![]() |
Yazıcıoğlu'na tüyler ürperten işkence: Tenasülünden Ceryan Verildi..
http://cdn.internethaber.com/news/580x385/13292.jpg 12 Eylül işkencecileri için suç duyurusunda bulunan MHP'nin savcılığa sunduğu dosyadan tarihi bir belge çıktı. Mamak Cezaevi'nden Sıkıyönetim Komutanlığı'na 'MHP Genel Başkan Müşaviri' sıfatıyla dilekçe yazan Muhsin Yazıcıoğlu, tüyler ürpertici muameleyi anlatıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla, devlet arşivleri taranarak gün yüzüne çıkartılan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dün teslim edilen suç duyurusuna eklenen iki sayfalık dilekçeye Akşam gazetesi ulaştı. Volkan Yanardağ imzalı haber darbeden sonra tutuklanıp Mamak Askeri Cezaevi'ne gönderilen dönemin MHP Genel Başkan Müşaviri Muhsin Yazıcıoğlu'nun imzasını taşıyan 31 yıllık belge, bir dönemin utancının kanıtı niteliğinde. http://www.internethaber.com/images/...hkemede_my.jpg PULLU DİLEKÇE Yazıcıoğlu'nun, el yazısıyla Mamak Cezaevi 5- Blok 5'inci Koğuşu'nda aldığı 19 Şubat 1981 tarihli dilekçe, Ankara Sıkıyönetim Askeri Savcılığı'na hitaben yazılmış. Yazıcıoğlu, o dönemdeki uygulama gereği 5 liralık damga pulu yapıştırıp imzaladığı dilekçede, gözaltına alındığı 28 Ocak 1981 gününden itibaren kendisine uygulanan işkenceleri anlatıyor ve işkenceciler hakkında dava açılmasını istiyor. İŞTE O DİLEKÇEDE YAZANLAR; Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen '12 Eylül' davası dosyasına eklenecek olan 'Yazıcıoğlu' imzalı, 'Şahsıma Yapılan İşkence' başlıklı dilekçedeki tüyler ürpertici satırlar şöyle: KALASA SARIP YUKARIYA ASTILAR: Selanik Caddesi'nde bulunan evimden emniyet mensuplarınca alındım. Mamak Askeri Cezaevi'ne yaklaştığımızda gözlerim kaşkolumla bağlandı ve arabanın içinde dövülmeye başladım. Soyum sülalem de katılarak sözle de her türlü hakarete maruz kaldım. Mamak'ta getirildiğim yerde, seslerinden tanıyorum, aynı kişiler hiçbir şey sormadan tartakladı. Kafam yarıldı, burnumdan ve ağzımdan kanlar akarken, yere yatırılıp cereyana tabi tutuldum. Sonra da kollarımın üstüne konan bir kalasa sarılarak yukarı asıldım. Belden aşağı soyundurularak el ve tenasül uzvumdan cereyan verildi. Yumruklandım. BAŞKALARINI SUÇLAMAM İÇİN İŞKENCE YAPILDI: Yaralarım iyileşene kadar bekletildim. İşkence yapılmadan ifadem alınabilirdi. Ama hırs ve kinle işkence yapıldı. Bu kişiler şerefli Türk ordusunun da adını kullanarak eylemlerine ordumuz ve Devlet Başkanımızın da adını karıştırmıştır. Şahsımın işlemiş veya işleme muhtemeli olan suçlarımın itirafı için değil, başkalarını suçlamam için özellikle işkence yapıldı. Şahsıma da kin ve garezle, hakaretle