Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   İSRAİL - HAMAS ATEŞKESTE ANLAŞTI (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=166705)

Necip Fazıl 11-20-2012 20:09

İSRAİL - HAMAS ATEŞKESTE ANLAŞTI

Hamas Sözcüsü Ayman Taha ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Hamas ve İslami Cihad Hareketleri, Mısır heyetinin arabuluculuğu ile akşam saatlerinde ateşkes ilan edebileceklerini duyurdu.

Her iki siyasal hareket te ateşkes şartı olarak ''İsrail'in Filistinli liderlere suikast yapmaması ve Gazze'ye yönelik hava, kara ve denizden saldırılara son vermesi, ambargonun kaldırılması'' öne sürüldü.

Hamas Sözcüsü Muşir El-Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İsrail-Hamas arasındaki ateşkes ihtimali açık'' ifadesini kullanmıştı.

Rotahaber

depare 11-20-2012 20:25

Neden Hamas ateşkes ilan ediyor saldıran İsrail ateşkesi Hamas yapıyor ben şuan da İsrail'in ateşkese uyacağını sanmıyorum yine saldırıp Haması ateşkesi bozmakla suçlayıp kendini haklı çıkarma peşine düşebilir..

Biraz önce Gazze'de Filistinli bir gazeteci daha şehit edildi saldırılar devam ediyor

depare 11-20-2012 20:48

Filistinli Gazeteci Muhammed Murteca: "Henüz bir anlaşma söz konusu değil İsrail'in bu çağrıya ne yanıt vereceği bekleniyor..

Bugün İsrail uçakları Gazzeye havadan bir broşür dağıttı o broşürde evlerinizi terk edin kara harekatına başlayacağız yazıyordu..

Şuan da 40 bin İsrail askeri Gazzeyi kuşatmış durum da ve 75 bin askerde göreve çağırıldı bu ateş kes gerçekten sağlanacakmı 2 saat sonra öğrenicez" dedi

Velfecr

q.klavye 11-20-2012 21:31

İsrailin ne olduğu ortadadır.depara arkadaş olayı gayet iyi özetlemiş.

Necip Fazıl 11-20-2012 22:51

Hamas ateşkese uymak zorundadır daha fazla müslüman kanı akmaması için bu şart...

q.klavye 11-21-2012 14:55

meçhul arkadaş ne ateşkesinden bahsediyorsun.2008 deki Filistin katliamını unuttuk galiba.adamlar buluttan nem kapıyor.sadece istihbarat aldık deyip bile Gazzeyi vuruyor.sen neden bahsediyorsun.

Necip Fazıl 11-21-2012 15:02

Alıntı:

q.klavye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027231)
meçhul arkadaş ne ateşkesinden bahsediyorsun.2008 deki Filistin katliamını unuttuk galiba.adamlar buluttan nem kapıyor.sadece istihbarat aldık deyip bile Gazzeyi vuruyor.sen neden bahsediyorsun.

Ben sadece müslüman kanının durmasını istiyorum hepsi bu savaşıyorlar da ne oluyor ölen masum insanlar oluyor çoluk çocuk ölüyor...

Ben israil domuzu suçsuzdur mu diyorum hayır ama masum insanların ölmemesi için ateşkes şart yoksa yine masumlar ölmeye devam edecek...

q.klavye 11-21-2012 15:12

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027234)
Ben sadece müslüman kanının durmasını istiyorum hepsi bu savaşıyorlar da ne oluyor ölen masum insanlar oluyor çoluk çocuk ölüyor...

Ben israil domuzu suçsuzdur mu diyorum hayır ama masum insanların ölmemesi için ateşkes şart yoksa yine masumlar ölmeye devam edecek...

yahudi nüfusu yanlış hatırlamıyorsam dünya nüfsunun binde 5'i ancak dünya ekonomisinin %30 u bu adamların elinde.hani diyoruz ya abd destek veriyor bu pisliklere diye yok öyle bir şey.amerika bu adamlara destek vermek ZORUNDA.yoksa zaten kötüye giden ekonomiyi yahudilerin tavır almasıyla daha da kötüye gidecek.obama bu adamlara destek vermek zo-run-da kaldı.bu onları haklı çıkarmaz ama burdan çıkaracağımız en iyi ders nedir arkadaşım meçhul biliyor musun???Hamasın ateşkese uyması değil ancak bütün dünyanın bu meseleye tavır alıp israili yalnız bırakması bu meseleyi çözer.bu da olmayacağına göre orada daha çok kan akmaya devam eder.

