Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Erdoğan'dan sonra kim başbakan olmalı? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=164825)

manifesto 10-01-2012 13:59

Erdoğan'dan sonra kim başbakan olmalı?

Erdoğan 2014 den sonra Başbakanlığı bırakacak muhtemelen Cumhurbaşkanı adayı olacak
Peki Erdoğan'dan sonra kim Başbakan olmalı dersiniz?

Cihannur 10-01-2012 14:25

AK Parti'nin üst düzey yetkilileri arasında Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti'nin genel başkanlığı için en uygun isim kanaatimce Ahmet Davutoğlu'dur.

_SoN_ 10-01-2012 15:01

Ben oldum olası,bu tüzük işine karşıyım,ne demekmiş 3-4 dönem sonra daha aday olamaz,halk seni istiyor sende bu işi hakkıyla yapıyorsan devam et,Deniz Baykal 70 yaşında bile rüyasında göremediği mevkiler için o kadar kasetten ve rezillikten sonra bile bırakıp gitmiyorken,sen yanlış yapılmış hesaplanmış bir tüzük yüzünden bırakıp gitmemelisin.

Benim tek düşüncem sağlığı elverdiği ölçüde Başbakanın devam etmesi şeklinde,yok konuştuğunu sözünü değiştirmeyeceklerse Abdullah Gülle yer değiştireceklerdir.Ama o zaman bu işlerden elini ayağını çekerse yandık.

Supraliminal 10-01-2012 15:14

Kimse olmasın istemiyorum!

Necip Fazıl 10-01-2012 15:19

Abdullah GÜL başbakanlık yapamaz bence... Başbakan dediğin hitabeti çok iyi olmalı birisi bişey deyince anladığı dilden konuşabilmeli vs. vs.

Bülent ARINÇ olmalı bence hem daha fazla kitlesi olan birisi hemde Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı yapan kendisi şimdi başbakan olmazsa ayıp ederler adama... Ama tüzük gereği de olamıyor sanırım saçma bişey...

Gönlümden Bülent ARINÇ geçiyor ama sürpriz birisi olacak sanırım...

Supraliminal 10-01-2012 15:26

Yeni gelecek başbakan,başkanımızı aratmayacak düzeyde olmalıdır.Ülkemizi temsil kabiliyeti en yüksek olan biri kim diye düşünürsek eğer,Abdullah Gül olmalı derim veyahut Ahmet Davutoğlu belki Egemen Bağış bile olabilir diye düşünüyorum.Ali Babacan'da favorilerimden bi tanesi . :)
Uzun lafın kısası dış ülkeleri en iyi tanıyan ve ülkemizi en iyi temsil edebilecek birisi gelecektir ve gelmelidir.
Bülent Arınç olmamalı çok mütavazi.
Suat Kılıç olmamalı yaşı itibari ile çok genç yeterince tecrübeye sahip değil.

Ali Babacan veya Abdullah Gül arasında birisi olacak diye düşünüyorum.

Feride 10-01-2012 15:55

Alıntı:

Ahmet Özyer Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021522)
Ben oldum olası,bu tüzük işine karşıyım,ne demekmiş 3-4 dönem sonra daha aday olamaz,halk seni istiyor sende bu işi hakkıyla yapıyorsan devam et,.

Kesinlikle katılıyorum.

Ama eğer olmayacaksa tabi ki Abdullah Gül derim..

manifesto 10-01-2012 16:08

Eğer olmayacaksa sözü artık geçti bence.Başbakan adayı olmayacağı %99 olasılıkla gerçekleşecek.
Muhtemelen de Çankaya'ya Erdoğan'ı uğurlayacağız.
Peki Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığından sonra Başbakanlık yapar mı?
Bu konuda net değilim,şüphelerim var
Kendisi bunu tercih etmeyebilir.
Geri kalan seçeneklere bakınca
Davutoğlu
Babacan
Arınç
Pek olasılık verilmese de Numan Kurtulmuş
Bana göre bu isimler içinde en çok bu göreve yakışacak isim
Numan Kurtulmuş,karizması ve liderlik yönü ile
Ancak itirazlar yeterince AK Partili olmadığı yönünde olacaktır.

