![]() |
Darphane, Türkçe Olimpiyatları için hatıra para bastı
Darphane, Türkçe Olimpiyatları için hatıra para bastı
http://img1.zaman.com.tr/2012/06/14/...ari-para-1.jpg 14.06.2012 - 12:04 Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 2 bin adet hatıra para basarak satışa sundu. Hatıra paranın yanı sıra olimpiyat logolu 1 milyon adet madeni 1 TL de tedavüle sürüldü. VİDEO Darphane, Türkçe Olimpiyatları için hatıra para bastı Daha fazla video galeri için TIKLAYIN Hazırlanan paranın bir yüzünde Türkçe Olimpiyatları logosu, diğer yüzünde ise bu yıl seçilen 'İnsanlık el ele' sloganı yer alıyor. 925 ayar gümüşten yapılan ve nominal değeri 50 TL olarak belirlenen hatıra paralar 100 TL fiyatıyla satışa sunuldu. Toplam 2 bin adet basılan paralardan bin 200 tanesi çoktan satılmış. Kalan 800 adet hatıra paranın ise kısa süre içinde tüketileceği tahmin ediliyor. Hatıra paradan almak veya koleksiyonuna koymak isteyenler Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün Beşiktaş'ta bulunan satış mağazasına uğramaları ya da internet üzerinden sipariş vermeleri gerekiyor. Alınan hatıra paraların yanında, hangi tarihte kaç adet basıldığını da yazan bir orijinallik sertifikası takdim ediliyor. Kültür, sanat ve milli değerleri korumayı ve yaşatmayı hedefleyen hatıra paraların hazırlanması ilgili bakanlıkların iznine ve onayına tabi olduğunu hatırlatan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, "Her yıl büyük bir heyecanla bekler hale geldiğimiz Türkçe Olimpiyatlarına biz de bastırdığımız bu paralarla destek veriyoruz." şeklinde konuştu. cihan (CİHAN) |
Satışa sunulan bütün hatıra paralarını buradan bulabilirsiniz
http://www.darphane.gov.tr/tr/produc...content_id=198 |
Bu akşam Arenada 'yız.
|
Alıntı:
|
Kısıtlı lakin ayarlanır Burak kardeş. |
Kaçta başlayacak?
|
Dokuz gibi başlar. Başbakanında misafir olarak katılacağı organizasyon çok iyi olacaktır. |
Ondan şüphemiz yok:)Maaşallah gittikçe daha çok ses getiriyor,güçleniyor
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu muhteşem organizasyonu yakında devlet eliyle ülke tanıtımı babında organizasyonu üstleneceğini tahmin ediyorum..
Allah nasip ederse bizlerde orda olacağız...bu arada programın sonunda muhteşem bir ışık gösterisinin olacağı söylendi |
Türkçe Olimpiyatlarını savunup, Türk'lüğü bu kadar vurgulayan bir organizasyonu savunup..
Türk'üm diyemeyen başbakan bu akşam Arena'da öyle mi ? :D Neremizle gülelim ? |
Alıntı:
Şimdi bunu nerden çıkardığınızı mı sorayım yoksa sizin gibi konuyla hiç alakası olmayacak şekilde söylemler ortaya atıp provokasyon mu yapayım??? Hadi siz seçin:) |
Alıntı:
Al bak Başbakan Türk'üm demiş:) http://www.milliyet.com.tr/2006/12/1...t/axsiy02.html Bütün mesele bumu? Bitti mi Ak Parti'li mi oldun şimdi? Adama sorarlar bu ülke için bir tane taşı taş üstüne koydunmu diye... Saplantılı ve ırkçı bir şekilde sizin güdümünüzde gitmeyen bir başbakan mı rahatsız ediyor? Adam Türk'üm demiş işte... Bittimi yani? Bumudur? Verdiğim link sadece sana cevap verebilmek içindir? Yoksa başbakan Türküm demiş, dememiş bir önemi yok.Irkçı saplantılara sahip değilim. |
Yazdıklarınıza güldüm..