Necip Fazıl 11-21-2012 15:23

Alıntı:

q.klavye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027235)
yahudi nüfusu yanlış hatırlamıyorsam dünya nüfsunun binde 5'i ancak dünya ekonomisinin %30 u bu adamların elinde.hani diyoruz ya abd destek veriyor bu pisliklere diye yok öyle bir şey.amerika bu adamlara destek vermek ZORUNDA.yoksa zaten kötüye giden ekonomiyi yahudilerin tavır almasıyla daha da kötüye gidecek.obama bu adamlara destek vermek zo-run-da kaldı.bu onları haklı çıkarmaz ama burdan çıkaracağımız en iyi ders nedir arkadaşım meçhul biliyor musun???Hamasın ateşkese uyması değil ancak bütün dünyanın bu meseleye tavır alıp israili yalnız bırakması bu meseleyi çözer.bu da olmayacağına göre orada daha çok kan akmaya devam eder.

Cevabını sen veriyorsun zaten İsrail'i yanlız bırakmazlar... Bu sebeptendir işte ateşkesin önemi yoksa bende söylerim tabi bıraksınlar İsrail'i tek başına ama bırakmayacaklarını biliyoruz...

İşte orada çok kan akmaması için ateşkes şart ya zaten...

Ayrıca Obama'nın da savunulacak bir yeri kalmamıştır vesselam...

q.klavye 11-21-2012 15:31

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027238)
Cevabını sen veriyorsun zaten İsrail'i yanlız bırakmazlar... Bu sebeptendir işte ateşkesin önemi yoksa bende söylerim tabi bıraksınlar İsrail'i tek başına ama bırakmayacaklarını biliyoruz...

İşte orada çok kan akmaması için ateşkes şart ya zaten...

Ayrıca Obama'nın da savunulacak bir yeri kalmamıştır vesselam...

aslında sevmediğimiz ingiltere yi tebrik etmek lazım.fiili olarak bir şey yapmasalar da bu meseleyi israilin durdurması adına bir çağrıda bulundu.ayrıca dediğin gibi obamanın savunulacak bir tarafı yok hakeza benim de onu savunmam gibi bir durum olamaz.sadece obamanın destek verirken neyi göz önüne aldığını anlatmaya çalışıyorum.
şimdi asıl meselemiz yani ateşkes olayına gelince az önce de dediğim gibi israilin saldırması için herhangi bir bahaneye ihtiyacı yoktur.eğer cüzi anlamda bir şey yapılacaksa Türkiye nin oraya silah yardımı yapması düşünülebilir.tabi bu da uluslararası arenada hem orta doğu hemde batıya yakınlığıyla bilinen Türkiye nin imajını zedeleyecektir ama Başbakanın da dediği gibi ''eğer öleceksek onurumuzla ölürüz'' bu kadar basit.

Necip Fazıl 11-21-2012 15:38

Alıntı:

q.klavye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027241)
aslında sevmediğimiz ingiltere yi tebrik etmek lazım.fiili olarak bir şey yapmasalar da bu meseleyi israilin durdurması adına bir çağrıda bulundu.ayrıca dediğin gibi obamanın savunulacak bir tarafı yok hakeza benim de onu savunmam gibi bir durum olamaz.sadece obamanın destek verirken neyi göz önüne aldığını anlatmaya çalışıyorum.
şimdi asıl meselemiz yani ateşkes olayına gelince az önce de dediğim gibi israilin saldırması için herhangi bir bahaneye ihtiyacı yoktur.eğer cüzi anlamda bir şey yapılacaksa Türkiye nin oraya silah yardımı yapması düşünülebilir.tabi bu da uluslararası arenada hem orta doğu hemde batıya yakınlığıyla bilinen Türkiye nin imajını zedeleyecektir ama Başbakanın da dediği gibi ''eğer öleceksek onurumuzla ölürüz'' bu kadar basit.

