![]() |
Türkiye bu kızı konuşuyor...
http://img6.mynet.com/mgz2/gozde-umay_640.jpg
Türkiye bu kızı konuşuyor Kim Milyoner Olmak İster'e katılan siyaset bilimi öğrencisinden fiyasko.. Kim Milyoner Olmak İster'e katılan siyaset bilimi öğrencisinin 'TBMM başka hangi adla anılır' sorusuna Yüce Divan cevabı vermesi sosyal medyayı salladı. İşte o tepkiler: -Yüce Divan sorusu yerine Reina'dan once orda ne vardi die sorsalardi bak nasil cevap verirdi - TBMM başka hangi adla anılır sorusuna Yüce Divan cevabı veren Yeditepe siyaset bilimi öğrencisinin dersine skype ile Emre Uslu mu baglaniyor? - Kim milyoner olmak ister'de siyaset bilimi öğrencisi Tbmm'nin diğer adına "yüce divan" dedi. Eğitim sistemini 40+40+40 yapsan ne yazar. - Siyaset bilimi okuyan biri "millet meclisi'nin diğer adı yüce divan" diyebiliyorsa bu durum eğitim sorunu değil zeka sorunudur! - Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi'nden önce Yüce Divan geldi. Şimdi de aynı bölümden Survivor'a katılan biri bakalım ne diyecek? - Yüce Divan sarışın olmakla doğru orantılı gibi bişey mi ? - Okulumuzu rezil eden Gozde Umay Dalkali'ya tebrikler.Seneye okula ögrenci alımları kapanmıştır - Sadece Yüce divan'ın ne olduğunu bilmiyor değil daha beteri Parlemento'nun da ne olduğunu bilmiyor. |
Vah vah.Okuldaki durumu gözden geçirilmeli.
Darbeye sebeb la bu ;D |
Dışı hoş,içi boş insanlarımız yokmu ahh ahh...
|
Bazen tv röpörtaşlarında bu durumlara rastlarız adamların harbiden bilmediğini uydurduğunu biliriz ama bu durumda bayanın heyecanına yenik düşme ihtimali olabilir...yani insan bazen emin olduğu bilgi hakkında bile yanılabiliyor...yok eğer kendinden emin vermişse bu cevabı vah ki vah
|
Halbu ki doğru cevabın "C. Baro" olduğunu hepimizin bilmesi gerekir değil mi ;D
Allah hidayet etsin, akıl fikir versin... |
Bu yarışmacıda ilk soruda elenmişti...!!! Ortak özelliklerini tahmin edersiniz herhalde...!!!
|
Armut dibine düşermiş derler.
Denk geldiğim kadarıyla bunların bir kaç hocası da ,Kenan ışığın acıklı bakışları altında ilk tur da elenmişti. Kendilerine gösterdikleri bakıma bir şey demeye hakkım yok normaldir ve kendi tercihidir.Fakat aynı özeni birazda derslerinde demiyorum ama dikkatinde göstersen çok daha iyi olurdu. Heyacana gelirsek. Bence konumuna ve soruya göre bu kadar heyecan normal değil anormaldir. Böyle bir heyecanla insanoğlunun hayatta başarılı olması yok denecek kadar azdır. |
:) o da öğrenir.
|
Ezbere eğitim anlayışının ürünü :)
ezbere eğitimde kavramlar üzerinde durulmuyor, eğer kendisi siyaset bilimi kitapları okuyup gündem takip etmiyorsa, kavram öğrenemez zannımca. |
Alıntı:
Kardeşimden biliyorum, bazı kavramları ezberlediği için çok çabuk unutuyor, mantığını öğrenince çok daha kalıcı oluyor. Geçen bikaç soru sordum şu neden bu niye böyle diye ezber olduğu için cevap yok :) |
seviyorum sarışınları;D
|
Kesin chplidir + fenerli ;D
|
Bir siyaset bilimci olarak meslektaşıma sahip çıkmak istiyorum.