_SoN_ 10-01-2012 16:13

bence Numan Kurtulmuş'un ilk dönemde Başbakan oma ihtimali yok,Akparti kadrolarında bu işi onun kadar yapacak isim yokmuda hemen ilk dönem gelir gelmez Başbakan oluyor.kesinlikle ilk dönem olması bence mümkün değil.

Necip Fazıl 10-01-2012 16:15

Ali BABACAN büyükşehir belediye başkanı olacak ne başbakanı yaa nasıl bir hayal dünyanız var... :hihi2:

manifesto 10-01-2012 16:17

Alıntı:

Ahmet Özyer Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021532)
bence Numan Kurtulmuş'un ilk dönemde Başbakan oma ihtimali yok,Akparti kadrolarında bu işi onun kadar yapacak isim yokmuda hemen ilk dönem gelir gelmez Başbakan oluyor.kesinlikle ilk dönem olması bence mümkün değil.

Mesela ? kim var

Necip Fazıl 10-01-2012 16:17

Suat YILDIRIM değil Suat KILIÇ bu arada yanlış olmuş... :)

_SoN_ 10-01-2012 16:21

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021535)
Mesela ? kim var

Onun dışında her aday olabilir,yukarda anket açmışsınız oradan bakabilirsiniz.Akpartiye geçmesi bir şekilde anlaşılabilir ama kısa zaman içinde partilerden partilere geçip kalıplaşmış Akparti kadroları içinde kimse yokmuş gibi gelip ilk dönem Başbakan olamayacaktır.

Necip Fazıl 10-01-2012 16:23

Numan KURTULMUŞ'a saygım sonsuz başbakanlık yapacak kapasiteye de sahip fakat bu kadar erken başbakan olursa Ak parti karışır ve bir çok kişi partiden ayrılır emin olun... Bende olmasını isterim ama bu kadar erken değil...

manifesto 10-01-2012 16:24

Evet Suat Kılıç olacak soy ismi yanlış yazılmış.
Benim Gönlüm şahsen Abdullah Gül'den yana
Eğer Cumhurbaşkanlığından sonra Başbakanlık yapmayı kabul ederse
Tartışmasız bir isim olur
Koltuğu ve Başbakanlığı doldurur
Ancak Gül bunu kabul etmez ise
O zaman
Örneğin Arınç-Numan Kurtulmuş kıyaslanırsa
Numan Kurtulmuş
Veya Ali Davutoğlu Numan Kurtulmuş kıyaslanırsa
Yine Numan Kurtulmuş özellikleri ile ağır basıyor.
Erdoğan'ın eski siyaset arkadaşı olduğunu da eklemek gerek
Ama yine de katılıyorum
Eğer daha önce Partiye katılmış olsaydı Başbakanlık şansı daha fazlaydı.

Necip Fazıl 10-01-2012 16:29

Abdullah GÜL'ü cumhurbaşkanı profiliyle değerlendirmek yanlış arkadaşlar başbakanlık yapmak çok farklı bişey...

Ayrıca Bülent ARINÇ'a da yanlış yapılmış olur eğer Abdullah Gül başbakan olursa...

Ayıbını geç eğer olursa görürsünüz nasıl partinin oyları nerelere düşecek...

manifesto 10-01-2012 16:56

Bülent Arınç'a yanlış yapılmış olmaz.
Bülent Arınç Partinin ağabeyidir,onu Başbakan olarak görmek gibi bir beklentisi yok partililerin veya tabanın
Cumhurbaşkanı olabilirdi ancak Başbakanlık farklı meziyetler ister
Arınç bu porfilde biri değil.Bu yüzden kendisine bir hakszılık olmaz.
Yaşı ve siyasi kariyeri itibari ile zaten sona yaklaşmış bir siyasetçiden Başbakanlık gibi enerji popülarite ve özellikle de kişisel karizma isteyen bir konum Arınç için fazla.
Parti oyları ile ilgili bir kaygı da olmamalı
Daha 10-15 yıl boyunca bu parti tek başına iktidar olacaktır.
Bu yüzden Parti vizyonu aynı zamanda Ülke vizyonu da demek

