![]() |
Erbakan'a acı sürpriz
Erbakan'a acı sürpriz
22 Aralık 2007 Cumartesi 15:45 Necmettin Erbakan’ın 15 adet ev ve arsası için icra takibine başlandı. Kayıp trilyon davası sonrası hapis ve para cezasına mahkum edilen eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın 15 adet ev ve arsasına konan haciz işlemi sonrası, icra takibi de başladı. Ankara 7. İcra Müdürlüğü, Erbakan’ın Altınoluk’taki yazlığı da dahil icra işlemi yapıyor. Kayıp trilyon davası sonrası hapis ve para cezasına mahkum edilen eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın 15 adet ev ve arsasına konan haciz kararının ardından, icra işlemine de başlandı. Ankara 7. İcra Müdürlüğü 2007/7408 nolu dosyayı, 2 trilyon 644 milyarlık hazina zararı borcunu tahsil için işleme koydu. Erbakan’ın icra takibine konu olan malları arasında, Balıkesir-Edremit-Altınoluk köyündeki yazlığının yanı sıra, Kocaeli-İzmit 2. Bölge Bahçecik köyündeki arsası ve İstanbul-Fatih 1. Bölge Hasan Halife Mahallesindeki evleri de bulunuyor. Kamuoyunda 'Kayıp trilyon davası' olarak bilinen dava, RP'nin laiklik karşıtı odak haline geldiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının hemen ardından gündeme gelmişti. Dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, RP'ye 1997 yılında yapılan Hazine yardımının yaklaşık bir trilyon liralık kısmının gerçekte harcanmadığı halde sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği iddiasıyla, Erbakan dahil partinin genel merkez ve il yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Erbakan ve yakın arkadaşlarından 88'i yargılanıp mahkûm edildi. Erbakan'ın cezası Yargıtay'ca da onandı, bu karar Erbakan'ın aktif siyasi yaşamını da noktaladı. Ancak Erbakan hapse girmeyip cezasını defalarca erteletti, son olarak da cezasını evde çekmesini sağlayacak yasal değişikliğe gidildi. Bu dava ile ilgili Abdullah Gül ve Abdülkadir Aksu hakkında da soruşturma açıldı ve fezlekeleri TBMM’ye gönderildi. PARAYI VERMEDİLER Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla kapatılan Refah Partisi'nin (RP) yöneticilerinin, 1997'de partiye yapılan Hazine yardımını devlete iade etmeleri gerekiyordu. Ancak paranın örgütlere gönderilerek harcandığını öne süren parti yöneticileri, iade işlemi yapmadı. Yapılan incelemelerde, Hazine'ye iade edilmesi gereken yaklaşık 1 milyon YTL'nin "sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği" anlaşıldı. Skandal, Maliye müfettişlerinin RP'nin hesaplarını incelerken, örgütlere para aktarımı yapıldığına ilişkin makbuzların sahte olduğunu saptamasıyla açığa çıktı. İl teşkilatlarının da kendilerine aktarılmamış paraları harcamış gibi gösterdikleri ve bunun için de sahte faturalar aldıkları belirlendi. Bu belgeler arasından il teşkilatlarına alınmış gibi gösterilen yüzlerce kilo sucuk faturaları bile çıktı. ERBAKAN’A HAPİS Yargıtay Başsavcılığı'nın suç duyurusu üzerine Ankara Başsavcılığı dava açtı. Necmettin Erbakan'ı, "özel belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl 4 ay hapse mahkûm eden Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, partiden 68 kişiyi de 1 yıl ile 1 yıl 2'şer ay arasında değişen sürelerde hapisle cezalandırdı. Yargıtay kararı onadı. Eski RP Genel Başkan yardımcıları Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında ise, dokunulmazlıkları nedeniyle ceza davası açılamadı. Anayasa'nın 76. maddesi ve Milletvekili Seçimi Kanunu'na göre "yüz kızartıcı" bir suçtan mahkûm olduğu için Erbakan'ın siyasi yaşamı da bitti. 22 Temmuz seçimlerinde de bağımsız milletvekili adaylığı bu nedenle reddedildi. Maliye ve Hazine, yasal faiziyle 11 milyon YTL'yi (11 trilyon lira) bulan devlet zararının parti yöneticilerinden alınması için de alacak davası açtı. Bu dava sonucu paraların bir bölümü tahsil edildi. internethaber |
Erbakan'a acı sürpriz
hocamya nelere maruz kalıyo >:(
|
Erbakan'a acı sürpriz
bu durumda yargılanan çok kişi var ama...
