![]() |
Tsk:" Malatya dan kalkan bir savaş uçağı ile irtibat kesildi..!
Malatya'dan kalkan uçak kayıp
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, “22 Haziran 2012 tarihinde görev uçuşu için saat 10.30'da Malatya/Erhaç Meydanından kalkış yapan bir uçağımız ile saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarına derhal başlanmıştır” denildi. Kaynak: Milliyet |
Türk Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağı, Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kayboldu. Pilotlar, sağ olarak Akdeniz'de bulundu.
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden olayı duyurdu. Yapılan açıklamada, "Malatya Erhaç Meydanı’ndan kalkış yapan bir uçağımız ile bugün saat 11.58’de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir" denildi. Radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Uçakların arama kurtarma çalışmaları sürerken, Adana İncirlik’ten de askeri helikopterler destek için bölgeye gitti. ‘TERMINATOR’ VE ‘PHANTOM’LAR BULUNUYOR Malatya’daki 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda, F-4E 2020 ’Terminatör’ uçaklarının görev yaptığı 171’inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173’üncü Filo konuşlu bulunuyor. ’Phantom’ olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor. SURİYE KARASULARININ 8 MİL AÇIĞINA DÜŞTÜĞÜ İDDİASI Bu arada irtibat kesilen savaş uçağının, Suriye karasularının 8 mil açığında uluslararası sulara düştüğü bilgisi geldi. Hatay’ın Samandağ İlçesi’nin güney batısında Akdeniz’e düştüğü belirtilen uçağı arama çalışmaları başlatıldı. Pilotların akıbetiyle ilgili henüz bilgi alınamazken, bölgeye sevk edilen uçak ve helikopterlerle arama ve kurtarma çalışması başlatıldı. Mersin ve İskenderun’dan da 2 firkateyn ve 1 Sahil Güvenlik botu bölgeye hareket etti. VALİ SARAN: “AKIBETİ HAKKINDA GELEN BİR BİLGİ YOK” Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Erhaç Üssü’nden 10.30’da kalkan, Hatay’ın güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz irtibatı kesilen F-4 jet uçağının saat 12.00 sıralarında radarda kaybolduğunu belirterek, "İzlenemez duruma geldi. Uçakta 2 pilot bulunuyordu. Uçağın akıbeti hakkında şu anda bize gelen bir bilgi yok. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi. PİLOTLAR SAĞ OLARAK BULUNDU Hürriyet'in haberine göre; arama kurtarma çalışmaları neticesinde F-4E Phantom tipi uçakla Akdeniz'e düşen pilotlar sağ olarak kurtarıldı. Pilotların 2002 ve 2009 yıllarında Hava Harp okulundan mezun oldukları ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. http://www.hurriyet.com.tr/_np/5357/17035357.jpg |
Ya yunanlar, yahudiler veya suriyeliler yapmıştır
|
Yabancı basın uçağı suriye düşürdü deyip kışkırtma peşinde . Başbakan doğrulamadı ama bakacaz..
|
Su an tv'de bir aciklama dinliyorum...ucak suriye tarafindan düsürüldü deniyor...ayrica ucagin suriye karasularina girdigine dair bir süphedende bahsedildi.
|
Suriye düşürmüş...
Sanırım Hava Harekatı yapılacak... |
uğraşa uğraşa ülkeyi şavaşa soktunuz aferim size o uçağın suriyede ne işi var inşallah gerçek değildir gerçeksede hemen karşılığını verirler umarım mavimarmara gibi ağzına yüzüne bulaştırmaz
|
Olay henüz cok sicak....
Degerlendirmeler sonucunda gerekli neyse yapilir elbette. Hemen svas senaryosu cizmemek gerekir. |
Suriye'ye girilmesine dair su forumda tek bir mesajimi bulun ve paylasin. Her zaman sogukkanli olunmasi gerektigini savunurum...
Körü körüne ates'e atilmak ancak düsmanin eline yem olmaktir. |
genel konuşuyorum bu sitede müdahele edlimesini isteyen çok akıllı var lafım onlara ama bu olayın bir bedeli olmalı orda ölen 3 adamı düşündüğünüz kadar pilotlarını düşünür inşallah türkiye
|
kimi düşünüp düşünmediklerinedemi sen karar veriyon...
veya düşünmediklerini nereden biliyorsun... ALLAH seni ıslah eylesin... Kimsenin savaş tam tamı çaldığı felan yok... |
Ne derece dogru bilemiyorum ama az önce haberlerdede servis edildigine göre youtube düsen bu görüntüler ucagin düstügü anda cekilmis.
|
Haberturkte son dakika geçti uçak filan görünmüyor ama bişeye ateş açıldığı kesin..