darp yapıldı. SAVCI İŞKENCE İDDİAMI İFADEME ALMADI: İsteğim: kanunlarımıza göre suç olan işkenceyi, yapanlar hakkında davacıyım. Sorguda savcı, belirtmeme rağmen kayda geçmemiş ve ifademin içinde işkence iddiama yer vermemiştir. Şikayetimin sonradan yapılması istenmiştir. Aradan 13 gün geçmesine rağmen dış belirtiler cezaevi doktoru tarafından tespit edilmiştir. Gereken işlemin yapılarak dava açılmasını saygılarımla arz ederim. 19.2.1981 Muhsin Yazıcıoğlu. Mamak Askeri Cezaevi B - Blok 5. Koğuş. 'TÜRKEŞ CİNAYET EMİRLERİNİ VERDİ' TEHDİDİ Bana başkalarının yerini söylemem, Alparslan Türkeş başta olmak üzere bazı kişilerin cinayet emirleri verdiğini söylememi yoksa asılı olduğum yerden inmeyeceğim tehditleri yapılıyordu. İşkenceyi bizzat Milli Güvenlik Konseyi'nin istediğini, işkence anında savcının yanlarında bulunduğunu söylüyorlardı. İlk 6 gün boyunca bu muameleler yapılırken, su verilmedi, yemek verilmedi ve duvarda kollarımdan kelepçeli tutuldum. Mektubun Orjinali; http://www.internethaber.com/images/...0615083403.jpg Kaynak : http://www.internethaber.com/12-eylu...#ixzz1xqZhfJdd |
|
Yetmemiş demek ki,bir de öldürdüler adamı.
Kimbilir neleri biliyordu da,anlatmaması için canından oldu |
Tayyip Erdoğan'a mukabele edebilecek bir tarzda üslupta donatılmış ender kişilik ve bireylerden bir tanesi idi.
Şahsıma göre bu ölümde Ak Parti ve Başbakan'ın parmağı var. |
Alıntı:
|
Alıntı:
not = sen çıkarın için bunu yapabilirsin ama bi Müslüman ASLA... |
Alıntı:
Niye içyüzü aydınlatılmıyor. En mahrem görüntüleri, ses kayıtlarını deşifre eden bir parti bu ölümün perde arkasındaki gizemi çözemiyor... Gülerim ama neremle tahmin edersin.. |
Alıntı:
nerenle gülersen gül tercih senin... |
Alıntı:
bu forumda boş sallama yeri değil. Yazıcıoğlu'nu nasıl birsi olduğunu çok iyi biliriz, ama AK Parti ve başbakanın parmağı var demeyiz çünkü bilmediğimiz birşeyi konuşmaktan çekiniriz . ama ulu orta iftira atmayız. siz bunu açıklamak zorundasınız.. eğer bunu burda açıkllayamazsanız belgelendiremez iseniz iftiracı ve mufteri durumuna düşersiniz. bende gerkeni yaparım. en mahrem görüntüleri ses kayıtlarını deşifre eden parti ne demek? bunu kimin yaptığını herkes bililiyor sen burdada Ak Partiye iftira atmışsın bunuda ya düzelt yada gerekeni yapalım biz. birşeyler yazalım paylaşalım derken sağa sola Ak Patiye Başbakana gelişigüzel çiddiyetten uzak iftira veya yakıştırmalara seyirci kalamayız .. gerkeni yaparız.... |
Hazreti Ömer ne diyor. Bir koyun kaybolsa sorumlusu ben olurum. Bu noktada iktidarın sorumluluğunu ve bu sorumluluktaki lakaytlığını tenkit etmek mi onurunuza dokunan.
