yıldırım 03-20-2012 18:26

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999923)
nasıl yani gülen hareketine Hocaefendi mi deniyormuş ????

Ozaman Cübbeli Ahmet Hoca'da cemaatçi çünkü istisnasıs bir şekilde Fethullah Gülen'den Hocaefendi diye bahsediyor...

BeldeiTAYYIBe 03-20-2012 20:34

Cematten olan insan degilmi?

Memlekette satiyorlar kis aylarinda ava cikanlara..
Avlanacak hayvanlari Tanima Rehberi...

Ugrasmayalim milletin biyigiyla sakaliyla saciyla.

unnamed 03-20-2012 20:55

bu kadar yazmaya gerek yoktu...
bi ses tonu bi badem bıyık yeterli olur;D

Mavera 03-20-2012 21:21

sanki cemaatten olmak vebaliymis gibi bir izlenim seziyorum.. sahsen ben bu adi topluluga üye olmakten seref, onur ve gurur duyarim..
uzun zamandir kendileriyle irtibati kesmistim ama sevdigim insanlarin israrlariyla tekrar sohbetlere katilmaya basladim ve kararimin ne kadar dogru oldugunu kendimdeki degisimle görebiliyorum..
ne diyeyim Rabbim herkesin gönlüne göre versin..

_Ednâ_ 03-20-2012 21:28

Üstad derki,
bu davaya karşı olan bazı şer odaklar, aslında farkında değillerki bu davaya dolaylı yoldan destek veriyorlar...
yasak getirilen, okunması engellenen risalei nurlar, bu sayede daha çok merak edilip tanınıyor ve daha çok okunuyorlar...

bazıları farkında değil bence, bu davaya karşı çıktıklarını zannedip dolaylı yoldan asıl desteği onların verdiklerinin...

unnamed 03-20-2012 21:33

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999988)
Üstad derki,
bu davaya karşı olan bazı şer odaklar, aslında farkında değillerki bu davaya dolaylı yoldan destek veriyorlar...
yasak getirilen, okunması engellenen risalei nurlar, bu sayede daha çok merak edilip tanınıyor ve daha çok okunuyorlar...

bazıları farkında değil bence, bu davaya karşı çıktıklarını zannedip dolaylı yoldan asıl desteği onların verdiklerinin...

bu biraz da kendini kandırma psikolojisi olabilir gibime geliyor ama...

Ammar 03-20-2012 21:35

hey gidi ustad hey nerden nereye... !

_Ednâ_ 03-20-2012 21:36

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999994)
bu biraz da kendini kandırma psikolojisi olabilir gibime geliyor ama...

niye kandırma psikolojisi olsun yahu, gayet reel bir düşünce :)

mesele psikoloji okumaya giderse, herkes düşüncesine ideolojisine göre karşı tarafa bir yığın kılıf psikoloji yaftalayabilir değilmi ?

_Ednâ_ 03-20-2012 21:38

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 999995)
hey gidi ustad hey nerden nereye... !

üstad olduğu yerdede, hey gidi menfaat dünyası nerdeen nereye diye sormak icap eder bence...

All times are GMT +3. The time now is 09:37.