Neden mi ? Tayyip Erdoğan, 11 Ağustos 2004 tarihinde Gürcistan ziyaretinde "Bende Gürcü'yüm ailemiz Batum'dan Rize'ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir" dedi. (''Kimlik değişimi'' Milliyet, December 13, 2005.) http://www.milliyet.com.tr/2005/12/1...t/axsiy02.html Gerçi ben bunlara takılmıyorum verdiğin linkte muhterem başbakan ; Kürtlerin Türkiye'de hak diye bir sorunu yok ki. Ben Türküm, eşim Arap. 29 yıldır evliyiz, bir sıkıntı yok" Demiş ama nedense KÜRT AÇILIMI adı altında Kürtlere bazı haklar tanınacağından bahsetmiş :D Aslını inkar eden haramzadedir.. Ne Mutlu Türk'üm diyene.. |
Peki Gürcü adamdan neden Türk'üm demesini bekliyorsun?
Türk'üm diyince de sen Gürcü değilmisin diyorsun? Allah aşkına bu kadar komiklik yeter... |
Peki Gürcü adamdan neden Türk'üm demesini bekliyorsun?
Türk'üm diyince de sen Gürcü değilmisin diyorsun? Allah aşkına bu kadar komiklik yeter... |
Bir karar versen diyorum şimdi başbakan Türk'mü , Gürcü'mü :D
Daha kararını kendisi verememiş derdi sana mı düşmüş.. Türk değil Türkiye'li olmak sözünü Tayyip Erdoğan kullandı mı ? Kullandı.. Kılıçdaroğlu'da kullandı.. SÖZ MİLLETİN diyorum :D :D |
Alıntı:
Yukarıdada dediğim gibi saplantılarım yok:) Ama sen ilk yazdığına bakarsan ne kadar komik durumda olduğunu anlayacaksın. Adam Gürcü Türküm'de diyor eeee ne yapacağız Türkçe Olimpiayatlarınada destek çıkıyor...eeee yani so what... Alıntı:
|
Yapılan su organizasyona Allah rasulunu davet edebilecekmisiniz..orada kızlar şarkı söylerken Rasuli ekrem razı gelir mi dersiniz.orada çalınan müzige evet der mi?
|
Bu türkce olimpiyatlari mutlaka devlet tarafindan desteklenmeli ve hatta devlet eliyle yapilmali. Dünyada lobicilik yapmanin degisIk sekilleri vardir...Islami perspektiften bakildiginda elestirilmeye cokca müsait olmasi bir gercektir lakin, bazi düzenlemelerle ve düzeltmelerle siyasi ve lobicilik anlaminda takip edilmesi gereken bir yöntemdir.
|
Alıntı:
Peygamber Efendimizin gelip gelmemesi önemli değil, Hoca Efendileri gelir mi gelir.. Onlar için yeterli... |
Alıntı:
şekle bakarak manayı örtmek istemeniz doğru değil bence... ben en dinle alakası olmayan insanların dahi bu organizasyonlarda edinilen amacın ne olduğunu gayet iyi bildiklerini biliyorum.. ki bizler bu amacı göremeyecek kadar alakasız olamayız... amaç araç ayrımı iyi yapılarak mana iyi tahlil edilmeli... 135 ülkeden getirdikleri bu onlarca çocuğun belkide yüzde 80 i 90 ı bu okullarla tanışmadan önce gayrimüslimdi... bizler oturduğumuz yerden kaç kişiyi müslüman yapabildik? yada güttüğümüz tebliğ yoluyla kaç kişiyi islamla tanıştırdık? ayrıca bunların muhasebesinide yapabilmek gerek... hatıra paraları çok anlamlı ve güzel düşünülmüş, tebrik ediyorum... |
Alıntı:
|
Alıntı:
amac ve arac arasindaki farki anlamak icin yaptiginiz vurgu cok önemli. Zaten bircok hatanin kaynagida amac ve arac'in arasindaki ince fakat bir o kadarda önemli cizginin varliginin ya kaale alinmamasindan yada farkinda olunmadan o cizginin asilmasindandir. Keske sizin vurguladiginiz bu gercek tavizsiz bir gercek olarak herkes tarafindan idrak edilse ve ayni hassasiyetle tatbik edilse. |
Alıntı:
doğru olan, tavizi görüp neticeyi büsbütünün hiçe saymakmı? yoksa tavizsiz yönüne destek vererek neticeyi rızai ilahi ye dayandırıp alkışlamakmı? |