|
Erbakan'a acı sürpriz
mazlumun sayibi allah... hocam oparayı tekmi yemiş ozamn kimler yenındaise onlarda yargılansın...
ayrıca o paranın hesabı ortada ...mesut yılmazı zaman aşımına uğratan ve meclise sokan adalet sekseninde siyasi bir dehayı hapsede sokar. |
Erbakan'a acı sürpriz
Eden bulur ,adalet elbet tecelli eder..
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|
Erbakan'a acı sürpriz
Eee Bize cehenneme bilet aldınız diyen hoca efendi kendisi kaçırdığı 1 Milyon Ytl'yle ne kadar masum .
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
Seninle bunu tartısacak değilim kardeşim,düşüncene saygı duyarım eyvallah ama sende iyi ya da kötü bana saygı duymalısın.Ben şahsi fikirlerimi belirttim bence iyi oldu.. |
Erbakan'a acı sürpriz
Milli Gçrüş Teşkilatlarında etkin rol oynamış bir abimiz vardı. Kayıp trilyon olayını ona sormuştum. Onun anlattıkları:
28 Şubat sürecinde hükümetin düşmesi ve partinin kapatılmasının ardından devletin seçimde aldığı oylardan dolayı verdiği hazine yardımı geri istenmiştir. Bunun üzerine tüm parti teşkilatı demirbaşları bürolardan toplamışlardır. Kısaca devlete o para ödenmemiştir. Bu konuda kendilerini haklı görmektedirler. Çünkü devlet o parayı partiye seçimde aldığı oylardan dolayı vermişitir. Eğer olay gerçekten böyle geliştiyse( tam net olarak bilmiyorum) devlet o parayı partiye verdi, kimsenin şahsına değil. Yani parti kapatılıncada o para tekrar devlete geri iade edilmeliydi. Kimsenin cebine girmemeliydi. Kural kuraldır. |
Erbakan'a acı sürpriz
Erbakan'ı FAİZ yaktı!
25 Aralık 2007 Salı 08:19 Erbakan'ın borcunun faizi katlandıkça katlandı. En sonunda da haciz işlemlerine başlandı. Kayıp trilyon davasında hapis cezasına çarptırılan ve hazineye anaparası 2.6 trilyon lira olan borcu 11.559 trilyon lira olarak ödemesi için tebligat yapılan eski Başbakan Necmettin Erbakan’ı, karşı çıktığı faiz yaktı. 2.6 trilyon liralık borca 8.7 trilyon lira faiz işletildiğini öğrenen Erbakan, faiz oranının düşürülmesi için mahkemeye itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Ankara 1. İcra Tetkik Hakimliği, Erbakan’ın talebini yerinde bularak faiz miktarının düşürülmesine karar verdi. Bilirkişi incelemesinin ardından, 8 trilyon 712 milyar liralık faiz, 8 trilyon 705 milyara düşürüldü. Erbakan yapılan indirimle 7 milyarını kurtarmış oldu. "Kayıp trilyon" davası nedeniyle Necmettin Erbakan’ın da aralarında bulunduğu toplam 75 RP’li hakkında başlatılan icra işlemi sonuç vermeyince Ankara 7. İcra Müdürlüğü 2007/7408 nolu dosyayı, 2 trilyon 644 milyar liralık hazine zararı borcunu tahsil için takibe koydu. YAZLIĞA TEDBİR: Erbakan’ın, Altınoluk köyündeki yazlığının yanı sıra Ankara Çankaya’da 2, Yenimahalle’de 1, Balıkesir-Edremit, Kocaeli- İzmit 2. Bölge Bahçecik köyündeki arsası ve İstanbul-Fatih 1. Bölge Hasan Halife mahallesindeki evlerine tedbir konuldu. İcra Müdürlüğü tarafından gönderilen ödeme emrinin tebliğ alınmasından itibaren, Erbakan’ın 7 gün içinde mal beyanında bulunması ve borcunu ödemesi gerekiyor. Borç ödenmediği takdirde ihtiyati haciz yoluyla konulan tedbirler kesinleşerek mahkeme tarafından değer tespiti yapılacak. internethaber |