|
http://g1206.hizliresim.com/y/r/8jrfc.jpg
Yeri değil ama suriye ile ilgili birşeyler ararken bu karşıma çıktı merak edipte cia in sitesine girmemiştim belkide vardı bilmiyordum adamlar dünyanın coğrafyasını çıkarmışlar neden etkin oldukları belli.Bizim mit te çocuk sayfası açsın anca :) |
Alıntı:
zaten sizin saçma sapan laflarınız politikanız yüzünden böyle bir olay oldu sen milletin iç işlerine ne karışıyosun arkadaş yaa git diyosun gel diyosun sanane yaa fıkra vardır bilirsiniz adamın biri boğuluyomuş gemidende bakıyolar adama temelde orda adamın biri gelmiş temele koymuş tekmeyi denize düşmüş millet adamı kurtar falan temelde demiş adamı kurtarıcazda kim tekme attı diye bakıyorum obamadan tekmeyi yedik bakalım ne olacak şimdi sizinkiler siyaseti çok iyi yaptığını sanıyo ama fıs arkadaş hele o ahmet davutoğlu yokmu basiretsiz herif anlamıyor abd nin rusyaya kafa tutmayacağını bizi rusyanın kucağına atıyor |
Alıntı:
Şu kullanıcı biraz haddini bilsin.. |
Akıllı davranmak gerekiyor istese bugüne kadar elli defa vurabilirlerdi neden bugün vurdular Türkiye bir şekilde savaşa itilmeye çalışılıyor..
Suriyeyi iki saatte yerle bir ederiz bu maharet değil birde sonrası var Amerika vsn'in amacı daha fazla Müslüman kanı aksın silah kullanmaya gerek kalmadan ülkeler yıpransın kolay lokma olsun bu oyuna gelinmemeli.. |
Alıntı:
Hadis-i Şerif var... Komşularımızın bizim üzerimizde hakkı olduğu gibi bizimde komşularımız üzerinde hakkımız var... Zalimliğe Zulüme karşı susmamızı kimse beklemeyecek... Her olayda etkin olmak durumundayız... Pısırık bir Devlet modeli artık Türkiye'miz için uygun değildir... Ahmet Davutoğluna millet gıpta ile bakarken seni gibi kekoların hazımsızlığını anlayabiliyorum... Basiretsizmiş... Sen basiretsiz görmemişin... Haddini Bil... Yada Yönetime söylüyorum gerekeni yapsınlar... |
rusyadan korkacak değiliz ya...
700 sene bellemişiz topraklarını sen neden bahsediyorsun la... ruslar güçlüymüş kim ziegler rusları... hayret bişi ya... sanki bizde lesotoyuz... |
Alıntı:
yaa bi öle diyosunuz bi öle zulüm bitsin bilmem ne al sana işte senin namusun yerde artık adam uçağını vurdu sana dişini gösterdi hadi bakalım yermi buda mavi marmara gibi olacak özür dile bizden onlarda yürü git lan abd köpeği dicek olay kapancak eseeeed diye bağır anca havlayan köpek ısırmaz bunu suriyede biliyodur demi |
Alıntı:
sen hala işi kavrayamamışsın... bizi o bataklığa sürmeye çalışıyorlar... sen hala namus cart curt derdindesin... şuanda tavrımız doğrudur... Oyuna gelip provakelerine seyirci kalmamız gerek... |
Alıntı:
|
Ulan bir ülke de bir çocuk dahi, günahsız bir çocuk dahi şebbiha denen pislikler tarafından acımasızca katledliyorsa... İsterse emperyal güçlere hizmet olsun yinede elimden geleni ardıma komam, baba olmayan bunu anlayamaz...
Ülkem suriye ye girme kararı alsa en ön saf ta ben yer alırım, sadece bir tane günahsız çocuk daha ölmesin diye... Lakin ben isterim ki muhalifleri silahlandırsın....! |
Alıntı:
rusya bizi çerez niyetine bile yemez sen dalgamı geçiyosun süper güç olduk mavallarına çok inanmışsın |
Bu son olay hiç hayra alamet değil.Kim bilir belkide çok yakın zamanda büyük bir savaşın içine gireceğiz yada çekileceğiz.Allah sonumuzu hayır etsin,siyesilere sabır versin.