Supraliminal 10-01-2012 17:20

Başbakanlığın,Cumhurbaşkanlığından daha ağır yük taşıdığı gerçeğini de es geçmemek gerekir.
Buna göre yorumlar isek eğer Bülent Arınc'ın Başbakan adayı olmayacağı kanaatindeyim.
Daha atik ve daha temsil kabiliyeti yüksek kişilerin Başbakan olacağını düşünüyorum öyle ki Başbakanımız ''temsil kabiliyeti'' konusunda oldukça net düşünceleri var.Buna göre aklımıza avrupayı ve Dünya'yı daha iyi tanıyan isimler geliyor.Abdullah Gül,Ali Babacan,Egemen Bağış,Ahmet Davutoğlu isimlerinden birtanesi seçilecek gibi görünüyor.

Bülent Arınç evet kuvvetli bir aday olarak görünebilir ama yapı itibari ile oldukça mütevazi bir insandır.R.Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlıktaki bizlere bıraktığı izlenimler ve algılar çok extreme düşüncelerdir ki yerine geçecek Başbakanında en azından bu şekilde kabiliyetlere sahip olmasını bekleyeceğiz.

Düz mantık yerine daha mantığa ve politikaya uygun kriterleri göz önüne aldığımızda Bülent Arıncın olmayacağından eminim.
Tüzük sisteminin gerekliliği veya gereksizliğini Başbakanımız ve ekibi birikimleriyle elbette ki tartışmışlardır bizim buradan bu konuyla ilgili tartışmamız bile abesle iştigalden başka birşey değildir.

Oldukça merak konusu olan Başbakan kim olacak sorusuna net cevap vermemekle birlikte zamana bırakıp sürprizlere açık olmamızı düşünüyorum ve bekliyorum.

Osmanlı Torunu 10-01-2012 21:04

Bülent Arınç başkan sen ola başbakan

manifesto 10-02-2012 00:12

Ahmet Davutoğlunun dışişleri bakanı olarak daha uzun yıllar görev yapacağını düşünüyorun.
Onun Başbakan olacak liderlik özelliği de olmadığı kanaatindeyim
Arınç'ın ise yaşından dolayı tercih edileceğini sanmıyorum.

Atlantis 10-02-2012 01:39

bende karsiyim bu tüzüge hangi parti 3 dönem kuralina uymuski biz uyalim , konuya dönecek olursak Bülent arinç olsun isterim .

MEÇHUL ADAM 10-02-2012 02:14

Numan Kurtulmuş AKP'nin başına yakışır.Kendisi ne de olsa Profesördür.

Cihannur 10-02-2012 02:14

3 dönem üst üste seçildikten sonra bir dönem ara verilme zorunluluğu, 5.000.000'un üzerinde üyesi ve yüz binlerce teşkilat mensubu bulunan ve kurumsallaşmış kimliğiyle Türkiye'nin gelmiş geçmiş en güçlü ve en oturmuş siyasi partisi AK Parti için sorun olmaz. Önemli olan şey AK Parti'nin kurumsallaşmasını tamamlamasıydı ve Allah'a şükürler olsun ki AK Parti kurumsallaşmasını tamamladı. AK Parti kendi içinden binlerce değerli ve bilgili siyasetçi ve yönetici çıkarır. AK Parti; fikriyatı, zihniyeti, dünya görüşü, siyasi yelpazedeki yeri gibi özellikleriyle nerede durduğu ve ne yaptığı belli olan ve bilinen bir siyasi partidir. Hem şu da var: AK Parti içinde birileri 3. dönemlerini tamamlarken başka birileri 2. dönemlerini sürdürüyor olacaklar, yeni gelenlere tecrübeler aktarılabilecek ve böylelikle partimizde tecrübe eksikliği yaşanmayacak. Yani partimizde üst üste 3 dönemden sonra 1 dönem ara verilme zorunluluğu AK Parti'nin tecrübesiz siyasetçilerin ellerinde kalmasına sebebiyet vermeyecek.