Erbakan'a acı sürpriz
:(:(:(
|
Erbakan'a acı sürpriz
:( :( :(
YİNE DE ÜZÜLDÜM,ALLAH KİMSEYE DERT VERMESİN... KEŞKE HERKES İĞNEYİ KENDİNE BATIRSA DA BÜYÜK LAF KONUŞMASA,BİZİM İÇİN NELER DİYODU,KENDİSİ NELERLE SUÇLANIYO.BUNLARI YAPMAMIŞ DA OLSA İSMİNİN BÖYLE ŞEYLERLE ANILMASI BİLE HOŞ DEĞİL AÇIKÇASI... |
Erbakan'a acı sürpriz
Üzülmemek elde değil. Yolsuzluk yapacağına da kesinlikle inanmıyorum..
|
Erbakan'a acı sürpriz
necmettin erbakan dedikleri gibi kendi hesabına para geçirecek bir insan değil bunlar tamaman uydurmadan ibaret
|
Erbakan'a acı sürpriz
ortada bir ihmal vardir ama sayin erbakanin bu parayi zimmetine gecirdigini sanmiyorum..bu olayin erbakana mal edilmesinin nedenide partinin genel baskani olmasindan dolayidir ama sayin erbakanin kasti olarak parayi zimmetien gecirdigini veya yolsuzluk yaptigina acikcasi ihtimal vermiyorum..
|
Erbakan'a acı sürpriz
gerçekten üzüldüm bunlara maruz kalması üzücü
|
Erbakan'a acı sürpriz
hocamın böyle bişey yapıcağını aklımdan bile geçirmem....inanmak yada inanmamak ne kelime...hocam haramla helelı ayırt edecek kadar bilinçli ve değerli bi ilim adamıdır
|
Erbakan'a acı sürpriz
bankalari soyup soğana çevirenler ortalikta dolanirkenn ilginçç. ERBAKAN hayranı bir insan değilim ama enteresan YANİİ BAŞBAKANLİK YAPMİŞ BİRİSİ BÖYLE SEYLERE MARUZ KALİYOR AMA SOYUP SOĞANA ÇEVİRENLERR
|
Erbakan'a acı sürpriz
Evet Arkadaşlar ,
Son sayfadaki yorumlar beni gerçekten sevindirdi. Ak parti gençliğinin bu denli duyarlı ve bilinçli olması cabası... Ancak üst satırda bahsettiğim bilinçli gençlik hocayı hoca olarak belleyen gençlik... Akp ye daha sonradan katılan arkadaşlar ise hocanın gerçekten bu parayı kaçırdığını ve ilahi adaletin yerine geldiğini düşünüyorlar... Onlar düşüne dursunlar... İnanın şu son mesajları okuyunca duygulandım.Burnum sızladı yahu. Helal olsun size. Ne olursa olsun Erbakan hocanın yeri bende başkadır.-ki hangi Milli Görüşten Gelmiş akpliye sorarsanız sorun (istisnalar hariç) eminim onlarda benim verdiğim cevabı vereceklerdir.-Hocanın yeri başka.... Bende bahsettiğim arkadaşlar gibi hocanın bu parayı alacağına inanmıyorum. Kaldıki Hocanın Zaten Paraya ihtiyacı yok. Hadi oldu diyelim Şuan Akp mensubu olan şahıslar dahi çıkarır cebinden verir. Bu denli seviyor bu topluluk Hocayı... Bende çıkarır veririm Mhp li abimde verir siyasetle ilgisi olmayan köyde yaşayan babaannemde... Erbakan'ın Bu ülkeye yaptığı icraatları kimse kamufle edemez... Anca işte böyle İlahi adalet yerini buldu diyen bazı arkadaşlar çekemeyip ortada dört dönerler... Bu millet neler görmüş yaşamış,artık gözü açık.Neyin ne olduğunu biliyor. Tekrar Teşekkür ediyorum Selamet ile.. |