|
Alıntı:
Dünya birşeylere gebe gündem onu gösteriyor... En son verdiğimiz 8 şehit te Suriyenin parmağı yoksa bende bir şey bilmiyorum.... |
!q
Alıntı:
Korkaklığına kılıf arama...! İnanmak başarmanın yarısıdır, ALLAH A inan güven gerisi gelir. |
Alıntı:
çerez niyetineymiş... |
ne oldu sizin komşularla sıfır sorun politikası gaza geldiniz irana atar yaptınız gaza geldiniz suriyeye atar yaptınız ne oldu askerin şehit oldu uçağın düştü amacınada ulaşamadın sap gibi kaldın ortada siz suriyeyi libya sandınız ordada bayraklarla erdogaaannn diye bağıranlar olcak sandınz ama evdeki hesap çarşıya uymadı adam dişli çıktı
|
Alıntı:
düzenli ordu savaşıyşa gayrinizami harp farklıdır bunu 30 yıldır anlamadınız konuşmayın çeçenler sanki rusyayı yıkmış gibide konuşma bizde pkk yı bitiremedik pkk bizi yenebilir diyormuyum |
al işte cahil cüreka ile bişey tartışmayacaksın...
İmam-ı Azam Ebu Hanife bir tek caihllere yenildim demiştir... Şahsen bende aynısını düşünüyorum boş konuşan biriyle tartışmak bize hiç bişey kazandırmaz he deyin geçin aha buna.. |
Sen ne anladın 30 yıldır onu anlat hele, neyin peşindesin...
Bırakalım birbirimizi birşeylerle itham etmeyi de ne düşünüyoruz açıkça onu dile getirelim... Eğer sende bu ülke en iyi konumda olsun düşüncesin de isen, anlat düşüncelerini ben de anlatayım beyin fırtınası yapalım... Lakin siz şöylesiniz, böylesiniz diyerek konuşmak ile sadece düşmanlığımız ve aramızda ki uçurumun boyutları artar...! |
Alıntı:
haklısınız ne konuşabilirizki işinize geldimi 1923 ü kötülersiniz camiler ahır oldu atlara ahır oldu diye işinize geldimide rusyayı yeneriz iman gücünden bahsedersiniz sizce o ruhu bıraktınızmı siz bu seferde camiler silahlık olarak kullanırlarda allh muhafaza böyle bir tarih yazılsın istemem yani iki yüzlüler |
Alıntı:
30 yılda anladığım 1984 den 2002 ye kadar olan hükümetler yanlış yapmıştır silahla çözmeye çalışmıştır yüzde 80 azaldı ama bitmedi pkk sonra 2. 15 yılda sizin politikanız ortada siz daha büyük yanlış yaptınız askerin belini kırdınız pkk yı güçlendirdiniz komşularınızla çıkar ilişkisine girdiniz kak mesut lar mam cemaller havada uçtu sonra ne oldu savaş geldi kapına sap gibide ortada kaldın abd ye çok güvendiniz bm ymiş natoymuş sallamıyor şimdi soğuk kanlı olalım 1. dünya savaşına nasıl almanyanın gazıyla girdiysek şimdide abd bizi itiyor savaşa tarih tekerrüden ibaret malesef |
Alıntı:
İyi hoş ona buna çamur atıyorsun,atıp tutuyorsunda senin olayın nedir onu anlayalım birde.Muhalefet yapmak herşeyi yanlış göstermek ona buna çamur atmak kolaydır,zor olan adam gibi yerinde konuşmak,kafasından adam gibi fikir üretmek çözüm önerisi sunmaktır.Hangi fikre ve zihniyete hizmet ediyorsun bilmiyorumda,öğrenmek isterim,nedir senin engin fikirlerinle bahsettiğin durumlardaki çözüm önerilerin. |
Burda bir oyun var.
Bu oyunun aktörü suriye fakat oyun kurucu gücler farkli...rusya ve iran bunlardan bir tanesi. Rusya hafife alinamaz. Meselenin özü, Türkiye bir oyunla kullanilmak isteniyor. Bu oyuna gelirsek hata olacak. Sogukkanliligi korumak hem bizim icin hemde bölge icin daha hayirli olacak. |
ne çamur atıyım arkadaşım siz demiyomusunuz camiler ahır oldu dinsiz bunlar devletin ahırı yokmuymuş işgal altında kalmış bir ülke için şim o günlerden izler aramayın boşuna
|
Alıntı:
Hep bunu düşünüyorum üstat , bunun için diyorum allah siyasilerimize sabır versin,son zamanlarda olanlar bizi özellikle bir pisliğin içine çekmek istiyor . |
Alıntı:
yani sözün özü 3 tarafı düşman olan içerde pkk ile çatışan bir ülke rusyaya rahatlıkla mama olur gerçekçi olmakta fayda var çinlileri saymıyorum bile iş adamlarınızı düşünün birazda boyner teyze çıkar yarın bugün sağduyu tavsiyesinde bulunmaya ihracat ne olur sanra |
engin fikri felan yok klavye berelilerden işte...
|
All times are GMT +3. The time now is 11:09. |