Cihannur 10-02-2012 02:46

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021541)
Evet Suat Kılıç olacak soy ismi yanlış yazılmış.
Benim Gönlüm şahsen Abdullah Gül'den yana
Eğer Cumhurbaşkanlığından sonra Başbakanlık yapmayı kabul ederse
Tartışmasız bir isim olur
Koltuğu ve Başbakanlığı doldurur
Ancak Gül bunu kabul etmez ise
O zaman
Örneğin Arınç-Numan Kurtulmuş kıyaslanırsa
Numan Kurtulmuş
Veya Ali Davutoğlu Numan Kurtulmuş kıyaslanırsa
Yine Numan Kurtulmuş özellikleri ile ağır basıyor.
Erdoğan'ın eski siyaset arkadaşı olduğunu da eklemek gerek
Ama yine de katılıyorum
Eğer daha önce Partiye katılmış olsaydı Başbakanlık şansı daha fazlaydı.

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül eğer derse ki, 'partiye geri dönüyorum ve AK Parti Genel Başkanlığı'na adayım'; hemen hemen hiç itiraz gelmeden AK Parti Genel Başkanı olur inşaallah. AK Parti Genel Başkanlığı için Ahmet Davutoğlu'nu destekleyen ben bile, genel başkanlığa Abdullah Gül aday olursa itirazda bulunmam.

Numan Kurtulmuş meselesine gelince.. Numan Kurtulmuşla Ahmet Davutoğlu kıyaslanırsa Numan Kurtulmuş'un ağır basacağı fikrine katılmıyorum. Her ne kadar Numan Kurtulmuş da değerli bir siyasetçiyse de, Ahmet Davutoğlu bana göre özellikleriyle daha ağır basar.

Hem şu da var. Numan Kurtulmuş, 11 sene boyunca AK Parti'ye muhalefet etti. AK Parti'ye 11 sene muhalefet ettikten sonra partiye katılıp 2 sene içinde genel başkan ve başbakan olmak yakışık almaz. İçinde bulunduğumuz tarihten 2 sene bile geçmeden Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti Genel Başkanlığı'na Numan Kurtulmuş'un geçmesi parti içinde de rahatsızlık ve huzursuzluk oluşturur. Pek çok partili, 'biz bu partiye yıllarımızı verdik; o geldi 1-2 yıl içinde genel başkan oldu.' diye huzursuzluklarını dile getirebilirler. Numan Kurtulmuş da böyle bir hareketin yanlış olacağının farkındadır. Numan Kurtulmuş, AK Parti içinde kendini sevdirirse ve destek görürse, ileride 5-10 sene sonra AK Parti Genel Başkanı olabilir elbette.

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021650)
Ahmet Davutoğlunun dışişleri bakanı olarak daha uzun yıllar görev yapacağını düşünüyorun.
Onun Başbakan olacak liderlik özelliği de olmadığı kanaatindeyim
Arınç'ın ise yaşından dolayı tercih edileceğini sanmıyorum.

İlla herkesin Recep Tayyip Erdoğan gibi karizmatik lider olmasına gerek yok. Türkiye'nin en önemli 3 bakanlığından (İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma) biri olan Dışişleri Bakanlığı'nı maşaallah üstün başarıyla yürüten Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini de başarıyla yerine getirir inşaallah.

Atlantis 10-02-2012 03:09

neden numan kurtulus ismi öne çikiyor anlamiyorum bu parti 2001 de açildi madem bizimle beraber olmak istiyordu neden 2012 yi bekledi ? Bülent arinç 2001 de parti kurucularindan biridir dahasi eskiden beride genel baskanimiz Tayyip Erdoganla kader birligi yapti ama numan kurtulus daha düne kadar baska bir partinin basindaydi numan kurtulus Akparti çin ne yaptiki adaylar arasinda görülüyor anlamiyorum.

Osmanlı Torunu 10-02-2012 06:42

Fazilet'den sonra Numan bey Necmeddin erbakan ile kalmaya tercih etti sonra 2010'da yollari ayrildi ve kendi partisini kurdu. Bende Numan beyi biraz eleştiriyorum neden daha onceden AK Partiyi katilmadigi icin. Ona saygi gosteriyorum lakin basbakan secilmesi cok yanlis olur

Terennüm 10-02-2012 10:36

Türkiyede siyaset birgünde farklı mecralara kayabilir.Onun için bu tartışmalar erken.kısaca havanda su dövme ile aynı şey yaptığımız..