Parlemento tabirini bilmediğini düşünmüyorum bu yüzden ortamın heyecanına yenik düşmüş bir ablamız olarak bakmak istiyorum:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
hangi üniversiteymiş la :)
|
|
sınavda çalıştığınız soruyu hiç yapamadığınız olmadı demi basiretiniz hiç bağlanmadı hemen yapıştır salak aptal türkiye ilgin ülke liseden sonra üniversite kazanamassın salak kazanırsın okursun bitirirsin ya ne diye okudun o bölümü adammı oluyo o bölümdekiler falaln hüda reyiz çözmüş zaten fenerli demiş belki sivaslıdır hüda reyiz haa :) ondan gocundun kızcayızdan
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bende bu yarisma icin basvuruda bulunacagim bir cok artim var bende siyaset bilimciyim, saclarim uzun ama tek eksik yönüm sarisin degilim :(
|
Ben 2 ay önce bir yarışmacıya kızıp başvurmuştum hala arayan soran yok :)
|
yeditepe o gün ders yerine bu konuyu işlemiş:)
zor bi durum gerçekten :) heyecanla ilgisi olmadığını dşünüyordm bende kendisinde o şekilde açıklamış zaten.. Gözde Umay, olayın ardından okula gitmediğini söyledi.. “Zaten ders yapılmamış, herkes beni konuşmuş. ‘Ayrılsın, Yeditepe’nin adını lekelemesin’ demişler. Bunu söyleyenler o soruyu bilsinler de göreyim.:) Hem ben siyasetten nefret ediyorum. Gazete okumaya bile bu yıl başladım. Survivor gibi programlarda çalışmak bana daha uygun.”(ntvmsnbc) |
Aklıma milyoner adlı film geldi,ne filmdi ama.
|
|
atatürkcüyse normaldir, gitmeyin ablanin üzerine baksaniza hem sarisin hem atatürkcü birde o soruyu bilmesini bekliyorsunuz :)
|
Zorunlu öğretimin 4+4+4 şekliyle 12 yıla çıkartılması kadar önemli olan şey, böyle öğrencileri yetiştiren öğretim sisteminin değiştirilmesi ve öğretimin ezberci yapısına son verilmesidir. Öğretimde ezber metodu da olmalı ama öğretimin temeli araştırmaya, kavrayıp öğrenmeye dayanmalıdır.
|
kadın başörtülü olsaydı ne diyecektiniz acaba bu kadar büyütmeyin bir konuyu gerçi kızcayızı ne kadar korumak istesemde kız atatürkü işin içine sokarak durumunu iyice kötüleştiriyor
|
Alıntı:
burada kizin isin icine atatürkcülügü katmasinin geyigini yapiyoruz ama anlasilan bir yaran varki hemen isin icine basörtüsünü sikistirma geregu duydun! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kız oldukça tatmin edici ve akıllardaki soru işaretlerini giderici bir cevap vermiş:atatürkçüyüm...
normaldir diyelim... |
Alıntı:
hayrola böyle salaklari savunmak sanami kaldi :karizmatik: |
Alıntı:
Millletin yaptığı esprileri bırak kendilerine kalsın.. Şimdi sanane diyecem ama ayıp olacak... |
|
Alıntı:
Adamın biride ben survivora katılırsam kesin finale kalır büyük ikramiyeyi alırım diyomuş. Evdekilere yazıp duruyomuş. BEn olsaydım onu yapabilirdim, ben olsaydım şunu yapabilirdim falan filan diye. Evdekilerde demiş madem öyle git göster kendini bizde sana inanalım. Adam başvurmuş kabul etmemişler. Tühhh... |
Alıntı:
Hiç bir fikrim yok :) |
6. soruya kadar gelmişti. ''Diyar diyar gezdim'' cümlesindeki diyar ne anlama geldiğine dair bir sual soruldu ? Kararsız kalıp seyirciye sordu ? Seyircide açık ara bir farkla ''şehir'' cevabını verdi. Oytun da seyirciye güvendiğini söyledi. Ve elendi.
Doğru cevap ''Ülke'' idi. Hatta Kenan Bey seyircide seni ne kadar çok seviyormuş gibi espiriler de yapmıştı. Diğer jokerlerini de kullanmamıştı. Kısaca seyircinin kurbanı oldu. Sıradanlığın dışına çıkmayı başaran, farklı profildeki insanları seviyorum. Başarılı bulmuştum kendisini, ilginç bir üslubu ve tarzı var. Saç stili de gayet hoş...!!! |
All times are GMT +3. The time now is 07:39. |