Ne kadar silah verirsek verelim İsrail'in askeri gücü ortadadır Mavi Marmara gemisinde bizim 9 vatandaşımızı Şehid ettiler biz savaşa girmeye korktuk ve adamlardan sadece özür bekleyebildik onu da yaptıramadık yanlışmıyım...

İsrail'in bu askeri gücü ve yanına aldıkları diğer süper güç ülkelere karşı Filistin'e ne kadar silah verirsek verelim boş... Zaten savaşın kazananı da olmaz muhterem...

Ancak İslam Birliği'ni kurarsak o zaman onlar bizden korkacak ve benim üstte yazdığım gibi bu kez onlar savaşmaya korkacaklardır vesselam...

Yoksa ne savaşın kazananı nede sonu gelir vesselam...

q.klavye 11-21-2012 15:51

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027244)
Ne kadar silah verirsek verelim İsrail'in askeri gücü ortadadır Mavi Marmara gemisinde bizim 9 vatandaşımızı Şehid ettiler biz savaşa girmeye korktuk ve adamlardan sadece özür bekleyebildik onu da yaptıramadık yanlışmıyım...

İsrail'in bu askeri gücü ve yanına aldıkları diğer süper güç ülkelere karşı Filistin'e ne kadar silah verirsek verelim boş... Zaten savaşın kazananı da olmaz muhterem...

Ancak İslam Birliği'ni kurarsak o zaman onlar bizden korkacak ve benim üstte yazdığım gibi bu kez onlar savaşmaya korkacaklardır vesselam...

Yoksa ne savaşın kazananı nede sonu gelir vesselam...

Mavi mrmara gemisi olayının tam bir delilik olduğunu kabul ediyor olmamız lazım.İsrailin böyle bir şeye müsade etmeyeceği belliydi.niye kendimizi bile bile atşe atıyoruz arkadaşım.bu şu anlama gelmiyor.susalım haksızlığa boyun eğelim.hayır bu demek değil.Türkiye şu an itibariyle hala birilerine kafa tutacak durumda değildir.ve bizim insanımızda bir adım atarken ona göre düşünüp adımını atacak.bir şeyler yapmak için biraz daha zamana ihtiyaç var.ama o gün bugün değil o kesin.

depare 11-21-2012 16:21

Hamas kendi başlatmadığı bir savaş için ateşkese uymak zorunda değil kaldı ki ateşkesi istemeyen taraf İsrail..

İsrail Filistini tamamen yok etmeden ateşkes yapmaz göstermelik ateşkes yapıp yine saldırıyor o yüzden İsrail işgal ettiği toprakları terk etmedikçe bu savaş bitmeyecek..!

Keyfine göre her sefer saldırıp yüzlerce masumu şehit ediyor bizde bunun karşılığın da aman hemen ateşkes yapılsın dersek İsraile boyun eğmiş oluruz..

Karşı koymazsan daha çok ezilirsin biz her zaman mazlumdan yana olmak zorundayız kimsen'in gücü gözümüzü korkutmamalı..

q.klavye 11-21-2012 16:29

bu yazı hamasın israile direnişi içinse katılıyorum,mavi marmara içinse katılmıyorum.

depare 11-21-2012 16:44

Bu yazı sadece Hamas için değil bütün Müslümanlar içindi..

Bir değil bin tane Mavi Marmaran'ın gitmesi gerekiyor zaten yakın da Mavi Marmara tekrar Gazzeye yola çıkabilir..

Mavi Marmara bir milattır bir çok şeyi değiştirdi korkudan sinmiş olan bir çok insanı bir çok devleti tetikledi..