MEÇHUL ADAM 10-02-2012 13:19

Alıntı:

Atlantis Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021698)
neden numan kurtulus ismi öne çikiyor anlamiyorum bu parti 2001 de açildi madem bizimle beraber olmak istiyordu neden 2012 yi bekledi ? Bülent arinç 2001 de parti kurucularindan biridir dahasi eskiden beride genel baskanimiz Tayyip Erdoganla kader birligi yapti ama numan kurtulus daha düne kadar baska bir partinin basindaydi numan kurtulus Akparti çin ne yaptiki adaylar arasinda görülüyor anlamiyorum.

Numan Bey'in AKP''yi seçmesi önce ki planı idi.O zamanda SP'de genel başkanlığı yaptığı sırada sorun yoktu.Siyaset yasağı kaldırılınca rahmetli .Erbakan hoca MYK üyeliğinde kongre yaparak aralarında istenmiyen adaylar vardı.Bu yüzden aralarında sürtüşme oldu basına kapalı olarak bu duyurulmadı.Daha önceden de Tayyip Bey AKP'yi kurarken ona; "gel bize katıl bizimle birlikte ol, sana bakanlık veya başbakan yardımcılığı veririz diye gizli teklifte bulunmuştu.O zamanları bu teklifin gerçekleşmesi için şartlar elverişli değildi.Biz bu duyumları çoktaan almıştık ama sesimizi hiç çıkarmadık sadece neticeyi bekledik..Ne zaman ki SP'de, bir ramazan da içine bazı provakatörler sokulunca mesele anlaşıldı ve partiden istifa edip hemen akabinde HAS PARTİ'yi kurdu.Bu tutum bir geçiş dönemi idi.Sonrasında Mehmet Bekaroğlu ile anlaşamayınca kendi aralarında kongre yapıp partisini fesh etti ve nihayet AKP'ye girmiş oldu.

Kısacası Nuıman bey AKP''ye geçmesinin zeminini iyi ayarladı.Şimdi ise o AKP'de harcanacağını zannediyoruz.Zira AKP'de kurtlar çakallar çok olduğu için onu orada genel başkanlığa yükseltecek henüz tabanı yoktur.O sadece MYK kurulunda kalır.Veya onu Tayyip Bey İstanbul Büyük şehir Belediye başkanı adayı da yapabilir.Kazanabilirse ne ala kazanamazsa partisinde eriyip gider vesselam...

Bu ülkede siyasette çekirge misali atlamalar sıçramalar çok olmaktadır.Sonrası ise hüsrana dönüşmektedir..NUMAN BEY PARTİSİNİ FESH ETMESİYLE BÜYÜK HATA YAPMIŞTIR.

NUMAN BEY BİRAZ AKLINI ÇALIŞTIRIP DA AKP' İÇİNDE KENDİSİNİ SEVDİRMEYİ BAŞARIRSA GENEL BAŞKANLIĞINA DA GELEBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Asi_isyankar 10-02-2012 17:27

Numan Kurtulmuş elbette.
Şu anda Ak Parti'de en çok kendisinden umutluyum
Zira Has Parti'nin Kürt Sorunu Politikası Tatmin Ediciydi.
Ayrıca ekonomide de güzel projeleri vardı.

Mavera 10-02-2012 20:58

gül, kurtulmus ve davutoglundan birinin basbakan olmasi gerektigini düsünüyorum..
ancak numan hoca icin biraz erken ve davutoglunada dis isleri bakanliginda cok is düsecek gibi görünüyor o acidan abdullah gülün basbakan olma ihtimalini yüksek görüyorum!