O zaman gereken neyse onu yap üstâdım. Ben hisselerimle şahsi görüşlerimi birleştiriyorum. His diyorum, hislerde ispatla mukabele edilemez.. |
Alıntı:
Hz Ömer bi Halifeydi , Başbakan ise ne Kral ne Sultan nede Diktatör nede Darbeci General ,kendine Darbe içinde suç üstü binlerce Belge olmasına rağmen 1 tane Rütbeli Ordudan İHRAC edilmedi , ve Hz Ömerin Milletiyle kendinizi bi,r mi görüyorsun ? EL-İNSAF der seni Allaha havale ederim. |
Alıntı:
Tutturmuşun bir darbeciler, darbeciler, darbeciler...Bu kadar muhtelif konuyu nasıl aynı mihrakta toplayabiliyorsun hayret verici doğrusu.. Bahsetmiş olduğum bu sorumluluk hissinde lakaytlık, yelpazeyi ne kadar da genişlettin hayret verici doğrusu.... |
Alıntı:
EVET bu ülkeye bu Millete en büyük DÜŞMANLIĞI Darbeciler yapmışlardır.. |
Alıntı:
Alıntı:
Hükumet bu konuyu aydınlatmalıdır demekle bu işte hükumetin parmağı var demek aynı şey değil. Varsa bir delilin ortaya koy yoksa işkembe-i kübradan sallamanın bir alemi yok. |
Sallama olduğunu iddia ediyorsanız eğer mukabele etme zorunluluğunuz nerden doğuyor ? Çözemiyorum bu noktaları..
|
Şahsi kanaatine zemin hazırlayan bilgileride bizimle paylaşırsan bizde faydalanmış oluruz.
Yoksa bu kanaate inanmamız oldukça zor olacak. Mantığa dayanmayan bilgi bilgi değildir. Felsefe yapabiliyorsun ama mantık çerçevesi içinde değil... |
İnanıp veya inanmamak bu kişisel tercihiniz üstâdım.
Ben her türlü suçların deşifre edildiği, çete ve mafya üçgeninin temizlediklerini idda eden bir devlet sisteminde, Yazıcıoğlunun ölüm sebebini bilemeyen teşhis ve tespit edemeyn bir devlet mercii göremiyorum. Size ve forum üyelerine mantıksız gelebilir. Başbakan istesin bu noktadaki suçun bilinen güruhların üstüne de yıkabilir. Mantıklı bir şekilde izah ve ispat ta edebilir. Şu an öyle bir şey de söz konusu değil ve uygulamıyor. Fakat Suçun kimin işlediği bedahet derecede malum da olsa, nazarımda asıl katil bellidir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fakat şahsım adına evet... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
rahmetli yaşarken yüzüne bakmadınız öldü ölüsünü yemeye çalışıyosunuz mhp bile zamnında hain ilan etmişti
|
Alıntı:
Alpaslan Türkeşi şahsen ben GÜNAHIM kadar sevmezdim ve ayrıca NEFRET ederdim.. Muhsin Bey bizden biridir ve ayni Saftaydık... |
Muhsin Yazıcıoğlu'nun safı belliydi.. Muhsin Yazıcıoğlu bir konuşmasında " Bende Amerika, İsrail lobilerinin adamı olmayı kabul etsem bugün başbakan olurdum ama ben Milletin adamı olmayı seçtim çözersem sorunları Millet ile çözerim çözemessem Millet ile çözemem hiç bir derin güçten icazet almadık , almayız " demiştir.
Siyasi üslubu , bilgi birikimi akademik kariyeri ve yaptıkları kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan'dan üstün bir şahsiyetti Muhsin Yazıcıoğlu.. