![]() |
avrupa birliğine evet mi hayırmı
arkadaşlar bu konuda oylarınız ve yorumlarınız çok önemli
|
Süreçten faydalanmalıyız, topluluğa girmek pek muhtemel gelmiyor bana. |
hayır girmek için kendimizden odün vereceksek.....ve dinimizi hafifleticeksek....ben istemiyorum
|
avrupa birliği türkiyeye karşı görevini yerine getirmediği için avrupa birliğine bende hayır diyorum, burda ilk adımı avrupa birliği atması lazımdı, avrupa birliği hristiyan birlik olarak anılmamalıdır eğer böyle anılırsa bizim ülkede türkiye islam cumhuriyeti diye algılarız açıkçası bundanda kimse rahatsız olmazsın yani...
|
ben hayır diyenlerdenim çünkü bu birlik bizi
istemiyor seni istemeyeni sen hiç istemeyeceksin sadece bizi oyalıyor başka bir işe yaradığı yok bizi resmen sömürüyor istekleri bir türlü bitmiyor... |
Alıntı:
|
Ben AB ye Ve ABD ye kesinlikle karisiyim.Cunku onlarin amaci bizi bolmek ve sevr antlasmasini tekrar gundeme sokmak.Onlarin arasina girmek bence cok sacma
|
Arkadaşlar istemeyene istemeyeceksin, o beni sevmezse ben de onu sevmem gibi duygu dolu sözler devlet yönetiminde geçerli olamaz.Kabul etmek lazım ki birçok kazanımımızı AB yolunda kazandık.Bir muhtıra darbeyle sonuçlanmadıysa bunda ab nin de etkisi vardır.Hukuksal reformlar, liberal ekonomi, var olduğu bilinen Türkiye...
Kendi içimize gömülürsek tarihle sabit ki yine kısır tartışmalarla boğulacağız.Avrupa'da müslüman bir ülkenin topluluğa girmemesini isteyen birsürü topluluk vardır.Avrupanın her zaman ki iki yüzlü tavrı da ortadadır.Ama süreçten şimdiye kadar olduğu gibi yine yararlanmamız gerekir.Günümüz dış politikasında"Devletlerin dostları yoktur, devletlerin düşmanları da yoktur, devletlerin menfaatleri vardır" |
globalleşen dünyada partnerini doğru seçmelisin. alternatif rusya veya arap ülkeleri.. bence çağdaş avrupa ülkeleri her bakımdan daha mantıklı
|
Hayır diyorum kendimi bildim bileli ... |
Alıntı:
AB bazı konularda destekliyorum o da bilimsel konularda belli standartları var, Türkiyeden onları istese canım veda AB'ye... Gel gelelim bizden istediklerini, kıbrısa bakalım, kıbrısı verdikten sonra bitecek mi sanıyoruz hayır. Gökçeadayı unutmayın, şimdiden başlamışlar Yunanistan Rumlara kredi verip adadan ev aldırtmaya... Buna da evet diyelim. Ermeni Soykırıma evet diyin dediği zaman... Arkadaşlar buna evet dersek ve Ermenistan bizi dava ettiğinde doğudaki toprakları isteyecek ve dünya kamuoyunda haklı gözükecek. ama ne varki ermeni soykırımı yoktur soykırım varsa Türk Soykırımı vardır, çünkü türk ordusunu arkadan vurmuştur ve arkadan vuran kendini bilmez bazı ermenileri iskanını değiştirmek en doğru bir davranıştır. Ermeni soykırımı kabul edip doğudan toprak verdik diyelim. Bu kez Ermenistanı örnek alan dağa çıkmış bazı Kürtler toprak isteyecektir. Bizde de soykırım yapıldı derse zaten destek veren AB hemen evet soykırım vardır ve kaç yıldır da uygulanıyor derse buna da boyun eğeriz öyle mi? AB elçileri Türkiye'ye ayak bastığı an Diyarbakır'a gitmeleri neden olabilir ki :) Bunlara evet diyelim, güneydoğumuzun bri bölümü Kürtlere verdik diyelim. ABD'nin uydu ülkesi kuruldu diyelim. Sonra rahat edeceğiz mi? Hayır... Arkadaşlar... Türkiye Halkının dostu yoktur? Anadolu toprağına sımsıkı tutunmalıyız. Bir karışı verilmesi halinde bu bizim sonumuz olur. Saygılarımla... Ramazan |