manifesto 10-02-2012 21:13

Ak Parti çok eski bir parti değil on yıllık bir partiden bahsediyoruz.
Numan Kurtulmuşun isminin öne çıkması beni şaşırtmadı.
Şahsen PARTİYE önce gelen genel başkan olur gibi bir mantığı doğru bulmuyorum.
Erdoğan kimi aday gösterirse yani kimi desteklerse parti başkanı o olacaktır.
Bu bakımdan Numan beyi desteklerse parti belki itirazlar olsa da genel başkan olabilir.
Arınç siyaseti bırakacağını da ifade etmişti.
Dolayısıyla Parti genel başkanlığı ve Başbakanlık için aday olarak görülmemeli
Davutoğlu ise dediğim gibi,bir genel başkan özelliği taşımıyor
Hitabet , duruş bunlar artık Erdoğandan sonra daha da önemli oldu
HAS Partiyi kapatmasının hata olduğunu söylemişler.
İktidarda hizmet şansı varken muhalefette ne yapsın?
Milli Görüş belasından kendini kurtardığına göre
Sorun yok
Siyasette iki yıl uzun bir süre
Köprünün altından çok sular akacaktır.

Cihan_ŞümuL 10-02-2012 22:06

kesinlikle numan k. olmalı

BlueMoon 10-02-2012 22:18

ben açık yüreklilik ile ve bir ak partili olarak

ak partinin bir dahaki genel seçimlerde iktidara gelebileceğini düşünmüyorum

ve ak parti iktidar olamayacağı için ak partiden de başbakan çıkması mümkün görünmüyor

zamlar ekonomik istikrarsızlıklar halk bir yere kadar sabreder artık..

hem halk 3 dönem arka arkaya seçmiş 4. ye seçmez. mutlaka dinlendirecektir millet ak partiyi.

yeni heyecan veya iyi bir parti karşısına çıkarsa seçimlerde ak partinin işi zor

manifesto 10-02-2012 22:22

Alıntı:

BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021783)
ben açık yüreklilik ile ve bir ak partili olarak

ak partinin bir dahaki genel seçimlerde iktidara gelebileceğini düşünmüyorum

ve ak parti iktidar olamayacağı için ak partiden de başbakan çıkması mümkün görünmüyor

zamlar ekonomik istikrarsızlıklar halk bir yere kadar sabreder artık..

hem halk 3 dönem arka arkaya seçmiş 4. ye seçmez. mutlaka dinlendirecektir millet ak partiyi.

yeni heyecan veya iyi bir parti karşısına çıkarsa seçimlerde ak partinin işi zor

:) Sen gelecek seçimden bahsediyorsun ben ise daha bir 10 yıl boyunca Ak Parti iktidarının devam edeceğini düşünüyorum.
Şuan da dahi araştırmalara göre son seçimlerde aldığı oydan daha fazla oy alan Ak Parti %50 den %10 lara nasıl düşecek.
Doğrusu hocam ilginç ve ilginç olduğu kadar da isabetsiz bir öngörü.

BlueMoon 10-02-2012 22:30

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021785)
:) Sen gelecek seçimden bahsediyorsun ben ise daha bir 10 yıl boyunca Ak Parti iktidarının devam edeceğini düşünüyorum.
Şuan da dahi araştırmalara göre son seçimlerde aldığı oydan daha fazla oy alan Ak Parti %50 den %10 lara nasıl düşecek.
Doğrusu hocam ilginç ve ilginç olduğu kadar da isabetsiz bir öngörü.

ben de sana sorarım

bir ay içerisinde kim derdi ki baykal istifa edecek kılıçdaroğlu gibi saf biri başkan olacak

veya kim derdi ki numan hoca partisini kapatıp ak partiye katılacak

1000 yıl sürecek denilen 28 şubat nasıl 10 sene bile sürmedi ?

kim derdi darbe yapıp anayasayla kendine koruma sağlayan paşalar yargılanacak

veya kim derdi ki 32 yıl sonra acılar unutulmuş yaralar sarılmış ama darbeden hesap sorulma dönemi başlayacak

yarın çok sürpriz bir siyasi gelişme olmayacağını nereden biliyorsun ?

bu ülkede gündemlerin ve ezberlerin 1 günde ne kadar değiştiğinin farkında değilmisin ?

kanuni de 46,5 sene hüküm sürdü o da gitti. kimse ebedi kalmaz. ama 10 yıllık iktidar da halk gözünde artık miadını yavaş yavaş doldurmaya başlamıştır kanaatimce.