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi yaşarken MHP'lilerin hain diye bahsettiği halbuki o ayrılırken asıl hainliği yapanların onlar olduğu aşikar bir dönemde BBP'yi kurma yiğitliğini gösterdi ve davasına sonuna kadar sadık kaldı.. Garibüzzaman'a katılıyorum neden katılıyorum.. Eğer o gün düşen Helikopter AK Parti kabinesinden her hangi bir bakana , vekile ait olsaydı bulunması kaç dakika sürerdi ? Başbakan'ın helikopteri düştü diyelim.. Ne olurdu birisi bana cevap versin.. RTE > Muhsin Yazıcıoğlu fikriyatında olan varsa ve cevap yazacaksa hiç tenezzül etmesin çünkü gözümde ne insani ne de her hangi bir değeri kalmamıştır.. Geçiyorum.. Enkaza ulaşıldıktan sonra dönemin Büyük Birlik Partisi genel başkanı Yalçın Topçu Almanya'dan Enkaz inceleme uzmanlarını Türkiye'ye çağırıyor.. Apar topar Almanya'dan uçağa biniliyor.. Bu süre zarfında Helikoptere , Şehitlere dokunulmaması BBP Yönetimi tarafından hükümete iletiliyor fakat Alman uzmanlar enkaza ulaştıklarında bölgeye 2 kez giriş yapıldığı ve Kara Kutunun söküldüğü belirleniyor... Kazada o kadar çok suistimal var ki... 50 Sene önce yapılmış planları ortaya çıkarabilen hükümet bugün o suikasti kimin yaptığını çözemiyor.. Ya da ÇÖZMEK İŞİNE GELMİYOR.. Muhsin Yazıcıoğlu büyük adamdı.. Kendi şahsi kanaatimdir ki Cumhuriyet tarihinin gördüğü en dürüst ve ilkeli siyaset adamıdır.. Fakat halk onu seçmedi.. O da davasına ihanet etmedi.. Çizgisinden yürüdü böyle oldu.. Canına kıydılar.. Başbakan'ın ve Mecliste ki hiç bir partinin bu konuda samimi olduğunu düşünmüyorum.. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına vebal yükleyeceksek ben bu vebalin %70'inin AK Parti üzerine olduğunu düşünüyorum.. |
Allah razı olsun Blur. Söyleyeceklerimi o kadar naciz bir dille ifade etmişsin ki, takdir edece kelam bulamıyorum.
Şunu da unutma forum ahalisi delil istiyor. BBP'nin özel mahkemeye sunduğu belgelere rağmen bir dirhem ilerleme göremiyoruz. Ve şahsımda uyanan bu hissiyattan sonra mantıktan uzak konuşmayla itham olunursun.. Üstelik Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması veya yetkisinin kısıtlanması söz konusu. Ve bir çok hukukçuya göre de özel yetkili mahkemelerin kaldırılması veya yetkisinin kısıtlanması Muhsin Yazıcıoğlu davasını sürüncemede bırakır. Gerçi Ben bu davalardan tatmin edici bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Tam 3 yıl oldu Hadi bakalım bekleyelim görelim.. Yalnız vebal konusun ben %70 değil %100 diyorum. Neyse forumu mahalle kahvesine çevirmeylim:) |
Akp ye bilemeden Haksızlık yapıyorsunuz
Devlet dediğiniz CEBERRUT bi Devlet ,Devlet dediğiniz 90 yıllık CHP ce Darbeci KADROLARDIR hadi gelde bu Kadrolarla Ülkeyi yönetin bakalım.. Başbakanlık KELLE KOLTUKTA yaşamaktır.... Uludereyi TSK içindeki o kadrolar bile bile yaptılar fakat gerçeklere ulaştırmıyorlar. sokaktaki sıradan vatandaşı Yargılamıyorsunuz Generalleri yargılıyor bu Yargı hadi YÜREĞİNİZ YETİYORSA CEZA VERİN DE GÖRELİM.. Yargı dediğinizi de BASKI -KORKU altına alıp TEHDİT ediyorlar ... Darbeciler FIRSATbulsunlar her sokağa bi DARAĞACI kurarlar ve MİLLETİ ASARLAR çünkü onlar GÜÇLÜ Ellerinde SİLAH var ..ADALETLİ olalım |
Alıntı:
|
Ne mutlu sana:)
|
AK Parti bu konuda Cesaretsiz olduğu için suçludur ! Sorumluluk ve vebal bu manadadır...!
|
Ak parti nin ve Sayın Başbakanın ve Yoldaşlarının kimlerin karşısında HEDEF olduklarını bilseniz Korkunuzdan sokağa çıkamazsınız..
Haramilere, Katillere, Mafyacılara ,Hortumculara ve GÜÇ ODAKLARINA karşı HAKKI ve HALKI Savunmak İMAN VE YÜREK işidir...onları deli mi s..... ? bizler ömrümüzde hangi KÖTÜYE karşı çıktık onu SORGULAYALIM önce... |
All times are GMT +3. The time now is 14:07. |