Başbakan konuşmasında resmen Gülen'i Türkiye'ye çağırdı...Ne diym:)
|
Alıntı:
Türkiyenin sahip çıkamadığı ve hatta toprakları dar ettiği aydın kişiliğe, bulunduğu ülkeler gayet sahip çıkıyor,baş tacı yapıyor... |
Alıntı:
Genelde, cemaatin egitim faaliyetlerini takdir eden birisiyimdir. Bu egitim faaliyetleri ve buna bagli diger hizmet alanlarindaki basarilarini inkar edemem. Dediginiz gibi hidayet noktasinda bazi insanlara rehber olmuslardir....fakat bu durum metodda yapilan hatalari mesru kilmaz...yani,az önce izledim, olimpiyatlarda türküler esliginde tribündeki bazi tesettürlü kiz kardeslerimizin okunan türkülere tempo tutup kendileri ile bagdasdirilmasi mümkün olmayan görüntüleri elstirmek ( yapici olmak namina) en dogal durumdur...velevki hizmet diye adlandirilan organizasyonlar bünyesinde ALLAH rizasi icin islam teblig ediliyor olsa bile, beyaz yogurdun üzerine konan sinegi elimizle def etmek zorundayiz. Malum oldugu üzere amac hak olsa bile arac batilsa eger ikaz etmek dogaldir... |
Alıntı:
ben buna saygı duyarım üstad... araçta batıllıklar görülebilir... (lakin tribündeki tesettürlü hanımların hatasını cemaate mal etmemek lazım gelir, onun haricinde şahsı elbette eleştirilebilir..) onun dışında elbette yapıcı eleştiriler yapılmalıki, cemaat enaniyetini perdelesin... hep övmek, yere göğe sığdırmamak, alkışlamak.. bunlar hubbu cahş dedğimiz makam mansıp sevdalılarına yapılır ancak... pozitif dini bir mana yükleme meselesine gelince, negatif dini bir mana yüklenince ... ancak onu zıttıyla çürütebilirz diye düşünüyorum :) |
Alıntı:
Tribün meselesi hakkinda zaruri bir izahat...benim bunu yazmam yalnizca konuya bir örnek olsun diye. Yoksa, bir insanin hal ve hareketleriyle pek ilgilenmem, zira kendi evimin önünü temizlemekle mesgulüm. Insanlarin amel defteri kendinedir. Elbette bir kac insanin yaptiklari topyekun bir topluma mal edilemez. Fakat öyle bir tabloda, HAK olan bir amac icin böyle bir arac kullanilmissa, o halde o aracin böyle görüntülerede vasita oldugunu idrak etmek gerekir....ki buda yine arac'i elestirmemizi gerektirir.:) |
Alıntı:
Buradakiler sadece baş tacı yapmakla kalmayacaklar,gittiği zamankinden daha büyük kaos çıkacak. |
Alıntı:
bu ülke öyle birini haketmiyor zaten... onun ne baştacı olmaya, nede omuzlarda taşınmaya ihtiyacı yok... Rabbim hepsinin ecrini ahırette versin... |
Yapılanları Bu ülkede ellerinde içkilerle yapan güruhlar adına kültürel ve Ülkeyi temsil noktasından hareketle yapıldığı övülebilir ! Bu bir diğerine karşılık bunu görmek daha hayırlıdır !
Lakin İslami bir Fayda yahutta Dahili Cihad manasında DİNİ bir kavram yüklenirse ! Eleştirilerim naçizane ağır olur ! Bunu Eğitim sistemindeki Masonların ürettiği zehirlerin temizlenmesi babında iyi kabul edebiliriz ! Lakin İslami Tebliğ ve Dini kazanımlar diye savunulması hendikap olur !!! Sapla Samanı karıştırmamak gerekir ! Biz Müslümanlar İslam ile ilgileniriz ! Haramların işlenmesi bizi rahatsız eder ! Bu itibarla Türküler söylettirilen ! Açık saçık raks ettirilen çocuklara daha sonra İslam Tebliği nasıl yapılır ??? Bunların Haram olduğu nasıl söylenir ??? Yapıcı Müslümanca eleştirileri hazmetmeyi öğrenmeliler ??? Amaç İslamı tanıtmaktır ! İslam Kültürünü tanıtmaktır ! Ne kadarı İslam Kültürü ??? |
All times are GMT +3. The time now is 20:43. |