İsrail baskılar dan dolayı ablukayı gevşetmek zorunda kaldı o 9 kişi boşuna şehit olmadı

q.klavye 11-21-2012 17:05

evet haklısın 1000 tane mavi marmara gönderelim 3. dünya savaşıda çıksın(!)dünyanın dengeleri pamuk ipliğine bağlı siz nelerden bahsediyorsunuz.uyanın artık ya yok böyle bir dünya.neden bir israil olamadığımızı daha doğru bir tabirle neden israil kadar güçlü olamadığımız artık anlayın.her şey ekonomi de biter.yeni mavi marmaralar ihracata vurulan darbe demektir.bu da Türkiye yi 10 yıl geriye götürür demektir.bu da asıl yardım etmemiz gereken dönemde iyice elimizin kolumuzun bağlanması demektir.son 10 yıl içinde Türkiye biraz daha sesini çıkarabilir hale geldi.neden????????soruyorum size ne-den???????çünkü ekonomik anlamda artık hatrı sayılır bir ülke olmak üzereyiz.bu kadar net ve basit.

depare 11-21-2012 17:23

Ekonomin'in canı cehenneme banane ekonomiden orada insanlar katlediliyor sen neyden bahsediyorsun..

Aman Amerika ile işler iyi gidiyor,ekonomi düzgün çıt çıkarmayalım bu mudur mantık..? Susup mal gibi oturup aman bir şey yapmayalım yoksa ekonomi bozulurmu diyeceğiz..!

Zamanla Amerika'dan,Rusya dan daha güçlü olacağını mı zannediyorsun geçti o tren çok beklersiniz..

Kime ses çıkarıyoruz Amerikan'ın bir tarafını okşayıp İsraile bağırmakla sesimizin çıktığınımı sanıyorsun sen kim takıyor sanıyosun..!

Asıl siz uyanın 2012 yılındayız eski şartlar yok oraya giden ikinci Mavi Marmaraya İsrail saldırma deliliği yaparsa işi biter..!

Savaş çıkacaksa çıksın masum birileri öleceğine hep birlikte savaşıp ölürüz hiç değilse onursuz yaşamamış oluruz..!

Sizin anladığınız ekonomi işte bu;

İsrail Gazze'de çocukları katlederken Abbas ve Clinton kameralara gülümsüyorlar.

http://www.timeturk.com/resim/detayr...intonAbbas.jpg

q.klavye 11-21-2012 17:46

Allah tan devlet büyüklerimiz senin gibi düşünmüyor depare....çıkışların çocukça ve garip.herkes gergin herkes endişeli ama senin tavrınla işler çözülmez.israil sabretti ve çalıştı.sonunda gücü eline aldı.tek bir yahudiye bir şey olduğunda sesi ne kadar gür çıkıyor değil mi???bu sabrının ve çalışkanlığının sonucudur.
Hadi sen git savaş şimdi israille elindeki sapanla(!)belki bir yahudinin kafasına denk getirirsin o taşı(!)

depare 11-21-2012 22:15

Benden önce Başbakan öleceksek adam gibi ölürüz dedi onun çıkışı da çocukça o zaman :)

Çalışmakla olsaydı bunu ilk önce Japonlar becerirdi Allahın Yahudilere dünyaya hükmedeceklerine yönelik vaadi var bu Allah vergisi..

Bizede bir vaadi var bu mutlaka bir gün gelecek..

Bizim inancımız da ses çıkartmadan beklemek yoktur Müslümanlar 40 kişi olduğu zaman koca Arabistana meydan okudu..!

Bugün ise güçsüz olduğumuz için değil birlik olamadığımız için bu haldeyiz ve hala birlik olmak üzerine yürütülen bir politika yok tek politikamız ülkemizi güçlendirmek için devamlı birilerine ayakçı olup bağlı kalmak..

Necip Fazıl 11-22-2012 01:42

Hamas ve İsrail arasında ateşkes sağlandı

Mısır, İsrail ile Hamas arasında bu akşamdan itibaren geçerli olmak üzere ateşkes sağlandığını duyurdu. Ateşkes saat 21.00'dan itibaren yürürlüğe girdi

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr , İsrail ile Filistin li grupların ateşkes konusunda anlaştığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la ortak basın toplantısı düzenleyen Amr, ateşkesin bu akşam saat 21:00'da yürürlüğe gireceğini dile getirdi.