evet
|
Alıntı:
Hala hukumetimizin calismalarini, devletimizi aciz gosteriyorsunuz en basta siz, biz , kendi milletimiz. Abdullah Gul beyefendi ne dedi bu maratona baslamadan once?? kopenhag kriterlerini degistiririz gerekirse Ankara kriteri koyariz. canimizi sikmayin dedi. simdi bu sozu kucuk gormemek gerekir. Avrupa da bizi isteyen de oldugu gibi istemeyen de toplumlar ulkeler var. Sloven bir arkadasim de savunuyor bunu biz hristiyan birligi olarak goruluyoruz ama bunu istemiyoruz diye. simdi birde sadece bilim mi avrupanin bize katacaklari ?? bilim japonya da amerika da hocam ? avrupa da degil. Ekonomi, hijyen, ozgurlukler, hak ve hukuklar gibi bir cok alanda refaha ulasmamiz icin istenilen adim atilan bir yol ayrica hic bir zaman hukumet sadece biz verelim ne isterseniz yapin karakterinde bakmadi bu konuya gerektiginde sarkozy e chirac a cevabini verdik. hala da vermeye devam ediyoruz |
Alıntı:
Hadi ben çok zeki bir insan değilim de. Koskoca AB Doğu Anadolu'yu Gökçeada'yı zapt u rap altına almanın bu kadar basit olduğunu niye anlamadı yıllardır, şaşılası şey doğrusu. Komplo teorilerinizden yeni bir roman yazmanızı tavsiye ederim. Mektebinde şehadet olan bir milletin lügatınde esaret olmaz. |
bizi almayacaklardır ama bu süreçten faydalanmalıyız nekadar faydalanırsak okadar kar
|
avrupada yasayan birisi olarak ab ye sonuna kadar evet diyorum..ab ye her ne kadar giremesekte, o sürecin getirilerini göz önüne alirsak bu bile bizim icin faydalidir..
birde ab nin alternatiflerini düsününce ab ye bir kez daha evet diyesim geliyor ;) |
Değerlerimizi feda etmek zorunda kalmadığımız sürece bize kazançlarının olacağını düşünüyorum. Karşımıza almak hiç akıllıca olmaz.
|
Turkiye Cumhuriyeti'ni Avrupa Birliginde gormekten seref ve gurur duyarim.Kesinlikle girmenizden yanayiz. ;) ;)
|
Alıntı:
|
Önemli olan birliğin resmen üyesi olmak değil, birliğe üye olmaya giden yolda atılan adımlardır. Tam üyeliği hak eden bir Türkiye'nin resmen üye olması çok da önemli değil bence.
|
Alıntı:
Ab ye girmeye ben de hiç hevesli değilim. Ama yönetim sistemimizdeki olacak düzeltmeleri düşünüyorum, aldığımız hibeleri ve alacaklarımızı düşünüyorum, her zaman gıpta edilen sistemlerini düşünüyorum. Evet diyorum. Biz üzerimize düşenleri yapalım, düzeltilmesi gerekenleri düzeltelip ondan sonra adam gibi bir İslam birliği mi olur, Türk birliği mi, Asya birliği mi oraya gireriz. Yoo hatta AB bile olur neden olmasın onlar bizim yönetim sistemimizi düzeltsin biz de onların kafalarını :)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
eger türksen, türksündür yok Türklügünden utaniyor ve kendini ingiliz olarak görüyorsan ayri bir mevzu ama böyle türkleri "siz" olarak görmen yurtdisinda yasayan bir TÜRK olarak beni ziyadesiyle rahatsiz etti.. öyle ahim, sahim bir milliyetcide degilim ama benim yasadigim ülkenin vatandasligina gecmem o ülkenin irkina tabi olmam anlamina gelmez!.. |
Alıntı:
|
AB'ye girmek için bazı değerlerimizden vazgeçeceksek bence girmeyelim!!
|
Ben istemiyorum zaten onlar hiç istemiyorlar oyalamaca yapıyorlar. Bu durumda girmemizin bir anlamı yok
Dinimize önyargılı davranan avrupaya HAYIR |
All times are GMT +3. The time now is 23:39. |