Erbakan'a acı sürpriz
yapmış olduğunuz yoruma noktasından virgülüne kadar katılıyorum. +1
|
Erbakan'a acı sürpriz
hocanın önce bir hayatını araştırsınlar ondan sonra böyle haberler yapsınlar medya maymunları >:(
öncesinde başarılı bir bilim ve iş adamıydı. almanyada doktorası esnasinda icat ettiği Leopard tanklarının dizel motoru patentini Kölndeki Deutz firmasına satarak 30 yil boyunca aylik 50.000 mark geliri var zaten.bilmeden iftira atmasınlar. kayıp trilyonda cebe inmedi.dahasıda var neyse ne anlatsak boşuna bunlara.oyuna gelmiyelim.selametle.... |
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
Yazıda yorumlanacak bir husus bulamadım. 'Onlar Düşünsünler Dursunlar' söylemime alındığınızın farkındayım.. Zaten sizi ve sizin gibileri ayrı tuttum.Hocayı sevenler ve sevmeyenler diye.Yazıdada açıkça belirttim hocayı hoca olarak belleyen,benimseyen,seven diye. Size karşı bir art niyet yok yazıda. Sempati duymadığınızı belirttiniz ve bende yazıda zaten size ve sizin gibi düşünenlere ithafen onlar işin o yönde nüksettiğini düşünsünler dursunlar yazdım... Yani sizin hocaya sempati duymadığınızı belirttim yazıda Bunda yanlış birşey göremiyorum |
Erbakan'a acı sürpriz
kardeşim erbakan hocada çok yüklendi yahu akpartiyee yani chp okadar yüklenmedi.erbakanın demediği kalmadı akpartiye
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
Kaldıki hocanın sözleri çarpıtılmakta. Yahu başkanımızın sölerinin nasıl çarpıtıldığını bilmiyormuyuz ? Erbakanda aynı şekilde. Kaldıki erbakanın haklı olduğu hususlarda var. bi husus daha söyliyeyim, Bu sert Çıkışlar Peygamber Metodundada vardır. Hoca Peygamber metodunu uygulamaktadır ;) :) yani iyimser yaklaşmak lazım.Hocanın bu zamana kadar kötü birşey söylediğini duydunmu?kötü birşey yaptığını gördünmü ? Ben şahsen görmedim.E HOCA öğrencisinin kötü yola gitmesine razı gelirmi?Onunda bildikleri vardır elbet.Boşa demiyor... |
Erbakan'a acı sürpriz
Arkadaşlar konuyu iyiden iyiye haberin içeriğinden çıkarıyoruz. Erbakan hoca ve Milli Görüş üzerinde yeterince tartıştık. Lütfen yorumlarımızı haber üzerinde yoğunlaştıralım..
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
tartışma var diyip demogojicileri salma başımıza şimdi. güzel güzel dertleşiyoruz. |
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
sonunda millet bir birini yiyene kadar konuyu kilitlemeden izlemeye devam edecegim |
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
lutfen saygili olur musun kardesim ? |
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
arada onuda geçeyim |
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|
Erbakan'a acı sürpriz
Alıntı:
|