Filistinli bir yetkili, İsrail ile Hamas arasında ateşkesin, birkaç saat içinde Kahire'de duyurulacağını söyledi.

Kamil Amr, BM ile Katar ve Türkiye'ye de çabalarından dolayı teşekkür etti.

Hillary Clinton ise Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ateşkes konusundaki çabaları için teşekkür etti. Clinton, Mısır'ın bölgede sorumluluk ve liderlik üstlendiğini vurguladı.

Yetkili, ateşkes uyarınca İsrail'in Gazze Şeridi'nde tüm askeri faaliyetini durduracağı, Filistinlilerin de İsrail'e roket saldırılarına son vereceğini kaydetti.

Filistinli yetkili, ateşkes anlaşmasının garantörünün Mısır olacağını sözlerine ekledi.

İSRAİL'İN ABLUKA İNADI VE UYARI

İsrail yönetiminin ise, ateşkesi kabul ettiği fakat Gazze ablukasını kaldırmaya yanaşmadığı belirtildi.

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, "Ateşkese bir şans vermeye hazırım ama ateşkes çökerse daha sert yanıt veririz" açıklamalarında bulunması ise akıllarsa soru işaretleri oluşmasına sebep oldu.

Rotahaber

MEÇHUL ADAM 11-22-2012 03:16

Ateşkes anlaşmasının İngilizcesi..

http://www.timeturk.com/resim/detayresim/Agreement.jpg

onurcan 11-22-2012 04:03

İsrail resmen kaybetti

http://cdn.internethaber.com/news/193588.jpg

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, ateşkes anlaşmasını yorumladı.

Ateşkesin açıklanmasının ardından Mısır'ın başkenti Kahire'de İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şallah'la yaptığı basın açıklamasında Halit Meşal, ''İsrail , geçen çarşamba başladığı, 8 gün süren saldırılarında kaybetti.

İsrail, 8 gün sonra Filistin li direniş gruplarının isteklerine boyun eğmek zorunda kaldı. Filistin direnişi kazandı'' görüşünü belirtti.

''Sihir, büyücüsüne geri döndü, İsrail atıldığı macerada başarılı olamadı'' ifadesini kullanan Meşal, İsrail'in ateşkese uyduğu sürece kendilerinin de uyacağını söyleyerek, ''İsrail ateşkese uyduğu müddetçe bizde uyacağız. Eğer onlar dönerse bizde döneriz'' diye konuştu.

Ateşkes maddeleri arasında Gazze 'den İsrail'e açılan sınır kapısı dahil tüm sınır kapılarının açılması şartı bulunduğu belirten Meşal, iki tarafın sınır kapılarının açılması, Gazze'ye insan ve mal girişinin kolaylaştırılması konusunda anlaşmaya varıldığını kaydetti.

ERDOĞAN'A ÖVGÜ

Ateşkesin sağlanmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk yetkililerin çabalarını öven Meşal, ''Başbakan Erdoğan ve Türk yetkililerin ateşkes için harcadığı çabalara teşekkür ediyoruz. Ayrıca Mısır ve Katar'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz'' dedi.

internethaber

MEÇHUL ADAM 11-22-2012 05:10

İsrail bundan böyle ateşkes antlaşmasını bozarsa Türkiye'nin yaptırımı şunlar olmalıdır.

1- Tüm Türkiye'de ki mason kulüplerin kapatılması ve bir daha açılmayacağına dair İsrail'e uyarılarda bulunulması
2- Acilen Filistin'e Türk barış gücü askerlerimizin gönderilmesi
3-Ülkemiz genelinde İsraillin malllarının boykot edilmesi
4-Büyük elçiliklerimizin oradan geri çağırılması
5-D- 8'in birleşip yaptırımın gerçekleştirme planı
6-Arap ülkelerine daima ,Filİstin'e sahip çıkılması hususunda çağrıların yapılmasıdır.

İşbu, şartlar yerine getirildiğinde İsrail derhal dize getirilir.1.İnci maddenin uygulanması bile onlar için yeterlidir..

All times are GMT +3. The time now is 09:57.