çok sosyal bir insan olduğumdan dolayı tanıştığım görüştüğüm konuştuğum kişilerin görüşlerini alarak izlemlerimi aktardım hepsi bu

manifesto 10-02-2012 22:35

Alıntı:

BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1021789)
ben de sana sorarım

bir ay içerisinde kim derdi ki baykal istifa edecek kılıçdaroğlu gibi saf biri başkan olacak

veya kim derdi ki numan hoca partisini kapatıp ak partiye katılacak

1000 yıl sürecek denilen 28 şubat nasıl 10 sene bile sürmedi ?

kim derdi darbe yapıp anayasayla kendine koruma sağlayan paşalar yargılanacak

veya kim derdi ki 32 yıl sonra acılar unutulmuş yaralar sarılmış ama darbeden hesap sorulma dönemi başlayacak

yarın çok sürpriz bir siyasi gelişme olmayacağını nereden biliyorsun ?

bu ülkede gündemlerin ve ezberlerin 1 günde ne kadar değiştiğinin farkında değilmisin ?

kanuni de 46,5 sene hüküm sürdü o da gitti. kimse ebedi kalmaz. ama 10 yıllık iktidar da halk gözünde artık miadını yavaş yavaş doldurmaya başlamıştır kanaatimce.

çok sosyal bir insan olduğumdan dolayı tanıştığım görüştüğüm konuştuğum kişilerin görüşlerini alarak izlemlerimi aktardım hepsi bu

Farketmez sonuçta sen de bir öngörüde bulundun.
Söz uçar yazı kalır
Bu yazdıklarımız da ileri de bize şahitlik eder

Osmanlı Torunu 10-02-2012 22:41

Bülent Arınç diyorum hem İyi başbakan olur hemde Kürt sorunu o çözer kendisi zaten Kürt kökenli bir vatandaşımız.

doganmızrakçı 10-02-2012 23:20

allaha şükür

MEÇHUL ADAM 10-03-2012 01:22

Keser döner sap döner,birgün olur hesap döner."Şimdi ben asıl yuvama döndüm" diyen ve AKP'ye katılanlar, sonradan bu tükürdüğünü yalamazsa namerim.Zira arpalık olmayan yere kimse yanaşmıyor.Ülkeme hakkıyla hizmet etmek hak getire!."Nerde güçlü bir parti varsa ben ordayım" anlayışı ile bu ülkeye bir şey kazandırmaz.Yakında göreceğiz bakalım anyayı Konya'yı.O AKP'ye katılanlar yan çizip, "bana haksızlık ettiler" bahanesiyle yine AKP''den ayrılacaklardır..İşte biz o zaman bunun hesabını elbette ki onlara soracağız.

Şu ülkeye gerçekten hizmet edecek birileri çıkarsa ben onların ayağının altını öpeceğim.Hülasa bu ülkede siyaset, "halkı nasıl kandırabilirim ve oylarını nasıl kapabilirim "diye yarış etmekten başka bir şey değildir.İktidardakilerimiz dış politikada hiç başarılı olamadı.İç politikada polemiklerden başka bir şey yaptıkları da yok.O halde bu gidişat nereye kadar olacaktır,.ülke nasıl düzlüğe çıkacaktır?.AKP iktidarında terör iyice azdı.Buna kesin çözüm bulan da çıkmadı..Öncelikle içimizde ki vatan hainlerini şöyle bir ayıklarsak terör meselesi kendiliğinden çözülecektir.

Siyonizmin güdümünde olan bu iktidar ve zihniyetle bu ülke istenilen konuma asla gelemez.İşte size "hodri meydan" diyorum.
..

samilkilic 10-03-2012 02:03

Şeyh Şamil Mert KILIÇ

Bence Numan Kurtuluş'un transfer nedeni tamamen planlanarak yapıldıgını düşünüyorum ve Sayın Başbakanınızdan sonra gelecek kişi olarak kendisini görüyorum...

---

All times are GMT +3. The time now is 18:43.